Съдът реши окончателно: Строителството на небостъргача "Златен век“ може да продължи

Констатираните отклонения от проекта не са съществени, а строителството за строеж е валидно до 2028 година, смятат магистратите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"втория строеж, предмет на заповедта, така наречения "изкоп/насип с дълбочина около 15 метра" е установено, че същият е бил засипан от възложителя няколко дни преди издаване на заповедта" Аз пък искам тогава да попитам ВАС, ако се опитам да убия някой, но той вземе, че оживее, означава ли това, че не съм се опитал да го убия и следователно не съм отговорен и съм арестуван в нарушение на правата ми?!?!

Просто ако беше умрял щяха да те съдят за предумишлено убийство. Понеже не е умрял не могат да те съдят за предумишлено убийство. Разбира се това не пречи да те съдят за опит за убийство, но това е друго обвинение. В техния случай може да ги глобят за изкопания изкоп например защото е бил застрашавал безопасността или нещо подобно, но не може да е претекст за спирането на челия стоежа понеже вече го няма. Проблема не е съда. Проблема е в общината и техните архитекти, че са разрешили строежа първоначално. Сега се опитват да се оправдаят с нещо друго.

Хаха. Е, ми, няма как да те съдят за опит за строеж. Та примерът ти не е много точен.

А дали съдиите не са си "купили" по един апартамент в тази сграда за по 5 лв, парчето?

Това на Домусчиеви ли беше ?

Въобще няма подкупни съдии!

Колко ли са взели за това решение?

Беше ясно, че спирането на строежа ще падне в съда. Добри или лоши, Артекс са изрядни по документи. Яко на някого нещо не му харесва да се жалва от Диков, който е издал разрешението за строеж и Здравков, който се услушваше какво ще му наредят.

“Голям ташак сме”- в интервю след мач на Левски.

Е, това ли беше “промяната”, смяна на системата, рестарта, новите чисти лица в политиката борци срещу корупцията? Еми, че то по-добре Бойко да беше останал на власт. От ДБ и ИТН мълчат като наакани. Мафията и олигархията, както и предателите в президенството се вихрят. Отстраняват се ключови свидетели и се разчистват сметки и доказателства. Докопаха се и до хазната. Сега ще фалшифицират и софтуера на машините за гласуване. Управляват ни прости генерали, демокрацията е в опасност.

Този коментар под колко статии го сложи вече? Е че разнообразявай съдържанието малко, не разчитай толкова на copy-paste :)))

За толкова пари - толкова работа. Немога да кажа сумата, щото съм се разписал на 50 страници договор и 2 заплахи за убийство.

карайте имаме апатменти за всички... управленци

Обичам големите проекти и големите небостъргачи защото с тях пада у голямата кльопачка във формата на парични знаци.

ПАРИЧКИИИИ............

Има ли изненадани от това развитие на нещата? Щото то си беше ясно - ще се изчака да поотмине бурята и далаверата ще продължи. А защо никой не разследва защо Артекс практикуват масово изповядването на сделки на нереални цени? И къде скатават разликата до реалната сума, която купувачите им плащат? В случая със Златен век може наистина да са продали на занижени цени, което пък прилича на корупция. Със сигурност греша, нали?

завъртете се около офиса им и ще видите притеснени хора влизащи там доста често. Защо притеснени ли? Ами вие няма ли да бъдете ако носите в торбичка 100 000 евро в брой срещу, които получавате анекс, който после се къса и все едно ги е нямало тия пари :)... така става плащане на 50% от имот неофициално :)

дойде кремъското мекере на власт и веднага събраха смелост магистратите да бутнат едно рамо на червените олигарси

Кремълско мекере беше до сега на власт....за справка руски газопровод построен с български пари..

Не ви ли писна вече стига с тая Русия .за всичко се тя ви е виновна .На калпавия х....й се вълната му пречела.

Иванчо Н. - командирован шеф ДНСК от 5г., На кой етаж ще е апартамента на твоята тъща. Същото беше на морето....

Май цял етаж е запаен за рублен и служебните му министри

Алоу, Градската Десница (хитра лисица ) , що не сте на площада ?! Нали вие го спряхте (строежа) с партийни подписки. Къде са ви водачите ? Да обяснят как Съда на Лозан Панов е корумпиран !!

Радев ще вземе едно апартаментче за Деси на промоция

Златния век на корупцията, наглостта и беззаконието в България.

Поредното доказателство, че в България не съществува строителен закон, строителен надзор, и каквото и да било законно свързано със строителството.

То беше ясно че така ще завърши тази история... Платиха се пари насам натам, вдигна се шум, уж ДНСК прави нещо и дотам. Вие представяте ли си този бетон да се събори...Никога няма да стане

Резрешаването на такъв строеж с такива параметри само по себе си е престъпление и е в драстично противоречие с т.н. ЗАБРАНА за стоеж на високи сгради приета със законодателна сила от същите тези които са издали т.н. строително разрешение, вероятно също срещу евтини апартаменти от същия този СТРОИТЕЛЕН ВАНДАЛ Фа. Артекс на колегата Мирянов, който твърде много си повярва.

Демек....

Браву на Данчету.

Честито на софиянци от Герб...При тяхната власт и разрешително за строеж,и самия строеж започна някои герберасти си взеха парите а за софиянци си остава г.озната гледка....

това е гавра с нацията

Само за два дена пуснаха сделката на Шиши с ЧЕЗ и Златен век! БРАВО!!! НОВ МОРАЛ!

Сега драги ми данъкоплатци, особено онези от Вас с елементарна юридическа грамотност, могат да се сетят, как забавен 2 години строеж и проект, ще доведе до дело от страна на Артекс срещу държавата и обезщетение, което ще платим солидарно... Само че няма да чуете, няма да видите заглавие - отразяващо това което плащаме бекграунд от политическата саморазправа със строителните магнати. А за кметицата на Младост - чухте ли още нещо?! - Няма и да чуете, и на нея ще й се плати тихомълком след спечелено дело в Европейския съд по правата на човека, за спретнатия скандал, който РЯЗКО отшумя. Така и за Цветан Василев и 5-те млрд. лв., които си ги плащаме, но и на него ще му платим изгнанието в Сърбия, и той ще си заведе дело. Не се чудете после що всяка година ви вдигат цени на ток, парно, газ, горива... Тия парички на олигарсите и "онеправданите" трябва да дойдат от някъде - нашите джобове. Нали? Не съм прав, шегувам се :) :) :)

НЕ ни трябват небостъргачи.. Трябва да УВОЛНЯТ всички Директори на Дирекцията за строителен контро (ДНСК ).. И после да ИЗГОНЯТ турско- негърските фирми- А1(Емтел ) и ВИивкаом да слагат станции на ПОНЕ 5 килиомтра НАДАЛЕЧЕ от градове и села. За да НЕ РАЗБОЛЯВАТ хората в Българаи с РАК и Левкемия и да НЕ Ослепяват от техните Облъчващи антени( станции ). Трябва да ЗАБРАНЯТ строежа на сгради над 20 етажа, особено в градовете.. И ако строят 100- метра висока сграда, тя трявба да е на ПОНЕ 100 метра РАЗСТОЯНИЕ от другите съседни сгради. Така, при ЗЕМЕМТРЕСЕНИЕ, ако падне тая сграда м да НЕ събори съъседните сгради... САМО араби- ислямсити и техни помагачи може да правят високи сгради и после да взривят бомба в тях и да ги съборят върху живеещите наоколо българи.. И всеки САМ да си строи къща.. Трябва и ЗАБРАНА да се строи с цел ПРОДАЖБА на апартаменти на чужденци... Тия Строителни фирм иса МОШЕНИЦИ и Предатели, помагачи на ВРАГОВЕТЕ на БЪлгария.. По- добре да направят ЗАВОД и вътре да работят безработните българи... НЕ ни трябват мошеници, които да разпродават България на чужденци..

По времето на служебното правителство на рашетниковата марионетка наречена вмирисан фъркат фатмак е възможно всичко...

Ти къде видя тук ролята на служебното правителство или ти и самолета да не вдигнеш пак Радев и служебното правителство обвиняваш? Не можеш ли да четеш? САДЪТ реши/ А кой управлява съсъ? Бойко

34 етажа ми било небостъргач. хахахахаха не разсмивайте зората бе клоуни

Мастита фирма, та изходът от делото бе ясен. Издалите това решение нямат частни интереси, да, ама не. Скоро няма да остане свободно място в софия, нито зелени площи.

Мълвата твърди, че синът та Мунчо получил апартамент там срещу една торба капачки от безалкохолни.

остава да се провери по колко апартамента и на какви цени са получили някой близки на съдиите от ВАС

Абе не че нещо, ама кака Мая що мълчи сега? Нещо май вятъра духна от друга посока.

Супер,дано го построят,нека София се развива! Аз живея точно до сградата и ми харесва,че ще я има! На който не му харесват високи сгради да заминава на село,там не се снрои,няма работа,ама е тихо и спокойно!

Само в едно си прав - на село няма работа заради герберастите! Иначе тая сграда е ненужна на София поне на това място, може да я преместят в Обеля или Дружба! И да ти дадат едно мазе да живееш в нея :)

за прости плевели и твари като теб всичко им харесва и в тиня да се къпят като прасена също

Доскоро мислех, че "магистратите" от ВАС (Върховен административен съд - съдещите държавата и правителството) са най-корумпираните в БГ. Сега вече мисля, че са най-корумпираните в Света ! Е вярно че са 100% назначени от Боце, Пеевски и Доган ...

ЗАКОНЕН. А и добри приходи ще носи ;)))

мръсници!

Започна се,стани да седна,ама младите не им знаят похватите и им вярват

Троловете на промяната къде сте сега? Защо не протестирате? Искайте оставки

Ония в Дубай и Белград потриват доволно ръце. Мутренската власт е в ход!

Как така "Артекс" раздава апартаменти(като подкупи) на политици - ГЕРБ-ерасти!

пРезидентът взе властта в свои ръце и МУТРИТЕ настъпват.

Ще го търсите Баце,ама няма да го намерите.Вижте какво се случва само в началото на Временнот Правителство,и си правете сметка какво ви чака в следващите 4-ри години на избора на вашата глупост.Искахте ,,промяна''.И каква промяна е това да се драпа обратно към Руските интереси.Че това не е промяна,това е връщане не в 1-ви Клас,а направо връщане в родилното.

Нали Боко ви беше виновен за тоя небостъргач? На ви сега, по-висок ще го направят при муньо, хахаха.

Не сме ли руска кочина, кажете?

ДГД рязан ибрикчия!

Вчера съда подвластен на Христо Иванов реши, че Гинка може да купи ЧЕЗ. Мутрите и адвокатите на мутрите не си губят времето, дубайският принц осребрява властта.

Радев си пълни неговото шкафче!хахаха

Какви въздушни маси ще ти спре Един блок бе ... София е в котловина - да , ама това да не ти е леген?! Въпросния блок няма място в Лозенец! Категорично! Но да говориш че ще ти спре въздушните маси са пълни глупости!

Да, Абсолютно прав си че София е котловина с формата на леген.Не случайно точно в София се събират ,,отточните води'' на цяла България. Та още един ,,Златен Шит'' няма да навреди толкова че чак да си проличи. Отходна яма е столицата,и за това са виновни крадливите политици които чрез Приватизацията награбиха всичко което народа 44 години изработи,а те чрез ,,приватизационните фондове'' го присвоиха и застроиха по Софията,морето и балканите.Ей това е българската политика.А за награда нан-накрая българите си избраха шут да ги управлява. Смешникът-шут на ъндърграунда е любимецът на народа,не че няма ерудирани млади хора със светски разбирания завършили по белите държави.Народът иска шут да го управлява.Ами хак да му е.

Имеех си хас,съда в кочината да реши друго.Жалко само ,,гуменката" дето изгоря.

Бихте ли припомнили всъщност кой беше собственикът на ,,небостъргача'' защото сме го позабравили.Ей така само за статистиката.

Артекс Сега те ще съдят ДНСК и въпроса е решен .Тия където протестират ще пият една студена вода.