Арестуван е за корупция руският министър на икономиката

Задържан е министърът на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев, заподозрян, че е получил два милиона долара подкуп, предадоха ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Арестуван е за корупция руският министър на икономиката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уверен съм, че повече няма да чуем за този човек нещо друго, ако това е Истина. Не защото го е направил. Защото му е дадена възможност да бъде достатъчно богат, за да прави такива "Взятки". В това отношение, при Путин компромис просто перманентно ЛИПСВА. Този "ще бере Много Студ" ... и няма да е като "Гара за Двама".

в българия не е възможно да се случи: защото няма никаква корупция или монополи/мафии/, които организирват всичко и си плащат по веригите

дa се готви медведиев

Кога в България ще арестуват............

ТОЯ ЯВНО Е ГОЛЕМ ГЛУПАК! КАТО НЕ ЗНАЕ КАК ДА КРАДНЕ, АМИ ОБАДИ СЕ БЕ ХОЛАН НА БАТ ВАНЬО,СОФИЯНСКИ, ДОГАН, ОВЧАРОВ,ПРОКОПИЕВ, ЦЕЦО МУСТАКА .....ЩЕ ТИ ВЗЕМАТ НЯКОЙ ДОЛАР КОМИСИОН И ЩЕ ТЕ ОТКРЕХНАТ НА ДАЛАВЕРАТА БЕЗ НЕПРИЯТНИ ПОСЛЕДИЦИ, СЛЕДСТВИЕ И ПРОКУРАТУРА!АМА КАТ СИ СКРЪНДЗА СЕГА ЩЕ ДЯЛАШ КАМЪНИ НА КАМЧАТКА!

Етот нищеброд хочет только два ляма, закройте его, чтобы нас не позорил!

Сечин (а за него арест?) много мижав подкуп е предложил. Трудни времена за Роснефт..

Изгоря някакъв дребен бушон. А двореца на Путин в геленджик за 1 милярд, милярдите на Ротемберг, Шувалов, Сечин, Усманов тях какво ги правим а? Цирк с конями, както викат руснаците.

Мы не разрешаем никого кроме нас да гушка народното богатство, а гламавият колхозен народ дреме и радостно скандира името на поредния си вожд - путин, путин, за родину за путина,...

Излиза, че Кремъл рекетира Кремъл. Доста глупаво!

Един държавен крадец незнайно защо е решил да ограби най-големия държавен крадец......финала е ясен,точно по мафиотските закони

Непонятна и широка е руската душа. Само логика и разум не търсете.

Не се е отчел на когото трябва.

След като Путя унищожи Владимир Евтушенков (човека направил Башьнефт това, което е ), той реши да подари компанията на приятеля си Игор Сечин(еврин). Но въпреки, че мазния ЖИД придоби активи за 30 млрд. долара за жълти стотинки-не му беше достатъчно! Затова Путя удари още едно рамо, но сега ядец. Айде обяснете следното нещо, как така Росьнефт е държавна компания, а собственика и Сечин (с Путя зад гърба) се опитват да подкупят министъра на икономиката?!?!? Държавата се опитва да подкупи държавата?!?!? Вие добре ли сте?? Вероятно са искали да купят мълчанието на Улюкаев, вероятно знае много и за да мълчи -са искали да му направят подарък!! А е ясно, че Путкин е пълен боклук и крадец!!

Кучетата си лаят, керванът си върви! Путин ще разтури ЦЯЛАТА либерална дружинка ...

Защо чак сега? 17 години е на власт 'исполинът'

Много скоро ще разтури цялата държава но има време да гледаме "магучая"

Ха,ха....да го купят не искал, ама взел парите.....Ако е така както казваш -щеше да прибере парите и нищо нямаше да се чуе...

Ако Путю ти е шеф- нямаш никакъв избор. Руската система е такава - законите са умишлено 'сложни' и абсолютно всички ги нарушават за да може Путю да решава кого да накаже. Пък отделно стават и 'нещастни' случай - безрък човек успя да се обеси в следствието в С.Петербург.. Да, плоскоглавите путинуиди сте във възторг от такива методи. Докато не се случи на вас и семействата ви - само един злонамерен донос е нужен.

при комунизма е така. харесваш си къщата и жената на някои по-способен от тебе, но ти си партиец. клепаш човека пред народната власт, че е американски шпионин. тои отива в гулаг, а ти ебеш жена му - това е руска- болшевишка ценност! :)))))

Смени " американски шпиони" с обвинението " хомофоб, расист, мисгонист, сексист" и ще разбреш "демократите в кой спектър на политическото пространство са ;)

мисогонист*

...е, сега пък ти можеш да си харесаш и ебеш мъжът на жената...или той теб - е, това е вече еврогейскоатлантическо-либерална ценност, честито!

В БГ корупция няма,тъй като няма корумпирани.Има подозрение ,че ги има, но ако има, те са честно и демократично корумпирани - делят плячката си с други чиновници за да има справедливост и да няма обидени.Благородни са и чисти.Затова към тях няма никакви претенции, което е правилно.

2млн. белязани банкноти? :-)

Вече предателите, про американски либерали, във всички страни, ще бъдат отстранявани от властта. Това е просто едно предупреждение за руските либерали - или сами си стягат багажа и си заминават или ще ги укаушат ...

уж тръмп беше ваш!!!!

Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Предателите са си предатели и трябва да бъдат в затвора или на гробищата ...

Това се казва истинската борба с корупция.Неприкасаеми няма.

Крокодилът Гена от снимката е бил толкова лаком, че забравил да си плати комисионната на когото трябва...и сега ще му се наложи да гледа небето на квадрати, както казваше Великият комбинатор Остап Сюлейман Берта - Мария Бендер бей.

България е една от страните с най-висока корупция в ЕС, но в същото време и без един арестуван министър.

Руснаците са стадо което следва овена, вярвайки че той им мисли само доброто. Обаче, вървящият начело овен се интересува само от 2 неща: за него да е най-добрата трева и да не им диша прахоляка.

Американците са стадо което следва овена, вярвайки че той им мисли само доброто. Обаче, вървящият начело овен се интересува само от 2 неща: за него да е най-добрата трева и да не им диша прахоляка.

Българите са стадо което следва БСП, вярвайки че тя им мисли само доброто. Обаче, вървящата начело Корнелия се интересува само от 2 неща: за нея да е най-добрата трева и да не им диша прахоляка.

комунето е толкова тъпо, че само може да копира и да обвинява американците!

В Щатите няма овен. Тръмп спечели по-малко гласове от Клинтън при ниска избирателна активност. Опитай да мислиш преди да публикуваш.

Известни имена от прехода, свързани с ДС, излязоха от проверка в Булбанк : Сред банкерите с досиета са небезизвестният щатен служител на МВР и на ДС отпреди и след Десети ноември 1989 г. Ангел Стойчев, съветникът на бившия премиер Жан Виденов Владимир Жеглов. Владимир Жеглов освен като съветник на Виденов е известен като съсобственик на портала link. Той е бил председател на Надзорния съвет на Биохим АД от юли до септември 1995 г. или отново по времето на кабинета на Жан Виденов. В Държавна сигурност се е водел като секретен сътрудник на Първо главно управление и е бил вербуван през януари 1989 г.

Володя Жеглов е бил и продължава да бъде основател и собственик на Дир.бг.

И какво от това , само мИтоди андреев се самовълнува още от дс , от хората работели за Държавна Сигорност

МИтоди прекалява,със злоба не се прави политика. Той просто показва манталитета на Вуте................Няма ли единство в името на България, все ще сме на опашката. Пък и неговото е сладка ,платена добре работа. Какво иначе да прави човечецът ?

А у нас кога ? Явно тумора трябва да се изреже най_ напред с ,, ти си го избра ,, от там идва бедата и после с продажните журналисти , слугуващи на мафията. Вижте всички как крият и не споменават за ареста на журналиста в Крим организирал престъпна група за терор и саботажи , но братушките пипат яко и се чистят от престъпните елементи , а у нас скриха и не посрещнаха даже оная прукорорка от Румъния . Квичете продажници , триите иде и вашия ред , света вече не е същия.

Истината е, че заради мегаломанската и некадърна политика на бащицата Путин Русия върви към поредния дефолт и вече единственият начин той да бъде предотвратен или поне отложен е девалвация на рублата при замразени доходи на населението. Според руските анализатори при настоящите цени на петрола (около 45 долара за барел Brent) само до края на годината рублата трябва да бъде обезценена с 15-20%, за да се върже бюджета. Това ще бъде поредното затягане на коланите, което ще доведе масово недоволство на населението. За да бъде това недоволство канализирано в "правилна" посока, на бащицата му трябва жертвен козел и за такъв днес е нарочен министърът на икономиката Улюкаев. Да се готвят министърът на финансите Силуанов и шефът на централната банка Набиуллина.

Опа, тия същите ги слушахме преди 3 години. Преди 2 години. Миналата година. Но, вместо банкрут им се случи друго. Не реви на чужд гроб. Фалира Венецуела. Сирия и Ирак умряха. САЩ и България трупнаха няколко десетки милиарда нови заеми. А Русия си стои и се подобрява ... Де такива 'фалити' да ни се случат ама няма как.

А у нас кога? То са министри, главни архитекти, кметове-каквото се сетиш! Корупция от най-горе до най-долу, и какво, едно голямо дърдорене и едно голямо нищо! Ей ги де са румънците, поне от тях тертип да бяхме взели!

да вземе да купи нови филтри за "Кузнецов", че осмърдяха средиземноморието.

Путин видя, че народите по цял свят се бунтуват, разбра, че идва и неговия ред и реши да реже глави на бушони , за да спаси главата си!

Але господинчо ...85% от руснаците боготворят Путин...той и лайно да осере пак ще е златно за тях ...

"Если не путин , кто?" Не е никакво боготворене а животински страх.

само се чистят един-друг. Ютюбът е пълен с исторически филми за репресиите, чистките, терора, на които системно се подлагат тия нещастници.

Тая страна има всичко и много по много. Вижте при нас какво става, концесия за добив на злато , за нас народа и държавата ни едвам някакви 0,7% и то само за златото. Медните руди са същата работа, ел. енергията също. Те търгнали да църкат за някакъв руснак. СЕГА КАТО НИ НАТРЕСАТ ГЛУПОСТИТЕ НА СЛАВИ ОТ РЕФЕРЕНДУМА И КАТО РЕСТАРТИРАТ СИСТЕМАТА ДРАГИ БЪЛГАРЧЕТА НЯМА ДА ИМА ИЗМЪКВАНЕ ОТ БОКО И ЧОКО!

Споко селски,нали "народът" се беше изказал на този референдум?Нали и партия му направихте набързо на учиндолеца та и в парламента го вкарахте но тьотя ниновица като хитър приватизатор(ако някой не знае да попрочете) се усети и каза,че не било правилно това и онова и селските подлоги обърнаха плочата....ЗА ТОВА ВИ КАЗВАТ,ЧЕ СТЕ ПОДЛОГИ НА ВСЕКИ НОВ ЧЕРВЕНДАЛЕСТ МАКАК А ВИЕ САМО МОЖЕТЕ ДА ЦЪРКАНЕ В ЗАХЛАС ПО НЕГО,ДРУГО НЯМАТЕ ПРАВО

Няма руски министър дето да не е милионер от подкупи!! Тоя явно е изкупителна жертва и са му взели фастъчките. За виолончелиста няма наказания , ама за тоя помияр има. Ама сигурно ще му се размине.

на Жуков. Бедни крестьянски душици.

че тоя е от петата, шестата, седмата колона - не знам точно

Нема се плашиш, тавариш министер! Ела у БГ - тук сега си имаме правителство в оставка и шъ сменяме министрите - таман за теб работа в това мътно време, пък и у БГ съда се отнася милозливо и с разбиране към крадци от твоя ранг - няма ни един в затвора!

Руски и румънски може, български не? Защо?

Да припомня на разсейващите се путлерасти - Тоя "...е прибрал сумата, за да издаде ведомството му положителна оценка, позволяваща на компанията Роснефт да придобие 50-процентния държавен пакет акции на "Башнефт". Роснефт се ръководи от Игор Сечин аверче на Путлер.

какво стана с Батко и Братко и Ковачки? А за двата ТЕЦа американските които работят с почти 2 пъти над проектната им мошност. През 2007 година изтича срока за употреба на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуи и веднага започват инвестициите в въглищарските ТЕЦове. Първоначално получили право за една мошност и след това увеличена почти два пъти. В момента ние плащаме 650 милиона евро на двете американски централи за това че произвеждат ел. енергия с нашите въглища. Усъдиха ни че това едържавна помощ незаконна. Та да те попитам ДАДА защо никой не гони тоя дето е подписал неизгодния договор, тоя дето е подписал завишената мощност и защо продължаваме да плащаме повече. Нали заради това ни се качи цената на тока!

То и у нашта кочинка има също толкова мазни и подходящи за арестуване министри - и настоящи и бивши...

защо щото рибата се вмирисва то към главата нали? Я вижте Румъния какво се случи там ! А нещо нашия биг мъжага нищо не прави . Какво ни занимаватс тия работи, по добре да видим какво са измъдрили с на слави измания референдум.

Ама това си е нашата кочинка и ние не си колим шопарите, а си ги отглеждаме до живот.

Гайдар пийна чайчето, тоя тръгнал от Сечин пари да иска :) Да се готви ят Чубаис и компания...Имат избор :)

Сечин и той е автор на 'гениални' ходове (надупването към Китай) като покровителя си шахматист. Еднозначно на зле вървят нещата и КГБстките пляхове, дори и най-едрите ще започнат да се ядат един друг.

Абе Сечин знае какво прави. Проблема е че има неша дето не зависят от тях. Иначе Чубаис отдавна да е гушнал букета например. Или централната банка да е станала държавна. Той Путин пробва да вземе да одържави централната банка както при СССР, ама му топнаха подводницата. После тези се насраха защото кагебейчето щеше да е?е мамата на всички ама се разбраха.

Следователи инсценировали дачу взятки, а Алексей Улюкаев от нее не отказался Роснефть приобрела акции Башнефти на законном основании. Претензий к сделке у Следственного комитета нет! ИЗВОДА - ОТГОВОРНОСТ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ ИМА НЕ САМО МИНИСТЪРА , НО И ТОЗИ КОЙТО ГО Е НАЗНАЧИЛ! Другаря Медведев /ДАВИД АРООНОВИЧ МЕНДЕЛЬ/ ще трябва да дава обяснения на БАЩИЦАТА! В РУСИЯ ВЪРВЯТ ПРОЦЕСИ НАПОМНЯЩИ НИ С НЕЩО ТЕЗИ ОТ 1937 ГОДИНА!! СЛЕД ИЗБИРАНЕТО НА ТРЪМП СВЕТА ВЕЧЕ НЕ Е ТОВА КОЕТО БЕШЕ ДОСЕГА! Времето на "оранжевите"революции приключи и краят му ще е от страната която ги предизвикваше! След 20 януари не само САЩ , но и БЪЛГАРИЯ няма да са същите!

ПОМИЯР НЕЩАСТЕН! Сам си "мендель", нека да се срамува онзи, дето ти плаща за твоите олигофренски изцепки.

:)))))))))тя цялата руска бляд са все соросоиди но нашите селски подлоги храчат каквото им кажат надзорниците и не мислят(мисленето в тази партия не се толерира) и направо ми е жал за тези зомбирани бедни души които цял живот не живеят а живуркат в дупките си

защо ти трябваше да крадеш 2 милиона , и то долари? Казваш , ако бяха в рубли не можеш да ги носиш.

улюкаев,що сгази лука ве ??

Прилича ми на разчистване на сметки или се търси изкупителна жертва за слабата руска икономика - и кой е по-подходящ от министъра на икономиката?

Я,го виж колко е мазен и охранен ,и тогава говори за разчистване на сметки.

Доста показателно е, че въпросният министър е човек на Егор Гайдар, а също, че срещу ареста му е протестирал г-н Ходорковски. Русия се чисти от наследството на либералите, които я грабеха по времето на Елцин. Скоро и у нас... да се надяваме.

Всеки, който има поне малко мозък в главата си ще се запита, защо мързеливите и миризливи араби само с петрол направиха рай в пустинята, а Русия имаща всякакви природни ресурси е майка на мизерията и на 70 място по стандарт на живот изпреварена дори от пет африкански държави.

Тези легенди, за мизерията в Русия след два месеца ще си ги разказвате един на друг пред кофите за смет. :))))

Не плачи на чужди гроб, а погледни ние къде сме в класацията след 28 години демократично крадене.

какво представлява днешната Русия. После лай като дебил Сульо и пульо, дето понятие нямат от Русия, плюят, лаят, съскат срещу нея, дано да се задавите в жлъчта си!!!

Според мен този Улянов е агент на ЦРУ и Сорос. И заради него реално руската икономика беше в лек застой, Очаквам сега след като махнаха чуждия агент, руската икономика да започне бум.

Шило

А бе жив бандит си е, ама айде.

Въпросът, който задавам от 2001 година и никога не получавам смислен отговор е: защо всички комунисти от източна Европа и Русия пращат децата си да учат на Запад и в САЩ? Подсказка: всеки търси за децата си най-доброто.

Защото не ги пращат със свои пари .И след това децата им си остават там ,за да живеят на наш гръб с откраднатото от татко и мама тук!Ако от 2001 не си го разбрал ,значи и сега няма да го разбереш!

Болен, това какво общо има с темата за подкупа от 2 млн.? А защо ги пращат на запад? Ми да се приобщят и после да станат комунистически шпиони. Ха-ха. Попитай защо не учат в България............

познава отблизо! но такъм глупак като теб, не може да го разбере.

ОТ ЕДНА ПРАЗНА КРАТУНА СМИСЛЕН ОТГОВОР ДА ОЧАКВАШ Е ОКСИМОРОН

У нас биха му връчили орден "Стара планина".

Хайде бе, има полковници с още повече взятки, само през месец септември беше забравихте ли, това е типично за Русия : Това е заявил пред ТАСС зам.-председателят на Съвета на федерациите Франц Клинцевич. В дома на Захарченко преди дни са открити чували със 125 милиона долара и 2 милиона евро. Смята се, че колосалната сума е придобита от корупционни практики, а полковникът е бил нещо като каса на кръг от висши служители на службите.

ами като имат корупция ще арестуват я У нас няма,нашите са чисти като сълзи а и не са прости а си имат бушони

А Костов, царя, Данчо, Христо, Меди...КОГА?

Проппуснал си БСП видимо. Явно от техните подкупи си доволен :-) Само не разбрах Костов за какво го предлагаш. Може би че оттърва държавата от разходи за поддръжка на рухнали предприятия за десетилетия напред? И че днес някои от тях са спасени и плащат данъци, вместо да се влагат пари за почистването от руините, които остави некадърният и уродлив комунизъм.

За Нефтохим например. Продаде го за малко над 100 млн. долара. Горе-долу толкова струваше готовата продукция и суровият нефт, очакващ преработка в резервоарите.

И добри комисионни си спечели, да му приседнат дано. Защото са рухнали, затова Зееви спечели милиони, също и индиеца от Кремиковци. А ги взеха на безценица. А почти никаквите печалби за България от Челопеч, за сметка на огромни ,ама за чужда компания, а Мариците, от които печели американско дружество , а ние печелим скъп ток ? Всичко това е костов.

Активно мероприятие. Държавна фирма купува друга държавна фирма, и държавен служител иска комисионна. Само болен милиционерски мозък може да измисли такова нещо. А после всички над въпросният държавен служител се съгласяват с оценката, въпреки знанието, че е направена уж от подкупен служител (в случая министъра). Тия за какви ни взимат? Ясно е, че става въпрос за чистка на неудобен (идеологически или по други причини) човек.

Шило

Айде, изкараха още един апаш за "опозиционер"

Русия е държава на ценностите- не се краде,няма корупция,не се лъже,миролюбци са,населението е доволно и охолно,президентът и правителството мислят само за народа,че и за целия свят,малко повече и за съседите си.Олигарсите и милиардерите мислят само за откриване на все нови и нови работни места.За това и Депардьо,Стивън Сегал,Моника Вити станаха руски граждани.

Хората се корумпират и крадат, това е било и ще бъде - важното е това да не е доминиращата практика във властта. Скритата и законната корупция бяха характерни за кабинет ББ2 !!!

Никой никога не е казвал, че Русия е държава на ценностите. Защо винаги трябва да се отива в крайностите? Не съществува такова нещо като държава на ценностите. Особено пък една огромна страна като Русия, в която има всичко - от най-низкото (нарочно със "з", да не ми правите забележки за правописа :)) до най-високото. Винаги ще чувствам Русия по-близка от Америка и Запада без да имам обяснение за това и без никой да ми плаща, за да пиша такива неща. Три пъти съм ходила в Америка, включително един път в дълбоката й провинция, и беше изключително, влюбих се в някои от местата. Тези неща нямат нищо общо. Защо трябва по най-идиотския начин да се определяме! Не се ли изморихте да заемате страна и то с такава категоричност?

Обяснението е доста простичко ако попрочетеш малко повече история.......още преди освобождението ни от турско има настроения и очаквания руснаците да ни освободят като славянска държава и особено след това освобождение много силово се налага безпрекословната любов към русия и всичко руско а за българското остава някъде в страни......така се е появило и русофобството като реакция на войнстващия русизъм та до наши дни и няма да има единен народ и сплотеност каквито и лозунги и мантри да се говорят от пишман политиците до като ЕДНАТА ГРУПА ХОРА БОГОТВОРЯТ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НАД СВОЯТА А ДРУГАТА ИМ ОТВРЪЩА С ДРУГАТА СИЛА.....това е комплексарски манталитет