Проф. Илчев обмисля да съди окупаторите на СУ

Ректорът на СУ проф. Иван Илчев обяви, че обмисля да бъдат заведени съдебни искове срещу окупаторите. Той обвини Симеон Дянков за лошата охрана на Алма Матер.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Илчев обмисля да съди окупаторите на СУ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Професор Илчев! Наемете нови охранители, нормални здрави мъже, които са вътре при евентуални нови безобразия. И веднага отвътре сградата да изгонват хулиганите. Иначе не мога да ги нарека.

Докато няма правила или не се спазват от всички и не работи СОТа, когото и да наеме - все тая.

АБЕ ,КАВАЛИ, КАКВО СА ВИ КРИВИ ДЕЦАТ...ДНЕС ЧЕРВЕНИТЕ ГОВЕДАТА ВЗЕХА ОЩЕ 500 000 000 ( ПЕТСТОТИН) МИЛИОНА ЗАЕМ ,КОИТО ЩЕ ГО ВРЪЩАТ ТЕЗ ДЕЦА И НИТО ДУМА В СВИНСКИТЕ МЕДИИ! НЕ СЕ ЛИ ПРИТЕСНЯВАТЕ ЗА ТОВА?

И какво, окупацията на университета ще спре тегленето на кредити или ще накара червените да дадат оставка? Пълни глупости Кредитите ще ги плащаме ние, които все още работим , тези дембели лев не могат да изкарат. Като ги гледам какви идиоти са...

Тези "деца" - могат да окупират бащиния си дом.И то при условие,че бащата няма нищо напротив.Университета не им е бащиния.

Е, на тия дето го стопанисват е, ама ... ???

Ма как ще съдите АЙНЩАЙН бре!

Цацаров и този път закъсня или просто се скри! Да не говорим, че започна да прилича на предишния прокурор-мухльо Борис Велчев. Какъв прокурор си те би льольо, да не се намесиш и да подкрепиш реда на общаството, което си призован да защитаваш!

Само така г-н Професор Илчев. Съдете ги, изключете ги, не им мястото сред другите, които искат да учат. Това са шайка негодници и продажници. Не се плашете от Борисов. Той вече не може да уплаши никого. Бита карта е!

Абе, пак ще свърши само с размахване на пръст цялата работа. Другото е много главоболно, пък и са виновни - оставили който иска да заповяда в Университета.

Тези тиквички кухи са позор за Алма Матер - най - малкото, което трябва да им се случи е - да бъдат изключени.

Да бъдат изключени от Университета!!! Да бъдат съдени за хулиганство, тероризъм и нанесени щети-материални и морални, пропуснат един работен ден и всички щети свързани с това!!! Да се махат от България.Да кандидатстват в Оксфорд или Кембридж и там да се опитат да окупират. Като ги гледам само са за Оксфорд или Кембридж, нещастници.

Само че там и за чистачи няма да ги приемат.

Явно само СУ приема такива и на нищо не ги учи.

Ами какво чакаш. Какво демократично има в една окупация с вериги. При комунистическата демокрация е така, но при реалната, пример за което са държави като Германия, Англия, САЩ въобще не е така. Като имате политически искания направете партия, дайте алтернатива. А не ще го окупираме да отвлечем вниманието, като навредим на тези, които са си платили да учат, ше създадем новини за журналята, ще станем известни и като нищо може да станем партийци след време, що да е само Ивайло Динев издигнат по този начин и други желаещи за бърза политкариера има. Абсурдистан. Единствени ни шанс е някой да ни завладее, или да криминализират тъпотата и опитите за манипулиране на стадото чалгари.

Ма туй момче куга стана пруфиесор, ма, чадо? И веке съди момчитията, кайш. Ашколсун и хвала на таквъзи даскал и будитил, барим пет лири да беше дал за общото дело на свободата, за пушкала и джепане, че да ричеш, арен чиляк е, за народа милей. От мен да знайти, баба ви Тонка, чи скору Иванчо Вазовият ша напиши за некой си Ратко Пр. и ша ви стани ясну сичкуту дередже. Ами я аз да зема да отварям пак къщата в Русчук и да подслонявам комитите, като са ги подгонили поганците. Шот учено, учено, ама забраило отде иде хлябът.

Какви комити те гонят,величаеш заблудените младежи,тези са неуравновесени,кой нормален ще застане зад тях,за празни оставки,без съдържание,освен да ги използва за свои цели,само за свои.

Ако в следствие на окупацията, на СУ е провален проект за 5 милиона (каквато информация излезе тези дни), тогава действително са за съд.

100% вече е бил провален. Как 2 работни дни могат да провалят проект в хуманитарната област за 5 млн. Аман от лъженаука!

Илчев, събери комсомолския и партийния актив и ги изключете, тези нехранимайковци! Или ги скъсайте по Марксизъм-ленинизъм!

А ти ще платиш щетите и ще компенсираш провалените изпити.

Ако ще се търси отговорност - то от всички! Немислене и безотговорност има и от 2те страни. Като знаят какво има в Ректората, защо са го оставили на произвол? Окупантите просто изкараха нещата на яве, добре че изпревариха терористите!

Разбира се, че ще ги съди!Трябва да си понесат отговорността, а не да се изживяват като великомъченици!

Ще си затрае - нали той го е направил възможно.

После щяха да се "самоубият" в затвора, както лидерите на Баадер-Майнхоф.

Другаря освен, че мисли да дава на прокурор,студентите, смята и да изгони портиерите и да вкара бивши милиционери и барети в сградата на института, да предотвратяват бъдещи окупации.

Не свършиха ли парите за тези стачки най-сетне? не мога да си представя колко трябва да си малоумен, за да обикаляш улиците всяка вечер и и дрънкаш нещо на което само ти си вярва, а да и още 1000 души като теб.

След като са платени- а те са, да си платят наем за престоя и за ползване на СУ, плюс за битови разходи - ток, вода и парно, както и за нанесени вреди. Като се правят на политически ангажирани, да излязат на студа и да прекъснат следването си, докато са на площада. Да ги осъдят и да ги изключат от СУ, без право да следват. Айде обратно на село!!

Илчев, толкова ви е нивото на образование в Софийски университет. Като в пашкули сте се увили за всичко ново и по-различно! Затова не можете да си попълните бройките за студенти. Дай качествено обучение, оглави ти протестите, научи ги как да се борят, за да постигнат мечтите си!НЕ СЪДИ СТУДЕНТИ!

То се видя и разбра,кой и защо иска оставка.Затова хората предпочетоха да са тия на власт,отколкото ГРОБ и затова секнаха протестите.Окупаторите също се провалиха и нямат потдръжници.По рано по телевизията,преди да падне окупацията в предаването "Лице в лице" един отподръжниците на окупаторите ги защитаваше.Тъй като се изрази мнение,че окупацията е незакона,то той направи паралел между депутатите в парламента с окупаторите............. Да ,но защитникът на окупаторите пропуска съществена подробност,че депутатите са избрани от народа,а окупаторите,кой ги избра,кой ги подържа?!Както се видя нямаха потдрьжници !Просто всичко беше един фарс.На тях много им се искаше да предизвикат полицията,да се намеси ,че да станат герои,Да,ама не г-н Йовчев доказа,че е по-умен отколкото те предполагат и не действа прибързано и емоционално.Достоен е за поста,който заема!Браво на г-н Йовчев!

тролче малко опорноточково, набий си в празната позитанска чугунена главица, че настоящото управление бе избрано на 19,9% от имащите право на глас. и НЕ БЕ ИЗБРАНО ОТ 80,1% А междувременно за 8те си месеца на управление загуби около 20% от поддръжниците си. Т.е. в момента бсп+дпс+атака имат подкрепата на около 14% от имащите право на глас. Проста математика. Почти толквоа проста, колкото сте и вие в мазето на позитано. Е вие сте по-прости, факт.

Малко ти е крива математиката. Не сравнявай с хората имащи право на глас, а с реално гласувалите. Тези, които не са гласували са също толкова виновни за това правителство както и тези, които са гласували за БСП и ДПС. Тези които не са гласували са показали тяхната позиция на изборите - че не им пука и нямат право нито сега да реват срещу едните или другите, нито да протестират. Ако всички господа и дами протестиращи бяха гласували може би нямаше да имаме това правителство... така че сега си седнете на задниците и си помислете ще гласувате ли на следващите избори

ОТ КОЙ НАРОД ? Повечето цървени купиха избирателите, а ДПС е там благодарението на невежеството. !Даже и Доган е влязъл във ВУЗ, с добър по български с слаб 2 по история ,нО с протекциите на ДС !

Тези протестиращи историята дори не ги отчете като факт. Загубено време, това е!

20 позитански трола са налазили здраво. Само като видиш 20 минуса на човек, който пожелава успех в живота на "младите" и е ясно. Позитнаски боклици, ЛУСТРАЦИЯ ЗА ВАС !!!

Тази думичка рядко се чува, а и протестиращите не я употребяват. Да не се окаже, че и тези които подбуждат протестите са от това котило. Може не всички ченгета да са мафиоти, но всички мафиоти са бивши ченгета.

Този казионен ректор вижда вина във всеки, но не и в собствената си некадърност да управлява Софийския университет????? ОСТАВКА!

"Този казионен ректор" - въх уби ма с това изречение .........Абе то простотията е човешка черта ноооо при тебе е в огромни размери. Тъпа , смотана селянка ето това си ти Росице

bufalo_bil@abv.bg

Нали знаеш оня лаф: "Всеки има конституционното право да бъде тъп. Някои обаче злоупотребяват с правата си". Та така....

Професор Илчев много добре управлява университета, и не може някаква си Росси да решава дали да подава оставка. Има академичен съвет, общото събрание и т.д. Така че укротете се.

И да се пениш, и да се не пениш, ни ректор, ни професор става от тебе. Жалко само за излъганите хлапета, "колежке". И позапри амбициите - то и акъл трябва.

Иванов, София не е Киев, тук правителството е желязно. За сега това е положението; подвий си опашката през следващите 3 години!

Трябва да образованието да бъде изхвърлена всякаква политика и политици.

Но можем законно да подкрепяме грабежите на Тройните лами 1 и 2, нали? ОСТАВКА

Когато дойдат избори, убеди мнозинството, спечели и се бори ако искаш и с малките зелени човечета. А до тогава спазвай закона, както всички го спазваме. И не ми пука дали си зелен, червен или на розови точки.

А защо не се опитат да окупират сграда на някаква банка. Нали банките в основата на кризата. И да видим, как ще процедира охраната на банката при подобен опит.

Не може по сложен лозунг! Това и ние си го разбираме и помниме и електората ни! Ама не било вярно и актуално вече,кой те пита бе! Като го повтаряме всички ,ще стане вярно и медиите.. най важното. Абе повтаряйте непрекъснато ...и те ще го повярват...,така де...опонентите!Най малкото ще ги вкараме в обяснителен режим.

много злоба, мноооого!

какъв съд бе хора . това са безумни постъпки на комунистите . Искат до край да унищожат интелигенцията в Б-я.Какво са виновни младите хора . Искат да настъпи правда в нашата изстрадала държава . Подкрепям всички инициативи. Време е тези хора да си отидат от парламента . Успех млади хора с вас съм.

Как позна,точно такива ненормални студенти са "необходими" в парламента.Всеки ден като влязат в парламента ,да викат само"оставка",защото друго не умеят.Няма значение срещу кого,ей така си викат и надуват вувузели.Така ще прокопсаме,и решим националните приоритети.

Нима Професора не е ДОНОСНИК ?Кой си е от ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ? Който защитава индиректно интересите на Бсп ?? Оставка и за него

Университетът,без знамение кой е, е място,където младежите учат и полагат изпити.Образованието не трябва да се смесва с политиката или поне не в рамките на учбното заведение под форма на протести и пр. За тази цел има друга алтернатива и жалко,че това не се разбира от окупаторите на Алма матер!Много жалко!

Тези деца са терористи от нов тип. За тях не би следвало да има съд и присъда, защото зад гърба си имат изчезващи политически партии. За тези терористи трябва да има трудови лагери. Нарушават законите и конституцията на страната. Нали всички искаме да се промени държавата и да няма деление в закона за простосмъртните и хората с пари. Сега е момента управляващите да покажат воля за промяна и да не ни делят на обикновени хора и терористи. Сега е момента да се затворят за години тези терористи.

будала-Абула:)) Че геварче, май, ти ли пишеш Сталин$Ленин$Димитров по вси Булгарски Планини ? Па знаеш ли ти, чеако се дигне чичо Джо, ти ще си първия на прасетата у Белене? Пу$Му"рублажиио

Ти пък си толкова грамотен, че надминаваш вожда си Буда-ла. Добре, че те има, за да разсмееш форума с неграмотността си. ;)

тъпи опорни точки тъпи комунисти

Ако проф. Илчев посегне на студентите, тогава ще разбере "народната любов".

да се втълпи на хората, че сегашните малоумни талибани нямали нищо общо с предишните. Че онези били хубави, а тези били лоши. Не, господа, едни и същи са! Заедно бяха всичките при първата окупация, тези анархо-фашисти са същите, които окупираха и предишния път СУ и слагаха вериги на учебното заведение. За мен най-важният въпрос е защо сега талибаните не получиха медийна подкрепа, за разлика от предишната окупация. Имаше само опити от двете телевизии БосфорТВ и БорисовТВ /НоваТВ, ако някой не се досеща/, като първия път да манипулират, да лъжат, и да заблуждават зрителите, представяйки пред тях един несъществуващ морал и несъществуваща интелигентност в окупаторите, представяйки ги като цвета на студентството. Защо е така може би ще разберем скоро. Вероятно има подготвен сценарий, разработен в президентството, ГЕРБ, РБ, АБВ и някои посолства, в който новите талибани не бяха предвидени.

Рублажио! Тук се прави опит за десен КГБ-зъм Путинков тип. Ама на вас са ви къси ръчичките. Айде Рефендум БГ вън от ЕС, сат ви стиска ботуша..:)))

Правните норми веднъж, дават добра възможност на всеки пострадал (от "незаконосъобразното сторниране", на негови лични средства, похарчени за пътни, дневни, квартирни и т.н. разходи непосредствено свързани със задълженията му в Ректората) по време на двата епизода на халтурката - "Окупацията на Ректората, като партийно-политически маймунарник" и втори път гражданите претърпели имуществени/неимуществени щети, да раздвижат бизнеса на средностатистическите адвокати за сметка на окупаторите!

Ще бъде много забавно, но за съжаление няма да стане...

така ли а къде е прокуратурата когато сидеров чупи врати и вандалства в МС????

Проглушиха ефира с тъпотии около Сидеров.Ако е нарушил реда да отговаря пред съда.Тук 5 олигофрена завземат държавно имущество и родната полиция ги пази.Тъпото правителство ще си го получи на първите избори

е окупаторите в кауша, защото ще започнат да окупират и банки!!!!!!

Защо мълчи прокуратурата? Много просто. Едно е да си направиш учение, като сам си измислиш някакъв проблем, например, Сидеров, и блестящо го решиш за радост на наблюдаващите занятието посланици. Друго е, когато броени дни след това ти се наложи да решаваш пред очите на всички еднотипни казуси, възникващи от реален проблем.

Не виждам какво има тук да се обмисля! Самозабравилите се "студенти" , во главе с неграмотниците , които ги подскокоросваха трябва да си платят щетите и то така, че на никого повече да не му идва в тъпата кратуна да овързва Университета с вериги.

Не мога да разбера,защо се лепва "комунист" на всеки,който не мисли като вас?Университета е за тези,които искат да учат.Който иска да прави политика-мястото му е другаде!Съдете ги,накажете ги и ги изключете!Да са по-свободни-да политиканстват!

Защото имат акъл колкото на вожда им Тиквоний. Абсолютно съм съгласен с теб! Изключване за уронване на престижа и политическа дейност в университета, съд за окупирането на чужда собственост и глоба+покриване на щетите. После ще има да плачата на мама и тате да им пратят парички

Професоре, какво се церемониш над тези селянчета, дай ги на прокурора и да плащат, след това им набий един шут в гъза и да ходят на село овчари!

Ей червен цървул да не захапеш дървото.

тъп соросоид,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ти да не хапнеш дървото!!!!!!!!

това ли е върха на твоята герберастка интелектуална мощ?

От една страна си прав, че 3/4 от преподавателите в държавните ВУЗ-ове не стават за нищо... от друга в случая ректора е прав, че трябва да се търси наказателна отговорност и покриване на щетите (материални и нематериални) от въпросните "студенти" и ако наистина са студенти в СУ би следвало да бъдат изключени, защото са нарушили не една точка от правилника на университета.

Професора е заспала п----,защото 3 дни не предприе никакви мерки за опазване на държавното имущество.Цацаров също спи,а Йовчев да се маха,като не може една сграда да опази,камо ли държава.Оставка!

КАТО НЕ СТЕ ГИ ИЗБЕСИЛИ ВИЕ - КОМУНИСТИТЕ ЩЕ СЪДЯТ ВАС!

Защо СУ сключва договори за охрана с произволна фирма, в която освен заспали и немощни пенсионери и жадни за пари управители няма други читави хора? Има охранителни фирми, които наемат здрави, внушаващи респект и яки момчета. Пример ЮЗУ. Щом сключиха договор за охрана с такава местна фирма желанията за окупация се изпариха. Тея тука какво чакат?

Айде дежурните по форум комунисти да ходят да си вземат пиците, че изстинаха.

Първо ще бъдат изключени от университета и няма да намерят друг университет който да ги приеме. Второ ще престоят на томпло в ареста докато си платят гаранцията и после ще бъдат съдени и глобени... може и на някой друг месец в панделата да бъдат осъдени

Демокрацион, миличк/а, а на вас само Белене и чичо Джо са ви в мозъка! :)))

Фашокомунистическо нищожество, което се оприличава на Луи 14. Боклук като баща си. ВУЗ са претъпкани с всякакви некадърни доносници, агенти и активисти на БКП и ДКМС.

И да успеем да осъдим окупаторите, това ще възстанови ли щетите?! Че те поставиха под съмнение любовта на народа към Пацо Дупнишки, директно атакуваха най-успешното Правителство, което тази разграбена от Борисов и Цветанов страна е имала! Как да се възстанови това?! Тежко е.. но и тези студенти ще заминат и пак ще сме си само наши хора и предани другари.

Куха Червена Лейка - много ти отива!!! Ха-ха-ха! Но вместо сърп и чук сложи една тиква, за да е ясно чий поддръжник си.

Аз съм поддръжничка само на една идея: Искам работещ Съд и Прокуратура!

кухая та той работи за комунистите и винаги е работил за тях

Съд за терористите и техните покровители от ГЕРБ и РБ!!!

За Волен Сидеров.

за Болен сидеров