Украйна ще подаде иск в съда на ООН срещу Русия

Украйна ще подаде иск срещу Русия в съда на ООН, заяви пред украинската телевизия Пети канал министърът на правосъдието на Украйна Павло Петренко.

Обратно в новината

Коментари - Украйна ще подаде иск в съда на ООН срещу Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това се казва крак, такива бежанки са добре дошли навсякъде....

Понеже тук накой искаше пояснение за ГДР. Горбачов се съгласи да изтегли Съветската армия от ГДР срещу 15 млд. западногермански марки. След което се проведоха избори спечелиха християндемократите и двете и ХДП от двете Германии направиха обединението. Референдум не е имало. Но СА не си тръгна без нищо. Ако някой си емислил ,че руския флот трябваше да се изтегли от Крим без нищо и там да се настани американския,много се е лъгал. Няма армия влязла в една държава да си тръгне без нищо. Още повече ,че руската армия е там преди 1954 г. ,остава и след 1992 защото още тогава Крим обевява независимост и украйнците нищо не можеха да направят. Трябваше само да запазят голяма автономия на Крим. Е майданците ги излъгаха,че могат друго ама реалностите са други. Сега могат да се жалват на когото искат. Те вече и заради Крим не се ижалват ,а само заради Домбас

в ГДР??? Да не би да искаш да ми кажеш, е източногерманците щяха да искат да останат в съветска орбита при евентуален референдум? Руснаците хленчеха, че окупационните им подразделения няма какво да ги правят - офицерите и останалите военнослужещи (и семействата им) нямало къде да живеят, пък държавата бедна... и т.н. Германците финансираха пректирането и строителството на военните градчета, в които се "прибраха" червеноармейците. Повече от половината от немските инвестиции яха окрадени от руснаците и "приятели". За "Орешково", примерно в краденето участваха и българските фирми "Промишлено строителство" и "Метални конструкции". За други градчета - Главболгарстрой...

Тоя Павло Петренко май скоро се е върнал от САЩ, където са го подучили, какво да плямпа в следващите дни. А после нещо друго и т.н. Защото не знам някога хохли да са се изказвали за за нещо самостоятелно - все някой голям брат акъл им дава. Нали вие познато това?

Помощта е безвъзмездна и който иска може да намери точните програми, дати, суми и т.н. В случая това е разликата със съветската "безкористна" "братска" помощ, за която си платихме със златния резерв и още много други неща. Не че американците го правят атруистично, но при тях целите са стратегически и по-дълбоки. Можеш да приемеш, че този 1 милиард е инвестиция...

русия ще заеме подобаващото и място до куба и путин до кастро !

подобаващото място на Русия е до Куба, но с цар като Путин и Куба й е много!... А подобаващото място на Путин е до Хитлер, Сталин и Милошевич! Работа на човечеството е (най-добре е руският народ да го направи!) да го изпрати най-бързо при тях!

тея непрекъснато се уси.рат. Ако чрез САЩ ООН и НАТО е на тяхна страна, това не значи, че света не вижда геноцида, който провежда Киев над рускоезичното си население.

ако на страната на Украйна е само: - САЩ - лесно се обяснява, с опорни точки от Москва, че имат интерес и т.н. стандартните простотии. - НАТО - по същия начин се обяснява, с опорни точки от Москва, че ''имат интерес'', че са ''слуги'' на САЩ и т.н. идиотщини .. Но ако ООН, което представлява целия свят, е на страната на Украйна, с какъв акъл и откъде толкова наглост да скачаш пак и да говориш, как Украйна не били правите ?

Ахмед Доган

Я пак прочети кои са движещите сили на ООН, имащи право на вето и недей да плещиш изтърканите клишета за равнопоставено представителство на цял свят в него!!!

в "терористите", кавичките са излишни

е незаконен! (Все едно у нас селище с предимно турско население да си спретне такъв референдум). При това и манипулиран! А и от колко страни в света е признат и защо не е? А за ГДР бихте ли се пояснил?

Иск в съда на ООН може да бъде подаден само от държава! А украйна не е такава!

ОУН, сдружението на бившите есесовци от дивизия Галичина, Бандеровците и прочее жълто-кафяви остатъци от недоразбитите през 1945 година банди в Западна Украйна могат да бъдат доволни. Вярно, че не могат да организират нормална правова държава поради своето естество на бандити и фашисти, но че ще върнат Украйна във феодализма по подобие на България, това е сигурно. Започва се с преврат, правителстно на евреи, скъсване с Русия, помощи от Запада, високи цени, спад на жизненото равнище, мизерия и накрая - пълен провал. Страните ни вървят успоредно към пропастта. И с активното съдействие на САЩ и ЕС, за които си оставаме диваци и неприятели. Да благодарим и на нашата десница за нейното активно съдействие за провала и на капитализма. Господ да ни е на помощ.

Хитлер от гроба: "А, бе хора, моля ви се, стига сте ме сравнявали с този Порошенко. Аз не съм разрушавал собствените си градове!"

Сталин?!?

Каква Украйна? Това е географията на 4 държави - Русия, Полша, Словаки/от територия Чехословакия/ и Унгария - Това е Сталинска територия от 1945-47 година в полза на СССР! УКРАЙНА НИКОГА НЕ Е БИЛА ДЪРЖАВА! /1917 година е обявена, но започваа гражданската война и тя е вече СССР!/Украйна НЯМА ДОГОВОР ЗА ГРАНИЦАТА С РУСИЯ, депозиран в ОН!Следователно няма граница! Кучма и Кравчук излъгаха пияният Елцин и обявиха тази територия за Украйна и заедно с Юшченко НЕ желаеха да подпишат ДОГОВОР ЗА ГРАНИЦАТА УКРАЙНА-РУСИЯ... ТЕ СЕ УКРИВАХА! Те нарекоха и КРИМ "УКРАИНСКИ", макар че КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ УРОД ХРУШЧОВ ГО БЕШЕ ПОДАРИЛ /1954 г./, като своя собственост, на отечеството си Украйна!!! И днес, заедно с западните малоумници- претендиращи за експерти по международно право, С ПЯНА НА УСТА лаят "АНЕКСИЯ....АНЕКСИЯ... / Нима "СЪЕДИНЕНИЕТО"1885 г. в България е "АНЕКСИЯ"? Ако сте българи, не повтаряйте тази свещена глупост? АНЕКСИЯ е присъединяването на Хавайте и Пуерто Рико към САЩ! АНЕКСИЯ е Косово!

То по твоята логика може да се каже - "каква българия, то там преди 681 е било Византия"....

не вярвах, че има все още олигофрени, които да вярват, че българите са дошли в днешните земи през 681г. но явно ти си един от последните тъпунгери и на всичкото отгоре изказваш и мнения и ръсиш "мозък" :)))

Украйна е съществувала, както Казахстан, Русия и всяка друга съветска република в сегашните граници. Сталин е изселил местното население от Крим и го е населил с руснаци. Политбюро съставено от руснаци /не лично Хрушчов/ е присъединило Крим към Украйна поради последвалата пълна икономическа разруха. Крим е многонационална област с 58 % руснаци. Руснаци има във всички бивши съветски републики, особено много в Казахстан и Прибалтика, а в Русия има милиони украинци и др. народности. Руснаци има и в България и то немалко. Но да се изместват насилствено граници е безумие.

(та дори да е Владимир) почне да решава коя държава и коя граница е "правилна" в исторически и географски аспект - къде ще му излезе краят? Светът и държавите си създават правила, които трябва да спазват! Ако не им харесват - ЗАЕДНО да ги променят. И да наказват неспазващите ги. Ако са цивилизовани!... Диваците само си присвояват правото да действат, както те си знаят и вдигат брадвата!

предполагам че визираш Хамериканците, споменавайки диваците, да така е, прав си!

Хунтата в уКрайна - Подавам Иск за развод. Не мога да бъда Част от Семейството.След Две смени на Магистралата, не остава време за семейство.

Путин започна тази война, но всички руснаци ще му сърбат попарата... Ами жалко за хубавите рускини, като тази на снимката. Те и децата им нямат вина.

протестър! путн ли раздаваше курабийки на Майдана А?! Путилн ли даде 5 милиарда долара за да свалят демократично избрания президент А?! путин ли бомбандира градовете и селата на Донецк с Град, фосфорни ракети, оръдия танкове и самоелтио А?! Продажна гнидо?!

Тъпа миризлива гнидо, Путин ли откъсна части от суверенни държави в Европа?????

Чета тази статия и ен зная да се смея ли, или да плача! Това изказване че имали доказателств ами прилича много на ПСАКИНГ!!!! И по точно кат изказването на Обама и Псаки...Ние имаме силни доказателства, че Русия е виновна за свалянето на малайзийския боинг.....И добре къде са тези силни доказателства питам аз?! Както и целия свят?! В болното въображение на Обама и Псаки ли? Защото руснаците извадиха спътникови снимки, и радарни записи....а краварите въздух под налягане!!! А да, и германците както и малаизиските експерти, доказаха че боинга е свален от украинска ракета или Су-25 от украинските ВВС!

Като се оплачат на ООН и какво ще стане. Същото ако се оплачат и на арменския поп

русофилитиците яко бълват л.йна... кво ми дреме на мен русията? ако е толко убаво що на Путин дъщерите са в Германия и в Холандия?

На Путин дъщерите му ще са там където те пожелаят. Те не са негов придатък или собственост. Спрете да мислите като Араби и да обявявате хората за нечия собственост. Всеки може да живее там където пожелае. Явно 500 турско са си казали думата и още толкова ще ти трябват да почнеш да се държиш като свободен човек.

Swebus

Пич, зарежи "12" да върти свирки на Барак Хусеин. Той си няма представа, че Путин утре може да си пие сутришното кафе във Брюксел

Оле, оле, оле... комунист тръгнал да говори за свобода. Все пак си прав, дъщерите му могат да живеят където си поискат и като всеки нормален човек избират да НЕ живеят в Русия.

Да подава каквото си иска.И като лъснат изфабрикуваните им доказателства ,съда може да им налижи една тлъста глоба за лъжесвидетелстване.Ама първо трябва да докажат,че Луганск е украински -щото май са забравили да си декларират границите и то точно в ООН!

Почти всички страни в ООН са купени подлоги на хамериканците и НАТО, затова всичко е предрешено. Китай гледа да се отслабят взаимно Русия и САЩ. Може би само 6-7 страни са неподкупни!

точно така 6-7. Абхазия, Приднестровия, Куба, Северна Кореа и още 3-4 люлки на цивилизацията и демокрацията.

хем виновни за трагедиите в Украйна,хем нагли с искове към Русия,но нали сасе продали на Запада и САЩ....Крадецът вика"дръжте крадеца"

Войната е много лошо нещо. По време на война страдат цивилните. Това са бели хора, православни жалко е да гледа човек тези снимки. Защо не им помогнем с нещо, или ние приемаме само сирийските мангасари. Да разкарат мангалите и да приемат Украинци. Те са наша кръв, и ще са ни много полезни.

любителю, не зная за теб, но аз и никой истински българин не се приемаме за хазари, каквито са дедите на така наречените украинци.

Там е мешано - кубратови, волжски българи и хазари.

Като при развод,ще искат пожизнена издръжка!

ако тези обвинения можеха да се докажат, то цял свят вече да е завел хиляди искове с/у щатите и тази държава да не съществува.

Доказателствата ги има, проблема е системата. Всичко се хвърля в кошчето за буклук. Ако нямаше Украински проблем , нямаше да продължат 15 годишните бомбардировки в Ирак ( с 2 войни) ,и акцията на Израел в Газа.

Е, и Аржентина ще подаде там иск. И каквоот това? За бивша Югослави да не говорим. Всеки знае кой кой е...

Едно нещо не мога да разбера бе хора........ Обвиняват руснаците за неща,които дори да са верни,пак-руснаците-изглеждат като Дева Мария пред самите им обвинители!!!! да му се не види-толкова ли са мутирали"западните демократи",та не разбират,че хората навсякъде са се събудили и ще ги ометат като булдозери????

Политическите елити дотолкова са се дистанцирали от обикновените хора, че смятат, че пропагандата може да насочи общественото мнение в правилната за тях посока. Забравят, че днешните поколения не са от времената на двете световни войни и са по-образовани и информирани.

dionisiosd@yahoo.com

Тяхната алчност за богатства и власт,ги е превърнала в самодоволни глупаци........

деер

Аз се съмнявам , че не сме деградирали...

Тлъстите пачки подкупи са им оперирали главните сетива: слуха и зрението. Ни чуват, ни виждат! Има ДВА ТОМА с извършени престъпления срещу човечеството, извършени от украинската хунта. Хитлер от гроба: "А, бе хора, моля ви се, стига сте ме сравнявали с този Порошенко. Аз не съм разрушавал собствените си градове!"

Дебили. Правят се, че не знаят, че решение на този съд е задължително само ако и двете страни са съгласни да учавстват в него.

Крайно време е света да каже какво мисли за руската агресия и няма по-добра трибуна за това от ООН.

Руска агресия няма и това всички го знаят. Има американско безсилие да подчинят Русия.

Major Payne

Нина, Ниночка, хайде стига с тези овехтели пропагандни клишета. Ако САЩ искаха да подчинят Русия нямаше да и помагат нито през ВСВ, нито след ерата на комунизма, нито след това. Русия е пълна с американски компании и специалисти, които помагат на Русия да преодолее изоставането си в много сектори. И можеш да си сигурна, че това се оценява от много руснаци, които с неудобство говорят за държавата и лидерите си ...

Тези доказателства срещу Русия са толкова верни, колкото доказателствата за сваленият самолет. Кога ли на Путин ще му писне да им търпи номерата . Както е тръгнало няма да ги търпи дълго. Вече започна със забраната на вноса , а след това.....?

Така ли? И какво ООН ще направи на Русия? Може би още санкции ще сложат. Всички видяхме, че Америка се насра в чисто поле да се бие с Русия - само санкции, само санкции, от които ще страда Европа. А зимата идва, да не забрявят това в Киев.

Руснак -да не си с два хуя бе куче крастово.-пиндорос

За какво ще ги съдят, че им прибират бежанците... ми те в Украйна си правят жив геноцид срещу руското малцинство. Имам предвид гражданите, не т.нар. сепаратистите. Май украинското правителство е за съд.

Божият народ са всички които вярват в Бог и следват закона му. стига с тези свободни интерпретации. Спасението е лична отговорност и не зависи от националната принадлежност.

Еми, в кой бог? В Аллах, Буда, Кришна, Яхве или Христос. Като се вижда сега мюсулмани от една общност избиват мюсулмани от друга общност, християни и всичко което не иска да каже "аллах е велик". Така че, божият народ е само един, народа на Яхве, което ясно бе показано от кинорежисьора Спилбърг. И понеже има табу за определени народности, ще се сетите кой е този народ.

Христос. Той говори за любов към ближният.

С най-голямо уважение към Дир.бг, защо когато се пише за евреи, твърдите, че е етнически нетолерантно. Излиза, че за всички други може да се пишат мнения, но за евреите никой не трябва да има мнение! Защо ли? Дали защото са "божият народ".

А ти защо имаш против евреите? Защото са можещи ли? Защото ти казват в очите, че след като могат да управляват огромни компании в цял свят, няма да са роби като българина ли? Ми ти знаеш ли въобще колко българи има в Израел? Колко жени ходят дори там за да се женят? Луд човек си и умора немаш

снайпер, колко етнически българи има в Израел, не работещи, а граждани на Израел? Имам против това, да се намесват в работите на други народи, да работят против интересите на тези народи, а после да се оплакват, че са ненавиждани. Не искам да ми се бъркат в работите и да ми дават съвети. Искам да освободят страната от активното си присъствие в управлението, а по възможност и от физическото си присъствие. Израел е добро място за живеене, да отидат в земите от където произхождат дедите им. Не искам същества като Соломон Паси и Леа Коен да определят приоритетите на България.

Плюс това трябва да приемем бежанци от Украйна. Вижте ги украинките и рускините какви парчета са. Плюс това са захърбавели. Бих прибрал десетина

За бе!!! Страхотна идея!! Как не се сетили по-ранно???? Единственото неудобство в цялата тая работа е,че ще трЕб`а да чакат 100-200 години...... Видиш ли,има други дела с предимство.... Турция за Кипър и Александрета..... Великобритания за Гибралтар и Фоклендските Острови.... НАТО за Косово-`дето шиптърите нямат никакво историческо основание да си настанят г..зовете...... САЩ за Калифорния и Тексас...... Да не говорим,че има едни държавици,които според договорите,не трябваше да съществуват и са изкуствено създадени!!! Всеки с реда си батковци,всеки с реда си!!! Според мен,много по-ранно(а е и по-реално,нали)ще получат заслуженото нацистките скункски изпражнения от "Десен Сектор"заедно с техния водач-мутанта Яценюк.....

Въпроса е как ще докажат, че бунтовниците са терористи. Реално бунтовниците не тероризират никой, а искаха просто анексиране с Русия и защитават идеята си. Украинските сили стрелят по мирни цели, което на практика е военно престъпление. Опълченците, бунтовниците нямат нищо общо с терористите. Американците снабдяват бунтовници в Сирия с пари и оръжие. Същото правиха и в Либия. Защо никой не ги осъди?

Защо Сталин не си е свършил работата, та се налага днес Путин да се прави на Сталин? По време на войната руснаците провеждат масови насилствени депортации на цели народи - балкарци, ингуши, чеченци, калмики, кримски татари, карачаевци, понтийски гърци, кримски и таврийски българи, руски немци и други. Защо са оставили десно секторниците? За да го боли Путин глава, нали?

За другите не знам-но като грък,ще ти кажа нещо за понтийските гърци!! След 1981 г.,почнаха да идват масово в Гърция... Нямам думи!! С малко юзключения,са такава напаст и тъпаци(до такава степен,че вицовете за тъпаци-в Гърция-винаги включват понтиец),и да не забравяме,че преди това са заколили и те много руснаци-включително като членове на редиците на есесовците(по-късно)..... В Гърция,тези от тях които са нормални,крият техния произход от срам,и заклеймяват останалите......

dionisiosd@yahoo.com

Уточнение..... Понтийците от бившия СССР,нямат нищо общо(КАТО МАНТАЛИТЕТ И МОРАЛ),с понтийците от турските територии(Черно Море).....

какво стана с боинга??в малаисииски саит е написана статия от техни спецялисти че самолета е свален от ваздуха... но не е су25,този самолет неможе да лети на такава височина,тои е щурмови.експертите са установили че е използвана з0мм картечница... з0мм е натовски стандарт,колко странно :д дерзаите

РЕВЕТЕ ПУТИНОИДИ, ТЕРОРИСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ РАЗМАЗАНИ, ХАХАХА

ДА ИЗБИЯТ ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ - УБИЙЦИ НА МИРНИ ПЪТНИЦИ И ДЕЦА В САМОЛЕТИ.

Swebus

Аз съм "ЗА"! Само че, това значи да разстрелят цялото правителство на Украина заедно с фашизоидните отрепки в онази клоака наречена "Майдан" Някак си не е хуманно. По-добре - в Сибир да копаят полезни изкопаеми

Украинските власти, които стоят зад убийството на хиляди цивилни, защо не осъдят и цивилното население от въпросните региони за подкрепата, която оказват на опълчението?

А вие, къде и кога видяхте такава подкрепа?

ха ха ха - США, Украинцев и ЕС Пишут писмо к Султану

Идеята за трети, православен Рим в Москва на Сталин, пропадна. Путин я уби, заличавайки от списъка с човешки понятия - панправославието в кремълския му вид след убийствата на православни украинци, заради груповия икономически интерес на путиновото обкръжение.

от къде ги учите тез "умни" думички бре?

На Бузлуджа, между два тупаника в боя за кебапчета.

ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ГИ НАУЧИШ, ЗАЩОТО СИ ТЪП ПУТИНОИД.

исторически факт? И откъде го изсмука това за атеиста Сталин, който е изключен от духовната семинария за революционна дейност! Осведоми се, какво е това теология, защо руският герб е като герба на Източната римска империя, двуглавият орел и кой е този санкта Тервелиус при католиците. Много скривани данни от "цивилизованите" западни учени ще научиш.

Не мога. Все до Тербелиус стигам, ТепБелиус и дотам. Само Риномети се появяват, арабски текст и толкова. И разбира се, многовековната мечта на кална и дървена Москва, за възраждане на римската империя.

Руските и украинските комунисти подкрепят терористите сепаратисти в Украйна. Форумните дебилни комуноиди също, защото не мислят.

Я ти като "мислещ" ни светни нас "слепите". Как стана така че се радели Украйна на 2-3, че и на повече части? Знаеш ли че в Украйна има бунтове срещу вече 3-та мобилизационна вълна. И след великите "победи" на армията всички се чудят "Къде са хората от 2-те мобилизации преди това?" Смешното е че обикновени хора направиха за смях професионални военни. Същото стана и в Чечня.

То е осветено бе , другарю. Благодарение на руската агресия срещу независима и суверенна Украйна. Агресия предизивикана от импотентността на кремълския режим да се справи с лакомията си, да спази подписаните от Москва договорености и да уреди по общоприет от световното съобщество ред проблемите които сам създаде.

Аз друго се чудя. Защо великата украинска армия бяга в Русия когато стане напечено и моли руските власти за помощ? След като всички в Украйна крещят че руснаците са им най големия враг и вече световно известното "кой не скача той москал". Кой нормален би избягал при враговете си за да се спаси?

Това е все едно, да се даде отговор на въпроса, защо елитът на най-свободната държава в света - Русия, си тегли парите от банките и бяга на Запад?

Anachronos

Защото на запад никой не ги пита от къде ги имат а в Русия вече започнаха и този въпрос да им задават.

Все пак, да изясним едни въпроси. Считате ли, че монголо- татарското иго , крепостничеството и доскорошното обитававне на землянки оказва влияние на руските действия срещу независима и суверенна Украйна?

дя-до

Що пък чак там? Ей къде е Армения, все ще се намери някой поп.

дали бъдещата Сибирска република би участвала в плащането на агресията срещу Украйна, с оглед на лозунга който издигнаха - "Да спрем да храним Москва!"?