Руснаците си признаха, че имат олигарси

Почти всички участници в анкета на руския социологически център ВЦИОМ смятат, че в Русия има олигарси.

Обратно в новината

Коментари - Руснаците си признаха, че имат олигарси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За Русал излязоха данни, че има дългове за 8.4 милиарда долара, като само тази година имат падежи за 6 милиарда долара, а фирмата разполага само с 1 милиард кеш. Е какъв милиардер беше Дерипаска, като оценяваха богатството му на 5.3 милиарда долара - кредитен милиардер същия като нашия #Кой. Затова руските милиардери се наричат олигарси т.е кредитни милиардери, а по останалия свят са натрупали богатството си с предприемачество. Руските олигарси са назначени и са им дадени пари, както всъщност стана и в БГ

loyola

Да, ама никой не може да стъпи и на малкия пръст на #КОЙ

Че #Той нали е от отбора на Валодя Членаликий..

Да, бе... то само в Русия ги има и никъде другаде по света!

Даааа .Нормалните страни имат милионери и милиардери!

Руските са специална порода заради безаналоговата шуробаджанашка среда. НИКОЯ световна компания не би наела дръвник като Сечин, още по-малко пък за $50мил заплата..

да признаят рашите и то пак половинчато.Има ,ама не съвсем олигарси,експлоататори са,ама на 50% и други руски тъпотии.

Явно много хора не знаят какво точно е олигархия. Олигархия е връзка между бизнес и държава. Олигарсите се създават от управляващите. Те получават концесии, държавни поръчки, държавни блага и така нататък. Такива има и на запад. Държавният резерв на САЩ се държи от частни лица. Фирмите произвеждащи купувано от САЩ оръжие са частни. Мъск за космическите ракети получава субсидии от милони от държавата. Мъск е олигарх! Другото лошо е, че управлението на държави силно зависи от бизнеси. Бизнеси определят политиката на САЩ в голяма степен. Те си плащат за лобита, които да пробутват техният интерес. За Германия се твърди, че Меркел слуша какво ще и кажат от бизнеси, че например им трябва евтина работна ръка - имигрантите. Че някога е била съвсем различна. Лошото е, че демокрацията постепенно ще се измести от да го кажем бизнескрация! ;)

Не измествай темата. Говорим за Русия!

Това е валидно за времето преди събременна Русия. Сега там олигархията не е съставена от бизнес кадри а от криминални елементи, завладели със заплахи и убийства предприятия и отрасли (напр М.Чорни и Дерипаска - алуминиевия) подпомагани активно от авторитарното ръководство на държавата, което прави чадър и участва заедно с криминалките.

И какво от това - САЩ също имат олигарси - бизнесмени им викат.

Само дето разликата в интелекта на Безос, Бъфет, Мъск и руските тунеядци е пропаст..

Да , ама нашите са американска собственост ! Обаче имаме олигофрени :) !

"американска собственост" друг път с българските куфарчета от дс/кгб/бкп/бсп и руски мангизи... например красавците баневи с кичозните имоти дето ужким им трябват за да посрещат съветските си партньори в далаверата /не бизнеса/ - нагли и тъпи

Както бе рекъл един руски опозиционер: "Не може да се правиш на Сталин (като Путин), а да живееш като Абрамович (тоя на снимката)!"

Много информативна новина. Щях да падна! хахахаха Дали има такава за САЩ? А за България? Тук как сме с олигарсите? Някой ще ни пита ли?

питай ниновна бе ко са прайш на кокиче

При капитализма винаги има олигарси. Разликата е, че в Източна Европа хора помнят как се появиха те, защото това стана преди 20-25 години и сме били сведетели. А в Западна Европа никой не помни кой как е станал олигарх, понеже това е било преди 2-3 века... или преди 70-80 години - да кажем около ВСВ. Сега там повечето "мръсни" пари са изпрани отдавна и внуците на първоолигарсите са "прилични хора" от хайлафа...

При кой капитализъм има като илия павлов бе дрънкаш само полуистини

Между богаташи и олигарси има голяма разлика (не знаеше ли?). Били Гейтс, напр., е богаташ, но не олигарх. Цукърбърг също не е- наложи се да се извинява и иска милост от Конгреса на УСА за золумите си.

Полек-полек всичко ще си признаят, мишоците. Щото световната санепид-станция ги отпочна.

Направете анкета с еди единствен въпрос: Имали мутри в управлението на България?

Едно време ссср бореше Капитализма на Запад, а сега наследника на ссср, с какво се бори! Знае ли някой!

с демокрацията

Тръмп олигарх ли е или дребен търговец ЕТ?

Олигарх има негативно звучене, защото се приема, че парите на олигарсите са незаконно придобити. /Полу или напълно криминално./

може да стане само човек, когото Путин е назначил да е олигарх. В Русия е така. И олигархът много внимава да не ядоса с нещо истинския стопанин, защото следва изпадане в немилост и най- вероятно 10-15 години затвор за стопански престъпления.

а назначените от Елцин за олигарси къде ги слагаш? Щото дори Абрамович е от тях...

Скоро след това САЩ, Англия и Израел също ще си признаят за всички зверства и престъпления срещу човечеството. Олигарси има навсякъде. Единствената разлика е в наименованието и манипулацията. Само, че такава статия няма да прочетеш за американските олигарси.

Естествено че има олигарси. И САЩ имат. Само вижте къде им е държавният резерв и кои са го управлявали. Кой им строи военната промишленост и така нататък. Олигархия е свързан с държавата бизнес. И тук е пълно с такива, макар и по-малки. Реално всеки концесионер е олигарх. Всички фирми работещи за държавата са олигархични. Разни се правят олигарси от управляващите. В България олигарх може да бъде направен например от Бойко Борисов. Саниращите фирми с държавни пари са олигархия. Почистващите са олигархия. ЕРП-тата са олигархия. Концесионери като на Пирин, Пампорово, плажове и така нататък са олигархия. Дори канадците събиращи златото ни са олигарси.

затва мразя атакистите и това което направиха сега всякаква безмозъчна сган обяснява света и то по начин който не тъпи оспорване

Не знам кой е атакист, но прочети в тълковен речник какво е олигархия! Написал съм го. Свързан с държавата бизнес.

Ха, че нали през дивите години на руската приватизация точно руснаците се сетиха да кръстят странно забогателите си съграждани Олигарси;)

Много наивна детска пропаганда. При капитализма навсякъде има олигарси. Разликата е,че в Източна Европа мнозинството хора помни как се появиха..

Не се помни как са станали олигарси

новината?!

Това е фейк, в наша раша няма олигарси, само колхоз и сохвоз.

Олигарсите са продукт на дивия капитализъм. Когато капитализма в Русия загние, ще си отидат и олигарсите, ако преди това не срещнат "народната любов".

просто не знаеш значението на думата капитализъм капиталист е бил форд путин и дерипаска са крадци и народни изедници

Тръмпито какъв е? Може би социалист?Защото все за народа американски говори, де?!

простичко и елементарно обяснение..Като мозъчето, което го е произвело...

мафиотска кагебейска държава нищо западът ще спаси руснаците дерипаска вече реве сигурно и путин

То защото другаде няма...

територията на бившата държава Русия има назначени олигарси, крепостни селяни и един назначен батюшка представител на КГБ за пред крепостните. Всичко е собственост на едно хора, дето им спретнаха "воср", ама няма да ги пиша кои са, за да не ме изтрият.

И в България има олигарси!

тъпа пропаганда, дирчовци

не им пука, че на Дерипаска компанията била поевтиняла на лондонската фондова борса. Толкова с "успешните западни санкции".

НА 3 ВОДКИ НА ВАТНЯЦИТЕ ЗА НИЩО НЕ ИМ ПУКА ИНАЧЕ ОТДАВНА ДА СА СЕ ОСВОБОДИЛИ ОТ ПУТЛЕРАСТЧЕТО И КЛИКАТА МУ;)