Русия и Турция планират общ инвестиционен фонд

Руският президент Владимир Путин и неговият турски колега Реджеп Тайип Ердоган са се договорили да създадат общ инвестиционен фонд.

Обратно в новината

Коментари - Русия и Турция планират общ инвестиционен фонд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема на тези отношения е че се крепят само и единствено на Ердоган. А една личност се сменя сравнително лесно. Да не говорим че не е вечна, нито пък много трайна. От друга страна междудържавните отношения са трайни. За НАТО не е приемпливо Русия да прави алъш вериш със страна от НАТО.

Във фонда Русия инвестира обещания, а Турция "кьорфишек". Дето се казва - Путин си мисли че го лъже, Ердоганя се прави че вЕрва.

Поредният (неприятен) пример че политиката е базирана на взаимни интереси от колкото на емоции. Путин и Кремъл знаят че мустакатият фес ше свали не един ами 20 руски самолета ако се наложи. Но, интереса си е интерес и нямо място за емоции. Самолета и пилота са били изтъргувани за нещо си което Путин е преценил че е в интерес на Русия. По същият начин изтъргува моряците от Курск след като американската подводницо потопи руската. След 18 часов разговор между Путин и Били, САЩ опрости няколко милярда дълг на Русия. Затова и тази работи не е по стомаха на всеки. Човек е принуден да взима гадни и трудни решения в опита си да извади поне някакви дивиденти от ситуацията, щото алтернативата е още жертви!

Те са си близки и по душа и по манталитет и по отношение към България

Бързо прежалиха пилота. От помагач на ИД (спрямо руските медии от преди месеци) Ердоган се превърна в най-добър приятел на Русия. За парата... за парата Путин "изяда си и месата" Ботве: Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква за туй ходи, че черквата й търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, а вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? изяда си и месата.

Ердоооо многу сгази лука напоследък. Ш та гази валяка

да си строят из евразия и мала азия и да не дрънкат все за ЕС.

Русия и Турция са пионерите на новата стратегическа организация Евразия, да е честито . Сега следва Турция да излезе от НАТО. Военната база в Инджирлик скоро ще приюти руските СУ -27 и СУ - 31.

АТА кво взимаш бе човек Много е яко

Българска боза, богата на микроелементи и витамини от групата ,,В,,

То и Сталин имаше договор с Хитлер.....

bluedagger...абсолютно сьм сьгласен с теб...уж беше много корав в политиката но като видя колко кинти загубиха и омекна...

за щатския тролетариат почивка няма. Прочетат ли Русия и налитат като освирепели мухи на л.йно. Предатели гнусни и майка си ще продадът за центове.

Карай майтап да става,... блядовската газ за Турция ще се плаща в рубли, в рубли ще бъдат платени и ядрените реактори, ако въобще се състой сделката....те това е путлериска гнида с едноклетъчно мозъче, казали са и така да пише и пише, мисъл никаква....

Абе тролетариата, сега Ердоган последно ще го хвалите ли или ще го плюете ? Шашави ви направиха тия вашите, през седмица сменят линията и опорните точки. Тия атакистите са най-прецаканите.

Пропуска се една любопитна подробност. Руските туристи в Турция ще си плащат в РУБЛИ. Турците ще изнасят плод зеленчука си в Русия срещу РУБЛИ.

ааааааааааа сега разбрах . 1 тон рубли ще изнася Русия за 100кг домати....Как ли вървят цените на вторичните суровини. Някой бял руски мангал знае ли?

Семейна касичка на гей двойка..ха.ха

Нещо все повече не разбирам всестранното сваляне на гащите по отношение на Турция! Русия клекна някак много бързо и за мен съмнително...ЕС направо е постоянно с вазелина! Къде е демокрацията и защитата на човешките права!? Страна, която е абсолютно диктаторска, за свобода на слово , печат и т. н. не може да се говори. Затворите са пълни с политически опоненти на властта, кюрдите са избивани постоянно. Нахлуването в съседна Сирия и безконтролните военни действия там са факт...Всичко това се пренебрегва от всякакви международни институции и явно скапани политици, които направо си плюят в лицето!!! На фона на всякакви драстични и безпардонни нарушения се говори за всякакви отстъпки, премахване на визов режим, еврочленство и какво ли не!!! Това ако не е помия, предателство, демагогия и какво ли не, здраве му кажи! Излиза, че Турция е най-силната и влиятелна държава в света!

+++++++++

За Русия е важно да няма американска буферна зона в северна Сирия. Важно е да не може през Сирия или заобикаляйки я през Ирак и буферната зона да има директен достъп на газ от арабския полуостров до средизвмно морв а оттам и до Европа. Ясно е че Русия трудно да спечели цялата сирийска територия и не може да разчита само на Сирия. Проблема е че отношенията между Русия и Турция се базират на лични отношения.

Нещо много бързо Путятя забрави убитите си пилоти и взе да се заглежда към вазелина ,ще му е нужен за нова южна политика!:)))

Два БОКлука - лика и прилика като два стръка иглика!

на такова ми мирише...

Паднат ли визите, пада ЕС!

ХАМЕРСКАТА сила за (водена от бившия началник на ЦРУджанъмоглу(смея се) се провали(но смениха полубългарката ДИМА РУСЕФФ) да смени турския президент и зега завижда на дружбата между русия и турция

Здравствуй бляд! Как у вас?

Иванушка-блядушка, сега не е ли вдреме за намаз? Хахахаха!... И внимавай в каква посока ще си вириш задните части!

Двамата диктатори отново сериозно се сближиха. Госпофи пази ни от Путя от Ердоганя можем и сами

100 години от първите победи над руската кавалерия в Добруджа 4 септември 1916 г. Българските кавалеристи на ген. Колев разбиват непобедимите донски казаци, въоръжени с дългите пики

циганията продължава от хамерската простиутка Бегеец!!!

Вълчанов

Иванушка, това не го ли пише в единствената истинска путюва история? Нали летоброенето започва от рождество путюво? Не е лесно да си Иванушка от Маскавабад!...

Вероятно е така. И какво от това? В една война не се печелят всички битки.