Путин: Съветският народ спаси Европа

Руският президент Владимир Путин заяви, че желязната воля на съветския народ, неговото безстрашие и твърдост са спасили Европа от робство.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Съветският народ спаси Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин е най- великият съвременен политик!

Вярно е! Поклон господин Путин! Ако бяхте открили газ по-рано, България нямаше да е тъпкана толкова отдавна от Европа. Винаги са ни завиждали, а вие винаги сте били наши братя.

Слава на Русия. Да го духат всички осъдени от народния съд и техните фашизоидни отрочета. Да го духат всичи хитлерофили и американофили. Слава на Русия,слава на България. Да живее българоруската дружба. Мдаа минусите ще изброят броя на оцелелите след предателство на Българя, фашиски фамилии и американски проститутки.

Подкрепям: Слава на България! Слава на Русия!

Ако не беше руския народ и денят на победата нямаше да има ден на Европа, а ден на Хитлер. И относно спекулациите за помоща на САЩ-сащ гледаше като хиена през ВСВ как са се захапали Мечо и вълка, едва когато Мечо изви връта на вълка и влезе в бъллогата му да го доубие през 1943 година или две години след началото на войната, САЩ като една истинска Хиена се присъедини към усилията на СССР. Слава на руския народ които дадоха 30 милиона жертви, 1/20 от населението си само и само да избавят света от кафявата чума.Слава, Слава, Слава

Втората Световна Война беше започната ЕДНОВРЕМЕННО от съзниците СССР и Германия с подялбата на Полша...

ако не беше американската помощ никога русия нямаше да победи просто аман от от руска пропаганда, акаквото каже путин е точно обратното

Аман от българи продажници

е това си е върла лъжа , англоговорящи спасиха света , за съжаление не и от комунизъма

ти си 1боклук.

Някой може ли да каже какво ще да е това "съветски народ"?

do you панимаеш?

Резултатите от Втората световна война на практикаа са изтрити. От наследниците на фашистите, независимо кои и къде. Вижте сайтовете, вижте псувните на десните, които при социализма не смееха да пръднат. А сега анонимно се заканват, рушат, насъскват. Историята показа кой как реагира, когато се изправят двете страни в конфликт. Кой губи и как после трие кървави сълзи и сополи, че ги боли. Късата памет на нашите фашаги и ниската култура определят последното място на страната в Европа. И така ще е дълго време. Ще ги оставим съвсем да се насерат, та да ги подгонят отново с камъни.

Да напомня на всички, че държави-съюзници встъпили в войната 11 месеца преди тя да е свършила. Русия тогава вече е освободила своята територия и встъпила в Европа, взе Берлин и се среща с американците на р.Елба. Помагали помагали, ама, късно. Очаквали кой кого ще надмине. Хитлер обаче срещу Русия използвал цялата мощ (икономическа, финансова и ресурсна) на Европа, която се предала без съпротива. Франция, например, е държава колаборационист. Жените облажали немските офицери, а мъжете се криели под перваза. Ако беше предала Русия, Европа щеше да види свобода и благополучие през крив макарон. Трумен още в началото на войната е казал, че да се трепят взаимно, а ние ще гледаме кой кого ще надделее. Нищо не се променило оттогава. По същия начин действат и сега .Европа трябва да бъде благодарна на Русия за нейната саможертва и своята свобода. Що касае БГ, че била окупирана от Русия. Да не беше фашизирана.Кой и виновен. Нали е била в коалиция? Тогава? А подялбата е станала не от Русия, а от всички съюзници.Тъй, че стига рев.

Ти си един глупак...съюзниците стъпиха в Европа през 1943, а преди това се ограмоти къде се биеха...жокер - пак срещу немците

Ако не беше руския народ и денят на победата нямаше да има ден на Европа, а ден на Хитлер. И относно спекулациите за помоща на САЩ-сащ гледаше като хиена през ВСВ как са се захапали Мечо и вълка, едва когато Мечо изви връта на вълка и влезе в бъллогата му да го доубие през 1943 година или две години след началото на войната, САЩ като една истинска Хиена се присъедини към усилията на СССР. Слава на руския народ които дадоха 30 милиона жертви, 1/20 от населението си само и само да избавят света от кафявата чума.Слава, Слава, Слава

СССР/червената армия унищожиха 3-тото Българско царство и докараха на власт неграмотните обирджии на мандри...

Да живее Русия,да живее Путин,всички други мнения са глупости

от далеч, че фошисткият ти дядо много го е било яд че партизаните му ядат сиренцето

Жалко,че за президенти ни се падат все п...ки, а не мъж като ПУТИН!

Требе да се пишеш "жалка" с тези мераци....:D

Опрна точка от източника: Ако не ни беше "спасил"Сталин ,нахлувайки с танкове,сега БГ щеше да е една богата и свободна европейска държава.А не мизерна посткомунистическа руска губерния(управлявана от 3-то поколение комунисти и агенти на ДС)с морално разложено ,циганизирано и демогравски ликвидирано население,с 2млн.имигранти.Това е последствието от "освобождениети"на СССР.

Дали, ама надали...

.....да добавя, руснаците виждам са си напазарували в българия правителство,съд,прокуратура,данс,медии, партии.руската колонизация в бг по морето върви в пъла сила , наброяват над з50 000 ,вече строят затворени училища и отправят искания да се говори на руски език,путлер си е харесал българия и и подготвя украинскиия сценарии-мисля,че не трябва да остава никакво съмнение за всички трезвомислещи българи. над 3 000 000 българи потърсихме нормален живот в чужбина,защото не желаем да живеем в путлеровата бг кочина и в руката бедност,престъпност,беззаконие и мизерия.

Скандал крият, че народът се стопил до 5 758 301 души link

'съветски"?до едно време пултер ми беше смешен,след това ми стана жалък,обаче сега взе да ме плаши- откровен психопат е!като нищо ще предизвика трета световна-иска да завлече света със потъващата мизерна терораша,много злобно и отмъстително мекотело

Я сега да си представим, че Червената армия не беше прекосила Дунава, а бе продължила на запад през Румъния. От кого трябваше да се спасяваме тогава? И какво щеше да стане тогава? Едно знам - едва ли Българската армия щеше да допусне крадците на кашкавал да дойдат на власт и да избият цвета на българската интелигенция и да съсипят бъдещето на българския народ за поколения напред. Е-е-х, мечти, мечти!

Нагъл, по- нагъл, най- нагйл, Путин. Спасили Европа от робство. Престъпленията на съветския сталинизъм по нищо не се разливаха от националсоциалистическите такива на Хитлер. Дори ги надминаха в някои отношения.

ПУТИН СПАСИ ЕВРОПА ??? А - ОТ КОГО ??? ИЗТЪРКАНО , СМЕШНО , И НАЙ-ВЕЧЕ ЖАЛКО .

том том, доста си глупав. явно черпиш информация от песните на пайнерките и ара?!?:-))))

От Русия по-добро нема, както и от Искъро по-дълбоко нема, особено в момента. Много са скромни. То скромността краси човека, но чак пък толкоз! Що тогава не си взеха цяла Европа след войната под свой ботуш, а само нас - източните. Протестирам, не е правилно!

Благодаря,на СССР че 1941 год. началник на Генщаба е бил олигофрена Жуков.Благодаря на СССР че не можаха да изпреварят Хитлер който те го докараха на власт през 1932 год.

американските милиардески фамилии са финансирали Хитлер, пазят се документите, а англичаните са финансирали Ленин и са му дали оръжие за революцийката му

Ленин е финансиран от Германия и това е държавна политика, за да се изключи от войната Русия и така съглашението да се бие на един фронт. Гледайте 'Тайна века - Кто заплатил Ленину' и ще научите всичко от игла до конец

Виж че отделни представители на бизнеса в САЩ са подкрепяли Хитлер е вярно - Фофд е бил яростен антисемит и е дарил много пари, Кока Кола също, като е изпращала доставики на напитката си в Германия дори известно време след включването на САЩ във войната. Спрели са едва когато подводниците са торпилирали кораби с кока кола. Това принудило немските инженери по хранително - вкусова промишленост да запълнят празнината с Фанта което беше някакво съкращение от фашизъм и още нещо...

помощ за Хитлер идва от ... Сталин!

Колкото и да не им се иска на някои да го признаят това е ИСТИНАТА

добре казано! това е истината! хайде, русофоби и про-западни фенове. давайте. ще я ГЪЛТАТЕ ли направо (истината) или с преглъщане също ще ви се получи?:-)

Всеки, който не лиже съветски г.з е обявяан за русофоб от такива като теб.

Началник

не мога да се скрия, защото съм Шеф и се виждам от 666 метра...

На 23 август 1939 г. е подписан пактът Рибентроп-Молотов (наричан често и Хитлер-Сталин) договор за ненападение между Германия и СССР. Наречен е на името на външните министри на двете страни. В секретна клауза на пакта страните в близост до двете държави са разделени на зони на интерес, които съгласуват териториалното им разпределение между СССР и Германия в Източна Европа и де-факто представлява ревизия на Брестския мир. Договорът се смята за една от най-важните предпоставки за избухването на Втората световна война. Тъй като в резултат от подписването му, Германия "спокойно" напада Полша и започва Втората световна война, а СССР окупира и след което насилствено присъединява към себе си Литва, Латвия и Естония и източна Полша, започва Зимната война срещу Финландия и откъсва територии от Румъния. Любопитното, е че по-късно съветските историци изваждат този договор "под друга светлина" и пишат, знаменитата фраза, че "Германия вероломно нападнала" Съветския съюз. Вторият интересен факт, свързан с пакта Рибентроп-Молотов е, че неслучайно дори и след края на Втората световна война, дори и като победител СССР запазва същите териториалните придобивки, които са подписани по този договор (промените са незначителни). И, те така! Те това са спасителите на Европа!

А, защо този интелектуален лилипут Путин поставя знак на равенство между "съветски" и "руски" народ???

саветският народ още смята с дарвеното сметало ,спи на печката,пие одиколон,краде и убива за бутилка водка и не може да зглоби самовар-получава се калашник.

" желязната воля на съветския народ, неговото безстрашие и твърдост са спасили Европа от робство." Тлъста и дебела дезинформация, но какво пък, руските тьотки и алкохолици ще се порадват на руската мощ в потрошените им панелки, докато наблягат на самогона и киселите краставици, а и българските им аналози с киселото зеле , пърцуцата и червеното знаме също.

америка спаси русия и направи голяма грешка .повече няма да спасява неблагодарните рушнячета.

Какво искаш да кажеш, че американците ей така, от състрадание към руснаците са го направили? Няма такова нещо. Войната е най-големия бизнес, и Русия си е плащала за всичко скъпо и прескъпо.

Голяма злоба ви тресе българите. А вие какво сте дали на света,че си позволявате да плюете? Не се сещам....смешници!

Злобарчетата дето пишат тука отдавна са спрели да бъдат човеци, камо ли българи. Но така е като си продават душата на Лукавия за центове...

Гледах днес интервю с англичанин - ветеран от Втората световна война. Той благодари на съветската армия за героизма и призна,че съветските войници са победителите, а западните държави на доста по-късен етап са оказали известна помощ. До миналата година английското правителство е забранявало на участници във войната да получават награди от Русия. Путин е връчил първите награди при посещението си в Лондон 2013. Днес повече от 300 английски ветерани от войната са били наградени с руски ордени.

Нямаше да има никакъв десант в Нормандия през 44-та, ако хитлер вместо срещу СССР беше хвърлил над 5 млн. си армия в десант на Ла Манша през 41-ва!? И най-вероятно съдбата на Франция щеше да последва и Британия и за около месец сигурно Чърчил щеше да е капитулирал... И вероятно Света сега нямаше да е същия, но всичко е било въпрос на стратегия и политика!

Германия е във война с Великобритания от 1939-та Не я е нападнала, защото Великобритания е имала много по-добър флот от Германия и няма как да направят десант.

Да бе, защото пишеш безпарзонни глупости, изсмукани от пръстите си... 5 млн. сне могат да щурмуват 30 км. проток заради някакъв "велик" флот... Дрън, дрън ярина... Истината по-скоро е, че Чърчил е бил голям дипломат и е успял да насъска тъпия хитлер срещу СССР, защото го е убедил, че на "мъгливия" остров няма ресурси за да води световни войни, за разлика от житницата на Едропа /Украйна/ и пребогатата на нефт, газ и др. Русия... Чети малко повече всякакви източници, а не пиши откровени едностранчиви глупости!

хубаво че пишеш, ама от къде имаш тези ЗНАНИЯ? Или си гледал в България документацията от ДЕСАНТА? Да знаеш - ти нямаш и най малкото понятие какво е било и изобщо войната в Зап. Европа и разоряването на Германия със самолетите! Нищо не знаеш от Запада!

Ако американските еврей не бяха спасили руските болшевики от Хитлер днес светът щеше да е едно по-добро място...

Шило

Бъди сигурен, че след СССР идваше техният ред!

Никаква победа над фашизма не е имало!Ако е имало ,щяха ли толкова фашаги да драскат по форумите?! Лагери-магери-измишльотини на нашите нацисти,за да се правят на герои!Ако е имало-вас сега нямаше да ви има! Да живее анархизма-единственият,който може да сложи справедлив световен ред и да изчисти боклука!

Уви, те не са фашаги, а тъпаци...злобни надъхани тъпаци. От такива и Хитлер би се отвратил и би ги пратил на лагер...

след грандиозния десант в Нормандия, САЩ и АНГЛИЯ успяха да спасят голяма част от Фашистите!

те за това ли националсоциалистите са ги стреляли от бреговете на Нормандия? Фашисти е имало само в италия, вземете го научете най-после това с тъпите си кратуни. Хитлер е бил НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ!

добър човек е бил, не като Дучето Я!

това са били руснаци бе! нали те ги мразят и ги дразнят постоянно! а фашистите, не бе националистите, са си техни хора! Нали те им направиха Бомбичката и ръководеха НАСА

От три дни само това повтаряш! Става въпрос за едно и също с различни имена!!!! Като у нас -на едно място казват"картофи",на друго "барабой",на трето "компири"!Все едно и също! От това по-просто сравнение не мога да ти дам-дано си разбрал!

Става дума за памеутника на загиналите американски летци пред посолството на САЩ в София.

Колко червеноармейци са загинали на територията на България, че имат толкова много паметници на наша територия? И какво общо имат болшевиките от 1917-та, които са изобразени на този паметник????

ми дедо ти дето целуваше портрета на Хитлер, що не е стрелял!

Никой не ТИ казва ТИ да празнуваш този празник! Но Ти трябва да уважиш правото на народите на бившия Съветски съюз да го празнуват! Защото за тях това е Ден на много измъчена и постигната с цената на милиони жертни победа. Затова. Така че ако искаме да сме Европейци не само на думи, а и наистина, трябва да уважаваме празниците на другите и да се позамислим независимо от нашите предпочитания все пак какво БИ БИЛО ако го нямаше един или друг празник. А не само да ругаем налява и надясно. И накрая защото сме все едни мърморковци, а всъщност безлични лакеи, позволихме на американците да си издигнат немалък паметник на загиналите им пилоти в небето на България. Защото те са били свалени от нашата отбрана, когато са бомбардирали България през Втората световна война. И сега някои такива мърморковци са им разрешили да си направят този унизителен за всеки българин паметник...

Великобритания воюва срещу германия от 1939-та от 1939-та до 1941 германия и ссср са братски държави, които са обединени срещу свободна Европа. Ако някой трябва да празнува то това са именно във Великобритания.

Бля--бля--британия? Участие в война?.....Участие,по скоро в една афера срещу СССР!

а що не празнуват! да не са свършири Джина!

Паметникът е в имот на американците , бе шамандур. Ще си издигат там ,каквото си искат. А ти си поръсил под път и над път с грозни паметници България, паметници на позора, на това , че СССР поробва родината ни 44 година.

днес е 9-ти май - Денят на Европа! А Европа май, май, 9-пъти май, не празнува много, много... Що така стана, още ли сме против Фашистите или май, май, 9-ти май не сме

ти нали си си вързал раираната лентичка, която отличава путлеристите от нормалните хора!

да празнуват днешня ден в българия могат само родоот стъпници и олигофрени. българия плати страшна цена за тази победа на азятския соцялизъм-болшевизъм над националсоци ализма: з0 хиляди убити български момчета на фронта, няколко десетки хиляди избити и малтретирани от комунистите, разграбване на българското национално богатство от озверелите болшевишки орди, налагане на див първобитен комунизъм у нас, прогонване на наи кадърните българи в емиграция, ограбване на българия от комунистите така както никои завоевател не е успял. и след всичко това празнувате този ден като ден на победата? това е ден на националната трагедия на българия.

гнидо фашистка! как още си жив!

като изчистим фашистите от кремъл и атака живота ще ни бъде по-лек

Като чета тук написаното ме е срам и се чудя как може да сме толкова злобни и прости! Каквото и да е - неоспорим факт е, че Съветският съюз през по-голямата част от войната беше на практика САМ срещу хитлеристка Германия, която го нападна внезапно, без предупреждение и го завари неподготвен. И тази държава, и този народ - съветският, който тогава се състоеше от многото сегашни народи на ОНД, та този народ успя да справи САМ, за да обърне войната. Западняците накрая се присламчиха чак на 6 юни 1944 г. А капитулацията на Германия беше на 8 май 1945 г. Т.е. западните съюзници вюваха даже по-малко от година - 11 месеца. Затова независимо дали ни се харесва или не - трябва да се признае на Съветския съюз заслугата да има основната роля за Победата. И да се уважава почитта, която народите на бившия Съветски съюз отдават на тази дата! Поклон на загиналите!

Неоспорим Факт е, че Великобритания води война срещу Германия от 1939-та година до 1945 а ссср води война с германия от 1941 до 1945. Нека не преиначаваме историята!

и между другото от 1939 до 1941 германия и ссср са били в съюз срещу останалия демократичен свят.

Поклон пред жертвите на Червената армия!

кого пугаете товаришчи мужики пре краснъие, бряцая оружием, европу, америкъ, китаи или вес мир? ранше пугали капиталистов-имперялистов, тепер сами капиталистъи-имперялистъи. лучше тратит милионъи на повъишения благосостояния руского народа нежели на оружие и показуху. ваш батюшка путрин угробит россию. империя зла ешче не сдохла. сегодня в обрашение к солдатам министр оборонъи россии и сам батюшка п назвал их "товаришчами". какие могут они бъит товаришчами руским крезам - олигархам? разве петка у которого $100 зарплата товаришч милярдерам путина и абрамовича? товаришчи милярдеръи??

Много ти е зле мисълта. То това и на плажен руски не прилича, бре...

Само не знам какво чака а не се заеме с империята на злото УСА. Някой да се запита от какво потъна южнокорейския кораб с 400 деца жертви? Ударил се бил в риф и потънал на 50 м. Е браво. Верваме ви. Както верваме че в Украйна не действат агенти на УСА. И в Сирия също. И методите - палене на живи хора, ядене на сърца на хора от "борците за свобода" Абе тези хора ли са изобщо. Путин за кога чакаш!

кого пугаете товаришчи мужики пре краснъие, брязгая оружием, европу, америкъ, китаи или вес мир? лучше тратит милионъи на повъишения благосостояния руского народа нежели на оружие и показуху. ваш батюшка путрин угробит россию. империя зла ешче не сдохла

А нас от кораба кой ще спаси! Наши професори още не могат да определят защо над 30% от екипажа ми психяса и подаде рапорт за уволнение от нашите ВМС. Не могат да обяснят и причината да продължавам да се насирам! И всичкото това само от нальота на един стар СУ-24!

поробителя на народите от източна европа представя поробването им като спасение и избавление. какъв цинизъм? съдбата на българия щеше да е много по шастлива, ако беше победила германия. щяхме да сме просперираща европеиска страна на 3 морета, с 15 -20 милиона население, а мужиците щяха да се натискат да бъдат гастарбаитери у нас. нямаше да има паметници на мужици със шмаизери в небето на софия, пловдив и останалата част от българия. нямаше да има тулупи като тодар живкав и останалите, нямаше да има жив комуняга и русофилистик. ех мечти, мечти,...

какъв 9 май,каква победа бе- руският социализъм победи германския националсоциализъм ! И като победи във войната,какво даде на Европа СССР - комунизъм,диктатура,мрак,тирания,лагери,затвори,Берлинска стена,регрес !

Водката на никой не прощава

поробителя на народите от източна европа представя поробването им като спасение и избавление. какъв цинизъм? съдбата на българия щеше да е много по шастлива, ако беше победила германия. щяхме да сме просперираща европеиска страна на 3 морета, с 15 -20 милиона население, а мужиците щяха да се натискат да бъдат гастарбаитери у нас. нямаше да има паметници на мужици със шмаизери в небето на софия, пловдив и останалата част от българия. нямаше да има тулупи като тодар живкав и останалите, нямаше да има жив комуняга и русофилистик. ех мечти, мечти,...