17-11-2017 20-11-2018

Коментари

там сички бараки са за бутане! Никва милост! За едни има закони за мангала - НЯМА?

как така къщата е причинила свлачището :-) чак смешно ми става, то целия склон ще тръгне скоро и то защото не е укрепен ... те свлачището застроиха на Кабакум с огромни сгради ама не ми се говори.

Пак изгориха душицата на бедния Манго....те не са укрепили склона ....Манго им е виновен ....Сега да си наеме един адвокат ...да ги осъди ...кво има да му мисли.

Бас 'фащам, че къщата е на Нинова и Станиша за да пречат на винету. А това че насипали милион самосвала пръст без да я подпрат пак ония от горе са виновни, децата на пясъчниците го знаят.

Едни пари са усвоени. И кой е виновен за това, че някой си е направил далаверата? Една Къща... Къща, която си е стояла там поне няколко години и не е пречела никому. Но нали трябва да има Виновен, че без него биха лъснали срамните обстоятелства за едни гешефти, за усвоените средсрва и некасърността и алчността на Усвоителя. А това, че никой не е укрепил склона? Е, моля Ви се! Къщата е виновна...

Те са копали до къщата за да направят този скат и не са го укрепили. Сега къщата виновна. Да не сме идиоти. Кажете си, че сте сгрешили и намерете истинския виновник!!!!

На къщата нищо и няма... виновни са некадърнижите усвоили парите.

Ако не направят стена и канализация пак ще се срине

На Бойко все някой му пречи! Не знаят ли, че свлачище трябва предварително да се укрепи? Ама дайте да крадем по-бързо и да се оправдаваме после! Нещастници!

Ех, гадна къща... Толкова време нищо не съборила и точно сега...

Българите в тюхкането сме много добри.

Стига вече! Ми дайте сега да зазидаме асансьора на Цецо, щото той съсипва имиджа на ГЕРБ!

Къщата може и да е търпима - т. е. законна, ако е построена преди влизането в сила на ЗУТ.Никой не казва кога е построена. А по отношение на свлачищата варненци сте уникални. На времето когато се активизираха свлачищата на Трифон Зарезан, Панорама, фара и при Кранево пак бяха виновни вилите. Водата от повредени водопроводи проникнала на 10-15 метра дълбочина в бялата пръст и активирала свлачищата. Ама бялата пръст си беше съвсем суха. Изглежда извънземните я бяха изсушили. От както почна ерата на демокрацията изчезнаха кадърните проектанти и на небосклона изгряха проектантите ментета, дето получаваха дипломите си срещу заплащане. Идва време да почнат да падат и новите кооперации и блокове. Кога ще падне първия от тях - познайте от първи раз.

Къщата е построена през далечната 1954 година.

Днес цял ден ще вали във Варна, дъждове ще има и утре и може би вдругиден. Кметът да се моли да не се срути и на друго място някой от неукрепените скатове, че ако няма там незаконни ромски постройки какви обяснения ще дава не знам. Целият участък на булеварда от стадион Спартак до езерото е с неукрепени скатове от двете страни. Жална му майка на кмета, ако стане още някое срутване преди изборите, не дай Боже трагедия с жертви. Партията ще си измие ръцете с него, че не е контролирал както трябва ремонта.

Те тази къща и тези дъждове са ''Костнброд 2'' :))))))за който ви казваше ваш боко ама нали не сте толкова запознати с далаверите как да го разберете....

Значи вместо да се санкционират изпълнителите и проектантите че не са си свършили работата по укрепване решиха да съборят къщате дето е ''причина'' за нефелната работа на лапкачите....Как ВЕНЪЖ поне веднъж не си поеха вината за некачествената работа която избожда очите и на слепите ама опапкаха милиони гербераските изпълнители?????

тъй де, ако за трагедиите и големите измами не е виновен някой клошар, значи незаконната къща на някой циганин ще е

Много съм прост, мислех че свлачищата се причинияват от дъждове по неукрепени склонове. Явно съм бъркал. Още повече че циганите си строят къщите с 50см дълбоки основи. Но съм доволен че са я събори ли де, калпавото строителство на пътя доведе и до нещо добро а именно събаряне на незаканна къща

си признаваш,колко си прост!

и без къщата щеше да има срутване на тия земни маси

И още ще има- продължава да вали във Варна

Доколкото разбирам на мястото не е имало свлачище. Строителите са слезли 8-10 метра надолу, за да си организират долното ниво на детелината, не са укрепили новосъздадения скат и са организирали свлачище. Всичко това се дължи на липса на знания, на липса на акъл и на голяма алчност.

Има подпочвена вода със значителен дебит. По склона е копано и е станал по стръмен, почти отвесен. След това е засипано отгоре с тежък чернозем от ниви някъде из района, който като се накисне с вода става тежка течлива кална маса. Което се и вижда на видеото и на място Ще го укрепят, защото това е единственото решение. Предстоящото укрепване ще докаже казаното до тук. Бързо разчистиха, виждали ли сте така светкавичен ремонт в България? Няколко часа им стигнаха.

ами резила стана ежедневен... Цяла България видя ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ...

Как се строи къща с бетонни колони, плочи и трегери, измазана и санирана , и то без разрешение за строеж ? И в тази къща се отглеждат поколения чистокръвни български граждани ! Тази къща вероятно има вода и ток, как са подадени ?! Стотиците общимари и инстанции, които трябва да контролират това, къде са били ? Подобни сгради в България има хиляди !

"Подобни сгради в България има хиляди !"В грешка си подобни сгради има милиони.Къщата е строена през далечната 1954 година.

геодезистите къде са дрямали 2години и половина, докато траеше строежа на булеварда ? Свлачището е предизвикано не толкова от къщата, колкото от подкопаването на ската по време на строителството ...Просто е трябвало да се укрепи! Дали горе има къща или няма , е все едно..Тежестта на къщата би предизвикала свличане заедно с основите й , а такова нещо видимо няма !

Какво общо имат геодезистите. Те само мерят. Вината е у проектантите и надзора, а и как са приели обекта клан недоклан и опасен за експлоатация?

геодезистите "мерят" устойчивостта на терена !Те не мерят само с метър ! Едва след това започват проектантите !

И как точно мерят устойчивостта на терена?

Незаконната къща ли предизвика свлачището във Варна или изкопните работи при строителството предизвикаха свлачището ?

Браво на Портних! Само така!

Изпортних ли каза?

потник

Портних да пресуши и морето че изхвърля наркотик в раници!

Очевидно е, че тези незаконни сгради е трябвало да бъдат отстранени още по време на строителството или преди това. Както и да се вземат противосвлачищни мерки по наклона на ската.

Не къщата всички незаконни къщи бараки и постройки трябва да бъдат съборени. Има закон който не се спазва и това е нарушение на кметовете.

Ах тази къща... Как можа да обърка всичко? Да я накажем и да я обвиним за всичко. На калпавия...нали знаете нататък

И на неуките им е ясно , че всичко това ще се срути, ама то трябва да се мисли преди да се започне строежа , а не след като се извърши. Некадърни инженери, техници, а за управляващите, вече цялото ни общество няма думи.

Хайде стига сте жалили тези варненци, жители на третия по големина град в България, които не можаха да открият нито един Българин за кмет, та си избраха този украински келеш !!

Е там е работата ,че варненци не просто не го харесвахме,а и изобщо не вземахне насериозно кандидатурата му предния мандат.И изведнъж той се оказа "избран".Вероятно и сега ни чака подобна изненада.Защото "машината за гласуване" не спи,а обикаля денонощно по села и градове.

Влакче Аксаково - Златни би намалило чувствително автомобилният натиск през центъра на града. Би имало силен икономически и екологичен ефект. Също така би свързало с изклчително бърза траснпортна връзка урбанизирани градски части , разположени на 30 км шосе (но 15 км права линия) една от друга. Освен това нямаше да струва повече от 200-те милиона, които калинките ще усвоят, за да боядисат, позамажат и окепазят съществуващ булевард.

ти сега ще им сецнеш краденето. Или ще им дадеш повод за още - сега ще развалят булеварда и ще направят влакче. за целта ще купят най-гнусните краварски вагони, които нангличаните са им оставили като трофейна плячка през тяхната гражданска война (даже са по-млади от 250 години!!! една боя и са нови - сядаш и караш) но пък ще хврълят още 200млн за това, и още 300млн за релсичките, които ще са свалени от някое британско селско депо преди 50-ина години (да да, само толкова!!!) и накрая ще повикат вонящите да им връчат 400млн да планират, осерат и окрадат всичко останало. Все пак до сега го правиха няколко пъти с по-малки суми, демек - натренирани са.

Колко е загрижена общината за циганите с незаконните постройки, та не само, че не ги глобява, ами и ги настанява в общински жилища, браво.....а хората със законната къща, дето им я бутнаха чрез измами, останаха на улицата....само се чудя, как при толкова общински грижи циганите са отишли в Германия и защо.

а защо са спрели след първата?? то на снимката си се вижда, че и останалите три - четири -пет - шест " къщи " са издържани в същия стил стил направи си сам колиба с каквито материали си "набрал" от чуждите дворове!

Абе къщата добре, ама кога и дъжда ще съборите, щото и той не слуша - хахахах

какъв дъжд, бе червенотиквеничко? в средата на снимката, малко над провисналия кабел се вижда края на тръбата от кенефа на колибата !

Каква колиба сложи си очилата ,не виждаш ли ,че на къщата нищо и няма .Кои знае в какъв ке..ф живееш .

На Гергов му изсипаха 40 милиона за една дупка, а за тази къща колко ли ще платим като обезщетение ?

Защо покрай булеварна бяше ликвидиран всеки наличен бизнес и бяха нацвъкани обекти на подбрани калинки? Защо се прави неугледна писта за дрифтинг през сърцето на града и някой ще изчисли ли загубите за десетките хиляди собственици на имоти и бизнеси по трасето? Защо се разкопа широкият център на града - за да кипрят действащ булевард, вместо да направят едно околовръстно, каквото града няма или поне едно влакче да бяха пуснало - Аксаково - Златни - от каквото града наистина има нужда.

А за кръговото езеро с наклон на същия булевард съм виновен аз.

Не точно. То е елипсовидна водна пързалка с падащи камъни за по-голям ефект. Само не кратайте по това влакче на ужасите, моля. Заобикаляйте от далеч

Булеварда е пуснат е за предизборен пиар. Въпроса е защо се пуска неготов и защо струва толкова? А опита фиаското да се оправдае с една циганска съборетина само показва колко са виновни политиците. Ската на автомагистрала Люлин се свлече по същия начин без да има къщи.

"Събориха къщата, причинила свлачища във Варна". Стига, бе, как във Варна? Нали щеше да е в Костинброд.

Ето, все друг им е виновен! И плебсът търпи! Вместо циганите да избият техническия надзор или строителя, им събарят къщата!!! Сега разбирам защо през Европейския ни преход нито един инвеститор копаещ безразборно не беше виновен на пукнатини или срутвания?! И всичко е под опеката на ЕС и САЩ! Да чухте правозащитна организация да защити малцинствата?? .... По делата ще ти познаете! ....... Тръмп, Путин, Меркел, Мей, Макарончо и сие са кукли на едни и същи кукловоди! Ви защо не де питате , откъде се завъдиха отново тези НПО-та за изборите????? Спете, 240-те проститутки на мафията не спят, а онези ЕП ще ги подновявате!

то и рублофилска организация не ги защити - и джуджето ги не ще

Ако отида у Банкя с багери и изкопая10 метра ров току до един ансамбъл ит три къщи, като нищо и там ще се получи свлачище. Но кой ли ще е виновен за това?

АНгличаните натириха статуквото си на 4-о и 5-и место на евроизборите, само защото ви метнаха за Брекзит. А вие защо търпите статукво, което не само ви лъже за всичко, ами и ви краде? Защо всички го могат, само булгаристанеца не го може?

Знаех си , че циганите са виновни! Ако не са те, ще е лошото вpеме, американците, комунистите или Путин!

В една нормална страна членка от 12 години на ЕС, кмета би си подал оставка, а Премиера извинил на варненци.

Кмета би подал оставка а премиера би обявил датата за предсрочните избори.

ама забравяте за природното явление дъжд - виновника , провокатор и агент на БСП-то.

От снимката става някак очевидно, че свличането е приинено от изкопните работи. А герберунгелите отново се опитват да промиват мозиците на простия материал с антиромски пиар, но на изборите ромските секции пак ще са техни, при това с разлика.

Защо да не може да се живее в незаконна къща, след като може да се кара по незаконен булевард, защо трябва да се търси причината в простия човек, след като тоя дето се има уж за умен и прави закони ги престъпва най много.

Управляващите си живеят масово в незаконни къщи и си правят бизнес в незаконни постройки - току на тротоарите и площадите. Лицемерието им е безкрайно

Уважаеми!!!-Булеварда е все още без издаден АКТ-16!? ГАРАНЦИОНИЯ срок е ОСЕМ-8 ГОДИНИ след издаването му!!? Движението по него е пуснато за да бъде разтоварен трафика в градът.-Това Е истината а другото е от ЛУКАВИЯ и „социалните“ милионери.

Пуснат е за предизборен пиар. Въпроса е защо се пуска неготов и защо струва толкова? А опита фиаското да се оправдае с една циганска съборетина само показва колко са виновни политиците. Ската на автомагистрала Люлин се свлече по същия начин без да има къщи.

!!! Разрешение за ползване /АКТ 16/ е оправдание за момента. Ако искаха да разтоварват движението ,щяха да го завършат на участъци и да огледат нещата по добре.Но лакомията .......затрива.Представи си че се смени управата и се следи за рекламации наистина- колко ли ще се изръсят от Х-строй. Е най вероятно ще ги изсмучат от подизпълнителите.

ДИРАДЖИЙТЕ ОЩЕ СПЯТ.Честит празник дира .Добре че са македонците да ви дадат азбука да има този сайт иначе щяхте да пишете на руни.

А руните какво са? Точно букви - ж, ч, ц, ш, щ, ъ, ь, ю, я откъде мислите, че са взети.

По онова време не е имало македонци. Дори векове по-късно не е имало македонци а Самуил цар Български се е борил да запази държавността си в югозападния дял на бившата българска империя. Същия дял, където държавността е установена от Кубер - брат Аспарухов. Имам предвид държавността, алтернативна на гръцко-византийската и римската. В момента дали се имате за италианци или гърци? Много са ви промили мозъците - срам ме е щото сте наша кръв.

Въпросът с варненския булевард допря до откриването преди Изборите.Как е строен,планиран,каква прилежата инфраструктура е осъществена е без значение. Той беше там!И откри.Ето и думите Му в прав текст от четвъртък,по НТВ. "Качеството е отлично!Минах онзи де-говорих с хората-прекрасно.Фантастично работеше онзи ден.Направено красиво,удобно." Скъпи варненци,не се надувайте,не сте единствените,на чийто улици ще се върши ремонт на ремонта по 3 пъти,поне.В София,това е утвърдена практика.Булеварди,като "Дондуков",Цариградско",Шипченски проход"са емблема от градския фолклор за качество,красота и фантазии.Последното е "Граф Игнатиев",ремонтиращ се повече от година под мотото"Хубаво е!"/понастоящем една наскоро положена настилка,се сменя за трети път,защото било хубаво/.

давайте дрОгаре, всички на фронта да защитите електоралните ви единици от етническия състав на родината! хващав се на бас със който иска, че максуда пак ще гласуват за бсп! само не е ясно за кое точно бсп ще е, щото доста се нароихте!

Цацаров да аапочне разследване с-у къщата за саботаж - как така ще Му засива "шедьовъра"!