Борисов събира комисия за хонорара на Доган

По молба на премиера Бойко Борисов комисията за борба с корупция ще се събере извънредно заради преписката за конфликт на интереси срещу Ахмед Доган.

Обратно в новината

Коментари - Борисов събира комисия за хонорара на Доган | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"законът предвижда да му бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева"? Да се промени тъпия закон! Иначе, всеки може да окраде 1,5 млн., да плати 3000 на съда и да си гледа кефа с останалите.

Хонорарът на Доган е за комисия! Казват, че и мъжкото му чудо е за комисия! Дано комисията да отвлече еднократно чудото, че за хонорара чакаме ние около Цанков камък!

Aма чакай, кой да го прави - нали това става с помоща на "сговорна дружина...."? Dано има поне правосъдие от н е б е т о!!!

Ново показно разследване! Нищо няма да се случи. Борисов знае много добре, че не трябва да навлиза в догановите дълбоки води, щото ще изскочи пиленцето и за него и за цялото войнство населяващо Парламента. Хитрия дръндарски циганин знае всички тайни на сегашните политици и ще "атакува" пряко! Или е поредното "политическо съглащение на четири очи! "Гарван гарвану око не вади!

Аре бе Бойко до кога ще ти търпим лъжите,вчера не се събрали щото твоите депутатчета липсвали и ти стана дупе и гащи с безродника Доган ,смехоран!

Не разбирате ли , че тода е част от сагатаза междузвездни войни, а именно Империята отвръща на удара. Това е единствения начин да се спре раздухването на случая от Кърджали за полицейската грешса. Следва споразумение и всичко утихва.

кой защитаваш, сводниците ли, да не говорим, че членчето на дпс има и сестра, но това не му пречи да наема и лансира останалите "женски"

Пък аз си мислех, че сме парламентарна демокрация, а не премиерска...

ма точно доган-сава ти каза, че от депутатите нищо не зависи, той разпределял порциите в държавата. Само кВа дума "порции", не държавен бюджет, не европейски средства. И по-добре бойков булгаристан, отколкото доганов. Поне бойко не е дребен, мижав, алкохолизиран доносник и палач от дс

за покуп няма затвор? странно... Само връщзш парите? Много странно!

ДАНО ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ СИ КАЖАТ КАТО Г-Н ДОГАН ДОХОДИТЕ СИ А НЕ ДА ГИ ПИШАТ НА ИМЕНАТА НА СЪПРУГИТЕ СИ ИЛИ Т.Н А ДАЛИ СА ЗАКОНИ ЗА ТОВА СИ ИМА ИНСТИТУЦИИ

и какво е казал разпределителя на порции, от тошово време само 1 милион ли е изкарал, а свадбите му по 2 милиона, нЕколко пъти, аре бегай у лево

Цветанов,прати биячите си при Доган,при Станишев,при Симеон,при Гергов,при Арабаджиев,при другите известни и неизвестни другари от комунизма и социалиЗЪМЪ.

Два факта: 1. Доган НЕ Е регистриран по ЗДДС като физ.лице, а би трябвало, тъй като е надвишил рег.праг от 50 000 лв. - оттук той нарушава поне 2 закона и т.н. "експерти" много добре знаят това, но никой нищо не прави. 2. За да придобиете представа какво огромно количество пари е това, ви давам следното инфо: приходите /оборотът/ на една шивашка фирма от 100 души персонал за 1 година / 2008 или 2009/ е близо 1 млн.-1,1 млн. - тове е ежедневен труд на екип, работници и пр. бай Ахмед от Дръндар ги е получил за нещо свършено съвсем сам!!! Това е пълен Абсурд и този тип може да бъде обут /обвинен/ по един куп закони. Въпросът е ЗАЩО никой не го прави???

прав си и от този ОБОРОТ дали въобще има печалба, която се облага с корп.данък 10 % и 5 дивидент, ако има такъв, а на доганчо сумата е чиста

Преди да се говори се чете ама то се вижда че герберите следват вожда. Въпроса е да се говори пък другото е вятър работа

За да се регистрира едно лице (юридическо или физическо) по ЗДДС, то това лице трябва да е "търговец" по смисъла на ТЗ, т.е. да е образувало дружество или поне ЕТ. Доган не може да образува и членува в такова дружество, на депутатите това не е разрешено. Така, че Доган може да си вземе само по един начин тези пари - по извънтрудови правоотношения, т.е. чрез граждански договор. ДДС дължи дружеството, с което Доган е сключил такъв договор. Затова ПРЕСТАНЕТЕ най-после с това ДДС. Кво ви боли за ДДС-то, все някой го е платил, не видите ли по-важното - че депутатите си позволяват (защото сами си гласуват законите за себе си) да изкарват много пари от разни "консултантски" услуги, които дефакто дори те не ги правят, а други (при това истински) специалисти ги извършват, а догановците само обират парсата. Мислете преди да пишете, стига сте разтягали празни лакардийки!

Клоунът Бойко Борисов само вдига пушилки и нищо не прави.За какво гласуваха за него?

Защо да направи нещо за хората след като може да смуче и от тях и от предишните и от по-предишните и от мъртвите може би? Мизерник! Няма нещо важно да захване и да натиска,ами ще се обръща назад да си прави реклама.

Никакъв заек няма да излезе от тази драка. Нагледахме се на кьорфишеци и фоерверки и престанахме да се дразним. "НЕ КРАДИ!", е това за което Меди Доганов ще отговаря пред Един Истински Съд, а не както е сега. За никого вече не е тайна, че съдебната система на Темида в България е с вързани очи и ръце, но джебовете и са доказано бездънни.

А защо ли не вземат да го порицаят, за тези 2 милиона?!?! Ние доволни ще плеснем с ръце, че най-после нещо се случва и ще махнем с ръка. Нещата за които гласувахме пак не се случват - на крадците никой не пипа имуществото, освен разни несъществени и за самите тях суми. Няма законодателна промяна, активността на Кушлев явно е достатъчна, щом му гласуваха доверие. Плюем магистрари за корупция, уж гоним за неплатени данъци и осигуровки, а никой не закача с пръст стрителните фирми, които продават на една цена, а официално обявяват под 30% от нея. Спасението остава - летище София

Нещо не ми се връзва това правосъдие> Ако вземеш 1 милион долара рушвет, и ако те хванат - то може и да го върнеш като отнесеш до 0.01% от рушвета глоба.

крайно време е да си получат заслуженото! За първи път има подобна "гъвкава" мярка! Ред законност и справедливост ? Да бе да... Но на Бойко вярвам! Дано не ни предаде!!!...

Глобата е нищожна, а дори и да върне хонорара, това няма да е сериозен удар върху финансовите резерви на Доган. Като начало, ако замисленото се осъществи - добре, но трябва по - сериозно да се атакува този мошеник!

Пак кьорфишеци.

Гова прилича на сбор на армия под знамената, както беше примерно във "Властелина на пръстените"...Само оня челебия да не събере таборите с орките.....Че тогава ще има да търсим някое "Шлемово усое" зад океана, ха-ха-ха!

не прочетох кои са фирмите платили тези комисионни? да не са на американските ни братя? или са турски?

е ми прочети бе скъпи - БЪЛТАРСКИ СА И ТО ДЪРЖАВНИ, ИМА И ИНСТИТУТИ

БОГ да пази премиера на Република България- Бойко Борисов, бъди жив и здрав. Браво.

Бог забавя,но не забравя и обичащите отечеството подлизурки.

Ами и той с глоба ще се отърве и ще си остане "неосъждан". То му е за първи път...и на него. "Не е луд, който яде баницата" и т.н.

Бедни ми, Ал Капоне, защо не ти разрешиха да си декларираш данъците със задна дата, а те тикнаха в Алкатраз да ти изгният кокалите...

3 000 лв. глоба 1,5 милиона лв. присвоени БРАВО

Ти, пък, къде прочете думата "присвоени". Това и в обвинението го няма. Става дума за хонорари, обвързани със законни договори.Кой съдия няма да ги признае?Тук наистина може да се спомене приказката за лудия , зелника и т.н. А за останалите обвинения - търговия с влияние и конфликт на интереси, все още твйрде хипотетични, сега ще мутърсят цаката.

Приятелю, никой съдия не може да ги признае! Тук става дума за подкуп. Ако подкупът е даден с ддоговор, до това не е ли подкуп? Представи си, че Борисов подпише договор за 5 милиона, че консултирал фирма Главбулгарстрой. Ккак ще го приемеш? Като законен договор ли? Няма съдия в Европа, който може да приеме подобно нещо за законно. Ще ти обясня: Доган е шеф на министъра (министъра му вика 'шефе'). Доган напрактика назначава министъра на длъжност, независимо, че подписва Станишев. Догат решава кой точно ще е на това нясто. Оттам насетне министърът подписва договори с фирми за изпълнение на държавни поръчки. Той организира преди това и конкурсите. Следва хонорар от 1,5 милиона лева за Доган. И то за работа, струваща 24 000 лева (толкова е платил Доган на подизпълнители). Първо изпълнената услуга не е близка до пазарните (и до реалните) цени, а е 6 000% по-висока от тях. На това в европейските държави му казват подкуп. В накои случаи е комбинирано и с пране на пари, но само разследването на пътя на парите може да докаже дали е така. Защото това са много пари, зад които обикновено стои или мнооого човешки труд, или някакъв изключителен пазарен успех, или изпрани пари. Или пари, дадени от държавата и част от тях върнати на лидера (и абсолютния тоталитар в ДПС) Доган. Ако това правителство и съдът успеят да го окошарят за подкуп, това ще бъде най-големият успех на държавата ни и ще създаде нова политическа класа. Днес всеки, който иска да свърши работа за народа си е съборен от рушветчии, които го сгазват с много, ама много пари. И народът само гледа, понеже е овчи народ.

ефрейторът от Варня много ги чатка нещо тия работи бе....

Нека тази комисия разгледа и заплатите в НОИ !

по НПК укрити/невнесени данъци в особено големи размери са суми над 3000 лева - 3000.01 лв глоби и затвор до 8 години. НАП къде е, разбра се, че сава не е внесъл ДДС около 250000.00 лв. Колко пъти по 3000 се съдържа в сумата 250 хиляди. Значи балъците в затвора за невнесени ЗОВ, а другарите от ДС за невнесени 250 хилки ще си купуват летящи чинии и ще разпределят порциите в "държавата", защото от депутатите нищо не зависи. Я аз да скътам 3500 лева за 1 година, дали няма да ме тикнат в затвора и глоби ще ми начислят като ФЛ и ЮЛ

Много добре си го казал, колега...проблема е, че само правят цирк, ма не искат наистина да пипнат Доган....вместо с твоите мотиви виж с какво ще влезат като обвинителен акт, цитирам : "Той определи консултантските договори на Доган като правно нескопосани, съставени, за да прикрият, че парите всъщност се предоставят за нещо друго." . И нали се сещаш какво ще стане....ВСЕКИ НОРМАЛЕН съдия ще им каже да си гледат работата... После Боко ще се изцепи, че той ги хваща, ма тея лоши съдии ги пускат и ......театрото продължава....

И двамата сте прави, но... сами се сещате, че тези хора имат и ресурса и акъла (колкото и да ги хулите), за да направят така нещата, че да заобиколят закона

"... ма не искат наистина да пипнат Доган...." .Kak da iskat da pipat Dogan kato sa nawyrzani i opleteni wsi`kite kato swinski `erwaКак да искат да пипат Доган като са навързани и оплетени всичките като свински черва?Ако аз бях ба ББ и няма с какво да ме притискат винаги ще му намеря цаката.А той му знае цаката на Доган,но не може,прекалено е зависим от този тъпанар.

Каквото и да прави негъра не може да стане бял. Доган ще си остане потурнак, защото истинските турци не го щатл

jana

Като не го щат,защо винаги гласуват за него,като овце под строй?Той поне да беше им заделил нещо от откраднатите пари,а не Бойко да ги субсидира с нашите пари за тютюна.....

Още може да вэеме ,щом става така, имаш влияние ела тука, нати цак камък,мойта комисионна е 2 000000лв, сигурно народа няма да е съгласен.

Ами налии други депутати ще се навървят по тази схема! Доган не е единствен и прецидент!

Не се притеснявай народе!!! И на доганчо ще му дойде времето.

Ал

Да, ще умре от старост завалията...

Страната ни просто плаче за неутрален/независим надзор/мониторинг на управлението й .

циркаджийски номера. ако иска да идва, бутнете му 10 години дранголник и го вкарайте вътре. другия пак да не идва.