Коментари - Русия и Турция търсят компромис за Сирия и Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еърджолан е османоислямски фашист радикал със териториални претенции към 4държави със по древна история и произход Сирия,Либия,Гърция-Кипър,Албания.Мечтата му е да възроди ислямоосманският фашистки халифат

Тоя "Паисий" не е оня български Паисий който е написал историята, а просто един поклонник на чужда държава - трол. Той пише за Афганистан, за диктатори Кадафи с умиление за режимите, но нищо не споменава за жертвите на Афганистан по време на съветската инвазния, нито за българските сестри. Платен от чужбина не-българин.

надуват балоните на Ердоган! Малии, лошо ке падне... Има една народна мъдрост: "Където се ритат атовете магаретата място нямат." Ердоган и горките турци ще станат изкупителната жертва!

Турция е поканена там, Русия защо?

Императърт и Султанът имат неразрешими противоречия в Сирия и Либия. Понеже страхливата порода на единия е световноизвестна, познайте кой ще отстъпи?

Вкараха Русия във война в Сирия и Украйна, чийто край не се вижда десетилетия напред. Ако я вкарат в Либия и Венецуела, Русия ще воюва на четири континента, а навремето само един Афганистан ги срина! Не случайно хората възлагаха толкова надежди на Бай Дончо да направи Америка отново велика! Когато Америка и Великобритания са водещите страни на Земята, печели Човечеството!

Спечелиха тези които се освободиха от тях...

Така е! Печелят тези, които са се освободили от тях, но също и тези, които още не са се освободили, а и тези, които никога не са били завладявани от тях! Хал хабер си нямаш например, колко много руснаци се радваха на успеха на Тръмп като на личен успех! Същото се отнася и за Брекзит! И това е нормално, защото силна Великобритания и САЩ могат да донесат само благодат и за руснаците включително!

Путя е наногениален ще ги вкара в много войни, но тази която трябваше да я води на прага на портата, го хвана страх и предаде своите.

наногениален, петатъп е.

А кой разори Либия? Кога ще бъде признато публично и виновните ще бъдат дадени на Международен съд? Вижте съседната новина от днес: "Броят на цивилните жертви в Афганистан след 2009 г. надхвърля 100 000 души, съобщи пратеникът на ООН за тази страна Тадамичи Ямамото". Понапомням, че САЩ влязоха в Афганистан през 2001 г. Колко са били убити между 2001 и 2009 - не е ясно, Защото ООН има пратеник там и събира сведения от 2009 г.

Русия и Турция търсят компромис за Сирия и Либия чрез определяне на своите сфери на влияние в тези страни

Реджеп Ердоган в Тунис зададе въпрос , какво правят в Сирия 5 хиляди наемни войници от Судан и Частното предприятие „ Вагнер “ с 2 хиляди наемни войници ? Отговора е ясен , пазят Халиф Хатаф Лидер на Либийската Национална Армия който иска да възроди Либия , като по времето на Кадафи поне 60% ! Турция която е била дълги години Окупатор на Либия ,народа на Либия не желае дори да чуе за нея ! Мисля че е време , да се помогне на Либия от ЕС без намеса във Вътрешните Работи !

В Сирия и Либия да се оправят Русия и Турция, да си трошат главите! Там оправия няма!

Разбира се че ще намерят компромис понеже имат общ интерес Либия е само на 400 км от Крит Един газопровод и край с турски поток край с мечтите на Турция да купува евтино азерски газ и да го продава скъпо в Европа

Либийското днешно ръководство не желае нито един Турчин в Либия , вие пишете за някакво решения за Либия от страна на Русия и Турция ! Дори се скараха Русия и Турция за обвинения на Ердоган че има Военно частна фирма „Вагнер “ в Либия , Песков каза че тя не е под командването на Русия и Русия не може да забрани на хора да работят във „ Вагнер “

Хайде стига с тази ваша пропаганда, че ставате смешни. Частно и държавното във вашата Русия е толкова омешано, ама все пак знаем кой е Пригожин и какви манджи забърква за господаря си в Кремъл. Колкото и да се напъвате, българският винаги ще ви бъде труден. Това което ви проваля в тъпата ви пропаганда обаче е, че не можете да мислите и приемате света като нас.

Защото залогът е много голям.Нека не забравяме, че режимът на Кадафи остави една цветуща икономически просперираща държава богата на най-силния нефт в огромни количества и игради Осмото чудо на света "Великата река" и от пустинна държава Либия се превърна в изцяло водоснабдена със сладка вода в неограничени количестава.Прочетете го в Гутъл ,като напишете "Великата река на Либия".По-тази причина към Либия апетити имат Италия,Франция ,САЩ.В недалечно бъдеще с огромните количества подземна вода на Сахара, пустинята ще стане зеленчуков,зърнен ,плодов селско стопански рай, не без приходите от най-силния нифт в света ,нефта на Либия.

подземна вода има Сахара-Либия. По обем е изчислен = площа на Германия умножена с височина 250 м.

Има вода , ама е глетчер. Първо трябва да се стопи. Докато я чакате , пишете писмо на дядо Коледа. Той съществува.

Мистър Хафтар е американски гражданин. Оръжието му е предимно руско но парите за оръжие идват от Саудитска Арабия. Та дооста делегации ще трябват, по разните краища на света.

Русофобите станаха Туркофили ! За идиотите всеки който е срещу Русия е техен приятел ! До скоро приятели на Запада бяха джихадистите-сърцеяди, от днес приятели са им Турците ! Що така бе тролове-русофоби ?

Че Турция и Русия не са врагове, Путин и Ердоган се харесват, даже много. Почти като Брежнев и Хонекер.

Гледам снимка на Путин и Ердо от началото на медения им месец. Путя, дребничък и малко плах. Ердо, висок и снажен мъж, го гледа отгоре с изпиващ поглед. Колко ли ще трае тяхната хармония?

НПО педерунгели...

"Ердо" е болен от диабет и като върви преплита краката си както и възраста му личи вече. Леко прегърбен като изморен човек. Путин е спортен, добре владее тялото си и като любител много добър в няколко спортни вида.Винаги е бодър, хубава "физика" има, с плътен корем, добра осанка,изправен, гръб и уверена походка.

Това с Вагнер в Сирия го направиха американците като чрез спътник управляваха наземната стрелба Турция няма такива възможности и сблъсака с Вагнер ще бъде катастрофа за нея Турците много трябва да внимават

Прав си, янките го могат. Но Турция е важен съюзник на янките и те лесно могат да си спомнят за това, в зависимост от обстоятелствата. Може да се окаже, че в крайна сметка американците добре са си изиграли картите. Конфликт между Русия и Турция е само в тяхна полза и изхвърля руснаците от Средиземно море. Който си мисли, че Турция (силен член на НАТО) е лесна плячка за Мечока, много се лъже.

След Вагнер суп в Сирия, май ще има и Вагнер чорба в Либия.

т.нар. "официално признатото правителство" в Либия дойде на власт след война. Това че е признато от даден брой страни в ООН не го прави легитимно. Трябва да се произведат демократични избори и тогава. Сега просто всяка "банда" там се бие за власт.

Нека се бият, на никой не пречат! Ако пък и руснаците и турците се включат в боя, още по-добре!

Турската армия не може да се оправи в съседната Сирия, а как ще воюва в далечна Либия. То само с желание не става. Трябват и възможности. Русия има повече такива. Подозирам, че Турция ще праща само оръжие (срещу нефт) и малък контингент командоси, за спец-операции. Може да пратят и инструктори, както и "разузнаване", за да събират информация за себе си, тоест 5-6 самолета.

демек, всичко ще е символично. Просто султанът ще се хвали че участва някъде и думата му се чува. Но Русия може да продава в Либия повече оръжие и то по-добро като качество.

Турция е съседна държава на Сирия и едноверска с Либия. Но що ще Русия в цялата тази работа?

Освен това Турция и Либия са съседи, нали?!

Русия е приятел на Либия още от времето на Кадафи но какво прави там Турция ?

В Либия има официален празник за освобождение от Османската империя. Арабите недолюбват турците по много причини.

Ердоган ще осъзнае доста късно че няма как да се разбере с Путин за Сирия, Либия и Дори Египет. Просто интересите двете страни са различни. Само този път зад него няма да са САЩ и Европа.

Става интересно. Споменаването на "поканени от официално признатото правителство " дава легитимност на войските. Дали ще сработи "поканата" или ще започнат да се пукат "неофициално" ще покаже времето, но става въпрос за много пари.

Да не стане... Тръгнахме като аслани и се върнахме като нас*рани

Даааа. Ще се с дърпат. Ер доган се мисли за много хитър... А в Либия отиват направо на война

Двама диктатори, които са си много полезни , които стискат нож зад гърба , които са готови да се нападнат, които обвиняват Европа за всички злини, които подтискат собствените си народи, които "освобождават" чужди територии !!! Това не са сталин и хитлер, това са едни съвременни копия, които изобщо не са безопасни , за съжаление :(((

PEYTSCH

Далаверата на двете бивши империи-мераклии е...Средиземноморието. Дръжте ги далеч от цивилизована Европа.

Това е. Други коментари са излишни.

развалянето на Годежа да започне сега!

Ердоган няма да развали годежа без да е консумирал булката.

тия двамата са като сталин и хштлер в навечирието приятели първи а поделят полша а сега познайте кого щи поделят

нямат работа тук - нито исторически, нито географски, нито културно някога са има нещо "родно" тук!

те че нямат нямат ома сме между тях за съжаление

те че нямат нямат ома сме между тях за съжаление ----- "между" тях? Къде е Кочината географски, къде сме ние? Изобщо не сме "между", а престъплението е, че блядовете са пуснати "вътре" .... а те фенове на имплозията!

PEYTSCH

„Компромисът“ се казва „Далавера“, нали ?