Лошото време причини инцидента, казва Русия

Нарушаването на въздушното пространство на Турция "само за няколко секунди" е било поради лошото време, заяви министерството на отбраната на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Лошото време причини инцидента, казва Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей затова няма самолети със дизелови двигатели! Ако пък са на фолксваген дирята им от изпушилите газове дълго време ще се виждат във въздушните териториални води на противника!

Инцидент е няколкосекундното навлизане в турското небе. А как се нарича бомбардирането на болница на Лекари без граница в Афганистан от американските ВВС?

Путя, Путя, след тебе само хаос и разрушения! Прехвалената КГБ-ейска алтернатива на запада представлява или дива диктатура или разрушения, друго няма!

Лошото време.Това да не е каруца.

Козяците от една седмица са в несвяст. Бръмчат им тиквите като Ефки на форсаж под мернига на МиГ.

Обикновена путлеристка наглост - какво очаквате от кагебист - "бивш" комунист?

Дорагие товарищи, историята показва над десет на нула победи на Ф-16 срещу МИГ-29, който се води с по-добри акробатични х-ки! Ридайте, но информацията я има и в руските авио-форуми... То само с ядене не става - трябва и акъл

Да, ама въпросът е ЗАЩО? Всичките победи са били от голяма дистанция, с поддръжка на АУАКС и работещи комуникации. И двата фактора се неутрализират много лесно. Справка - Доналд Кук. В близък бой нещата са изцяло наобратно. Показват го и съвместните учения на нашите приземени пилоти с колегите им от НАТО.

Може да направиш сравнение на ф-16 с руския ПО-2.

Мили деца. Някой забравя да Ви каже, че и някога се случваха такива случки, но Те бяха включени в договори между НАто и ВарДог-а. Всяка от страните имаше право при завой да навлезе за няколко секунди в чуждата територия. Така беше между България и Гърция. Това сега е ИСТЕРИЯ, нищо полезно, и нищо повече.

Ами добре, тогава като за интелигент да ти го преведа, нищо че за втори път ще го пиша. Като се вземе предвид скоростта на самолетите - над 1200км/ч. Фактът, че летището е на 30км от границата. Фактът, че военните летища не са безкрайно големи и заходи се налага да се правят от всички страни (не знам какво е било времето, то още би ограничило). Каква е вероятността да няма никакво "нахлуване" през границата? И ще ти подскажа 30км се изминават за ПО-МАЛКО от две минути!

Вижте какво ,модераторите, това че коментарът ми е виц, изобщо не значи, че "не е по темата или съдържа спам". ТОЧНО по темата си беше! :)

Турските аслани и НАТО им се разтрепериха гащите от два самолета. Молете се Путин да е на власт дълго, защото ...В Иркутск изборите за губернатор се печелят от комунистите с голям аванс.

Ти сериозно ли мислиш, че някой от големите "гледа по правилата"? Доста наивно мислене :). Иначе ставаше въпрос за настоящата маневра на Путин - Сирийската.

лошо време лоша навигация ама беше само за няколко секунди Колко типично

Москалята си позволяват твърде много, но обстановката ще се измени коренно когато се отремонтират българските МиГ-ове и се притекат на помощ на братските по НАТО турски F-16.

ЩЕ се измени, ЩЕ се измени!!! Ша вдигнете във въздуха всички делтаплани и с прашките ша плашите гаргите около турската граница};-)))

Ти сополанко българин ли си и защо си руска подлога?

Хахахаха, да, определено. Преди повече от 70 години, в отговор на искането от страна на Хитлер за редовни български части на източния фронт, цар Борис Трети е отговорил, че ако изпрати българска войска срещу СССР, то тя още на втория ден ще премине на страната на руснаците, начело с военната музика. Та по този повод не мога да се сетя имаше ли отделен духов оркестър в българските ВВС. :))) Тъкмо миговете ни ще бъдат отремонтирани като хората, а не с полските ерзаци. :))))))

ДА , но тогава не сме били американски сателит, контролиран от Брюксел. Отделно . Сега армия нямаме.

Това не попречи на "братушките" да ни обявят война на 5-ти септември 1944. Хубаво е да имаме родоотстъпници и руски подлоги като теб, за да помним.

Някой забравя да Ви каже, че и някога се случваха такива случки, но Те бяха включени в договори между НАто и ВарДог-а. Всяка от страните имаше право при завой да навлезе за няколко секунди в чуждата територия. Така беше между България и Гърция. Това сега е ИСТЕРИЯ, нищо полезно, и нищо повече.

Най-добрият виц!!

Руснака няма грешки на бойното поле. Това е просто по-такъв начин да кажат на Турция да си опича акъла. Доганите са смешни като са вдигнали два фалкона. И какво ще направят, ще свалят руски богатир ли? Нали след една седмица ще са анексирани в Руската велика федерация.

То и Великият СССР така думаше, но един феодален Афганистан му даде такъв урок, че за нула време Великата съветска страна се разпадна и цял свят ошашави.

Доста повърхностен поглед върху причините за разпада на СССР. Колкото до това, какво се случи в Афганистан тогава, имай предвид, че тогава руснаците постигнаха доста повече, отколкото години по-късно постигнаха/постигат американците. Така или иначе, докато руснаците бяха в Афганистан талибаните бяха наврени по чукарите и не превземаха големи градове и провинции, независимо от това, че тогава те бяха подкрепяни официално и от САЩ, и от Пакистан, и от Китай, и от Иран... А сега, са без подкрепа.

Те украинците с тяхната остарял техника успяха да ги спрат, че леко се съмнявам, че успеят да свършат нещо реално в Сирия

Ако при всяко нарушаване на въздуното пространство по времето на противопоставянето на Варшавския договор и НАТО ,беше избухвала война,като някои искат да изкарат, досега светът нямаше да го има. Няколко секунди не е нападение срещу Туция господа от НАТО. КОгато вашите пилоти бъркат и взивяват билници е простп грешка,когато руските сбърнат и навлязат в турското пространство за няколко секунди е вече нападение. Чувате ли се какво говорите?

Браво! Хамериканите , първо да си платят борчовете ,втрото да си напечатат още хартийкаи, трето стига за лакомели за чуждите природни богатства . Те да си се оправят с негрите на тяхна земя ,че са вече 68 % , а знаем ,че са като нашите брятя цигани не работят а само ползуват и се кефят

Терористичната (демократичната) общност да остави на мира Русия да си върши работата!!!! Вашта вяра сатанинска!!!

като закъснявах за работа, давах такива обяснения, разпечатани от компютъра. Накрая на Шефката ѝ писна и вече спря да ми иска обяснения.

На комунистите винаги им пречи лошото време и международното положение.

Само като си спомним колко пъти руснаците се бяха заблудили в Украински Донбас. Лично Фюрерът обяви, че било навигационна грешка. Сега се заблуждават в Турция Навигационни грешки Ако руснаците се изстрелят към Марс, в коя Галактика ли ще се нацелят..

Я сега кажи нещо за Руско-Турската освободителна война ?

Бай Ставри

Щом стигна до оная война, спукано ти е гърнето на руско-българската дружба. Освободителна за нас, защото над 200,000 българи и българки са дали живота си за НАШАТА СВОБОДА За Русия: Поредната руско-турска война с общо 10,905 руски, УКРАИНСКИ, финландски, румънски и пр войни, загинали във войната. Е, понеже сме добри хора, навсякъде сме поставили паметници и ги тачим. Аз също.

На крив ГЛОНАСС и лошото време му пречи

ГПС-то поне громи болници викаш , а?

и в лошо и в хубаво време - вътре си и жилаво един от зандана не се е плакал от телесни проблеми

3 новини на първа страница за някакъв Миг-29 дето им се привидял на турцитя, а те руснаците мигове нямат в Сирия? Ко стана с болницата..... ами сватбите?

Путин е новият световен агресор, новият Хитлер, новият Сталин И като резултат: всички се пазят от Русия и руснаците

ПУТИН

Щом трепим вашите терористи сме агресори- а вие сте толерасти

е, какво? на криеница ли ще си играем сега? знаеш ли, че турция е навлязла вчера в гръцкото въздушно пространство, за 1302 път (така твърдят гречолята) с два г15/16 ли? майче х15/16 има доста по-сериозни проблеми със завоите от су-атата, ми се струва... :=)

всички ползваме кампютари. военните ползват едни от най-добрите. ако не си запознат, в съвременните cpu по цивилните кампютари, има ограничения от към изчислителната мощ, наложени от производителят. военните са без такива ограницения. та, веднъж вкарани, преди три месеца, данните за болницата не могат да бъдат пропуснати! щото кампютрите тава правят - помнят вместо человека... остава въпросът, защо са го направили въпреки, че всичко е било вкарано в мощните им кампютари?!?

Какъв вой - за нещо без особено значение, само и само погледа на общественото мнение да бъде насочен някъде другаде и да се "позабрави" инцидента с болницата в Афганистан.

и не само тава. сватбарите дето ги думнаха в СА. това се забрави напълно, а е от няма и седмица. и още. гръците играят в нашият отбор. днес рапортнаха нарушаване на въздушното пространство на двойка ф16 ли ф15 ли, не пшомня точно моделът. ама и той като су-тата не моел да взима завоите, изглежда. само да отбележа, че турция нарушавала груцкото въздушно пространство за 1302 път! тея ф15/16 явно имат сериозни проблеми със завоите и ръждата там като хване - не пуска!:-))))

Проблемат с болницата в Афганистан се получи щото лекарите не са "умерени" виж в Сирия как "умерините" терористи ги пазят с все сили!

малък пропуск или гнусна американска лъжа: от управата на болницата са дали координатите си на американците преди ТРИ месеца. няма грешка значи. не е било грешка. знаели са отлично какво правят...

чудесно! значи не отговори нито веднъж за болницита и сватбата и стотиците невинни убити. много добра дискусия стана! аз питам, а ти не отговаряш! ха ха!:-))))

а какво ли зацепва във ф16, че бомбандират с тях болници и сватби?:-)))))

ти, миризливи мръсни гащи, кажи за болницата и сватбата. 130+ невинни убити. не ми разсъждавай кое какво е. давай по-същество! кой ги уби?

чети статиите, а не само заглавията и ще разбереш пикло малка: Саудитска Арабия

Началник

е, нали са съюзници със сащ, пендел дрът? каква е разликата?!? и сащ и са трърдят, че се борят с ИД. ами болницата, кой я тресна? имали са координатите и преди 3 месеца...

Която е "доброто дете" и даже й е дадено председателство на комисията по правата на човека... Хайде стига илюзии - всеки гони интереси, руснаците поне имат честта да го казват понякога и в прав текст (стига да слушаш тях, а не превода). На тебе ти е харесало или ти е изгодно да защитаваш Щатите, на други им харесва Русия. Всички морални тъпотии дето ги говорите са алабала и само се излагате. В момента Русия има интерес да бъде по-морална, но ако беше на мястото на Америка аз сигурно щях да съм на другата страна, но в момента това е положението - деца си играят с кибрит и ни държат заложници на икономически ред, който ще съсипе и тях и нас. Трябва промяна и като няма кой друг, Русия служи като маша в политиката, в икономиката това е Китай. В крайна сметка всичко е въпрос за това кой вид хора ще има повече власт - невежите финансисти и менидджъри или предприемачите и мечтателите. Днес Америка се е превърнала от страна на мечтателите в царство на посредствените, Русия е на кръстопът - кое да избера според тебе?!?

да припомним новина от 2009та: "Без да води война, Индия за 20 години е загубила 265 самолета Миг руско производство" а ето от 2014 "Индийските ВВС са разбили 30 руски бойни самолета за близо 4 г."

няма значение тава. важното е, че за седмица всички лидери на терористичните организации пропищяха от руските бомбандировки, докато западната коалиция ги бомбандира над 1 година вече и дума не обелиха през това време. качеството на бомбандировките е добро, явно...

ще подкрепиш ли думите си с факти? защото до сега ИД която се състои от 10% руски "отпускари" не е поели никакви щети освен празни бункери.

абе цървул протрит, ха ха, а каква е техниката, която използват говедарите? че претрепаха 20-30 човека в болница? ами саудутите, дето убиха над 110 човека, сватбари? давай, казвай, налъм прост, каква е? как се дефинира?

молЪ Пу да ни ни праща като има вятър с дъжд... подгизва кабината и краката ни и се бъркаме.

а пилот на ф16 да си как е? преди 3 месеца, от лекари без граница, са изпратили координатите на болницата дето ония ден я думнаха в слънчево време... ете така са пилотите на ф16. и бъркат тренировъчен камп със сватба, убивайки 110+ сватбари и деца. ф16 майка е истината! там слънцето им блести!:-)

е, че колко сте иначе, ха ха? трима - четирима ли сте?!?:-))) не сме глупаци, да вярваме на западните медии. беше каквото беше. wikileaks.org не случайно го има, скапаняци долнопробни...

казах му на Петка долу да прибере малко конеца на хварчилото... ма не ме слуша. Е на.... сега Пу ша се черви пак

градушка бие, слънце пече аз съм съ объркалУ руско пишлеме

Не съм русофил, не съм русофоб, а българофил. Ако това е грешка и Русия е признала нарушението, добре. но най важното е Турция да не пропуска мигранти. България трябва да обяви, че не приема мигранти от Азия и Африка, както и да ги наричат.

Истината е, че в Бг. на никой не му пука какво била казала русия. Но когато е за една пица и некой кинт, може да се пикае не само на операта но и на всичко българско - важното е да има за Варадеро и доган да е доволен !

Чичко ви Сорос скоро не ви е шибал/според определението на Божо Димитров/ и не знаете какви да ги пишете,а?Вярно си дебил.

бих искал да кажа :браво америкaнци и европейци ! но не мога.

Може да кажеш само браво европейци.

Каза баш-майсторът военен пилот с 23 години стаж. Висше авиацонно-инженерно и още любител хвърчилопусковец! :)

Може и да не е техниката.Дебил знаеш ли колко километра трябват на един самолет да направи завой.Виж къде е района?Там е най-голямото струпване на бази на терористите-отгледани от същата тази Турция.

ВОЙНАТА В СИРИЯ НАПРАВИ ЕРДОГАН С ПОДКРЕПАТА НА САЩ И ЕС ТРАГЕДИЯТА НА ХОРАТА ОТ СИРИЯ ИЗОБЩО НЕ ВЪЛНУВА ЛИЦЕМЕРНИТЕ ПОЛИТИЦИ КАКЪВ САМО ВОЙ ОТ НАТО ЗА МИГ 29 А ТАКИВА В СИРИЯ ЗАСЕГА НЯМА НАШИТЕ ПОМИЯРИ СЪЩО СЕ ПРИСЪЕДИНИХА ЗА НАС ОПАСНОСТТА Е НАЙ ГОЛЯМА ЗАТОВА И НЯМА ШЕНГЕН КОЛКО СМЕ ЖАЛКИ И СМЕШНИ В СВОЯТА БЕЗПОМОЩНОСТ И БЕЗХАРАКТЕРНОСТ КАК ЛИ СЕ ЧУВСТВА БУШ МЛАДШИ КАТО ВИЖДА ИРАК С РУСИЯ НЕ СЪС САЩ ЗАЩО .

мене лично това обяснение ми е достатъчно, още повече, че няма паднал и косъм от ничия глава. а ако някой се е нуждаел от памперс в случая и по този повод не е станало нищо непоправимо.

Всичко е отвличане на вниманието от основната част, а именно че за няколко дни Русия направи това, което цяло НАТО се пъне да направи цяла година. (колко се пъне е друга тема, но нали ОФИЦИАЛНО е така) Вчера беше, че стреляли по "умерени джихатисти" - който знае какво значи джихат знае колко нелепо е въобще това словосъчетание, днес - нарушаване на небесното пространство на Турция, утре ще чакаме новия цирк докато от централата измислят как и какво да направят...

Основните бази на терористите са близо или на турска територия,но американо-саудитско-турската коалиция не ще да ги удари от въздуха. А що се отнася за преследването на турските самолети от МиГ-29-въпроса е що дирят на територията на Сирия.Някой да ги е канил.

Турция явно много хареса предожението на САЩ за зона за сигурност в Сирия, която щеше да е под нейн контрол. Уви, руснаците дойдоха и мечтата за малко сирийска територия трябваше да се изпари. Затова сега Турция така беснее.

Да ма и кюрдите вече не им стоят мирно,я започнаха да формират кюрдско опълчение за отбрана от ИДИЛ и от турската армия.

Преди за соросоидите доларите падаха, като руски ракети над ИДИЛ... А сега падат, като Американски ракети над ИДИЛ...

Щом Турция и НАТО реват, значи правилно действат рашките