Руската полиция арестува десетки кримски татари при рядък протест

Втори ден общността протестира в Москва заради несправедливи обвинения в тероризъм

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извинете, 44 човека? Това не е даже катун хора...

Терористите искат да им върнат главатарите, че без тях не могат да изпълнят поръчението на Ердоган

Както неведнъж беше казано, Крим и Украйна могат да бъдат в една държава...Ако укрите се влеят в Русия.

Ако се обединят всички Българи /Бели хора/ по света, то ще бъдем в една държава и с Украйна, и с Русия, и с Полша, и с Чехия, и с много други, но враговете на Белите хора никога няма да го допуснат.

СССРе умре

Украйна я има благодарение на Ленин и на болшевиките. Както и на действията на грузинеца и украинеца Хрушчов. Така че, да молят руснаците да им предадат мумията на Ленин, че да има на кого да благодарят.

1. 3 Украйни (народна, западнонародна, социалистическа) се появяват след Първата световна война; 2. Те се обеняват и към тях е присъдинана от Ленин огромната Новорусия (1.5-2 пъти територията на България и включва цяла Молдова като частичка), при влизането в СССР. Ленин е и с еврейски, шведски и немски корени, както май на чауши някъде от Крим; 3. При грузинеца Сталин им подаряват западни части и след ВСВ. Полша я компенсират с територия на Германия; 4. Украинеца Хрушчов им подарява незаконно (според руснаците) Крим по повод 300 годишен съюз. Хрушчов е представител на СССР и един вид Русия не е подарявала Крим; 5. Преди да се разпадне СССР около Коледа на 1991г., е имало референдум да остане; 6. След разпада е били спорно къде е Крим и излиза като част от Украйна като "Автономна република Крим и град Севастопол", като имат и собствен парламент. Един вид статута им е подобен на Украйна (УССР) в СССР. То един вид тази Украйна се образува след разпада на СССР и не излиза като е влязла. Поне с 70% повече територия. 1/5-а от населението се считат за руснаци; 7. Още 1992г. Автономна република Крим и град Севастопол обявяват за първи път независимост; 8. Путин предупреждавал запада, че върнат ли се комунистите в Русия, веднага ще си върнат Крим. Вторият на последните избори за президент бе комунист; Малко за миналото: 9. Украйна и Русия произлизат от една държава Рус, Киевска Рус или наричана по-късно Киевска Русия. Местното насаление на Киев е рус и вероятно от там произлиза Русия. Понятието Украйна се появява много по-късни векове; 10. Както казах Крим е подарен по повод 300 годишен съяз от 1654г. По повод изказвания на политици, руснаците извадиха карти какво са подарявали руските царе и от СССР на Украйна. От тогава са увеличили Украйна примерно 8 пъти от подъръци. Преди отделянето на Крим бяха с по-голяма територия от на Франция и отстъпваха в Европа само на Русия и Турция; 11. Последните 2 века под османско робство в България е имало много възтания. Причина за това се водят безчиствата на дошли тук ... татари! 12. Грузинеца Сталин ги погва покрай това, че не плащат данък от храни, който е искал, да изхранва народа във война. Не чух някой да обвинява Грузия!

Правилно са ги разселили на времето. Те и украинците са били сред най- злите кучета на Хитлер. Неслучайно са ги ползвали за полицаи, за надзиратели в концлагерите. Немалка част от тях са участвали и във физическото унищожаване на концлагеристи.

В момента Русия отнема територии на Украйна, а не обратното и причина за това краен руски национализъм, а не друго. Каквито и да са били в миналото украинците, днес търсите нацистите в неправилната посока.

Отнема? Какво отнема? При създаването си Украйна не е имала излаз на Черно море. Всичко им е харизано. Части от Русия, части от Полша....Айде стига с тая мантра. А за Крим- там са проведени два референдума с един и същ резултат.

Кога ще издигнат отново паметниците на Ленин, че Украйна я има благодарение на него?

Референдума от 1992г е спечелен в полза на Украйна и е признат и от двете държави, сега да видим можете ли да схванете какви разликите с този последният.

Спечелен в полза на Украйна??????!!!!!!! Сериозно? Хахахахахахаххахахахахахааххахахахааха.

Украинците и техни военни слагат сумати нациски символи. Например от задържаните кораби са отивали в Мариупол при батальона АЗОВ, който в средата на емблемата си има нациски символ. Имат за идол Бандера, писал есе "Фашисти ли сме?" Отговорен за избиването на десетки хиляди поляци, като са открити масови гробове. Едната от партиите ми поздравява с изправена ръка.

За каква анексия става въпрос като Крим се присъедени към Русия с референдум. Стига сте натяквали тия лъжи!

И какъв референдум е това, няма дебат за това, татарите са видимо изклчени от него, проведен с спецназ по улиците без обозначителни знаци. Вие честно ще отидете ли да гласувате на български референдум, ако по улицата има въоръжени с автомати войници на друга държава.

Интересно, как един куршум не беше изстрелян, как един камък не беше хвърлен срещу "окупаторите"?

Кримските татари, които са местно население на Кримския полуостров, са може би единствената организирана група, противопоставила се на руската анексия през 2014 г., отбелязва агенцията. Не я знам коя е тая "агенция" и с какво се занимава, но да вземе да свали поне 10-20 снимки на т.нар. кримски татари, които са охранявали концентрационния лагер за съветски войници по време на ВСВ в Крим! Концлагера се е казвал «Красный» и се е намирал до селцето Мирное, в близост до Симферопол.Освободен е през 1944г и в него са се намирали около 15 хил души главно руски войници, партизани и членове на техните семейства. Сталин ги е изселил точно заради това. Победителите не ги съдят! Между другото концлагери по времето на ВСВ е имало и в САЩ. Близо 4600 американци от японско потекло са били концлагеристи...

Сталин ги е изселил, за да бе бъдат избити като възмездие за техните масови убийства. По време на изселването умират (не са убити а умират) 2-3 човека, заради проблеми със здравето (по старост).

Повече от половината Европа след окупацията или под заплаха от Фашистка Германия мина на тяхна страна, а тук спорите за някаква малка част от кримските татари. България също подписа договор с Хитлер, но след договора Рибентроп / Молотов. Днес спора е излишен щом се отнася до събития от преди и по време на ВСВ. Въпроса е кой как се чувства в страната в която живее и дали се спазват неговите граждански права.

Качвайте ги на вагоните както направи Сталин в Крим. После ни обясняват как Крим бил пълен с руснаци. Нали така?

Специално тия в България са наследници на кримски татари дошли по нашите земи след кримската война. Известни са още като черкези. Били са едни от най-върлите главорези (предимно на християнското население) през първата половина на 19 век, та даже се налагало редовната турска армия да пази и християни и мюсюлмани от набезите им. Това, че век по късно Сталин малко е поразходил сънародниците им из степите е отделен въпрос, но пък и те са колаборирали с хитлеровите нацисти … Хубаво е да знаят тези неща когато се оплакват, че са репресирани.

А ти откъде ги знаеш тези неща? Кой ти ги каза, може би КГБ, или ги прочете в "Правда"? Според мен страдаш от промиване на мозъка!

а ти откъде знаеш?

Къде е сега пейтриъта - Воленка Белата златка, да каже, че исторически - Крим е даже Български!

Тъп галош.

Ми български е, и какво? То цяла Източна и Централна Европа са Българи /Бели Хора/.

През 1944г. кримските татари са били депортирани, защото са били на страната на Хитлер. Хубаво е да се знае това тяхно велико дело.

И Украйна НЕ е раССия! Когато на Украйна даваме четмото, писмото и правосланието, масквА - е блато, а раССия като понятие НЕ съществува в правният исторически мир! Киевска Рус НЕ е раССия ! раССия е отроче на Киевска Рус и толкоз!

Украйна до революция не съществува като държава - с указ на ленин към Малоросия се присъединява Донбас, за да увеличи процент на рабочия класс в НОВА република. След война Сталин присъединява към Украйна Галиция и западни области, което преди принадлежали на полша. В 1956 Хрущев след силна почерпка еднолично присъединява Крим към Украйна. Аз предлагам да върнем всички земи на украйна на тези от които ги взели - Полша, Русия и айде на Турция. И какво ще се остане на карта? Но ако смятате че диктатори Ленин Сталин и Хрущев е били основоположники на Украинската Република - тук е друг въпрос

виждам минус - истината боли

Същестувва... още от 9 -и век! Ама раССия НЕ не съществува тогава, когато киев получава от Светите братя азбуката! раСсия се появява като такова име на картата , чаааак 15- вик! НЕ си знаеш истария ма, бладко пияна!

до 1926/28 година е житницата на Европа, после разпад на производтсво, животновъдство, земеделия защото са били богати и са ги наричали кулаци. Следва глад и гонения, забрана за производство.

Цяла Централна и Източна Европа са населени от Българи /Бели Хора/, това е народността, не съвременната Българска нация, през вековете благодарение на враговете на Белите хора, се създават много нации сред тях, кога естествено, кога изкуствено. Благодарение на еврейското християнство враговете на Белите хора ги поробват и продължаваме да им робуваме по един или друг начин. Няма славяни /slaves = роби/ има Бели хора /Българи и производните на думата/, но сме разединени и поробени от евреи, гърци и бледите хора /северните и западноевропейските народи/. Руснаците не са наследници на викингите, а са просто Бели хора /варяги/. Варна и Варшава са просто Бели градове. Откъде идва Киевска Рус - Шамбат /Кий/ е брат на Кан Кубрат и основава гр. Киев, а Рус идва от кан Урус Айдар, руснаци, руснаци, колко да сте руснаци, всички сте Бели хора /Българи/ и фалшивата история нищо не променя.

протестиращите в прехвалената от някои нашенци Русия ,немедлено ги арестуват ! Крайно време е и у нас да стане така ,за отрезвяване на русофилите!

Незаконен протест не съгласован с община в българия и друг цивилизован свят се смята за нарушение също , чукундур

25 притестиращи, 44- арестувани.!!! Извинявам се, но да отразяваш събиране на 25 човека, по какъвто и да е повод е меко казано- несериозно, да не кажа-безумно.

дори на един човек е убийство !

писна ми от половинчати новини.

Асабай да кажат за какво точно Сталин депортирал кримските татари в Сибир. А това било за масовата подкрепа на фашистки режим. Има преступление - има и наказание.

Депортира ги поради държавна измяна- помагат на немците и минават на тяхна страна! Все пак са турци!

именно, защото никой не реве за наказания,които понесли колаборационисти (включително и разстрели) във Франция след победа Значи във Франция помощники на Хитлер можали да разстрелват, но в Русия трябва да им дадем допълнителни привилетгии - така ли?

По принцип,татарската общност в Крим е доволна,че ребубликата им бе приета за член на Руската федерация. Имаше и големи про-руски демонстрации на татарските студенти в Крим,които у нас,понятно защо не бяха отразени от медиите! Сега този,който финансира тероризма и в Европа и там,е организирал и тези няколко човека да демонстрират. Изключително много пари се наливат за тероризъм и проливане на невинна кръв,и като руските служби осуетят в зародиш такава клетка,изпадат в ярост против държавата...!

Ако бяха спазвали законите на РФ , нямаше да бъдат арестувани.

на снимката май са всички протестиращи....

Не им върви на татарите бяха в демократична страна сега са в тоталитарна и отново цялата общност са "врагове на народа" - нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено, сталиският режим се завърща с пълна сила в Русия, всеки недоволен го чака съд преди като западен агент сега като терорист.

В Русия има закони, които трябва да се спазват.

Е да де, нали и при Сталин беше така и тези хора бяха жестоко репресирани.

то само с лозунги от раб.дело или СНН ако се живееше, ти щеше вече да си вързал.Ана не би.

Не, аз виждам културна и политическа реставрация на тоталитарният режим на Сталин в Русия, това е. По лозунгите сте вие.

Ех, пич, ако Украйна е демократична страна, ти си категорично за хапчета.

Със сигурност е по-демократична от Русия, вие да сте чул за убит политик и журналист противник на властта, докато в Русия те са твърде много. Второ нещо е колко средства отделя властта за полицията и армията и нейните функции в държавата, двете неща са нсеравними между Украйна и Русия в полза на Украйна.

Етническите чистки и насилствената русофикация са специалитет на мордите от москалията.

че си нямам идея какво общо имат подкрепящите терористи с русификацията. радвам се, че повече няма да ти чета глупостите.

Компютърна проституция трябва да се наказва от закона с поне три години затвор.

значи от днеска си в пандиза

защо на референдума му казвате анексия

Щото в Кърджалийско ако си спретнат един реферрендум може да ги броим при комшиите.

Що? Към Гърция ли ще искат да се присъединят? Погледни картата!

Aм чи то Кърджали по надолу от Одрин бе

Не точно така, нямат основание за референдум.

Що да нямат? Бай ти Ердоганя като стъпи за да им защити правата, всякъкъв референдум ще си гласуват.

Щото сме 21 век, ако и Русия още да действа като през началото на 20-ти.

Крим не е руски!!! Има 140 народа под руско иго .Васил Левски: Който ни освободи, той ще ни пороби!Из заветите на Васил Левски: “Когато се освободи България, аз ще да отида в Русия да съставлявам комитети, защото там , макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.”

Аз вече писах тука по тоя повод но са ме изтрили... в интернета всеки може да пише каквото си ще , включително и какво бил казал Левски... конкретно тия измислици за който ни освободял са писани само в интернет., и естествено не от Левски... няма нито един документ някъде който да ги докаже...

русофобията е резултат на провежданата от Русия и СССР политика на репресии, насилие и кражби !!!18 май 1944 г. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Един от най-жестоките пристъпи на комунистическата ненавист към „вътрешния враг“ в СССР са бруталните репресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари“ (впрочем, по подобен начин бе създадена и „македонската“ нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. – 1 500 000 души.

През август 1941 г. от Крим насилствено са изселени 61 000 немци, през януари-февруари 1942 г. – 400 италианци, потомци на средновековните генуезци. През май-август 1944 г. от Крим са изселени всички кримски татари (195 000 души), гърци (14 300 души), българи (12 100 души), арменци (10 000 души), турци и перси (3 500 души). Почти половината от преселените загиват по пътя или умират от непоносимите условия в местата на новото си заселване. Това е истински геноцид, който много прилича на османския геноцид над арменците през 1915 г. И той е извършен по времето, когато „Крим беше наш“. Ужасно, но факт. Населението на Крим намалява три пъти. През 1939 г. на полуострова са живели 1 126 000 души, през септември 1944 г. – 379 000.

Какво са направили американците с японците в САЩ по време на войната знаеш ли? Татарите са изселени 1944 година защото масово са се включвали във войната на страната на германците и са участвали във военните действия като войници.Една от причините руснаите да не могат да задържат Крим по-дълго въпреки удобният терен за защита е предателствата на много татари. Знаеш ли че много от синовете на тези 195000 са продължили да се бият на страната на Германия дори и след като руснаците си връщат Крим? На война като на война. С враговете се постъпва както с врагове.

С украинска знами. Ние трева пасем, така ли?

ми донякъде си прав! виеруские или ядете трева гъби и ряпа, или седите гладни през по голямата част от съществуването си

Благодаря ви, ще си коригирам менюто. Спирам пържолите и минавам на веганство и слънцеядство - както се очертава на т. нар. Запад - като им резнаха и последните колонийки!

че с радост напускам, за да не ти чета повече скудоумията.

Това не е руски трол, а човек с позитивно мислене.Смрадта трябва да се чисти!

РУСКИЯТ ТРОЛ КАЗВА, ЧЕ СТАЛИН ПРАВИЛНО Е ЗАТОЧИЛ ВОЛЖСКИТЕ БЪЛГАРИ В СИБИР! ТОВА ЩЕ ГО КОПВАМ ДОКАТО ТИ СПРАТ РУБЛИТЕ, МЕРЗАВЕЦО!

Сталин е пич! Правилно е действал.

МАЙКА! РУСКИЯТ ТРОЛКАЗВА, ЧЕ СТАЛИН ПРАВИЛНО Е ЗАТОЧИЛ ВОЛЖСКИТЕ БЪЛГАРИ В СИБИР! ТОВА ЩЕ ГО КОПВАМ ДОКАТО ТИ СПРАТ РУБЛИТЕ, МЕРЗАВЕЦО!

ВОЛЖСКИ БЪЛГАРИ! ТАКА СЕ ОТНАСЯ РУСИЯ С БРАТУШКИТЕ!!!

Волжките българи са изклани през 1238 г, от внуците на Чингиз хан,които тогава управляват най-голямата империя в историята на света - татаро-монголската, Гледал съм при разкопки в някогашната столица на Волжка България, и множество малки,детски черепчета,всички те от брахамски тип (индоевропейски тип). Докато татаро монголите са от азиатският,монголоиден тип.От този тип черепите бяха само на възрастни мъже,които са били татарските бойци. Голяма битка и била,и страшна сеч ,типично тюркска (татарска) жестокост и отмъстителност. Ти на тези ли викаш братя? Ти Ибрахим ли си?

ти май нявсякъде щом чуеш татарин, все волжски българи ти се привиждат? това че е имало покрай другите дузина етноси и волжки българи там, значи ли че тия са техни наследници бе шемет? Кримските татари говорят разновидност на турския, и се считат за братя на турците..

Много ви е примитивна пропагандата срещу Русия! По-добре пишете за корупцията във властта в България!

Дойдаха ГЕРБ и бат Бойко и корупцията цъфна.Щото преди това корупцията беше непозната дума в България.Абе дебил,запамети една дума от известно време и сега повтаряш за щяло и нещяло.А пък щото в матушка РАссия въобще няма корупция.Абе аланкоолу,работил съм 2 год. в любимата ти РАссия преди 1989 год.Ако не дадеш денги,билет за влака не можеш си купи,бе невежо.

И защо в САЩ гонят негрите...

българите подкрепяме нашите братя кримските татари тормозени от варягите!

ватенките окупираха крим и го превърнаха във военна база и за това тия ватенки се преместиха по нашето Черноморие да летуват-в бяла само руска реч се чува като ,че ли е в русия

побдоно, не само в Бяла а и по цялото черномори тия т.н. "ватенки" идват само лятото в собствените си къщи и апартаменти.Иначе туристите им отидоха да почиват в Гърция Турция Тунис Египе и Кипър.Тук си идват само собствениците на имоти.За това е голям рева на БГ хотелиеритеи ресторантьорите , които видяха , че без руски туристи, БГ рузима отиде на кино.Всички се изнесоха в съседни куроти.

Кримските татари открай време са гонени от руснаците от Крим, това е така. Обаче преди 150 години Турския султан ги взема под крилото си и ги заселва в българските земи. Така тия "бежанци" разплакват масово българското население в Османската империя с правоверните си набези. какви братя са ни тия? На теб може и да са, де!

и кажете защо са разселени от Сталин...

са се скарали с е.реите

защо никога татарите населяващи русктата област Татарстан с главен град Казан никога не са били впрягани в подобни циркови протести, а вместо това си имат един уникален чист и богат райн с доста висок стандарт.Защо само т.н. кримски татари, които са под 2 % от населението Крим винаги протестират.Отговорете си сами.

казанските са българи - волжките българи

Защо не е НАПИСАНО в статиятя, че роднините на тези ПРОТЕСТИРАЩИ са членове на ТЕРОРИСТИЧЕСКАТА организация (призната за терористическа от ООН) "Хизбут-Тахрир"?!? Или това не е важно ...

То си е написано - "кримски татари". Никой не е забравил какво надробиха тия по време на майдана.

Не бъркай татарите и терористическата организация "Хизбут-Тахрир" ...

През ВСВ кримските татари са служили на хитлеристите.

ТИ БЕЗРОДНА...

Щом се казва Юсеин ми мина желанието да се солидаризирам с тях.

И на мен ми минава желанието, като се казва Владимир. Ленин де.

ivaniivan320@

Ами щот си циганин

Това е руският фашизъм, бледо копие на немският

Шутлер здрасти, как си?

Айде ако някоя националност иска да протестира срещу друга държава, в случая Русия, да си идат в съответната държава и да си протестират. В случая, като са развели украинското знаме, ясно кой ги е организирал и защо. Отделно, да предоставят документация, че са опълномощени от мнозинството кримски татари и че изразяват интересите на мнозинството. А не на поредния "електорат", в размер на автобус. И както обикновено - платен от САЩ и компания. Да си намерят друга държава да си разчистват сметките. Ако ли не - аут от България. като евреите, направиха в Сарафово на Българска територия атентат, за да изкарат Хизбула терористи. Ай стига, за нищо ни нямат. Проблеми с Русия нямаме. Който има, да ходи там или в собствената си държава и да си ги разчиства.

Разбрахме. Нашите терористи не са терористи.