Руското посолство за ареста на Мартин Заимов: Циничен акт от внука на герой на СССР

59-годишният финансист бе задържан, докато се опитвал да заличи надпис от Паметника на съветската армия

Обратно в новината

Коментари - Руското посолство за ареста на Мартин Заимов: Циничен акт от внука на герой на СССР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютен жалкар и измекяр. С една дума - унтерменш. А най-циничното е, че не живота го е направил такъв, защото е роден в комунделско котило. Станал е такъв, защото е модерно. Днес е модерно да си русофоб, джендъраст и най-обикновен либераст.

за "цинично" то стихотворение по долу!

На роби армия и държава не се правят, защото робите да винаги предателитова не е чел Алексад ър Втори

Ако такава ни е интелигенцията ( образован банкер) ... ми той бил обикновено пиянде и вандал. Ама пък като се разрови човек и изведнъж... пак избуква БКП то от някъде " Живее на семейни начала с рекламистката Калина Жулева (изпълнителен директор на „New Moment New Ideas“), дъщеря на члена на ЦК на БКП и дългогодишен посланик на България в САЩ Стоян Жулев. " Иначе е борец за некви свободи....нещо като Храни куче да те лае!

С Танков, чемодан, вокзал, Масква, тьi предатель, русское ничтожество.

_stankow

С ваше позволение, бих ви предложил алтернативен маршрут - "кейс-терминал-Франкфурт на Майн-ата си". Пък аз ще си остана тука, в родината. Тука ми е най-сладко да пия с приятели ! :) :)

Амчи пуканини де! Ко си са стиснал?

Русское посольство не имеет права вмешиваться во внутренньiх дел Болгарии, наша страна не являеться больше сателитом вашей Империй Зла. Забирайте ваших агентов и подсобников и уябьiвайте навсегда из нашей Родиньi. Мьi вас не любим.

Някакъв изветрял глупак постоянно цитира - О руси, о братя славяни ... представяйки стихотворението като антируско. Явно не може да разсъждава и да прави литературен анализ. Глупакът не знае, че Вазов е написал 79 стихотворения, прославяйки и почитайки Русия. Дори романът ,,Под игото" е писан в Русия.

Кой ги е карал тия да петнят името на дядо му с такива "титли"!? Намирам, че "герой на СССР" е петнящо доброто име. Прав е Мартин да разобличава кремълските лъжци и мошеници!

Интелигентен, образован, банкер. Трябва да е бил много, много пиян. Или някакви възрастови изменения. А беше красив, представителен мъж.

Казано е По имената им ще ги познаете СТАНКОВ -ши риче руски кавал

_stankow

Тези лични нападки към автора на предишния пост (моя скромна милост) пък какво общо имат с темата ? Нито съм ги рисувал тези букви, нито съм ги мазал ! :D :D

Великата Съветска армия в България е освободила само Винпром Поморие от метиловия алкохол като е разстреляла главният технолог дето я предупреждавал да не го пият. Руските свине препили с метилов алкохол са свидните жертви на Съветската армия паднали за свободата на България.

Убили са пазача на цистерната с метилов спирт за молитвената фабрика В Бургас

На територията на България са погребани общо 1089 съветски войници. Загинали, починали от рани. Най-голям брой от тях (30%) са загинали при боевете в Югославия. Край Кула са загинали 140 руски и 16 български войни, преграждайки пътя на дивизията "Принц Ойген" през Връшка чука към Видин и Унгария. Има поставен паметник. При изпълнение на служебния си дълг, при връщане от бойно задание по бомбардиране на немски войски в Югославия, през септември 1944-та година край Пирдоп, загива екипажът от 5 човека на съветски бомбардировач от 861-ви бомбардировъчен авиополк, базиран край Бяла Слатина. Има поставен паметник. На морските карти точката с координати 42 град. 53 мин. 8 сек. сев. шир. и 28 град. 03 мин. 6 сек. изт. дължина (позиция N 28), над потъналата Щ-211, е означена като място за отдаване на воински почести в памет на екипажите на подводните лодки С-34, Щ-204, Щ-211, Л-24, загинали при действията на комуникациите на противника в западната част на Черно море в годините на ВСВ. Общо 300 моряци и офицери. На мястото, където са намерени телата на двама моряци от C-34, има поставен паметник. Та по-кротко с приказките, няма нужда да се глумите над мъже, загинали за родината си ! Не сте достоен.

О, руси, о, братя славянски, защо сте вий тука? Защо сте дошли на полята балкански немили, неканени гости? Желали би вас възхитени да срещнем со сълзи и с китки… Но идете вий настървени, на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнем и тоз път сърдечно, горещо. Но взорът ви свети зловещо… Как ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славях за подвиг велик и чудесен, високо ви лґкът поставях във мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христово развяхте за благо човешко — строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (не крия: обича ви още народа); но любим и свойта свобода, стократно пµ любим я ния. За тоз кумир ние се бием и с чужд, и със близък упорно и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно! О, колко ви, братя, жалея! О, как би желал, братя клети, свобода и вам и за нея кат нас да живейте и мрете! 1916

Паметникът трябва да се премахне или премести. Това е паметник на несъществуваща окупационна армия и няма място в центъра на София. На негово място може да се издигне паметник на хан Аспарух и Симеон Велики, примерно.

В Париж има паметник на генерал от руската царска армия, Александър Суворов. Тя по същество също е НЕСЪЩЕСТВУВАЩА. Отвори гугъл и виж дали е била окупационна. Тъпак безполезен!

Убитаците живеят в 50 годишни панели и не искат да си събарят,ама паметниците трябва да ги съборим.И в Германия има паметници на загиналите руски войни.

Този плазмодий отдавна се опитва да трови отношенията между България и Русия.

Браво на внука. България се гордее с такива хора които са се осъзнали.

се е осъзнал? Че е осъзнат гейл ли?

ТЕ всички "демократи" сега са бивши партийни буклуи преди!!За тях кариерата над всичко-и майките си били продали!!

В Австрия руснаците не са избили 200 К интелигенция в концлагери както са направили в България. Или не са изсрали Фърчило.

интелигенция след 09 септемрви не е никакав интелигенция а джандари, стражари и техните кукловоди избивали хора и рязали глави на деца -партизани преди девети.След победата лично "любимеца" на днешните БГ политици Уинстън Чърчил -българомразец настоява за съд и разстрел на фашистит в БГ преди девети.Такъв съд и изпъление на присъди е имало и във Англия и Франция след края на ВСВ.

Пак червени лъжи

Посмали Манго!!! Например Ферещанов?

Абе и във Виена има такъв паметник обаче мекеренца като Маринчо май няма . Що не вземат да отидат и там да драскат .

Защо в Австрия - в Берлин има паметник на Червената армия. На 300 метра от Райхстага., в Тиргарден. С два танка и две оръдия отпред. Огромен. В идеално състояние, прашинка няма върху него. Я да посмее някой да му чопли буквите, да види немците какво ще му направят, не руснаците ... https://en.wikipedia.org/wiki/SovietWarMemorial_(Tiergarten)

Хубав паметник, вечен монумент в памет за съвместната борба на нашите народи, против хитлеризма

" В позив на РМС, младежката организация на комунистическата партия, се казва: „Искаме съюз със СССР!“ и „Искаме съюз с героична и социално-прогресивна Германия!“, както и „Да живеят другарят Сталин и другарят Хитлер, вождовете на съветската и немската работническа класа." https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B0_%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F Позивът на комунистите е печатан и разпространяван от Никола Вапцаров. Хитлеристите са посрещнати в София от РМС и Комунистите със знаменца и балончета. ( има снимки за това във вестници Зора, Знаме и Заря)

_stankow

Така е било. Само че после Хитлер прави грешката да нападне СССР ...

Този нормален ли е, какво му пречи паметника. Някои хора се самозабравиха. Демокрацията не е свободия, а този явно пандемията го е ударила в мозъка, не в белите дробове:)

"Особено съжаление предизвиква фактът, че този циничен акт е извършен от внука на изтъкнатия български антифашист, Герой на Съветския Съюз Владимир Заимов" Е да, ама от съветското... пу как ми се изметна езика, руското посолство не коментират факта, че бащата на Мартин Заимов е Майкъл Голдсмит, британски журналист в "Асошиейтед Прес" и кадрови офицер от британското разузнаване МИ-6, класовия враг на СССР! Между другото, използвам случая да поздравя Мартин Заимов за патриотичната постъпка, истински българин и патриот, защитаващ Родината ни от възхвалата на чужди окупационни войски! Този паметник никога не може да бъде израз на признателност за някакво "освобождение", защото такова няма! Никоя армия не си е поставяла за цел да освобождава чужда територия! Окупационните войски в Германия са били именно такива - окупационни войски! Никой не е правил паметник на американската армия в Европа защото я била "освободила" от фашистката чума. САЩ най-откровено от самото начало са обявили че целта им е да унищожат Третия Райх и да възстановят Европа икономически, защото в САЩ е имало свръхпродукция която не могат да усвоят. А за да се развива тяхната икономика е необходимо да има други богати държави с които да правят търговия - затова е създаден и плана Маршал. В Австрия паметникът не е на някаква "освободителна армия", а в памет на жертвите при битката за Виена. Тук руснаци жертви не са давали защото не сме се били с тях! И накрая, но не на последно място - армията се е казвала Червена Армия, а не "Съветска" - такава армия няма! По телевизията и една жена историк го потвърди този факт!

Ти си родосерец

Е, тогава Владимирчо защо не се казва Голдсмит, а е взел фамилията на дядо си??? Може би за облаги? А, ???

Голдсмит си сменил името и станал Заимов, за да се хареса на българската публика. " Мартин Заимов е внук на ген. Владимир Заимов и правнук на Стоян Заимов. Майка му Клавдия Заимова ..живее в Швейцария, където работи към Световната здравна организация в Женева. Баща му е Майкъл Голдсмит, ...кадрови офицер от МИ-6 " Из Уикипедия.

Уважаеми Европейки съграждани и вие граждани на Изолацията... Ако разгледате внимателно античните разкопки в Пловдив и тези в центъра на София, може да забележите факта, че в обществените сгради и домовете на нашите прадеди траките, е имало топла вода и локално парно отопление. И всичко това 2500 години, преди войниците на Наполеон, да запознаят варварите със сапуна...

" От камъна се рони песък. Могилите на охолни Рихи се скриват под чернозема. Тъмнее среброто и ронат се поводите на колесниците. Ветерот я изглажа могилата. Коне делкат копитци. Изгоре с пот орачът изорава. Некоя живинка си пуска мочката. Никне житото, а с вази оставаме. От скалата се ронат зрънца. Владетели потъват на полето. Соколи режат небето. Ние челяд чуваме. " ................................... Вярно е, че историята се пише от победителите.. НО СЪЩО Е ВЯРНО, ЧЕ ГЕНИТЕ СЕ ПИШАТ ОТ МАЙКИТЕ а в земите на днешна България има над 60 000 пирамиди на траките и всеки може да направи генен анализ и да установи фактът, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ и ДРЕВНИТЕ ТРАКИ СА ЕДИН И СЪЩИ НАРОД има народи, които си нямат живи богини... има континенти, които си нямат има планети, които си нямат има зездни системи, които нямат... БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД СИ Е РОДИЛ ДВЕ и ние ще бъдем редом с него ... и помнете... третият Рим, не е там където се бият в гърдите имперци, султани и царе ТРЕТИЯТ РИМ Е ТАМ, КЪДЕТО НИЕ - СВЕЩЕНИТЕ БОГИНИ на Бол Ария ♥ чуваме децата си ♥ ←←←←☼→→→→ Нашият Европейски кораб - Плава ! Вятърът е издул платната му ! Нимфите го съпровождат отпред ! а ние - европейските богини, като звезди в небето огряваме пътят му със ♥ СВЕТЛИНА ОТ РАЯ ♥ ←←←←☼→→→→ Любов, Смирение и Благонравие между Човеците, а във Висинето - Мир !

така е , но после е въведена държавната администрация и данъчната система

Руснаците са имали руска баня, финландците - финландска, турците - турска... А каква баня са имали българите ? Никаква ...

Римска Императорска ! Освен това по времето когато на руските вогзали са продавали крепостни, в поробена България в град Пловдив са построени първите в света "виенски" колела, за да се забавляват "робите" от "под игото".

Може да са се ,,забавлявали", но не са били къмпани. Мръсно забавление ...

То понеже село Баня е много далече от Пловдив или защото са санирали баните в Хисаря... Руско миризливо.

Помъдрял и разбрал колко жестоко са го лъгали. Да служиш на руснаците е същото ,като да продадеш душата си на дявола.

Тази гнусотия, МОЧа, е символ на унижението на България, символ на бруталната окупация и погромите над българите, на безпрецедентния грабеж, при който руснаците разграбиха България и я разориха! Символ на отвратителното предателство на българските комунисти и на комунистическата азиатска диващина. Това уродливо творение на болен мозък трябва да бъде взривено заедно с другите такива в Пловдив, Бургас и навсякъде. Ей, уроди, които пишете тук против страната си и в полза на чуждата вражеска нам държава Русия, иде време разделно и ще ви бъде подирена сметка! Кървава сметка!

Тъпчо, ние българите обичаме и уважаваме Русия

Да живее съветската армия! Слушайте и помнете!!! https://www.youtube.com/watch?v=nom6x754HP0 Гледайте и не забравяйте! https://www.youtube.com/watch?v=RjyGLSfeKlY

Човека е на възраст. Предполагам и като млад не е бил много в час, но сега тотално е избушил.

Паметниците на СА са в памет на освободителната мисия на съветските народи в Европа. Има ги в много страни. За България са още по-значими, защото руснаците ни освободиха два пъти. И не за последен път ...

3-4 боклука са се сабрали да си изкарат от Сорос парите , те са неграмотни за друго и не могат да правят друго освен да мърсят ! Ще ни сменят историята точно тези внуци на БОЛШЕВИКИ ! Осъдете ги и да забравим за тях и в затвора да ги направи бай Ставри бабички !

Паметник на гнусните руснаци обявили война на България която е била неутрална по отношение на СССР. Така се връща като подкрепяш руснаците.

Ти не си Българин , ходи в Анадола там ти е мястото , мръсен долен Изрод !

И как неутрална а е имало германски войски в България.

За такива като Заимов може да се кажа:"никога не е късно да стане за резил

Този внук се оказа голям боклук! Афишира себе си ,защото е дълбоко непотребен,ненужен никому . Та за това е тази солова акция...да напомни ,че го има . Маргинал....

Бедна ви е фантазията, този, ако беше станал кмет на София. Лично щеше за заложи шашките с динамит на половината град.

Двама мои прадядовци единия умря другия после от раните си на Шипка , а дядовци имам които до Берлин стигнаха заедно с руснаци.за вас лизачи да живеете

Мале , мале колко сме паднали! Човек на 59г. заемал важен за държавата пост и да се държи като хъшлак? Нещо сбъркано има в нацията...

Не важен, а много важен - подуправител на БНБ. Подготвя приватизацията 1997, довела ни до пълна мизерия.

Не е нещо, а е много сбъркано. Сега е тържеството на лумпен - дегенератските, еврогейски, демократични, неолибералисти

Както винаги, българският народ е на страната на братска Русия.

Евтината блядь да си затваря човката

Ами тогава не коментирайте

Долу паметникът на окупатора!

А паметника на отпадъка р.рейгън???

Не бива да се забравя, че две български армии бяха част от Съветската армия, в края на ВСВ. Както опълченците на Шипка бяха част от руската армия. Двата паметника са строени от българи в чест на руско-българската бойна дружба

Не бива да се забравя и това, че една българска конна дивизия смачква от бой руснаците в Добруджа през ПСВ. А русофилът дядо Вазов пише гневно стихотворение срещу Русия, която воюва срещу нас.

По точно ние воюваме срещу Русия а не тя срещу нас.

Генерал Колев се бие срещу освободителите ни, защитавайки турските ни поробители! Да не би Истамбул да стане християнски град!

Русия води агресивна външна политика откакто Путин е на власт. Така че няма нищо чудно, че се опитва да се меси във вътрешните работи на една суверенна държава. По-големият проблем е, че властите у нас не реагират на подобни посегателства.

С Руски президент към Русия поемаме, вкл. и икономически.

Че накъде другаде ще поемаш ? Много си глупав

Ако приемем, че преди 10 ноември не сме били свободни, възниква въпросът, сега да не би да сме свободни?

Мартин Голдшмидт-Заимов си лепна позорното петно пожизнено. Презрян ще живее до края на дните си. Като Иво Минджев

Аз написах че е еврей и Дир. БГ ме триеха почти 5 пъти , той не е БЪЛГАРИН !

Герой на ссср, защото е бил шпионин на ссср. Продал е Майка България за рубли. Иначе за умрелото пАсолство всеки, който не се дупи на съветския ботуш, е фашист. Кога ще махат тоя кирлив бетон от пъпа на София?

Бъркаш България с германските Сакскобургски педерасти, съсипали България.

Жалкото е, че има и други ,,българи" като Голдшмидт-Заимов. Винаги ги е имало. Народният съд ги поразчисти, но явно са останали. Сега се представят за ,,демократи".

Прав си

"59-годишният финансист"? ако беше 19 годишен пръдльо да прави такива простотии разбирам, ама 59 годишен промит мозък, явно е доста прост, как е станал финансист не знам

Редактирайте паметници, унуки, за да няма нови. Херострати мили. .

На този Заимов дедите му са видни еврейски болшевики. По-продажни са от помаци и много по - информирани и образовани. Дума не се споменава , че за тях е характерно нагаждачеството. Ако дядото обаче беше българин книжовник, будител и антикомунист щеше да се пише за устойчиви фашистки настроения. Но нищо няма за видното устойчиво нагаждачество в случая.

Не ни занимавайте с този глупак

Да спомена, че съм резултат от скъсан капут на турски тираджия, опъвал майка ми на околовръстното. Понеже бях красавец, ме пускаха и мене да изкарвам пари и оттогава много ми харесва да ме масажират ректално. И орално, разбира се.

Като чета коментарите, оставам с впечатление, че не се знае кой е Мартин Заимов. И наистина идеята е просто да се пишат коментари.

Знае се кой е бил Гейтс. Или Джеф безос. Знае се коя е кралицата. Също така се знае коя е Риана, лейди гага и т.н А кой е някой си финансист ?! Като стане селебрити ще се знае..

На кого се слага ?