От „Сааб” отговориха на Бойко Ноев за „Грипен”

Разглежданият от България модел няма да се спира от производство, подчерта вицепрезидентът на компанията на „Сааб”.

Обратно в новината

Коментари - От „Сааб” отговориха на Бойко Ноев за „Грипен” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На Грипенчето едно нещо не ми харесва - радара, който е от по-старо поколение,

Благодаря на Господ, че ни помогна да си изберем един достоен човек за Президент, защото онова предишно лице беше срам за народа ни.

Азе съм едно просто момче от провицията и понеже не разбирам от самолети кликнах в У-тубето за да резгледам тия "страхотни самолети" Гледах, гледах, но по сложна фигура от лупинг не видях в изпълнението им! След това "попогрешка" кликнах на изложените в Борже и там едни Су-та 34-35 направо ми "скриха шапката".Да, ама ние нали сме страна на НАТО и ще трябва да купуване боклуцине им, въпреки, че нямаме нужда от това! Явно Боко-тъпото за последно ще иска да вкара държавата ни в поредното и задлъжнявана, че да могат и на децата децата им да плащат глупостите, които той е натворил! Първо питам аз за какво му е такъв изтребител на България и то какво ще ни пази? От руските пършинги, или от турските самолети, полетите на които напълно се контролират пак от същите тези руски пършинги! Пък и както бегло се изтърваха НАТОв-ците, понеже тоя самолет е тъпкан с електроника, то ракетите му са от порядъка на 1 милион едната! Значи излизаме на ученея и изтрелваме 10-ти на ракети и хоп...Боко тиквоча няма да може да раздаде добавки на пенионерите? Защо бе боклуци недни пак ни вкарвате в такива цепии? Малко ли крадете!? Хора не останаха в държавата! Какво ще ги правите тия пари бе! За реквием ли ще ги давате!? Ха....как добре звучи! Реквием за един заспал народ! Според мен 50тина С-400 системи биха свършили много повече работа, но разбира се това няма да стане...нали сме налапали на НАТО и на Боко "хурката" Сбогом Българиьо....

симо

...сбогом.Боже ,колко си прав.Това е резултата на превръщането на една ДЪРЖАВА в ТЕРИТОРИЯ.Колко жалко , че моята родина е в тази скапана страна.

отговорили на мига на нашите за Грипен. Ама "мили хора" това са хиляда и петстотин милиона евра бе - ТРИ ХИЛЯДИ МИЛИОНА ЛЕВА. Ами и задните части ще си скъсат да получат поръчката, а мадам Деси представяте ли си колко тоалети, апартаменти и коли след мандата си ще има?

"Благодаря своим высоким тактико-техническим характеристикам и невысокой цене Грипен пользуется большой популярностью на мировом рынке военных самолетов" - мнение на руснаците. Всички на света знаят предимствата на Грипен, но в България обичат износени F16.

А аз да попитам фелдфебела с генералски лампази дето до скоро беше началник на шофьорите на самолети. Абе ланкоолу, като си такъв голям спецоиалист защо не се договорихте за най-новата модификация, поне. И още нещо. Ако "Грипен" бяха чак толкова добри немската армия щеше да е въоръжена с тях. А кой знае защо са предпочели "Тайфун"-а (така се нарича Юрифайтър). Тук пак някаква далавера се е завъртяла. и Лайньо радев хич ад не с еизмъъква. когато с арешавани тия неща, той е бил шеф на ВВС-то. той носи отговорност. И вероятно той е прибирал комисионните. Или пък може би ген. Деси, знам ли.

симо

много си глъм....Освен първични битовизми има ли нещо друго в тъпата ти кратуна.....

Стига сте замърсявали ефира, станали сте вече за подигравка. От къде ги изравяте тези "капацитети". От както се споминаха т.н. "десни", осиротяхте,почуствахте дефицит на контингент и започнахте да вадите скелети от гардероба.

Извинете, кое e пък този "специалист" (Бойко Ноев)!?

По думите на Боестад Ноев е направил редица заблуждаващи и фактически неверни твърдения. Ако преведем от дипломатичен език Ноев цинично, безсрамно и публично лъгал във вреда на бг-интереси за да бъдат закупени стари американски F 16. Това е норма на поведение на непорядъчни хора,които не се интересуват от просперитета на родната държава.А сега отговорете защо ли БГ на последно място по всички показатели в ЕС. Ноевци и калинки навсякъде.Дори и шведите се чудат,които били обвинени от Ноев в корупция.

Цървулът Ноев се осра за някой кирлив долар. Кво, то Белене да не е толкова лошо?

F16 e стар самолет от времето на МИГ 29. Изборът в момента е като между 30 годишен мерцедес и чисто нов фолксваген.

служи в авиацията на САЩ!Нарича се Б52! Ние по богати ли сме? 17 милиона е Ф16. Грипен е 62 милиона. НОВ Ф35-82 милиона!

ВБА

--нещо, като наблюдател....гледате само цената, а то трябва да се гледат комплексно нещата та и затова комисията на Буда съвсем добросъвестно е одобрила Грипен. Ако се гледа само цена, количество и добри ТТД, и това, което, почти ще удовлетвори нашето ВВС, то би трябвало за тези пари и по натам да вземем 2 ескадрили МиГ 35 и 5 ескадрили ЯК 130, което ни устройва отвсякъде, че и голяма част от ремонтите може да си ги правим тук, а вие си направете сметката, ако човек е разумен и мисли с органона си, а не с......как би постъпил. Преди всичко съм фен на разума, а след това на всичко друго, защото всичко е временно...

Радев е адекватен и точен. Смешния гербер, който се е престорил на министър на отбраната стана за резил. Пълен майтап е цялата мафия ГЕРБ.

Ф16 са много "по-добри" от грипен - особенно по отношение на комисионните които продажните "експерти" ще вземат при купуването на 30 годишни таралясници. Разликата до цената на новите ще отиде в джобовете на лобистите! А и 30 годишно "фърчило" ще се чупи повече от ново - и там всеки път процедура за ремонта и пак комисионни! ... те си знаят що ги ядат тези фъ6кии...

Вероятно след последната катастрофа(загинал е и пилотът) ще купуват вашите уникални грипени като топъл хляб.

Как само се "насочва" общественото внимание в грешната посока?!?!?Докато бълват инфо за "Грипен"/самолетите/ , тихомълком "минава" сделката за бойните машини на пехотата!?!?ЗАЩО "медиите" се правят на НИ лук яли, Ни лук мирисали????????Тук става дума за МНОГО пари и програма с продължителност от 7до 11години????Каде е МО/министерство на отбраната/, МФ/на финансите/,каде са държавните интституции????????Как ли съумяват да "делкат" 10-те%????!?Заради такъв административен апарат още сме на нивото от 1998год.!!!!!!!!ТРЕПАНЕТО им е най-малкото наказание!!!!!!

ЩО ГРИПЕНА Е С ЕДИН МОТОР КАТО ЕДНОКНИЖНИКА ?

преди да подпишем сделката за Грипен,нашите авиационни специалисти да попитат колегите си в Унгария,ЮАР и Тайланд каква е причината за авариите с техните самолети?

Въоръжаване яко. Да се въоръжим до зъби, да въведем наборната служба... и после какво- освен да влязат в употреба.

симо

ТЕ това е и ЦЕЛТА НАКРАЯ---пушечно месо и разбичкването на тая РУСКА ГУБЕРНИЯ!!!Щото е вече ОБЕЗЛЮДЕНА поради ЕМИГРАЦИЯТА демократична.

Изтребител Saab JAS 39C Gripen (р.н. 7011100) от ВВС на Тайланд се е разбил по време на посветено на Деня на детето авиационно шоу, проведено на международното летище Hat Yai. Пилотът майор Dilokrit Pattavee е загинал. Тайландските ВВС имат на въоръжение общо осем изтребителя Saab JAS 39 Gripen (осем JAS 39C и четири двуместни JAS 39D).

11 загинали и много ранени след падане на гръцки F-16 8 французи и 2-ма гърци загинаха при катастрофа на гръцки изтребител "F-16" във военновъздушна база в Испания

С други думи - Бойко Ноев е излъгал. То кого ли интересува - нито прокуратурата, нито съдията. Нито троловете тук. Все-пак Ноев си храни родата, толкова може.

В Сравнение с F16, изборът е прекрасен, само да спомена някои от марките от Швеция: - Scania, IKEA, Volvo, H&M

Само да допълня IKEA и H&M, продават стоки със съмнително качество на високи цени, плюс това да не ти дава господ да имаш да вземаш пари от IKEA!!! Мебелите на IKEA са от ПДЧ с дебелина максимум 16mm, което ги прави доста крехки, но цената им е висока. Подобни мебели от българска фирма с дебелина на плоскостите 18mm сглобени от производителя и монтирани във вашия дом са около 2 пъти по-евтини!!! Подобна е и ситуацията H&M, дрехи произведени някъде със съмнително качество и на висока цена!!! Пък за Скания и Волво какво да кажа, само вижте колко от камионите им ще видите по пътищата, меко казано са бутикови!!!

Въпреки всичко предпочитам нов самолет от рециклиран втора ръка на 30 години и то при сходни цени !!!

90% от българските мебели са с тънкото ПДЧ (16 мм).

За цените може и да не са от най - евтините, но за сглобките, комплектацията, инструкциите и вложената мисъл в даден продукт всяка една българска фирма може само да носи вода на ИКЕА. Току що приключих с обзавеждане на новозакупен апартамент, имам мебели и от ИКЕА, и от български фирми и знам за какво става въпрос. Между другото кухнята ми е модулна, българско производство, имах сбъркани размери на гръб на един долен модул, разпробити на грешно място отвори на една страница на горен шкаф, и се наложи корекция на модула на аспиратора. Иначе материалите не бяха лоши, но проектирането не беше на ниво. Да не говорим, че комплектацията на обкова с изключение на пантите беше "на кило". Такова нещо в мебел на западна фирма не можеш да видиш. Там всичко излиза до последното винтче...

Пропусна да споменеш автомобилното подразделение на СААБ.И те ли са в прекрасно състояние?Освен това можеш да погледнеш статистиката на летателни произшествия с Грипен - колко са,по каква причина и да ги сравниш с тези на Ф-16,като вземеш предвид съотношението на броя произведени шведски и американски самолети.А известно ли ти е колко държави притежават Грипен и колко Ф-16,както и в какви бойни мисии са участвали едните и другите?

Лошо, не си показал достатъчно знания. Освен изброеното ненужно от теб, трябва да изключиш от статистиката т.н. "човешки фактор". Тогава само може да се прецени статистиката за качество на производството.

отговор от Вас!? Въпрос първи: Колко време е нужно на една държава, за да си купи скъпите играчки, които иска, но не знае Барби или Лего да са? 10-15 години? Защото от толкова време се "джвака темата" "Грипен" с/у "F-16". Помня. Не е ли нужно да се определи давностен срок с джакпот ? /Например: Който пръв е казал "бранда", след 15 г. разправии- Печели Цялата Комисионна? Въпрос втори: Вие стари кур- и ли предпочитате в бардака ни, или нови/младички/ такива? Старите са по-опитни- без съмнение.... Въпрос трети- Защо да не се договорим за "шведска тройка" с различни националности, например американска, руска, китайска и др.? А, защо да е само "тройка"? И, без това ни го нач..ват винаги. Може и ние да намажем нещо по наш вкус и предпочитания. Нали, така?! :) Последна възможност: Тъй, като няма да се разберем, сприятелим и осъгласуваме, то остава да излезе г-н Пеевски и хвърли златна монета на пл. Батенберг. Каквото се падне-това е! Ако падне м/у жълтите павета "на калъч"- не купуваме нищо! Разсърдени няма да има. Не съм ли прав?

Недоразумение.Обществената поръчка не била за Грипен, а за Гепен.

Тая за гепена не мина!

Нашите убавци и двуплощници ще купят стига да докопат комисионната.После ще наемат Ноев да ни обясни колко са хубави.

БГ от години вече е частна държава. Собствениците на БГ да си купят с техни си пари каквато искат техника за да си пазят собствеността, а не да го правят от моите данъци! Аз нямам собственост в БГ, която да не се побира сумарно в 2 куфара!

Аз нямам и куфари! :)

"Изтребителят Грипен C/D на шведската компания Сааб е най-модерният боен самолет, който е на въоръжение днес." Умраях от смях; тези от сааб са тотално изперкали, :)))))

Що бе? Ако го купят нашите, ще е най-модерния в България.

Голяма част от авиониката на Грипен(предимно прицелно-навигационното оборудване) се доставя от САЩ.Оръдието е Маузер,немско производство,а част от ракетното въоръжение също е произведено в други държави.Тези факти лесно могат да се проверят и в Интернет.Щом като шведите са толкова големи специалисти и твърдят че техният самолет е най-добрият,защо не си произвеждат всички компоненти за него сами,както правят американците?

valentor

Виртуална агитация с качество СТАР/НОВ . Важно е какви са ЛЕТАТЕЛНИТЕ качествата на платформата JAS 39/F-16 ; много по-важно е каква АВИОНИКА има навигация,комуникация и ОБМЕН НА ДАННИ,прицелен комплекс, въоръжение. По тези характеристики F-16 категорично е по-добрия избор . И най-важното : какво е вкарано в тиквето на пилота- летателна подготовка ( при F-16 включва и полигоните в САЩ) и експлоатация/поддръжка на машината..

F16 изостава безапелационно от всички съвременни европейски и руски самолети, а летателните му качества са далеч от тези на Миг29. Срещу F18 например няма никакъв шанс. Предлаганият ни F16 е горе-долу на нивото на модернизиран в Израел Миг21.

valentor

Ба ма му, от кога европа или русия започнаха да правят процесори ?

НАД 50 МИГ29!

С кой ф-16 сравняваш, защото за блок 50 и нагоре, твърдението ти може и да е частично вярно? Ф-16, който се предлага на България е категорично по-слаб откъм летателно-технически характеристики от Грипен С/Д

Президента срещу мекеретата на Бойко - 2:0

Очаквам скоро да вземът отношение по темата за самолетите - Алекс Алексиев; бившия посланник Василев, и други видни специалисти- разбирай лобисти.

Ама те са скучни. Интересно става когато се включат Мето Андреев, Санде Йорданов и Мартин Димитров. Тогава е майтапът ... :) :) :)

Вече изпитвам срам от изказванията и на Цветанов и на Радев .Дано и те да се засрамят и да покажат зрелост а не да превръщат всеки спор в махленска кавга. И нека народното събрание да излъчи специалисти а не комисия и икономистите да си кажат мнението и военните специалисти да си кажат мнението и чак тогава да се реши и то от това народно събрание какъв самолет и на каква цена ще се купува. Все пак сме парламентарна република а не президентска. Фитила на този спор го подпали Радев,а Цветанов залитна в другата посока , ами тогава може третия да спечели и току виж сме избрали Еурофайтер. Нека да видим партниране а не безсмислена конфронтация. Кой има полза от тази срамна препирня? А на упражняващите се анонимни коментатори ще им кажа-по кротко Не сте компетентни,не се месете Ако ви се говорят глупости-отидете в Хайд Парк

Ти нормален ли си ? Да приравняваш членестоногия Цветанов с един възвушен ас

Ми като е ВЪЗДУШЕН ас, да си седи във въздуха.

Еврофайтър очевидно няма никакъв шанс. Както виждаш, мрънкалниците жалят за ф-16, а не за втория в класирането Еврофайтър. Отговорът на въпроса "защо" е ясен.

Продажните управници на България опропастиха каквото и колкото можаха. Борисов 1,2,3 ... е върха. Няма Южен поток, няма ядрена енергетика, няма икономика, няма нови транспортни коридори, ДАЖЕ няма газ и нефт в Черно море ... Дишаме на кохезионни фондове от Брюксел, които спират. И ние се тътрим на последна скорост в ЕС. Плащаме луди пари за американските централи. Ами, накрая американците ще ни натресат 30-годишни ТАРАЛЯСНИЦИ или въобще ще останем без изтребителна авиация

Не ни е нужен 30 годишен американски скраб Ф16 за да бомбардираме Сирия заедно с американците и да гинат нашите войничета от "приятелски огън". Това понятие "приятелски огън" е трансатлантическо, то не е международно, не е и руско. На България за развитие на ВВС са нужни нови, икономични и маневрени самолети - които ще маневрират над наша територия, ще се управляват от наши летци и ще градят Българско величие и авторитет. Цецо Зирото нека се пени като студент от ВИФ с 12 изпита на сесия: десетобой и БКП. Та нали той не е нито спортист нито политическите науки му се отдават - представете си как и с кави мъки е завършил висшето си образование. Сега купува цигански гласове, корумпира, търгува с власт и плаче, че е политически импотентен орган...

в Тайланд единия катасрофира преди 2 дена! Не е нужно да воюват! Сами ще си паднат.

катастрофира един Грипен!

Не е катастрофирал преди 2 дни в Тайланд Грипен, кой те е излъгал така лошо?

Джулия

ЦветанОФФ, кажи колко F-16 са се разбили тази година? Два! А миналата - 7! А сега се кротни, инак ще продължа със статистиката та чак до 2000! Ще загубиш.

Къде се крие Борисов ??? Защо мълчи този титан на мисълта и делото? Ами пак е пуснал куцата кучка Цветанов, да разлайва орталъка.

Да, ама нашите герберски фекалии имат поръчение от началниците си да изберат стари ф-16 на всяка цена!

Интересно е, че нищо не казваш за скандалите в МО, докато този същият жалък нещастник Бойко Ноев, беше военен министър!!! И понеже показваш "завидна" логическа мисъл, я кажи, как така самолет на 30 години, ще е по-добър и най-вече надежден от един нов такъв...?!? Или тъй като ти няма да си качиш задника в него, дай да набутаме военните пилоти с калпави самолети, пък майната й на сигурността...! Важното е, да вземем поредната комисиона!! Ей, продажни мекеренца,...

Бойко Ноев, Бойко Борисов ... На тези бойковци само името им бойно. Иначе, на времето са славили Хрушчов и Брежнев, сега са първи атлантици.

За примати като теб глупостите на бойко ноев са си даже екстра.

Международни отношения (с арабски като първи език) МГИМО, Москва (1981). Заема различни дипломатически длъжности в Министерството на външните работи. В правителството на Любен Беров е заместник-министър, а в служебния кабинет на Ренета Инджова министър на отбраната.Той не е ли някакъв политически номад или греша

Може да е и дописник в това лайняно сайтче. И без това са на едно и също ниво.

link Това са фактите. Останалото са интереси. Доста ясно е казано - разходи за полет : Грипен - 7800 USD; F-16 - 12 000 USD. въпреки, че не съм гласувал за този президент, намерам изборът му за правилен.

Много знаеш, та чак и не си гласувал за фуражката

valentor

Попита ли се : какво получаваш за 7800 и какво за 12000. Ако искаш Опел/Рено за примерната цена 7800 го получаваш , ако искаш Мерцедес за примерната цена 12000 също го получаваш. Ноооо няма как да платиш примерната цена 7800 и да получищ нещо , което е 12000

Шило

Като сравнявате самолетите, някой сравнил ли е финансовите параметри и схемите за плащане? Кога, колко, през какъв период от време? Или се спори, като се ползва "Уикипедия"

Питай в КТБ за повече информация

Вместо 30 годишни ф-16 предлагам да купим 80 годишни Curtiss P-40 Warhawk имат антикварна стойност и ще стават по-скъпи.

Шило

Хахахаха, разумно предложение откъм инвестиции.

Цецо кренвирша, къде се пъха с тези хамерикански боклуци Ф16.

ВСЕ ОЩЕ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ В АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ!

Шило

Какъв самолет е В 52? И влиза ли в преки боеве?

В-52 влиза в действие след като Ф-ките са разчистили от вредители във въздуха!!!

Тази сутрин Цецо пак се тръшкаше в в студиото на БТВ. Откровено лобира за американските ръждилки Ф16. Представя се за голям разбирач на военна авиотехника и геополитически избор. Всъщност, наистина прилича на кренвирш, но не е летящ

Поредната измислена новина, която пълни медиите и главите на хората, отвличайки ги от действителността, че държавата бавно но сигурно умира... А Цветан Цветанов в напъните си да свали рейтинга на президента само става все по-смешен и по-смешен. Както Цецка Цачева на изборите за президент. Тези хора явно нито се усещат, нито имат мярка. Сами се самоунищожават!

се разби при тренировъчен полет

Шило

А колко Ф-ки се срутиха? Оня ден един прави кълбета покрай пистата си. Май в Аризона някъде беше. Има го в нета.

Шило

И 100 минуса да сложите, няма да литне. Толкова му беше летенето. Добре, че пилота е успял да катапултира.

Ф16- произведени-4000бр!

Миналата година само в САЩ са паднали осем Ф-16. Да ви имам критериите!

ПО ГОЛЯМО ПРОИЗВОДСТВО, на всеки паднал грипен се падат 20 паднали Ф16! Завчера един НОВ грипен се разби в Тайланд! А в ЮАР купените грипени лежат в склада и нма кой да ги пусне в употреба!

Трудовата биография на Деси във ВВС говори достатъчно ясно за "принципността" на тогавашния й шеф. По ясно предопределяне на решението относно закупуване на бойни самолети /и по-тъпо направено/ няма как да стане.

Шило

И що Деси да е предпочела шведите пред американците?

Като салкъм...

Тъп ли си или на тъп се правиш??? Ал Бънди назначава шаврантията на вик.соко платен договор, за да имат пари за харчене, реално тя е вземала повече от шефа си!!!

Някой МИГ,бе...пък и на вила "Калина" може,да тури един и да му се радва...

valentor

Ако ще Ф-35 да ни бъдат ПОДАРЕНИ- пак няма да ги искат

Радев кога стана президент ,кога се усука в далвери?! Между другото фашиста Узунов още ли му е съветник?

Цветан Цветанов и Цецка Цачева станаха и са крадци долно смръдливо копеле ! Майка ти те е родила в пияно състояние , Изрод!

Казват си го шведите направо. ''- Вие сте втора ръка хора и ще ви направим самолетите които заслужавате.'' Фатмака колко милиона ще лапне комисионна?!

Шило

Кажи де, ти отвори приказката.

Той клепоушко няма нищо общо, тя Десито му уговаря парите, нали ще ги харчи в Гръчко за имоти!!!

Шило

Я, човекът "антикорупция" се появи.

Гушата му,да стане,като на пеликан,май?

Шило

Не, иска годни ВВС. За келепира са други, които лаят срещу по-изгодната сделка. Явно са изтървали доста облаги.

Някой МИГ,бе...пък и на вила "Калина" може,да тури един и да му се радва...