Русия призна, че е блокирала милиони IP адреси

Шефът на руския комуникационен регулатор призна, че милиони IP адреси са били блокирани при безрезултатен засега опит за спиране на приложението Телеграм.

Обратно в новината

Коментари - Русия призна, че е блокирала милиони IP адреси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

либертарианец, вегетарианец и доларов милиардер-беглец, отказващ най-вече за да брани конфиденциалността на украинските си клиенти, плюс това плюещ високомерно Фейсбук, който според него е "потъващ кораб", нищо чудно да се качи скоро на Титаник. Нахален и ексцентричен тип с огромно самочувствие.

Върховнияг лидер на Иран аятолах Али Хаменеи напусна месенджера Telegram за защита на националните интереси на страната, пише The Guardian. Тази стъпка изпреварва плановете на властите на Иран да блокират Telegram и цели пдкрепата на местните приложения за соц. мрежи, заяви Хаменеи. Отбелязва се, че властите на Иран планират в рамките на една седмица да се откажат от Telegram и да преминат към ирански месинджъри. Отбелязва се, че в Иран Telegram се използва от около 40 млн души половината от населението на страната страны. източник РТ С оглед на ситуацията и щъкащите натам-насам "бунтовници" в ония географски ширини, твърде разумно каналът за комуникации между разни терористи, които се обединяват анонимно и необеспокоявано, е отрязан и на иранците, и никакви търговски вопли за електронен бизнес не предат. така че блокирането е адекватна мярка - по-добре без такава "свобода" и либерастия.

статия за случая - "Подробно про блокировку сервисов и нувотивсё. Для коллег, айтишников" Приятно четене:) за да получите представа, малък откъс, не е четиво за всеки: "Сейчас на хабре-лепре массовое "я привык обманывать клиентов, дико раздувая сложность задач и стоимость, пургу им несу про хайлоад и датацентры, а по факту на амазоне просто беру виртуалочку да и всё - а теперь Роскомнадзор и путинские твари убивают мой высокотехнологичный бизнес, страна теряет хайтех и гениев". Ну и "мы медикам систему сделали полгода назад, отмыли бабла на железе и прочем, а там вабще всё на одной виртуалке крутится в облаке и нас никто не палил - а теперь спалили, и наш высокотехнологичный хайтех-бизнес, прорывной, страдает". Массовый вой стоит у тех, у кого там что-то было в штучном экземпляре. Вплоть до "у меня там сервер с БД, куда логи писались, крутился" - ну, а подумать о резервировании одиночной системы - никак?" Я не понимаю, как люди, осознанно закладывая систему с единичной точкой отказа, и смакуя "как это дёшево вышло", переживают о том, что этот отказ произошёл."

Демократичните права винаги са били жертва на лозунги за защита на населението от ...по лошото. Това не го е измислил Путин но трябва да се признае че добре се прилага в Русия . Само като си спомня колко добре се развиваше Русия преди да започнат кризите в Украйна и Сирия ....44835

Русия сега се развива още по- добре. Особено в производството на пшеница, пилешко месо и зеленчуци.

и КокаКола без лиценз

До 2020 г. Москва планира да задейства Национална система за филтриране на интернет трафика, чиято задача е "да защитава децата от негативно и опасно съдържание", съобщи шефът на прокремълската Лига за безопасен интернет Денис Давидов, цитиран от в. "Известия". Според него непълнолетните потребители ще могат да посещават само проверени сайтове, включени в т.нар. "бял списък". Създаването на Национална система за филтриране на интернет трафика е част от държавната програма "Дигитална икономика", одобрена на 31 юли от руския министър-председател Дмитрий Медведев. Тя предвижда до края на март 2019 г. да бъдат разработени основните параметри на системата за филтриране на трафика и да се направят разчети за необходимите ресурси за въвеждането й. Година по-късно системата трябва да заработи. За създаването на Национална система за филтриране на интернет трафика от пет години активно лобират Лигата за безопасен интернет и депутатката Елена Мизулина. Те са участвали и в изготвянето на закона "за защита на децата от информация, която вреди на тяхното здраве и развитие". От 2012 г. държавната агенция "Роскомнадзор" поддържа единен регистър на забранената информация в руския сегмент на интернет, припомня в. "Известия".

Хахаха, егати тъпанарите. Ако беше нормална държава, тези фирми щяха да скъсат Роскомнадзор от дела, дето им съсипва бизнеса, без те да са направили нещо незаконно. Ама пък просийката не е нормална държава, така, че това ще си остане без последствия.

ако беше какво?

на фирмите, че си толкова сигурен? в интернет се продава всичко, включително оръжия и експлозиви, педофилско порно под шапката на псевдофирми. да не говорим за сенчеста търговия, интернет измами с имоти, сайтове на "екстрасенси" и т.н. чудесно е, че се вземат мерки срещу този вид търговия. щом со чисти, какъв им е проблемът данните им да са прозрачни?

Що за тенденциозно заглавие-ПРИЗНА. Още вчера по норв. интернет пишеше, че те са казали че ще блокират, нямаше такива насъсквания с думите призна като че ли са виновни. В тяхната държава могат да правят всичко което смятат за правилно. Жалко че Дир пише по този начин и насъсква хората против Росия. Примитивно е такова отношение.

грубо манипулативни похвати за аборигени, каквито не сме повечето, за щастие.

Га микросоВт спря Р2Р протокола на Скайп - ни ривахте. Га го пренасочи да минава през микросоВтски сървъри - ни ривахте. Га фасбука ви зе паролите и мейлите - ни ривахте. Га ги продаде - също. Ам ся що ривети бре!??

Що се хабиш да хвалиш цензурата, другарю ??? Ако в Америка блокират така адреси, ще бъдат ОСЪДЕНИ !!!!! Ще хвърчат глави на държавни служители !!!! Обаче в Саудитска Арабия и в Русия може !!! Даже и някои тролове са доволни !!!

тва - ще - от кембриж анал-и-тика ли ти го прошепнаа??

Истината е, че до 31.12.2018 99.9% от Интернет трафика трябва да си остава на територията на Русия, на руски сървъри. Само троловете ще имат достъп до изданията в които извърват своята дейност.

призна ? ами няма ли да я осъдите? смешници! подаването на информацията е на ниво!

Интернет е вреден за руската пропаганда. Да се забрани целия!

а за мириканската вреден ли е?

Там поне си признават и казват защо а при нас освен че те блокират директно ти идват в дома да подпишеш че намя да ''събаряш стабилността'' с критиките си:(((( или че накърняваш ''доброто''име :)))))

Така, почти всички тук услужливо обясняват че Русия била еди какво си,правила еди що си. Обаче и думичка не обелват за СА и ОАЕ където WhatsÁpp и Viber са блокирани.не коментират Line която е блокирана в САЩ. Ама дай по Русия. Ене става така,като кажеш А,трябва да знаешка кажеш и Б.

Н рашастанците, какво им беше виновен Линкедин, та го сринаха още преди година?

Интернет е вреден за съветската власт, трябва да се забрани !!!:))) Даже някои книги , които са срещу съветската власт трябва да се изземат и да се унищожат !!! Например "Фермата", "1984-та", "451 градуса по Фаренхайт" и други упадъчни заглавия !!!:))) Загубено средновековие комунистическо !!!:(((

пролетно обостряне? вземи мерки.

Поредното посегателство и ограничаване на и без това малкото останали свободи. Русия отново потъна в безпросветният мрак на диктатурата и живителната пътеводна светлина на евроатлантическите ценности няма да бъде достъпна за тези нещастни хора.

Голяма демокрация се вихри в Русия. Почти като в Сев. Корея. Ашколсун, машалах, аферим както би рекъл приятеля на кремълските путьовци Ердоган. СССР - втора серия. Остава да възстановят и ГУЛАГ та да бъд епълна идилията: "Я другоий такой страньi не знаю, где так вольно дьiшит человек" - като с епееше в една съветска песен. А дали пък не познават друга страна защото не са ги пускали да видят нещо извън СССР?......

Няма по- тъпо нещо от съвременната "демокрация".

По-тъпо може и да няма, обаче няма и по-умно !!!

В САЩ това се прави от години. Целият входящ/изходящ в САЩ поток на интернета при западното и южното крайбрежие се следи. Само за рекламата се карат уж с Ябълката и подобни. Пробойните на Интел от години се разкриха, май като изтече информация на ЦРУ с техните пробиви. Твърдяха от Касперски, че имат вградени пробойни и в дисковете на повечето компании. Ако е вярно е изисквано. Като не работят само на американска територия. Например едно време заловили терорист в Афганистан, защото сървър го разпознал по глас. Очевидно там целият поток на телефоните го прокарват през такава система на следене.

Аз се чудя защо руските тролове намалели те им ограничили нета. И рублата поевтиня и ще изчезнат. Ще е скучно без дебили.

Спамаджия нефелен, няма ли кой да те блокира?

В Русия си блокирайте, тук е БЪЛГАРИЯ !!!!!!

Хайде пак манипулации - били ПРИЗНАЛИ! Съвсем открито си го заявиха. Но важно е как Дир ще врътне заглавието!

цялата истерия тръгна от там , че някакви ислямски фундаменталисти си разменяли инфо през въпросния никому неизвестен телеграм

Телеграм се ползва от над 24 милиона човека, включително и в България.

Руската простотия е огромна. Широка простота русская родная, я другой такой страны не знаю где так идиотски живет человек.

кръсти се петро дякула и баш ще си нацелиш ника.

Никой нищо не казва Щатите какво налагат. Всяка държава има собствени закони с които трябва да се съобразяват всички които правят бизнес там. Вие мислите ли, че фейсбук не е подложен на регулация от Щатите, та той там се произвежда?

В своята безпомощност ватенките започнаха с репресийте и цензурата в стил Сталин. Раша се връща към грешната система на СССР за която фалира Да спускат желязната завеса отново и нито една ватенка да не излиза от помията. Ватенките са вредни за света като вирус на чумата.

Никой не е тръгнал да налага цензура, телеграм си прави автореклама

абе в САЩ го правят по друг начин и тия ще се научат

ами ще блокират, я - последователите на идил и прочее ислямистки групировки активно ползват телеграм, понеже е много удобен и осигурява анонимност и неуловимост. така че властите имат пълното право да изискват каквото изискват. тия дни беше обезвредена поредната терористична групичка в Русия с експлозиви, оръжие, доказателства за връзки със сирийските "бунтовници", като главатарят се е взривил - някой да прочете тука нещо по въпроса? за всичко друго има новини обаче.

В 21 век, при толкова много системи за контрол и филтрация на трафика не по IP адрес, да не може държавата да го реализира, значи имат нужда от нов кадърен персонал.

в едно изречение - излагате се. Айде малко хелп. Шефът на Роскомнадзор Александър Жаров заяви, че ведомството не изключва евентуалното блокиране на Facebook на территорията на РФ до края на 2018 года, ако ФБ не локализира базите данни за руснаците в Русия, не заличи забранената информация и не будет спазва други законови изисквания. Той поясни, че през тази година ще бъде извършена проверка, въз основа на резултатите от която ще се вземе решението. Facebook ще бъде блокиран, ако не отстрани пон една от тези претенции. източник ренТВ

дреме му на фейса за 30-40 млн руски потребители при положение че има над 1 млрд.

на лапнишараните, не аз.

Руска "демокрация". Смешници.

Видяхме я твоята демокрация. Народът НАМАЛЯ.

Вашия щото се увеличава бе товарищ.

той цукито мноу демократично изприпка в конгреса май смешнико при положение че е човек на люимата ти CIA иначе тоа Дуров се взел насериозно ама че го Жарнат кат гледам....

гледах го. жалка картинка. то бива да се унижава, обаче момченцетос костюмарата и зализана прическа се оля.