Русия подкрепи режима в Сирия

Русия не подкрепя искането на Запада за оттегляне на сирийския президент Башар Асад. Според Москва, Дамаск трябва да получи време, за да осъществи реформи.

Обратно в новината

Коментари - Русия подкрепи режима в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Признавам, че поназнайваш нещо, но научено от съвременната "демократична" пропаганда.По-точно, успели са да ти промият мозъка.Имам много какво да ти разкажа и то видяно, а не прочетено или чуто, но няма смисъл.За теб е вече късно.Бъди здрав!

Има разлика между страх и уважение. Русия се страхува от Русия, не само заради ядреното и оръжие, а заради военната й мощ като цяло. А я уважава най-вече за културата й. А можеш ли да ми кажеш за какво хората уважават САЩ? Заради технологиите? Тях в момента ги създават най-вече учени от Източна Европа, в това число от Русия. Колкото до поробването на народите, руснаците са 80 процента от населението на Русия, колкото са и горе-долул българите в България. Единствените региони с преобладаващо неруско население са кавказките републики (по-малко от 1 процент от територията на Русия), Татарстан, Башкирия и още 2-3 републики, но и там населението е над 40 процента руско...

Убити руски миротворци, признат международно миротворчески мандат, убийство на цивилни - не е ли достатъчно?

Разбира се , че разпадането на Югославия е дело на ЦРУ.Те планираха и за нас същия сценарий още 1978г., но нашите политици се оказаха толкова подкупни и послушни, че Бг беше разбита даже по-лошо от Югославия и без война.Сценариите и в Босна и в Косово и в северноафриканските страни са абсолютно едни и същи-американците не си правят труда да ги променят даже.Не го ли виждаш?А НАТО е просто един инструмент на Щатите-и това ли не разбираш?Помисли малко, почети, поанализирай!

Никакви пропагандни брошури не ми влияят.Бил съм лично в Босна и Херцеговина след войната, бил съм и в Косово 1 месец след войната, бях там и по време на войната в Македония и много добре знам какво е ставало и ставаше там.Виждал съм с очите си как американски хеликоптер "Чинук" разтоварваше оръжия, които албанците товареха на коне и т.н. Мога цяла книга да напиша.А ти ако имаш акъл си отговори на един въпрос-как е възможно от нищото да възникне босненска армия, хърватска армия, АОК на шиптърите в Югославия-държава с много добра, макар и доста корумпирана полиция по онова време.Откъде пари, оръжия (вкл. тежки) униформи и т.н.И накрая-аз лично познавах някои от английските инструктори на АОК.

Адреното оръжие от Китай ли си го купиха? Или го откраднаха. Всъщност от ядреното да - има откраднати неща. Ама от термоядреното? И то ли е разработка на германците?

Не би трябвало да се изненадваш, че нещата стоят така. Русия и Китай пък искат да изгонят или поне да се противопоставят на САЩ в региона, САЩ пък се противопоставя на тях. Това е борба на великите сили за влияние и всеки действа според възможностите си. А това че Русия и Китай не успяват много успешно да се противопоставят на САЩ в този регион, просто означава, че толкова са им възможностите.

"Не би трябвало да се изненадваш, че нещата стоят така?" Ама наистина ли ти приличам на изненадан. И не ми излизай с номера: САЩ искат да изгонят Русия и Китай, защото Русия и Китай искат да изгонят САЩ. Тъпо, и най-вече невярно! С вкарването на 6-САФ в акваторията на Средиземно море Щатите заживяха с идеята че то е тяхно вътрешно . Сега не можаха да свикнат с реалността, че Русия и Китай също имат някакави, па макар и но-скромни, интереси в Средиземноморския басейн. Русия /СССР/, поне през последните 300 години не е имала никакви съществени сили там. Да не говорим за пък Китай. За разлика от САЩ.

Абе ти наистина ли вярваш, че американците нямат нищо общо в Сирия и Либия?Ти толкова ли си прост или наивен бе човек?Ами кой въоръжава, обучава и плаща на "бунтовниците"-само на тоя въпрос си отговори и не пиши повече глупости.М/ду другото "бунтовниците" в Сирия са ислямисти и Асад се бори против ислямизирането на Сирия и трябва да бъде подкрепен от американците-нали те уж се борят против ислямизма.Да, ама не....

Няма бъдеще за народ, който първо се вайка, че пътищата на страната му са много лоши, а после негодува, че асфалт не се яде. Оттам насетне е безсмислено да се коментират налудничавите постинги във форумите.

Първо нищо не е построено. Само се хвалят. Второ МОИТЕ ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ, КОЕТО ГА НЯМАМ ЗАРОВИХА В АСФАЛТА !ВИДОВ ДЕН ИДВА.

тойако е глупак ти си олигофрен!Инфраструктора и здраве.?!?...."Двадесет роми натровени с кюфтета"-помисли на чия издръжка се лекуват

Хайде поставете мислите си в следната СИТУАЦИЯ: - улиците на Лондон, стотици и хиляди младежи протестират, страстите са нажежени и ............................Кадафи е изпратил екип спец. части, чийто СНАЙПЕРИСТИ започват да стрелят по демонстрантите!!!? Какво ли ще се случи??? Най-вероятно ще пламне цялата страна! Сега, този сценарии да Ви прилича, в голяма степен на това, което се случва в Сирия, Либия, Египет..........................,само че "добрите" и "лошите" са на обратно!

Е тутко, не блестиш с интелект. Защо да имам една надстройка, две имам, не завиждай. И какво като единия строй погубил милиони. Та същото направи и другия строй. Но едият го няма,а другия продалжава да прави бели. Новата империя на злото САЩ много отдавна задмина СССР. И защо реши че това е любимия ми строй. Неадекватен си както обикновено.

Айде сега и аз да ви го кажа така, нито Русия, нито Китай, нито която и да е посткомунистическа голяма империя могат да съществуват без американските евреи и техните капитали. Не се заблуждавайте, да не вадим статистиката, кой руснак къде и какво е купил и къде и за кого изнася и произвежда Китай! Щото да не ви спретне пак една криза Обама и да се свият поръчките от САЩ и запада, да видите как милиони Китайци фалират и олигарсите Руснаци си губят паричките пръснати в имоти и футболни клубове из целия запад. Така че, радвайте се русофили, че го има запада... А Русия... спокойно мужиците пак ще си изберат новото олиго-диктаторче Путин и пак ще има култ към личността... само робската душа може да подкрепя тази античовешка държава - РУСИЯ!

Айде пък да не ни го казваш на нас простите, ние сами ще си го измислим. Става ли така?

Браточка успокой се малко и си поеми въздух :)) Не е лошо да помислиш и за един санаториум за нервите... а между другото ако не знаеш Китай е най-големия редитор на САЩ - нез знам дали това ти говори кой от кого е зависим и кой лесно може да изпадне в криза хахахах. За Русия няма да те коментирам тъй като си бесен русофоб и едва ли би слушал чужди мнения :)

какво ги защитаваш, да не би да ти плащат, на тях им пука само за собствените си интереси, което е нормално, обяснимо е и тяхното лицемерие, необяснимо е как има хора да им вярват, но изглежда никой не им вярва, никой не е толкова прост, просто и те са лицемери

Ако наистина е така - браво! Все някой ще трябва да озапти тая развилняла се, алчна колонизаторска сган, тероризираща цял свят.

На кой му пука за Сирия???

им пука.

отидете в знак на протест в посолството на Сирия, не си губете времето тук да се преструвате, че ви пука!

Трябва да си призная че когато чета написаното във форума срещам много компетентни мнения и автори с обширни познания разбира се този факт ноо ме кефи..извода е че има твърде много Българи които никак ама никак не са глупави..тъжното е че противоречията между нас са твърде изострени..и още нещо вие коментирате резултата последицата но за причината за всеки конфликт дори не се досещате..

В "мирните " демонстрации една четвърт от убитите са войници. Войниците ли са демонстрантите. Като в Либия.Мирните деманстранти превзеха града "Х".

Повечето българи мислят така. Не гледай тук - в този форум повечето за злобни емигрантчета, психари и пр.

Ого, душо комунарска, ти защо не си в Дамаск да трепеш подсокласани от империалистите протестиращи терористи?

Русия отново показа кой командва парада. Говедарите отвъд голямата вода начело с Обамамита и баба Кица ще пият една студена водица. Спрямо агресията в Либия Русия не възрази, понеже последната е извън геополитическата й зона, и плюс това реднеците направиха някои стратегически отстъпки, вкл. и Франция. Тука обаче натовските мймуни бяха спряни. Утехата за США са съперничета като Гренада, Панама, обезоръжена 10 г. преди агресията им бивша Югославия и Ирак. В Афганистан реднешките пидерази си плащат на талибаните преди да излязат от базите, па белким оцелеят. Който е казал, че реднекът става за друго, освен за отчаян бомбократ над слабаци, той е абсолютен наивник.

Русия сама не може да се управлява, а се прави на голяма работа :)

Да, не са нахлули поради една единствена причина: От много места по света ТЕ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ИЗОБЩО!

То пък един въпрос...Щото и двамата братя са абсолютни лайнари!

нещо краварите се озориха гаче ли .....

не толкова ама бая...))))

Също за протокола, предния е "наивник", докато за теб това очевидно важи без кавичките, с извинение. Човекът е приложил цитат и да праскаш след това такъв коментар е меко казано арогантна глупост. Сирия подкрепя палестинската съпротива и пречи на Израел и колонията им САЩ. Играта този път не е директно за природни ресурси, а геополитическа. Смешно и абсурдно е да се твърди, че САЩ нямат интереси в Либия. Та от 2006 имат участие 49% в либийските фирми за добив на петрол. Опитаха се да лапнат всичко, след което щяха да подложат Европа на петролен ценови шантаж. Тъй като тя се зарежда основно от Либия. Не може да се отрече, че този път Европа се защити точно. Друг е въпроса, до колко това е правилно спрямо Либия. А САЩ са най-големият лицемер във външната политика, пълна глупост е че казват точно нещата. Ще спомена само оръжията за масово поразяване в Ирак.

защо ли??? верни до смърт а п о с л е накъде? "нагоре или надолу"??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ще вземе да стане някой сакатлък ...

Янките искаха да са военен страж на света,ама нещо издишат сериозно.Всяка империя рано или късно се разпада сега е ред на американската.

И аз твърдя че са комплексирани, не много умни. Щото имам база да го кажа. Тутко, още ли не си разбрал, че Войтила беше избран заради доктрината на Уилям Кейси за разбиването на соц-блока. Това беше едното направление, с което започна откъсването от Полша. И какво ще хвалиш електротехника Валенса. Който изведнъж, ей така, започва да расзполага с огромни финансови средства и техника. Как става така, от простия електротехник, изведнъж едър лидер. Просто си беше добре изпълнена операция на ЦРУ. Те го спонсорираха и стояха зад него с всичко. И какво му е великото на човека тогава. Промените в Полша бяха външно предизвикани и организирани. В комбинацията имаше място и българската следа в атентата срещу папата.Поляците минаха през различни перипетии след това, някои тежки някои не, но се стабилизираха. Но се наляха огромни американски пари там. Всъщност китайски или на някой друг :)). Разбира се, едва на по-късен етап народа също изигра своята роля. Наистина ЦРУ си свърши качествено работата, защото от там започна разпада на схемата.

Никой не казва, че нямат учени и композитори, то за 500 години история все ще се намери някой... Казва, че като цяло са комплексирани глупаци

Браво на теб! Добре си го намерил този цитат. Само ми е интересно как увисват във въздуха всички американофили, изповядващи имагинерната американска и европейска демокрация. А това вече е стъпка напред, липсва типичното американско лицемерие в това изказване. Само дето похватите са като икономически напреднала, но неандерталска държава, САЩ.

Има още: "Това, което правим в момента е да се конфронтираме с две големи страни Китай, чиято икономика е в по-добро състояние от американската, просто защото техните хора имат работа и руснаците, които имат неограничен ядрен арсенал. Започваме да притискаме две много силни страни по много неразумен и опасен начин. С това рискуваме началото на война. "

Сергей Дмитриевич Станишев нямал нишо общо казаваш, ехх ама ти вярваш ли си :))

Абе то е видно че на теб небето ти говори :)

Дядо Иван никога не си е ходил и едва ли някога ще се отървем от мървата му хватка. Поляците и някои от останалите бивши соц страни се откачиха от нея и вече са много по-добре, но там раумните хора са преобладаващата част от населението..

Поляците винаги са били комплексирани глупаци...

Вижда се, че ти си много умен. Чудно ми е как още не си се намърдал в парламента или може би бъркам?

Абе и САЩ и Русия нахлуват където си искат с тая разлика, че САЩ се борят за демокрация и свобода, а Русия за точно обратното.

Хахаха, така ли било? Аз пък си мислех, че американците за петрола нахлуват. Пък и виж как бързат да нахлуват, за да насадят демокрация в Саудитска Арабия, Бахрейн, Оман, ОАЕ... Остави се!

И къде по-гочно е нахлула Русия през последните 20 години?

Оооох де да можеше, как щеше да нахлуе, ама с какво? Във военно и технологично отношение са не с 20, а с 50 години назад.

Сомалия и Виетнам нямат нефт...тва с нахлуването заради нефта е необоснователно. Хитлеристка Германия имала ли е нефт?...ама като пишете само глупости ръсите. А Русия в Грузия сигурно кафе бяха отишли да пият войските им...те и за Косово се бяха засилили през 1999г. ама Костов тогава ги спря!

Общото е ,че САЩ нахлуха в Ирак и във Виетнам инсценирайки Съответно атентатите от 11 септември и инцидента в Залива Тонкин. Няма как причините винаги да са само нефт.

Говоря за последните 20 години, след като рухна СССР и на американците им се развърза коня. Колкото до Грузия, ако не си запознат, през 2008 г. грузинските войски (в нощта на 8 срещу 9 август, тоест в навечерието на олимпийското примирие) нападнаха руските миротворци в Южна Осетия и сринаха за няколко часа Цхинвали със системи за залпов огън ГРАД и с противобункерни бомби, убивайки десетки миротворци и стотици цивилни. Русия имаше миротворчески мандат по силата на действащ договор, сключен между нея и Тбилиси. Сега проясни ли ти се?

Глупости

Руснаците и САЩ сега са си дупе и гащи, дори и през Виетнамската война са имали общ бизнес. Комунистическа Русия още от самото начало е била финансирана и контролирана от таен кръг в Америка.

Русия е държава с авторитет ,никой не може да им налага какво да решават,докато ние сме дупедавци ,те решават а ние само подкрепяме.

този "авторитет" можеш да си го начукаш някъде заедно с една бутилка водка! това е една зловеща империя на злото, сравнима със САЩ и Израел!

Нещо, лапачка за прогресивните демократични сили не се очертава в Сирия. Колониите намаляват, опитите за налагане такива колониални режими,каквото искат да направят в Сирия - все по-неуспешни. А вътре младите ръмжат, стандарта пада ,Системата се руши. Нищо, страшно няма- иде перестройка . Вместо капиталъзам в полза на шепа алчни чичковци - нов вид система , нещо средно между някогашния социализъм и скандинавския социален капитализъм.

Браво Митак! Точно така- трябва някой да подкрепи братушките, че много я бяха закъсали. Нужна им е поне морална подкрепа.

Хубаво е да чуеш, че някой се противи на империята! А виждам, че и у нас все още има хора с непромити мозъци

Е голяма работа, демократичните ще пият по една студена вода по повод неуспелия "режим чейндж" в Сирия.

Колега Андропов, ние отдавна пихме студената вода и сме забравени дори и от историята!

Добре си го казал Иване. Мишоците изцвъкали се под теб вече разбират че само със злобата ще си останат.:)

А това на циган.. така де ромски можеш ли да го напишеш ?

Сега като правят арести и обиски в Англия и Германия трябва ли Камерън и Меркел да напуснат постовете си?

Трябва, разбира се. Ако случайно се запънат на постовете си да последват въздушни удари от сирийските и либийските ВВС. Да се готви и Обема.

Дедо Иване, пак си ударил повечко в клуба. Я бързо дома, щото ще те подкарам както всяка вечер. Ставаш за смях!

От руската мечка остана краставо куче!

Което е и доста гладно.Народът му ,де,не олигарсите .

Не бъди толкова сигурен. В "Дипломацията" Кинисинджър привежда една много стара и много мъдра поговорка - Русия никога не е толкова силна, колкото изглежда, но и никога не е толкова слаба, колкото изглежда. Тия 25 хиляди танка ако тръгнат през Европа, НАТО ще види дебелия край...

Брато не могат да тръгнат, щото щом тръгнат още на място ще ги ударят до един. Те затова се разпаднаха. Не се пъни, че ставаш смешен.

Руските кучета традиционно подкрепят арабеските в близкия изток. Иначе размахват високо православните хоругви в ислямските територии на Кавказ. Сирия открай време поддържа фундаменталистите в Ливан и Палестина. Как ли се връзва, обаче, тази "винаги принципна и консистентна" позиция с политиката на милите братушлета в Чечения?

Че да не би да са въвели православието в Чечня бе, кратуно? Там си е почти шариат.

Абе п...о бил ли си някога в Русия? За разлика от БГ там са вярващи след толкова години комунизъм. А тук....скръбна картина на християнството. В Бг има повече пияндурници от колкото в Русия и повече курви....така,че млъкни и не храчи простотии.

Впечатляваши резултати от преброяването на вярващи християни, алкохолици и проститутки!

Само да не се надигне една руска пролет че на мечката ще и стане жежко...

А Станишката може да спретне един доброволен ромски отряд в негова помощ