Москва: Стабилна Украйна – само като федерация

Според Русия, Украйна трудно може да разчита на стабилизация без реална конституционна реформа и федерализация, гарантираща интересите на всички региони.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Стабилна Украйна – само като федерация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руското предложение за федерализация на Украйна е унищожително за майдановците и техните хамерикански покровители. И не може да му се противопоставят сериозни аргументи. Много по-лесно е някоя автономна област, като Донецк, да пожелае отделяне от ,,федерацията" Украйна. И Кримският сценарий се повтаря .... С толкова голямо руско население, Украйна винаги ще си остане руска. Хамериканските Джонита може само да примигат на парцали ....

Ф Е Д Е Р А ЦИ Я това е решението. И така ще стане. Вервайте ми. Не става да се гавриш и да забраняваш езика на рускоезичното население.

Първо федерация, след това референдуми, след това присъединяване, т.е. разпадане на Украйна, и накрая ограбване на Украйна от страна на Путин! Перфектен сценарий за балъци!

За какво ограбване на Украйна говориш? Та тази измислена от болшевиците държава ограби всички наоколо. Към Украйна са били присъединени анексираните от СССР територии от Полша, Чехия и Румъния, а през 1954 г. селяка украинец Хрущов е ПОДАРИЛ на Украйна и Крим.

Федерализация, плюс електрификация, = на съветска власт! хахахахахахахахах

Сори, вмисто електрификация исках да кажа газификация!!!

Вашингтон обяви, че прекратява финансирането на дейностите за повишаване на нивото на защита на руските ядрени обекти, съобщи Коммерсант. САЩ обясняват решението си с действията на Москва по отношение на Украйна. Всички подразделения на министерството на енергетиката на САЩ пристъпиха към проверка и анализ на проектите, свързани с Русия, каза представител на ведомството. Средствата, които е било планирано да се отделят за всички дейности по повишаване на нивото на защита на руските ядрени обекти, вече са изключени от проектобюджета на САЩ за 2015 г., а разходите за програмата по Международно сътрудничество и защита на ядрените материали са снижени с 27%. Лошите американци спряха помоща си за добрите руснаци :) Ама нали добрите руснаци били супер добри и можещи, що трябва някой да им помага?

Когато се разпадна ссср, Украйна, предаде атомните си оръжия на Русия а тя от своя страна, ГАРАНТИРА, нейната цялост? -Днес, Русия, изпълнява по "путиновски" дадените гаранции.

Пак по онова време, за което говориш имаше твърди договорки. Америкосите поеха ангажимент след разпускането на Варшавския договор да разпуснат "нато". Те не само, че не го направиха, ами го и разшириха! И то все в посока на приближаването му към Руските граници. Вземи се поограмоти малко. Виж как Наакашвили бяга като бит получовек с нетрадиционна сексуална ориентация. Виж как си изяде вратовръзката. Виж разположените РЛС/Ц в Естония и Литва. То не е само да плямпаш по опорни точки, трябва и акъл!

Мирен и спокоен свят само след като русия стане чисто европейска страна в географски смисъл. За културния ще са им нужни поне още 1000 години еволюция!

Егати идиот. Та Русия в сравнение с много европейските държави и най-вече в сравнение с Щатите е безспорен лидер в културно отношение. Явно доста си далеч от тази тема. Я се поинтересувай, кои са най-великите писатели на всички времена и народи. Та ти бил ли си някога в Русия за да говориш за културните ценности? Да не би можеш сравняваш тази велика държава с друга такава, президента на която се казва Барак. Ха-ха!

Нека като един разумен човек да споделя мнението си, много моля разните му тролове и пенсионери закърмени със соц.идеите да не коментират мнението ми. То си мое, а всеки човек има право на мнение. Според мен да сравнявате сегашна Русия с имперска Русия от 1876, е все едно да сравнявате днешна Германия с нацистка от 1939. Путин като президент на една държава, раздирана от противоречия, основана на идеята за олигархичния капитализъм, черпеща финансов ресурс само и единствено от полезни изкопаеми, харчеша повечето от спечеленето за издържка на една прогнила от корупция държавна администрация, няма полезен ход освен да покаже въображаемия враг на народа на Русия. Затова и новата власт в Украйна е наречена фашистка, за да се бръкне в незарасналата рана на СССР от 2-та СВ. Хората искат да не работят и да печелят, разчитат на природните си ресурси, но за разлика от арабския свят, които винаги са били добри търговци, Русия след изчерпването си на ресурсите има смао един ход... за съжаление война. Няма иначе как да се издържа огромната и неефективна държавна администрация и армия. За мене е просто, за тези които си мислят че СИВ и Варшавския договор още съшествуват.... притно изживяване на старините.

По принцип си прав , но ако обърнеш на 180 градуса и вместо Русия напишеш САЩ се получава почти същото - САЩ се издържат благодарение на постоянните войни , които водят - Ирак ,Либия и т.н. От голямата депресия ги спаси Втората световна , а сега след финансовата криза грабят чужди ресурси.

Хубаво си го описал, но в тази ситуация за тъкмо стабилизиралата се Русия войната ще е ненужен разход и катастрофа и следователно тя няма причини да я иска. Но точно обратното е за Щатите - тази война ще генерира приходи и икономически подем. Щом си разумен, помисли малко и виж qui bono, както са се питали едно време в римския съд - т.е. кой има изгода. По-простичко и по американски - follow the money.

Да, Украйна ще има проблеми, особенно ако Русия ги подлкажда !

Жалко е че има толкова много тролове по форумите.

Разделяй и владей ама по руски

Наглеци до Бога.

Като русия няма втора, тъй коварна на света.

До "Руская Империя" - Като тебе няма втори по прост на света ! Изкуфял ЧУКУНДУР !

Има два вида, русофили ?-На едните, любовта минава през рублата, а на другите по инеркция, след 134г. набиване в главите?

Руснаците, като англичаните, американците и прочие, се учат от тях! Защо им се сърдите, те са добри ученици?!

НА ВНИМАНИЕТО НА MORKOWA .УКРАЙНА ПОДПИСА ПРИ ЮШЧЕНКО И ТИМОШЕНКО СПОРАЗУЕНИЕ С ЕВРОПА В КОЕТО ГИ ЗАДЪЛЖАВАТ УКРАИНСКИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ ДА НЕ ТЪРГУВАТ С РУСИЯ А ПРОДУКЦИЯТ ИМ НИКОЙ НЕ Я ИСКА В ЕВРОПА И ХИЛЕДИ ФАБРИКИ ФАЛИРАХА И БЯХА РАЗГРАБЕНИ - СЪЩО КАТО В БЪЛГАРИЯ ! А ИМ ОРЯЗАХА ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ ! ТАКА ЧЕ НЕ ИМ Е ВИНОВНА РУСИЯ ЧЕ СЕГА СА ЗЛЕ КАКТО И НИЕ В БЛГАРИЯ ! ВИНОВНИ СА ПРОДАЖНИТЕ УПРАВНИЦИ ОИТО ЗА ПАРИ РАЗПРДАВАТ ДЪРЖАВАТА СИ НА АПАД БЕЗ ДА МИСЛЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ХОРАТА ! А ТИ АНОНИМЕН МОКОВ ЯЖ МОРКОВИ ОТ ДРУГИ ДЪРЖАВИ ЗАЩОТО ТАКИВА КАТО ВАС ПОМОГНАХА ОТ ИЗНОСИТЕЛ НА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПРОМИШЛЕНОСТ ДА СТАНЕМ ВНОСИТЕЛ ! ЧЕСТИТ НИ ЕВРОГЕЙСКИ СЪЮЗ !

Руснаците смятат, че другита ядат доматите с колците. Федерална Украйна е най-краткия път към нейния разпад и поглъщането и от Русия.

И не разбрах какво е странното в това. Или ти Мюсуф не си съгласен с това????

Major Payne

Ами зависи от коя страна гледаш. Югославия ако не беше Федерация нямаше да се разпадне. От друга страна, ако Западните покрайнини имаха самостоятелен статут, то щяха да са вече към нас. Какво мислиш, че ще стане с България ако се раздели на няколко федеративни области?!?!

Вижте сега. Всеки може да изкаже мнение или да пише под чужда диктовка. Знаем, че е пълно с тролове и пр. сган. Аз обаче за добро или лошо в момента съм в точно в източна Украйна и виждам какво е положението тук. Уверявам Ви, че такава немотия и западналост почти няма къде да се види в дори и в България. Може би единствено в северозапада. Град Лисичанск, Луганска област. Десетки заводи, почти всички не работят (справка Wikipedia). Огромен завод за производство на стъкло, нови поточни линии. Другарите от Москва повишават цената на газа. Всичко умира и се руши. Сега е като след бомбардировка. Масов автомобил-Жигули. Има и доста москвичи 412!!! Пътища почти няма. Средна заплата около 150 евро. Хората са готини, гостоприемни. И с тотално промити мозъци. Ами ние казват, толкова години сме заедно с Русия, за какъв чорт ни е Европейски съюз? С такова мислене как се върви напред? По телевизията вървят про-руски канали и съвсем ги объркват. Невероятна пропаганда. А ония в Донецк народна република сънуват... Просто Путин не им дава да мръднат. Тук е страшно, казвам ви! А на тия дето мрънкат срещу ЕС и САЩ им пожелавам да го видят с очите си.

Кое да видим с очи? Новина от днес за нашия любим запад: Италианският седмичник "Еспресо" разкрива, че вирусът на птичия грип е бил разпространен, за да се облагодетелства фармацевтичната индустрия. Списанието се позовава на разследване на "международен трафик на вируса" Ето това е богата, просперираща Европа. Какво ли не правят с нас! Това, че тук заплатите са по-восоки не ме топли, загубих толкова роднини заради рака. Когато първия беше болен, отделението беше почти празно. Когато се грижех за последния, в онкологичната болница лежаха по двама на легло, защото нямаше място и пред болницата се вият едни дълги опашки. В европейска България.

Major Payne

За това са виновни родните управници, драги. Сигурно не знаеш как беше след Чернобил, когато другарите си внасяха храна от Виена и други места и ни успокояваха, че няма радиация. Тогава деца измираха в болниците като пилета и не смогваха да ги прибират - трупчетата стояха по коридорите покрити с одеяла с часове. В Русия, безхаберието е още по-голямо. Не се залъгвай. От Запада получаваме все пак някаква информация, но в Русия цензурата е страшна и липсата на такива новини не значи, че там всичко е наред.. Политиците скачат според тоягата на народа. След като сме им позволили на сегашните да докарат страната до тук, ние сме главните виновници.

Стабилна Русия-само без путин!!! С кое право русия се намесва вьв вьтрешните работи на суверенна дьржава??? И кой й дава право да се разпорежда от името на Украинския народ??? Протестите на майдановците целяха демократизирането и про-западната ориентация на Украйна...... А сегашните "протести" целят откьсването на територии от Украйна с преминаването им кьм русия... Фундаментална разлика между протестите!!!!

шорошоид :)

Бих искал на всички русофили да им се забрани да пътуват на запад,да си изпращат децата да учат в Русия,да не карат западни коли а само руско производство,да им се плаща в рубли,да ходят на почивки там щом толкова ги обичат.

Червените тролове печелят пари от изтока ( позитано 20 ), а ги харчат на запад ( купувайки предимно западни стоки ) С което подпомагат Запада, за сметка на изтока..... :-) :-) :-)

Новосформираната гвардия на Украйна е изпратена срещу Харков А къде са медиите да покажат какво става тази нощ в Харков и Донецк . Вече и редовна армия е пристигнала с автобуси ... Браво на новата украинска хунта . Отнемат права иа сега и армията им пуснаха ... Демокрация в действие ......

Вашингтон. Вашингтон обяви, че прекратява финансирането на дейностите за повишаване на нивото на защита на руските ядрени обекти, съобщи Коммерсант. САЩ обясняват решението си с действията на Москва по отношение на Украйна. Всички подразделения на министерството на енергетиката на САЩ пристъпиха към проверка и анализ на проектите, свързани с Русия, каза представител на ведомството. Средствата, които е било планирано да се отделят за всички дейности по повишаване на нивото на защита на руските ядрени обекти, вече са изключени от проектобюджета на САЩ за 2015 г., а разходите за програмата по Международно сътрудничество и защита на ядрените материали са снижени с 27%.

в киев направиха такива "конституционни реформи" с автомати и молотов, че вече никой не знае коя Конституция действа и кой е легитимен, от кого е избран и кога?

Аз да ви кажа, че в България да останат 10% Българи, тя пак ще пребъде. Останалите 90% да ходят кой в Турция, кой в Русия кой на кучето в аналното отверстие все ми е на ....... Важното е по тези земи пак да крачат достойни хора.

Когато отнемаш правото на руснаците да говорят на руски не се учудвай че става така . Ето Ви цитат за това : Според Тимошенко "има стопроцентова готовност" огнищата на напрежение да бъдат ликвидирани скоро "по мирен и законен начин". По думите й трябва да се направи административна реформа за избор на регионалните власти по места и да се възстанови законът за регионалните езици.

Донецката народна република приключи. Николаевската остана неродена Следват Харковската и Луганската Лека нощ

Аз казвам че лъжеш има директни лайв канали ...

Паисий

разбира се че лъже... аз гледам украинси канали и нищо такова не казват в техните новини.

бяха ги арестували, но по обяд народът превзе полицията и ги освободи!

В Латвия като над 50% са руснаци защо не искат да чуят за Русия?И президента им се изказа в тая насока.

Латвииците знаят руски но не искат да го говорят

Ах тези наши медии по Нова преди малко показаха началото на клип в който руснаците блъскат и дърпат щитовете на милиционерите в Донецк и дотам а аз съм гледал целия клип в който полицаите се отдръпнаха и хората им помагаха да се изнесат от напора на тълпата ... Нападнаха полицейския участък заради арестуването на руски активист който през ноща е бил закаран в Киев арестуван от спец отряд изпратен от Киев ... Кашата я забъркаха русомразците в Украйна а не Русия . А Русия ще защити руснаците

Аман от наивни слепци!

Като се разбунтуват руските собственици на имоти по морето и повикат руската армия да ги пази може и да разбереш за какво става въпрос.

Украинците е време да се надигнат срещу Русия.

ти си явно некъв майдановски еврео олигофрен

Ти си явно някакъв руски пиян водкаджия.

Как виждаш да се бият руснаци с руснаци?

Александър Дугин идеен водач на "новото евразийство" практически официална идеология на днешния Кремъл, неслучаен човек бивш съветник на председателя на руската Дума, професор в Московския университет. Също с обилна брада, обикновено с черна риза под черно сако, със стъклен поглед (имаш чувството, че след възцаряването на Путин стъкленият, абсолютно лишен от човешка емоция поглед е станал мода в тази страна). В началото на своята беседа от 11 април 2013 г. философът-евразиец споделя с нас, че от много години размишлява върху проблема каква би могла да бъде една "нова, осмислена и убедителна" национална идея за днешна Русия (вижте видеото в края на текста- бел.ред.). И ето, "неотдавна (следователно преди анексията на Крим б. м.) казва той в главата ми дойде мисъл относно това как да се реши този въпрос". "Идеята е такава изстрелва Дугин че ние трябва да завладеем Европа, да я завоюваме и да я присъединим" Да ни повече, ни по-малко. И понеже си дава сметка, че това "ново, осмислено и убедително предложение" едва ли ще прозвучи съвсем естествено за мнозина дори в Русия, великодушно разрешава отначало да се даде възможност на хората, които биха се стреснали от него "да попъшкат, да повикат," та, когато очакваната вълна на "кряскащите агенти на Запада, на петата му колона и на прочее кликушестващи сили" спадне, да може вече да се зададе спокойно питането: "А защо не?"

Изтокът е дело тънко и на една ръка възпламеняване.

Русия ще вземе от Украйна каквото поиска, а това, което не иска ще остави на ЕС и сащ ! За съжаление ЕС и сащ започнаха тази война, от която ще загубят най-вече украинците ! Жалко за хилядите жертви и милионите съсипани животи след това разделяне ! И всичко това, за да могат западните държави да си поддържат висок стандарта - грозно е !

Провъзгласиха и Харковска народна република Това са направили група представители на местната власт, малко след като в Донецк проруски активисти провъзгласиха Донецка народна република

Новините на РИЯ НОВОСТИ от 10 часа. Новопровъзгласената Донецка Република е помолила Русия да въведе войски, с цел избегване излишно насилие.

Абе ти не четиш ли, или само пишеш ? Виж по-долу к'во ти е написал човека.

Преди малко Данецката народна република се ....спомина! Бог да я прости! Спецчастите освободиха окупираната сграда в Донецк

май вече и в Харков има република за независимост ...че ядат голата опашка пИдалите от майданя

Украинските спец части вече са навсякъде в Харков.Путиноидите са се изпокрили в миши дупки...

Русия почна да поглъща "БРАТСКА" Украйна на части. Честита на славяните Трета кримска Война, Първа Руско-Украинска Война и Втора Студена Война

путлериста, освен гейове - мъже няма да намериш в европа. Кой ще те оножда тогава там не знам!

Бай Ставри

Аз за блядките на Слънчев бряг вече започнах да съжалявам.... Вършеха работа, девушките

Europe - The Final Countdown !

Без значение как се пишеш тук. Ти си върха на глупомера. Явно си доста пиян щото почна съвсем големи простотии да пишеш. Или садо мазо. Твърде е възможно да те кефи когато другите те ругаят. ако съм на твое място бих се срамувал от глупостите които пишеш. ИЛИ ПРОСТО ЗА ТОВА ТИ ПЛАЩАТ????

Като падна Бай Тошо много хора се надяваха,че с годините комундетата в БГ ще намаляват.Сега виждам,че ново поколение от облъчени чугунени тикви са се пръкнали. Млади,прости и агресивни.Неуки и неграмотни тъпи булгаристан-комундета.Пояснявам: Това са такива дето гласуват за някой юнак пък той прави коалиция с Доган.

Кольо, всичко тече, всичко се променя. Времената преди 25 години бяха едни, сега са други. Сега приятелю след 25 години очевадно грешен преход към нищото България загива, държава няма.

Кольо, Кольо, гледай как с две изречения си показа петте липсващи до IQ 5 точки :)

Както винаги сме се нагъзили на губещата страна. Руснака да държи фронта, че става лошо.

Булгаристанската измет винаги е била против Русия и винаги е губила войните. Сега пак е на губещата страна. Време е простата паплач населяваща булгаристанския санджак да станат поданици на ердоган. Ти без това в момента турци управляват санджака.

Палячо,точно ти си булгаристанец-комунде.Нали Гея е в "коалиция"(разбирай -слага му го)с Доган. Как така си за др.Путин(тоест за комундетата)а пък си в коалиция с Доган и мразиш(едновременно)Доган? Това само един тапир може да го мисли-облъчен по рождение малоумник.

Ей гад мръсна ,недей да обиждаш държавата и народа ми !

В БГ има една категория хора: БУЛГАРИСТАН-ПУТИНОФИЛИ За тях важи следното: Обичат СССР (русията по-късно)-мразят България и гнилия капитализъм.Гласуват за комундетата-макар,че знаят че Доган ще ги оноди после.Радват се когато по-силният набие слабия(гнъсният бляд ограби суверенна държава) Чакат да ги оправят.

да си гледат собствената държава и да я оправят че хептен е цъфнала една лека кола не могат да произведат че правят под лиценз дачия логан!седнали да се кахърят за украина.украина е на украинците!на които не му харесва в украина - моля русия е съвсем близко.да стане федерация че да вземат да направят "референдуми" и половината украина да замине към русия.приискало им е се.

Шило

С неразумните си действия, украинските управляващи ще дадат на Русия териториите до Днепър. Не послушаха батковците си, не изпълниха това, което подписаха, и сега да не търсят под вола теле. Защото за ставащото са виновни сега "управляващите" там. Не казвам "Украинците", защото тях никой не ги е питал какво искат

На всички путиноиди пожелавам приятни сънища и да сънуват щайги с рубли!

А на всички роби - да мият вечно чиниите на западняците и с протегната ръка да просят за трохи !

Мноооого си зле,адски си зле!