Русия прие спорен закон за личните данни

В Русия днес влиза в сила закон за личните данни, задължаващ чуждите и руските компании да пазят и обработват личната информация на руски граждани в страната.

Обратно в новината

Коментари - Русия прие спорен закон за личните данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оооох, с нашите камъни по нашите глави.

Няма по-тапирска нация от рашките. Белите цигани на света...Копаят ресурси, откраднатите пари в чужбина, пипнатите от Вовата - за оръжие. Народът като сиукси в резерват...гладни, ама горди. Питай ги с какво - и те не знаят... Сигурно с международното положение, курса на рублата или Челябинския метеорит.

"Изхождaнето нa Меркел" сa двaтa нaй- хитови филмa в СAЩ Премиерите ще сa по Коледa !

Аз съм Щерев ..ха..ха що Путлер не ме хване за......ха.ха..ха

За какво новината да удари 1000 коментара? Руснаците ще проверят всички пробойни на перестройката и ще опазят държавата си. Имало е НЕП - световна изолация 1923 г и с аоцелели, за други случаи, който иска да си чете.. Те няма да се дадат, ами ние къде сме? Само чатим да изпуснем парата

Не пожелавам и на най-Върлия ми Враг - Днес да Е Обикновен/на Руснак/киня ! ...било в Русия, хеле пък Навсякъде-Другаде по Тази Планета. -,а Вие-Лично - какво Целяхте с коментара-Ви ?

службите нa ФAЩ,ония директно под юргaнa и под ръбa нa тоaлетнaтa чиния кaмери ти слaгaт ,филмa се гледa от aгентите,и Оскaри се рaздaвaт !

Тази новина защо още не е ударила поне 1000 коментара? Да не свършиха паричките за Интернет изследвания?

са толкова важни тия лични данни? Ами в днешно време не са важни те.

Защото никъде по света не са важни. Само в България припадаме по това. Всички други имат изградени механизми за защита и никой там не може да те продаде само затова, че ти зане ЕГНто.

ФБР и ЦРУ са потресени от този неморален Закон и се стахуват, че и КГБ ще започне да използва личните данни на Оланд, Меркел и Плевнелиев (не дай Боже!). Но се надяват. че поне засега няма да ги конкурират в подслушването на "двамата Големи и БГ-то"...

Дааа... ТА ! - я дайте ако обичате от ръженото ! (, че да Не стигаме...я до ръжената марка я до Ррръжена ;-)

Спомняте ли си Марков ? ... Березовски ? ... Литвиненко ? ...единият на Симеон ? ... Филип ? ---> що Ще ги Правим тия 'братушки', Българ(к)и ?!

Хоп ! - първата муха/'братушка' цопна.

А Кой/и Е/СА вносители на Този закон ?

Всъщност - Мрежата де-факто Я Изгражда Нонстоп...

Според някои Антихристът вече е тук.

Регистрарът, Колега ! Българският интернет Регистрар . ... Всъщност - ето И-ОщеЕдин Резон ЗА Глобалността на Работните-Ни Групи .

но не е негово,също и ретината. До Работните групи да стигнат има поне 10 години,ако въобще е възможно. Медийна -модифицирана- оранжева-глобална-неофашстка/берг,исай-мечка-полза петрол-цени и на изток и на запад Колега.

Съобразно Реалностите у Нас - Всяко Забавяне на Работните-Ни Групи - Е Недопустимо ! (Ех, Шеленберге... Шшшеленбергеее ..:-)

В братски Катар, където през 2022 ще се проведе световното първенство по футбол, всички участници и гости на първенството от мъжки пол, подлежат още на летището на медицински преглед. Този преглед включва и телесна визитация от проктолог. Т.е. бъркат ти с пръст в задника. Ако докторът реши, че преглеждания е хомосексуален, го осъждат на 5 години затвор. Плюс бонус от 50 удара на голо.

Извинете, ама ЕдинственоВъзможната връзка с материала виждам като : - на Всяко летище по Тази Планета откъдето има полети за Катар - се изтъпанва един добре-сложен Такъв (дет Вие описвате ) ...и т.н. ....и Изведнъж дошли реднековете ил мормоните, ииии... :-)))))))

Ааадвокате ! ...:- ))))))) ... Всъщност - намирам че Е Време ЗА Български интернет Регистрар ! (Хората във Водещите Държави - Вече създават интернет Право/Юриспруденция. ... Годо - Не участва де ;-)

Мислех, че на запад това отдавна се прави. На щатската граница освен, че вземат отпечатък ти снимат и ретината.

Обаче като ти няма ретината няма каво да се снима!

И Къде/в-Какво казвате виждате връзка с материала ?! ... Отделно - Ако Вас-Лично Винаги Ви сканират Там --> Значи Има Нещо.

Не само мен лично, а и всички влизащи. И тъй като съм ходила не веднъж, процедурата е такава на всички летища, на които съм била. Връзка с темата и достъпа до информация за граждани не виждаш, така ли?

това е сигурен признак . че медийната война ще бъде открита-дано не е прелюдия на по-сериозни събития !

Имате право - Хич Не е весело, Колега ! ... Всъщност - ВсеПоСилно се твърди че Кремъл/Лубянка има пръст в Логистиката на бежанския Потоп в Европа.

може да бъде ако война подготвя се сега в Европа хъм.

Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от руския спорен закон за личните данни. Благодарение на вас станах горещ привърженик на руския спорен закон за личните данни и направо се влюбих в него! И на мен ми се прииска и ние, в България, да имаме такъв хубав български спорен закон за личните данни и да му се наслаждаваме. Желая по-често да пишете за симпатичния руски спорен закон за личните данни! Ще доставите огромно удоволствие на цялата аудитория!

Ще бъда очарован да Видя Новия Нюрнбергски у Нас !

"австрийските българи" ли?

Пълен контрол над опозиция и граждански движения!Да, скоро почват и путалинските гонения и терор....

Спорен!?! За кого??? А, да за американците...

От виртуалността до Виртуозността - има Бая Разлика, Колега... (Извинете !)

Разумен коментар!

Всяка една себеуважаваща се държава ще иска данните на нейните граждани да си стоят при тях и да не се разрешава на чужди държави да имат достъп до тях. Руснаците МНОГО късно са се сетили! Трябваше доста по от рано да го направят това. Изрелците - както винаги - не се поплювкват за тези неща. Преди около 2 години американска компания купи изрелския Уейз - социален ап които показва къде са приятелите ти, къде има полиция по пътя и прочие. Продадоха фирмата но Израелското правителство настоя сърверите да си останат в Израел и да не се пренесят в САЩ.

Струва ми се че се Опитвате да попоприплъзвате, Колега... - Тук - Става въпрос че Кремъл Държи да има Достъп до Навсякъде ! ...и то - Без Съответния колатерал. ...а че у Нас троянскоконието на 'наште' Е Безподобно - напълно Ви подкрепям !

О, соросоиди, треперете! Вече от ФСБ ще ви записват и IP- тата, и тъпите коментари, и справки за заплащането им с банковите преводи от съответното НПО. И след време ше си имате приятелски разговори с насочена в лицето мощна настолна лампа с другарите от ФСБ. Приятни кошмари! ;)

Вижте, Колега... --> Тук Е България ! И ! - ще Има Държава . Тепърва !

!

САЩ подслушват и следят всички не само у тях, но и в цял свят! Няма нищо чудно, че РФ поставя бариери пред произвола им.

В Путландия нищо ново.Там отдавна се следят и цензурират всички и по всяко време.Само така може да си държи под контрол свободолюбивия руски дух.

по точно е .... държи под контрол свободолюбивия американския дух :)

да, но в САЩ има маленкая Одеса и там хиляди руснаци, а в Русия само 1 предател , стига сте защитавали злото

Смешен плач! В САЩ отдавна всичко е под тоталния контрол на правителството и тайните служби. Просто в РФ прилагат челния американски опит. Нима има нещо лошо в това?

Радвайте се, че все още имате избор дали да бъдете следени в Интернет или не като не го ползвате - като ви забучат чиповете у главътъ ще си спомняте с носталгия за сегашните аматьорски шпионски времена.

Струва ми се че говорим относно Руски закон (ха да Пропусна кавичките)... --> Сте ли ха Савушкина55, Шит Савушкин ?!

Руснакът и без закон си прави каквото иска.

Избягват се разни арабски пролети и деликатеси и натиск върху определени лица. Има смисъл но дали е възможно е друг въпрос. След като нещо може да се види в София то може да бъде записано в София. Само пълно сегментиране на мрежата може да постигне каквото искат. Може да успеят например със данните за здравеопазването или банките.

Е, че то из Магреба мигар беше така я ?! ...или в Египет ?! Отделно - имате в ръка лапа/ифонката..снимате/записвате където Сте ...и го качвате/записвате където Искате .... Тогава ?!

това е най нормалното нещо което отдавна се прави в западните страни, а в Русия чак сега ли го приемат

Хем девет едно едно (за име) , хем самупиусиуъньи... ---> Руки вверх, Савушкин Шит !

Голямо шубе за Путин!Такива са дребните,Страхливци и властолюбиви!Отиде до смъртта му да е диктатор в Русия!!!!!!Ей не може тази територия да допусне не диктатори!!Тя си ги отглежда диктаторите..!Жалко за мужиците........

Явно ФСБ-то (КГБ-то) са гола вода, щом не му стигат силиците само да обработва личната информация на руски граждани в страната. Некадърници! Другарят-мистер Путин пак стана за смях пред целия свят!

Русия иска законно да слухти за информация на собствена си територия = трагедия, ужас, ще се ползва за политически чистки... убийци, престъпници, Путин комунистически боклук и т.н. САЩ подслушва незаконно цял свят = правят го за благото на света, защитават ни от терористи, светци, ангели, дайте една награда за мир на Обама. Театъра е пълен...

Путин също се натискаше за Нобелова награда за мир непосредствено след като изтрепа 250 хиляди чеченци! И за Крим, Даунбас и Лугандон също я заслужи!

Друго са милионите, които избиха американците в арабските страни нали? Ама защото са "ваши" хора и историята ще показва реалните цифри без 3-4 нули накрая.

В Русия всичко е безспорно. Демокрацията е диктатура Свободата означава робство Войната означава укрите сами се унищожават по поръчка на някакви американци Путин е гениален и непогрешим Всичко е наопаки.

"демократичния запад" записването на лични данни, следене ма гражданите, арестуване без заповед итн, итн в името на "демокрацията" е широка практика.

Ох, дирчета, уморихте ме с вашите заглавия : на Русия всичко и е спорно, а на САЩ всичко му е прекрасно. Това като с неправителствените организации - в Русия има 400 броя американски, а в САЩ има 5 руски. Ама пак руснаците бяха нещо виновни. Стегнете се малко, де !

Не виждам Защо се правите на (мамин)Кольо, Колега ... - материалът Тук - Е за нещо в/от Русия !, т.е. Ако би бил за в/от Америка - естествено че Тогава ще се адресираме натам. (Извинете !)

Този комент ще си запазя и ще го копвам всеки път под всяка една статия, където тролчета въртят сучат все отклоняват темата към Русия, нищо че става дума за съвсем други неща. И ще Ви цитирам.

Не съм чел коментарите щото със сигурност има доста дето са "сведущи" за свободата и демокрацията....Само ,дето у България ,ако не предоставиш специална машина /ПС/ със специално инсталиран софт ,който да мооже да записва логове за всички абонати -час,ИП,МАК in -out и данните да седят най малко 6 месеца!!!Достъпът до машината е 24 часов .Ако се разровя в служебните мейли ,дайе и името на агенцията и мейла мога да пусна...А ми говорете за "лошите" руснаци ...пак закъсняха...

Защо Пак Инсинуирате ?! - Данни се Предоставят Единствено-И-Само при Валидно Запитване !

Ти в коя България живееш?

Кое гарантира ,че само при съдебно дирене?достъпът на агенцията е 24 часов ,даже и не питат какво им трябва.Но ако трябва да се иде на съд -ТОГАВА правят официално запитване!!!!И през това сме минали!

Ха-ха-ха, даже и тогава не е сигурно, защото министърът на вътрешните работи може да каже "НЕ" на "валидното запитване", а ако случайно го осъдят, то като дойдем на власт следващата инстанция ще го оправдае. Иначе по въпроса, в България работата е безумна, реално достъп има ВСЕКИ, който може да те МОТИВИРА по съответния му възможен начин. Т'ва частна фирма да събира и съхранява лични данни е такава безумщина, особенно в държава в която контролните, правозащитни и правораздавателни органи се занимават се две основни дейности оцеляване и бъркане в носа!

FuckTheEU

Доколкото виждам, проблемът на сороските тролове тук не е, че се съхраняват личните данни (което е практика навсякъде включително у нас), а проблемът е там, че се съхраняват в Русия.

Вижте, Колега - Не си заслужава да се Опитвате да инсинуирате .. - у Нас - Данни се предоставят САМО при Валидно запитване - колкото до Нещото в материала - Не-само В Русия, но И всеки който дава Комуникации С/Към/От Русия - Ще Е длъжен да прави Нонстоп Запис. (Затова и си позволих да Изкажа детайлната 'перспектива' тук преди.)

Ще се правиш на дръж ми шапката, к'во значи "валидно запитване"?! Т'ва че руснаците действат по грубиянския начин, идва меснтото силово държавно звено и си взима каквато информация иска, как по същество се различва от рафинирания метод за подслушване и следене разкрит от врага на народа на САЩ Едуард Сноудън?!

хибридната война на ФАЩ и еврогейските им марионетки срещу истината: "Един и същ закон в Русия е спорен, във ФАЩ е безспорен!"

Ех, тези хапчета.....

Путенцето отново го е хванала параноята и отново изтрещя.

Вонята на Савушкина-шитътъ и 'наште' интернетчики става Нетърпима...та Ако позволите, Колеги - да Изкажем Основното до което Ще доведе едно Такова 'начало' : - Отлив/Изтегляне на Всички Уважавани доставчици на такива услуги от Русия ! -- 'насищане' Изцяло на Руския такъв 'пазар' с Подготвени за бизнеснезнамквоси кагеБейци ... Сумарно : - хем Самите Руснаци/кини ще Спрат да ползват такива услуги, хем комуникацията между Русия и Цял Свят по/чрез тези протоколи/видове ще Изчезне.

ВСЯКО УТРО ЗАПОЧВА С НЯКОЯ ОТКАЧЕНА НОВИНА ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ИЛИ ОТ РУСИЯ.А РАЗЛИЧИЯТА МЕЖДУ ТИЯ НАМАЛЯВАТ ВСЕКИ ДЕН.САЩ ПОСТИГНАХА СВОЕТО:ОГРАДИХА ЕВРОПА С МАЛОУМНИЦИ И САМО ГИ ПОДТИКВАТ КЪМ ПО-ГОЛЕМИ ПРОСТОТИИ

Ало дирници въпросче: например като Български Гражданин - какво лошо има в това личните ми данни - имена, професия, дата на раждане, писма и т.н. - да се съхраняват в сървър на българска територия, а не в Щатите, Германия ... ?!?

Лошото е че някой въобще ще ти съхранява, но спокойно това, което казваш никога няма да стане в демократична България

е всеки път ще попълваш безкрайни форми по сайтовете за да си поръчаш нещо онлайн ?!?!?

Николовв

Ти какво си мислиш, че никой ти няма личните данни ли?!?! :))))) Да в едно си прав, че ние не сме независима държава и нашите данни няма да се съхраняват в България, а в САЩ!!!!

Ти вярваш ли че ако си успяващ бизнесмен,успяващ бизнес В БГ ще пазят в тайна твойте данъчни декларации,наличност по сметки и банкови транзакции.Или някой от комунист или полицейски директор няма да се възползва от тях за да пресъздаде твойта идея.ЧЕ В БГ В 80% ОТ ФИРМИТЕ СА ЗАМЕСЕНИ ПОЛИЦАЙ ИЛИ МАГИСТРАТИ???КАКВА Е ИДЕЯТА?

Към русофилите:Абе чудя се едно. Защо вие дето има носталгия по соца продължавате да симпатизирате на русия ? В русия няма нито соц, нито комунизъм. Там е най-дивия капитализъм. По див и от америакнския капитализъм и от китайския. Социални държави има само в Европа...........

Социални държави в Европа има,но са антисоциални към собствените си граждани за сметка на "бежанците" и малцинствата.Сиреч скоро няма да ги има тези държави. В Русия и Китай има капитализъм,който развива въпросните държави- парите остават в страната,държавите не биват източвани. Никой не симпатизира толкова на капитализма в Русия,колкото всички мразим финансовия лихварски фашизъм на САЩ.

САЩ е мразен от плиткоумни идиоти, които искат да живеят в 8 век(демек в росията).

Ей на това му се казва "западна" демокрация, събиране на личните данни на гражданите, това го няма в никоя Бяла страна.

Я СИ ПОМИСЛИ ПАК

Прав си, САЩ не е Бяла страна дори президента им не е бял.

САЩ е нормална, цивилизована страна, с демократични ценности, а не като росията.

Като говорим за лични данни,защо не мога да пускам коментари в ДИР с браузър TOR ? Зщо на сайта никъде няма декларация за поверителност,в която да е поет ангажимент,че данните на пишещите няма да бъдат предоставяни на трети страни ? Защото го правите,нали,ДИР ?

А защо пишеш като не си съгласен? Да си чешеш езика само ли?

Савушкина-шитче ли Сте ?! - Би следвало да Изкажете отн. TOR browser ! - Би следвало да Знаете че Навсякъде в Нормални Държави - Първо Трябва да има Валидно запитване за Предоставяне на Данни.

Дирници исками се със същия патос да пишете срещу хамерика която шпионира целия свят!

Рубладжия общо взето си.