Баща осъди Фонда за лечение на деца

Баща осъди Фонда за лечение на деца, защото на сина му неправомерно е отказана операция във Виена.

Обратно в новината

Коментари - Баща осъди Фонда за лечение на деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо всеки "грамотен" оспорва решения на съда. Щом като фонда е осъден, знаи не е спазил закона. Щом не е спазил закона има и виновен, обикновено шефа на фонда. Осъден ли е тогавашния шеф на фонда, някакво ченге Пилаф. Май не е, а е трябвало точно него съда да накаже, не тези които ползват фонда в момента.

Такава операция е рутинна и се прави всеки ден в болницата по ортопедия и травматология в Горна Баня. Защо трябва в чужбина да се ходи? Фондът е отказал, защото лекарите са дали категорично мнение тук да се лекува.

Фондът не е длъжен да дава пари на всички желаещи да се лекуват в чужбина. Фондът се издържа от дарения, той няма държавно финансиране. Така че няма как всеки многознайко да има претенции към парите на дарителите. Съжалявам, но това е истината. Истината е, че ако се дават пари на всички, независимо, че част от манипулациите може да се извършат в България, парите няма да стигнат до нуждаещите се, на които няма как да бъде помогнато в България.

Напротив, фондът се финансира най-вече от държавата и в много по-малка степен от дарители. Но ако дете, което кандидатства през Фонда, има дарителска сметка (в 99% от случаите е така), Фондът само добавя разликата. В крайна сметка, дарителите, избрали дадена кампания, сами са взели решение кого да финансират. А колкото до "рутинните" операции в БГ за ДЦП - операции в БГ се започват в ранна възраст, без послеваща рехабилитация. Изобщо не се ползват ортези в ранна възраст и след операция, както е в цял свят. Извършват се по методи от 60-те, често се повтарят за източване на здравната каса (в чужбина не знам да има хора с ДЦП с повече от 2 удължавания на ахилес, а тук Янакиев реже децата през 1-2 години). така се осакатяват хората за цял живот. Затова хората търсят помощ в чужбина. И не, не всички видове операции могат да се извършат тук.

loyola

Ама за Веждичката и Фандъчката нямаше проблем да се лекуват в чужбина, вместо у нас в раковата, нали така?

Проблемът не е лечението в чужбина, а парите, с които се извършва то... Едва ли изброените от вас хора са чакали на фонда за лечение в чужбина....

Ламбито Данаилов, ами Майчето Омбудсманова тях защо ги забравяш?

Прочетете статията докрай и ще разберете, че всъщност отказа на Фонда не е бил грешен - такива операции наистина се правят в България. Осъдителната присъда е заради документални нарушения.

Наясно ли сте, че не е осъдил фонда, а държавата и управляващите? Хайде, за държавата ще платим ние, както винаги, ама докога ще ги търпим тези малоумници да ни управляват? От 30 заведени дела - само 2 са паднали. Това нормално ли е?

Да беше дал парите по адвокати за да лекува сина си, вместо да ни краде данъците, щеше да го излекува. Като ъмува само как да навреди на другите, не му остава време да мисли креативно за лечение, вместо за мъст.

Ще ти разкрия една ужасна тайна - има адвокати, които не вземат пари на клиента, а вземат процент от обезщетението. Капиш? Освен това ако си прочел статията (което явно не си направил), човекът за своя сметка е платил лечението, сега си иска пропуснатите ползи.

Животът е мечта и щастие! Живееш и си пееш!

Бащате не е Осъдил никого. Съдията е отсъдил, осъдил. Само че съдиите отсъждат за тоя който им плати по- голям ПОДКУП. Когато се самоубие някой съдия или убият съдия , хем ще вземат доста пари, хем и ще живеем по- добре в България. Едни от най- корумпирнаите са в Административния Съд. Тия ги е Срам от решенията си и дори НЕ съобщават на никого.

Би трябвало Помощта от Държавата да бъде ДО РАЗМЕРА на платените ОСИГУРОВКИ на болния или на родителите му. Щото има доста болни хора, Безработни които нямат какво да ядат.... Преди години, когато някой беше болен, САМ си търсеше пари за Операция в чужбина... Но сега някои мошеници искат да ЗАГРАБЯТ, ОТКРАДНАТ парите и на съседите си...

Честно- да си кажа такава глупост и злобна мисъл отдавна не бях чела . Специално за "Мошеници" бих искала да поясня , че всички ние плащаме "ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА" и се казва застраховка а не спестовен влог на роднините, защото ако недай си боже ти се наложи да се лекуваш да ти покрие лечението. Хората не са еднакво болни и недай боже никому да опира до тази застраховка . На такива завистници като теб само мога само да кажа вземи и моите пари дето съм внесла нека ти се намерят.

ОСИГУРОВКА, Тъпако!! Плащаме осигуровки. Застраховката е лична. От осигуровките се ползват мангустите!

болните, които са бедни, безработни, пенсионери да го духат, да мрат, това им се полага. Така ли? Ако ти бях на нивото бих ти пожелал ти желанието да ти се сбъдне - да разчиташ на подобна партида, но да се разболееш от заболяване, чието лечение превъзхожда партидата ти поне 20 пъти, да видим тогава каква песен ще пееш...

Господа управляващи,Нима не виждате,че тази система на здравеопазване в България не работи?Държавата има право да събира здравни осигуровки,но е абдикирала от задължението да предлага здравни услуги.Грехота е да се оставят хора да умират,защото нямат пари за лечение/говоря за здравно осигурени!!!!/Променете системата,че вече сме изчезващ вид!

Няма и да работи! Христос е първият комунист -изгонил търговците от храма. А ние, капиталистите, превърнахме здравеопазването в търговия с човешки животи, здраве, органи... А така! Най добре тая измама, наречена здравна система, направо да се закрие. Каква е ползата за обществото, цялата система да работи за отделни екземпляри от популацията и срещу всички останали?

БГ-ДОКТОР-КОРУПЦИЯ! Да се мре с лекарска или без лекарска помощ. ВСИЧКИ ФОНДОВЕ, и НЗОК да се забранят. Да се останат читави клиники(с апаратура и сериозен персонал) и там всеки да си плаща за 1) преглед; 2) ако може за лечение. ДОКОГА с тез клинични пътеки, екскурзии, пътеписи и пр.

Наясно ли си колко струва едно лечение на рак? А инсулина на един диабетик, който той трябва да получава до края на живота си? Всички мислите в едни прости рамки - чупя крак - гипсират го, хващам грип - пия лекарства една седмица. Ама не всички болести са такива, а не трябва да оставяме никой да умре, нали така?

Виновни сме ВСИЧКИ НИЕ, че се оставяме да ни мачкат бездушните чиновници, наречени "държавни служители" и "политици". Виновни сме, че се опитваме да се оправяме сами вместо да накараме този тумор наречен "държава" да си върши работата! Кога ли ще осъзнаем, че всичките л.йна, в които живеем сме си ги забъркали абсолютно сами?!?

В такава система, държавата винаги ще е такава. Не мислиш ли? Или имаш приемливо предложение?

Като знам какви олигофрени работят в този фонд .Дано не се разболяват децата Един протокол не може да напишат на български камо ли да го преведат вярно на Френски /лично присъствах на случката/. Нищо чудно да ги съдят.

навсякъде работят много олигофрени със самочуствие, без покритие и жална ти майка, когато попаднеш на тях!

самочувствие

Фашизъм. БГ с най-голяма смъртност в света.

По-висока и от Сирия!

Сега съда да конфискува имушество на служителите на фонда и да заплатят на бащата на детето.Всеки трябва да носи отговорност за това,което е направил. Държавният служител в България е по-лош и алчен от еничарите.

А Кмета на Балчик си е купил ново служебно БМВ за 200 000 лв...

То да е само бмв- то.Да го проверят колко общински пари подари на голф игрището,за да може в работно време да "спортува" този спорт,как подари на мутрите крайбрежната алея и търговската улица на двореца и още много други