Професор отива на съд за взети 600 лв. от студенти

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт за подкуп от 600 лв. спрямо проф. Николай Банков в Университета по хранителни технологии – Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Професор отива на съд за взети 600 лв. от студенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът е стар и е от соца. Преди 1944 имаше два университета в България. След като изклаха интелигенцията , неграмотните комундя направиха към 50 измислени висши и полувисши училища, които по същество нямаха общо с науката и образованието , в хуманитаристиката даже водеха до допълнително неграмотност . Целта им беше единствено да раздават дипломи на благоверните им към един милион партийци, които да кичат с тапия за наука малоуните си селски тикви и да заемат всички възлови места и да бъдат верни и благодарни на майката партия.Тези безумни вузчета останаха на държавна хазна и след соца, въпреки очевадната безумност държавата да ги финансира и придобиха абсурдни имена като Университет за хранителни технологии, демек университет за бахура и кебапчето, ставаш бакалавър по това как се прави хляб, слатко и салам. За да оцелеят и дирят студенти тройкаджии, като гледат , да ги задържат, за да не им закрият вузчето и си набавят парици чрез подкупи, за да изкарат приетите олигофрени и да си пазят "Университета и местенцата. Или ще има реформа и истинско образование и наука или ще си отглеждаме вузчета , пишман учени и вишаги .

този изкухуригал и продажен псевдо-професор сигурно носи 5 дьоптъра от залягане над читанките, а се е продал за 6 стотачки...егати падението!

..не ме разбирайте погрешно,но Корни напълни гушата с разбойническа приватизация и промяна в законите в 12 без 5,а този за 600 лева .Има ли място за сравнение?

Това разбира се позорно, но при положение, че един асистент взима чисто под 500 лв., а един професор с поне 20 години стаж и степени под 1000-1100 лв. тия неща са предварително заложени. Трябва да се отбележи, че в техническите университети реално 5-10% от студентите имат желанието и ресурса да си вземат изпитите - основни причини са липсата на минимална гимназиална подготовка, отсъствието на навици за учене и необходимостта да работят. При това положение, започва сърдене от декани, ректори и колеги обучаващи в по-горни курсове, и ние го правим същото, само че не е за пари. Тия са решили да изкарат и нещо, но нима лекарите не го правят същото и това се възприема като нормално. Нима чиновници, политици, депутати и министри, не го правят обаче за стотици хиляди и милиони и досега никого не са наказали. Какво стана например с Хр. Бисеров и още хиляди други от тази порода.

Това, че досега сме тънали в блато, означава ли, че не може поне да се опитаме да изплуваме? Корупцията не трябва да се омаловажава! Тези "инженери" утре може да подпалят някой ТЕЦ, да загинат хора...

Щом 5% стават - те трябва и да завършват! Другите трябва да са ВЪН от университета! Преподавателите трябва да се борят срещу бройка студент - пари за университета и да подобрят качеството на образованието, от там и качеството на нацията!

Вие сте началото - от учителките в детската градина, та до преподавателите в университетите! Вие сте основата...от Вас произлизат и лекарите, и политиците и депутатите.

А на колко места се прави същото без пари???

И мен една госпожа ме къса всеки път и се заяжда с мен.

Поискай комисия!

Като чуя "Заяжда се с мен!" и се изприщвам...ако имаш достатъчно знания, никой не може да ти попречи да си вземеш изпита!

Нали един шибан профьесор се беше изцепил цинично, че "изпит не се взема, а се дава или на бяла покривка, или на бял чаршаф".

600 лева! Нещастният професор, на кого ли е пречел?

За кикешка няма прошка.

За милиони няма закони....

А кво правим с държавните обирджии? С прането на партийните пари? С укриването на данъци в особено големи размери? А с рекета? А с изнудването?

това със сигурност не са били единствените купувачи .

колко ли са професорите по корупция и каква ли е ползата от тях за бъдещето на бг стадо ?

Поради липса на ДОСТАТЪЧНО доказателства , обвинението ЩЕ бъде снето !