Москва е поканила Анкара на икономическа среща в Сочи

Русия е поканила Турция на икономическа среща в Сочи, потвърди руското външно министерство.

Обратно в новината

Коментари - Москва е поканила Анкара на икономическа среща в Сочи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама сочи още ли е руски :)

Знаиш ли изтървали са ти айпито. Сакън такъв заслужил соросоид да бъде изтърван от списъка за безплатната екскурзия до Сибир. Бърже ще се обадя да те имат предвид. Безплатна работна ръка за урановата мина на руснаците

Що не поканиха и Митов, оппа, пардон, Обама, неговия щат също е черноморски.......

Срещата е на страните от черноморския район. Провежда се периодично, като домакинства някоя от страните. Просто новина в случая няма.

Не, не е достатъчно, липсва извинение за нарушенията на турското въздушно пространство. И подарък нова гъжва за сатрапа Ердоганя, разбира се ;-)

От кога? .. От древни времена.

Птин ги кани на Джулая в Сочи. А някои ще се правят на Сърдит Петко и няма да отидат. Ще има и телемост по скайпа и вайбъра с Каварната за Джулай фестивала. Нашият Праз... рокаджия и " бисерджия" може поне до Шабла да отскочи и там да пусне .нов бисер. - джулайски!? А, и да му гръмнат един чувал над полигона Шабла, да видим колко сме мощни!

oще преди половин година разправях, че Путин и Ердоган скоро пак ще се целуват. Прекалено много си приличaт, за да се правят дълго време на обидени.

Старата любов ръжда не хваща.

които се занимва с турците,ъкъл няма в главата си!!!

Иди и посети светите места - Рупите, баба! Ко ми са прайш тука на оракул и ..съновник??!

Мислих си аз, че днес ще се разминем с новина от Масква и Расия ама не би:)

Даваш фира, както винаги! Шиши-бе, ваканцийка

Най-после плешивата джинка Жужка клекна пред петела Ердо. Другари, хайде да възхваляваме отново турския икономически модел!

Белкем се съживи тоя призрачен град Сочи - 50 милиарда наляха в него.... а сега пустее като българско село...

какво спорите прочетете за гнилата сельодка и дойче веле на бг и точка

Отново най-добрия възможен ход на Путин - Предлага на Турция индиректна възможност за възстановяване на търговските отношения, подозирайки, че супер мюсли-шовинизмът и гордостта на Рездоган ще отвърнат с първоинстинктния и примитивния ход - да отхвърлят подобна идея. (...което ще ядоса много голяма част от ощетените от санкциите турски бизнесмени в сферата на туризма,недвижимите имоти,производителите на плодове/зеленчуци и др. хора ,които генерират износ на стоки/услуги за руския пазар) Най-вероятно Кремъл се опитва да загатне на турският народ , че времето и ползата от Ердоганската рода са на свършване и предстоят само негативизми и влошаване на турската икономика. Възможно е Путин да се възползва от и без това поизнервените от рекета на Ердоган за падането на визите европейски лидери , който лесно могат да се съгласят да върнат циганина в кошарата му , чрез колективни руско-европейски забрани за внос на турски продукти/услуги. Тази стъпка би сринала икономиката на Турция (изградена основно на износ за Еврора) и ще доведе до гарантирано самосваляне , ако не и линч на Ердо от собствения му народ.

ама санкции, криза, атентати и преврати в Турция и в крайна сметка ще отпущи всите бежанци и като се юрнат - нас ще ни стъпкат!

Ми нали сме в НАТО, кво му се пУашиш? Само това слушам досега... Иначе, +1 за прогнозата, дано не се случва. А тролещите, независимо от ориентацията, да бяха се ентусиазирали така и за охраната на южната ни граница, тя е конфликтната зона. С клавиатура и гол г.з лесно се мачкат таралежите, ама ако някой ви вземе клавиатурата???

Козяшките троляци са толкова неграмотни и жалки че не е истина. Пробутват лъжи и омраза за някакъв новоизпечен антикомунизъм пък си нямат идея от основни неща. Направо да те е срам че подобни помияри съществуват изобщо.

обясни ни деее! моляте!

Затова казват, че Природата като тръгне да си прави майтап - няма равна!

Ще канят турците,защото няма кой да им строи.Руснак и строител...?!Още повече,че руснаците имат келепир... А тези писания,че Русия 15 г.вече ще задмине САЩ и Зап.страни са плямпане и плашене на гаргите като направиха с в.парад.Рублата 1д.=60 р.??!!,Рецесия 9% ежегоден спад-освен при нас 96 г.и в третия свят такова падение! Когато умните и интелигентните тръгнат към Русия/няма да стане/ тогава пиши тези глупости!

мили нещастно страдащи от несподелена любов по русия другарчета,понеже стана рано , а аз ще ставам късно, ви пожелавам приятна нощ! а утре, ...ооо ,утре съдбата ви е приготвила нов повод за страдание душевно! лоши новини от албиона ще вгорчат и без това горчивото ви съществувание! спокойна нощ друзя на путин!

И дано албиона си остане в съюза и да си понесе последствията. А не ние да приемаме бежанците от техните бомбардировки.

дано , мъжаго !

Мощта на Руската федерация през 1999-2015 г. е нараснала с 28%, докато мощта на САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Италия за същото време е намаляла съответно с 6%, 15%, 29%, 29% и 41 процента Сравних за периода от 1999 до 2015 година Русия със САЩ, с Великобритания, Франция, Германия и Италия (най-големите икономики на Запада, а четири от тях са водещите икономики на Западна Европа) Ползвах данни на Световната банка, на Стокхолмския институт за изследване на мира (SIPRI) и Международната асоциация на производители на стомана. Информации от национални правителства ползвах, само когато липсваха данни от тези организации. Сравненията показваха, че руската икономика се е засилила в сравнение със Запада, но е отслабнала в сравнение със света като цяло. Един от традиционните начини за измерване на държавите една спрямо друга е сравнението на техния брутен вътрешен продукт (БВП). По този критерий руската икономиса през 1999-2015 г. е догонвала всичките си конкуренти и света като цяло. Пред 1999 година руският БВП представляваше по-малко от 5 процента от БВП на САЩ. През 2015 година обаче той вече е 36 на сто. За същия период делът на Русия в световния БВП се е увеличил с 23% - от 1,32% през 1999 година до 1,6% през 2015-та. За същия период делът на САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Италия в световния БВП е намалял съответно с 10%, 11%, 19%, 20% и 32 процента. Добре е известно, че от 2014 година има спад в икономиката на Русия. По данни на Световната банка тази година той ще представлява един процент, след което растежът ще се възобнови. Но прогнозираният спад няма да унищожи онези съвкупни постижения, които руската икономика постигна сред 1999 година в съпоставка със САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Италия, а също в сравнение със света като цяло.

когато аз загубя десет лева, не обеднявам! не ги усещам дори! само мъничко ме е яд, че асан, като ги намери, няма да дойде на работа, щото е забогатял на 100%!

И ти вярваш на руската стъкмистика?? Не ни разсмивай!!

на тебе ли да вярвам,

Добре, всичко е правилно, но защо същата тази световна банка за тази година прогнозира ръст 3.9 за Турция, която уж е санкционирана, а пък лежащата на милиони тонове драгоценни суровини с най голяма площ Русия е в спад с повече от 1 пункт. Аз да ти кажа, има много умни и способни руснаци, но те отдавна са на запад, където има цивилизация, далеч от путиновия чекистки тоталитаризъм, който до ден днешен трепе безогледно журналисти и опозиционери, защитавайки в страната само олигархите и свръхкорумпираните бюрократи, а на редовия мужик нищо повече от един хляб и бутилка водка не е дал.

Бравос мойто момче! Бравос! Добре громиш капитализма и империализма! Ке те турнем първи у списъко за прием у консомоля! Айде давай така и на следващио конгрес на бкп генералнио секретар тодор живков ще ти помаха спецялно на теби от трибунта!!!

елате вие за да не дойдем ние ..

С нетърпение чакам Путин и Ердоган на една снимка заедно прегърнати!! Тука едни ще се пукат като гнойни пъпки!! Пак ще им се смеем.

Ердоган самите турци накрая ще го махнат, даже съм виждал тукашни турчета да заминават да протестират на Таксим

Може, щото Турция е много по развита демокрация от фашистка Русия!! Я някой да протестира срещу Путин?? Ще го гръмнат срещу Кремъла!!

Аз си мислех, че Путлер ще го раздава сърдит поне една година, ама той клекна много бързо!! И сега ще се прегърне с най-големият враг на България , според мурзилажа!! Що така бе? нашите два най големи врага ще се прегръщат ??

по колко цента върви коментара?

От де да знам? Ние защитаваме България от хибридната руска война безплатно!! Ти за колко продаваш страната си?

Харесва ми как руснаците се подиграват на палячовци като Ердоган.

В Европа се стреля, германски танкове на руската граница, България пак лае яростно по всички. Помнете историята и гледайте поне тоя път да не е като предишния. Тогава финиширахме практически във война с целия свят - от Латинска америка до Индия.

Самите агресори винаги биват победени от мнозинството!! Такава е поуката, и Путин да си вземе поука!!

Мнозинството е ШОС БРИКС ЕАС и т.н. тоест губиш.

А кой е агресора, сбъркал си адресите. Ако си гей ти е простено.

Още Милошевич като съдиха и каза на руснаците да гледат внимателно, защото това им се готви и на тяхната държава. Е, Путин и Русия явно са гледали много внимателно. Което не значи, че Крим е затворен за теб, хохъл, винаги може а идеш там на почивка.

Абе Дир, абе бг., отново нашепнати еврейски пропагандни трикове. Защо не казвате пълната истина на българския примитив. Та България също е член на тази организация и е поканена на съвещанието на ниво външни министри, председател на което сега е Русия. А по-пълно, за вярващите в лъжите на евреите, истината е следната: Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество е междуправителствена организация, обединяваща 12 страни от Черноморския басейн и Южните Балкани учредена на 1 май 1999 година. Щаб-квартирата на Организацията се намира в Истанбул-Турция. Участнички: Азербайджан, Албания, Армения, България, Гърция, Грузия, Молдова, Русия, Румъния, Сърбия, Турция и Украйна. Наблюдатели: Австрия, Белорусия, Германия, Египет, Израел, Италия, Полша, Словения, САЩ, Тунис, Франция, Хърватия, Чехия. Партньори: Великобритания, Унгария, Йордания, Иран, Кипър, Република Корея, Словения, Черна гора и Япония. Нека всеки си направи изводите сам, според интелекта си.

пак ще търсим черните кутии (на турския самолет) и в черно море !

Объркал си се из измеренията- в тази Вселена друга беше историята. При споменаването на 'черна кутия' руснаците се червят от срам ;)

Май сръднята за утепания самалиот свърши :D

Турция не допусна по договор до полет над територията си руски наблюдателен самолет,докато Русия преди няколко дни разреши на турски и финландски самолети да извършат разузнавателни наблюдения над територията на Русия.По "логиката"на "разбирачите" в този форум руснаците са го сторили от страх.само,че завчера тяхната авиация от "щайги"СУ-24 изпепели отрядите на "ан Нусра" и "аш шабаш",ИГ и полевите турски командири в покрайнините на Алепо,които се бяха развихрили да превземат позициите на сирийските правителствени войски(САА),а руснаците ги чакаха само да се обозначат и ги изгориха,че не успяха да се доберат и до спасителната за терористите турска граница.Няма лошо,че ги канят в Сочи,ще е полезно за тях!Йес!Даа...Да!

Така ли те излъга руската пропаганда? Ще се направим ,че сме ти повярвали!! както когато уж изгориха тия дето убиха руският пилот!!

Никакво значение няма дали ще ми повярваш(защо ли пишаш в множествено число).По-важното е,че се е случило и преди и сега,затова Ердоган драпа със зъби и нокти,ама кюрдите му избиват зъбите,а ноктите той сам си ги гризе-от яд!А информацията ми е от СНН и от американските сайтове описващи с изненада и действията на ВКС срещу тяхната авиация в Сирия.На мене не ми казват,какво да пиша!Йес!Даа...Да!

ааа това го знаем бе! вече година от как руссия победи за седмица в сирия , и няма жива диха от идил! това ан нусра, аш кво там и игилските са мъртви от месеци, благодарение на военнокосмическогалактическовселенските сили на негово високопреосвещенсковеличие титаническиятисполин ,ненадминатият товаришч путин! пък ти викаш завчера??!

Завчерашното не се отнася за вчерашните,като тебе!Тебе ще те отнесе утрешното,ако можеш да вденеш конеца в иглата,ако знаеш какво е "ИГЛА"-тя върви,като по конец,не като обикновената игла пред конеца-но се съмнявам да си толкова просветен,като чета писанието ти.Йес!Даа...Да!

докато ние само лаем като гладни кьопеци другите действат

След толкова реване на Ердоган, взеха, че ги поканиха на икономически форум в който ще бъдат унижени, защото след него тези две държави ще продължат да се смачкват

Путин е пълна комедия, една крачка напред и после цели три назад!!

Hадмина и Ленин. Онзи казваше: една крачка напред, две назад. 3а него, Ленин, поне знаем, че е обичал задното начало, но Путята ужким минава за старо коце, защо и той така заднишком го дава?

Мда с една крака назад си върна Крим, ако му се разхожда може и Аляска.

'айдееее! Cпираме казачока, започваме пак кючека. Bреме е Путин да построи още една джамия - в олимпийското градче, в Cочи. Tамън, ако си спомняте кенефите за такава сграда са готови: два отхода, в едно помещение. Браво!

чакай ти някой цент да ти подхвърлят за циганските си номера.

Я ВИЖ ТИ БРАТУШКИТЕ КЛЕКНАХА ПАК, ДАЖЕ ПОКАНИЛИ И УКРАЙНА ЗА ДА НЕ ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ СА КЛЕКНАЛИ НА ТУРЦИЯ... ГЛЕДАМ РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ - КРИМ ОТ КЪМ ТУРИСТИ - ПРАЗЕН. А УЖ В ТУРЦИЯ ЩЕШЕ СЪЩО ДА Е ПРАЗНО, АМА Е ТОЛКОВА ПРАЗНО, ЧЕ ДА СИ ПОЖЕЛАЕМ В БУЛГАРИСТАН ДА Е ТОЛКОВА ПРАЗНО ОТ КЪМ ТУРИСТИ, КОЛКОТО В ТУРЦИЯ...

Гледаш ти, от турският си тир гледаш как руснака подписва сделки, а туристи при султана - йок, смешното е че си пробутваш на нас глупостите пък на руснаците не ти стиска.

Интересно наистина - КЪДЕ са руските туристи? Плажовете в Крим-наш са абсолютно пусти, сигурно ще да са се изсипали всички в Южна Франция :)))

Проблемът на Москва, а и на Пекин, е как да се намесят и да управляват процесите по разпадане на Американската империя, без това да доведе до ядрена война. Краят на една империя винаги е бил и най-опасният период от гледна точка на избухването на войни. А когато говорим и за държавата с втория най-голям ядрен арсенал в света, положението наистина става неприятно. Една по-остра криза и дезинтеграция на Хегемона и не се знае у кого може да попадне този арсенал. Процесите трябва да се управляват къде с добро, къде с тояга. И това не трябва да е насочено само към изключителните, но и към всички народи които са настроени по-реваншистки спрямо тях. Например Северна Корея, която открито се готви за война с тях: After performing new tests this week, the DPRK claims it is in possession of an intermediate-range ballistic missile. One, according to North Korean leader Kim Jong Un, capable of reaching those American bastards. Трябва да се даде възможност на изключителните да се оттеглят с достойнство от Европа и международната сцена. Критични ще са следващите до десетина години. Или ще се разделим мирно и кротко или ще изчезнем като вид. Нелепо е обаче общественото мнение да е толкова заспало по темата и да се оставя на манипулации от платени грантаджии. Толкова нелепо, че чак се явява закономерно да си понесе последиците от една война.

Зависи от нивото и културата на империята. Залезът на Британската през 50те не причини катастрофа. И не бързай да ставаш китайска мажоретка, понеже там големите проблеми предстоят.

всички русофили се гордеем с тебе и твоят обективен и сериозен анализ на конкретно създалата се ситуация! надяваме се , поне този път всичко да протече по план ,а не както предният път, когато с десетилетия копахме гроба на американският капиталистически империализъм , пък ние загин.... а бе дано този път победи световният комунизъм и ... вярваме в тебе другарю! цялата работническо селска интелигенция те подкрепяме! под всепобедното знаме на марксизмо ленинизма , напред към сияйните върхове на комунизма!

Забелязали ли сте колко много нашенските борци срещу комунизма са влюбени в същия този комунизъм? Горките. Просто не могат да дишат без него. Под път и над път, току-някой идеологически зомбиран демократ, вземе, та изпъшка нейде в сластен любовен стон все нещо за него, за комунизма. Не го забравят. Помнят го със страшна сила. И, което е най-странно в цялата тази любовна история колкото повече време минава от онова време, което те наричат комунизъм, толкова повече хлътват. С други думи истинска любов, която ръжда не хваща. Не като мимолетен флирт, а после кой откъде е и далече от очите, далече от сърцето Не! Демократичната любов към комунизма е любов дълбока и необяснима! Всъщност, дали е чак толкова необяснима?

"Залезът" е фиктивен, предстои катастрофата, в Лондон има повече пакистанци индийци и подобни от англичани, а катастрофите на другите покрай техният фиктивен залез като апартейда не смяташ. Ниво и култура кой е имал пиратите ли им или сегашният пияни туристи?Точно военна сила ги крепи нищо друго, но след като са разядени отвътре катастрофата е неизбежна.

На хайван пазар в Турция ще има рускини....

А на шествията на кришнарите протестъри.

Платена мрежа тук ли сте?

Омръзна ни да ядем само русска картошка тук!!!

Русия заради този самолет трябваше да СМАЖАт потурция! ДА Я ИЗТРИЯТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА!!! Ама и това ще стане - Константинопол ще бъде православен отново!

Ползвай тоалетна хартия

те и комунизмът трябваше да построят!! още в далечната 1980година! и хора трябваше да станат, според ленин, през още по далечната 1917година , но не би!

Ти си луд за връзване.

С Ф16 може ли да дойдат или домакините ще се притеснят?

Очаквам скоро целувки по устата между малкия Пу и големия Ер.

дали ще открият нова още по джамия и в санкт петербург ??

FuckTheEU

Москва просто си изпълнява задълженията и договорите. За разлика от боко тиквочев, заради когото ще платим над половин милиард на вятъра.

Русофилските правителства що не построиха АЕЦ Белете , а само крадяха от там чрез обръчите от фирми.

FuckTheEU

Кой е русофил? Първанов, който вкара американските бази, или станишев, който вкара плоския данък и направи всичко възможно да протака за Белене?