Домашното насилие вече не се смята за престъпление в Русия

Президентът на Русия подписа вчера закона за декриминализиране на домашното насилие, предадоха ТАСС и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Домашното насилие вече не се смята за престъпление в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Позор! Дали пък не изхожда от позицията, че той самият е фомашен насилник?....

Бьет, значит любит! Из най-хубавото в живота на рускините

..няколко цвята.

Русофилчетата, къде се покрихте за коментар???

те международното насилие, що практикуват от столетия, го имат за освобождение на народите, вие се чудите , че домашното насилие го имат за добро дело! това е то необятната руска душа шизофренична!

Руската душа... Такава е тя - само от бой разбира.

Че това става в Русия, в 21 век, не е никаква изненада. Не е изненада и реакцията на българските русолизци, за които все, что сделано там - прекрасно! Идете и се погледнете в огледалото, отрепки! А после, два три лосиона, бой на жената и децата и колко сме велики! Смрадлива родна утайка..

Личи си, че не познаваш манталитета на рускините. Доста от жертвите на домашно насилие в Русия са мъже;-). А като заговори за отрепки- такива има навсъкъде: и в руските панелки, и в българското "ново строителство", и в американските хартиени къщички.

3евзек

Отрепките в българското ново строителство се кичат с българско знаме и проповядват руски интереси.

Че си комунист е ясно....Много закъсняхте да споменете американците. Поинтересувай се, червеничък, какво е законодателството там за побой над жена или дете и тогава пиши...

преди да пишеш дочети статията ,и виж какво е наказанието за първо провинение,пък било и административно. Ако това е малко,помисли какво е в България, и има ли въобще такова.

Така един руснак (настаящии мужчина!) след няколко 'първи провинения' (бил жена си с чук) получавал само условни присъди. След второто му провинение жената не оцеляла..

Прости и ограничени българи са писалите повечето коментари... Рускини са виждали само на плажовете ,но инак мнооого ги разбират работите. А Путин,че е смахнат и сталинист -тук спор няма.

Референдум в Перник - присъединява се към Русия.

МИЗЕРНИЦИ АЛКАШИ. РУСКА МИЗЕРИЯ.

Путин.Само така.Много са се разпищолили рускините.Само така-бой,и...не и никакво кино.

Уточни се.Като им забранили прашките на рускините,сега без гащи ли ходят отдолу.Те без туй не им трябват на рускините.

Ходят с ретро-бикини от 80-те години. По-гигиенично е

А-ааа не бива! Там кацат предимно германски пилоти с леки самолети и се провеждат военни паради с свръхмодерна техника, без аналог в останалия свят. Току виж румънците повредили настилката.

Извинявам се! Репликата е към Стамат.

От вчера много хубави новини тръгнаха от Русия. Първо Путин легализира домашното насилие в Сверхдержавата, а днес украинците гръмнаха Гиви - мръсник, изтезавал украински военнопленници Отивам да си купя литър антифриз и почваме да празнуваме

Убеден съм, че ще има кой да регистрира и запомни тази ти реплика, затова препоръчвам да празнуваш с по-качествени напитки днес.

"Бояришник"?

Жалко,че изсякоха кестените по булеварда....щяхме да ви накичим на тях като мартеници предатели и слуги на гнома!!!

в държавата на голямата руска орда.Дори не се споменава за моралните и психическите травми след побойте на съпругите и децата.В братска Русия тези неща не съществуват.На държавния пиедестал са силовите приоми и подходи.Диващина.

Освен че могат да пребиват жените и децата си свободно, преди няколко години на рускините им забраниха да носят прашки Чудесата на Русия

Я се поинтересувайте как стоят нещата с подобните закони у нас, тогава цвилене как руснаците били "варвари" и т.н. А може и да се поинтересувате КАКВИ СА ВСЪЩНОСТ ПРОМЕНИТЕ, защото родните медии имат навика леко да поизкривяват нещата, за да поддържат огъня на русофренията. И много ми е любопитно, дали у нас вкарват в затвора заради един шамар у дома? Щото руснаците вкарват в затвора при рецидив, иначе глобите си вървят и при първо нарушение. Ама някои хора може и да не са го разбрали, щото четат само удобно написаните заглавия.

ОТ МНОГО ГОДИНИ ЗНАМ, ЧЕ РУСКИНИТЕ АКО НЕ ГИ ПООТУПА СЪПРУГА ИМ ЗНАЧИ, ЧЕ НЕ ГИ ОБИЧА. АМА ТО ОТ ПИЕНЕ ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ОЧАКВАШ. ТРАДИЦИЯ Е ТАМ КАТО СЕ ВЪРНЕШ ОТ РАБОТА - СТАКАНА С ВОДКА И КИСЕЛИТЕ КРАСТАВИЧКИ НА МАСАТА, ПИЯТ ПИЯТ ПОСЛЕ СЕ СБИЯТ И НА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН СЪЩОТО. ЖИВЕЯТ В НЯКАКВО ОПИЯНЕНИЕ.

Чрез алкохола руснаците ги държат в будна кома за да не направят пак някоя революция ама руските евреи специалисти в тази област избягаха повечето в Израел та сега няма кой да направи пак "великата революция".....но пък Перник е подал заявка за побратимяване с русията.....иначе няма как да узаконят пошляпването:)))))

Освен това с промяната се защищавало правото на родителите да възпитават строго децата си и се намалявала държавната намеса в семейния живот. ----------------------- Със сигурност това е правилно, стига да се упражнява от хора с акъл, а не от комплексирани дегенерати. Като гледам административните наказания в Русия са по-тежки от криминалните тук, където жени системно са пребивани, а полЮцаите само свиват рамене, хилят се като дебили и допълнително ги тормозят да оттеглят жалбите, за да не им създават ненужна бумащина. Приетият закон, особено с предвиденото разграничение за рецидив, е доста читав.

За сметка на това продължителността на живота в Русия е с 5 години по-кратка.

Важното е да се направи първата стъпка! После всичко върви по-лесно!Първо ще разрешим пляскането - по-силния да напляска по-слабия, после - пляскането с камшик на публично място като мярка за порицание на градския площад, после чупенето на ръце на крадците, рязането на уши и носове на инакомислещите (еретиците) и ако не се поправят - на кладата.

skromna35

Варвари!!

Редакторчето на Дирник беге се мъчи да прави аналагия с Румъния, въпреки, че не са ни обяснили точно нито какво става в Румъния нито каква е тази промяна на чл.116 в Русия. Расъждения "на глас" за последното: - В Русия, за разлика от България (и много от "младите демокрации" в ЕС) спазването на законите, дори тези за движение по пътищата, да не говорим за НК се следи и се осъществява наистина ! Няма БХК, няма цигани, няма "момцетата се спречкали...". - Административното наказание в Русия (глоба от съзимерима с месечната заплата) и арест за 15 и повече дни (напрактика затвор за тези дни) е напрактика по-голяма "евроценностните" условни присъди които гордата членка на ЕС - България раздава за убийство извършено от мамино богаташко синче на пътя. - Трето - тези промени засягат само насилие за ПЪРВИ път вътре в семеството - напр. баща син. Т.е. бламират еврогейския подход според който ако бащата удари шамар на самозабравилото се синче на 12 г. възраст детето може да бъде отнето от семейството ! Т.е. насърчава се възпитание в "по-здрава" обстановка в семейството, което е оправдано в днешно време, когато децата са подложени на много външно откровенно злонамерено и меркантилно влияние от Интернет и сросоидните медии (чалга култура). Между другото такова възпитание е толерирано в много американски щати.

аналагия от анално ли идва ? пишеш глупости все едно наистина ти излизат от там

Много се следи за законите в Русия, да знаеш. Разултатът е видим. Брой жертви по пътищата за година (2013) на 100 000 души население: България - 8,3 Унгария - 7,7 Полша - 10,3 Словения - 6,4 Русия - 18,9

САМО С РАБ ФАК ЛИ ОСТАНАХА В ТОЗИ САЙТ КОМУНОИДИТЕ.....от кои села ги набирате др. Пиги,че то мангустите са по-грамотни от тях??

Варвари!

Браво ! Чудесна новина !! А сега попукайте си главите с точилки и тигани !!!

Всеки побой, без значение роднина или не, уврежда здравето - ако не физическото, то менталното със сигурност.

Е тук като е криминализирано та аква полза - полицаите вдигат рамене и викат "това са семейни работи".

ЕТО ТОВА ВЕЧЕ СИ Е ГОТИНО !!! НАСЕЦВАШ СЕ С НЯКАКЪВ ПРЕПАРАТ ЗА ВАНА, ПА КАТО УЛОВИШ ЖЕНАТА И ДЕЦАТА, УДРИ, УДРИ, И КАК ХОРОШО, В МИЛИЦИЮ НЕ ПОПАДЬОШ

Става въпрос за случаи, ако ошамаросаш жената и то без увреждания за здравето когато ти пили на главата.Ако има увреждания то случаат се криминализира.

Агресивното поведение на работното място / заплахи, псувни, цинизми, закани за физическо насилие / престъпление ли е ? Или първо официално трябва да бъде уведомен Работодателят за това ? Не трябва ли агресивното поведение на ВСЯКО работно място да се инкриминира , а не само заплахите и нападките срещу политици, магистрати, полицаи, лекари и учители ? Ако на един лекар му предстои животоспасяваща операция и ако преди нея той е бил заплашван от някого, то това не поражда ли стрес, притеснение, обърканост ? А това не води ли до грешки в работата му на операционната маса ? На всички е ясно какви могат да бъдат последиците за пациента в такива случаи ... При работа с взривоопасни органични разтворители и силни киселини и основи съществува по - голям риск за грешка, породена от стрес въз основата на някакви заплахи. Но в този случай потърпевшите може да бъдат много повече, дори десетки или стотици души. Нека депутатите се позамислят по тези въпроси и да инициират законодателни промени в НК в тази насока !

Е, браво, варвари!

Румънците да отиват на червения площад!