Руско издание: Путин е получил мандат за конфликт със Запада

В Югоизточна Украйна се възцарява "бойната логика на войната". Путин е получил "мандат за конфликт със Запада" от обществото в Русия, пише "Независимая газета".

Обратно в новината

Коментари - Руско издание: Путин е получил мандат за конфликт със Запада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако русся беше агресора за които говорят американските агресори щяха даси стят у дома и дасе окопават ане да строят окопи около самата руска граница но да знаят балгарските газоблисци ще изгоним американците от бг и те ще изгнят по затворите. слава на великата рус наи добря прятел на балгаря. ван от родинатами американски агресори и претапници варветеси сас мир застото ние искаме мир *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На днешно време никоя държава по света, не обезпечава националната си валута със златно покритие, както никоя жена по света не води полов живот САМО в момент на овулация. Държавите печатат ФИАТНИ пари. Валутите на държавите с развита промишленост имат САМО стоково покритие. Т.е. парите им имат стойност, защото с тях можеш да купиш всякакви стоки. Държавите с нефтени залежи имат нефтено покритие на националната си валута. Държавите с развит секс-туризъм, като например Унгария, Чехия, Естония, Литва и Тайланд, имат "женско покритие" на валутите си. Държавите с многобройни военни бази и оръжия за масово унищожение, имат военно покритие на валутите си. А държавите, в които няма НИТО промишленост, НИТО полезни изкопаеми, НИТО достатъчно красиви жени, в тях има валутен борд Currency board. След края на Студената Война, се забелязва тенденция, западните индустриални държави да НЕ инвестират в производство на стоки, а да "инвестират" в животоподдържащите отрасли (отопление, ток, вода,) в слабо развитите държави. Както и във военни бази в тези държави, които да гарантират неприкосновеността на техните "инвестиции". От първо в анексираните източно-еворейски държави, след това в Гърция, в Южна Америка и пр. Това ще рече, че животоподдържащите ресурси на бедните държави (колонии), са "златното покритие" на щатския долар и еврото. Фалирането на Grundig, Telefunken, AEG, упадъка на Ampex, се компенсира с "инвестиции" във водоснабдяването и енергетиката на "съюзниците". Като гаранция за икономиката си Китай закупува злато, но без злато хората могат да живеят. Без вода и без ток, не могат. За банките най-съкровенната тайна, е кога ще фалират. За жената най-съкровенната тайна е менструалният й календар. А за държавата (ЕС) най-съкровенната тайна, е печатането на пари.

pompai

Има Рутин и няма демокрация. Но трябва да е Силна Русия за да има истинска Демокрация.

Има притеснение сред българите,хората се тревожат,притесняват,виждат,че нато иска бази у нас край шабла ,срещу Русия.Това е предателство . Утре може и наши младежи да поискат да се мобилизират ,какво става ? Нашите българи в Украина не искат да воюват срещу русите, а ние какво правим.Порошенко ли подкрепяме ?! Лошо,много лошо,много лошо.Някой трябва да успокои народа, да говори истината, да се каже ,че срещу Русия ние няма да вървим. Това е !Иде време разделно !

pompai

Има разлика дали тръгваш с пушка или с икономика.

pompai

Целта на Русия не ми харесва. Защо не позволи построената от нея южен поток да се ползва и от други?

Без война побеждава. Не плаща вноската си по дълга заради кризата. Иска да му плащаме газа в рубли. Отклонява газа към Китай, заобикалайки долара. Спира доставките на ракети за амер. космически кораби. Спира да купува от ЕС и САЩ.

С нетърпение очаквам деня когато Русия ще обяви война на Украйна и ще навлезе официялно с войските си. такава партизанска война ги чака че ще им се разкате фамилията .

Ако трябва, карт бланш трябва да се даде на руската армия за нападение, а не за отбрана....бой по кухите западни лейки, на война - като на война!

Путин има мандат от Обама ! И ще го изпълни като Сталин, който го получи от Хитлер !

на "запада" нямат край. Какво очакват сащ след като пратиха "съветници" в Киев да дърпат конците? Ясно е, че нормалните хора в Украина не искат война, но кой ли ги пита. сащ не питат; те имат богат опит в избиване на цивилни.

Ако имаше мандат - измислената "държава " Украйна отдавна щеше да е анексирана!! Не съм фен на Вл. Путин , но с действията си САЩ и ЕС зорлем го тикат към анексиране!!

Cъвсем превъртя дребноито човече. Mисли си че като воюва, става по-високо. :))))

И щото Киев е толкова силен и мощен от към военен ресурс за тва и украинците бягат по другите държави само и само да не ги вземат в армията. Страх ги е от мощността на собствените им оръжия ли?

Моряк съм и като такъв работя предимно в смесени екипажи-руснаци, украинци и българи.Разберете бе хора, украинците не желаят тази война.От началото на конфликта не чух и не видях нито веднъж тези хора да отправят упреци едни към други.За тях е пределно ясно кой и защо подпали и води тази война.

Кажи брат, какво ще правим,ако нашите предатели ни тласнат срещу православните братя ? Та нали сме една кръв,една вера,един език,една съдба. Няма да позволим.Бог с нами !

лъжат троловете , лъжат за пари

"военният потенциал на силите на Киев далеч надхвърля бойните възможности на отцепниците" - ако не се включваше Русия.

Докажи думите си и еш бамбони, нидей еш лайна.

Путин е получил мандат да съсипе Русия!

прост народ - бедна държава.

Това за РБ ли си го казал

Като започнат денгите да не стигат за водка, Путин ще бъде изметен немедленно, както повечето диктатори.

Според теб между 1936 (Испанската война) и 1945 дали са стигали парите за водка? А това доведе ли до измитането на Сталин? Или доведе до едно друго измитане?

Ако си живял в Русия щеше да знаеш че рекламата на алкохол и продажбата му в Русия вече е строго ограничена. Даже и на места е забранена. Ама ти си лайш там по инерция, както е и целият ти живот до сега.

Двама се карат - Китай печели.

Русия не участва пряко във войната. Войната почна с майдана - който го направи, той е виновен за всичко последвало.

Бе не знам, ама цените в Рашка скочиха двойно, а рублата падна двойно. И това е само началото. Не ми се мисли какво ще е там в края на 2015-та.

Цените скочиха с 15 до 20 процента, има програма за индексация. Прехваленият ни ЕС изпадна в дефлация само за 5 месеца разменени санкции и пуска печатането на пари.

и сиртаки в ЕС и мнооогоо шъ риве баба меркел

То руснака освен война друго може ли да прави?:)

Унищожава с голямо настървение огромни количества водка.

ало четете бе хора малко повече ,но не любовни романчета,най много войни са произвели САЩ,и след тях ПУСТИНЯ.

Впрочем, забелязвате ли как тази и статията от ден преди нея се позовават на едно и също интервю и едно и също изявление от него, но го цитират различно. От предишната статия оставаш с впечатлението, че Путин е казал, че украинската армия натовски легион, а от тази думите са ясно насочени към специалните батальони (доброволчески и подобни). Би трябвало да ви е ясно какво се получва в главата на четящия, ако не е проверил всичко от няколко източника (а кой има време?), та на която и страна да сте в тоя спор, особено ако сте пък демократи би трябвало да отчетете манипулативния елемент или не съм прав? Знам, че ще има хора, които махват с ръка и приемат онова, което им харесва, но дали това е добре за демокрацията, за Европейските ценности?

Бандити и затворници заселват Америка и избиват над 40 млн.индианци.Затворници заселват Австралия и избиват почти 90% от туземците. Америка използува роби 270 г. Два века бюджетът на Британия на 70% е формиран от търгтовиата с роби.Така стои въпросът с Испания, Холандия, Франция и Белгия. Натрупват богатства.Феодалите стават мощни и разделят властта на суверена, чрез долна и горна камара. Американските убийци, заграбили без пари и труд несметни богатства започват да се изживяват като наследници на Рим и да се считат за изключителни. Това е де-факто истината за Богатият Запад. Богатството им мирише на кръв. Емблема на Рим примерно е Колезиума.Сграда където е убивано по всевъзможни начини.И това е символ нва цивилизация ?. Западът сам обяви краденото си имане за цивилизационни ценности. Колониалнаота им политика ни показа от Освобождението досега какви са тези ценности.

Браво, много точно казано!

Като те чете човек може да си помисли, че единствените войни някога са водени само от ЕС и САЩ!!! Но понеже има достатъчно грамотни хора твоят прочит на истината не се прие!!!

Искаш да кажеш, че написаното по-горе не е исторически достоверно? със други думи - лъжа? Аз не съм съгласен с теб. Написаното е абсолютно вярно. Може да бъде допълнено но това не го прави недостоверно!

Али-бали,дърдорене без цел,ей така да се протака!Ами изтегляй си войските от чуждата държава и остави хората да си живеят спокойно!Притрябвали са им руски войски и сепаратисти да ги командват и тормозят!То бива лигавене,ама това вече на нищо не прилича!

Така и ние изтеглихме войските си от Одринска, Беломорска Тракия и Македония и сега нашите сънародници вече 100 години живеят щастливо, доволно и никой не ги тормози. Друг е въпроса, че и да иска някой да ги тормози, тях вече ги няма.

БATKO

Да, и да остави бандеровските фашисти да направят етническо прочистване като убият 8 милиона хора от друг етнос? Я мършите от запада да кажат каква е разликата между Милошевич и Потрошенко? Между Новорусия и Косова? Но според тях косоварите са добри сепаратисти, а новорусийците лоши ли са? Деа и боклуците са тия западняци.

Драги ми сънародници.Така както е тръгнало съвсем скоро няма да има значение кой какъв е , кой колко е богат и кой от къде е пред КАЛАШ...ОВ .....всички сме равни.

с мъка признавам, че си прав.уви!

В момента Украйна има гражданска война на територията на три големи области на Юго-Изтока си, загуби Крим, а Западните части се тресат от желания за отцепване и преминаване съответно към Полша и Унгария ... А през 1991 г. имаше: - икономика, равна на икономиката на Германия по обеми и качество на индустриалното производство - корабостроене на морски, речни и океански кораби с различно предназначение - най-големият океански риболовен флот, плуващ по цял свят с над 200 флага - Черноморски флот - най-голямата единична компания - приборостроене - самолетостроене (преди два месеца беше окончателно затворен комбинатът "Антонов" след рейдерски захват и смяна на генералния директор) - мощно машиностроене - трактори, тежки автомобили, багери, фадроми и прочие ... - мощна наука във всички области (в момента мъртва поради липса на финансиране) - 5 атомни електроцентрали, много ТЕЦ и ВЕЦ, осигурени с местно гориво - 52 милиона образовано и квалифицирано население ... (в момента 3 милиона от Крим са аут; 1,5 милиона са бежанци в Русия; 5 милиона работят постоянно в Русия; неизвестно колко други работят полулегално на запад ... няколко десетки хиляди има у нас - опитват се да се настанят трайно и купуват жилища) И има няколко десетки мултимилионери, като порошенко, коломойски, жената с плитката, близкото им обкръжение ... и 42 милиона гладни, бедни, разорени, обезверени, откачени от лудата им пропаганда, фашизирани и лумпенизирани ... мечтаещи ЕС да ги пусне без визи, за да го залеят ...

Когато СССР се разпада, всички бивши републики са завиждали на украинците, именно за това, което е изброено, за потенциала с който са разполагали за начало. А днес, благодарение на цялата им олигархична пасмина са една жалка картинка.

krassikat@

Олигархичната пасмина, слугите на Путин ли имаш предвид?

Тоест, Путин си е саморазрешил да замени отричаната досега война с Украйна с цел откъсване на парчета от територията й, с официялна!

И как Путин смята, че ще завърши този конфликт?! Русия губи стратегически всичко, което може да бъде загубено. Върху нея ще се стовари цялата тежест на грешките, които извърши този безконтролен, ограничен и некомпетентен индивид.

Гледам тук защитниците на едната теза казват Путин агресор, Путин като Хитлер, Путин иска кръв, Путин луд и трябва да бъде спрян. Давайте да обявяваме война, Нато вперьод и да го почваме... И се чудя аджеба....колко умствен багаж има някой, който обявява война на човек, когото смята за луд и който държи куфарчето с червения бутон на най-големия ядрен арсенал в света? А? Колко му е багажа?

Значи, според тебе, понеже Русия има ядрено оръжие, то тя трябва да бъде оставена спокойно да избие колкото си иска украинци, колкото си иска грузинци и колкото си иска от която си иска нация, така ли, умний политоложе? :)

Витя,това ти ли го написа?

Мамин суадък, и дума немой да каже,ако е с ръкавици с 2 пръста!

с ид, война в киев, война с джихада, война с.... това напомня ли нещо познато?!

шъ вадим черешовите топчета братя !

Кажи му "америка" която носи само проблеми!!!

Русия не е сама в този конфликт със западните кукловоди.Китай си дава ясна сметка че без Русия,няма да е регионална сила а ще си остане работилница на света срещу купа ориз.Лошото е ,че ние може да пострадаме поради политическо късогледство.

за Китай избора е ясен - конфликт с основния си бизнес партньор САЩ или обширни части от сибир. Мисля, че избора е ясен.

Шило

Да, и не е Сибир

Определено щатите прибързват с действията си в Украйна,но времето ги притиска и долара губи световното си положение.Страните от БРИК постепенно усъществяват сделките помежду си в национална валута.

в повече или сърповете и чуковете! Срива се рублата (не доларът), Брикс няма да има, Евразията ще си остане с Лукашенко и Назърбаев (след тях не се знае какво ще се случи с Беларус и Казахстан); Китай само в розовите сънища на политическа безизходица ще е съюзник на Путин... Светът върви към нормализация - това не могат да приемат средновековните примитиви от ИДИЛ, Алкайда и Кремъл и се опитват да спрат еволюцията с кървави революции.

Лукашенко вече бяга на далече. Прави програма за постъпково прекратяване на изучаване на руски език в училищата.

Явно е, че страдаш от сериозен умствен дефицит,пич,кухата ти кратуна кънти,кънти-и-и!!!

"Путин е получил мандат за конфликт със Запада от обществото в Русия" А обществото в Русия е получило мандат от близката и далечната си история -"чело" е научните трудове на великите Хитлер, Наполеон и други пичове-историци, а отците им са участвали като "сценаристи" в техните "екшъни".

Благодаря за мигновения минус. Още не съм написал нищо и някой клика без да мисли...

Като бяхме деца за такива изказвания използвахме израза "Дума ли каза или .... ми облиза".

Кукловодите на щатското правителство преминаха всякакви разумни граници.Ясно е,че навлизайки в Украйна не дават друг шанс на Русия,освен военен сблъсък.Куба не може да е суверенна,а Украйна може.

Ами събитията прeдстоят!В Русия вече действа в режим на"ръчно управление" Щаб на Върховното командване с председател Вл.Путин!За тези ,които се са запознати искам да поясня,че Щабът се намира в Москва в подходящо оборудвана сграда /по същество-бункер/.Подобна организация на отбраната и с такъв режим на работа/предотвратяващ изтичане на информация/е имало в Русия 1914 и 1941 г!Заключенията оставям на Вас!В тази обстановка България ми прилича на една пеперудка,която хвърчи ентусиазирано към запалената свещ!Или поне така изглежда от изказванията на политическия титан и духовен гигант Плевнелиев,гордостта на нацията !

G&R

Ако си направим труда да заменим думата "Русия" с "Германия" може спокойно да се пренесем в 30-те години на миналия век, когато немците са били най-онеправданата нация и бузусловно са подкрепяли Хитлер. Путин върви с тежки стъпки по същия път.

Явно си зле с вестибуларния апарат, щото където и да се пренесеш, не можеш да се ориентираш.

Путин за разлика от Хитлер си отстоява националния интерес а разликата между двама им е че Русия може да си позволи да прави каквото си поиска защото физически има дадмощие над всички държави и държавички!!!

БATKO

Украинските бандеровци са били по-фашисти и по-големи убийци и от Хитлер. Бандера е убил милиони и даже Хитлер се е възмутил и го е затворил временно в лагер. Е, после го е пуснал пак да убива. А руснаците винаги са се борили срещу фашагите.

Сводки от Рассийско-Украинската Война: Самолети с неизвестен произход са унищожили база на Армията на РФ край Новоазовск. Зелени самолетчета.......

Става въпрос за лични интереси на определени личности. И за заблудени баламурници, които халюцинират държави и държавни интереси. Нациите и държавите са колективни халюцинации. Те няма как да имат интереси, защото не са личности. Интереси имат личностите. Това, че става въпрос за конфликт между нации е само театър за пред охлоса и много от простолюдието (охлоса) халюцинира успешно зададените от господарите колективни халюцинации.

става въпрос за клише което въведоха американците, а сега вече и руснаците - така си мислим

ако разсъждаваме в твоята парадигма държавата също може да има интереси ако е частна собственост на дадена личност...

дори да останем живи след това което ни се пече ,понеже нашите политици все ни закачат към някого ,от демогравската катастрофа -няма оттърване.

Току що видях нещо интересно. Знаете ли колко е БВП (брутен вътрешен продект) на Русия? Намерете си цифрата сами, само че помнете че това е половината от БВП на... щата Калифорния. Всъщност къде е тръгнвал Путя боск през лука? Българските русофили толкова ли са тъпи и проти, та не разбират, че рашките нямат никакъв шанс за нищо. Но българските русофили са си такива - прости, тъпи, необразовани и зомбирани...

да не мислиш, че ще ги заинтригуваш? За тях американските (тези, които са у американците) долари са хартийки, които не струват нищо. Докато руските (?) долари (тези, които са у руснаците, разбирай олигарсите) са несметни богатства!... Повече мисли си нямат милите!...

Ако доларите са хартийки , то тогава рублата е използвана тоалетна хартийка.

Абе серсемин,следващата война ще е с ракети с атомни глави ,за какви БВП ми дрънкаш? По добре тирси пещера да скриеш тъпата си кратуна.

Разпалена от руснаци, които не могат да се справят с икономиката и хартийките.

ти намери ли си пещера? или ти си в землянката вече.

Току що!!! Че вчера не го ли дъвкахте цял ден това! Като казах дъвка, та се сетих за дъвката на Обама в Индия.

Ти си не български патриот а български глупак!

Ей верно тъп народ се е събрал тука, каквото и да стане все мръсното КГБ-йско, кръволочещо, "пияна блядка" жуже москальско Пу; Путя; Путлер ви е виновен нещо, ще каже човек, че лично ви е уважил и искате още, понеже ви е харесало...Не разбрахте ли, нещастници, че ако Путин реши, за 48 часа е стигнал Крим с ЦЯЛАТА руска армия, без да даде загуби...Благодарете се на Бога, че не е изперкал да се поддаде на всекидневните провокации и не е изстрелял Тополите по НАТО и ФАЩ...

Харесвам тесните специалисти като теб.

тесни социалисти? :-)

Само се попитай- има ли той самия интерес от това ?

русия прави кризисен фонд от по 17 евро (по текущ курс) на човек. колем фонд големо нещо. явно путлер започва ускорено да заделя кинти за след абдикацията си.

защо никой не ти сложи поне едно + мила кончита

ами защото предпочитат брежневската тройка със език. при вас на целувки скачат само старците.

по 17 евро на човек...дааа 2 милиарда и половина Евро само за някакво си фондче за най-бедните. Абе кога ще фалира тоя Путин най-най-накра бе, не се търпи вече, спрете му суифта!!! Лош Путин, лош.

той ако е истински мъж сам ще си го спре. я виж как Ким се справя - ни му трябва суифт ни му трабва нет.

Че то само за година корупцията превърта 150 пъти (!) повече!!!

трябва да бягат в пещерите,следващата война няма да е с калачников и м16

Путин хубаво предлага убежище на украинските военни Вчера в Червоние пески руснаците са застреляли ВСИЧКИ украински войници, които са се предали

Ама украинските войски се предават? Как така, нали уж славната украинска армия и най-вече батальоните на твоя идол - Ляшко, громяха руския агресор?

Бай Ставри

Те руснаците и Боинга не бяха свалили, и масовите гробове не бяха техни, и в Мариопул не бяха стреляли и Волноваха, и деца... и жени.... и старците в Донбас живеят прекрасно...

А за разстрела все пак?

Дрън , дрън.

Лъжи си не пречиш. Ами що не каза и че руснаците са хвърлили атомна бомба по донецкото летище, според украинския министър.

Ако, са били "украинци" от "Десен сектор", бих ги разбрал.

Съдейки по споровете в мрежата, стигнах до извода, че ние Българите живеем в една прекрасно устроена от политиците ни държава, защото самите те са чисти и неопетнени. Обаче Сорос и Путин са едни много злобни същества и от време на време изсипват милиони и милиарди на няколко специално подбрани подривни елемента, които организират още 100 - 200 човека заедно със себе си, за да саботират действията на управляващите ни и така да бъдем заробени, понеже нали ние сме изключително апетитна хапка, страна пълна с гении и несметни богатства.

не закусваме с Путин и Сорос. Имаме достатъчно зимнина и тези двамата не са ни подправка.

виж за Сорос се разбра на кого и колко дава. Не е много наистина, но за прошляци и алчни майцепродавци е достатъчно за да са от сутрин до вечер или в нета или по улиците, чат-пат и някой паметник по малките часове да боядисат.

е доказано! (Дори с признания - чети в нета!) А мафията не ми е майка за да я продавам!

а кога пенсионерите в тайгата с нормални пенсии... поне, като тези в Саудитска Арабия или Норвегия, а? Все държави с много петрол... кога? Кога мандат в сибир ще получи свободата на словото, демокрацията? Кога вишистите от сибир ще спрат да бягат в ЕС, САЩ или Канада?

но ти трябва да стягаш багажа

като всички жени от родата ти ли, които отидоха да работят в Италия или Испания, казвайки ти, че ще гледат възрастни хора???

Ти мисли за негрите... пардон афроамериканците в Кравария, че техните обувки ще лъскаш и с техните бакшиши ще живееш.

Нашите пенсионери бе, дето ние сме член на НАТО и ЕС и от 25 години сме направили "правилния" цивилизационен избор? За тия пенсионери, които създадоха това дето още ламтят за него приватизаторите и инвеститорите, седнал той за пенсионерите в тайгата да пита, прошляк.

са кротки хора. Търпяха ви 45 години. След това още 25 как крадете построеното от тях и се правите на милионери за една нощ и разбраха целия ви "демократичен" фарс. За дечицата нема да говорим. Нашите ще учат и работят на запаз, а вашите ще ремонтират вилите си пак там.

ВСЕКИ ТРЯБВА ДА БЯГА НА НЯКАДЕ,ЩЕРЕВ ,БЕГЕЕЦА И ОСТАНАЛИТЕ ОТ ШАЙКАТА СЪЩО...

И защо?!

Орлин Данев

Как така защо?Специално за Щерев ще ти обясня: Той освен,че е соросоид,заплашва "путиноиди"и атакисти като мен.Смятай значи,като направят десант "вежливите зелени човечета"в квартал"Малката Русия"в Поморие и ние атакистите като се присъединим към тях....Щерев и Бегееца как мислиш,какво ги чака? :)В това време те ще са си изкривили крачетата да бягат към Терминал 2 в посока на Западните си Колониални Господари! :) Аз дори смятам,че Щерев и Бегееца още отсега са си опаковали багажа и са заели "нисък летящ старт"! :)

О пират жив ли си бе..ха..ха още ли не са те изяли руските канибали...Имало ги е много при вас..ха..ха

val55

Повишена бойна готовност + 3-4 мобилизации е = военно положение само, че укрите се изразяват с първото, защото ако е второто те признават вече официално, че водят гражданска война със независим субект, който е бил част от държавата Украйна, а не със сепаратистите, както те се изразяват. Това, че вече никои не иска нещата да се решат по мирен начин е повечето от ясно. Основна вина, ще носят хунтата в Киев, и техните поддръжници янките и ЕС, като марионетки. Гражданска война, въобще нямаше да започне, ако поддръжниците на хунтата бяха си направили добре сметката за ненамеса във вътрешните работи на Украйна. По начина по, който постъпиха янките и техните пионки, а имено чрез финансиране на цветна революция и докарване на власт фашистката хунта в Киев те поставиха рашките пред идващ факт, при който да използват територията, и базите на Украйна за бъдещ натиск върху Русия независимо от какъв аспект. Вече почти е безпредметно янките и ЕС да водят двойна игра, защото това стана ясно на всички хора по света. Ако всичко беше извършено по мирен път сега, и Крим нямаше да е към Ръсия. ЦРУ, и екипчето на Обама тотално сгрешиха с намесата си в Украйна, и сега използват гражданската война в Украйна за поставената си преди цел да разширят НАТО до физическите граници на Русия въвличайки безперспективно всички в тази безпътна конфронтация. Защо ли бързат толкова кукловодите на Обама, и екипа му поставяйки в неприемливо положение Русия, Китай, Индия, Иран и ...... Янките използват пълзящо, и подмолно придвижване под всякаква форма за смазване на всяка съпротива, която не се връзва с тяхната доктрина за завладяването на целият свят, и което е истинската цел на нея. По този начин, и по пътя, по който са поели вече си спечелиха все много врагове, но направиха така, че да има асиметричен отговор на засеганатите, а не само към тях, но и към другите, които са под тяхно влияние. Не това е пътят на цивилизацията ни през тази епоха, но лудите продължават да си лудуват, докато не ни докарат най голямата беда върху главата ни. Ако янките не се вразумят, докато е време, ще повлекат към ямата бая държави било то в икономически, политически, военен или държавнически аспект. Кьорава работа му се вика на това, и все повече хора не са съгласни да следват политиката на бившата суперсила САЩ.... А дано политиците по цял свят разберат, че старото си отива безвъзврато, и идва нещо ново, но и с ново мислене. Беше, каквото беше, и връщане назад няма. Това си е нареждане от.....и който не се ориентира овреме .....

Няма да чета опорните точки-измислици от руското посолство!Но това не е гражданска война,а война между Русия и Украйна....от къде някакви си опълченци имат танконе, ЗКР-БУК ,оръдия,БТР и всякаква техника с която разполага една армия?

Щерева, като е война между Русия и Украйна, защо Националната гвардия и батальоните с башибозук не нападнат или поне не обстрелят Крим или друга руска територия?

от ИД без да ходят там за доставка. Както знаем ИД има разнообразни доставки. Проблемът е, че нямат достатъчно бойни роботи и Пу даде тласък на индустрията им.

Първо - от некадърните киевски военни. Само при Ивайловск подариха на опълченците около 500 еденици бронирана техника, това боеприпаси, артилерия, картечници и калашници да не говорим. Второ от Петрушенко - в тубата има качен репортаж от демократичен западен репортер, който снима как в началото на декември от Донбас изпращат 30 000 тона въглища в Киев, като единственото, което отказаха да кажат е продажната цена и за нея го пратиха да пита в Киев.

Gregory MacAllister

Много интересна война, в нея Украйна води война сама със себе си и обвинява съседа, но не смее и копче да му каже...

Веднъж да се съглася стебе! Путин в случая не е прав. Това не е гражданска война. Това е война между две държави - Остатъчна Украйна и Донецката и Луганска република.

val55

Ако внимателно четете, какво пишат, някои човеци в САЩ и Европа веднага, ще ви стане ясно, че се води война между Русия и САЩ заедно с подчинените си марионетки използвайки, а вече употребявайки разпадащата се вече бивша държава Украйна. Хубава война няма, а в най лошият случай трябва да има мир пък бил той не най добрият вариант за излизане от това положение. Затова, кой на кого помага е ясно на всички, и двете страни "помагат", но нима ние не помогнахме на Македония въпреки, че след това се получи...храни куче да те лае. Важното е, че ние предприехме най правилното решение, за да се предотврати най лошото, което можеше да стане на Балканите. Същото стана, когато спряхме и въздушният мост на рашките за Сърбия..... Между другото, когато правиш добро не чакай да ти се връща същото, така няма да останеш разочарован от много неща. Най важното е да вземеш такова решение, когато се налага в името на мира, а не както постъпват нашите управляващи, като казват ние сме членове на ЕС и НАТО, но негледат последствията за своите действият сега, което ще се отрази в бъдеще време....Политиката е шах, а резултата, ще се разбере след време, когато промяната, ще ни коства много по големи лишения и ресурси. Живота за всеки един е низ от изпити...карма, както за всеки така, и за държавите и света като цяло.....

Във вътрешните работи на Украйна се намеси Русия! Или по-точно Путин със службите (това си знае, това си може!). Съвсем нормално беше световната общност да подкрепи свободолюбивите украинци! По-долу са цитирани задълженията на гарантите по Будапещенския меморандум от 1994 г. (когато украинците предават ядреното си оръжие на Русия). Виж какви задължения са поели руснаците и как след това са ги нарушили! Не може да се гради цивилизован свят с пещерни чекисти!

поели и американците, което те още при оранжевата революция не спазиха, грубо намесвайки се във вътрешните работи на една суверенна страна.

Така и така Русия винаги е виновна, взимайте тополите и прескочете до Ккиев на шопинг и полсле до Ламанша. От там нататък е лесно .... Юруш на минусите суперсоросоиди....

Ми да дава бе, вие руснаците ще се научите да живеете и в радиация нали?! Няма страшно една затрита планета повече, какво толкова. Имали ядрени ракети, и какво ще ги използвате ли?! Ми давайте.

им е изпил мозъка.

награби Деница и направи изследвания на колониализЪма. Сега следва втори том - "Има ли почва крепостничеството в Русия".

безмозъчността си плюсове ли искаш? Или звездочки?

И до Лисабон трябва, няма да се сърдят португезите я

И защо ми изтрихте коментара? Че лъжа ли е че при обсадата на Ленинград са се яли деца? Канибализма е описан и в книги писани от руснаци които са оцелели да се крият като жертва от хищници..

Щерев, дано руснаците да не забравят да те възнаградят за усилията ти със злато- в Колима.

А ти?..Да не си роден в Колима..

Но тези неща не са за пред хората! Както и глупостите, натворени от Жданов и, най-вече след това от Жуков!!! За пред хората трЕбе да има фанфари, паметници, цветя! И тържествени военни маршове!..

Единични случаи на канибализъм в Ленинград, по време на обсадата наистина е имало, извършителите са разстреляни и това не е скривано. Но странно как си склонен да виниш руснаците, за няколко такива отделни случаи, но дума не проронваш за тези, които са блокирали града и варварски са го обстрелвали, с цел да унищожат физически ленинградчани. Дори специална заповед на Хитлер е имало. Щерев(а), казах ти, чети история, а не "Женчовците днес".

Да наскоро четох че един руснак убивал хора заради черния дроб...много бил вкусен.Друг случай на скоро.Отишли трима руски учени в Сибир и след време се връщат двама-изяли третия..ха..ха и станали по умни животни.

история, а само "Библиотека на пропагандиста". Затова и си склонен да я (историята) изживееш отново! Аз обаче не искам! И много като мен! Всички, за които животът е върховна човешка ценност и никакви идеологии и богатства не могат да се поставят над нея!!!

Канибълизъм действително е имало, ядени са трупове на умрели от студ и глад хора, заловените извърштели са разстрелвани. Но няма книги на скрили се да не би да ги изядат съседите им деца. Това твоето е долно и със съвсем други цели изпочаване на една трагедия.

Но историята те могат изтри..Не им е удобно. Ако служи на пропагандата бива, иначе - не.

Дано не ти се наложи да преживееш подобно нещо, защото не се знае ти какво ще изядеш. Гледай филма "Ханибал"