С указ на Лула да Силва: Пазят 1/3 от ръководните длъжности в администрацията за чернокожи и метиси

"Расизмът е в основата на неравенството и затова трябва да се борим с него като с паразити в плантация", заяви президентът на Бразилия

Обратно в новината

Коментари - С указ на Лула да Силва: Пазят 1/3 от ръководните длъжности в администрацията за чернокожи и метиси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези насилствени квоти който не са базирани на квалификация винаги са имали обратен ефект - създават расистки настроения вместо да ги намаляват. По принцип идеята да делиш професионалисти в администрацията по раса е расистки акт. Каквито и да са били намеренията.

Защо в зоопарка не затворят тигър с лъв и пантера в една клетка? Опевидно наропно се мешат расите за да има противоречия и непоносимост. Много по лесбо е всяка жаба да си знае гьола и не ми дреме негрите дали са мюсюлмани и ядат свинско и дали се къпят ако си живеят в африка. Но не требва да ги разселват и затриват бялата раса!

В 21-ви век да си расист означава да си прост човек. В случая не можеш да направиш разлика между биологични видове и раси.

в 21 век да не си расист значи си соросоидна подлога неолиберал гей който обожава црните мангусти и арабелите с техните ху...

Мм интересно!!! Във България цигани,във Бразилия метиси и чернокожи. Чия е тази идея ,на Сорос и вся осталая юдейския стволач? Черните във Бразилия наистина са много дискриминирани,но това е тяхната съдба и трябва да е приемат. Така е от робството.Както нашите цигани,просто не са толкова умствено развити,капацитета им е малък.Идеални са за работа в плантациите,при справедливо заплащане разбира се,добри осигуровки и условия на труд. Те са част от Бразилската култура,общество и имат място в него,но да не ги тикат там където не трябва.. Това е абсолютно расистки закон ,не може на базата на цвета на кожата да се приема такъв закон. Кой е ощетен сега?Срещу кого се проявява расизъм,срещу белите бразилци!!! Това е тенденция която тече от много десетилетия.Бразилия беше една от малкото държави която ,въпреки високия процент цветнокожо население не ги толерираше . Вижте какво прави политиката на Новия Световен Ред!!!

Това е началото на края

Бидейки с капиталистическо съзнание, тези левичарски свинщини са страшно обезпокоителни и то не по причините, които се изтъкват по-долу, че кадърни бели щели били да стоят без работа, заместени от некадърни черни. Проблемът е, че по този начин и с олигофренията ESG на Лари, публичните компании и банки се закопават в земята, с което завличат парите на акционерите, пенсионните фондове и т.н. Това е истинският проблем - не стига, че ни крадат парите, ами останалото го пропиляват чрез фалшив активизъм. А и въпросните бели, дето ги изместват негрите изобщо не са чак толкова умни. Те ако бяха, щяха да знаят, че рано или късно ще се стигне да гражданска война, така че да я форсират и да я водят по собствени условия и докато още са мнозинство. Умни, пък неинициативни - ха, ха. Докато умните се наумуват, лудите ще се налудуват.

Не трябва ли на ръководни длъжности да се назначават хора според качествата си, а не цвета на кожата?

Явно и прецедента на Бразилия е назначен с подобен указ.

А не е ли по-логично да заемеш дадена длъжност заради уменията и образованието си, а не заради цвета на кожата ? Не е ли расистко да назначиш на определена длъжност някой неграмотен и некадърен, само защото е цветнокож, докато белият грамотен и кадърен да стои на улицата, въпреки, че заслужава тази длъжност ? Ех тези евроатлантически ценности ... А предвиждат ли се и още 30% от длъжностите да бъдат за педали и лесбийки, независимо колко са грамотни и кадърни ?

Лудия Силва кой ще го смачка като паразит в гащите?

Поредното доказателство, че негрите са низши същества, и без наложените квоти, ще останат да си висят по дърветата в джунглата. И няма как да се впишат в съвременния свят като полезни за обществото...."хора".

Човек трябва да е специалист, за да различи шимпанзе (Pan) от бонобо (Pan paniscus), пък се водят два различни вида. От друга страна, човек трябва да е сляп, да не различи негър от бял, пък се водим един вид. А, кажи ми...

Абе да променят конституцията, че трябва през един президент да се редуват чернокож с бял. Да се пазят места за чернокожи, метиси, спинозни, психичноболни и задължително на по-висока заплата от белите, за да не им е кофти настроението и да им се развали кефа.

А ако сега в някой отдел там работят повече бели за да се изпълни нареждането трябва да отидат при някой бял и да му кажат, че е уволнен, а като попита за причината : Причината е , че си бял !!!!! И това разбира се няма да е расизъм, а борба с расизма.

Качеството, а не цветът на кожата трябва да е критерий, но как да обясниш на левака? Дайте им шанс да учат, стипендии, общежития, възможности, който е кадърен сам ще стигне до мястото.

Ами да ти кажа те им дават шанс - стипендии и безплатни общежития, но черните избират лесното - наркотици, секс и рап ! Ученето ги затруднявало и това било расистко ! За 20 години в Африка са налети над 300 млрд. долара от всякакви организации и няма нито един успешен професор или с друга научна титла ! И затова са виновни белите - карали ги да работят и учат, а после да работят, ужасно е !

Държави като Бразилия, Аржентина, ЮАР, Колумбия нарочно биват съсипвани чрез расова деградация на населението и корупция. Понеже поради изключително благоприятните им климат, природни дадености и богатства с едно малко по-адекватно управление, няма да могат да бъдат спрени да са номер едно икономически и политически.

Олигофрени! Значи, някой КАДЪРЕН бял, няма да работи. Защото трябвало да има 1/3 негри.

А това какво е ако не расизъм? А резултатът от такива неща аз съм преживявал. По времето когато ЮАР беше все още нормална държава работех в един световно известен оркестър там където идваха гости солисти от цял свят. После .... приеха закон, че във всяка фирма с повече от 40 служители половината трябва да са черни. Подадоха молба да направят изключение за оркестъра, но не разрешиха. Назначиха едни черни бостанджии дето фиктивно държаха някакви инструменти и след два месеца ...... закриха оркестъра.

Този би бил достоен наследник на Фон дер л@йнен.

Явно най-устойчиво и "справедливо" е да се спре назначаването на умни и способни за да не се накърни достойнството и чувствата на глупавите и неспособните. В Калифорния забраниха преди време изучаване на математика в някои училища, защото се оказало че е расисткка наука. По математика добри резултати получавали само хора от неправилен пол и раса. Това унижавало и сегрегирало правилните които не били виновни че не им идва математиката по сърце. Така че невежеството е сила.

комундела засили бразилия по нанадолнището! този път навсегда! справка - южна африка!

Ами за гейчетата колко процента ще е? Питам за един прияте.

Спокойно, за тебе ще има място.

Борим се с "расизма" с расизъм

Значи един човек може да е некадърен във всяко отношение, но понеже е негър или метис, или друг някакъв такъв, ще го вземат на работа заради кожата му? По този начин напълно се обезсмисля влагането на сили, време и пари в образованието, защото няма да има значение колко си умен и кадърен, а какъв е цветът на кожата ти. И какво правим, ако тези запазени работни места не могат да бъдат заети поради липса на кадърни кадри? Останалите работещи ще се гърбят двойно, за да свършат работата, това ще стане. И не, няма да им се плати двойно.

Предния път, този почти фалира Бразилия и Накрая го вкараха в затвора за корупция. Американците го изкараха от там и го насадиха пак за президент и като гледам, тъпотиите започнаха с пълна сила, и пак към фалит са се засилили с бясна скорост.

Американците ги е страх, че все повече държави искат да се присъединят към BRICS и скоро ще загубат контрол над много от тях. Страх ги е от BRI ( Belt Road Initiative ) защото минава и през всички държави от OPEC Страах ги е от все по растящото влиянието на Китай. Скоро Иран и Ирак си подадоха ръце за пръв път много време блаагодарение на медиаторството на Си Дзинпин. А плаанът на Китай за мир в Украйна срещна одобрението на целия свят. Страх ги е, защото залезът на петродолара е ясен и тогава няма да могат безконтролно да вдигат държавния дълг, да продават тоалетна хартия на света и да го лъжат, че това са пари. Доскоро се чудех, коя друга валута би могла да замени американския долар като световна резервна валаута. Защото никоя страна няма такъв ресурс. Но част от плановете на BRICS са за нова валута, обезпечена със стоки, злато и всякакви ресурси на държавите от организацията. Няма да е на една държава тази валута. Ако има финансови сътресения в някоя от страните, те няма да окажат толкова силно влияние на валутата, както наприемр, ако има такива в САЩ и доларат им. Американската политическа класа и тези зад завесите, които им дърпат конците определено имат от какво да се страхуват. Господството им свършва Властта действа като наркотик. И тези ще изпаднат в дълбока абстинетна криза.

Не Иран и Ирак, ами иранците и саудитите, което е исторически абсурдно. Ирак след американската авантюра е иранска губерния по шиитска линия.

Да, прав си

мулета и катъри да сложат - със същия успех...

Пълни тъпанари Няма да им гледт квалификацията и опита, а цвета на кожата Това е сигурна рецепта за много проблеми

Та случка от Бразилия. Работихме с банки там. Брадеско, най-голямата банка там решава да се бори с расизма в Сао Пауло. Мислят че журито се ръководи от имената на участниците и назначава само служители с португалски и немски имена. Всеки 6 години сменят персонала, правят конкурс на всеки 3 години за 50% от служителите. Решават да проведат абсолютни анонимен конкурс за персонала. Поканват дори международни наблюдатели и експерти за да няма съмнения. Имената се разкриват след назначаването. ЧИ резултата от конкурса показва че са прави за имената. Като резултат от конкурса над 75% от служителите през тези 6 години са с японски имена а негрите и мулатите от 15% спадат на мизерните 4%. Останалите са с немски имена 9% (при 12% от такива сред населението) и португалските имена са около 9%. Нито един индианец от Амазония. Женското присъствие също пада значително. Следващите 5 години са едни от най-успешните за Брадеско. Особено при сравнение с останалите бразилски банки. Но от тогава прилагат квотен принцип и не си играят да избират по заслуги и на анонимност за да не настъпят котето по опашката.

Нещо четох или гледах за новофалиралитее банки, че ръководството им е избирано на някакъв джендърски принцип и си нямали и понятие от финанси и банкиране. Не ми се търси да го пусна тук като линк.

Няма кво да търсиш, ние знаем - директорката по управление на риска в английското SVB е била циганка лесбийка и бясна активистка, която по цял ден се е занимавала само с общественичество. Пък на Креди Сюис шефът сутрин е ходил в женската тоалетна, а следобед в мъжката, щото сее колебаел какъв е. И после разни ще агитират за фондовия пазар и за акциите. Това, което става е подигравка с акционерите. Те са купували акции, за да изкарват пари или да участват в свинщини и да губят...