Коментари - Руското посолство: Църквата "Св. Николай" не е затворена по нареждане на Митрофанова | Днес.dir.bg

Руското посолство: Църквата "Св. Николай" не е затворена по нареждане на Митрофанова

В храма служи и украински духовник, който не е викан от ДАНС. "Не е кощунство да изгониш свещеник шпионин", коментира евродепутатът Радан Кънев

Обратно в новината

Коментари - Руското посолство: Църквата "Св. Николай" не е затворена по нареждане на Митрофанова | Днес.dir.bg

Коментари

Преди няколко месеца Земенски изгони от Киево-Печорската лавра всички руски свещеници.Черквс,която е руска от 14 век,строена от руски монарси,в която са служили и българи.Зеленски щеше да приобщава Христовата Църква в Украйна към католицизма,но после нещо забрави идеята.Поляците не само толкова симпатични и няма да им отстъпва Галиция. Пак Украинска връзка цъфна и в изгонването на руските свещеници от София.Напълно идентичен случай и подход.Ясно е ,че си имаме правителство от идиоти и национални предатели.От тях друго не се очаква,но българският народ няма ли да прогледне най-после?!Страхлив ли е,затъпял ли е,безхаберие ли го обхваща? И къде загуби вярата си,достойнството си,защо продаде душата си и страната си за по-малко от 30сребърника?

А украинският свещеник къде се покри? Той не е шпионин,така ли ? Той е само доносник и следователно невинен.Товс наше педерастко правителство е майстор на шашмите,измамите и злоупотребите не само с пари.Най вече злоупотребява с истината и човешкото достоонство

Американският посланик е бил на среща с митрополит Николай и с други високо поставени свещеници от Пловдивската митрополия няколко дни преди аферата с руските свещеници. Няма публикация какво е обсъждано. Вижте вестник Марица. Посланикът на САЩ не е православен. С какво е вербувал митрополит Николай. Предстои най-вероятно нова цветна революция в българската църква подобна на тази от преди двайсетина години.

Рада дълбоката е много проста. Ама много. Ше скимти некой ден като педераст.

ПП или Продължаваме Пeдepaстията... какво друго да очакваш от сopoсоида Денков, защитаващ "украинското зърно" с ГМО на американската Blackrock, с финансов министър гeй (Кокорчо), от сopoсоиди участващи в събиранията на WEF и с чуждо гражданство като ПростоКиро, Габриел, Лорер? Вече започнаха да добавят текстове в Конституцията за лицата с двойно гражданство, да променят национални празници, да демонтират паметници, готвят България за война ... Все пак въпросът е "КОЙ ПЛАЩА" за тези антируски акции на ПП? Каква е връзката между "акад" Денков и "акад" ПростоКиро, за който не е сигурно дали има завършена гимназия? Погледнете тази информация от афера бг: https://cutt.ly/FwvvcY6x Тук е доказано е с документи, че "акад" Денков и "акад" ПростоКиро са съсобственици в едно НПО Финансирано е от „Америка за България", с бюджет 150 млн. лв.? Значи каквото каже чичко Сорос и „Америка за България", това и ще направят "акад" Денков и "акад" ПростоКиро... срещу много пари... нали?

Всичко руско е от лукавого, народ от пияници, хопохондрици, зомбирани от манията за величие и сила, и манията че цивилизования свят иска да ги напада. Милитаризирани глупаци, държащи в робско подчинение над 120 народа и 1/6 от земната суша. Крадци и убийци, изнасилвачи и мародери, сбирщина която не трябва да съществува.

Руските попове служат на Сатаната, всичките са агенти на ГРУ/КГБ начело с началника си КГБ полковник Негодяев, пред когото коленичи Пиги идиЙотова да му целува ръката и грездея.

Не знам още какво трябва да стане,този прост народ да се вдигне и да помете тия предатели,който ни управляват. Заслужаваме си съдбата!

Трябва някой да му плати. Иначе Ганьо безплатно нищо не прави. Да не се мине, случайно. Или да не настине.

"действия ... свързани с реализацията на различни елементи от хибридната стратегия на Руската Федерация за целенасочено оказване на въздействие върху обществено-политическите процеси в Република България в полза на руските геополитически интереси" еба си общите приказки... те могат да важат и за неодобрение на въоръжаването на Украйна личи си от всякъде че обвинението е скалъпено... най-вероятно за да угодят на някое посолство... с Раданчо най-отпред

Слава Украини.Путлер капут. Църквата Св.Николай ще се даде на украинската диаспора. Земята под храма е собственост на общината.

Земята на храма Св.Николай е на общината.Време е да се деактува имота и да се даде на украинската общност, защото нямат храм. Колкото до криптата и "Светеца"Белогвардеецът трябва да се допише на плочата,че е бил вербуван за агент-доносник от НКВД(КГБ) още през 1930 година,от головорезите на Беерия.

Да се даде на мюфтийството нямат джамия. И си сложете чалмите като идвате серсеми такива.

Руската пачавра защо не си ходи?

А Мунчо защо млъкна като насран, поне да излезе пред службата си и да размаха юмруче?

В спорната дата 23 септември има нещо безспорно. Тя е част от историята. За потърсени отговорности от Националните катастрофи, беднотия и социална несправедливост загинаха много български синове. Цветята ни днес са признателност за тях, защото те се вдигнаха на въоръжен бунт срещу възстановен фашизъм и умряха за България. Жестокото потушаване на бунта е несравнимо по жестокост в Новата Българска история.“„Клаха народа си, както и турчин не го е клал“. Така писателят Антон Страшимиров определя събитията, свързани с т. нар. „бял терор”, който връхлита България след потушаването на Септемврийското въстание от 1923 година. Правителствени войски, шпицкоманди и чети на ВМРО извършват масови изстъпления срещу част от мирното население във въстаналите райони. Зверствата са най-големи в някои села около град Фердинанд /Монтана/. Избивани са комунисти и земеделци, включително такива, които не са участвали във въстанието. Кървавият ужас от хорото върху труповете на убитите, засяга душевността по изключително болезнен и запомнящ се начин. Явно не се е преситила робската ни отмъстителност и дивашка кръвожадност. Има човешки зверства, които не може да се преживеят. И не бива. Защото се надхвърля смисълът на съществуването: заличават се всички закони, потъпкват се обетите, угасва всяка лъч на човешкото. Съвременни изследвания пресмятат броя на жертвите на около 5 000 души. Само за Монтансския регион около 680 жертви Живи са били хвърляни от скалите на Лакатник. Това ако не е фашизъм, какво е?

Ленин бил малък,обичал да играе,но повече от всичко да учи и да знае.

Атентат в църквата „Света Неделя“ https://bg.wikipedia.org/wiki/Атентатвцърквата„СветаНеделя“ Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък, от група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП), които взривяват покрива на църквата „Света Неделя“ в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от друг комунистически деец. Цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната. При атентата загиват 134 души, а ранените са около 500, като част от тях умират по-късно от раните си. След атентата правителството в България предприема репресивни действия срещу крайната левица, известни като Априлски събития.

Какъв просташки изказ има евродепутата……..гади ми се от тия, как можахте да гласувате за такива предатели…..

Просташки изказ, изпълнен със злоба и презрение към православната църква. Кой е очаквал от този злобен комплексиран тип да уважава институция като Църквата? Дори и пороците, в които е затънал не му пречат толкова, колкото злобата и тъпотията, които са го обладали.

Три неща са помогнали на българщината да оцелее през петте века турско робство. Семейните ценности, вярата в християнството и даскала. Но, сега уж сме свободни, но какво имаме. Семейните ценности, ги заменихме с евроатлантически, даслалите и образованието ги навряхме в девета глуха, а православните свещеници, ги обявихме за еретици, или шпионин. И какво излиза, май пак ни подготвят за робство. Когато всеки ден по малко отнемат от свободата ни, никога няма да разберем, кога са ни превърнали в роби

Другаруването с Украйна ги превърна в дебили,а това е опасно!

Радане много сте смотани!

Да обобщим: 1. Това е акация на ДАНС, не на Денков или Петков 2. Храмът се поддържа от руснаците и те държат ключовете за храма и криптата. 3. Като имате оплаквания, че е затворено - трябва да се обърнете към руското посолство. 4. Кощунство е руснаците да затворят достъпа до криптата, където са мощите на св. Серафаим Софийски Чудотворец, който почитат и молят за помощ хиляди българи!

ДАНС са на подчинение на Премиера, драги. А премиер е...Денков. И кой менаджира трафикът от Бан? Кой е академик там? Пак Денков? Аз писах за тази игра за стола....

А не е ли на подчинение на президента?

Това е много внимателно мислен удар върху православието като цяло! Не е , просто удар по руската и българската православни църкви. Този удар цели да внесе разкол в православието. И е много добре замислен в англосаксонските центрове. Но, тези хора си нямат представа с какъв геополитически играч, като БПЦ си имат работа. БПЦ е църквата с най-силно влияние в православния свят и реално най-коравият играч. БПЦ пратиха даже и папата преди години на майната си с икуменизма му и първи те отказаха да ходят на критския събор на православните църкви! Отделно БПЦ се изказа и против Истанбулската конвенция. Явно БПЦ сега внимателно подготвят отговора си.

Познавам българските попове и ще кажа - да. Има хора с по няколко вишета и по няколко езика. И си прав ако се следва Закона и аргументативната логика на Закона. Проблемът е, че в момента се подхожда противоизаконно и силово както виждаш. Както 1945 година. Привикват поповете от ДАНС и ги директно казано депортират (в случая е точно депортация.) Аргументи няма. Престъпление няма. Това са т.н. политически преследвания на попове. В Украйна правят сустото.

Трил. Бг има Видов ден !

Това е светотатство и кощунство. Нека Патриарха на РФ да изпрати човек да служи. Действията на ДАНС не могат да се наречат дори полицейщина. Пълна политическа проручка и антируска пропаганда, което е проблем. Давате си сметка, нали?. Говорим за 3-ма руски (или и от Беларус както те си решат) свеshtенници в една малка Църквица. Още повече с София; a още повече като се знае, че в БГ първо не са особено вярващи; второ има и 1 милион турци мюсулмани. Над 90 % от народа е не вярващ да не кажа атеист и не ги е чувал и виждал тези попове. Как според вас ще окажат политическо или обществено влияние? Това е смешно и алогично. Очевидно политически поръчано. Днес даваха подробенм репортаж от Украйна и това докъде Западното влияние и продажността на политици от Източния бивш блок могат да докарат една процъфтяваща страна и културен европейски народ. Нека да кажем, че е политиchеско влияни, защото следвастата вузможност е да се изкат хаплогрупите на тези от ДАНС за обслужване на тирски антихристиоянки интереси. Престъпление няма. Какво престъпно деяние са извършили поповете конкретно? Какво означава влияят на обществото? Как? Hе проповядват публично и не се ангажират със светска дейност. Скалъпен до прозрачност случай и обвинение. После се чудите защо обществото няма доверие в Държавата и не отпуска средства за сигурност. Хората колкото и да сме прости в очите ви, да не се окаже че разбираме от сигурност повече от вас. 5 ма попа (пък и 5-ма) няма как да за заплаха за която и да е страна от ЕУ. Налöс ме НАТО - мощ. Това ли е промяната която Денков е направил в службите? Сложил е юридически неграмотни служители. Мъдра академична мисъл. С такива мисли без съмнение е проверката а може и отвън....

Поредната медийна манипулация и опит за пренаписване на историята, първо 3ти март, сега и тази дивотия, явно България става новата македония - само пропаганда и пренаписана история

България се превръща във фашистка мини Усрайна

Аз лично иска да се публикуват данни от ДНК-анализите на служителите на ДАНС. Целият поток от БАН за Германия, например е турски. Масово се източва бюджет от Германия с хора които нямат и езикова култура, и тези от ДАНС не си мърдат пръста. А правят проблем за 3-ма попа. Ако се окаже че протектират трафик има начин да се проверят чрез Европйеската прокуратура, а и немските им приятеклчета също анадолско-турсия трафик. И както казваме на софийски жаргон - когато изхвърля полицай на улицата седам на стола на......

Че Киро е прост, прост е, за Рада дълбокото гърло....., ама да са изцепите, че пак са ви казали от друго посолство кво да правите, а пък честваме някакъв си ден на "Независимост"?! На всичко отгоре отбелязвате, че украинския поп не бил търсен в данс! Че за какво, Магарев всичко донася....

Аз съм обиден и разочарован. Как може всемогъщата руска разведка да праща в България най големите си смотаняци. Та да ги ловат като зайци. И не само в България, а даже и в Македония. Прав е Радан. Изгунени са руски шпуини, маскирани като свещеници. Ама той и патриарха им същия. Майор от КГБ Владимир Гундяев. Вече може и генерал да е станал. А тия трапосерковци сигурно са редовно агенти. Или са пред пенсия, та да ги пратили в България. При руско съветските мекерета.

Путин кога ще го арестуват като чуждестранен агент?

Житейският ми опит показва - Руснак ли е - значи крои нещо мръсно и долно. Да си ходи в москва.

ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА ЧЕСТНИТЕ ХОРА? ЗАТОВА ЛИ ПЛАЩАТ ОТ ПОСОЛСТВОТО?

Щом е за изгонен руснак от България - аз съм ЗА.

Блядовете вече никой не ги бръсна за слива. Дори ние българите започнахме да се ебаваме с тях. А след изгонването на свещениците-шпиони Мутрофанова дори съобщи, че ги е шубе и този път няма да отговарят "реципрочно".

Кощунство е да избереш евродепутат които е на другия бряг Радане

И за Станишев има съмнения...

Шпиони, клисаеи гнусната ралистка сган да се разкара. Да си взимат и каманака от Борисовата градина.

Ебаси аматьорсаката история. В такива знакови случаи практиката е да се свика прес конференция, да се покаже снимков материал, кнонфискувани шпионски пособия, записи и т.н. Това помага на общвеността да разбере защо се гонят въпросните лица. Това е практиката както в САЩ, Великобритания, Съветски Съюз/Русия, така и във всяка "нормална" държава. Ако има сериозни доказателства- разбира се, тези лица трябва да бъдат изхвърлени от държавата. Само че се съмнявам, че има такива. По скоро от Украинското посолство на правилните хора им е казано, че тези свещенници са много анти-украински (или про-руски). Разбира се, американските/английските шпиони никой дори не се опитва да ги разкрие, макар, че е очевидно, че те са тук.

Е ти не гледа ли онзи ден какви професионални сапьори имаме, цялата държава ни е такава, обаче претенции до небето..

Цялата държава била такава, само вие копейкаджиите сте прекрасни.

На обществеността не и пука за детайли по екстрадиция на агенти с расо на чужда държава. Имаме си достатъчно други проблеми

Ти пък! Замесен е ДАНС, те в едно изречение с думата „професионализъм“ не могат да присъства. Освен примерно : ДАНС, които са олицетворение на липса на професионализъм… То и сега те нищо не са разкрили, от Македония им снесоха наготово информацията, с доказателствата барабар…

Шпионина си е шпионин . А има ли наистина доказателства, че са шпиони или само за преди изборите да замажем очите на хората ?

Пожелавам внуците на радан да практикуват благородната професия на водопроводчик!

Понастоящем Радан Кънев май е фермер-животновъд. Искаш да кажеш, че това не е благородна професия ли?

Блядовете вече никой не ги бръсна за слива. Дори българите започнаха да се ебават с тях. А блядовете съобщиха, че ги е страх и няма да отговорят "реципрочно".

Значи са стигнали дъното, щом и ние почнахме да им се репчиме, иначе винаги са ни мачкали и газели досега

Какво става в Украйна, защо света не спре тази касапница, която вече кове и рекорди? Украинските въоръжени сили търпят огромни загуби и изтеглят бригади: доклад на Министерството на отбраната за седмицата. През седмицата на боевете загубите на врага възлизат на 4 хиляди бойци, 4 самолета и стотици единици техника и оръжия. Това само от украинска страна, ами като прибавим и убитите руски войници, цивилните? https://rusvesna.su/news/1695467269

Звънкаш на Путин и му казваш, братушка а дай отбой на войските, защото са нахлули в чужда държава без никаква причина, даже си даде думата за териториалната цялост на Украйна като им взехте ядреното оръжие навремето...и така

Тези шпиони са разкрити още преди години от македонското разузнаване, а пък аз питам тия от Данс и разузнаването дето прибират сигурно по 5-10к заплата защо им плащаме изобщо заплати вместо да са на някоя сергия да продават зарзават, явно толкова им е капацитета...

Няма нужда от божие възмездие. Фалшивите ценнисти и извращенията водят до обезлюдяване и извращаване на последователите на култа към греха. България изчезва бързо и се циганизира, а вие гласувайте за гейзери.

Скрий се руски педал

Няма да търпим църковните поделения на ФСБ (днешното КГБ) в България!

Шушумигите, които до преди 25 години рушаха църкви и манастири и тормозеха свещеници станали реЗко православни. То бива лицемерие ама чак толкова

90те почнаха да ходят в църкви по нареждане на Кремъл

За тези които не знаят : и в България е имало свещенници агенти на ДС по руски образец . Религията няма нищо общо с вярата в Господ Исус Христос ! Религията се използва да владеят хората които не четът Библията , както папата продава индулгенции . А в Библията пише : Матей 23 9 И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният.

Митрофанова да връща ключа

Браво на Радан, на българите им е писнало руснаци винаги да ни се бъркат в нашите български работи и от време на време да ни нападат.

Я па Радан-духовното и той имал отношение по въпросите на вярата. Спокоен съм. Авторитетно изказване. Дъното ще дойде, когато по верски въпроси почне да се изказва и Дес-Пасито. Чекаме с пуканки пред таливизора!

"Решението за бъдещата съдба на храма ще бъде взето от Руската православна църква, уточняват от посолството." ... или от българската държава ... която е независима и като и се качите на главата има право на национализира.

Внимавай да не ти връчат фес и килимче. И да те "поканят" на сюнет. Няма да има кой да те спасява от "независимостта" ти.

Много внимателно наблюдавайте кой какви думи и дела ще каже и предприеме срещу Вярата, Бога и Православието! И следете как божието наказание ще застигне всеки един от слугите на Антихриста у нас и в чужбина! Не се съмнявайте, никой няма да избяга от Неговото наказание!

наблюдаваме ... според мен всички агенти на путлер правещи се на свещенници ще горят в ада

Каква е разликата между рашизма, комунизма и фашизма??? Никаква. Никакво друго мнение освен нашето!

Разликата е в цвета на ризата на Радев

Нямам думи за какъв гнусен акт става въпрос. Великолепен храм, на всяка Литургия беше пълен с миряни,почти не можеше да се влезе след началото на службата, изповедта продължава до Великият Вход заради опашки от изповядващи се, Пречистват се не по малко 100 човека на служба, без дечица та които също бяха не по малко от 30-40. Хорът беше великолепен, пееха действително като ангели. След неделната Литургия винаги имаше молебен в криптата при мощите на Свети Серафим Софийски. Криптата беше непрекъснато пълна с хора, които пишеха молбите си до Светеца на малки листчета (казват, че помагал много на студентите при изпити). С две думи това беше един от истинските светещи духовни центрове в София, няма как да има такъв процветяващ духовен живот ако свещениците не служат искренно на Бога. А тази сатанинска паплач за която няма нищо свято го затвори. Само дето не знаят, че "Господ поругаван не бива" и че всички грехове се прощават, но не и хулата срещу Светия Дух. Това Господ го е казал Нека се поинтересуват от съдбата на всички богоборци, може да им светне каква съдба си определят.

Влезна гей, попа ти каза , че един път не се брои и излезе пречистен?

Храмът е затворен от руснаците, те държат ключа, обърни се с оплакването си към руский пасол

Каква е разликата между ПП и комунистите и фашистите??? Никаква, никакво друго мнение освен нашето!

Коментари - Руското посолство: Църквата "Св. Николай" не е затворена по нареждане на Митрофанова | Днес.dir.bg

Руското посолство: Църквата "Св. Николай" не е затворена по нареждане на Митрофанова

В храма служи и украински духовник, който не е викан от ДАНС. "Не е кощунство да изгониш свещеник шпионин", коментира евродепутатът Радан Кънев

Обратно в новината

Коментари - Руското посолство: Църквата "Св. Николай" не е затворена по нареждане на Митрофанова | Днес.dir.bg

Коментари

Преди няколко месеца Земенски изгони от Киево-Печорската лавра всички руски свещеници.Черквс,която е руска от 14 век,строена от руски монарси,в която са служили и българи.Зеленски щеше да приобщава Христовата Църква в Украйна към католицизма,но после нещо забрави идеята.Поляците не само толкова симпатични и няма да им отстъпва Галиция. Пак Украинска връзка цъфна и в изгонването на руските свещеници от София.Напълно идентичен случай и подход.Ясно е ,че си имаме правителство от идиоти и национални предатели.От тях друго не се очаква,но българският народ няма ли да прогледне най-после?!Страхлив ли е,затъпял ли е,безхаберие ли го обхваща? И къде загуби вярата си,достойнството си,защо продаде душата си и страната си за по-малко от 30сребърника?

А украинският свещеник къде се покри? Той не е шпионин,така ли ? Той е само доносник и следователно невинен.Товс наше педерастко правителство е майстор на шашмите,измамите и злоупотребите не само с пари.Най вече злоупотребява с истината и човешкото достоонство

Американският посланик е бил на среща с митрополит Николай и с други високо поставени свещеници от Пловдивската митрополия няколко дни преди аферата с руските свещеници. Няма публикация какво е обсъждано. Вижте вестник Марица. Посланикът на САЩ не е православен. С какво е вербувал митрополит Николай. Предстои най-вероятно нова цветна революция в българската църква подобна на тази от преди двайсетина години.

Рада дълбоката е много проста. Ама много. Ше скимти некой ден като педераст.

ПП или Продължаваме Пeдepaстията... какво друго да очакваш от сopoсоида Денков, защитаващ "украинското зърно" с ГМО на американската Blackrock, с финансов министър гeй (Кокорчо), от сopoсоиди участващи в събиранията на WEF и с чуждо гражданство като ПростоКиро, Габриел, Лорер? Вече започнаха да добавят текстове в Конституцията за лицата с двойно гражданство, да променят национални празници, да демонтират паметници, готвят България за война ... Все пак въпросът е "КОЙ ПЛАЩА" за тези антируски акции на ПП? Каква е връзката между "акад" Денков и "акад" ПростоКиро, за който не е сигурно дали има завършена гимназия? Погледнете тази информация от афера бг: https://cutt.ly/FwvvcY6x Тук е доказано е с документи, че "акад" Денков и "акад" ПростоКиро са съсобственици в едно НПО Финансирано е от „Америка за България", с бюджет 150 млн. лв.? Значи каквото каже чичко Сорос и „Америка за България", това и ще направят "акад" Денков и "акад" ПростоКиро... срещу много пари... нали?

Всичко руско е от лукавого, народ от пияници, хопохондрици, зомбирани от манията за величие и сила, и манията че цивилизования свят иска да ги напада. Милитаризирани глупаци, държащи в робско подчинение над 120 народа и 1/6 от земната суша. Крадци и убийци, изнасилвачи и мародери, сбирщина която не трябва да съществува.

Руските попове служат на Сатаната, всичките са агенти на ГРУ/КГБ начело с началника си КГБ полковник Негодяев, пред когото коленичи Пиги идиЙотова да му целува ръката и грездея.

Не знам още какво трябва да стане,този прост народ да се вдигне и да помете тия предатели,който ни управляват. Заслужаваме си съдбата!

Трябва някой да му плати. Иначе Ганьо безплатно нищо не прави. Да не се мине, случайно. Или да не настине.

"действия ... свързани с реализацията на различни елементи от хибридната стратегия на Руската Федерация за целенасочено оказване на въздействие върху обществено-политическите процеси в Република България в полза на руските геополитически интереси" еба си общите приказки... те могат да важат и за неодобрение на въоръжаването на Украйна личи си от всякъде че обвинението е скалъпено... най-вероятно за да угодят на някое посолство... с Раданчо най-отпред

Слава Украини.Путлер капут. Църквата Св.Николай ще се даде на украинската диаспора. Земята под храма е собственост на общината.

Земята на храма Св.Николай е на общината.Време е да се деактува имота и да се даде на украинската общност, защото нямат храм. Колкото до криптата и "Светеца"Белогвардеецът трябва да се допише на плочата,че е бил вербуван за агент-доносник от НКВД(КГБ) още през 1930 година,от головорезите на Беерия.

Да се даде на мюфтийството нямат джамия. И си сложете чалмите като идвате серсеми такива.

Руската пачавра защо не си ходи?

А Мунчо защо млъкна като насран, поне да излезе пред службата си и да размаха юмруче?

В спорната дата 23 септември има нещо безспорно. Тя е част от историята. За потърсени отговорности от Националните катастрофи, беднотия и социална несправедливост загинаха много български синове. Цветята ни днес са признателност за тях, защото те се вдигнаха на въоръжен бунт срещу възстановен фашизъм и умряха за България. Жестокото потушаване на бунта е несравнимо по жестокост в Новата Българска история.“„Клаха народа си, както и турчин не го е клал“. Така писателят Антон Страшимиров определя събитията, свързани с т. нар. „бял терор”, който връхлита България след потушаването на Септемврийското въстание от 1923 година. Правителствени войски, шпицкоманди и чети на ВМРО извършват масови изстъпления срещу част от мирното население във въстаналите райони. Зверствата са най-големи в някои села около град Фердинанд /Монтана/. Избивани са комунисти и земеделци, включително такива, които не са участвали във въстанието. Кървавият ужас от хорото върху труповете на убитите, засяга душевността по изключително болезнен и запомнящ се начин. Явно не се е преситила робската ни отмъстителност и дивашка кръвожадност. Има човешки зверства, които не може да се преживеят. И не бива. Защото се надхвърля смисълът на съществуването: заличават се всички закони, потъпкват се обетите, угасва всяка лъч на човешкото. Съвременни изследвания пресмятат броя на жертвите на около 5 000 души. Само за Монтансския регион около 680 жертви Живи са били хвърляни от скалите на Лакатник. Това ако не е фашизъм, какво е?

Ленин бил малък,обичал да играе,но повече от всичко да учи и да знае.

Атентат в църквата „Света Неделя“ https://bg.wikipedia.org/wiki/Атентатвцърквата„СветаНеделя“ Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък, от група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП), които взривяват покрива на църквата „Света Неделя“ в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от друг комунистически деец. Цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната. При атентата загиват 134 души, а ранените са около 500, като част от тях умират по-късно от раните си. След атентата правителството в България предприема репресивни действия срещу крайната левица, известни като Априлски събития.

Какъв просташки изказ има евродепутата……..гади ми се от тия, как можахте да гласувате за такива предатели…..

Просташки изказ, изпълнен със злоба и презрение към православната църква. Кой е очаквал от този злобен комплексиран тип да уважава институция като Църквата? Дори и пороците, в които е затънал не му пречат толкова, колкото злобата и тъпотията, които са го обладали.

Три неща са помогнали на българщината да оцелее през петте века турско робство. Семейните ценности, вярата в християнството и даскала. Но, сега уж сме свободни, но какво имаме. Семейните ценности, ги заменихме с евроатлантически, даслалите и образованието ги навряхме в девета глуха, а православните свещеници, ги обявихме за еретици, или шпионин. И какво излиза, май пак ни подготвят за робство. Когато всеки ден по малко отнемат от свободата ни, никога няма да разберем, кога са ни превърнали в роби

Другаруването с Украйна ги превърна в дебили,а това е опасно!

Радане много сте смотани!

Да обобщим: 1. Това е акация на ДАНС, не на Денков или Петков 2. Храмът се поддържа от руснаците и те държат ключовете за храма и криптата. 3. Като имате оплаквания, че е затворено - трябва да се обърнете към руското посолство. 4. Кощунство е руснаците да затворят достъпа до криптата, където са мощите на св. Серафаим Софийски Чудотворец, който почитат и молят за помощ хиляди българи!

ДАНС са на подчинение на Премиера, драги. А премиер е...Денков. И кой менаджира трафикът от Бан? Кой е академик там? Пак Денков? Аз писах за тази игра за стола....

А не е ли на подчинение на президента?

Това е много внимателно мислен удар върху православието като цяло! Не е , просто удар по руската и българската православни църкви. Този удар цели да внесе разкол в православието. И е много добре замислен в англосаксонските центрове. Но, тези хора си нямат представа с какъв геополитически играч, като БПЦ си имат работа. БПЦ е църквата с най-силно влияние в православния свят и реално най-коравият играч. БПЦ пратиха даже и папата преди години на майната си с икуменизма му и първи те отказаха да ходят на критския събор на православните църкви! Отделно БПЦ се изказа и против Истанбулската конвенция. Явно БПЦ сега внимателно подготвят отговора си.

Познавам българските попове и ще кажа - да. Има хора с по няколко вишета и по няколко езика. И си прав ако се следва Закона и аргументативната логика на Закона. Проблемът е, че в момента се подхожда противоизаконно и силово както виждаш. Както 1945 година. Привикват поповете от ДАНС и ги директно казано депортират (в случая е точно депортация.) Аргументи няма. Престъпление няма. Това са т.н. политически преследвания на попове. В Украйна правят сустото.

Трил. Бг има Видов ден !

Това е светотатство и кощунство. Нека Патриарха на РФ да изпрати човек да служи. Действията на ДАНС не могат да се наречат дори полицейщина. Пълна политическа проручка и антируска пропаганда, което е проблем. Давате си сметка, нали?. Говорим за 3-ма руски (или и от Беларус както те си решат) свеshtенници в една малка Църквица. Още повече с София; a още повече като се знае, че в БГ първо не са особено вярващи; второ има и 1 милион турци мюсулмани. Над 90 % от народа е не вярващ да не кажа атеист и не ги е чувал и виждал тези попове. Как според вас ще окажат политическо или обществено влияние? Това е смешно и алогично. Очевидно политически поръчано. Днес даваха подробенм репортаж от Украйна и това докъде Западното влияние и продажността на политици от Източния бивш блок могат да докарат една процъфтяваща страна и културен европейски народ. Нека да кажем, че е политиchеско влияни, защото следвастата вузможност е да се изкат хаплогрупите на тези от ДАНС за обслужване на тирски антихристиоянки интереси. Престъпление няма. Какво престъпно деяние са извършили поповете конкретно? Какво означава влияят на обществото? Как? Hе проповядват публично и не се ангажират със светска дейност. Скалъпен до прозрачност случай и обвинение. После се чудите защо обществото няма доверие в Държавата и не отпуска средства за сигурност. Хората колкото и да сме прости в очите ви, да не се окаже че разбираме от сигурност повече от вас. 5 ма попа (пък и 5-ма) няма как да за заплаха за която и да е страна от ЕУ. Налöс ме НАТО - мощ. Това ли е промяната която Денков е направил в службите? Сложил е юридически неграмотни служители. Мъдра академична мисъл. С такива мисли без съмнение е проверката а може и отвън....

Поредната медийна манипулация и опит за пренаписване на историята, първо 3ти март, сега и тази дивотия, явно България става новата македония - само пропаганда и пренаписана история

България се превръща във фашистка мини Усрайна

Аз лично иска да се публикуват данни от ДНК-анализите на служителите на ДАНС. Целият поток от БАН за Германия, например е турски. Масово се източва бюджет от Германия с хора които нямат и езикова култура, и тези от ДАНС не си мърдат пръста. А правят проблем за 3-ма попа. Ако се окаже че протектират трафик има начин да се проверят чрез Европйеската прокуратура, а и немските им приятеклчета също анадолско-турсия трафик. И както казваме на софийски жаргон - когато изхвърля полицай на улицата седам на стола на......

Че Киро е прост, прост е, за Рада дълбокото гърло....., ама да са изцепите, че пак са ви казали от друго посолство кво да правите, а пък честваме някакъв си ден на "Независимост"?! На всичко отгоре отбелязвате, че украинския поп не бил търсен в данс! Че за какво, Магарев всичко донася....

Аз съм обиден и разочарован. Как може всемогъщата руска разведка да праща в България най големите си смотаняци. Та да ги ловат като зайци. И не само в България, а даже и в Македония. Прав е Радан. Изгунени са руски шпуини, маскирани като свещеници. Ама той и патриарха им същия. Майор от КГБ Владимир Гундяев. Вече може и генерал да е станал. А тия трапосерковци сигурно са редовно агенти. Или са пред пенсия, та да ги пратили в България. При руско съветските мекерета.

Путин кога ще го арестуват като чуждестранен агент?

Житейският ми опит показва - Руснак ли е - значи крои нещо мръсно и долно. Да си ходи в москва.

ЗАЩО ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА ЧЕСТНИТЕ ХОРА? ЗАТОВА ЛИ ПЛАЩАТ ОТ ПОСОЛСТВОТО?

Щом е за изгонен руснак от България - аз съм ЗА.

Блядовете вече никой не ги бръсна за слива. Дори ние българите започнахме да се ебаваме с тях. А след изгонването на свещениците-шпиони Мутрофанова дори съобщи, че ги е шубе и този път няма да отговарят "реципрочно".

Кощунство е да избереш евродепутат които е на другия бряг Радане

И за Станишев има съмнения...

Шпиони, клисаеи гнусната ралистка сган да се разкара. Да си взимат и каманака от Борисовата градина.

Ебаси аматьорсаката история. В такива знакови случаи практиката е да се свика прес конференция, да се покаже снимков материал, кнонфискувани шпионски пособия, записи и т.н. Това помага на общвеността да разбере защо се гонят въпросните лица. Това е практиката както в САЩ, Великобритания, Съветски Съюз/Русия, така и във всяка "нормална" държава. Ако има сериозни доказателства- разбира се, тези лица трябва да бъдат изхвърлени от държавата. Само че се съмнявам, че има такива. По скоро от Украинското посолство на правилните хора им е казано, че тези свещенници са много анти-украински (или про-руски). Разбира се, американските/английските шпиони никой дори не се опитва да ги разкрие, макар, че е очевидно, че те са тук.

Е ти не гледа ли онзи ден какви професионални сапьори имаме, цялата държава ни е такава, обаче претенции до небето..

Цялата държава била такава, само вие копейкаджиите сте прекрасни.

На обществеността не и пука за детайли по екстрадиция на агенти с расо на чужда държава. Имаме си достатъчно други проблеми

Ти пък! Замесен е ДАНС, те в едно изречение с думата „професионализъм“ не могат да присъства. Освен примерно : ДАНС, които са олицетворение на липса на професионализъм… То и сега те нищо не са разкрили, от Македония им снесоха наготово информацията, с доказателствата барабар…

Шпионина си е шпионин . А има ли наистина доказателства, че са шпиони или само за преди изборите да замажем очите на хората ?

Пожелавам внуците на радан да практикуват благородната професия на водопроводчик!

Понастоящем Радан Кънев май е фермер-животновъд. Искаш да кажеш, че това не е благородна професия ли?

Блядовете вече никой не ги бръсна за слива. Дори българите започнаха да се ебават с тях. А блядовете съобщиха, че ги е страх и няма да отговорят "реципрочно".

Значи са стигнали дъното, щом и ние почнахме да им се репчиме, иначе винаги са ни мачкали и газели досега

Какво става в Украйна, защо света не спре тази касапница, която вече кове и рекорди? Украинските въоръжени сили търпят огромни загуби и изтеглят бригади: доклад на Министерството на отбраната за седмицата. През седмицата на боевете загубите на врага възлизат на 4 хиляди бойци, 4 самолета и стотици единици техника и оръжия. Това само от украинска страна, ами като прибавим и убитите руски войници, цивилните? https://rusvesna.su/news/1695467269

Звънкаш на Путин и му казваш, братушка а дай отбой на войските, защото са нахлули в чужда държава без никаква причина, даже си даде думата за териториалната цялост на Украйна като им взехте ядреното оръжие навремето...и така

Тези шпиони са разкрити още преди години от македонското разузнаване, а пък аз питам тия от Данс и разузнаването дето прибират сигурно по 5-10к заплата защо им плащаме изобщо заплати вместо да са на някоя сергия да продават зарзават, явно толкова им е капацитета...

Няма нужда от божие възмездие. Фалшивите ценнисти и извращенията водят до обезлюдяване и извращаване на последователите на култа към греха. България изчезва бързо и се циганизира, а вие гласувайте за гейзери.

Скрий се руски педал

Няма да търпим църковните поделения на ФСБ (днешното КГБ) в България!

Шушумигите, които до преди 25 години рушаха църкви и манастири и тормозеха свещеници станали реЗко православни. То бива лицемерие ама чак толкова

90те почнаха да ходят в църкви по нареждане на Кремъл

За тези които не знаят : и в България е имало свещенници агенти на ДС по руски образец . Религията няма нищо общо с вярата в Господ Исус Христос ! Религията се използва да владеят хората които не четът Библията , както папата продава индулгенции . А в Библията пише : Матей 23 9 И никого на земята недейте нарича свой отец, защото Един е вашият Отец, Небесният.

Митрофанова да връща ключа

Браво на Радан, на българите им е писнало руснаци винаги да ни се бъркат в нашите български работи и от време на време да ни нападат.

Я па Радан-духовното и той имал отношение по въпросите на вярата. Спокоен съм. Авторитетно изказване. Дъното ще дойде, когато по верски въпроси почне да се изказва и Дес-Пасито. Чекаме с пуканки пред таливизора!

"Решението за бъдещата съдба на храма ще бъде взето от Руската православна църква, уточняват от посолството." ... или от българската държава ... която е независима и като и се качите на главата има право на национализира.

Внимавай да не ти връчат фес и килимче. И да те "поканят" на сюнет. Няма да има кой да те спасява от "независимостта" ти.

Много внимателно наблюдавайте кой какви думи и дела ще каже и предприеме срещу Вярата, Бога и Православието! И следете как божието наказание ще застигне всеки един от слугите на Антихриста у нас и в чужбина! Не се съмнявайте, никой няма да избяга от Неговото наказание!

наблюдаваме ... според мен всички агенти на путлер правещи се на свещенници ще горят в ада

Каква е разликата между рашизма, комунизма и фашизма??? Никаква. Никакво друго мнение освен нашето!

Разликата е в цвета на ризата на Радев

Нямам думи за какъв гнусен акт става въпрос. Великолепен храм, на всяка Литургия беше пълен с миряни,почти не можеше да се влезе след началото на службата, изповедта продължава до Великият Вход заради опашки от изповядващи се, Пречистват се не по малко 100 човека на служба, без дечица та които също бяха не по малко от 30-40. Хорът беше великолепен, пееха действително като ангели. След неделната Литургия винаги имаше молебен в криптата при мощите на Свети Серафим Софийски. Криптата беше непрекъснато пълна с хора, които пишеха молбите си до Светеца на малки листчета (казват, че помагал много на студентите при изпити). С две думи това беше един от истинските светещи духовни центрове в София, няма как да има такъв процветяващ духовен живот ако свещениците не служат искренно на Бога. А тази сатанинска паплач за която няма нищо свято го затвори. Само дето не знаят, че "Господ поругаван не бива" и че всички грехове се прощават, но не и хулата срещу Светия Дух. Това Господ го е казал Нека се поинтересуват от съдбата на всички богоборци, може да им светне каква съдба си определят.

Влезна гей, попа ти каза , че един път не се брои и излезе пречистен?

Храмът е затворен от руснаците, те държат ключа, обърни се с оплакването си към руский пасол

Каква е разликата между ПП и комунистите и фашистите??? Никаква, никакво друго мнение освен нашето!