Русия патентова лекарство срещу COVID-19

Медикаментът "Лейтрагин" е първият в света, който бори директно коронавируса

Обратно в новината

Коментари - Русия патентова лекарство срещу COVID-19 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е вярно че са първи ! Американците патентоваха белината преди тях !

Еей, какво ли коментират англо-саксите. Разбира се всико е крадено от запада и САЩ, хайли-лайкли. А тия двамата дето отровиха Скрипалите , са взели ваксината, наляли са я в празна бутилка от уиски и са прекакрали в Русия. Ако не вярвате, питайте тия от Британското посолство.

Аз Петров и Боширов искам да питам ама нещо не чува за тях напоследък -здрави ли са, ЖИВИ ли са..

Ако е 100% различен "медикамент" от тоя дето го "били откраднали " от Англия какво ли ще измислят в отговор от острова . Ако действа добре, така и така да стигне го България,.Защо храните напразно? Живи и здрави ние по "евро-програма" ще си чакаме от Америка. Мача е свирен. Чудно ми е като гледам какви фенове има и на двата отбора , защо никой не вика за България....

18 руски научноизследователски института, центра и ВУЗ-а обединиха усилия и постигнаха знаменит успех в борбата с вируса.Прехваленатаа западна медицина изостава ...

'Факт' - от Савушкинската алтернативна вселена.

Всеки успех на Русия радва българите.

това си е тъй!! само дето за последните сто години успяха само да си убият царя успешно! всички други начинания им са пълен провал! включително ссср и светлото бъдеще!

Русия е номер 1. Великолепно постижение на руската медицина и руските учени. Светът отново гледа с надежда към Русия.

вероятно си права! я сега обясни, какво дириш в еропейска България, а не си седиш в необятната кочина да и се възхищаваш от там?!

Кочината е Украйна

А защо все някой трябва да ходи някъде??? Има хора, за които най важното е родина, близки, език, земята на дедите и т.н и т.н. !

кой си ти бе миндил, че ще казваш или по точно квичиш, кой кога и къде да ходи? ти мизерника затва си отсекаде изритана и от всички мразен , защото си тъпо животно, пригодно само за черна работа

не съм писал да ходи, а да си ходи в российската кочина! това са различни неща, но с российски мозък неможете да схванете разликата!

Ключова дума - ГЛЕДА... а чемаданите - КАГДА?

По-добре руснаците да дойдат у нас. Ще ги посрещнем като братя. Както преди ....

че да ти дойдат! ще ти изпразнят храдилника, и ще напълнят и женати и щерка и!

'По-добре руснаците да дойдат у нас' Че те си идват бе байно - за много руснаци животът и работата в България са определено предпочитани (не като в 'гнилия' Запад но по-добре от Рашка). Не се ли чувстваш като идиот като ги посрещаш? Или ти танкове чакаш ? :))) В ДъмбАсс ги чакат 6 години, дето уж са руснаци, а ти дори и с всичката ти сервилност далеч не си толкова привлекателен за 'освобождение.'

умом россию не понять аршином общим не измерить ейьо увидиш, блят сказать, и побежать скорее мимо!

кво кво ???

за нашите уонаби ватници да си съберат партакешите и чемаданите и да щурмуват вакзала. Тез прикрасни и неземни илачи никога няма да дойдат в пропадналата Натовско-гейропейска България.

значи тествали деларгин, прекръстили го на лейтрагин, и го патентовали?! где? ми във федералната агенция по биомедицинска помощ! ета перерыв!!

въздейства на делта-опиоидните рецепртори? Е, че то и опиатите там въздействат. Значи, медикаменът регулира конвулсии и пр. реакции на нервната, дихателна и пр. системи на организма за сметка на възможност за опиоидно пристрастяване?! Да живее науката.

Може и да са направили,но кой им вярва....

Който не е пил белина, да не се изказва !

Тия де са пили белина са от вашата интелектуална черга (конспирации, простотии и пропаганда). И Университет не сте помирисвали.

за мурзилажа като тебе, скапан провокаторе, белина и дезинфециращ препарат за вътрешно приемане е едно и също

Щот Китай ви обяви война

Не са едно и също - Рашка е енергийно-ресурсен васал и нищо повече. Китай не само че не признава 'Кримнаш' ами вече открито призовава за връщането на Владивосток - опортюнистично заграбен през 1860 от тогавашната Руска Империя.

Аз се учудвам, че тоя път северна монголия са изпреварили вИлИката северна корея с нещо! Спи пропагандния отдел на Ким! СПИ! Трябва да се разтреля некой друг там!

Петък е и е време за поредния виц от страната на орките, блатата и плешивите жужета! на ппУткин поредния пропаганден буламач предназначен за празните русоробси тикви! Смекчавало бла-бла! Първото в света било! БУХАХАХАХАХА То и Парацетамола прави това, за Ремдисивир да не говорим! И тая простотия като руската "ваксина"! В Си Ен Ен имаше готина подигравателна статия за руската "ваксина", мужиците вместо бели мишки и руската "фармация"! :-)))))))))))))

Ех, тъпчовци, ако беше американско - всичко щеше да е искрено, честно и демократично, нали? + за доброто на хората по света.

Извинете, другарю трол, но Вий бихте ли пил руско лекарство и би ли си инжектирал руска ваксина!!!!!!

САЩ има лекарство. Доставено е във всяка аптека, дрогерия и магазин. Не е като при руснаците само в болница при дефинирани симптоми на проявление на болестта. Да не може, човек да се самолекува и да разчита само на акцизни питиета. ИМАТ в САЩ. И президентът го знае. И дава рецепти по инстаграм ! Пият Б Е Л И Н А !!!

Да ти обясня ли, вата? Ако беше американско щеше да премине ПЪЛЕН ЦИКЪЛ от клинични изследвания за безопасност, доза и ефикасност, резултатите от които щяха да бъдат ПУБЛИКУВАНИ и 'peer reviewed'. Чак тогава щеше да получи FDA одобрение.

ама разбира се, както бе открит и вторият фронт, чак когато няма никаква опастност

като ония "пълен цикъл" в Индия ли? при който починаха хиляди деца и после Бил Гейтс и фондациите му се изнесоха като прани гащи от Индия? или като другите "пълни цикли" в Африка?

1вия фронт е бил на Запад (Европа и Великобритания) 2ри фронт е трябвало да открие СССР - СЪЮЗНИКЪТ на нацистка Германия.

'при който починаха хиляди деца' - аз мога ли по общите ти брътвежи да разбера за коя точно формула/лекарство става въпрос? И кога точно е получила одобрение?

Поредното пропагандно гомно от северна монголия!

кой създаде вируса той си има и ваксина...Биологичен експеримент – коронавирусът е създаден в руска военна лаборатория "Вектор" Експлозията е избухнала 17 септември 2019 във "Вектор", който днес е държавен Център за изследвания на вирусите и биотехнологии. Това е един от двата центъра в света, където се съхранява вирусът на едрата шарка. В центъра, намиращ се в района на Новосибирск, се съхраняват и други заразни вируси, включително на еболата.... и коронаровирус... Руските власти убеждаваха че няма опасност .. Е видяхме вече

Антигрипните препарати ми действат добре...тъй като крият детайлите на диагностичните real time RT-PCRи като някаква секретна държавна дълбока тайна , най вероятно ни заразяват с генно модифициран бързо действащ направен нечувствителен на летните горещини сеински грип....залагам си живота, че това е биологично оръжие, системно разпространявано чрез пръскане на храни, във въздуха, върху заразени диви животни - птици пускани в градските среди....А някакъв траен Имунитет ,съдя по по мойте чести разболявания няма....Просто не пийте антибиотици, a противогрипните препарати от аптеката

Ей това е като от вицовете за блондинките - руското лекарство е като умна блондинка. Хубаво е човек да се посмее в края на работната седмица. Хареса ми вица!

личи си колко прости хора има в България. вие мразите и отричате и мразите всичко руско и обичате всичко американско без значение какво е то. като малко информация. българските ваксини които се разработват в момента в София, БулБио, срещу румънското посолство на бул.Мадрид , са едни от най добрите в света. те са едни от най добрите не защото нашите лекари са най добри или имат най доброто оборудване а защото работят в държавна организация и заплатите не са им от най високите. хората които работят там не са отишли само за парите, а защото обичат да работят това което са учили. при частните компании не е точно така. там се гледа единствено и само икономическата изгода. при частната компания е единството да да струва евтино като производство и да струва скъпо като продажба. така че е е много вероятно руската ваксина да е достатъчно добра, което отново показва предимството на държавното производство и пред частното. ако се интересувате, през последните години има увеличаване на аутизма. според някой това се дължи на ваксините. повечето от тези ваксини се произвеждат точно в САЩ където е и най голямото увеличение на деца с аутизъм. а ако приемем че Русия е разработила и пуснала вируса значи там има много умни хора. ако приемем че Русия се меси в изборите и определя кой ще е президент на САЩ излиза че КГБ е по мощно от ЦРУ. ако приемем че Русия е виновна за Брекзит пак трябва да приемем че КГБ е по силно от МИ-5 и МИ-6. наистина ли вярвате че Русия е толкова могъща че може да организира всички тия неща. и ако вярвате значи е могъщ колкото САЩ и Англия взети заедно. ако не вярвате че Русия е толкова могъща значи всички обвинения са изфабрикувани от САЩ и Англия.

много точно, а дано да те разберат, ама надали

Къде е румънското посолство на бул. "Мадрид" ? Може би на бул. "Михай Еминеску" 4 ? Срещу бившата чешка и словашка резиденции/посолства, на бул. "Янко Съкъзов" 26 има адрес на Бул Био - НЦЗПБ ЕООД.

Предположенията, които правите засягат въпроси на световната политика. Че ръката на Кремъл е дълга е факт. В Англия, връзката на Найджъл Фараж с Русия не е тайна, като и подкрепата на Русия за Льо Пен във Франция. Че САЩ имат за президент клоун, също е факт и Русия използва чудесно нарцистичния му характер, за да си прокара политиката. Виждаме и ходовете на Русия и в Сирия. Много е важно тя да си осигури стратегическа позиция на Средиземно море и го направи като завзе Латакия и се опита да си подсигури сухоземен коридор в северна Сирия. По този начин хем ще има собствената си логистика от Каспийско море, хем ще „диша“ във врата на турците и ще е близо до Босфора. Защото т.нар. черноморски флот си е като в леген ако няма излаз на Средиземно море. Но от Латакия Русия ще „държи под око“ и Авиано в Италия, а и флиртуваше с Гърците за най-голямото европейско пристанище Пиреус. То за това и ние сме между „чука и наковалнята“. Тука не става дума за лява или дясна политика, а за влияние. Турците никога няма да пуснат Босфора, а Русия винаги ще се опитват да го докопа. И това, което в древността е било предимство т.е. да сме на кръстопът, тогава, когато сме били големи и силни, сега като сме шепа хора ни излиза солено. Лашкат ни между големите сили, както си поискат. Както виждате всичко е въпрос на сфери на влияние. Разбира се и Запада се противопостави. Както знаем Турция се намеси в Сирия с операцията „маслинова клонка“ и разчисти кюрдите от границата си. Англия улесниха достъпа на Индия до работния си пазар и си стабилизираха позициите в далечния изток. Същевременно държи Египет, като си осигурява „санитарна зона“ към Европа. Същевременно не пуска и Фолклендските острови, за да имат стъпка в Южна Америка. Дадоха достъп и на Китай до борсата, като по този начин ще опитат да влияят с валутните инструменти. Франция „флиртува“ с бившите си колонии и държи Северна Африка. Италия закрепва позиции в Либия, а Германия се опитва да играе неутрална зона, за да е връзката „Изток-Запад“. Щатите пък си подсигуриха подкрепата на Грузия, нещо което е много неприятно за Русия и се опитват да присъединят и Азербайджан. Така те държат руския флот откъм Каспийско и Черно море „под око“. Разбира се има и много други играчи като например конфликта Япония-Китай. Там, в Китайско море, спорът е за изкуствените острови, които са на пътя на 80% от световния корабен трафик. Както виждате картината е много динамична и далеч не е проста, на едва ли този форум е мястото за този тип дискусия.

Не разбрах какво общо имат българските специалисти и ваксини с омразата към фашистка Русия? И какво е общото е техните ваксини и разработки?

Воденето на хибридна кампания с 'активни мероприятия' (стар КГБ специалитет) въобще не изисква кой знае каква мощ - издръжката на Савушкинската 'фабрика' с няколко хиляди трола струва колкото един единствен самолет изстребител. И те дори не нужно да съдават а само да тиражират лъжи и дезинформация като абсолютно несъществуващата връзка между аутизъм и ваксини. Доказана е обаче руската връзка със 'западните' (а дефакто ГРУ) портали като National Interest, GlobalResearch, OpenWorld и др.

Аззз

а какво правят великите US ? хаха.. нещастници..

Нищо, но ще е скъпо.

6 ваксини в клинични изследвания, 2 от тях в последна фаза. Доволна ли си ватна гугутке?

FFF

Ужас! Путин лъже, че има вирус, който на всички е ясно че е един обикновен безвреден грип, само за да може да си продава лекарството. Същия като Бил Гейтс. Нали, тролчета жалки русофилистични? Къде сте? Ако новината беше, че Гейтс или американците са патентовали лекарство против Ковид19 точно това щяхте да пишете, нали? Колко месеци давахте за пример Русия, че там за вирус не се съобщава следователно е измислен и Путин е единствения, който не гони интересите на фармацевтичните компании. Сега мълчите като... вие си знаете какво. Ама само в новините за Русия и Ковид, във всички останали пак яростно обяснявате за безвредния грип.

поспри с белината малко !

Сигурно има някакъв положителен ефект, но ние никога няма да разберем. За бюрокрацията на ЕС са нужни години тестове за одобрение, а и санкциите са по-важни от някой друг умрял.

Ще разбереш, когато си в тежко състояние ще чакаш спасение. Що говориш глупости?

Супер. Нали си е "леко грипче", та нека пробват новото лекарство първо на тоя мишок Мангърчо. Та ако нещо се обърка, ами бил човека "суха съчка", освободили ни от плявата. Иначе то в Италия от прекаралите "лекото грипче" само 2.5% направиха някакъв преходен имунитет. Та аз ще си чакам ваксинката, та да не харча от "пестицидите", нека има повече за "плявата".

Ужас, те сега "яко ще се мре" С коронавирус ОТ лекарството.

Ами мри бе идиот!

По принцип е нормално рашките ,които направиха коронавируса , да са най-напред в откриването на лекарство ! Друг е въпросът , че никой не им вярва на новината !

По принцип не е нормално да си ЧАК токова тъп . (също така избягвай да използваш 'по принцип' без нужда, защото се превръща в паразитна част от речта и простееш още повече )

Брей, сигурно като го вземеш и болестта ще ти се стори като детска игра в сравнение със страничните му действия. Та ако устискаш добре. Ще кажат лекът те изцерил, ако ли не, "умрял си С коронавирус, а не ОТ него". Те руснаците ракета можаха да направят, но с автомобила така и не се справиха. Та и лекарствата им са в графата "извозване". Като са толкова лъжливи във всичко как да им повярва човек? Или може би пак ще се хвалят с "ИЗделано в СССР".

Кьорфишек.

Ха ха, умрях си от смях, Расия да патентова нещо!!! Тези северноазиатци единствено могат да патентоват самовара и разни устройства за избиване на хора.

След този смях, такива като теб ще се ОЖЛЕМБЯТ. Иначе, който си го може, си го може.

Петров ти си дивак.Поради такива като теб Западът ни държи за папуаси

а ти що пишеш на южноазиатски компютър, произведен със северноазиатски суровини ??

Ей, ние " Новичок" сме направили, че една ваксина ли няма да измислим!

Браво! Целият свят е признателен на учените ,които се пребориха за лекарство. Благодаря!

това е фалшива новина, няма нищо по-добро от белината

Новината е за Русия, значи не белина, а бояришник.

От коментара на един руснак разбирам че то не е разработено сега а го има от дооста време но сега са разработили начина на приемане да е аерозолно явно така помага повече за дробовете. Радвам се да чуя това защото най накрая ще се оттървем от ковид паниката. "Даралгин - старое и широко известное лекарство, созданное еще в СССР, используется в форме раствора для внутривенного и внутримышечного введения. В апреле этого года начались клинические испытания "даралгина" в форме раствора для ингаляций (именно под таким названием). Сейчас препарат в форме для ингаляций запатентовали и решили назвать "лейтрагином", как сказано, для избежания путаницы с другой формой. Среди авторов изобретения числится и Вероника Скворцова." "Daralgin is an old and well-known medicine created back in the USSR, used in the form of a solution for intravenous and intramuscular administration. In April this year, clinical trials of "daralgin" in the form of a solution for inhalation (just under this name) began. Now the drug in the form for inhalation has been patented and decided to call "leutragin", as it is said, to avoid confusion with another form. Veronika Skvortsova is also among the inventors."

Руснаците лекуват всичко с ВОДКА.

Българите са първи на Балканите и шести в света по употреба на алкохол на глава от населението. Изпиваме средно по 12,3 литра алкохол годишно, сочи международно проучване. Според резултатите, средното количество на изпития твърд алкохол в България е 5,3 литра.

Толкова малко? Че 12 литра няма да ми стигнат и за месец.

ей една държава да върви в правилната посока, всички се надпреварват да измислят васкини които няма да имат никакъв ефект, а то няма лекарство още

И защо го е патентовала?

Такава е стандартната практика. Ти от Марс ли падаш?!

Сърбал си дедовия. Сега сърбаш либерастки млечни жлези. За кинти и на коча ше сърбаш млекото.

Да си бълвате колкото си искате помия но за мен някои руски лекарства са уникални.Например масажите билкови кремове от серията "911"със пчелна и змийска отрова.Никакви волтарени и нестероидни отрови не предат пред тях.Сега съм на 72 и това което ми е съхранило сърцето до сега е Шлемник бакалски.Плюите си и се тровете с белина по нечия препоръка.

малка поправка в правописа - Шлемник байкалски

Най-знаменитото лекарство в Русия е българският АНАЛГИН! Рекламира се за премахване на болки в главата слод як запой! А също срещу анални болки при педерасите!

Направо те е спасил тебе аналгина иначе няма да можеш да си седнеш на задника

Това лекарство е само за русофили ! Русофобите да пробват с белина !

Федеральное медико-биологическое агентство России (ФМБА) получило патент на препарат, помогающий предотвратить развитие осложнений при заболевании коронавирусной инфекцией. Об этом сообщается на сайте агентства. «Ведомство [Роспатент] уже приняло решение о выдаче патента, сейчас идет оформление документа», — уточняется в сообщении. Подробнее на РБК: https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5f2c62ef9a794701da3d7bae

НЕ СЪМ РУСОФИЛ НО ДАНО ЛЕКАРСТВОТО Е ЕФЕКТИВНО.

Сега ако измислят лекарство против рака и множествената склероза, ще е прекрасно.

АКО ИЗМИСЛЯТ ПРОТИВ РУСИФИЛИСТИЯТА ЩЕ Е ПРЕКРАСНО

Чалгопитеко тъпи, ти така си свикнал се някой да мисли вместо тебе, та затва си в лайната и вечно наведен из калните еврониви. Тъп и ограничен чиракопитек с мозъче като маково зрънце.мбууухахахахах

Яко минуси имаш а

Имат срещу тъпотията - 7.62

Не Макрон и Меркел ще ни спасят а велика РУСИЯ!!!

Айде по-полека! Вече веднъж 45 години ни спасяваха. Сърбали сме им попарата.

Когато сте сърбали попарата с СССР имали сте 9 млн.население, когато папарата е свършила колко сте останали? 5 млн. в наличието.(официално - 7 млн.) А? Какво ще кажеш за попарата? Сърбаш попарата СЕГА.

Тогава си сърбал попара..., Сега - Духаш супата!

не разбрах къде е патентовано

В БАБАРИСТАНСКИЯ ПАТЕНТЕН ИНСТИТУТ

Не четеш или не разбираш - у тях си. Както и ваксината им, която е в процедура по регистрация и одобрение.

ВОТКА С БИРА 3 ПЪТИ НА ГЛАДНО!

мноо си тъп неграмотник! воДка, воТка бе тъпанарче

Сатанизираната Русия, която, уж, няма медицина, както някои внушават, по-добре от западните държави (в САЩ катастрофа) се е справила с пандемиятата.Поне за сега.

ПРОСТО ЛЪЖАТ. ТЕ АКО ИМАХА СИЛНА МЕДИЦИНА, НЯМАШЕ ДА СА С НАД 1 МИЛИОН БОЛНИ. ТАМ МЕДИЦИНАТА Е ПО-ЗЛЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!

Ако ти си решил да лъжеш,лъжи правдопособно и не забравяй,че има интернет с официални данни от СЗО. И не бъркай САЩ с Русия.В САЩ има над 150 хил. починали. Там катастрофа.

БАН да изработи опаковката!

ало Банов с Крадлев ще я разработят

Браво ! Дано да помогне на заразените, а те да проумеят кой ги е спасил и им е дал още живот...

или поне да помагат за неговото възстановяване. С лъжи нищо не става!

бояришник 2!

Ти си пий белината, американците казаха, че била по ефективна!

Американците казаха и че ваксината за Ебола е регистрирана за първи път при тях, но това не ви пречи да лъжете.

Българите са първи на Балканите и шести в света по употреба на алкохол на глава от населението. Изпиваме средно по 12,3 литра алкохол годишно, сочи международно проучване. Според резултатите, средното количество на изпития твърд алкохол в България е 5,3 литра.

Искам да си взема от тях!

Помощи се дават, след като поискаш такива! Така че питай нашите управници защо не са поискали помощ от Русия за борба с коронавируса!

ПРОГЛУШИХТЕ НИ УШИТЕ ТОГАВА, А СЕ ОКАЗА, ЧЕ НЯМА ТАКАВА!