FT: Възродена Русия и САЩ се борят за централно място

Една възродена към живота Русия и САЩ се борят за централно място на международната сцена.

Обратно в новината

Коментари - FT: Възродена Русия и САЩ се борят за централно място | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кой е отговорен за разпада на СССР и СИВ, което срина и българската икономика структурирана така, че да обслужва само нуждите на СИВ с нискокачествена продукция, непродаваема на свободния пазар? Света обърнахте да доказвате, че демокрацията е унищожила българската икономика без изобщо да знаете какво е демокрация, имало ли я е изобщо в България, без да знаете що е то развита икономика и високи технологии.

Господа, борбата за място сред световните сили е едно, "възраждане" е друго, а дали има "възраждане" на Русия? Населението на Руската империя по време Първата световна война и на революцията от 1917 г. е 150 млн., на СССР преди Втората - 170 млн., по време на разпада на СССР - около 200 млн., а сега на Руската Федерация е 140. млн. Следователно няма "възраждане" спрямо хората. Териториалният обхват на Русия, с оглед на държавната приемственост, непрекъснато намалява. И от тази гледна точка няма "възраждане". Г-н Путин е приемник на властта на г-н Елцин. И от тази гледна точка няма "възраждане". Възможно е друго възраждане - ако САЩ и Русия възстановят отново съюзничеството си срещу унищожителите на цивилизацията ни - по време на ВСВ Хитлеристка Германия и съюзниците й, а сега Ислямска държава и евро-империята. Засега САЩ и Русия са твърде разделени в действията си и подобно "възраждане" изглежда утопично. За разлика от 1941 г. сега не им е "стигнало шило до дупило"...

Анализирайте думите на Путин на пресконференцията му - САЩ дават за въоръжаване 700милр дол. а Русия 46милр дол. ... Виж САЩ залови главатара на Ислямска държава" иръководството от седем души... Виж САЩ дадоха данни на Русия за терористичен акт в Петербург ... Ако имаш УМ с нормален чип мисли

"ВЪЗРОДЕНА" РУСИЯ С ПАДАНЕТО НА ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА ПОТЪВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ..

Такава ''борба'' е само за глупаците. Държавите които усигурят на гражданите си пари и относително спокойствите , винаги печелят. Не знам кой с какво се бори, но една Германия например, е в пъти по-добра за живеене от Русия и САЩ.

Само за две години БВП на Русия е спаднал 2 пъти! Егати възраждането! От 5-то на 15-то място в света!

я пак да не би да е спаднал 5 пъти .Щото СБ и МФВ пише Русия :БВП за 2016г. 3,9 трлн.долара по покупателна способност /5-то място/Външен дълг: 4-тия най-нисък в света /11% /, излишък по търговският баланс +225 млрд.долара за 2016г. А за САЩ БВП на хартия 15 тлрн. /2-ро място/, дълг 118 % от БВП ,търговски баланс -дефицит /-897 млрд.долара/;Бйджетен дефицит : 658 млрд.долара.

буахахахаа Лъжец кликни в Гугъл - Русия БВП и ще видиш за 2016г. БВП на Русия е 1,283милр дол , а Не 3,9милр дол Тук става въпрост за фактически произведен продукт, а НЕ за стъкмистика с КоПоСп.. Бог наказва провокаторите на народа!

Тези двамата които възхваляват деструктивната роля на Русия и на Путин и войната която той води по всякакъв начин и на всякаква цена срещу целият цивилизован свят и срещу опозицията вътре в Русия.Би трябвало да се разследват за връзки със Кремъл и да се разнищят финансите им!КОЙги спонсорира да пишат подобни пасквили във възхвала на серийният и масов убиец от Донбас и Сирия?Путин!

хахахахаххахаха по смешен коментар не бях чел скоро

Човече не консумирай само CNN. Зомбирал си се като тези, които следят само Раша Тудей.

както Русия спаси Сирия така и нас ще спаси. ЗА сащ един кондом SURE и да се махат.

Искат или не САЩ са ДЛЪЖНИ да се съобразяват с мнението на Русия и Китай, подкрепяни от Индия и Бразилия!!!!!Света СТАНА многополюсен-влиянието на САЩ се срина!!!!!

Няма империя в света,която е тръгнала да се разпада и да се е върнала обратно.Това е съдбата и на Путин.Все по-сам във все по бедна и изолирана страна.

Дрън, дрън. Пълна боза!

Русия е сигурен и мощен партньор, който няма да те подеде, което не важи за лицемерния Краваристан.

де, само дето предаде целия Източен блок, ама то какво е половин Европа !

Никого не е предавала - самият СССР се разпадна и Русия също мощно пострада от това. А че тролските ти соросоидни пропаганди не минават, да, така е.

за САЩ и Русия, но забравят че има и трета в света държава, Китай, която вече почти заела централното място в много области на човешкия живот, както и в международната политика. С други думи за Китай важи народната ни мъдрост, че тихата вода е най-дълбока и в нея всеки най-лесно се дави, а водената от Китай политика във всички сфери е точно такава, вършат си работата и постигат целите си без много шум и патардия!

Има една китайска мъдрост..." Ако чакаш търпеливо на брега на една река....то реката със сигурност ще ти довлече труповете на твоите врагове "....Китайците са хитри и търпеливо чакат ,докато САЩ и Русия се ядат...

русия доказа, че може да защити своите партньори и приятели, без да се интересува какво е управлението. докато всички който се прегърнаха с чичо сам, умряха по особенно жесток начин. ето защо много страни търсят приятелството на русия главно за да предотвратят това което се случи в либия, ирак, кюрдистан и донякаква степен в турция. судан наскоро предложи бази на русия на червено море, египет също, в стават повече сирия. а америка е по добре да стой по изолирано, защото всички знаем как завършват техните намеси. можеби от втората световна досега са убили повече хора дори и от хитлер, и то в по голямата си част жени и деца. само някой примери корея, виетнам, лаос, афганистан, ирак и мнго други.

Изключително много синтактични грешки.

Ролята на САЩ : С помоща на по-тъпия националсоциализъм /сталинския/ победиха по -умния/хитлеровия/. През 1989г завърши ВСВ -изчезна и по-тъпия националсоциализъм /ссср/. Путинова русия се опитва да възроди нещо, но с простотия и бруталност величие не се постига...

нефелници се надяват на путлеристан, когато Целият Нормален Свят е отворен за инициативнит, интелигентните, трудолюбивите, почтените люде. Освен центровете на ленинград и масква, останалата рашия е един миризлив, радиоактивен азьорск !!!

хахахх колко си далеч от истината

ленинград и масква, ако ти разрешат путлерските власти разбира се, направи филмче и си го гледай за домашно колкото си искаш.

Аз съм туземен нефелник - по твоите критерии, и вярвам на Русия. Сега доволен ли си ?

Постоянното завръщане в миналото и връзките ни с Русия/СССР/Русия навяват смесени спомени, но как стои въпроса с бъдещите ни взаимоотношения с Русия ? На база икономически/културни/финансови/политически отношения ?

Никак ! Ние не знаем какво искаме ,къде отиваме и за какво сме ! Държим се като обречени ,а простотията,злобата и дебилизма ще ни удавят !

Другарки и другари ! Нека най-после си кажем цялата истина ! България и българският народ,като православие ,култура и държавност ни очаква сигурна гибел без Русия ,която ни възстанови държавата на готово ! Българския народ не видя нищо добро от Османската империя ,а само зверства и мизерия ,но сега отново виждаме някой "десни" -Османлии да се заиграват със Султана !? Българският народ не видя нищо добро с Германия ,а само мизерия ,бедност и две национални катастрофи ! Българският народ не видя нищо добро от Америка и Запада, а само мизерия ,бедност ,един милион ликвидирани българи ,два милиона прогонени от страната и летящи в пропаста със страшната участ да изчезнем ,като народ и държава !? Българи........ ????

Всички русофили сте с болни мозъци, абсолютно без изключение.

Подкрепям те изцяло ! Нашият път е с Русия и това цялото еврогейско либерално помиярско статукво ще се пропука, разцепи и разпадне в най-скоро време.

Османлии в десните партии , чугунена главо, няма - тях ги търси около БСП, които управляваха с мандата на "османлиите", а сега вашият идол Путин дава мило и драго на османлията Ердоган, а България не му е толкова мила и драга и с радост ще я похарчи като разменна монета плащайки за подкрепата на същия този Ердоган. Путин гледа напоследък само на югозапад, защото отдавна изгуби североизтока от Китай. Суверинитета на Русия над Сибир е силно разклатен - Сибир се превръща бълзо в територия населена предимно с китайци и те рано или късно ще предявят претенции за тези територии. Когато това стане никакви митове за "изпарени" китайски дивизии няма да им помогнат. Проверете чия територия е остров Дамански, на който бяха "изпарени" китайските дивизии, и още някои спорни територии между Русия и Китай - всички те са в момента китайски.

Докога ще ни предлагате само полуидиотските западни интерпретации за ролята и мястото на Русия в съвременния свят, дайте правото на самите руснаци да казват думата си по въпроса, или ви е страх?...

Китай действа изключително рационално и основната концепция в този план се базира на поведението на мъдрата маймуна Сун Укун от романа Пътешествие на Запад, която седи в планината, докато тигрите се бият в долината."

отличните ученици в съветския соцконц лагер от терора на азиат-болшевишките примати. Светът вече е отворен и отличниците печелят стипендии в Престижни Западни Университети, а туземните гламави двойкажии и тройкаджии славославят нкакво хипофизно жуже и се надяват то да им "оправи" мизерния живот ???

Не си чак такъв дебил, но претенциите ти да си умен, създават такова впечатление.

Ограмоти се колко хиляди Българчета постъпват годишно в Западни Университети, а тикви като теб ще бъдат лекувани от разни нефелни двойкаджии, щото не могат да запълнят студентските места и приемат дори неявили се на изпит.

Те докато се карат Китай ще спечели.

ХАЙДЕ, ХАЙДЕ! ТИЯ ДВАМАТА ДА НЕ МИ СЕ ПИШАТ, ЧЕ СА ОТКРИЛИ ТОПЛАТА ВОДА. ВСИЧКО ТОВА ГО ПИШЕ В СПИСАНИЕ ТАЙМ ОЩЕ ПРЕЗ 2007 ГОД, КОГАТО ПУТИН БЕШЕ ИЗБРАН ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА ЛИЧМНОСТ НА ГОДИНАТА. МОЖЕ БИ АЗ СЪМ ЕДИНСТВЕНИЯТ БЪЛГАРИН, КУПИЛ И ПРОЧЕЛ ЦЕЛИЯТ, СПЕЦИАЛЕНО ПОСВЕТЕН НА НЕГО БРОЙ. АМЕРИКАНСКИЯТ НАРОД Е ВЕЛИК И ЗА ТОВА ВИСОКО ОЦЕНЯВА ВЕЛИЧИЕТО НА РУСКИЯТ НАРОД. РУСИЯ И АМЕРИКА БИЛИ ДУШМАНИ ЕДИН НА ДРУГ. ДРЪН, ДРЪН ЯРИНЯ.

Вижте цените на петрола при Горби и Елцин, и ги сравнете с тези при путя, просто е като фасуль, ама за нормални хора. При Горби и Елцин играеха около $10/барел, а при путя около $100/барел. Нека се смъкнат цените под $40/барел и ще гледате путя мадуров венесуелски.

Много си глупав ... САЩ дават фира и от тях вече зависят малко неща. Още повече - цената на нефта.

бяха и под 40 уса ама фалираха шистите са УСА -РУСИЯ оцеля

САЩ са държава със затихващи функции

През 90те години СССР отстъпи целият свят на САЩ за да се задавят !...и те се задавиха !

Успехите на Русия са успехи и за България

Понякога успехите на България са загуба за Русия, както стана през 1916г. в Добруджа.

Добруджа отиде в Румъния

и после в 1918 квичим че ни орязаха територии че ни отнеха оръжието и разформироваха армията и границата минава през средата на къщи Не бъркай спечелена битка с победа -по презумпция винаги сме откъм надупената страна и сега май е така

Българският народ е на страната на братска Русия

Българин не може да е русофил.

може, може

Турчин не може да е русофил. Дори когато се записва КГБ,ЦРУ,ФБР, ФСБ и т.н. За българите е задължително! Ако са истински българи, православни християни, а не съм съмнителен смесен произход. Защото преди 100-200 години някой ага е опънал баба им. И на практика са турци, а не българи.

Време е този цирей, този тумор наречен САЩ, да бъде изрязан от лицето на планетата Земя.

с нетърпени очаквам огън да ги изгори или потоп да ги погълне ама да е така някакси милосърдно че съм сълзлив и ще взема да пророня една две сълзици

САЩ не се разпадат както циреят СССР беше орязан и остана един неизлечим тумор Русия. Останалите бивши съветски републики се излекуваха.

Поредното упражнение на FT ясно е, че в Сирия Русия поръчва музиката колкото до Украйна, ако бяха наистина нахлули случая вече щеше да е забравен.

както и Хитлер спаси режима на Франко!

Въпреки, че инерцията продължава и САЩ събира умове от целия свят, много страни постигнаха със собствени сили технологично и научно предимство. Ярък пример е Северна Корея, която въпреки, че е изолирана по всевъзможни начини направи висока наука и технологии в нужните за страната направления. В крайна сметка никой не търпи да му налагат действия и поведение против интересите на народа му. Но има и изключения и това е България.

Технологичното предимство в Северна Корея е толкова голямо, че народът на тази изстрадала страна живее в миналия век. За Интернет не са и чували, а автомобили са виждали само при военните паради. Страхотна Бърдония има в главата ти.

Приятел, Бърдоня казва какво има ДЪРЖАВАТА а не НАРОДА, чат ли си. Иначе за народа си прав, ама него никой не го бръсне за слива.

В САЩ вече си дават сметка, че Русия е по-скоро съюзник, както е било от ВС2, с който могат да управляват света, вмисто противник, от който биха имали само загуби при противопоставяне. Лека полека ще отмине кризата в Украйна, а се задават нови предизвикателства - Северан Корея, Иран, Сирия, Турция, в които двете велики сили трябва да действат по-скоро като съюзници вместо противници. Обективно лека полека и соросоидите ще олекнат защото няма да има нужда от пимиярското им лаене.

Пропускаш великата сила Китай

РУСИЯ Е ВЕЛИКА НЕОБЯТНА СТРАНА ! ПРОУМЕЙ ГО !

В Чили на президентските избори е спечелил милиардерът Себастиан Пинера. Занапред милиардерите ще управляват целия свят. Една по една всички държави ще се оглавят от милиардери.

И кое е доброто ?

Русия е терористична държава!Диктатура, мизерия, затвори, олигарси, глад! Това е главната опасност за нашето земно кълбо! Просто Светът трябва да се обедини и да изкорени бурена! Ще настъпи мир, когато Русия остане само в Московска област!

ico_all

Ти не си номер 2 а номер ЗИРО в прекия и преносен смисъл на думата.

Една страна препитаваща се като бензиностанция за махлата може да бъде най много махленската мутра, но не и да дели първото място с несравнимо по мощна страна, явяваща се технологичен лидер и морален еталон за света.

Вие сте титан на мисълта, непризнат гений на политиката и заслужавате да оглавите антируската партия в България. Остава да потърсим такава партия, или, най-добре, сам си я организирайте. Ще имате много верни последователи, особено ако финансирането от Сорос продължи. Дерзайте, не бива такъв светъл ум да се валя в калта при свинете...

Най ми хареса това за "моралният еталон". Бих се съгласил, но ако го разглеждате като аморален

Много приказки за простичкия факт, че САЩ са в упадък. Заради системата им, дивия капитализъм, разделящ обществото- същият проблем има и Русия. Просто все още руснаците не са толкова покварени. Във възход е Китайската народна република. Тайната се крие в името й.

Пълни глупости. Главната роля в Сирия е на Русия и няма на кого другиго да е. РУсия не е нахлувала в крайна.