Заради това се наложило да търси помощ от дарители. А докато бащата води дела, детето вече е навършило 18 години и не може повече да разчита на помощ от фонда. 

Петър, който е ученик от гимназия в Пловдив, има детска церебрална парализа. Благодарение на рехабилитацията операция на крака му се наложила чак когато бил на 16 години.

"Стъпвах буквално на кутрето си. Толкова се беше деформирал, завъртял, че аз разчитах почти изцяло на десния си крак", спомня си той.

Семейството потърсило фонда. Но им отказали лечение в чужбина, защото операцията може да бъде направена и в България. След отказа семейството прави дарителска кампания и Петър успява да замине за операция, става ясно от репортаж на Нова телевизия..

Две години по-късно съдът се произнася, че отказът е бил неправомерен. От фонда уточниха, че причината за това не е отказът сам по себе си, а пропуски в документите.

Справка в съда показва, че през последните две години от 30 дела само в 2 случая не са отменени решенията на фонда През следващите месеци Петър ще има нужда от около 14 хиляди лева, защото трябва да му се махнат поставените импланти. Надяват се на помощ от държавата, но и отново разчитат на дарители.