Блъснаха съдийка на пешеходна пътека в Смолян

Съдията от Смолянския окръжен съд Дафинка Чакърова бе блъсната на пешеходна пътека на централен булевард в града.

Обратно в новината

Коментари - Блъснаха съдийка на пешеходна пътека в Смолян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я па мислих, мислих ............ и накрая го измислих.............ще стана поп, те тука у тая държава ше има работа за мене колко сакаш............е па те направо живи си чекат с некролого като карат все едно бес ги e фанал :))).... е кой крив кой прав нема значение............българите обичат да се тепат.......аре наздраве :))

в съдебната система!

Тук един пише"кво са 100 лева за джигита"бе нека на ден го опаткат 4-5 пити по 100 лева още на втория ден ще кара със скорост на куц охлюв!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Донякъде си прав. Но се чудя защо трябва 5 човека да изтръпват при пресичане на пешеходна пътека, като може глобата да е направо 500 лева?

данес в Смолян, утре в цялата страна. Ха давидим от уте какви ще са решенията по делата и срещу вандалите на пътя. Дали ще отменя фишове и наказателни постановления с лека ръка вече?

аз ще ти кажа как ще са - понеже в нашата страна от краи време има култ към личноста - законите ще важат различно в зависимост от това кои е пострадалия, ако очакваш нещо да се промени - напразно се надяваш - първо трябва да няма култ към личноста за да може закониет да ваят за всички еднакво, но българския народ никога няма да го позволи да се промени защото всеки истински българин дълбоко в себе си се надява тои да е отгоре и да мачка тия от долу

ама и дировците са велики. Блъснали човек на пешеходна пътека и цитират закона, според който това се наказва със 100 лв глоба и 200лв при повторно. ШАПКА ВИ СВАЛЯМ!! Иначе, като се оправи съдийката, може да гушне някой друг рушвет и да го пусне срещу парична гаранция от 500лв... и човекът след 3 месеца да блъсне следващия...

Първо, ако няма, поне средна телесна повреда, виновника няма да бъде арестуван.И второ, съдиите отсъждат според това, което пише в закона.Те не го пишат, нито променят.Имат възможност само да оперират в предвиденият толеранс в наказанието (примерно от 3 до 5 години).

И какво като е съдиийка, ако беше чистачка в съда. Дали заглавието щеше да е блъснаха чистачка на пешеходна пътека. Пред закона и на пешеходната пътека всички са равни. Нещастието не подбира хората според това какво работят и какво е образуванието им. Дори една чистачка може да е много по стойностен човек от един съдия, като скандалните Румяна Ченалова и Владимира Янева примерно.

тъкмо съдиите да започнат да раздават по-големи присъди като са лично заинтересовани.

кви 100 лв кви 200 лв - хората мрат по пешеходни пътеки, това никъде го НЕМА!

да прочета всички "коментари" - голяма простотия. Това обяснява защо на власт са мутри, престъпници и простаци. Направи ми и впечатление, че няма нито един от Смолян да изкаже някакво мнение, тези хора в Смолянски окръг компютри нямат ли, мнение нямат ли по въпросите? Знам, че обичат да се оплакват, че там била най-голямата безработица, най-голямата беднотия, а на последните избори за ГРОБ са гласували повече хора, отколкото за следващите 4 партии, взети заедно. Все едно овцете да гласуват за вълка, и това при положение, че им беше ясно заявено от тези за които са гласували, че ще вдигат тока, ще ограничават социални придобивки и т.н. Та това като предисловие. В Смолян съм изкарал шофьорската си книжка по времето, когато в града имаше чудесен полигон за кормуване, и нямаше никакъв светофар /използвам случая да поздравя моят инструктор Георги Георгиев, надявам се че е жив и здрав и още много години да е така/. Не че сега ги има много, защото имат една улица с десетина пешеходни пътеки. И както се вижда, това не е пречка да стават такива произшествия. А защо е така? Защото и в Смолян вече простаците станаха мнозинство. Последните години виждам фрапиращо неспазване на правилата от смолянските шофьори, включително и на жените. За тях вече непрекъсната линия и други ограничения не означават нищо. Особено се възбуждат, когато видят кола със софийска регистрация, на която се чувстват длъжни да покажат своето огромно "превъзходство" на свой терен, то нали софиянци не са виждали и не знаят какво е това завой. Смолянските полицаи, както и другите са минали в нелегалност, скатават се и не си вършат работата /става въпрос за служебната/, първи приятели са на местните бандити /както навсякъде/, и не им дреме какво става по пътищата. Нямат нищо общо с Маршала, който контролираше преди много години движението и си гледаше съвестно работата. Но всичко си върви по план, така да се каже, разпадът е навсякъде в държавата, и Смолян не прави изключение.

ако ядеш с голямата лъжица от държавната чорба, много ще си свят за пред хората и ще съветваш народа, както го съветват президенти, министри, депутати...

Аз не забелязах човекът да ви съветва нещо.Просто изтъква това, което се вижда на всяка крачка-нарастващата простотия на българина. Пресен пример от тая сутрин.Часът е 7.40 - пик голям.Изчаквам чинно да светне светофарът зелено, ама хубаво зелено.След мен колона.Тръгвам и веднага се налага да си тествам рефлексите.От дясно изкача и профучава кола.На червено, ама хубаво червено.Истински късмет, че току що тръгвахме и човека след мен не успя да се набута в багажника ми (имал съм такъв случай).Надух клаксона, амсалакаът, минал на червено , ми махна с ръка и отпраши. Случаят е без коментар, но по-лошото е, че е ежедневие!!!

а дали пък Господ не я е попредупредил да съди по правилно

всички очакват сега този да получи някакво невероятно наказание. Нека, обаче, всички да знаят, че причиняването на лека телесна повреда по непредпазливост ( смятам, че тук ще е точно такава) НЕ Е престъпление, включително и когато се касае за нарушаване на ЗДвП. Може да се търси само административнонаказателна и гражданска отговорност.

Не може да бъде ! Те нали са богоизбрани и са над законите , как е станало така . Сега заради тази съдиика ще видите какви са законите в България , цялата тежест на закона ще падне върху него . После пак кажете че няма правораздаване :)

ало, журналистът по новината, никога не информирате кой е блъснатият, той е пешеходец.Това не е обидно.Така новината е блъсната е пешеходка.

Шофьор блъска пешеходец на пешеходна пътека. Излиза от колата, надвесва се над пешеходеца и усмихнат му казва: - Имате късмет! Аз съм лекар. Пешеходецът се понадига и отговаря: - А пък на вас хич не ви върви! Аз съм адвокат. :)

Еееее, толкова други хора ги блъскат не пишете сега блъснали една съдиика голямата работа , ще кажете че е извън земна . Може като много други съдии да си е заслужила .

Не съдържа нищо ново (а би трябвало ). Написана в селяндурски стил. Използването на думата съдия в женски род е знак за ниска летва. Няма министърка, съдийка и прочее глупости! Казва се министър, съдия и т.н. Кога най-после ще запомните това? И между редовете четем това, за което и в Брюксел отдавна ни пишат по докладите. Нищо ново.

Пешеходната пътека как е? Добре ли е?

Не разбрах. Това, че е съдийка, е утежняващо или смекчаващо обстоятелство? Питам, щото щом толкова ярко и многократно се изтъква в дописката, явно има значение.

Ако някой го счита за утежняващо обстоятелство, то си отвори очите и виж добре двойните стандарти, с които ни претеглят постоянно? Няма как да стане така, че за обикновените хора да няма справедливост, а за необикновените да има (не вярвах, че някога ще напиша тази дума, но когато фактите говорят...)! Тези, които се имат за необикновени са смешни в очакванията си другите да им сервират на готово.

Има голямо значение;о) Белким съдиите се сетят, че и те са (просто)смъртни и като раздават милозливите си присъди на убийците по пешеходни пътеки и тротоари, да имат едно на ум!

Щяха ли да спрат движението,докато трае "огледа",ако не ставаше дума за някой от тая продажна сган?

АЛО,КЪСАЕЩИТЕ,ЗАЩО МИ МАХНАХТЕ КОМЕНТАРА-НЕГРАМОТНИЦИ ОТ ДИРА? ПИШЕ СЕ:КАСАЕЩИ,КАСАЕЩИ!!!

Има проблем с газенето на съдиите и други колеги. Давам безплатен съвет: Съдии, прокурори и следователи да ходям по света е един бадж с едри букви да пише:- "СЪДИЯ", "ПРОКУРОР", "СЛЕДОВАТЕЛ" - Е НЕМА ДА ГИ ГАЗЯТ ТОГАВА. Тези баджове ще са като ЧЕРВЕН СФИТОВАР пред джигитите.

Ами сложете си значки бе палячовци. Няма да можете и по тротоара да ходите. Дреме ми на кура съдяли си прокурор ли си следовател ли си. Пред ПАРИТЕ всички си сваляте гащите и разтваряте бузки

Ако удариш пешеходец пресичащ на пешеходна пътека глобата трябва да се завиши поне 20 пъти, а при повторно нарушение 50 пъти + отнемане на свидетелството за поне 6 месеца и проверовъчен изпит. И за тези, които веднага ще започнат с коментари от рода на тая не се ли е огледала те колите да не са с мигновени спирачки и други от този род реплики, само ще кажа че стъпили на пътеката пешеходеца става цар и извинения за водача на МСП НЯМА! (Ами ако беше дете?! )

Обаче на този не му завиждам, има да я лежи тази съдийка. Това не е, като да бутнеш някой гражданин, тикнеш някой лев под масата и "пито-платено". Набуташ ли се между шамарите на богоизбраните, жална ти майка ...

като свършат простосмъртните започваме да газим и богоизбраните

От удара жената е отхвърчала повече от метър ?!?!?!?!?!?!

А бе тия не бяха ли извънземни?! Те нали са над закона. Да не би пък и за тях да важат физичните закони?!

И КАТО СА Я БЛЪСНАЛИ.....!!!!.?????

този факт доказва само , колко е невидимо бг правосъдие...няма начин съдийката да не го е констатирала с цената на собствения си животец! пожелавам й бързо възстановяване и правилни изводи!

Джигитът вече се е разбрал с нейна колежка, че за 500 лв ще оправят работата. Колежката карала гоуем джиб и не й пука дали нея ще я блъснат.

Пак разделение на народа - блъснали съдийка и вече медиите ще ни проглушат ушите. А колко възрастни хора и деца всеки ден са блъснати - и тишина..... Това е цензура над тези, които й плащат заплатат на тази съдийка. Журналистите, опомнете се.

Радва ме фактът, че ще и направят веднага скенер, но... Притеснителното е, че на обикновените хора скенер не правят, а... обикновените хора плащат осигуровки, за разлика от съдиите... Ох... ама много ми е противоречиво и нелогично всичко. Това съдиите дали пък не са божества..., а обикновените тогава какво са...

ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ!!! Горкия шофьор сигурно ще лежи 3 години в затвора! Жалко, че водача не е премазал двете и деца. Тогава можеше и да се случат някакви законодателни промени!!

Джигитите започнаха да блъскат и съдии.

сега "съдебната" система ще се задейства на пълни обороти!очаквам 5 до 10 години с първононачален строг режим за шофьора "рецидивист".

Този ще го осъдят ефективно, след като е блъснал съдийка. Няма да се размине с условна присъда.

Тая пък какво прави на пешеходната пътека.

Що се сърдите на съдийката, жената си е гледала работата. Сърдете се на тези, които ПРАВЯТ ЗАКОНИТЕ, вероятно някой лумпен от политици е предложил глоба от 100 лв. за нарушение, я да я бяха направили 1000 лв. , 2000 лв. глоба, че и повече, тогава питам нямаше ли да се замислите дали ще спрете на пешеходна пътека и няма ли да спазвате ЗДвП.

Стига да видиш пешеходната пътека! В България пешеходните пътеки са НЕВИДИМИ!!!

Или невидими или сложени на места дето въобще не трябва да ги има - точно на естакадите на Цариградското или на магистралите - 2х4 ленти по 3 метра и дето на пещеходец му трябват минимум 30 секунди да премине.

Съдиите в България са си корупмирани всичките. Влез в някой форум на съдии и ще видиш какво си хортуват. Който дава парат атакава музика пее съдиията. Скоро водих едно дело съдията не си бе прочел дори закона, дори не се бе запознал с документацията по делото. Млад човека на 32 г. та той още то сега в началото на кариерата му започва да прави номера та до пенсия сигурно ще изплачат много хора.

Нищо и няма!Те са жилави съдиите!В София са като хлебарки,не мрът от нищо!Само папкат!

имаше един клип в интернет (с артисти, не истински случай), как един полицай спира пиян шофьор и той му бута 100лв и го пуска. Малко по-късно пияният минава покрай училище и не вижда и прегазва детето на полицая. Та и тук може да е така, ако съдийката е пускала такива джигити с условни сега нещата се връщат

Голям фантазьор си.

съдийката е по-различна от всеки друг българин редовно премазван на пешеходна пътека, че това трябва да е новина?! Да не е гражданин от екстра качество, а другите нещо да са брак?!

Медиите обикновено отразяват блъсканията на пешеходци от коли на пешеходна пътека, като съобщават и данни за пострадалия - кой, какъв. Няма нищо специално в случая.

така е, медиите нямат други новини. Но заглавието трябваше да указва, че са блъснали жена, а някъде накрая да уточнят, че работи като съдия. А така казано "блъстаха съдийка" излиза, че нарочно са я следели, за да я блъснат. Знае ли човек, може и така да е?

100 лева за отнето предимство на пешеходна пътека??!! Кой джигит ще се спре пред подобно недоразумение в законЯ...

Господ чу молитвите ми...

Аз много трудно бих бил определен като фен на съдийките,но надали оправията е да ги газим! Неотдавна някакъв урод беше счупил челюстта на човек направил му забележка че отнема предимство на пешеходна пътека! Пострадалия се оказа криминлист и се надявам побойника да е бил третиран подобаващо от полицията и да е бил санкциониран сериозно от съда!

е аз, какво да направя? да си разплета чорапите, евентуално?

Сега бас ловя че ще отнесе максималното наказание 100 лева без право на обжалване.

Всички наказания, включително и административните санкции, са с право на обжалване. Само на последна инстанция на съда, решението е окончателно, т.е., без право на обжалване...

Какви 100 лева,ДА му се отнеме колата завинаги и 20 години напред да му се забрани да шофира плюс 5000 лева глоба!

Трябва да блъскат висшите магистрати, министрите и децата на така наречените олигарси! Тогава може и да се случи нещо в положителна насока!

Дано линейката е добре.

Да видим, има ли двоен аршин?

имай търпение за всичко ... днес съдия, утре депутат и на нещата ще се обърне специално внимание и ще се оправят :)

ДАНО ........от твоита уста в БОЖИЙТЕ УШИ

Сто лева- звучи абсурдно!!!Затова имаме такъв парламент и премиер!!!