Москва: Глупост е, че сме купили ”Мистрал”-ите за един щ. д.

Русия окачестви като глупост твърдението на полски министър, че е купила за един долар от Египет френските хеликоптероносачи "Мистрал".

Обратно в новината

Коментари - Москва: Глупост е, че сме купили ”Мистрал”-ите за един щ. д. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де Египет получава $180 милиарда военна помощ от САЩ , а на нас защо два самолета /даже втора ,трета ръка/ не може като помощ - нали сме коректен съюзник.

Нашите управници така и така са се навели и продали! Просто им излиза по-евтино да ги купят!

ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА: Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.

Давай, още можеш, давай....

Факт: Самолетоносачите са за 'разнасяне' по чужди държави. И да, предимно 'демократични' и 'атлантически' ценности. На 'тъпите рашки' не им влиза в досегашната, таралежова доктрина, да поддържат самолетоносачи.

Сигурен съм че почти никой не разбра сарказма ти ;)

простите и малоумни ЕВРОПУТАЦИ..Не ми е ясно! То се говори за едно доларче..А те дрискат ли дрискат в гащите, за два милиарда:) баси смешниците са тия жалки европутаци:) Дори не могат да смятат, колко е един долар...и колко са два милиарда:)

Египет ги продаде за два милиарда долара на рашистан...ма като си тъп и проЗт като руснак - плащаш ;))

Препродажба не може да има! Пада гаранцията!? Корабите ги карат руски екипажи, щото са по-опитни и са преминали курса на обучение. Някой, нещо против?...нямааа...

Някой пак е прекалил с водката.

ПОЛЯЦИТЕ!!!

Тайнствен за нас бизнесмен купува корабите за Египет и след кратък размисъл ги продава за ! долар на руснаците, за да има фактура и да се оформи сделката. Срещу какво, той си знае, но е повече от явно , че Русия и Египет се сближават в политически план след арабската пролет и купишата злини, които им се случиха!

Купихме мистралите не за 1$,а за една бутилка водка!

и ще осъзнаете че нищо не сте купили :)

'Сближават' ти се очите - Египет получава $180илиарда военна помощ от САЩ и е в отлични отношения с Израел.

180 милиарда, друг път. Помоща беше между 2012 и 2015 година. Тази година им спряха парите, защото условието беше да лижат американските ... интереси. Така, че баш си се сближават с руснаците и Иран. САЩ започват да губят позиции докато не ги подтикнат към ядрена война, тогава всичко ще приключи.

Англичанин, швед и руснак в Лувъра, пред картина изобразяваща Адам и Ева в райската градина. - Погледнете тази прекрасна градина - казал англичанинът - само англичани могат да отгледат толкова съвършена градина! - Да бе - казал шведът - те са абсолютно голи, без това изобщо да ги смущава, със сигурност са скандинавци! - Глупости - казал руснакът - нямат дреха на гърба си, нямат покрив над главата си, имат една-едничка ябълка за двама им, обаче им се обяснява, че са в рая - без съмнение руснаци!

кви мистрии бре вече са Севастопол и Керч

Руснаците са жалки, едни кораби не могат да си построят!! И дори да са взели Мистралите е ясно, че не е без пари!! Пак са си ги платили. Подаръци никой не дава.

Не е верно, цената е точно 1.99, тъй като са два и поради това Египет даде отстъпка от 0.01.

крави....Един дол дренки, прости животни:)

са след Афганистан и Хондурас по процентен разход за здравеопазване и имат рекорден брой онкоболни за 2015 - 300 000. 'Краварите' за кравите се грижат по-добре.

като ми слагате плюсове, знаете ли за коя държава дадох факти?

санкции до дупка на руските убийци

значи около 30 човека се въртят и пишат руски химни, я марш да си изперете зелените чорапи

руски крадци и гадни араби един дол дренки

Браво братушки!E ако са ги купили на евтиния, що не! Пък европутаците, лудите говеда, еврогейовете и прочие сган, нека се посира от яд! Мухахахахахаах

Много добре им го казахте. Браво. И аз исках ама не можех толкоз добре да го фурмулирам. Браво.

Похвално е за Атака че взимат и с даун (като теб). Толерантна и човеколюбива организация.

Забрави да напишеш "Факт!". Така щеше да имаш поне двойно повече плюсове от атакистите.

Някои не вярвали на Москва, други не вярвали на полския министър... Аз пък не вярвам в държавите. Те са колективно въображаемо. Потърсете "нациите са колективни халюцинации" и се образовайте.

Не вярвам на руска пропаганда!

Не вярвам на Мацква! За нищо!!!

А аз вярвам! Египет направо ги е подарил за рождения ден на Путята!

Хм не е лишено от логика.и е много смело и хитро ако изобщо е станало.но шило в торба не стои.а французите са предпазливи.2 военни кораба не могат да изчезнат просто така от Египет и да се появят в Русия.....особено пък мистрали.историята заслужава да бъде разчоплена.

Напоследък виждам едно олекване на позицията на много европейски и американски политици за сметка на премерените действия на руснаците. Отдавна твърдя, че "вдигат летвата" и не са за подценяване. Сега може да излезе, че някой в Полша се е пошегувал с журналистите и те гледат като кухи дини на пазара.

След определено количество Vyborova обикновените поляци започват да виждат зелени човечета /братовчеди на ония в Крим/ и си лягат да спят, а Качински и бандата му хем искат да продължат да си пият с тях, хем завиждат за евтините Мистрали.

ама в Полша се живее. За разлика от Раша..

в Раша минаха на лосион мазане, щото е с повече спирт :))

Троловете си тролят, франсетата се разабраха с руснаците зад гърба на ЕС, само нашите "умни" тиквички ще плащат като попове масрафите за Белене. Те това е майсторлъка, хем да спазваш ембарго, хем да си въртиш търговийката, хем да размахваш пръст на бедните си роднини. Де да се можеше да се поучат сега родните властимащи, а не да тичкат до Козяк да питат "Как така?".

не бързай пиле с дълбоките заключения - НИЩО още не е станало и в Египет добре знаят кой им маже филията ;)

Не обръщайте внимание на самохвалството на президента Владимир Путин и на военните операции в Украйна и Сирия. Бившата свръхдържава се намира в дълбок упадък. От спада на цените на петрола през последните две години пострадаха много държави, но малко от тях бяха засегнати така сериозно, както Русия. Това е свързано с нейната дълбока зависимост от петролно-газовия сектор, доходите от който осигуряват половината от постъпленията в бюджета. Ефектът от спада на цените на петрола беше засилен от намаляването на обемите на продажба на газ и намаляването на цените на синьото гориво. Европа ключовият за Русия експортен пазар и падането на европейското търсене на газ, намаляло през последното десетилетие с 20 %, в съчетание с прекаленото предлагане на световните пазари доведе до това, че през последните три години цените на газа спаднаха с 65%.

Желязна логика, по нея СА и Катар да са вече на просешка тояга. Бе ти да не си нова номинация за "Златна малинка" в Холивуд?

СА има много сериозни проблеми. Изобщо да започнат война в Йордания не е случайно.

СА са с 19% бюджетен дефицит.

И американците не са по-добре я какви дългове са натрупали 4 трилиона само към комунистически Китай .

В Русия ходят на 4 крака от глад. Те ще умрат, но винаги ще бъдат независими, за разлика от нас българите, които трябвашеи да си останем потурнаци в потурите, а не руснаците да дават 200 000 жертви и да платят на султана 125 млн. златни франка за Източна Румелия. Великото българско дело Съединението се оказа платено от Руския император. Иначе как нашата армия щеше да остави задника си гол откъм Турция и да замине за Сърчия ?? Русия е номер 1 по производство на зърно, захар, кориандър. Санксциите са никакви. Мерцедес направи предприятие с КАМАЗ. Има 27 баварски фирми, които не се подчиняват на Меркел и са в Русия... Иване, Иване да те е...е който те хване

krassikat@

Ти не си от нашите, ти не си българин. Ти си руснак! Чий Бай Х-й го търсиш в България? Чемодан-Вокзал-Мацква...

В Русия ходят на 4 крака от глад. Те ще умрат, но винаги ще бъдат независими, за разлика от нас българите, които трябвашеи да си останем потурнаци в потурите, а не руснаците да дават 200 000 жертви и да платят на султана 125 млн. златни франка за Източна Румелия. Великото българско дело Съединението се оказа платено от Руския император. Иначе как нашата армия щеше да остави задника си гол откъм Турция и да замине за Сърчия ?? Русия е номер 1 по производство на зърно, захар, кориандър. Санксциите са никакви. Мерцедес направи предприятие с КАМАЗ. Има 27 баварски фирми, които не се подчиняват на Меркел и са в Русия... Иване, Иване да те е...е който те хване

В русия няма толкова умни маймуни за да управляват Мистралите....ха.ха.ха след 1000г може и да има вече такъв руснак..ха.ха

тоя пак са го пуснали градска отпуска за уикенда.

От една страна Кремъл няма кой знае каква нужда да използва самолети, базирани на самолетоносач. Ако искаше да увеличава сега действащата си бойна авиация в небето на Сирия, можеше просто да изпрати още самолети с наземно базиране в авиобазите на сирийския президент Башар Асад. Изпращането на самолетоносач и ескортиращите го кораби в много отношения е по-скъпо и сложно начинание за постигане на същата цел. А и крие рискове - в миналото руските военни кораби понякога показваха обезпокоителна тенденция да се развалят и затова често заедно с тях плаваха и океански влекачи....ХА..ХА.ХА

Една руска флотилия минава, гледайки пушеците извън земните се питат - при тия аборигени ще ходим ?

Те отдавна са решили да не ходят при теб.

Ние отдавна сме се разбрали да няма разменни пътувания между нас.

страх ги е да не ги анексират с руските космически войски..ха.ха

Ако един "Мистрал" в Египет струва 1 долар, тогава една почивка в 10 звезден хотел за 1 година трябва да струва 2-3 цента.

Но пак не стана ясно - купили ли са ги от Египет или не?! Не е важна цената, а че са попаднали пак в нечии ръце. И прашу всички проруски умилени българи - на сибирском зале с чемаданами и персональние вешчи, в том числе зубная паста.

конграчулешън. То хубаво коментираш, но като не знаеш езика не го ползвай.

..ейшънс - този дето го бъхтиш с теслата мислиш че го владееш ли? :)

Не сме ги купили, взели сме ги под наем за 50 години. И туй за долара си е клевета. Дали сме само 50 рубли..

бягай за още (американски) ботокс че ти се разтече физиономията.

До бай Муню; През 1993 г се качвах на самолетоносача "Америка" по линия на ООН. Бече дошъл в Сиамския залив. На борда имаше около 350 морски пехотинци. Задачата им беше в случай на Гражданска война -май -юни да слязат в Пном Пен и да евакуират Амер дипломатически и др. корпус. // В случай на пожар на самолет на летателната палуба, първата работа е да излезе протовопожарен камион -2 бр, които се хвърлят да гасят и след като извадят екипажа в зависимост от степента на огъня направо бутат самолета през борда в океана. Викаха им -Ф-смъртници. Така, че не е за чудене защо на руския кораб има пожарни камиони.

на който си бил през 1993 е бил пред пенсия -отписан е през 1996. Не бил на новия USS America (LHA-6) от 2012 ;)

и това, че е по-нов, променя протокола при запален самолет?

Цигани долни, спрете да крадете!

Вчера - Натовски генерал пита свой колега от ДД на САЩ "... и колко самолетоносача казваш, че имат руснаците? Стига, разбрах!!!" И се обръща към персонала в командния център " Я винимавай! Всички бързо в атомното убежище! Който остане си е за негова сметка!"

абе полски, седни си на задника, че Германия и Русия ще се сетят за общата си граница......

И каква стана тя? Руснаците получиха колосална неустойка от Франция и си купиха Мистралите от Египет на половин цена!? Алоооууу, НАТО, прецакани сте!

https: // www . youtube . com/watch?v=4ueBv69MsFY Ето това тук е руската техника. Пушилката сигурно е за камуфлаж. На палубата има 2 самолета, 2 хеликоптера и 2 пожарни камиона до тях. Пожарни камиони на палубата са гениално руско нововъведение в морския флот.

Ти си по-зле и от украинците, те поне могат да броят до 3, ти само до 2 си се научил ;) А иначе май и дизелов кораб не си виждал, всички дизелови кораби пушат като правят маневри.

Каквото и да става в Сирия днес, утре страната ще има нужда от Запада за да се възстанови, а не от руските ракети.

А от какво ще има нужда , като ще си имат достатъчно постъпления от новото находище нефт и газ, открито наскоро в акваторията им ? Междувременно, заради него и за катарския газов коридор се води тази война ! И познай от кого !

Прав си, но това е потвърждение на написаното от мен, защото Запада ще купува. Не е ли така ?

Я виж Ирак , Либия и др как са се "възстановили" с западните "помощи"

Една руска флотилия минава през Ламанша и НАТО се скри в тунела под него, това действие на смелите натовски войници силно разгневи мигрантите, които не могат да минат покрай тях с багажа си.

Тъп, по-тъп- поляк= на кравар!!!!!

Подобен пост е доказателство, че ти си тъпак 1 в света за днес. Гледай да не станеш такъв за месеца.

шляхтич, вземи се разкарай обратно в Полша.

УЧУДВАЩО Е НАЙ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ НАЦИИ В ЕВРОПА НЯМАТ НИТО ГЛАС НИТО СТОН И СА ЗАВИСИМИ ОТ ХАМЕРИТЕ ! И да печелят хамерлъка им забранява !!! и това ми било ЦИВИЛИЗАЦИЯ !!! ПРОСТАЩИНА Е ТОВА АНЕ ЦИВИЛИЗАЯ ЕДНИ ЛЪЖАТ ТИЯ ОТ НЕДОРАЗВИТА ПОЛША (ИКОНОМИКА ОТ ЯБЪЛКИ!!!) ДРУГИ НЯМАТ ПРАВО ДА ПЕЧЕЛЯТ !!!!!РОБИ СЕ НАРИЧА ТОВА НА СЪВРЕМЕННЕ ЕЗИК

Грешиш, Иване, ЕС е проект замислен зад океана и като такъв те го управляват превъзходно ! Само, че повечето изтъпели и овехтели мозъчно европейци все още не схващат това !

Какво е развитото в русия

какво - тайгата. типично руска действителност.

Със знак "минус".

Всеки има право да печели, но и всеки има право да не иска да му купува продукцията. Грешиш за Европата обаче - дори в последната и изостанала България е в пъти по-добре от Русия или Китай. И не ми говори за 10% дето живеят в големите градове - и в София заплатите са хилядарка и нагоре. Говоря за масата - на 30 км от Масква са не в 20, не в 19 а в 18 век!!! А в победената Германия има повече социализъм, отколкото е имало някога дори в Съюза ...

Смешник !

какви долари бре направо са им ги подарили:)))) + комплекс С 400

Интересно, руснаците оспорват факта на покупката или цената

а 1 евро ...хи хи

Естествено цената! Просто са дали пари на Египет за да ги "купят", а Мистралите са отишли директно в Русия! Един долар!? Това са много пари!

Казахте евроатлантически ценности, но итересното е е тези които парадират с тях, никога не уточняват какви са поради неудобство, а остават това на въображението на слушателите.

Тези така наречени "ценности" в буквалния си смисъл означават ПОКУПКО ПРОДАЖБА НА РОБИ!!! Ако се разрови човек в Гугъла, може да намери информация откъде произлиза това клише....

Вы наверное заметили на палубе "Адмирала Кузнецова" две одиноко стоящие пожарные машины. Расположение таких машин на палубе, причем в стандартной пожарной раскраске, как бы намекают на то, что это явно не было предусмотрено конструкторами. И действительно, корабли такого класса должны иметь внутренние системы пожаротушения. И они наверное функционировали в далеком 1985-м году, когда его спускали на воду. Но с тех пор его ремонтировали чуть ли не каждый год, а о внутреннем состоянии "Кузи" ходят легенды. Оказалось, что даже эту новость уже успели обсудить российские СМИ. У них отрапортовали про очередную "перемогу" над Западом. Да, так прямо и сказали: "применение на борту авианосца полноценной пожарной машины оригинальное решение российских моряков, которое в настоящий момент не имеет аналогов за рубежом. Почитать и прослезится можно тут: http: // izvestia . ru/news/636770 Понимаете, оригинальное решение! P.S. Странно, почему на "Кузе" не поставили на палубу "Скорую помощь", "Службу горгаза" или машину "Полиции", но их правда могло бы сдуть ветром... Хм... ищем оригинальное решение дальше.

No comment!

Чакай са тъпака АК да почне да лъже за littoral корабите на САЩ. Той е толкова тъп, че дори не знае какво е това littoral. А не дава линкове, защото тези които чете са на руски писани от идиоти за идиоти

Уникално решение - пожарна Зил на палубата на Кузя :))). Американците пък имат компактни Р25 пожарни специално проектирани за самолетоносачи.

само за украса?:) Като оня пожар на Форестал, дето гореше като факла..И пожарните не ставаха за нищо:) После щяха да го дават за скрап....ХАхахахахахах

Дааа....кретена лаик се изказва неподготвен, както винаги:) Почти толкова, колкото оня европедален фекалоид ДаДа...Отпадъчния продукт, излизащ от ректума на лудите говеда..Демек фекал:)

Руснаците никой не ги иска за съюзници. Дори и Асад ( ако е жив ) след войната ще се отметне от тях, както Кастро и виетнамците. Така, че за какво им са Мистралите ?

Сирия е руска база. Те си я отвоюваха. Асад няма нищо общо.

Всички искат Русия за съюзник - най-новите са Филипините и Египет.

Това Чебурашка ли си нашепна на ушенцето ? хахахаха

Филипините избраха откачалник и ще го махнат като разберат колко струва. Египет е друга работа- $180милиарда военна помощ, но не от Русия. Освен това чакат и от МВФ..

Що не питаш кубинците и Кастро ? Сега когато се отърваха от руснаците не могат да насмогнат да приемат туристи - не руски де !

Великолепна сделка на франсетата с посредничеството на фараоните ! А тъпите цървули по-долу да се превъзнасят с овехтелите и мухлясали евро-атлантически "ценности" !

Питах. Директно. - Грешите.

Оланд ли пита бе, тюфлек?

И какво му е перфектното? Плащат неустойка на руснаците 1 милиард долара, а получават от Египет 800 милиона!

Точни ли са цифрите? :-) Русия винаги печели! Това е убеждението на куп глупаци, включително и на самата Русия. Да, вярно е, че който се е хванал с Русия, все губи, а привидно Русия все печели. Но в тези дела подобни загуби-печалби за съжаление или за радост не обуславят крайния резултат - нещо, което тъпаците, вкл. и Русия не разбират. Резултатът идва от създаването, а не от посредствено крадене и изнудване. Така е в живота. Да видим практиката: Русия все печели и народът й все живее по-бедно и от българския, а българският е най-бедният в ЕС, май. Т.е. при всичките върховни параметри на руската икономика, при всичкия износ на колосални количества суровини, при всички фукни как дори от падането на рублата Русия спечелила 24 милиарда (пълна глупост на Путя), остава едната реалност. Да, лумпенът е може да разбере как може все да печелиш, а все си на опашката. Може и още как! Половината от "печалбите" са лъжа, втората половина са деградивни като въздействие. И Русия е лузърът. Отново и отново руснаците са принудени да оцеляват, вместо да живеят човешки. Поради това трайно губят човешкия си образ, губят способност да различават дори. Други народи си живеят живота, докато Русия все печели и народът все живее в беда. Много ми е мъчно за този голям и изтерзан от скапани политици, а най-вече от глупостта си народ! За разлика от лумпенизираните привърженици на Русия, аз виждам реално в какво състояние е нацията им. Нашата е век напред, ако не и два. А сме уж назад от най-добрите.

Ти пък откъде знаеш цените, да не си съветника във версай ! Ти, приятел, не знаеш по колко купуваме газът и за колко бежанци се е договорил премиерът, та цените на мистралите ?? Зорът беше франсетата да ги продадат, а те бяха най-малко нужни на фараоните ! Спретна се тристранна сделка и двете крайни страни - ни лук яли ни лук мирисали! А санкциите са само, за да гъделичкат "самчувствието" на русофобчетата-полуидиотчета в сайта.

"Адмирал Кузнецов" плува към Сирия. А останалите руски самолетоносачи къде са разположени? :)))

В Китай и Индия:) Или и това не знаеш?:)

човека те пита за руски, а не са китайски. Малей си захлупен !

Индия купува повече американско отколкото руско оръжие ;)

- не разбрали , че нямат други САМО ЕДИН - повтарям за не разбралите и бавно загряващите - САМО ЕДИН !!!

И то за отбрана...Руснаците не нападат по слабите страни, както редовн прави Говедарника..>За да краде ресурсите на другите страни, както стана с Ирак, където лудите говеда крадат петрол..И както стана с Афганистан, където лудите крави сложиха ръка на хероина, и пройзводството му скочи 40 пъти...и то по данни на ООН!

...а за да Види Човек Що Е ВМФ на ДнешенКремъл - 'Особености на Руския риболов' ! (, който си Е Чист Ильф И.Петров)

Късото от кремлина пак се е взела за учител на Остап Бендер, влизайки в роля на най-голям тарикат на планетата Земя! Много ми е интересно, това човече дава ли си сметка, че такава една врътка, дето то си мисли, че е направило успешно, може да се окаже прекалено голяма хапка за ботоксовите му устенца? С типична руска наглост кремълското късаче си мисли, че целият цивилизован свят са тъпанари, като подопечните му руски крепостни бурлаки! Убеден съм, че поляка е прав на 100% в своите догадки за късашкия тарикатлък!

По-скоро вижда толерантността и злоупотребява, но 100% ще дойде един момент когато на нормалните хора ще им писне и ще му бъде нашокано канчето прилично.

Зад каузата на Русия сте а дали има какво да ви спре ще видим!

Това чудо "Адмирал Кузнецов" на въглища ли върви? Такава пушилка пуска, че не виждам какво друго може да е. Освен ако половината цилиндри на двигателя му не палят. Само тогава може от дизелов мотор да излизат такива кълбета черен пушек.

Ти питай за новите американски корите клас Фридъм:) Те как димят, направо като парни локомотиви:) А уж са чисто нови и по стелт технология:) Ма с тая пушилка дето излиза от тях, ще ги видят от 100 километра..И без радар:)

Да, разбрахме. Нещо друго можеш ли да напишеш, че гледам от няколко часа само едно и също пишеш? И се научи най-накрая как да напишеш link, че да влезе в този сайт. Как да го видим, като ти пускаш само парче от link?