Коментари - Руското следствие: Украински войници от село Липци са свалили Ил-76 с две ракети Patriot | Днес.dir.bg

Руското следствие: Украински войници от село Липци са свалили Ил-76 с две ракети Patriot

В изявление на комитета се изброяват серийни номера, открити върху отломки на мястото, където се разби самолета, както и маркировки с надписи "Рейтиън" (Raytheon) и "Пейтриът" (PATRIOT)

Обратно в новината

Коментари - Руското следствие: Украински войници от село Липци са свалили Ил-76 с две ракети Patriot | Днес.dir.bg

Коментари

Няма да нападаме Украйна.....

То и друго е очевидно, шибани рашки, ама се правите на залухави

военни охраняват 65 военопленници... само руска кратуна може да измисли такава плитка лъжа! Самолетът е превозвал ракети С300 за фронта... Украинците са го свалили, понеже точно с тези ракети се обстрелват мирни цели в градовете Харков и другите по границата...

Че руска зловонна партенка може ли да говори истина !?? Тия тъпи пещерни примати казват истината за себе си само с инструкцията как да ползват тоалетна хартия ! Нищо чудно преди тоалетната хартия да са ползвали листа от репей или коприва !!!

Не им е за първи път

Желателно е всички родоотстъпници да си дават сметка, че Левски не е русофил, далеч не е. Желателно е също да заимат някакви познания по история. Факти за Русията: 1) Когато се създава Киевска Рус, съдейки по единствения руски документ Повесть Временных Лет - годината е 819. Племена канят варязи (скандинавци) да ги управляват и да са им князе, защото не могат да го направят сами. Знаете ли какъв е обществения строй на тези племена в този момент? ПЪРВОБИТНООБЩИНЕН! 2) Когато се създава Русия, при Иван IV Грозни, управлявал 1533 - 1584 г. (Забележете нова е 16-ти век), Руското Царство е толкова изостанало, че едва тогава стига до идеята да сече централизирано монети. До този момент нито едно от Княжествата не го е правило. Забележете, към този момент Испания вече е открила Америка. Нормалните страни са достигнали ниво на развитие, да плават в океаните, навигират и картографират... В същото време в Русия - селяния, терор и начало на инвазията по суша - начало на завладяването на Сибир. 3) Когато Рус се християнизира, всичката богословска литература е внесена от България, руската интелигенция, за да се отличава от простолюдието започва да говори на български и по този начин руският език освен, че е залят от българизми, съществуващи в огромно количество и днес, но и възприема от българския цяла част на речта. Такова е мнението на Руската Академия на науките - А. Шахматов, А. Зализняк. Обаче, това се смята за срамен факт и никъде не се изучава в средното образование, а старобългарския език започват да наричат - старославянски. 4) Имайте предвид - Русия по нищо не се отличава от запада - имат си ДДС, Пътен Данък (задължителен за всички), еквивалент на нашите винетки, акцизи върху горивата, цигарите, алкохола... Пенсионната им възраст се изравни с европейската. Абсолютно всичко им е като в Европа в икономиката. И всичко това при Путин, а това, което го има от преди него, е увеличено от него, например вдига ДДС от 18 на 20%. 5) Русия е много зле по показателите - умишлени убийства на 100 000 души(6 пъти повече от нас), ХИВ позитивни - африкански нива - 1.4% от населението... Така, че хайде да поспрем с хвалбите и руската пропаганда - традиционните им ценности са сведени с указ на Путин и традиционни означава, че те ще се смятат за традиционни, а не ме са или са били.

Градски как не те домърза да напишеш толкова нестини? Или товаса опорките на Галя от посолството?

на ПУТЯ ат маскве да не са опорките?

Като казваш, че са взели и език от нас - дали тоя копелдак знае, че се казва ПИЗДИН ? :) :) :)

С тази разлика,че екипажа на ЗРК са били натовски войници.

Ако зависеше от мен, щях да пратя в наказателна рота командира на зенитния разчет, който е употребил 2 скъпи ракети, вместо една по този бавнодвижещ се по време на излитане, самолет. Много по-вероятно руснаците са си го свалили сами и са решили да утрепят 76 украински военнопленници с този предтекст (свалянето на самолета).

ти пасва напълно ...

На Павел, Щерев, Yossarian, MILTEN, 123, Български патриот, българин, Бае Ганя, Тодор, пффф, Русский трольчик, зевзек и всичките им съратници в борбата за центове. И да си носят много смазка - ще им трябва !

закупуването на голямо черно дилдо за центаджийчетата.

Е, щом руското следсвие го е разкрило... Същото онова следсствие дето каза, че Катин е дело на германците ли?

Скоро ще свърши войната

Ракети трябва да си стоят в Америка а не в европа,тези миролюбци са убили милиони хора по света

викаш американските да си стоят в Америка а на Пудинг ракетите що не си стоят в Русия а избивят яко цивилни в Украйна ?

А чухте ли че от фермата ще разполагат ядрени ракети в Англия ,а бе те тези кравари много миролюбиви бе ,а ми така е когато ги командва изкуфял насран старец ,а нашенските му поддръжници да ходят да му сменят памперса

Що? Само Русия може да разполага в Беларус ли? :)

беларус да не е в американския континент

Е каква стана тя сега... Украйна въведе зона, забранена за полети на 50км навътре в територията на фашистка на майка ви рассията?

Ако имаше дори и най- малък шанс да опровергаят руските разкрития, нали никой не си представя, че пропагандната машина в Украйна и в натовските държави щеше да мълчи? А те мълчат гузно . Пишат по нещо от немай къде и чакат да се появи нещо друга новина, за да се забрави това масово убийство на украински военнопленници и то от техните си хора. Ракетите патриот не са фунийки от стрелбище, за да не могат да се проследят. Всяка една се знае къде е изпратена.

Да спориш с руснаци е като да спориш с радиото. Накарая ще ти зададат въпроса - "А вие защо биете негрите"

днес е велик ден zа всички промосковски другари ..Zaщотое 2-ри февруари ..а те до един са скрити леви долни педали

Български петли отбелязват. В Русия хич и въобще никой и нищо не знае/прави за 2 февруари. Та, ти съдиш по себе си )))))

Извънредно! Руснаците са превзели и зачистили цялата пром. зона на Авдеевка.

иZвънредно : буя ми навлеZе дълбинно в Zадния ти двор и го Zачисти до блясък в чест на 2-ри февруари

утре в Масква!

И така ... до фашиингтон.

Еми Патриот използвали, такова имали, с това се отбраняват. Северна Корея и Иран не им дават, какъв е проблема? Ние също имаме тук таме нещо без разрешение от Русия, това не значи че сме и обявили война и ще я нападаме?

Ще му го вкарат Пейтриът у путето - хахаха!

Рамки с опънати татуирани кожички :) Му ха ха ха :)

Вчера или онзи ден даваха колко пари трябват за тричленно семейство. По американската медия нова го даваха, така, че евродебилите не могат да спорят с това(все пак е казано от американска медия) Значи, ако още един път някой навън ми каже, че евроатлантизма е хубаво нещо, ще му разбият скапаната физиономия в земята!!! ЗАКЛЕВАМ СЕ!!!! Същото ще направя и, ако някой ми каже, че това в усрайна е война започната от Русия 2022. ТОЗИ КОНФЛИКТ ЗАПОЧНА 2014 ОТ САЩ И УСРАЙНА!!!!!

Толкова, че ти ако се репчиш на всички може и на теб да ти се намери майстора да ти разбие тиквата на асфалта. А фурната на жена ти после всички ще я зареждат докато ти седиш в инвалидната количка.

Беййй, колко си лют. И в какво точно се кълнеш?

Има следния виц за украинците. Украйна - след три години. Стената между Украйна и Русия е построена. Решили Микола и Олександър да избягат в Русия. Стигнали стената, ама тя много висока. Олександър вика - Микола, дай ще те кача на рамената ми, да се качиш на стената, и после ще ми подадеш ръка и ще избягаме. Микола вика - дадено! Качил го Олександър и Микола застанал на зида. Олександър вика - дай ръка, Микола! Оня отгоре - какъв Микола, бе! Аз съм Никола, руснак, а ти си глупаво украинско бидло! Толкова за тия ... за съжаление на руснаците, като отидат там повечко Миколовци/Николовци, и на тях ще им разкажат играта!

Добре. Сега напъни шамандурата между раменете да измисли нещо, на което да се посмеем

Но това е положението!

Украинци да те запозная с тях да им го кажеш тоя виц... :) . Ама първо си напиши завещанието дали искаш да ти го напишем като епитаф вица, който казваш на плочата.

А в това време още един корабль пошел.... куда? При Москва

Там е целио хохолски флот, баце :)

Тъпо е държава без флот да ти потапя флота, а?

де, а щеше ли да бъде свален този самолет, щяха ли да загинат всички хора в него, ако не беше започната тази СВО, отнела живота на стотици хиляди до този момент???? За един приятел питам...

Че милион и половина укропрасета са цунали уя на бандера, до сега!

_stankow

Щеше ли да се стигне до тази операция, ако в Украйна не бяха крещяли 20 години "мосkиляку на гиляку" ? Щеше ли да се стигне до тази операция, ако не бяха изгорили 100 души живи в Одеса ? Щеше ли да се стигне, ако не беше забранен руският език, майчин на милиони хора в Украйна ? Щеше ли да се стигне до тази операция, ако не бяха убити 11,000 души в Донбас при АТО ? Щеше ли да се стигне до тази операция, ако бяха изпълнени Минските споразумения ? Нямаше

Да не си самолет и да не си руски. Ще те свалят някакви селяни.

Са русите съвсем официално могат да си гъткат секви исраински самальотчета :)

Украинците са келеши и фашисти. Дреме им, че са свалили други украинци! Дреме им на шапката! Една позната от Украйна ми каза, че са долно племе, което по време на атака задължително са отстрелвали свои по силата на злоба и драки. Намирали са десетки застреляни в гръб след всяко сражение. Долно племе, казва, мръсно племе. Не напразно успяха да ги вкарат като прокси срещу Русия, за да унишожат и икономиката на ЕС. САЩ винаги търсят мръсниците, за да направят поредната интрига. И този път ги намериха.

Сега русите доста ще ги редуцират :)

През 2014г. западът пак така свали един друг самолет, тогава пътнически Боинг, с което на практика успя да спре офанзивата на доброволците от ДНР и да спаси Киев от разгром.

Не да "спре", а да позабави. И донякъде успяха - това трябва да им се признае.

Чухте ли новините за руския боен кораб Ивановец? Станало е снощи през нощта, украинците са го нападнали с лодки-камикадзе и дронове и има видеа, които показват взривове, но никъде не излиза официална информация? Потънал ли е, спасен ли е?

Ти не си робот. Ти си отпадък. Скрап. В случай, че отпадъкът е биологичен, на въглеродна основа, се използва термина "Мърша"

Снимано е в мохаве

"Руският Следствен комитет днес заяви, че е събрал доказателства" Те доказателствата са били събрани още преди да е свален самолета. Все пак е руски комитет. Истината не се събира по земята от разни боклуци и отломки, а е плод на естествения интелект базиран в Кремъл.

Но веществените доказателства са важни и върхо тях се расъждава.

Този господин ще повярва само ако следственият комитет е лично подбран от Киро Истината, а експертите са от Харвард :-).

Но давам 5 бинки за абажур с татуировки!

ПВО комплексът специално е докаран максимално близо до границата, така че Белгород да е в обсега му. Явно целта на свалянето на самолета е била да се прекъсне преговорния процес и размяната на военнопленници между Киев и Москва за дълъг период от време и да бъде осуетена всяка възможност за капитулация на Киев, защото организаторите са разполагали с информация, че на борда на сваления Ил-76 са щели да бъдат и главните преговарящи от руска страна - депутатът от Думата Шамсаил Саралиев и генерал Сергей Егоров, представител на МО на РФ. За тяхно щастие ФСБ на РФ не е разрешило да се качат на първата машина.... С този ход планът на организаторите на терористичният акт е провален, но живота си губят 74 души, от които 65 украински военнопленници... Западът отдавна е показал, че живота на украинците за него е без значение...

Прав си, и е редно руснаците по бързо да ликвидират укрите. /Файда от укри на този свят няма!!!/

Те спрямо руснаците са същите като македонците спрямо нас!

Доставките на такива ракети.Защото ако това продължи Русия трябва да направи нещо.

Че то преговорен процес въобще няма...Какви преговарящи те гонят, бре???

НАТОвците не искат да участват в разследването защото е голям резил да изстрелят 2 ракети от Патриот и да не оцелят такава голяма и тромава цел като транспортният самолет ИЛ-76. Вярно че самолета падна и всички загинаха обаче пилотите са можали да докладват че са стерялали по тях и да отклонят самолета от населеното място. Записвайте се за канала ми в телеграм "https://t.me/pprazum за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни, въпреки усилията на ЕС и САЩ. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога

88888

''...и всички сме равни...'' Tтцъ, тцъ, тцъ- какво значи ''всички сме равни''- че то и сега пред бг закони всички граждани са равни- ето доказатаелството- Конституция на Република България Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Кога в България след 1989г. е имало първостепенно население, което да има максималният обем права, и второстепенно население, което да има по-малък обем граждански права и свободи... Извинете, но тезата ви е несъстоятелна...

Само че някой бяха по равни.Но аз ли да ти ги обяснявам?

Следи да видиш как ще осъдя дира заради тебе отворенгяса на който не му трият коментарите и не го блокират. Заради теб ми блокираха аипито без нищо да нарушавам, а ти си пишеш от акаунта и не те блокират. А ми твърдиш че сме равни,

ПутлеРассия орева пейзажа, като че ли е невинна жертва, нападната от съседна държава?

НАЦОто не е държава, но много държеше да стане съседно и сега Русия му изпълнява желанието.

Толкова ли си проЗ или се правиш.Войната е междо Украйна и Русия.Ракетата която поразява руска цел над руска територия е на НАТО.Ти помниш ли когато НАТО реваха че е паднала руска ракета в Полша?Само че се оказа пак Украйнска.

това не е следствие а цирк, точно като българския вариант.

88888

Ето- така се отбранява една държава , в случая Украйна, от военния агресор, в случая русия, който е окупирал нейна международно призната държавна територия от 2014г. с претекста, че е бил проведен ''референдум'' за самоопределение на населението там, който по думите на главния вожд на днр стрелков, е бил проведен под дулата на оръжията на руските ''зелени човечета'', които после самият путлер призна, че са били руски войници от руските спецчасти. В Европа подигравателно ги наричат ''ихнамнет''-и. Такива ''референдуми'' , провеждани под дулата на оръжията, насочени към семействата на гласуващите на ''референдума'' са нищожни правни актове и не пораждат никакви правни последици. Путлер може да си издава 1 милион указа за присъединяването на Крим към русия, но международната общност не признава Крим за руски и няма как да го признае, защото ''референдумите'' и в Крим, и в лнр, и в днр, и в Запорожието, нарушават правните стандарти за провеждането им и нямат правна сила. Група 13 от ГУР унищожи ракетния катер Ивановец, 40 руски моряци станаха подводничари OFFNews 01 февруари 2024 в 18:39 Тази нощ Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната на Украйна успя да унищожи ракетния катер "Ивановец" край бреговете на окупирания полуостров Крим, а борда му вероятно е имало 40 моряци. Това съобщават от Военноморските сили на ВСУ във Facebook. "Това е доста значителна загуба, като се има предвид наличието само на три такива катера от проект 1241.1 в Черноморския флот на Руската федерация и въоръжението, сред което противокорабни ракети от типа "Москит" с обсег на действие до 130 км", се посочва в съобщението. Отбелязва се, че в момента на мястото на потъването продължават издирвателните и спасителните операции. "Като се има предвид редовната численост на персонала от 40 моряци, последиците от намаляването на личния състав на корабите на Руската федерация също са значителни", се казва в съобщението. В същото време се казва, че това не са първите загуби на бригадата, към която е зачислен "Ивановец". По-рано със съвместни усилия на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Военноморските сили на Украйна беше поразен малкият ракетен кораб "Самум". "Тази операция е поредно напомняне на руските нашественици, че е вредно за здравето им да остават на територията на окупирания Крим", заявяват от морските сили на ВСУ. Унищожаването на "Ивановец" е дело та специалното подразделение "Група 13" на ГУР. В момента на украинската атака с надводни дронове корабът се е намирал на рейд в езерото Донузлав. Стойността му е от порядъка на 60-70 милиона долара. ГУР разпространи видео от унищожаването на ракетния катер. На записа се вижда как той е атакуван масирано. Моряците се опитват да стрелят по дроновете, но безуспешно. Корабът е зрелищно взривен и потъва за минути.

Днес два влака войничета на ВСУ са при Бандера след удар с Искандер. Целият флот на Украйна е при рибите, вие се хавлите с катер. Както ви пиша днес са умрели едно 1000 войничета на ВСУ, отделно и доста Руснаци, това се случва всеки ден! Виждам, че вас Руските загуби ви РАДВАТ :-). Мен никакви загуби на ХОРА не ме радват, време за МИР. Опорките относно причините за войната са до една ЛЪЖИ, питайте Меркел, Порошенко и други политици дето пропяха, спомнете си какво ви написах за лъжите и пропагандата и защо ви трият или обиждат! Повече няма да ви пиша, желая ви всичко добро и дано не се гътнете от ОМРАЗА и Фобии.

На бас, че на запад никой няма да иска да разследва, защото и така всички знаят, що за свинщина натвориха с този терористичен акт!

Руснаците станаха за смях. Ако ги хванем 20-тина българи руслямия ще остане само п-в Камчатка.

какво стана с оня пътнически Боинг, свален от руските терористи преди 10 години? Кога ще съдят Путин?

Нещо третополово ли е ? На такова прилича !

1. Това не е "Тоя", а "Това". Те нямат пол. И се гордеят с това. Както и че нямат лице, нямат живот, нямат приятели, нямат образование, нямат достойнство, нямат дух, нямат нищо от онова, което Бог някога е вложил в човека с първото му дихание. Това иди-дойди. Но това което ги прави опасни, е , че колкото и да са тъпи, разбират, или усещат подсъзнателно, че нямат и няма да имат бъдеще, пълноценно съществуване, надежди, стремежи, радост, щастие.... Истински живот. И затова не могат, и никога няма да могат да разберат ония, които имат поне едно от тия неща. Те ще са им винаги трън в окото. Те ще са им винаги "врагове". Те ще са винаги оправданието за тяхната безполезност и нищожност. И тези "Това-та" ще са винаги готови на най долните низости и гадости, само и само да могат да навредят на другите. Дори без най-малката надежда, това да им донесе нещо. Ей така. Просто защото те не могат да понасят другите. Тия които имат живот, приятели, радости, достойнство, лице. А най-омразни са им тия които имат бъдеще. 2. Това не са хора. Това дори не са животни. Не са същества. Това са генноманипулирани растения, на които по някакъв невъобразим каприз на природата, е инжектирана полуспособността да се "изразяват". И те го правят, доколкото могат. Но това няма нищо общо със социалната функция на тази дарба. Това е природният подтик на растението, да смърди или да боде, когато природата му дава ясен сигнал, че ще бъде изядено или отрязано. Така например комуницират Акациите в Африка, когато жирафите тръгнат да сменят района. 3. Не се опитвай да дискутираш с такива "неща". Това е единственото, което ги държи живи. Игнорирай ги, и до три дни са се самоубили. Моля, не дискутирайте с тях. Направете услуга на свта.

88888

До ''2024-02-01 21:01:19 1234 (нерегистриран) И после вие ще ми обяснявате, че в България нямало Русофоби?'' Напротив- в България ИМА русофоби, аз съм една от тях, но в ПРАВНАТА СИСТЕМА НА Р. БЪЛГАРИЯ РУСОФОБИЯТА НЕ Е ВЪЗВЕДЕНА В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Никой не може да бъде осъден за това, че изпитва чувството русофобия към руснаците , които са обявили държавата му за свой враг. Докато човекът си е русофоб, и не е извършил изпълнителното деяние на някое престъпление с мотив русофобия, то той не е извършил никакво престъпление. И не, аз НИКОГА не съм твърдяла, че в България няма русофоби- това е .С две думи- това, че човек изпитва чувство на нелюбов или омраза към руснаците, НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ. ПРЕСТЪПЛЕНИЕ е друго- ако човек извърши престъпно деяние С МОТИВА, че мрази руснаците- напр. ако спретне на всички руснаци една КРИСТАЛНА НОЩ само заради гражданството им. Тъй като аз спазвам нашите бг закони, не виждам нищо лошо в това да съм русофобка. Сега схванахте ли го или си го знаете, но не ви изнася,м...

А да заплашвате хора дето не познавате престъпление ли е, как мислите?

88888

А когато срещу мен има анонимни гаври и заплахи с цел дискредитирането ми като РЕГИСТРИРАН ник, и те умишлено не се трият, въпреки, че домейна на този сайт е ''.бг'' и затова той е ДЛЪЖЕН да спазва ЕС и българско законодателство, които казват, че в рамките на макс 12 часа те трябва да бъдат изтрити, а- тогава, аз пак съм виновна, така ли;0 надградете си правната култура, защото иначе става смешно...

Вие заплашвате непознати хора с уволнение, после аз трябвало да си надграждам правната култура, моля, я пак? А подобни заплахи не са ли престъпление или диагноза, а може би и двете? Това че, хората ви казват неприятни за вас неща, трябва да ви замисли защо го правят, нали така, не може всички да са тъпаци. А иначе, не желая да ви обиждам, просто коментирам вашите постове, нищо лично.

Ние двамата сме си интимни, поебаваме се и си лапаме.

Ние, истинските българи, сме винаги с братска Русия !

Само дето не сте Българи. Истинските българи са с България и не гледат на която и да е друга страна кат братска. Тази тъпота с братството в която си малкия брат и трябва да слушкаш е залъгалка за ниско интелигентни индивиди.

88888

До ''2024-02-01 20:38:56 1234 (нерегистриран) Когато коментарите ви са лъжи'' Това ли са лъжи- УСТАВ на Организацията на обединените нации Издаден от Министерството на външните работи, oбн., ДВ, бр. 45 от 23.05.2023 г., в сила за България от 14.12.1955 г. Член 2 За постигане на целите, изложени в чл. 1, Организацията и нейните членове ще действат съгласно следните принципи: 1. Организацията е основана върху принципа на суверенното равенство на всички нейни членове. 2. Всички членове на Организацията изпълняват добросъвестно задълженията, които са поели съгласно настоящия Устав, с цел за всеки от тях да бъдат обезпечени всички права и предимства, произтичащи от качеството им на членове. 3. Всички членове на Организацията уреждат международните си спорове с мирни средства, по такъв начин, че да не поставят в опасност международния мир и сигурност, както и справедливостта. 4. Всички членове на Организацията се въздържат в международните си отношения от заплашване със сила или употреба на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на която и да е държава или по какъвто и да е друг начин, несъвместим с целите на Обединените нации. Член 51 Никоя разпоредба на настоящия Устав не накърнява неотменимото право на индивидуална или колективна самоотбрана в случай на въоръжено нападение срещу член на Организацията, докато Съветът за сигурност вземе необходимите мерки за поддържането на международния мир и сигурност. А може би това също е лъжа, така ли, м- Определение агрессии Утверждено резолюцией 3314 (ХХIХ) Генеральной Ассамблеи от 14 декабря 1974 года член 3 Всяко от следните действия, независимо от обявяването на война, при спазване и в съответствие с разпоредбите на член 2, ще се квалифицира като акт на агресия: а) нахлуване или нападение от въоръжените сили на държава на територията на друга държава или всяка военна окупация, колкото и временна да е в резултат на такова нахлуване или нападение, или всякакво анексиране със сила на територията на друга държава или част от нея; б) бомбардиране от въоръжените сили на държава на територията на друга държава или използване на каквото и да е оръжие от държава срещу територията на друга държава; в) блокада на пристанища или брегове на държава от въоръжените сили на друга държава; г) нападение от въоръжените сили на една държава срещу сухопътните, морските или въздушните сили или морските и въздушните флотове на друга държава; д) използването на въоръжените сили на една държава, разположени на територията на друга държава по споразумение с приемащата държава, в нарушение на условията, предвидени в споразумението, или всяко продължаване на тяхното присъствие на такава територия след прекратяването на споразумение; е) действието на държава, позволяваща нейната територия, която тя е предоставила на разположение на друга държава, да бъде използвана от тази друга държава за извършване на акт на агресия срещу трета държава; ж) изпращането от или от името на държава на въоръжени банди, групи, нередовни сили или наемници, които извършват актове на въоръжена сила срещу друга държава от такова сериозно естество, че те представляват актовете, изброени по-горе, или нейното значително участие в тях. член 5 1. Никакви съображения от каквото и да е естество, независимо дали са политически, икономически, военни или други, не могат да служат като оправдание за агресия. 2. Агресивната война е престъпление срещу международния мир. Агресията води до международна отговорност. 3. Нито едно териториално придобиване или специална полза, получена в резултат на агресия, не е и не може да бъде призната за законна. https://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml Всичко това е ИЗВЪРШЕНО ОТ НАЦИСТКА РУСИЯ И НЕ Е ЛЪЖА, А Е РЕАЛНОСТ.

Поне лудите филтрирайте!

И после вие ще ми обяснявате, че в България нямало Русофоби? Всеки нормален човек като ви прочете словестните диарии, му става ясно, за какво става дума. Отделно като виден демократ пак прочетете как заплашвате хората "А на вас ще ви изстине трудовия договор във фирмата. Не, че нещо, ама да си знаете....", това сте Вие как ме заплашавате, нали сте адвокат, как му казват на заплахите в юридически термини? Не му пука, дали ме заплашавате, не смятам да се самоуволнявам, просто ви го давам за пример що за човек сте, а каква искате да се изкарате :-).

Русия не искаше международно разследване, а сега иска международно разследване. Вече е късно за такова. Предвид, че 99% от казаното от Кремъл е лъжа, вероятността да са намерили от някъде ракети и да са ги добавили към материалите от тяхното разследване е твърде голяма.

Живички са азовските сатрапчета, нал тъй :)

С амриканските камъни по окраинските тикви!

88888

До ''2024-02-01 20:38:56 1234 (нерегистриран) Когато коментарите ви са лъжи или насаждат омраза,'' Аз ли насаждам омраза, а- това лъжа ли е или истина 1.Русия обяви България за неприятелска държава 07.03.2022 13:24 https://www.actualno.com/europe/rusija-objavi-bylgarija-za-neprijatelska-dyrjava-news_1721130.html © Actualno.com Руското правителство одобри списък на чужди държави и територии, които извършват неприятелски действия срещу Русия, сочи заповед на кабинета. В него, изненадващо или не, попада И БЪЛГАРИЯя, като част от Европейския съюз. Списъкът, публикуван от РИА Новости, включва още Австралия Великобритания, всички страни от Европейския съюз, Исландия, Канада, Лихтенщайн, Монако, Нова Зеландия, Норвегия, Южна Корея, Сан Марино, Сингапур, САЩ, Тайван, Украйна, Черна гора, Швейцария, Япония. 2. Онлайн речник неприя̀тел Значение на думата неприятел неприятелят, неприятеля, мн. неприятели, м. 1. Враждебно настроен човек, враг. Нямам неприятели. 2. Противникова войска; противник, враг. Неприятелят отстъпи победен. 3. Вредител. прил. неприятелски, неприятелска, неприятелско, мн. неприятелски. Неприятелски отношения. Неприятелска армия. Синоними на думата неприятел (същ.) ВРАГ, противник, душман, душманин, съперник, антагонист (същ.) конкурент (същ.) зложелател http://www.onlinerechnik.com/duma/%D0%BD%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B5%D0%BB И какво следва от това- че русия е обявила България ЗА ВРАГ И НЯМА друго тълкувание на думата ''неприятелска'' в българския език. Аз ли пиша език на омраза или всички руски тролове, които умишлено се допускат да пишат език на омраза към България, тъй като България е държава- член на НАТО и ЕС и е ВРАГ НА РУСИЯ- според определението на самата русия, а...

И после вие ще ми обяснявате, че в България нямало Русофоби? Всеки нормален човек като ви прочете словестните диарии, му става ясно, за какво става дума. Отделно като виден демократ пак прочетете как заплашвате хората "А на вас ще ви изстине трудовия договор във фирмата. Не, че нещо, ама да си знаете....", това сте Вие как ме заплашавате, нали сте адвокат, как му казват на заплахите в юридически термини? Не му пука, дали ме заплашавате, не смятам да се самоуволнявам, просто ви го давам за пример що за човек сте, а каква искате да се изкарате :-).

Мисля си че има договорка между ЕС и САЩ да бъде изцедена Европа. В САЩ ще избягат европейските капитали и индустрия, освен това един конкурент по-малко на световния пазар. Когато ЕС фалира, Русия ще получи пак влияние над разорената източна Европа. Та докато ЕС не фалира войната ще продължи. Украинците скоро няма да свършат, ако ловат мъжете качествено, ще има за още 4-5 години. ЕС няма да изкара толкоз.

*Да се чете "договорка между лидерите на ЕС, САЩ и Русия".

Русия не играе. ЕС не играе. ЕС е периферия за САЩ, както БГ е периферия за центъра на ЕС, т.е. трета глуха.

На гости при Масква! Ракетный катер РФ "Ивановец" идет ко дну после атаки спецназовцев ГУР МО в оккупированном Крыму.

https://m.youtube.com/watch?v=rl0tX_l77MI&pp=QACIAgE%3D&rco=1

Да, така е! Е, и? Война е! И две композиции с украински войничета заминаха при Бандера. Но докато хора като Нюланд командват парада, няма да има край! Само им погледнете потеклото - същата като Олбрайт - еврейка от полски произход, научена да мрази. И тия хора управляват "страната на неограничените възможности". Е, точно за това и ще си замине. Направиха много грешни ходове. Съседите Украйна и Русия ще се разберат, но това, което чака тези, които провокират сплетни ... хммм ... Къде е римската империя?!? Жокер - при етруските!

защо не споделя с нас, че още един кораб пашол на х.й днес сутринта? Защо бе лизачи на руски ZZадници?

някой селанин с един камък да пробва

Не мога да ги мисля укросвинете :)

Коментари - Руското следствие: Украински войници от село Липци са свалили Ил-76 с две ракети Patriot | Днес.dir.bg

Руското следствие: Украински войници от село Липци са свалили Ил-76 с две ракети Patriot

В изявление на комитета се изброяват серийни номера, открити върху отломки на мястото, където се разби самолета, както и маркировки с надписи "Рейтиън" (Raytheon) и "Пейтриът" (PATRIOT)

Обратно в новината

Коментари - Руското следствие: Украински войници от село Липци са свалили Ил-76 с две ракети Patriot | Днес.dir.bg

Коментари

Няма да нападаме Украйна.....

То и друго е очевидно, шибани рашки, ама се правите на залухави

военни охраняват 65 военопленници... само руска кратуна може да измисли такава плитка лъжа! Самолетът е превозвал ракети С300 за фронта... Украинците са го свалили, понеже точно с тези ракети се обстрелват мирни цели в градовете Харков и другите по границата...

Че руска зловонна партенка може ли да говори истина !?? Тия тъпи пещерни примати казват истината за себе си само с инструкцията как да ползват тоалетна хартия ! Нищо чудно преди тоалетната хартия да са ползвали листа от репей или коприва !!!

Не им е за първи път

Желателно е всички родоотстъпници да си дават сметка, че Левски не е русофил, далеч не е. Желателно е също да заимат някакви познания по история. Факти за Русията: 1) Когато се създава Киевска Рус, съдейки по единствения руски документ Повесть Временных Лет - годината е 819. Племена канят варязи (скандинавци) да ги управляват и да са им князе, защото не могат да го направят сами. Знаете ли какъв е обществения строй на тези племена в този момент? ПЪРВОБИТНООБЩИНЕН! 2) Когато се създава Русия, при Иван IV Грозни, управлявал 1533 - 1584 г. (Забележете нова е 16-ти век), Руското Царство е толкова изостанало, че едва тогава стига до идеята да сече централизирано монети. До този момент нито едно от Княжествата не го е правило. Забележете, към този момент Испания вече е открила Америка. Нормалните страни са достигнали ниво на развитие, да плават в океаните, навигират и картографират... В същото време в Русия - селяния, терор и начало на инвазията по суша - начало на завладяването на Сибир. 3) Когато Рус се християнизира, всичката богословска литература е внесена от България, руската интелигенция, за да се отличава от простолюдието започва да говори на български и по този начин руският език освен, че е залят от българизми, съществуващи в огромно количество и днес, но и възприема от българския цяла част на речта. Такова е мнението на Руската Академия на науките - А. Шахматов, А. Зализняк. Обаче, това се смята за срамен факт и никъде не се изучава в средното образование, а старобългарския език започват да наричат - старославянски. 4) Имайте предвид - Русия по нищо не се отличава от запада - имат си ДДС, Пътен Данък (задължителен за всички), еквивалент на нашите винетки, акцизи върху горивата, цигарите, алкохола... Пенсионната им възраст се изравни с европейската. Абсолютно всичко им е като в Европа в икономиката. И всичко това при Путин, а това, което го има от преди него, е увеличено от него, например вдига ДДС от 18 на 20%. 5) Русия е много зле по показателите - умишлени убийства на 100 000 души(6 пъти повече от нас), ХИВ позитивни - африкански нива - 1.4% от населението... Така, че хайде да поспрем с хвалбите и руската пропаганда - традиционните им ценности са сведени с указ на Путин и традиционни означава, че те ще се смятат за традиционни, а не ме са или са били.

Градски как не те домърза да напишеш толкова нестини? Или товаса опорките на Галя от посолството?

на ПУТЯ ат маскве да не са опорките?

Като казваш, че са взели и език от нас - дали тоя копелдак знае, че се казва ПИЗДИН ? :) :) :)

С тази разлика,че екипажа на ЗРК са били натовски войници.

Ако зависеше от мен, щях да пратя в наказателна рота командира на зенитния разчет, който е употребил 2 скъпи ракети, вместо една по този бавнодвижещ се по време на излитане, самолет. Много по-вероятно руснаците са си го свалили сами и са решили да утрепят 76 украински военнопленници с този предтекст (свалянето на самолета).

ти пасва напълно ...

На Павел, Щерев, Yossarian, MILTEN, 123, Български патриот, българин, Бае Ганя, Тодор, пффф, Русский трольчик, зевзек и всичките им съратници в борбата за центове. И да си носят много смазка - ще им трябва !

закупуването на голямо черно дилдо за центаджийчетата.

Е, щом руското следсвие го е разкрило... Същото онова следсствие дето каза, че Катин е дело на германците ли?

Скоро ще свърши войната

Ракети трябва да си стоят в Америка а не в европа,тези миролюбци са убили милиони хора по света

викаш американските да си стоят в Америка а на Пудинг ракетите що не си стоят в Русия а избивят яко цивилни в Украйна ?

А чухте ли че от фермата ще разполагат ядрени ракети в Англия ,а бе те тези кравари много миролюбиви бе ,а ми така е когато ги командва изкуфял насран старец ,а нашенските му поддръжници да ходят да му сменят памперса

Що? Само Русия може да разполага в Беларус ли? :)

беларус да не е в американския континент

Е каква стана тя сега... Украйна въведе зона, забранена за полети на 50км навътре в територията на фашистка на майка ви рассията?

Ако имаше дори и най- малък шанс да опровергаят руските разкрития, нали никой не си представя, че пропагандната машина в Украйна и в натовските държави щеше да мълчи? А те мълчат гузно . Пишат по нещо от немай къде и чакат да се появи нещо друга новина, за да се забрави това масово убийство на украински военнопленници и то от техните си хора. Ракетите патриот не са фунийки от стрелбище, за да не могат да се проследят. Всяка една се знае къде е изпратена.

Да спориш с руснаци е като да спориш с радиото. Накарая ще ти зададат въпроса - "А вие защо биете негрите"

днес е велик ден zа всички промосковски другари ..Zaщотое 2-ри февруари ..а те до един са скрити леви долни педали

Български петли отбелязват. В Русия хич и въобще никой и нищо не знае/прави за 2 февруари. Та, ти съдиш по себе си )))))

Извънредно! Руснаците са превзели и зачистили цялата пром. зона на Авдеевка.

иZвънредно : буя ми навлеZе дълбинно в Zадния ти двор и го Zачисти до блясък в чест на 2-ри февруари

утре в Масква!

И така ... до фашиингтон.

Еми Патриот използвали, такова имали, с това се отбраняват. Северна Корея и Иран не им дават, какъв е проблема? Ние също имаме тук таме нещо без разрешение от Русия, това не значи че сме и обявили война и ще я нападаме?

Ще му го вкарат Пейтриът у путето - хахаха!

Рамки с опънати татуирани кожички :) Му ха ха ха :)

Вчера или онзи ден даваха колко пари трябват за тричленно семейство. По американската медия нова го даваха, така, че евродебилите не могат да спорят с това(все пак е казано от американска медия) Значи, ако още един път някой навън ми каже, че евроатлантизма е хубаво нещо, ще му разбият скапаната физиономия в земята!!! ЗАКЛЕВАМ СЕ!!!! Същото ще направя и, ако някой ми каже, че това в усрайна е война започната от Русия 2022. ТОЗИ КОНФЛИКТ ЗАПОЧНА 2014 ОТ САЩ И УСРАЙНА!!!!!

Толкова, че ти ако се репчиш на всички може и на теб да ти се намери майстора да ти разбие тиквата на асфалта. А фурната на жена ти после всички ще я зареждат докато ти седиш в инвалидната количка.

Беййй, колко си лют. И в какво точно се кълнеш?

Има следния виц за украинците. Украйна - след три години. Стената между Украйна и Русия е построена. Решили Микола и Олександър да избягат в Русия. Стигнали стената, ама тя много висока. Олександър вика - Микола, дай ще те кача на рамената ми, да се качиш на стената, и после ще ми подадеш ръка и ще избягаме. Микола вика - дадено! Качил го Олександър и Микола застанал на зида. Олександър вика - дай ръка, Микола! Оня отгоре - какъв Микола, бе! Аз съм Никола, руснак, а ти си глупаво украинско бидло! Толкова за тия ... за съжаление на руснаците, като отидат там повечко Миколовци/Николовци, и на тях ще им разкажат играта!

Добре. Сега напъни шамандурата между раменете да измисли нещо, на което да се посмеем

Но това е положението!

Украинци да те запозная с тях да им го кажеш тоя виц... :) . Ама първо си напиши завещанието дали искаш да ти го напишем като епитаф вица, който казваш на плочата.

А в това време още един корабль пошел.... куда? При Москва

Там е целио хохолски флот, баце :)

Тъпо е държава без флот да ти потапя флота, а?

де, а щеше ли да бъде свален този самолет, щяха ли да загинат всички хора в него, ако не беше започната тази СВО, отнела живота на стотици хиляди до този момент???? За един приятел питам...

Че милион и половина укропрасета са цунали уя на бандера, до сега!

_stankow

Щеше ли да се стигне до тази операция, ако в Украйна не бяха крещяли 20 години "мосkиляку на гиляку" ? Щеше ли да се стигне до тази операция, ако не бяха изгорили 100 души живи в Одеса ? Щеше ли да се стигне, ако не беше забранен руският език, майчин на милиони хора в Украйна ? Щеше ли да се стигне до тази операция, ако не бяха убити 11,000 души в Донбас при АТО ? Щеше ли да се стигне до тази операция, ако бяха изпълнени Минските споразумения ? Нямаше

Да не си самолет и да не си руски. Ще те свалят някакви селяни.

Са русите съвсем официално могат да си гъткат секви исраински самальотчета :)

Украинците са келеши и фашисти. Дреме им, че са свалили други украинци! Дреме им на шапката! Една позната от Украйна ми каза, че са долно племе, което по време на атака задължително са отстрелвали свои по силата на злоба и драки. Намирали са десетки застреляни в гръб след всяко сражение. Долно племе, казва, мръсно племе. Не напразно успяха да ги вкарат като прокси срещу Русия, за да унишожат и икономиката на ЕС. САЩ винаги търсят мръсниците, за да направят поредната интрига. И този път ги намериха.

Сега русите доста ще ги редуцират :)

През 2014г. западът пак така свали един друг самолет, тогава пътнически Боинг, с което на практика успя да спре офанзивата на доброволците от ДНР и да спаси Киев от разгром.

Не да "спре", а да позабави. И донякъде успяха - това трябва да им се признае.

Чухте ли новините за руския боен кораб Ивановец? Станало е снощи през нощта, украинците са го нападнали с лодки-камикадзе и дронове и има видеа, които показват взривове, но никъде не излиза официална информация? Потънал ли е, спасен ли е?

Ти не си робот. Ти си отпадък. Скрап. В случай, че отпадъкът е биологичен, на въглеродна основа, се използва термина "Мърша"

Снимано е в мохаве

"Руският Следствен комитет днес заяви, че е събрал доказателства" Те доказателствата са били събрани още преди да е свален самолета. Все пак е руски комитет. Истината не се събира по земята от разни боклуци и отломки, а е плод на естествения интелект базиран в Кремъл.

Но веществените доказателства са важни и върхо тях се расъждава.

Този господин ще повярва само ако следственият комитет е лично подбран от Киро Истината, а експертите са от Харвард :-).

Но давам 5 бинки за абажур с татуировки!

ПВО комплексът специално е докаран максимално близо до границата, така че Белгород да е в обсега му. Явно целта на свалянето на самолета е била да се прекъсне преговорния процес и размяната на военнопленници между Киев и Москва за дълъг период от време и да бъде осуетена всяка възможност за капитулация на Киев, защото организаторите са разполагали с информация, че на борда на сваления Ил-76 са щели да бъдат и главните преговарящи от руска страна - депутатът от Думата Шамсаил Саралиев и генерал Сергей Егоров, представител на МО на РФ. За тяхно щастие ФСБ на РФ не е разрешило да се качат на първата машина.... С този ход планът на организаторите на терористичният акт е провален, но живота си губят 74 души, от които 65 украински военнопленници... Западът отдавна е показал, че живота на украинците за него е без значение...

Прав си, и е редно руснаците по бързо да ликвидират укрите. /Файда от укри на този свят няма!!!/

Те спрямо руснаците са същите като македонците спрямо нас!

Доставките на такива ракети.Защото ако това продължи Русия трябва да направи нещо.

Че то преговорен процес въобще няма...Какви преговарящи те гонят, бре???

НАТОвците не искат да участват в разследването защото е голям резил да изстрелят 2 ракети от Патриот и да не оцелят такава голяма и тромава цел като транспортният самолет ИЛ-76. Вярно че самолета падна и всички загинаха обаче пилотите са можали да докладват че са стерялали по тях и да отклонят самолета от населеното място. Записвайте се за канала ми в телеграм "https://t.me/pprazum за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни, въпреки усилията на ЕС и САЩ. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога

88888

''...и всички сме равни...'' Tтцъ, тцъ, тцъ- какво значи ''всички сме равни''- че то и сега пред бг закони всички граждани са равни- ето доказатаелството- Конституция на Република България Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Кога в България след 1989г. е имало първостепенно население, което да има максималният обем права, и второстепенно население, което да има по-малък обем граждански права и свободи... Извинете, но тезата ви е несъстоятелна...

Само че някой бяха по равни.Но аз ли да ти ги обяснявам?

Следи да видиш как ще осъдя дира заради тебе отворенгяса на който не му трият коментарите и не го блокират. Заради теб ми блокираха аипито без нищо да нарушавам, а ти си пишеш от акаунта и не те блокират. А ми твърдиш че сме равни,

ПутлеРассия орева пейзажа, като че ли е невинна жертва, нападната от съседна държава?

НАЦОто не е държава, но много държеше да стане съседно и сега Русия му изпълнява желанието.

Толкова ли си проЗ или се правиш.Войната е междо Украйна и Русия.Ракетата която поразява руска цел над руска територия е на НАТО.Ти помниш ли когато НАТО реваха че е паднала руска ракета в Полша?Само че се оказа пак Украйнска.