Коментари - Кери се обади на Лавров за трети път за 10 дни | dnes.dir.bg
назад

Кери се обади на Лавров за трети път за 10 дни

Държавният секретар на САЩ Джон Кери разговаря с руския външен министър Сергей Лавров за трети път през последните 10 дни.

Обратно в новината

Коментари - Кери се обади на Лавров за трети път за 10 дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та тоя държавен секретар е като нашите шопи-едно и също си бае и само за предстоящи битки говори. Докато тоя "балалайка" тия с балалайките пердашат ИДИЛ. От янки не чакай нищо добро!

Pesh0

кай в България си е присвоил ЛЕГИТИМНОСТ да управлява ? А кой окраде и краде все още страната ? САЩ ли ? са тези които източват вашите патри за ток ? не ... не са те аз съм трол :)

симо

Асад нямал ЛЕГИТИМНОСТ ДА УПРАВЛЯВА........Значи сащ са си ПРИСВОИЛИ ПРАВОТО да определят ПОНЯТИЕТО ЛЕГИТИМНОСТ....Законите на страната/която и дае тя/нищо не означават.

симо

Асад нямал ЛЕГИТИМНОСТ ДА УПРАВЛЯВА........Значи сащ са си ПРИСВОИЛИ ПРАВОТО да определят ПОНЯТИЕТО ЛЕГИТИМНОСТ....Законите на страната/която и дае тя/нищо не означават.

Коалиция от около 60 държави помага на велика Америка да бори ИД, но нещо идват слабички. Общо държавите на планетата са около 200. Ако се включат всички, дали Америка ще успее да се пребори с ислямистите?

Американците са притеснени от това, че руснаците ще подпукат създадената от Вашингтон ИД и ще ги разпердушинят за отрицателно време. Регионът ще се омиротвори и Башар ще укрепи властта си, което не пасва на американските планове. Затова са неспокойни.

ура-кричалките распердушинват всичко, но само в мечтите си. Ето статия с трезва руска оценка във Военное Обозрение: 'На словах бомбить ИГИЛ легко'

Наши съюзници започнаха да финансират ИД, защото както ще ви кажат хората в региона, ако искаш някой, който ще се бие до смърт срещу Хизбула това са фанатиците, ислямските фундаменталисти. Те са като Франкенщайн ..." - генерал У.Кларк- бивш командващ силите на НАТО пред СNN. Толкова за по-малко джахадистки настроената ИД.

Иран и Хизбула не са никакви фанатици нали?

Тези разговори между Лавров и Кери по темата Сирия няма да са последни. Двете страни имат сериозни различия по темата Сирия. Първата и най-важна цел на русия е да унищожи терористите преди да са се обърнали и срещу нея. От своя страна САЩ се надяват да ги използват и в бъдеще в други конфликти преди Сирия, каквито бяха тези в Авганистан, Босна и Херцеговина, Чечня и Косово. Вече от няколко източника се появяват информации, че екстремисти от ИД и други подобни организации са вече в Украйна и в гр. Херсон са създали т.н "Кримско правителство в изгнание". В тази връзка трябва да се посочи, че една от причините да се блокира проекта Турски поток, е че Турция в сътрудничество с Украйна е създала интернационална ислямска бригада, чиято цел е да дестабилизира Крим. При това положение унищожаването на ИД е изключително изгодно за Русия защото : - в момента в ИД е средоточена най- многобройната и екстремистка джахадиска пасмина от Северен Кавказ и Близкия изток; - стабилното стъпване на Русия в този район в съюз със Сирия и Иран значително ще промени съотношението на силити там; - една военна операция на Русия в Сирия най-вероятно ще се осъществи в сътрудничество с силите на Организацията за колективна сигурност в чиито състав участват три мюсюлмански страни Казахстан, киргистан и Таджикистан, които са много добре подготвени за воюване с терористи. От 28 .09. 2012 г. страните от договора за колективна сигурност имат споразумение с ООН и могат да инициират миротворческа мисия в Сирия; - ситуацията е много изгодна за тестване на най-новите високотехнологични руски оръжия. На този етап Русия се ограничава в доставка на оръжия и оказване на логистично подкрепа на сирийската армия.Дълго време и многократно наемниците и терористите успяваха да избегнат или да атакуват успешно сирийската армия, черпейки информация от сателитите на НАТО. Сега Русия за първи път започна да доставя сателитни изображения на сирийската власт.

+++++++++++++++++++++

прекрасно изложение!

Рашките и янките ще се разберат отново ,само дигат пушилка за баламите! Ама как ще се разберем ние с най продажната пасмина в България - чугуните на мая общата и фесовете на сидераста,като тая шайка разбира само от сопа ,глад ,сех ,сръбска музика и нощни смени!

Най-трудното нещо е един умен човек е да се разбере с един глупак. Ти прецени от кои си.

като си толкова умен, защо си андрешко ?

Коалиция от 60 страни и досега не са успели да отблъснат войските на ИД даже и на метър ! Тоя Кери съвсем ни взема за канарчета. Щом взеха да звънят толкова често в Москва значи нещо са се притеснили и то доста. Чак и среща се споменава между Обама и Путин. Буксува им нещо коалицийката....

Конфликтът в Сирия най-добре да си го решават сами сирийците.

Да,определено на Ооооо Драма,му се налага да потърси за контакт своя колега Путин,последния пак да му оправя безумията,които сътвори!!!Тия от САЩ,непознават срам,чест,достойнство,..........!!!Добре,че братушките са широко скроени,за да прощават и помагат на врага си!!!СИЛНА РУСИЯ,Е ГАРАНТ,ЗА ПО-ДОБЪР СВЯТ В КОЙТО ДА ЖИВЕЕМ!!!!!!!!

Ю Осетия, Курилските острови, Абхазия, Прибалтика, Приднестровието, Крим, Луганск, Донецк -ВСЕ СА РЕЗУЛТАТ НА "ШИРОКАТА" РУСКА ДУША!

И все са по границите на Русия!!!!!!!!

Тук пишат само някакви комунистически отрепки. Не разбирате ли, че Асад ако не се беше запънал с цената на всичко да задържи властта, щеше да мине доста по-безболезнено. Сега ИД щяха да са не толкова джихидистко настроени и държавата щеше да тръгне на горе с помоща на Европейски и Американски програми. А той подтиска населението и го държи в нищета и неграмотност.

Смяната на Асад е дело на сирийския народ,не на световния жандарм-Американската олигархична върхушка!

Глупости!От както анексира Крим,путин прави все по големи и по големи глупости.Сами ескалира напрежението в Украйна и загинаха и загиват по негова вина хиляди хора и войници.Вкара страната в изолация като постоянно налага сам на своят народ още по големи ограничения граничещи с лудост.Като унищожаването на храни.Също и несполучливите опити да налага свои проекти за изнудване на енергийна основа на Украйна, България и Европейският съюз.Също така отиде в глуха улица проекта силата на Сибир.Китайците направо го отрязаха.Сега с по големият си ангажимент във Сирия вече може и да му е последен.Дано!

Прочете ли заглавието а? като не им харесва какво прави Русия да я санкционират ако искат.

Явно Джон/Джим Кери има някякъв сърбеж и денонощно звъни на Лавров, за да се оплаче. Работите на САЩ не вървят добре. Всъщност, преди 4 години, американските самолетоносачи бяха строени пред бреговете на Сирия и чакаха заповед за нападение от Барак Хюсейн. Но Путин го предупреди, че руските войски ще защитят Сирия и Барак Хюсейн даде заден ход, като заповяда самолетоносачите да се разотиват по други морета и океани. Американците засилиха военната и финансова помощ за сирийската опозиция и ССА. От нея пък произлезе ИД, срущу която САЩ уж се борят. Американците са нанесли повече от 5 000 въздушни удара, а са регистрирали унищожението само на 130 подвижни цели. Или ударите не са удари, или целите не са цели. За това Джон/Джим Кери има някякъв сърбеж ...

И като как щеше да защити путин Сирия ?Със остарялото си оборудване на базата в Сирия.Срещу свръхвисоко технологичните оръжия на Американците. Руските фашисти нямате много връзка с действителноста.

Наистина ли ще въвеждат купонна система в Русия!

И получи отговор: на 36 май.

Ако не си, бягай, че ще стане голяма ОЧЕРЕД!

Не, кажете на вашичкия че тази година зърнената реколта на Русия е много голяма. ОсвеН това руснаците си имат всякакви парички за да си купуват какво си пожелаят. Единствето лошо май ще е че европейките ще трябва да ходят през зимата с по 2 чуфта долни гащи, защото ще е малко студеничко, а газеца чувам че противно на американския петрол щял да се поскъпва.

Това са РУБЛИ!

Нямах нерви да прочета цялата американска простотия! Само ще отбележа, че конфликтът не може да се реши с дипломатически средства. Само един малоумник може да си мисли да преговаря с главорезите на ИД. Има само едно рационално решение и то е военно, и може да се изпълни само от една армия и тя е руската. Войната не е за сексуално неопределени хора защото китките им са много меки и не знаят как да държат оръжието, освен това като видят противника се обръщат и си събуват гащите!! Американците да се определят срещу кого са! Срещу ИД или срещу Асад? Кой е техният противник? Главорезите на ИД или кюрдите които са противници на другите мюсюлмани които също са срещу Европа?

Може , можееееее .Полит пазарлъкът предвижда друго и с други - не ни пречите да свалим Асад и да си турим послушен , ние си прибираме ИДИЛ-четата.Теоретично примерно , щот иначе не я виждам тая схема по друг начин освен , като малоумна американска наглост.

Не,Не! В тази игра пазарлък няма, защото руснака може да дели само на "1", т.е. всичко за него. Сега е жътвата за руската политика. Ако знаете какви ценички за газеца скоро ще получим, пломбите на зъбите ви ще паднат.

И Дойче веле задава отговор на въпроса защо сирийците не бягат на територията на Русия, най-големият приятел на ( режима на Асад в) Сирия.

sawo

Поради същата причина, поради която пресичат и половин Европа и не искат никъде другаде, освен в една конкретна държава - защото другаде няма да получават помощи наготово. Всъщност те не бягат - спрете вече да ги наричате бежанци.

В Русия граница не е разграден двор - там се стреля 1 път във въздух и втори път в нарушителя. Ако искаш - пробвай. И освен това никой не чака там търтеи и консуматори. Иначе да те светна - 2 милиона украинци са минаха в Русия. 30 украински спортисти поискаха и получиха руско гражданство. Качественни хора ги искат навсякъде. А ти ще прибираш потребители на соц. блага.

само дето отдавна не им се е налагало да стрелят нали? Притеснила се грозната мома да не я 'поругаят' :))

sawo

САЩ се опитват да свалят Асад под предлог, че пречил на борбата с ИД. Как пречи ? Ами просто не им харесва, а щом не им харесва, значи не може да е в коалиция с 60те страни-марионетки, над 50 от които участват кои на хартия, кои на нищо в борбата с ИД. Единствено армията на Сирия се бие по земя и единствено Русия им помагат. А както вече се видя и на практика, единствено по земя могат да имат някаква успеваемост. САЩ обаче не ги интересува ИД, тях ги интересува да свалят Асад, както се вижда от доста време. Европа обаче скоро ще започне сериозно да се замисля докъде е готова да стигне, за да играе по свирката на своите надзорници от САЩ.

Ама защо не бягат у руско ?

В Русия граница не е разграден двор - там се стреля 1 път във въздух и втори път в нарушителя. Ако искаш - пробвай. И освен това никой не чака там търтеи и консуматори. Иначе да те светна - 2 милиона украинци са минаха в Русия. 30 украински спортисти поискаха и получиха руско гражданство. Качественни хора ги искат навсякъде. А ти ще прибираш потребители на соц. блага.

Нещо много почна да ги сърби американците. 3 пъти за 10 дни. Май почна да им става ясно,че на проекта "Исламска държава" му изтича годността и руснаците са решили да го пуснат в канала.

Да бягат у Русия заедно с всички български лекета, ама не на запад и то в развитите страни .

Янките живеят с глупавата мисъл, че са все още суперсила и те могат безнаказано да окупират и бомбандират по-слабите страни, а други не могат да вършат същите идиотщини. Последствията от такава просташка политика остават за всички. За съжаление. На това може да се сложи край , кгато някой накара каубоите да си плащат за простотиите!

Какво е това денонощно звънене, бе? Нали им наложихте санкции?

Голямо шубе, голям страх! Не му е чиста работата на Кърмит тоест Кери :) Толкоз усилия хвърлиха краварите в ИДИЛ, сега руснаците им объкраха сметките..

Тоя Кери да не обърнал резбата на стари години?

На дърти години да сменя ориентация...Срамота!

Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ (Washington Free Press), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила (Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower) и Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война (Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II), Списъкът на Блум съдържа: Интервенции на САЩ срещу 67 суверенни държави Бомбардировки на САЩ срещу 25 суверенни държави Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държави Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държави Прилагани изтезания - в 11 държави Общо за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие, извършено от САЩ след Втората световна война. Брой на убитите от САЩ при тези 167 случая - между 13 и 15 милиона души. Прибавете първите 14 години от нашия век и ще видите как кървавата сметка на САЩ нараства със скоростта, с която расте техният външен дълг. САЩ натрапват своите проблеми на света, за да ги решат за чужда сметка и на чужд гръб, да възвърнат изгубения (си) комфорт на еднополюсния (си) свят, за да бъдат вечен хегемон енергиен, икономически, търговски, военен, геополитически, глобален, планетарен, вселенски. Безразделен, безнаказан, безотговорен. Свлачище А Украйна? На кого му пука! USdebtclock . org

Следващия път като ти звъни, дай телефона на жена ти или гадже да го пита що те търси.

САЩ станаха велика сила след ВСВ,защото бяха далече и продадоха маса оръжие на европейците.Откриха втори франт едва през 1 943 г., когато видяха накъде духа вятърът. Великият Монтгомери се молеше на Сталин за помощ от чувала на Ардените, където немците го бягха хванали за гениталиите. Експортираха учени , специалисти, злато и картини от Германия.Чифутите сложиха чатала на Европа чрез плана Маршал и я заробиха. Дадоха на НАТО дефиницията Североатлантически, а не атлантически блок, много преди да се създаде Варшавският договор.Две армии има в НАТО, американска и английска/англосакси/.За да превърнат Европа в абсолютен васал, вкараха законодателен параграф в Евроконституцията, че ръководителите на страните членки са подчинени на НАТО. Така заробиха Европа. Наришкин е абсолютно прав.Говедарите вън от НАТО. НАТО трябва да бъде Атлантически, а не Северно-Атлантически пакт или да се разпусне, защото мирише на гнило..

малка поправка- отвориха вторият фронт през 1944-та, не през 1943-та. онази излагация в Италия, където срещу пет немски дивизии едва стигнаха до Рим няма да я броим

Горбачов е за едно прав - "Луди ли са?" Ами луди са. Толкова са озверели от алчност и да лапнат целия свят САЩ, че ще съсипят цялата цивилизация. Притискат до стената Русия - суперсила във военно отношение с най-големия ядрен ареснал. Опитват се да закопаят цяла евразия и пак да излязат с най-много активи от световна война, както след втората и да се правят на освободители и строители на новия свят. Само че май нещо са объркали плановете кандидат господарите на целия свят - след директна конфронтация с Русия нов свят НЯМА да има и бункерите няма да спасят и ония дебелогъзи и мазни алчни човечета с болни мозъци, които дърпат конците, защото цялата планета ще е отровена за хилядолетия напред, оцелелите ще са най-нещастни в бавния си разпад. Най-виновна за всичко това е Европа, че продължава да лиже гъза на САЩ, без това, САЩ щяха само да плямпат, но без подкрепата на пуделите си в ЕС щяха да се ухапят отзад, а сега нагло бутат света към война.

Направо Лавров да вкара Кери в група на телефона. Хем по-евтинко ще се надлъгват. Едните създават терористични групи, дето заляха Европа с бежанци, а другите уж се борят против тях. Без политиците и военните, Светът щеше да е едно прекрасно място!

И кой ще храни корпорациите.

Кери е уговарял отстъплението на Ислямска държава.

Въпросът е на къде ще отстъпят?Към Европа.Турция няма да ги спре.Най-малко Ердоган,който направи всичко възможно те да съществуват-бази,въоръжение,обучение и финансиране.

Да стори дор до три поклона, да целува ръка и на Путин и на Лавров, да изрита д-то на прасето, да вземе да натовари всички бежанци по самолетоносачите и да си ги зема дома корпоративно да ги отглежда. Както по-долу се изрази един "мъдър"

Даа, тук пишат за режима на семейство Асад.Далеч съм от мисълта, че нещата в Сирия са вървели по мед и масло по времето на упавление на Асад-баща.Тук реч иде за друго-какъв е резултата от свалянето на т.н диктатори.Какво следва след това.Пример-Ирак.Вече повече от 10 години тази демократична държава не е...държава.Както ми каза едно младо момче,бръснар,бежанец от Ирак-при Саддам бе лошо, но сега е много,много по-лошо.Ей,за това говорим.Целта на САЩ е ясна-марионетни правителства маскирани с риториката на демокрацията.Не разбрахте ли-Демокрация има само в държави, експлоатиращи и ограбващи други народи.Когато благата не достигат, трудно могат да бъдат разпределени по демократичен начин.

Ако ИД спечели, те от самосебе си ще трябва да управляват цивилизовано и с помоща на развитите корпорации ще установят демократично общество, но това не се харесва на мурзилките.

Абе ти колко хапчета изпи? ИД ще управлява цивилизовано и демократично? Този виц сега ли го измисли или го чу някъде?

Един вид корпоративна демокрация, казваш... или демократична корпоративност. И чии интереси ще защитава една власт в подобна корпоративна демократичност? Защото интересите на народа и на корпорациите, като правило са в противоречие... до антагонизъм.

Това също е една от пропагандите. Защо всички тогава бягат към корпорациите? Те са тези, които хранят хората...

Модератора стига три по произволен избор.Коментара които направих е точен и не нарушава добрият тон. Американците и така наречената коалиция бомбардират ли ИДИЛ?Те техни отрочета ли са?Разширяват ли територията си?Колко от тях под формата на бежанци вече са на територията на Европа?Могат ли да ударят Вашингтон или Брюксел?

Ти открито заявяваш, че си на страната на ИД? Много всеотдайно, ама май прекали в агитацията.

Няма ли някой от шефовете му поне, да го изрита това кретенче? Това не е обида, а диагноза съдейки по писаното от него.

Аз нещо не разбрах. Нали великия американски Вожд преди половин година каза, че руската икономика е разрушена и е в руини, а и повече от година бръщолеви едни мантри, че Русия е в невероятна изолация и е натикана в миша дупка?! И? И Кери разбрал, нерабрал своя Вожд, взел , че се обадил на Лавров. Лошо, Прокопи! Лошо! Така политика не се прави.

Имам усещане че сега става въпрос за сделката Асад срещу Украина

И какво американците могат да предложат на Путин в Украйна? Нали се видя, вече почти 18 месеца, че нищо не могат да направят.

Грешиш, няма да има сделка. Намесата на руснаците в Сирия ще охлади мераците на ИД и отвъдокеанските им господари и ще ги принуди да се приберат в Ирак. А това ще е краят на тези главорези. Украйна е във фактически фалит, хунтата се провали на всички фронтове и болезнено ще трябва да преосмисли настоящето и бъдещето си. Америка е безсилна и, както вече някой писа, в случая просто няма полезни ходове. Тръмп, който вероятно ще е новият президент, ще има много работа, по разчистване на обротите си.

Прави сте колеги. И двамата. Но, винаги има какво да се предложи в Украина... Например ще спрат да поддържат Потрошенкото и да разлюляват политическата ситуация там.. да подкрепят националистите. Иначе, ако продължават да подкрепят Петята войната ще тлее години наред, а Вовочката не е заинтересован да има такъв конфликт на своята граница, въпреки силните ходове като Крим и Донбас

Украинците и руснаците сами ще се разберат, след като острата фаза на конфликта утихне. Те са един народ, запомнете това. В начанлото на годината, може би, но вече нямат какво да предложат американците на Путин.

Май се пробва да врътне нещо Кери. Барем да се сърба и двете попари които си е надробил.

Искам да попитам всички Путинофоби-когато пишат знаят ли за какво иде реч или целта е просто да осерем и омажем форума.Путин влязъл в Сирия и поискал помощ.Къде го прочетохте, чухте или някой ви казва.

А,не става.Ти искаш да си признаят,че са се осрали.

ето какво е написал/а нашият пропагандадор/ка на евро-атлантическата линия. Ясно ли ви е сега за кого се борят идилистанците? за 'големите корпорации'! 'Това е поредната мурзилска пропаганда. Ти да не си бил там, та да знаеш? Виж ги колко са образовани Сирийците, дето Асад ги изпраща да ни залеят и не ми твърди, че не са Сирийци, че по ТВ то и това се опитвате... Ако ИД спечели, те от самосебе си ще трябва да управляват цивилизовано и с помоща на развитите корпорации ще установят демократично общество. '

забравих да кажа- постът е от нашият приятел/ка >>>

Тъпите американци пак се издадоха :))) Подклаждат конфликта в Сирия, за да свалят Асад от власт ;) Ама тоя път май удариха на камък . Тоя път ще се измесат с насрани гащи от конфликта, само ми е интересно как ще оправдаят простотията си :)))

Тоя пут ли ?? Кога са си тръгвали победители от където и да е било ? Май само от Пуерто Рико през 70те

Спомни си как се оправдаваха при Виетнамската война! Как се опитваха да замажат поражението си пред собственият си народ? Дали им повярва някой?

опа обидих путин и ме изтриха :)))))))) великият путин оня ден изпрати войски в сирия вчера поиска помощ от запада сигурно скоро и помощ за украйна ще потърси щото и там закъса :))))

Не ти не обиждаш Путин.Ти обиждаш природата че те създала такъв.Нищо тъпичък си и това не се лекува.

Да, толкова си обидил Путин, че днес сутринта не е успял да изпие кафето си от обида.

А не е ли по-простичко мистър Кери да престане на финансира чудовището ИДИЛ и нещата ще си дойдат на мястото? И няма да има смисъл да се обажда на когото и да било! Просто кой каквото си е надробил - да си го сърба! И да престанат да тормозят целия свят!

Къде го чукаш, къде се пука. Знае се какво е хленчил Кери, страх го е да не се подкрепя Асад. Тогава защо не го обстрелва или да му обяви война. Треперят му мартинките май. А ти що се пънеш да пишеш бе, не ставаш. От коментарите ти няма полза. Даже и главни букви не признаваш.

Много трепреят САЩ да не би Русия да унищожи терористичното им отроче ИДИЛ.

Имаше един виц за Украйна. Порошенковица бута посред нощ Порошенко: -Петя, ставай, бунтовницити от Донбас звънят. Порошенко, пухтейки сънено посяга към телефона... Порошенковица: -Петя, те на вратата звънят. Та и на Кери, може да му звъннат... на вратата. :))))))

"Освен това Кери е подчертал, че конфликтът в Сирия не може да бъде решен по военен път, а само с политическо предаване на властта на ново правителство в Дамаск."