ЕК проверява голяма ядрена сделка между Унгария и Русия

ЕK проверява дали сключената наскоро голяма ядрена сделка между Русия и Унгария е в съответствие с европейските норми за конкуренцията и държавната помощ.

Обратно в новината

Коментари - ЕК проверява голяма ядрена сделка между Унгария и Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако сделката бе между Унгария и Франция дали Еврокомисията щеше да се самосезира?

Щеше. Ако е проведена без конкурс.

....аре съ некой да ми кае как е "уле-ле умайко-о-о-о" на унгарски.... а де???...

Излизане на България от пиратско-гейската организация за организиран геноцид.ЕС.Референдум за излизане от ЕС и НАТО и съд за националните предатели,вкарали ни тихо в престъпната организация.

Гошко ако не ти харесва бегай натам накъдето изгрява слънцето. Там няма нито ЕС нито НАТО. Тук има! Имало е един като теб навремето. Казвал се е някой си Расате щото се е срамувал от новохристиянското си име Владимир. Ако искаш поинтересувай се как е завършил с ритането си срещу цивилизационния избор на България.

Типични реакции от злоба и безсилие.евро траверси!

вайй тия ВВЕР 440 са същите като нашите които предвидливо (услужливо) затворихме Американските тецове лупкат тока по 125 кинти мегавата а покрай тях Ковачкия ТЕЦ като мушморок се изсулва с цели 165 кинти но за това има табу по плямпането Остава само лапането но кой папка от тая хранилкааа, май всичинките наши юнаци партократи на гърба на народа

Шило

Интересно, за руските двигатели, газ, титании за "Боинг", проверки няма.

Путин обикаля като джуджето Хаяско но от всякъде го режат . Да ходи да построй един АЕЦ в Никарагуа.

....амчи да вземе и да те послуша.... що не?... ама тогъз на кой шъ викаа Хуязко, а?...

Сега на червения Орбан ще му резнат ситните орехчета!

....надейся стрино.... то тиа надеждътъ последна шъ тъ устаи...

Унгарците определено не са тъпи... щом като имат полза от Русия искат да я използуват, а не като нас- казаха ни нещо на ушенце от Америка и Европа и ние напсувахме Русия без да се замисляме, че така теглим чертата на огромни сделки и ползи...

ЕС и ЕК не проверяват ,а провалят мегасделки с Русия,така както направиха с България с помоща на целувача им Бойко Методиев Борисов.

И правилно правят! Никакъв фандък за Путкин! И за червената сган....

СЪБРАЛИ СЕ ДВАМА ФАШИСТИ-РУСКИЯ ПСИХОПАТ ПУТЛЕП С УНГАРСКИ НЕОФАШАГА ОРБАН СТИНАЛИ РЪЦЕ И РЕШИЛИ, ЧЕ ЩЕ СИ РАЗИГРАВАТ КОНЯ КАКТО СИ ИСКАТ-ДА АМА-НЕ!!! ЛОШОТО Е ,ЧЕ ЩЕ ГО ОТНЕСАТ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, А НЕ ИЗРОДИТЕ!!

Ама то наистина имало тролове, работя с унгарци емигранти в Англия, не им допада Орбан защото е комунист, но уважават политиката му на противодействие на псевдо равенството в ЕС и масово искат по-силни търговски отношения с Русия. А ти си кретен

Това, което казваш е наполовина истина. ДА Унгарците са за балансирана националноизгодна външна и търговска политика. В това число и с Русия щом им е изгодно. и НЕ Орбан не е въобще комунист. Унгарците като цяло въобще не харесват комунистите (както и руснаците заради ВСВ и 1956), а си го избират вече няколко пъти подред и то с квалифицирано мнозинство. И това е главно заради националноотговорната му политика независимо за какво става въпрос и независимо на коя велика сила бърка в окото. Дали е САЩ, ЕС или Русия - Орбан защитава унгарските интереси!!!

Унгария си има министър-председател и парламент,те си имат интерес и го ггласуват,въпреки ЕС.ЕС пак и готвят номер .

Унгария си има министър-председател и парламент,те си имат интерес и го ггласуват.ЕС пак и готвят номер .

Путин Акбар! Орбан Акбар! Боко бастун!

ТЕЦ-овете ,които бяха дадени на американците с конкурс ли бяха ??? Да открият договорите с ТЕЦ-овете!!!!! Стига са се скривали зад търговски тайни..нали ние(народа) плаща..значи, че той(народа )трябва да знае,защото е страна в договора(в случая (платец).....

Остави конкурса,ами пустата американска демокрация ни излезе много "евтина".За сведение изкупната цена на тези централи - като,че са направени от злато и редки метали. Колкото и да лаят някои по руснаците ел.енергията от АЕЦ е най - евтина.

Браво бе, ДИР! И кое на коментара ми е спам - че когато Англия строи без конкурс - ОК, може - но щом е Унгария или България - о, не, ужас! И това ако не е цензура, здраве му кажи!

Прави са унгарците,купува се от там където е най евтино.

без конкурс, в България за Козлодуй - може без конкурс. Ей, голяма мафия, голяма наглост е това трето полче ЕК! Няма да е за дълго!!!

попитам, а ние като спазваме политиката на ЕС, какво построихме досега - Белене или Южен поток? Орбан дърпа страната си напред, оценявайки какво е изгодно за Унгария. Излиза, че за ЕС е по-важно да се подчинява на америка, отколкото да са добре европейците. Евалла на Орбан - още един мъж в Европа.

В скоро време, както го е подкарал Император Путя I, в ЕС няма да са възможни НИКАКВИ сделки с Русия? Това ли искат малоумниците русофили? Това ли иска малоумното жуже Путя, страдащо от наполеонов комплекс? Каквото иска - ще получи... Само още малко време трябва 2-3 годинки....

ЕК става тиранин и се меси във суверенитета на държавите. Трябва да се сложи КРАЙ на това.

няма да толерират корупцията! Това трябва да ни е ясно. И на руснаците трябва да им е ясно.

А на вас господине трябва ди Ви е ясно ,че унгарците не са българи а са народ отстояващ достойнството си като цяло!

И реално каква е ползата от ЕС ?Някакви дегенерати от Брюксел ще казват какво да се прави-това е по лошо от таталитаризъм.Трябва хората да са бедни и зомбирани!

ТРЯБВА ДЪРЖАВИТЕ ОТ ЦЕНТРАЛНА И ИЗТОЧНА ЕВРОПА КОИТО СА МНОЗИНСТВО ДА НАЛОЖАТ НОВИ ПРАВИЛА НА ЗАПАДНИТЕ И ПОЕМАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕС В СВОИ РЪЦЕ!ПЪРВО ДА СЪЗДАДЪТ ЕВР.СЪЮЗ БЕЗ САЩ!

Евнросъюзът е направен с цел да се прокарва определена политика. Кой ще ти даде даже и да помислиш че друг може да управлява.

давай да строим социализъм в целия ЕС - да видят западняците какво е "жизнь"!

ЕС какво мисли за горивото, което зарежда Уестинг ХАОС в Украйна. В гуглето има разрез на руските реактори с три вида гориво-оригинално, отработено и уестингхауско. Много често НЕВИННО спират. Защо ЕС си мълчи за експериментите на "хаоса" в Чехия и защо ги изгониха. Нашите прошляци за сега отричат, че са сключвали някакви такива договори, но то ще се разчуе.

гади ми се от тези прости селско-америцански подлоги.мисля повече да не влизам в този саит.малоумни олигофренчета непрочели и 2 книги в гивота си ми обясняват на какво ниво сме били з9-та година.а бе не гледате ли документални филми поне поняцога да си видите селските потури на дедите си бе.тази вечер имаше исторически кадри от з9-ч0г.шопите си ходеха по селските софижски пазари с народните си носии мегду селските си каруци.аз сам от род притегавал мелници и много земи и вапреки това знам ,че ако не беше соцялизмат досега щяхме да танем в кал до колене защото лубимите ви "елити" доста са ви пресирали та да строят нещо за вас.скоро нищо няма да остане от бг заради овчето ви раболепие пред "силните на деня'.махаите се бе неграмотни уроди -в еу и уса. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Веднага може да се каже, че тези ядрени сделки са в пълно противоречие с всички норми и правила на ЕС. Нещо повече, те нямат нищо общо с така скъпите ни на сърцето евроатлантически ценности!

бегееца стана и проверяващ - маимуна помия си и такъв ще си останеш

Ти нямаш сърце нещастен изрод.

абе вие от майтап не разбирате ли бе, човека се бъзика с евроатлантическите гейове а вие се шашкате:))0

ес нананана по скоро енергийното лоби на ес нананананана само че ако унгарците го искат този път след нашето юп нананана номера на ес няма да мине най много да има ес нанананана

"Oколо 2000 души се събраха в Будапеща на протест срещу посещението на Путин."ХА!ХА!ХА!Тоя дърт евреин Сорос ще остане без пари.

ти познаваш ли унгарци? Ако Орбан продължи по същия начин заигравките с Путин, рейтингът му ще се смъкне за нула време поне десетократно и ще го изхвърлят и от властта, и от историята.

Ако ЕС или Америка ни предлагаха по-добра алтернатива за доставки на нефт и прир.газ бих разбрал,но те не предлагат-само искат,да има възможност от Америка нефта да ни донасят по 5лв литъра.Америка ни третира ,като своите марионетки в Латинска Америка-тя забравя,че това е Европа-ако те са народ от каторжници,моите деди са се били редом с Троя против ахейците.Франция и Германия-трябва да се вземат в ръце и да наложат европейската воля-стига с сме вървяли по волята на Америка.

Интересно, изглежда, че и Унгарците ще бъдат прецакани, като нас за Южен поток и Козлодуй. Може би и на тях ще се опитат да пробутат Уестинхаус или френската ЕДФ. По важно за западняците е да се пречи на Русия на всяка цена, независимо от очевидните икономически, технически и финансови предимства на Руските проекти.

Само тези, които играят в една корупционна схема с Путин и приятели.

форумджии, които са ЗА корупцията, така ли?

Абе кой ви каза,че думата корупция има руски корени?!!

Чехия, Украйна и Русия се разбаха вече, ние ще се правим на интересни до последно и накрая ще приготвим пак софрите и пак ще си посрещнем братята от Русия! Родата пак се събра! А англо-саксите да лапнат саксофона и да свирят яко!

Нещастните брюкселски зелки ?! Путин ги разпути съвсем!! Какво ще разследват тези некадърници ?? Интересно ? Ще ги пуснат в Русия да намерят доказателства ? По скоро ядрените глави ще ги усетят скоро на запад, както са я подкарали....

Вишински би ти подхождало повече. Или поне Суслов!

АКО МАККЕЙН СИ БЕШЕ СТОЯЛ В КЪЩИ УБИТИТЕ УКРАИНЦИ ЩЯХА ДА БЪДАТ ЖИВИ !

Путин трябваше да си стои вкъщи (образно казано) - това е повече от очевидно. Не Маккейн стреляше по украинците с оръжейни системи каквито няма как едни сепаратисти-аматьори да бъдат въоръжени и не Маккейн им ги достави!

ЕС е беден на енергийни ресурси. Местният добив в ЕС на петрол е едва 16,5% и 35,8% на природен газ.Всичко останало е внос от Русия ,Норвегия,Алжир,Катар,Египет,Либия,Нигерия. Като цяло вносът от Русия е 34% на газ и на 35% петрол от страните на ОПЕК.Вторият голям доставчик на петрол за ЕС е отново Русия с 33%. Като цяло ЕС е опожаирена земя -бедна на ресурси или изчерпани такива.

Най голямата лъжа пропагандирана от евротюмбелите е ,че в самият ЕС има тенденции за устойчиво потребление на енергийни носители и източници и няма търсене на такива от самите държави членки. Само,че да погледнем въпросът от друга страна. Ако по-изостаналите страни членки искат да си развият индустриялният парк на европейско равнище и да догонят по този начин силните европейски икономики и да станат конкурентно -способни, то потреблението на тези страни на енергоресурси ще се увеличи в пъти! Цялата инсинуация се състои в това,че е предопределено изостаналите държави от бившият източен блок да си останат на нивото на развитие и НИКОГА да не бъдат допуснати да бъдат конкурентноспособни а само подчинени консуматори на продукция от по развитите държави.С една дума само пазар и изцеждане на икономиките на по слаборазвитите държави.

Никога няма да се случи България да бъде допусната да прави икономика на своя глава или да търси пазари за продукцията си сред 140-те милиона консуматори на продукция в Русия. Като цяло ЕС затъва с развитието си точно поради зависимоста си от енергийни ресурси. В Русия има огромни количества и затова Русия трябва да бъде унищожена и петролът ,природният газ и останалите природни богатства да станат европейско-американско притежание.

на нивото на съветския соц., т.е. на нивото на руска колония - това ли искаш да кажеш?

Както го е подкарала, Русия през 2020 г. няма да доставя в Европа ни петрол, ни газ... И глупавите ви кратуни сигурно си мислят, че ЕС ще пострада от това...

въобще няма да пострада, защото няма да има ес по това време

Мурзилките пак не четат внимателно. Проблемът е, че е нямало търг. Непрозрачна далавера в полза на Росатом.

VIPER

Тъй ли ? А за 7-я реактор в Козлодуй имаше ли търг м ?

Имаше между ровч и Гоце ага

За гламавият стратег от редиците на КГБ за напред ще има само - резачка. Източна Украйна си я взе - халал да му е!Още няколко млн.гърла за хранене. Но от страна на ЕС и САЩ ще вижда само санкции и спирачки.Докато хладилника не победи телевизора.Защото старите руснаци живяли по времето на СССР знаят как се кара на картофи .Но младите - не знаят.И не искат.А "смешните"санкции ще ги докарат до бедност.Средната заплата в Москва вече е по-малка от тази в София.

VIPER

Ти виждал ли си Москва на живо , че дрънкаш подобни глупости м ?

А ти виждал ли си Ню Йорк, Шанхай, Сайгон, Лондон, Берлин?

Имам приятели московчани и на Н.Г.ми бяха на гости.За разлика от атакистченцата като теб,които сте едни папаги и празноглавци,докато началика ви Болен просто си лапа рублите.

Шило

Добре де, резачка, предложи алтернатива. А посочете нещо конкретно. А храдилникът в Русия няма да победи тв. Не ги мисли. Интересно, що цените на зеленчуците от Турция за България скочиха?

Здорова братское сердце;-) Пак напъплиха гадовете , и не плащат )))

Аве Филипок ти пак ли си се загрижил за руснаците ? Кого ще хранят и какви картофи ще ядат. Може и картофи да ядат ,но руски картофи)) а ти ще ядеш картофи ако ти докарат от Гърция или Турция)) А може скоро въобще да няма с какво да си ги купитш)) Има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на бюджета за следващата година. Ако коалиционните ни партньори не ни подкрепят в зала, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим.  Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов

bira_more

Ама то, според прогнозите на твои колеги, от преди 3 - 4 месеца, долара вече е 1000 рубли, руснаците мрат от глад а в Украина мрат по милион руски армейци дневно. Крим вече отново е Украински - по волята на кримчани. Просто това са прогнозите на русофоби от преди 3 - 4 месеца. А да те открехна - ЕС вече клекна. И ще клекне напълно до една година. Може да ми запомниш мнението и да видим след година кой е познал.

Орбанчо е бил много наясно че ЕК може да спре сделката. Ма нали взе парите...

Направи услуга на Вовата да се покажат заедно пред камери, за руска публика. Иначе всеки знае, че е бошлаф.

ФАЩ и ФЕС са ФАШИСТИ!!!!!

Сладките ми те на бати евротюфлеци Значи не можеш да строиш с руски технологии,но пък по евтини алтернатива не ти предлагат. И какво правим на края? Оставаме си бушмените на ЕС. Удобни държавици с слаборазвити икономики и индустрии,неконкуретно-способни на огромните германски италиански френски ,английски компании. Хайде стига с това лицемерие и гадост. Дайте евтино гориво,газ природни ресурси.

Един виц за лека нощ: Песков казва на Путин: - А ти знаеш ли, че Псаки е бременна? Путин с удивление: - Само мен ли обвиняват, западните политици, или всички руски граждани?

е виновна! Единствено.

Ватенките изобщо не преследват бизнес-интерес с тези реактори. За тях те са средство за изнудване. Още повече че Унгария е 80% зависима от руски енергоносители. Руските паразити от това живеят - корумпират полит.елит на една държава и после я ограбват...

Шило

Ба ти тъпотията...Щатите какво търсят във Виетнам? Всеки си гледа интереса, байно.

Къв Виетнам, бе човек? Недей да звучиш като тъпанарите.

що в Унгария тия реактори стават, а в БГ не стават, като ние даже ги и купихме ?

Стой, та гледай - те и за Унгария вече не стават.

А, дали ще разследва безпристрастната ЕК "наште" американски марици.

не ви ли омръзна? Колко инвестиции набутаха там американците за ООС? Ако трябваше тези неща да се направят (за да се постигнат необходимите параметри) от руснаци дали щеше да е по-евтино? И защо цялата ни соцпромишленост (почти изцяло с руски технологии) беше изключително замърсяваща и увреждаща околната среда?

Европейският Съюз все повече се превъща в подобие на Съветския Съюз и закономерно ще последва неговата злощастна съдба!

Виждам, че се намират фенове на Съветския Съюз, които не са съгласни. Любопитен съм, какви са им аргументите!

Първо СССР беше донор на целия СИВ. Второ изкупуваше всичко, което произвеждахме. Трето, въоръжаваше у нас силна армия - 300 самолета, колко има в момента Германия, на която една трета са много зле. Ракети с ядрен заряд, за които тучилята не смееха даже и да мислят...

Аз говоря в малко по-друг аспект - нашите държавници непрекъснато чакаха одобрение за действията си от партийните бюрократи в СССР. С това, което написах исках да кажа, че една силно централизирана система (например СССР, ЕС), в един момент от развитието си става неефективна и когато нейната неефективност се разрастне твърде много, тя загива.

Усират се Тея от ЕК, защото руснаците ще дават на унгарците пари!!! Е затова е целият цирк))) Парламентът в Унгария гласува днес във връзка със заема от Русия на стойност до 10 милиарда долара (7,36 милиарда евро) за изграждането на 2 нови блока на АЕЦ "Пакш", разположен на 100 километраот столицата Будапеща, пише унгарският бюлетин Hungary Matters

Какво уточнява въпросния"Уточнител"?Че всеки един ядрен реактор може да гръмне.Глупости на търкалета!Колко са работещите реактори във Франция,Англия,САЩ, Русия,Индия и една камара други страни.Доста дълго обяснява Орбан,че със ток от"зелена енергия" икономика не се развива!Нали точно за това се докарахме до това дередже с нашите фотоволтаици.Нали за това плащаме ток на космически цени!Ако "Уточнителят" му е много кеф да си плаща "зелен ток".Аз не искам!Цялата дандания е за това,че реакторите са руски.Орбан,обаче го боли шапката за това.Той си гледа интересите на държавата.Иска два реактора всеки по 1200мегавата.Нещо,което е изпитано и работи.Не като нашия седми блок в Козлодуй,който ще е петнайсето поколение супер американски реактор!Който,обаче го няма все още никъде по света!Още не е завършен в Китай,а за изпитания да не говорим.Тъй като имам някои познания в тая област,най отговорно твърдя:Руските реактори се отличават с много висока надеждност!/Значително по надеждни от американските./Сега са ги направили и"идиотоустойчиви",тъй като аварията в Чернобил беше резултат от идиотизма на операторите,а не от ненадежните реактори.