Русия даде 5 дни на наборниците да предадат задграничните си паспорти

Властите по закон могат да забранят излизането от страната на определени групи хора, сред които подлежащите на военна служба, но и онези, които имат достъп до секретна информация и служителите на ФСС

Обратно в новината

Коментари - Русия даде 5 дни на наборниците да предадат задграничните си паспорти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то и в България имаше такива идиотщини и шофьорските ни книжки вземаха.Всички руснаци искат да емигрират на запад.

Както се пееше в една песен... :))))) "Я другой такой страны не знаю где так вольно дышит человек..."

Ето на това се казва "истинска" демокрация.

Пушечното месо,няма работа зад граница.

Донаборниците в Украйна не им трябва паспорт.А пък в Европа не ги искат.

Ми то и от Украйна на мъжете им е забранено да излизат. Ама Украйна го прави някак си ... демократично. Украйна е вдъхновяващ пример за свобода и тотална липса на корупция! Реално хората там се редят на опашка да заминат за фронта! Та забраната е така, за профилактика.

Синдрома на сварената жаба - гледлайте само, как ена огромна държава постепенно се превръща в гьол.

Ти май руснак само на картинка си виждал?

Аз пък съм виждал-в блока от 23 семейства ,20 са руснаци.Нагли,недоверчиви/все мислят,че в България всички все ги лъжат/от 10г. имат апартаменти у нас и не знаят дума на български.Смятат,че местните аборигени са длъжни да им говорят на руски.И помежду си редовно се карат.Обикалял съм доста из Русия ,там никой не ми говори на български.А почнеш ли на английски,гледат като телета.

А не бе, няма диктатура!

Точно както няма диктатура в Украйна, където такава забрана действа от 2 години.

Само дето украинците си бранят земята,къщите,семействата.А ,,асвабадителите,, не знаят какъв го дирят там и за чий хой трябва да торят украинските ниви.

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може==----- https://tyny.to/sunex

какво нещо е да си москал гниеш със 180$ заплата нямаш право да напускаш държавата си целия цивилизован свят те презира мобилизират те за интересите на един джуджак и шепа олигарси гордите украинци те трепят като куче и ставаш на тор на червеи майка ти те оплаква и Путката и дава дърва за огрев и потупване по рамото хехехехехехехехе междувременно в ЕС и Щатите си гледаме кефа и надменно се подиграваме на монголоидите и глуповатите им анално податливи подлоги ехеххехехехеехеххехехе

И в същото време група правоимащи жалки бабички от Източна Европа / България мрънкат как всичко поскъпвало, разбираш ли защото управниците им не защитавали интересите им. Под интересите имай предвид да им дадат жалки стотинки, които са взети от богати олигарси, избивайки млади момчета за удоволствие

Как ще взимаш нещо от олигарсите! Какви са тези комунистически настроения! Майната им на бабите, на олигарсите бабите на са им нужни, те не могат вече да робуват.

всичко е спокойно и се развива по план за руската армия.Уж! https://theync.com/catastrophic-defeat-of-the-russians-near-avdiivka.htm

очаква всеки един москал в Украйна. https://theync.com/russian-corpses-sprinkled-in-fields.htm

Младите руснаци не искат да умират в една безсмислена война, която е само заради кефа на един нищожен диктатор. А този същият го е страх, да не би да се разбягат в други държави ( както много в началото вече направиха ).

Тук на 50 и нагоре годишните и ем познато. Като ни взимаха в казармата ни взима ха паспорта и книжката като на затворници.

Ами казармата за тия дето не знаят е затвор с лек режим. Не е армия. Сапунка и по 6 патрона за цялата служба 2 години. Боядисване на бордюри. Косене на трева. Вили на генерали. Крадене на де що има. И дълги банкети пак за сметка на войника. И поради тази причина армията със свалени гащи 89. Българската армия изпълнява заповеди от Москва. Тошко гледа като наакан на пленума Луканов каро истински руснак набива канпетата на централния комитет. А Джуров смиче уискенце от корекома. След 20 години всички били изстрелял и по един вагон патрони, Всички командоси хахахаха.

Ти казармата си я виждала само на картинка, котанка сладка!

Да,прибираха паспортите на казармениците,ьа да не замине някой зад граница.Щот при комунизма кеф ти Германия,кеф ти Франция,или UK.Само да ти се ходи.

а бе мурзилки, то и до сега нямаше кой да ви ука жените, а сега сте жива трагедия!

Казали им да не се притесняват. За екскурзията до Украйна нямало нужда от задгранични паспорти…

там билетът е еднопосочен...

пушечното месо да напуска рушката кочина , ако бях аз щеше да избягам защото не ми се мре заради егото на едно злобно джудже ... мдааа

Мижав интерес от русофилистици към статията!?!?

Нема кинти...

Неее , причината е че сте се събрали форумните идиоти и си разправяте един на друг инфантилизми. Бърз поглед и под лупа не открих нищо смислено.

Е Пут нали до Вашингтон щеше да стигне? А как без "краснокожая паспартина"??? Ма и май го е страх.

На цялата руска върхушка синовете са в САЩ и Зап.Европа, останалите са пушечно месо.

И те, от тук тролят!!!

Путин предаде ли си паспорта?

На Путин скоро ще бъде издаден паспорт за ония свят.

За Хага!

за Гага !

Ги тресе да не забегнат в колективният и гаден джендърски Запад! Ма на никой нормално мислещ не му се мре ж чужда война

Така ако свинете ревяха и на перемогата, можеше и да потръгне :)

А оня рашист в расото викаше, че Рушия иначе била страната на свободата! Смяяяях!

Русия даде 5 дни на наборниците да предадат задграничните си паспорти На синовете на на управляващите в Русия ,колко дни им дадоха да преддадат паспортите си.

Всъщност не става дума за наборниците а за призованите. Това са хора от резерва, които получат призовка или наборници, които получат повиквателна, което са около 1/20 от наборниците. Все пак се дава възможност за спиране на всички с призовка, което означава че Русия се готви за пълномасщабна война.

Не си предавайте паспортите. Бягайте от кочината. В Украйна ще ви изтрепят за нищо

Който е тръгнал да убива,да очаква,че и него ще убият!Но за Путин си заслужава да бъдеш утрепан!Така я разбирам аз логиката!

А рускни ще могат ли да отмарят по нашето. православно братско българско побережие!Чака ме ги на шведска маса със българските пенсионери!То руснаците може да ходят да ги трепят на фронта щом са тръгнали и те да трепят!

Зеленски да следва съветите на Румен Радев,Коцето от Възраждане,Болен Сидеров и подобни български титани и мъдреци от школата на ДС,която е брат на КГБ!

Путине,Путинее,кажи на Зеленски да ти се предаде доброволно,без бой!Даже може и да ти се яви със примка на шията за бесене или със белезници и да ти се поклони!

А си требе и още лобут на укропитеците :)

Отново си прехвърлил с водката, жалка беззъба червена гадина.

Даже и руските тролчета педерастчета живущи в България могат да отидат на почивка в Гърция ,за разлика от руските тролчета педерастчета живеещи в говняшка...

Вчера едно такова тролче педерастче, обясняваше, че не искал Шенген, че можел да почака на опашка 2-3 пъти годишно, когато ходи на екскурзия в Европа.

Два три пъти годишно ходи на екскурзии в Европа!?! Коги работи?

Комунисти, сър!

Кой каза че крепосничеството в Русия е премахнато преди един век. Никога не е имало такова нещо. До преди половин век нямаха право да се местят свободно от един в друг град.

А до 1991 година. Трябва ти разрашение зада се преместиш в друг град . По време на комунизма и в България беше така

Брех, откъде ви набират такива тъпаци? Разрешение от кого бе, смотльо?

Ние англосаксонците винаги взимаме това което ми хареса.Преведени на човешки език, това означава че ние американците и англичаните сме крадци,разбойници и пирати.

Англосаксонците са 25% от населението на САЩ! Най-голямата група са мексиканците, има много ирландци, италианци, германци, французи, милиони руснаци, китайци, виетнамци, испанци, поляци, иранци, ливанци... от всичките хиляди етнически групи по света. Човече, знаеш ли, кога е живял Марк Твен? Днешен САЩ няма нищо общо с онзи САЩ на Марк Твен.

Индианците са ги нахранили с пуйки. Англосаксонците избиват и ограбват индианците Връх на цинизма е президентът на Щатите да подарява живота на една пуйка, а индианците които са дали пуйките са избити. Англосаксите кръщават градове на масови убийци на индианци например на ген.Кастър

Приятелче, зарежи англосаксонците. Като русофил - учи историята на Русия. Ето ти една отлична лекция за историята на Русия, как Московия по онова време е превзела Поволожието и Урал, как е русифицирала и избивала стотици народи и племена, които са живели по тези земи, колко пъти насилствено е обръщала мюсюлманите в Поволожието в православието. https://www.youtube.com/watch?v=jauGackzR6I А за превземането на Сибир от руснаците, за кървавото потушаване на бунтовете на индианците в Аляска от руснаците, за руските колонии в Калифорния и на Хаваите - за това има допълнително лекции, ако се интересуваш.

Чукча не читател, чукча писател.

И за това бягаме всички там… пред руското посолство няма никой за виза,пред америснкото е с час и опашката е километър бейби

На руснаците загранични паспорти не им трябват. Те не са еврогейове като българите да се редят пред сороските посолства за визи и да висят на опашките на Шенген. Те си ходят заграница с танковете без да питат никой.

Това е фашизъм

Къде ходят тия матриошки бе дурак? Никой никъде не ги пуска.

То на смъртниците паспорти не им трябват..

става дума

МЛАДО И СВЕЖО МЕСО ТРЯБВА ЗА ФРОНТА!!! УКРОМЕСОМЕЛАЧКАТА РАБОТИ НА ПЪЛНИ ОБОРОТИ И УВЕЛИЧАВА ДИНАМИЧНО КАПАЦИТА СИ ВСЕКИ ДЕН С ПРЕДОСТАВЯНИТЕ НОВИ МЕСАРСКИ МАШИНИ ПРОИЗВОДСТВО НА КОМПАНИЯТА ЛОКХИИД МАРТИН

Ама то много хубаво било в русия бе, хората били свободни, а ние сме били окупирани от САЩ... тогава що ние можем да пътуваме където си искаме из западна Европа, а на ватниците им забраняват ? хахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахаа

Който каже лоша дума срещу майката,Родината и Русия, веднага куршум в тила. Не горете книги и не бутайте паметници

Аз казвам, русия е една варварска псевдо-държава управлявана от нисък на ръст комплексиран диктатор, който се крие ато мишок в бункера си.

Тоя Буров е бил голям фашист, правилно са го ликвидирали!

да възпитани така от родителите си че да харесват бърсането на тлъсти колониални западни задници. Продават се за 50 евро. Ако стане война никой няма да се запише в армията. В Балканската война са идвали от Америка, но бяха българи не измекяри на англосаксонските свине

Също трябва да са родени през 1990та

Как ще бягате бе хора? Путинчо вие е приготвил като агне на заколение няма сега да му разваляте рахатлъка и плановете! :)

укроТагара на фронта ще млъкнеш вечно тъпако

Ей капут кой ти говори за украйнци ве ти почна да бълнуваш ве! Толкова много ли те е страх от тези украинци че само за тях говориш? Личи си че ще се напикаеш от страх ако се изправи един истински патриот украинец до теб! Ще цвилиш яко на умряло помощ искат да ме е.....т украинците! Идиот пълен си!!!! Никъде в коментара си не споменавам Украйна само че нали сте много ама много прости всички русофили и друго не може да измислите! Капацитета ви на интелигентност е равен на нула а умствения ви багаж е трагичен! Едно лапе на 6 години има повече мозък от вас тъпи русофили!!!!!!!!

Ами то така беше и у нас при соца. Издаваха международни паспорти с валидност 3 месеца. Като се върнеш веднага го предаваш в МВР. Иначе сиренето беше 2.40 за кг.

2.60 кравето, 3.60 овчето. 198+ година

И 170 лева заплатата! Месечната! На завършил университета специалист - всеки университет! (И работа по разпределение (или с връзки при връзкарите))

До инфо...какво бе приятелю, хората бяха осигурили МИЗЕРИЯ АМА ЗА ВСИЧКИ, да не се чуства някой преебан :) Комуняги да ти разправят колко било евтино и хубаво едно време бухахахахахах

Грешиш, приятелю - мизерията беше повсеместна, но не беше за всички! Когато имаше режим на тока, на улицата където живееше местния комунистически бей, токът никога не гаснеше. Когато до пограничните райони се ходеше с някакви листове хартия, децата на местните комунистически бейове ходеха да си купуват западна техника по екзотични места. Всички бяхме равни, но някои бяха по-равни

И точно по онова време шефът на “Кадри” в МВР-ТИЛ” ме покани да работя в ДС (аз още следвах). Познаваха се с баща ми от деца. Каза ми: “Ела при нас, ще взимаш 450 лева и НИЩО НЯМА ДА ПРАВИШ! Нищо няма да работиш!” И аз какъвто бях млад, наперен и глупав (бях много силен студент, спортист, с младежки идеи и наивност - можех да следвам и в чужбина, в соц. държава, разбира се…) взех че издрънках без да се завислям: “Че аз сега ако не работя, тогава кога ще работя?” И в кабинета настана неловко мълчание. Човекът ме изгледа с голямо учудване - той ми го предложи явно с добро чувство, но аз си бях дивак. И за да приключи конфузията казах, че ще изчакам навън и ще оставя старците да си дрънкат за “доброто старо време” и се измъкнах… И започнах после със 170 лева основно заплата като инженер (и 30 лева секретни, защото беше секретен институт към оръжейната промишленост, към “Металхим”)… “Доброто старо време”…:)

Пенсията 25 лв. Тамам 10 кг сирене си купуваш и царуваш!

Да заминават за Матушка!!

Да ти дам едно адресче,за да дойдеш да ме "пратиш" в Русия ??? Няма да те намери и "Старлинк"-а на Илон Мъск ...

Много си страшен бе вата, в Белин кога?

Чети бавно какво съм написал,за да го разбереш !!! А,"вата" има в кухата ти черепна кутия ...........

Дай адресчето....

Вата, защо не щеш да ходиш в Русия, да не си еврогей! Давай адреса да дойдем да се разберем, защо не уважаваш Матушка Русь!

Украинските власти планират да прехвърлят 400 кв. км плодородна черноземна земя за погребване на опасни химически и радиоактивни отпадъци по силата на споразумение със сина на Джордж Сорос - Александър. Това съобщава френският журналист на свободна практика Жул Венсен, като се позовава на данни, получени от служител на Министерството на опазването на околната среда и природните ресурси на Украйна. "Публикувам разследването си за споразумението между украинските власти и Александър Сорос. Това споразумение разрешава погребването в чернозема на Украйна на химически отпадъци от компании, свързани с финансиста Джордж Сорос", пише той в социалната мрежа X (бивш Twitter). Той публикува и видео на разследването, което включва запис на разговор с неназовано длъжностно лице. Последният твърди, че съответното споразумение е било постигнато след среща между Александър Сорос и ръководителя на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак на 7 ноември. Според него президентската канцелария е изпратила искане до министерството за предоставяне на 400 кв. км територии в Тернополска, Хмелницка и Черновицка области в "постоянна и безвъзмездна концесионна собственост" на западни компании. Информаторът твърди, че плодородните земи в областите Тернопол, Хмелницки и Чернивици ще бъдат превърнати в сметища за отпадъци от химическата промишленост. Именно тези земи служат като основни посевни площи, там се отглежда лъвският дял от зърнените култури, изнасяни за Европа, Африка и Близкия изток. В предадените на журналиста копия на документи с дати 7 и 13 ноември са включени DuPont, BASF, Evonik Industries, Vitol и Sanofi. Събеседникът на журналиста подчертава, че споменатите проекти ще бъдат "фатални за черноземните територии", ще ги направят неподходящи за отглеждане на култури и ще нанесат "непоправими щети" на екологията на региона и на цяла Европа. В този смисъл той поиска информацията да бъде публикувана, за да се обърне към европейската аудитория. "Като се има предвид, че размерът на депото за химически отпадъци е 400 квадратни километра, действителният размер на зоната на въздействие е многократно по-голям. Последиците от това решение ще бъдат катастрофални за почвата, подпочвените води, хората и животните. Не можем да позволим това да се случи!" - заявява авторът на разследването в заключението на своя видеоклип.

То е лесно да се пишат сумати глупости.. Но къде са доказателствата... "Един казал на друг и третия казал на четвъртия.."

Доказателствата са на маика ти в путката

Това че си прост и анонимен, не те прави страшен! Ха ха ха ха

Ти си най-обикновен трол/измекярин/ и пишеш приказки от "1001нощ"....

Защо децата ни заминават на Запад, а не в Русия? Защо предпочитат “гнилия Запад” пред “цветущата” Русия? Защо Путин им събира паспортите и на руснаците, за да не избягат от него? Кой бяга от хубавото?

Или най много да те напсуват че си "соросоид" ...понеже това им е единствената опорка

Що, бе? Аз ще отговоря - заминават на Запад, щото са прости и не виждат 20-30 години напред. Отивайки на Запад, свалят нивото там, а щом те могат да отидат, значи и още по-големи боклуци могат, т.е. в средносрочен план всичко ще се провали. Два цитата по тоя повод: - Import the Thrid World, become the Third World. - За какво ми е да членувам в клуб, в който допускат такива като мен. Така че, с това заминаване вдигат средното IQ тук и свалят средното там.

Ванга, много виждаш в бъдещето. Само да не се окаже че е било миналото, че тази носталгия ви е вала ватата...

Лудата шарлатанка Вангелия кво общо има? Трябва да си сляп, за да не виждаш какъв конфликт се заформя на Запад. Тоя Запад не е онзи. Докато не ни пускаха там, бяха добре. Откакто ни пускат, стремително се скапва. Да ти обясня по-просто - Западът е там, където ни няма. Щом ни има и нас, наред с всичкото джагал, това не е никакъв Запад вече. Къв е тоя джентълменски клуб, пълен със селяни, цигани и педали...

Отиват на метеното, което е финансов дълг

"...И аз какъвто бях млад, наперен и глупав..." Сега очевидна си стар и ище по оглупял...

Сутрешната доза Фейк Нюз. Отделно заглавието и статията традиционно вече се разминават.

Пак истината не ви оттърва а? Както беше "лъжа" за канибала в Русия

Ето това е истинско робство в 21 век.Няма искаш или не искаш.Ти нямаш право на собствено мнение и трябва да се подчиниш на царя

Благодаря на Бог че не съм руснак и че не понасям от дете органически тази сива,мръсна, студена кочина със ужасният си език и манталитет….

сега щеше да сервираш на резняците докато праскат скапаната ти жена,а после и теб

Абсолютно нищо!!! Все едно всеки един германец да го наричаш нацист или хитлерист само защото са имали малоумен диктатор. Онези герои които са ни спасили отдавна са мъртви. Вмомента Русия преближава повече нацистка Германия

То пък какво стана?Турците сервират на българите.В Одрин няма какво да ядат,защото българите изкупуват всичко.По магазините ни целуват ръцете братчедите.Но ти си блуждай разни простотии.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

На кой точно бог? Началниците ти са сатанисти, а техните началници - юдеи. Не ти ли е малко объркващо?

500+

са късметлии. Никой не може да им изкара акъла.