В Русия обмислят затвор за споменаване на наркотици

Руският парламент обмисля закон, според който публичните разговори за наркотици, използвани за удоволствие, ще се наказват с до две години затвор.

Обратно в новината

Коментари - В Русия обмислят затвор за споменаване на наркотици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То бива лъжи и манипулация в българските медии, но вашето на нищо не прилича вече. "ЗАТВОР ЗА СПОМЕНАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ" - няма такова нещо. Наказания, глоби и след това затвор. За пропаганда и продажба на наркотици. Става въпрос и за сайтове, чрез които се поръчват и продават наркотици. Както и закона за гейовете - "забранено е да се пропагандира сред МАЛОЛЕТНИ И ДЕЦА ХОМОСЕКСУАЛИЗМА - педерастията. Стига сте писали пълни идиотщини. Все едно да ви е приятно като си вземате детето от училище да сварите гей да му обяснява колко е хубаво да има не майка и баща, а две майки, двама бащи.

Императорът каза това е закон за защита на на моята власт !Който не изпълнява моите заповеди на дръвника .Русия е моя докато съм жив ,вие всички ще ми служите ,нали съм Император

думата наркотик е западна ,думата агресия и подтисничество е руска .Кажете кое е по голямото ЗЛО

А размишлението за наркотици няма ли да е и то подсъдно ? :-) :-) :-)

Предлагащите тази опасно нагло престъпна идея вероятно са обсебени от жестоки убиици паразитиращи в човешки тела..през стомашно чревен тракт.. реч идет о недопустимие паразити в пищевой тракт которие ползуют специално наркоманизировани с цел наглая диверсия против руского народа

Предлагащите тази опасно нагло престъпна идея вероятно са обсебени от жестоки убиици паразитиращи в човешки тела..през стомашно чревен тракт

УУУ ужасни тирани тези руснаци... Абсолютна диктатура... Да взимат пример от нас демократите! Тук направо ги поощряват хората свързани с дрогата )))

Русия защо копае голям ров по границата с ДНР и ЛНР?? Пази се от боклуците която тя вкара там??

Верно ли, че Путин ще забрани водката и алкохолните запои до безпаметност, които са ежедневие във всеки руски дом?

Е,не е като семейните партита с метаамфетамини в Щатите,но все пак...

Лоша новина! Ко'ще прая сега?!

Е затова Русия е ДЪРЖАВА!!!

която консумира 21% от наркотиците по света. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е, не 21% от всички наркотици, а 21% от световното производство на хероин, което никак, никак не е малко. А за Останалите дроги, не съм намирал достоверна информация

Руският парламент обмисля закон, според който публичните разговори за наркотици, използвани за удоволствие, ще се наказват с до две години затвор. Трябва да се говори с "отвращение" за наркотиците и тогава няма да има проблем.

Винаги съм смятал че Путин е прекалено либерален в това отношение . В Корея например наказват много по строго само за мислене в подобно направление .

Северните народи са лабилни не само към наркотиците, но и към алкохола, докато южните от хилядолетия живеят съвместно и ги употребяват и като храна и като лекарство. Методът COPY-PASTE e вреден, българинът например употребява алкохол ама с акъл както се казва, докато ако на руснак дадеш алкохол - той ще се очисти.

Рашките северни ли са или южни?

Ами сега?! Всички пишещи тук русофилистици са тревоманчета. Ами сега?! Как ще пишат за нещо, което ненавиждат?! Милите те...

Това с тревичката е бял кахър. Вашата е по-зле, щото сте на LSD или нещо по-яко - коментарите ви са писани все едно в състояние на делириум тременс! А това вече е повод за сериозно притеснение относно собственото ви психично здраве.

Ааа призначаш си значи... аз лично не употребявам наркотици. Предпочитам си алкохола.

Естествено че рекламирането на извършване на престъпления, също трябва да е престъпление.

Хаха,така се прави! В Русия не можеш да си намериш никъде алкохол след 22,00 часа по новите закони- няма кой да ти го продаде,защото наказанията са както за фирмата,така и персонално за продавача.Толкова по въпроса колко било разпасано там.Осъвременете си сведенията- 90-те отминаха отдавна,това е нова държава. Да,борят се с ужасно наследство- тенденциозно беше разпространен и направен достатъчно достъпен хероинът. САЩ наистина се "погрижиха" за руската младеж и пращаха промишлени количества от афганистанските полета. Ако приемат тези закони в добавка към започналото преди години още пропагандиране на здравия начин на живот ще си изчистят страната за 20-ина години. Там стана модно да откажеш цигарите например-нещо,което бих казал,че е абсурдно в Русия.Дотогава тук не само,че ще се легализирала марихуаната за радост на зомбираните наркоманчета,но и амфетките ще се продават в "Лафки"-те просто с надпис: "Да се дрогираш като Компира от Трейнспотинг вреди сериозно на вас и на другите около вас." Нека плюенето от протестъри и наркомани започне сега!

стига драска, пращаи дарения, че работата е батак. Доларе пращай. Ополченцы, получившие серьезные ранения за время вооруженного конфликта в Донбассе, оказались одним из самых незащищенных слоев населения. Поехать на Украину они по понятным причинам не могут, в Россию дорого.

Руснаците не ги мисли. Там в момента ги тресе такъв патриотизъм,че хора безвъзмездно настаняват по къщите си непознати семейства от Донбас,останали без покрив. За какво да им пращам долари,тоалетна хартия нямат ли си?

Не само за разговор. Достатъчно е да помислиш за наркотици и хоп, в тюрмата. Так надо!

Ще взема наистина да приема твърденията на нашенските простестъри, че Русия - това е Азия. Във всеки случай не е Европа: криминализират втора основна евроатлантическа ценност след педерастията.

Защо те страхува евроатлантическата педерастия? Май.... а? ХА ХА ХА

Чак пък "да ме страхува". Просто меките китки сте противни, особено когато агресивно демонстрирате различността си. А още по-противно е лицемерието на властите в страните, поразени от ервоатлантическа напаст. В Кравария например, която е световен шампион по брой обратни на глава от населението и като следствие - световен ментор в областта на правата на гейовете, президентът се кълне с ръка върху Библията. Същата Библия, която обявява мъжеловството за смъртен грях.

Май в 5 страни по света, хомосексуализма се наказва със смърт. В 70 е забранен и се вкарват в затвора при проява.

лошо няма!

луд ли си

az#Победа70

ей разгеле!

Тъй като Русия е изключително поразена от наркотици, да не говорим за алкохолизъм, сега вече руските наркомани няма да си говорят за наркотици, а за Путин - 3 дози, 2 спринцовки Медведев и тн

Необразований, България е на първо място в света по употреба на твърд алкохол на глава от населението и на второ, след Франция, по употреба на вино.

Дрънкаш глупости.

За радост не си прав - прочети класацията на СЗО от миналата седмица - в дисциплината "твърдо гориво" сме на "почетното" 19-то място в Европа. А едноличен и абсолютен лидер са албионците...

Тъй като си, както и преобладаващата част простестъри тук, изключително поразен от слабоумие, изявите ви се приемат със съжаление и присмех. :)))

ха-ха! точно! като оня виц едно време: шах, шах и две пешки метър :)))

от новината не става ясно кой точно стои зад това предложение и дали ще се гласува скоро. а дали ще се приеме, това е трети въпрос. проблемът е там че има доста "сензационни новини" както за русия така и за америка които освен за чесане на езиците за друго не стават.

Вицове за Путин. Лишаване от свобода 6 годинки. Некакви спомени се връщат в главата ми

Ами, всеки си има притеснение от различни разговори и думички. В САЩ магнитофоните, службите и правосъдието се задейства при споменаване на бомба, негър, педераст и др. неудобни думи и изрази. У нас е на път да се изкорени думата циганин! Няма никаква новина!

и да им забранят да говорят и за секс, защото рускините са световно разпасани и всеизвестни с проституцията си и как се продават по цял свят и особено в истанбул, пекин и токио самного популярни.

Май искаш да кажеш украинките и молдованките?!?!

еха.... резултатът ще е, че като доиде рускинята в българия за едно масурче, какви масури ще има да върти!

Това е крачка към тотална забрана за мисълта за наркотици и въобще на всяка "вредна" мисъл. Това е крайната цел на всеки диктатор - никой за нищо да не мисли!

Като въздух под налягане вземи събери акълец в кухата тиква, мани го Путин.

Този деградирал малоумник Путю с действията си всеки ден доказва, че наистина е болен от аутизъм

Е нее, аутистите са в повечето случаи много интелигентни хора, само са асоциални. А Путлер е хем асоциален, хем тъп.

Браво колега Джуджев, харесваш ми все повече и повече как действаш

Добър закон ще бъде, както е добър и този с/у педерастията. А някаква се размрънкала, че хората умирали от рак и спин и нямало да могат да се осведомяват. Ями те си заминават и едва ли биха тръгнали да четат пресата. Дреме им за каквото и да е. Особено спинозните в голяма част са наркомани и педерунгели, а такива не трябва да имат никакви права.

ПРИ НАС В АМЕРИКА ПОСТЪПВАТ ОБРАТНО - ПОЛИЦИЯТА , ФБР И БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ НА НАРКОТИЦИТЕ СЛЕДЯТ МАСОВО ТУИТЪР , ФЕЙСБУК , СКАЙП И ПОЩИТЕ .. ...И КОГАТО УСЕТЯТ ЧЕ СЕ ГОВОРИ ЗА НАРКОТИЦИ , ОТИВАТ И ПРИБИРАТ ДИЛЪРИТЕ ... А ДИЛЪРИТЕ СЕТНЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ГИ ХВАНАХА :))

Пребират само онези, които не се внасят. Плащачите никой не ги закача, както е навсякъде по света. Най-големият комунизъм е в щатите. Отиваш на плажа и те арестуват, ако си по прашки или без горнище. Че и мъжете могат да ги опандизят, ако се къпят по бански, а не с къси гащи. Единственият ти избор там е от коя банка да теглиш кредит, да работиш или да работиш, да си роб или да си роб. Друг избор нямаш.

В ЕДИН ОТ ЦЕНТРАЛНИТЕ ЧАСТИ НА ДЕТРОЙТА , ПОЛИЦАИТЕ И НАРКОДИЛЪРИТЕ СТОЯТ ЕДНИ ДО ДРУГИ .... ОБАЧЕ ИМА И ДРУГ НОМЕР - ЖЕНАТА НА НАРКОДИЛЪР С КОЛИЧКАТА С БЕБЕТО КРИЕ В КОЛИЧКАТА НАРКОТИЦИТЕ - КЛИЕНТА ПЛАЩА НА ДИЛЪРА И ОТИВА ПРИ ЖЕНА МУ ДА СИ ВЗЕМА ДРОГАТА ПРЕЗ 1 ПРЕСЕЧКА :))

10 години се задържаха в Афганистан,ако не беше дрогата, воиниците им и година нямаше да издържат.Дрога в Афганистан,спирт през ВСВ-на това се крепи войската им,да не мислите че на `трудовете на Ленин`.

и като свършиха наркотиците .... заминаха си от авганистан ? ахахахахаха

Нещата изобщо не са смешни.Влизат трима в къщата на местни да търсят дрога и избиват цялото многобройно семейство,едно хлапе успява да се скрие и вдига шум за случая.Руснаците ,няма как, осъждат войниците на смърт.На процеса пред всички осъдените казват-искате да ни убиете ,а заради същото направено по заповед ордени ни давахте, ще се оплачем на Брежнев и той ще ни помилва; или-офицер вижда тичащо дете,вдига автомата и за спорта пред всички "сваля мишената".На теб ти е смешно.Избягаха от Афганистан защото великата красна армия се оказа абсолютно некадърна.Техния човек народа го обеси с бодлива тел в центъра на Кабул.

Безспорен световен стандарт в лицемерието и живот в лъжа. Тия лицемери са способни и да вкарат някои в затвора , че казва водка, докато всички са мъртво пияни. Първо събориха 3000 храма, после се изкараха най-най-големите християни без да се покаят и кръстят и накрая започнаха да вкарават в храмовете икони на тези , които са ги събаряли. При положение, че носят отговорност за живота на стотици милиони и са лидери по аборти изневери, разводи и безбрачно съжителство без грам покаяние се обявяват за консерватири и спасители на човечеството от упадък. Изявени хомофоби при положение, че половината имат хомосексуални изживявания в някои от трите институции през , които минават : бандата , казармата , затвора или просто мъртво пияни , а понакога още в детството от пияния папа.

мале колко са зле !!! добре че ние в БГ сме свободни иначе как щяхте да си правите гей паради с приятелчетата

Много тъпо, какъв е смисъла? Това, че човек е неинформиран не го прави безопасен, напротив информационното затъмнение е най-страшното нещо.

Джуджето копира ислямска държава.(но с православна религия). Преди време (миналата година-юни,може да проверите) ...забрани дантелените бикини и прашките. Сега горките рускини ходят без гащи.Остана и фереджета да им сложи и стана руски халифат с джихадисти нападащи съседни държави..ха..ха.Ето защо руснаците идват в България-"да си приказват на воля"..ха..ха

и аз им се чудя, идват и идват ... да, толкова бедно живеят там, че могат да си купят апартамент в БГ за да живеят в него 1 месец, а богатите българи се чудят как да си платят наема, но им е леко на душата защото живеят в свободна страна и ги паз Нато така са я закъсали ... в москва за 1000лв не искат да работят , за това всички продавачи са гастербайтери и хората не са добре там , като отидеш на бензиностанцията постоянно те питат "догоре ли?" , луди хора, тука никой не ме е питал такова нещо на бензиностанция ....

Ако си мислиш че обикновенния руснак идва и си купува апартамент в България за да живее 1 месец силно се лъжеш или руската пропаганда силно ти действа.

И защо не си купят апартамент в Москва а в България? Защото в България са в пъти имотите по-евтини от тези в Москва.Манипулираш в разликата в стандарта и цената на всичко...За да си остави руснака родното място и да иде да живее в чужбина има причина,НАЛИ?

изключенията потвърждават правилото

eee

това на обама опорната точка ли е г-н изтрещелев? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щетев не знам дали знаеш , но някпи от първите московски царе да мюсюлмани, а царете от романовата династия до петър неизменно приемат паради и воюват , търсейки закрила и победа от алах с йерихонски шлемове целите изписани със сури и аяти от корана. Тези шлемове и досега се пазят и излагат в кремъл и имат сакрален характер, виж снимки и описание в руската уикипедия. А евразийството е завръщане към източните корени и духовност на вечната им деспотия.

браво и тук да го направят така ! като искаш да си говориш за тревичка , ще го правиш на УМ! Милите наркоманчета с ощетени права

Хората, които използват трева не са наркомани

Хората, които умират точно марихуана ще използват за обезболяващи ! Какъв цинизъм да се изтъква това като аргумент за легализация на наркотика !

Доволен от властта руснак седи на Червения площад след убийството на Немцов и държи плакат, на който пише само и единствено "Хуило". Полицията го задържа, а прокуратурата повдига обвинение за оскърбяване на президентската институция. В съда, адвокатът пита: - Но господин прокурор, как разбрахте към кого е адресиран плаката? - Е, ... всеизвестно е кой у нас е "хуило" - отговаря прокурорът. ... Тишина и неловки погледи и усмивки в залата.

Някой да има тревица и самогончик?

Широки известно е, че наркоманията, алкохолизма и проституцията са огромни проблеми за Русия. Отчайващата мизерия, в която живее обикновеното население, за разлика от шепата олигарси, ги подтиква към бягство от реалността или оцеляване с каквото могат. Миналото лято се наложи да пътувам служебно за 2 седмици до Москва, отдавна не бях виждал толкова депресия и безнадеждност. Руската държава се опитва да решава проблема като забранява да се говори за него публично. Егати наглостта.

аз пък всяка година ходя до москва и така си живеят че представа си нямат хората тук колко са добре там , а най-вероятно и ти си нямаш представа ! ако наистина си ходил ще е точно по служба ... колко поста трябва да напишеш че да събереш за билет до москва .... и обратно.

В Братски САЩ шофьорите на камиони като се напушат и не могат да уцелят тръбата на тунелите из Апалачите. Дали им се вижда двойна или изобщо липсва незнам, но в Колорадо яко печели щатската администрация от легализирането на марихуаната. сама от първата промоционална година приходите са $50 милиона. В Илинойс вече са разпродадени лицензите. Само $5000.00 за правото да ти разрешат да продаваш. А в Калифорния се атглежда "медицинска марихуана" под строгите щатски грижи...

Оставете Русия на руснаците. В България става по гадно. Гейберастки ченгеджийски произвол. В Шумен са задържали един от водачите на протестите в Гърмен.

някой иска да се разпали етническа война, ама в крайна сметка как иначе да сменим п...те

тия от къде черпят идеите си? От Северна Корея ли? А мисълта за водка ще се наказва ли?

Няма страшно!! И да с наказва,винаги могат да се местят в Полща...... По-големи пияници от тях-няма!! "Удобно" забравен факт.....:):):)))))))

В Русия винаги се е наказвало мисленето. Независимо за какво. Така разбираме ние демокрацията и винаги ще тщеславим нашия велик водач.

Интересно какво можеш да откриеш в щатските закони.... 1. Камарата на представителите на САЩ прие закон за космическия рудодобив 2. В Лос Анжелес, туршията е забранена, защото миризмата й може да дразни хората. 3. В Сейнт Луис, Мисури, е забранено пожарникар да спаси жена, облечена в нощница. Ако дамата иска да бъде спасена, трябва да се преоблече. 4. В Хартфорд, Кънектикът, е забранено мъж да целува съпругата си в неделя 5.В Тексас, Енциклопедия Британика е забранена, защото съдържа формулата за правене на бира. (ХАХАХАХА, ма много различно от разговорите за наркотици ) 6. В Калиспел, Монтана, децата трябва да имат рецепта от лекар ако искат да си купят близалка. !!!!! 7. На жените в Мемфис, Тенеси, им е забранено да карат кола, освен ако някой мъж не стои с червен флаг пред автомобила, за да предупреди хората и другите коли. (МАЛЛЕЕЕ а те ще ми говорят за дискриминация) 8. В Труро, Мисисипи, всеки мъж преди да се ожени трябва да убие шест коса и три врани. (УАУ)

Не бе, тъпако. По-скоро Корея се учи от руснаците и уменията им да контролират утайката в обществото.

Очаквайте скоро: В Русия обмислят затвор за публични разговори, в които участват думите демокрация, свобода, права, развитие.

И то,таен затвор....:):)))))) Подписали договор с ЦРУ,да използват техните,`дето затваряха хората,"по подозрение":):):))))))

да не си си чалма, че ти е жал за терористчетата ? Затворените там има защо да са затворени, та явно и ти приличаш на муджихидин, щом ревеш за Гуантанамо

кво ти пука ти нали си живуркаш в демокрация и свобода

Аз поне знам, че не живея в демокрация и свобода... не съм убедена за братушките обаче дали са наясно ...

тя демокрацията е като бялата лястовица

Понякога,лицемерието и истината,вървят ръка за ръка..... Само,че истината винаги успява - на края- да направи лицемерите да изглеждат жалки,каквито всъщност са:):))))))))) Така,че лицемерните мисловни мумии от форума,да бъдат така добрички да си затворят плювалниците и да оставят останалите да изкажат мнение!! Ако наистина има такъв закон,със сигурност не е толкова -нито смислен,нито резултатен,нито пак в посока на свободата на словото....... НО,батковците с ай-кю на спанак,`дето лаят срещу този закон,знаят ли да ни кажат в кой Щат на С.А.Щ. има действащ закон(това,че не е приложен от десетилетия,не значи,че не може всеки момент някой да се призове на него),че мъжът може да бие до един път месечно жената с пръчка дебела колкото неговият показател и ако пръчката е по-дебела от неговия показател или я бие повече от един път месечно,изисква се нейното съгласие??:):))))))))) Или предпочитат да се приеме закон,който да разрешава да се агитира за наркотици,ако не се прилага от агитаторите тяхното поемане със сила?? Както законът за педофилията в Холандия и за зоофилията в Германия?? Смешни умствени джуджета с деградирали заместители на мозъци,ни "учат" по форума,на "достойнство" и "свобода",гарнирани с цености и етика - заемани от някъде,защото не разполагат със собствени такива....... :):):))))))))))))

интересно като се разпадне Раша, а Путя го няма вече, чии топчета ще държиш тогава ?

Твоите.... И ще стискам с цяла сила...:):):)))))) Друг въпрос??? П.П. Прочети внимателно коментара глупако и дано разбереш,какво пиша!!

Алкохолиците,алкохолиците какво ще правим другарю путин?Това е най,най,най-големия проблем на русия?

А така рашките уверено са се запътили да стигат Северна Корея...

Какво те притеснява, нали ще си доволен? Освен това в светът, винаги трябва да има конкуренция. Полезное за стягане на редиците. На свободният демократичен свят и на "не" демократичният свят. А и не бива да забравяме, че с който и да сме били, щом България е с него, той винаги губи.

С това темпо, няма много време да ги догонват ....

Тихо госпожо....... да не стане както с Иран и се превърне лудият севернокореец в добро момче за САЩ,че неудобно...:):):))))))))

Все пак, би трябвало да има, "пропаганда" в подкрепа на "дадения закон". Това и в САЩ, и СССР, и в ЕС, и в Русия, а дори и в Нациска Германия се е правило. А то никъде нищо, само тук.

Само да попитам. Референдум за забрана на пушене на работа и в завдения имаше ли ? Не ? Значи в България и ЕС може. А в Русия не било демократично. Ами хайде да разрешим шофирането след употреба на опойващи вещества. Хайде да разрешим и рекламирането, примерно на пушенето на отрова за мишки. "Знаете ли какъв кеф е" ? Някой вникнал ли е във въпроса въобще?