Трето изтегляне на Русия от Сирия. Колко са жертвите?

Руските войски напускат Сирия - за трети път в последните година и половина. А в раздираната от войната страна остават хиляди терористи и мирът не се вижда.

Обратно в новината

Коментари - Трето изтегляне на Русия от Сирия. Колко са жертвите? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прехвърлянето на руските сили в САР, за да стартира операцията по спасението на сирийците на 30.09.2015г. остана пълна тайна за запада, така както остана тайна и нарастването на руските сили в Крим. В операцията в САР руснаците демонстрираха невиждани оперативни възможности и невероятна техн. поддръжка на задействания авиационен компонент. В РФ се завръщат и вече се завърнаха онези части, които участваха в унищожението на ДАЕШ, т.е. пехота на запада в САР. А персоналът, необходим за функционирането на двете бази в Тартус и Хмеймим остава. Така беше и преди. А, ако е необходимо изтеглените сили ще бъдат върнати в САР за часове. Руснаците вече показаха, че са в състояние да действат много оперативно....

Да, няма как да има изтегляне. Това е поредната руска манипулация. Следва следващ етап от войната а именно удар върху опозицията а след това удар по кюрдите. Войната няма как да е завършила за съжаление.

ааа, нема да си тръгнат скоро! братушките са кофти сватбари! като ти дойдат на сватбата, си тръгват три години след сватбата на внука ти!

Хайде да се прибират, че трябва да излизат в отпуска и да погостуват на бабите си в Донбас.

част от т.нар. бандити в Сирия са с руски паспорт. Т.е. дълго време Русия воюваше и със свои граждани. Проблемът е какво ще се случи с тях, след като основната част от руската армия се изтегля. Ако се наложи да се воюва с тях вече на руска територия, това никак няма да е добре. Т.нар. "победа" в Сирия, за която се говори, има и друга страна на медала за съжаление...

Западняците ще ги приберат като нещастни мигранти, умерени резачи на глави...

...от начините да се разпусне примката, която ЕС стяга около Русия, беше ескалирането на сирийския конфликт и насочване на огромен контингент от мигранти към проспериращите страни на Европа. Това, както се видя, донесе много проблеми, страх и несигурност в ЕС. Започнаха да се чуват гласове за отмяна на санкциите. Това беше и главната цел на Русия с войната в Сирия. Косвен бонус е и възможността за препятстване на създаването на нов коридор за доставка на въглеводороди, конкуриращ Русия. С тази задача е натоварен Асад. Засега руската доктрина в някаква степен успява, но продължаването на военните действия изисква нови, колосални разходи и нови човешки загуби, което никак няма добре да се отрази във вътрешнополитически план. Затова и основната част от войските се отзовават. И така бъдещето предстои. В това число и преразпределянето на Сирия...Всички имат своите козове - и Русия, и САЩ, а вече се намеси и Китай. Жалко за хубавата страна - люлка на човешката цивилизация!

цървул, САЩ запалиха Сирия 2011, финансираха украинските братоубийци 2013 с милиарди. разсипаха Либия също още 2011. русия за 2 години им провали мизерните планове и още ще ги е,ава.

Проблемът сега след изтегленето е не само бандитите останали частично тук и там, а американци, които без покана остават в Сирия.Те имат там 4 бази и контингент от 5 хил.войници и ще продължат да водят подривна работа , помагайки на останалите там бандити, което правили до сега. Знаят как. Те изпитват голяма ревност от това,че фактически са избутани от активно влияние в Сирия и най вече, че не можаха да изпълнят плана си за премахването на Асад.Гордостта им е накърнена и те ще продължат да поддържат напрежение в Сирия с различни средства

Троле!Руснаците бяха там за да трепят жени и деца!Освен това американците нямат там пет бази ,а разузнавачи и ликвидатори! Простотията на руснаците е невероятна

И аз прочетох същото в най-достоверната агенция-Fake News!

САЩ унищожиха на баба ти килотите, средно за 1 месец те имаха по-малко излитания, отколкото руснаците за 1 ден

Гледам репортаж по телевизия. Честни, отворени лица на росийски воени. Хората испълняват дълг...но.... После гледам путлер, който каза, че ги чакат и други задачи... Той ги превърнал в джобни мирионетки и ги дърпа за конци, щото за войник приказ е на първо място, и приказ не се обсъждат.

Абе тоя "журналист" такъв тюрлюгювеч от глупости изръси тук, че не ми се изброява.

Изтеглянето на част от военния контингент е знак от страна на Русия ,че иска преди всичко политическо решение на въпроса и е склонна към компромис .Това е сигнал преди всичко към арабските държави като пример за решаване на противоречията и алтернатива на американските действия-съобразени единствено с американските интереси,без каквато и да е грижа,какво причиняват на останалите. Разбира се ,проблемите остават-но преди всичко те са в ръцете на сирийците и арабите.Заради решението за Ерусалим американците са вън от терена,но те със сигурност сега ще бутнат оградата ,за да влязат вътре.Ето тогава арабите ще направят опашка пред Кремъл и ще стане много интересно!Путин е великолепен шахматист!...А жертвите -много жалко за руснаците ,намерили смъртта си в Сирия!Но мисля,че Русия беше длъжна да се намеси,такава е обстановката...И тук Путин действа правилно и както казва авторът,заплащането все пак е компенсация за семействата на загиналите...

Русия още МНОГО пъти щепослъгва с изтеглянето.Така прави да се надят пенсионерите,че МОЖЕ да получат нещичко,че яко я закъсаха. Деньги нет, Путев е добре но мужиците очень ЗЛЕ.Сега ко праи Путев. В Сирия войната ще продължи. В Ерусалим нови проблеми. В Сев Корея САЩ и съюзници я СТЯГАТ . Икономически Русия е пред КАПУТ. Деньги нет. През 18 та г. Рублата се скапва още яко. Мужиците са гладни.........!

дето е голяма разбирачка относно имената дидяй, ханжай и прочее от паметникта, че диалога потъна - ето отговора, на тъпата й реплика - все пак ще ползвам клавиатурата още веднъж. виж какво... госпожа имената ханжай и т.н. православни ли са? или типично азиатски? като си отговориш на тоя въпрос, може би ще вденеш, че не трябва да се изживяваш като ръсеща акъл - ако прочетеш обаче и цялата статия, без съкращения, а не преразказа, може и да вденеш колко е тенденциозно всичко, също като коментара ти на лаик. Относно забележката ти за кръста - А не допускаш ли и тая символика - кръст за православието от неговите палачи? Цялото това надгробие няма нищо общо с православните надгробни плочи, а вечна памет според зависи за кого. и палачите искат такава. Не ми отговаряй, ниска топка си. гледай си гримчетата и плетките.

а вие пишете минуси - госпожо, заради вас си мъча трети път клавиатурата... памутникът е направен на загинали и изчезнали шиитски военослужещи в САР - има две съкращения с буквичката Ш - преди изреждането на прякорите - ШО и ШВ с цифри 3 и 6, доколкото се сещам, това са номерата на шиитските части, предполагам, а пък самия паметник най-вероятно е направен от православни руснаци. В статията пише, че руснаците са воюювали рамо до рамо с шиитите, така че за мен въпросът е изчерпан. Авторът на статията не се е задълбавал, той се съмнява дори в автентичността на снимката, така че пишете минуси на него. В този случай наличието на кръст е оправдано. Не ми се задълбава в тънкостите на шиитската религиозна символика - така че толкова Приятна вечер госпожа.

В случая Аврора е прав(а) шо - штурмовое отделение шв - штурмовой взвод Руски граждани - наемници в Сирия, може някои да са от азиатските републики, но си има и доста чисти руснаци. Не са имена, а са прякори/позивни. По руския закон е наказуемо (наемничеството), но кадровите военни явно ги търпят, когато помагат във войната с ислямистките отрепки. Може да потърсиш информация за "Група Вагнера".

беше ценна информация за мен, понеже си блъсках главата над това шв и шо. Най-после нещо точно и смислено. благодаря. Аврора се изказа грубо, затова се вбесих и попрекалих и аз. ще допълня само, че ако бяха кадрови военни, нямаше да ги оставят в САР за последни почести. така че се извинявам на Аврора и да забравим случката. Истината се роди в спора все пак. Най-после нещо наистина ценно в тази тема, БЛАГОДАРЯ.

поне така пише по фактите: 10 October 2017 Yuri Medvedkov,Yuri Kopylov Non-hostile (plane crash) 1 August 2016 Roman Pavlov, Oleg Shelamov, Pavel Shorohov - Hostile fire (shootdown) 8 July 2016 Ryafagat Khabibulin,Evgeny Dolgin Hostile fire (shootdown) 12 April 2016 Viktor Pankov,Andrey Okladnikov Non-hostile (helicopter crash) 24 November 2015 Oleg Peshkov Hostile fire (shootdown) 24 October 2015 Vadim Kostenko Non-hostile (suicide)

Путин дойде, видя, победи; Сирийците посрещаха руските офицери с благодарност, цветя и песни. Другарят Алексей интересува ли се от жертвите на сирийските граждани?! ... "Оръжие за $375 млрд. продадено в света през 2016 г. Западните компании запазват господстващата си позиция. Продажбите на военно оборудване и услуги от 100-те най-големи оръжейни компании в света са се увеличили с 1,9 процента през 2016 г., достигайки почти 375 милиарда долара, съобщи Стокхолмският международен институт за изследване на мира (СИПРИ)." Успех на другаря Алексей в следващия му АНАЛиз!

сирийците такава благодарност изпитват към русские, че следващите сто години в сирия не въоръжен руснак няма шанс да осъмне!

Руснаците си свършиха работата и напускат Сирия частично. Но остават руските военни бази, флотските бойни единици в Средиземно море и 200 000 армия на Башар Асад. А Калибрите долитат за минути от различни точки на света. Та, руснаците, както напускат, така и остават на сирийска територия и контролират 80 000 кв. км.

Беж да бегаме.

Благодарение на намесатана Русия ,спря потока от бежанци ...САЩ да престанат да раздухват конфликти,че ми писна от тях ...

Великите сили да го дават по-кротко, да не извади тоя винкела...

Асад е зле,Сирия е разорена,всички сирийски емигранти мразят руснаците. Оставиха Путин да се поохарчи.Скоро се задава нова игра в Сирия.

Скоро руснаците ще дават нови жертви в Сирия.

Асад е жив и здрав, въпреки че доста сили се пънеха да го свалят. Сирия ще се възстанови, въпреки милиардите изсипани от враговете ѝ за оръжие на ислямистките отрепкит. Сирийците ще се върнат по домовете си. Мри, ислямистки изроде!

все им обръщат гръб. Мине не мине и...останат.

Положението край Северна Корея става все по-напечено с всеки изминал час. Русия има 4 пъти по-малобройна авиация от Сащ и около 7-8 пъти от НАТО. В региона там руската авиация е с 30 пъти по-малко от американската и това екстремно изтегляне на авиацията от Сирия никак не е случайно. Не си мислете че тези хора се прибират да празнуват Нова година, ще бъдат предислоцирани в югоизточните райони на Русия...!!! Путин се притеснява от пряко нападение...

Знае се че Русия е по-назад от САЩ и НАТО в броя единици обикновенно, не ядрено оръжие, и средствата за пренасянето му и затова в своята стратегия залага на използването на ядрено оръжие и ракети когато бъде нарушена нейната безопасност.Поради тази причина потенциалните противници не смеят да е нападат.

Война, война, стерва она ..../Песен на Любе/. Руснаците са много добри бойци и винаги побеждават. Това не става без жертви. Но унищожиха много ислямисти и пречупиха гръбнака на ИД. Заедно със загиналите ислямски бойци при аллах се преселиха и много американски инструктори.

DRAGI

Половината вече ги няма, а останалите ще предпочетат да отидат на запад.

Кога станаха 60% от джихадистите, къде го пише това?

Нали ги видя чеченците Омар Шишани и Ахмед Чатаев - покровителствани и обучавани от запада....

Най големия прооблем е за краварите защото станаха за. Смех и инвестицията в ад кайда изгоре

А за рашките проблем са нискокачествените тролове като теб, заради които им се подиграва цял свят. Е, и за Кузя им се смее, ама те толкова си могат. Ти също.

дааа. само дето тия 'рашки' са 'борци срещу руската окупация' от становете. е, и на тях и на европейските и американски джихадистчета Путин им е*а мамата

Ти сега като виден шорши вземи да обясниш, кое от написаното не е вярно?

30 години, и съм писал и кога започнаха ама то тъпаците като нямат аргументи се заяджат с очевидни грешки в бързината.

10 пилота убити от ИД. А НУЛА самолети свалени... явно са се прибирали на автопилот като им убият пилота. КРЕМЪЛ е уникален в покриването на трагедии... евала.

Къде са казали, че руските загуби са 0?! Само в болния ти мозък! Руснаците не са лудите говеда, които и до ден днешен не си признават за ИСТИНСКИТЕ загуби в Афганистан и Ирак!

не. олигофрена си ти. Споко. Научи се да четеш статиите, не да пишеш на ишлеме. "Сега за жертвите. От 30 септември 2015 година до 11 декември 2017 година Русия официално призна гибелта на 45 военни, в това число 10 летци......" 10 летци... ЗА КОЛКО СВАЛЕНИ САМОЛЕТА СИ ЧУЛ??? или летците стоят под земята и окопите??? аман от тъпаци.

Я кажи колко са истинските загуби, като си толкова информиран?

Турците свалиха един стар бомбардировач. След катапултирането единият пилот е бил застрелян във въздуха. От придошлите да помагат са спасили другият пилот, но май там е свален хеликоптер и имаше поне един още загинал. Май и имаше неуспешно кацане на самолетоносача и не знам какво е последвало. САЩ направиха същият номер май в Персийският залив. Но само от изцепката на турците, имаше последствия. После сигурно загубиха милиарди от отеглили се туристи. А е 100% изцепка, защото първо се предупреждава. После се придружава. А можеха да дадат и коридор, както бе тук за войната в Югославия. И всчико това при неясно дали нарушена граница. Вероятно е дебнато, за да се случи да ги обстрелват изненадващо в гръб. После Ердоган се оправдаваше с превратаджиите.

Всъщност не са пилоти, а служещи в авиацията. И наистина е така - нула самолети свалени от ислямистките отрепки. 1 су беше свалено от турците - там загина единия пилот. 3 хеликоптера има свалени. Ми-24 има 2ма души екипаж (пилот и навигатор/ стрелец), ми-8 има 3ма (+бордови механик). Още едно СУ-24 се разбива/аварира при кацане (2 души екипаж също).

сащ дестабилизират този район вече 0 години, 1990 нападнаха под лъжлив претекст ирак. Руснаците за 2 години с минимални сили разбиха ислямистите и ги оставиха без нито един голям град под техен контрол...

Районут се дестабилизира когато "поканиха" СССР в Афганистан а те утрепаха президента им, който всъщност ги покани. След това е ясно - муджахидинско движение, талибанско, Ал-Кайда, ИД.

Браво, браво, сега напиши кой обучаваше, плащаше и въоръжаваше с последни модели ракети ислямистките терористични отрепки, докато руснаците се опитваха на направят афганистан нормална държава. Дали не бяха сащ?

Хм... Излиза, че първия неприятен момент е "Големият проблем сега е какво ще правят оцелелите терористи, родом от бивши съветски републики и от Русия. Те вероятно ще се опитат да се върнат по родните си места, НО ТАМ ЕДВА ЛИ ЩЕ ЗАБРАВЯТ КЪДЕ И НА КОГО СА СЛУЖИЛИ. Друг неприятен момент е факта, че Русия воюва в Сирия на страната на шиитите и така се превърна в мишена на сунитите. " Много грижовен тоя журналист нещо. Много милозлив.

бълвоч от "независима" либерастична "медия". А по-същество поредния списък с опорни точки на платен пропаганден рупор обслужващ чужди за Русия интереси.

квичете, квичете. обичам квиченето на сороски отрепки. Апропо- колко изтегляния имаше на кравари от Афганистан и Ирак? Даблю буш първо обяви пълна победа, после изтегляне, после натрупване на нови войски, пак победа, Обонго като стана президент обеща ново пълно изтегляне, после пак натрупване за борба с ислямска държава, а Тръмп още не знае да истегля ли, или да трупа. А нито в Афганистан, дане говорим пък в Ирак, става по-демократично и по-сигурно.

политкоректна статия...

"Русия пак си тръгна от Сирия. За трети път" много показателно заглавие

Преписал каквото му хареса от чужда статия, ама решил че заглавието не е досатъчно добро за поръчителите та се и.срал отгоре, да има и нещо от него.

Гроздето е кисело, мръсни соросоиди ! Русия ви го начука до ушите ! Лайте, виите и скимтете, кравари и еврогейци ! Ревете, тръшкайте се и пищете - най-доброто тепърва предстои ! Ще става все-по неуютно за вампирските западняшки кръвопийци !

като гледам тук ти си единственият, който лае, вие и скимти:)))

Аз се радвам на победата на руснаците и сирийците над тероризма ! А ти скимтиш от яд и злоба, че терористите, подпомагани от твоите задокеански господари загубиха ! Има разлика помежду ни, друже.

макар и това да не е официално, но за първи път в тази война руснаците победиха американците в директен сблъсък. Който трябва си е направил изводите.

А, тъй ли? Браво!

'Изтънчената' лексика и 'интелигентните' разсъждения разкриват индивида по-горе като истински путинофил. Русофилите би трябвало просто да се отвратят от такива.

Я сега обясни какво каза.

работата на военните е да воюват и да си рискуват живота. франция имаше почти 2 пъти повече цивилни жертви в ница и париж заради приетата ислямска паплач.

Значи Джехадист Путя изтегля войските на Рушлямска държава в Раша да се бият на място с ИД в тренировъчните и лагери край Масква, Санк Петербург и Уляновск !!! Правилно, защо да хабят пари за транспорт до Сирия. Вече цял свят рабра кой създаде ИД но и изпусна юздите. Сирийците дълго време ще си спомнят руското "освобождение" и те като нас ще кълнат рашистите !!!

Ох, пак трябват санитари ! Господине, моля, вдигнете си ръцете напред - санитари, бързо надявайте ризата ! иуиуиуиууиуиуу

Да не е отзовал и тролетариата, че качеството на алкашкия вой рязко падна и останаха само палячовците да го хвалят?

Ние на ул Савушкина 55, имаме една програмка, в която излизат URL адреси на статии с инсрукции какво да пишем по форумите. Аз обаче преизпълнявам петилетки и затова успявам да пиша и под статии, за които нямаме изрична заповед. Факт е, че от ул. Савушкина 55 в родния град на нашия велик президен Путин - Петербург, 250 души правим луд целия цивилизован свят, нали? Защото сте интернет зомбита, заболи нос в мониторите.

Дано се появи оригинала, че да ти смачка соросовия фасон, третополово протестиращо

ай стига се излагали. Руснаците пердашат наред и това е проблемът на цялата западно-либерална пасмина - затова и се събират на групички като ид и нато - от страх. От страх и от алчност ако могат да плячкосат тази страна, но това никога няма да стане и всеки историк може да ви го каже: 1700-1940 Руската армия е водила 392 редовни битки срещу Швеция, Франция, Германия, Турция, Полша, Татарите, Финландия, различни етнически групи, Япония, Австрия - Унгария, Англия, Италия и Централноазиатски нации. От тях Русия е спечелила 279. И в повечето от тези битки Русия е с по-слабо въоръжение и с по-малобройна войска. Русия е загубила само 3 от 34 войни: 1. Кримската 2. Руско-японската 3. Полско-съветската 1920 Дотук с приказките за ''Генерал Зима'' или ''По-големият брой''. Просто ако руснаците тръгнат ще ви разкатаят и няма сила която да ги спре.

По-важно е кой печели от мира! Справка - победените Германия и Япония!

Това са окупирани държави бе, бахур.

Мани друго, ми на героите от ВСВ им изплащаха пенсиите с парите дето Третия Райх плати на СССР, за обединението си на 03.10.1990г.

А Студената война защо я забрави? Може би още ти и топло от нея? След тази война Русия олекна с 5 милиона кв.км!

Добре че бяха САЩ и Великобритания, че нямаше да има сега кого да хвалите за копейки.

тъпи Красимирчо, Русия изтегля за трети път ЧАСТ от контингента си там, но няма да си тръгне, най-малкото защото има военни бази там! Боли ли те та спретваш толкова малоумни заглавия? И какво въобще присъствие имаше Русия там? М? Няколко хвърчила + съветници. Но и това беше достатъчно за да затрият брадатковците до голяма степен! Да не говорим, че руснаците си ги пердашеха и без да "присъстват" - крилати ракети от подводници и стратегическа авиация, намираща се на над 1000км от Сирия.

ОТ СЪЩАТА СТАТИЯ: Неясно защо това е съкратено. "Единственното, което са заслужили бойците от частните военни компании освен оцелелите, получили внушителни парични суми е паметния знак (на снимката) в далечната арабска страна. НО И НЕГОВАТА АВТЕНТИЧНОСТ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА БЪДЕ УСТАНОВЕНА. " Като нищо си викам може да е на някои идиловци палачи от бившите републики, като го гледам.

Не може да са идиловски палачи, защото на паметника има православен кръст. А и псевдонимите в списъка са такива, които си дават в частите самите руски спецназовци и бойци от частните военни компании. Мисли малко, преди да мъчиш тая клавиатура!

имената православни ли са? като си отговориш на тоя въпрос, може би ще вденеш, че не трябва да се изживяваш като ръсеща акъл - ако прочетеш цялата статия, а не преразказа, може и да вденеш. А не допускаш ли и тая символика - кръст за православието от неговите палачи? Не ми отговаряй, ниска топка си.

Ей да броиме ли колко изтегляния са правили войските на Обонго и нато от афганистан или важното е да храчим и демонизираме Путин и руската армия? Без тях пъклените планове на ИД щяха да са факт и милиони бежанци от Сирия а покрай тях и секви мангали от 3тия свят щяха да пъплят през БГ!

Да разбираме ли че Путин се изтегля по заповед на Ердоган от Сирия и оставя приятеля си Асад - ''вълците да го ядат''...??? Ако е така то той е предател !!!

Кога и къде "руските държавници" не са били предатели? ПСВ-Брест-Литовски мир; ВСВ- Молотов-Рибентроп; Студена война - предадени за долари всички бивши соц. държави.

Завиждате ли? Завиждайте ...