Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета

Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета, определена от руския президент Владимир Путин като "непобедимо оръжие".

Обратно в новината

Коментари - Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега, когато прочетох повторно материала забелязах нещо много интересно - наложило се е да модернизират МИГ-31, за да може въобще тази ракета да има някакъв носител. Но както добре знаем МИГ-31 всъщност е модернизиран МИГ-25 с някои подобрения. Значи, за най-модерната си ракета руснаците използват самолет с базова версия от 1964 г. над 50 годишен. Агферим, машалах, както би казал приятелят им Ердоган. И ако с енаправи една справка колко МИГ-31 имат ще с еокаже че нещата с носителите на тази ракета не стоят никак добре. Едно е да направиш показуха, съвсем друго да приемеш в бойно дежурство нова оръжейуна система.

Че то има ли дозвукови ракети? Мухахахаха! То даже куршума на "Какалашника" е свръхзвуков, 720 м/сек.! Путин явно много си пада по мультики, като "Заяц и волк"!

Малка поправка - в клипчето, което показа Русия се казва, че ракетите са вече в частите на един от военните окръзи и то от 1 декември миналата година.

Малко въпросче към поправката - само аз ли виждам, как излита самолет с номер 93 а се приземява с 91. Тия им сменят номерата във въздуха, мамка му. Негово величество пак ни метна на върбата с безаналоговите оръжия и филмите с тях. Некадърна работа са това руснаците, даже един фейк не могат да направят какво трябва.

""Когато погледнах откъсите от онова, което Путин представи, не виждам никаква промяна в руския военен капацитет и не виждам системите, за които той говори да променят съотношението на военната сила", каза Матис. " Това, което казва Матис, е абсолютно вярно. Съотношението на военната сила е такова, че на никого не може да му мине през ума, да нападне Русия. В този аспект, новите оръжия нищо не променят. Но за разлика от термоядрените ракети, това са оръжия, които могат да бъдат продавани и на други държави. И ако примерно Нигерия, Венецуела или Индонезия си купят от новите руски оръжия, те съще ще станат невъзможни за нападения от страна на САЩ или НАТО. И тогава ще водят самостоятелна политика.

Някога много убедително ни обясняваха колко е лош империализма. Но никога не казваха че и СССР ечаст от този същия империализъм. Някога ни ибеждаваха колко гнил бил капитализма. И аха-аха да се разпадне. А то какво стана? Разпадна се СССР. Преди около 35 г. Брежнев също много се хвалеше че бил имал какви ли не ракети. Имал ли е, нямал ли е - отделен въпрос. П5резидент рейгън, в типичния си стил му каза: "ще ги накарам (руснаците) да ядат ракети". И СССР просто фалира. Разкапа се. Като лайно на дъжд. Същото я очаква и Русия.

Не е казал, че ще ядат пакети, а че обявява война на руските тенджери. Но сега Русия става един от най-големите износители на селскостопанска продукция. Интересно.

А яде американски картофи! Нещо не виждам на нашия пазар руски домати и банани!

санкции до последен картоф

Рашаните са очевадно ясни на целият свят. Какво ли си мисли великана Путин, че ще дуе мускули и ще заплашва запада, но ще му простят. Чака го съдбата на всички сатрапчета преди него и той ще излезе с посинено око ... не с едно а и двете.... от студената война. За съжаление не той ще го хапне, а дърво ще ядат обикновените ватенки.

Под управленито на ЕС и НАТО в модерно гробище! Колкото и да е неприятно явно западняците неможаха да разсипят Русия! Аз също не я харесвам щото разруши НРБ по искане на предателя Горбачов. За тва западняците приемат стамбулската конвенция щото освен да си човъркат по дупките друго вече немогат!

"заплашва запада"? Като демонстрира ракета, която е предназначена за чисто нападателно съоръжение, като самолетоносачите... От къде ви намират такива?

Русия днес, под управлението на Путин се е превърнала в модерен демагогски бастион. Русия в днешният глобален свят е носител и износител единствено и само на проблеми - нищо градивно и положително.

Лети си хиперзвуковата ракетка...пЪК НЕКА ЛУДИТЕ ГОВЕДА ОБЯСНЯВАТ НА ЦЕЛИЯ СВЯТ, КАК ТОВА БИЛО АНИМАЦИЯ!!!

Да, всички служители на ул. Савушкина 55, ни извозиха с рейс да гледаме пуска, за да можем по-убедително да пишем по българските форуми в защита на нашите родни Военно-Космически Сили! Слава России!

Летят си някакви задници, пробват нови оръжия, русофилите се наааа...т от кеф, как пък да не е амбиция! Да се гордееш че можеш да унищожиш света е великата амбиция на жужи питкин и неговите надупени русофили.

Пиндосите отговарят с новият памперс.

Няма проблем, руският народ тъне в мизерия, но в Москва има над 1000 милионера. Пият боряшчик и ядат трева, но президента им обяснява, че няма кой да ги победи. Внасят си перални, хладилници, телевизори дори и най-обикновенни ютий..., но произвеждат най-мощното ядрено оръжив.... велик е питкин. Да живеееее.

Ядат трева и правят спътници, ракети , подводници.. Назначават президента на САЩ, абе управляват целия свят, според платените... Та кое е вярното? Поне да вкарвахте малко мозък, та да ви повярва човек

в последните десетилетия някой да е чул или прочел нещо, създадено в Русия, което не разрушава и не убива? Нещо, което да прави живота на хората по-лек, по-щастлив?

Ами например двигатели за космическите ракети, газ нефт, хранителни продукти

руско не е най-бе, друзья мои? На времето който и учебник да отвориш, все руснаци всичко открили - и телефона, и радиото, и електрона (там пръст имаше лично Ленин) и парната машина... Да не говорим, че Лавоазие ряпа да яде. Ломоносов всичко беше открил преди него - плагиата му недин! Добре, че това серсемско време свърши...Е, останаха някои сайтове, в които всичко руско си е по по най. Всички руски бомби са миролюбиви, а ракетите - израз на висши християнски добродетели... Ако посрещаш напъните им с насмешка, нещата си идват на мястото.

Празните приказки на Путин Американците са правили хиперзвуков апарат преди 51 г.Х- 15.имат 190 полета и са достигнали 7274 км.ч. Участва ли са 12 пилота.

а днес къде е товa в кухата ти глава ли ??????при тази скорост пилототе са на молекули и стига си драскал това които нее вярно !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Санкциите няма да паднат ако ще руснаците да направят ракета с 1000 бойни глави. Жалко за руското население- ще се ограничава от година на година ще пада стандарта. Но те са свикнали- хляб с мас, водка и ордени, медали... Щастие.

бг цървула винаги скептично настроен и говори каквото нетрябва с ясната преценка че говори пълни глупости то затова си батиса и държавата ??? кажете какво прави бг и продава освен говорене на простотииии ,,,,,,,,,,,сигурно германия сами са си виновни за уреждането на държавата която беше срината до основи.....и сега една от водещите ........руснаците може да са нещасници но могат правят ............

си го преместя в другия крачол...Предполагам, че това ще сторят и американците. Руснаците просто ще се ограничат в потреблението...

преместиш...Ма гледай да не ти го заврат:)

нали руските ракети са насочени и към нас? Т.е. и на теб ще ти влезне. Това хипотетично, а на руснаците с всяка нова ракета все повече им избледнява трапезата. Ето това е баш "влизане"...

Както викаше Меган кели в интервюто си с Путин: Анимациики...Даааааа..Хубави анимациики..Добре летят със скорост десет пъти тази на звука!

Както викаше един русофил като теб, колкото ми влиза с новото продължение на санкциите, толкоз по голям кеф ми става! Ядерни ракети за мирни цели, продължение на санкций за посинени две очи на путин. Край на поредната стъдена, но за путин ще е гореща!!!

След като преди време балансът беше нарушен с разработката и разполагането на американското ПРО Aegis, сега силите са изравнени независимо от похарчените трилиони долари на американският данъкоплатец.

Джурналя + тролове се опитват да представят теста като дрънкане на оръжие. Всъщност Русия декларира пред света че ядрения потенциал отново е в равновесие.

abasador

кое, или коя част от този коментар не е по темата или е спам? Лек ден. не зная, дали съобщението за новата свръхзвукова ракета, и изказването на руския президент Владимир Путин не е пореден ход от предизборната борба, то времето ще покаже. Лично аз, не намирам хваленето на Путин със създаването на ново модерно ядрено оръжие, определяйки го като "непобедимо оръжие", като миролюбиво послание към света. За икономиката, социална система, за благоденствие на руският народ няма да коментирам, мисля, че се сещате защо! Лек ден.

abasador

алоооо, модератора... коментара ми от 15:48 часа е съвсем точно по темата. Коментара ми е съвсем точен и по ДВЕТЕ теми и не съдържа спам!!! Това, че ти не си достатъчно интелигентен, а с добавката, че не си и журналист (много добре го познавам това, защото човека с когото живея има 26 годишен стаж като журналист в БНР). Назначен си на работа, взимаш си заплатата, я имаш я нямаш дори и средно, но се правиш на велик! Лек ден.

Ватенките винаги лъжат и се правят на червен опърпан щраус заровил си главата в пясъка. У Раша все "Самые" в мире... Часы все самые быстрее в мире. Интегралните им микро схеми са най-големите микросхеми в света. Най-големото жуже сред жужетата в политиките

Една ватна лъжа, дори и повторена сто пъти като този случай, не я прави истина. Тя винаги си остава лъжа. И интелигентният човек веднага вижда кое е истина. "Военно-дипломатический источник" установил очередной рекорд беспардонной, циничной лжи. Где же ты, старая, добрая советская пропаганда, с пропагандистами, у которых, кроме партийного билета и партийных установок, всё-таки были ум, честь и совесть, не позволявшие им завираться до убогого, гнилого беспредела? Така е и с останалите "безаналогови" фейк оръжия с които се хвалят като лазери, хипер-ракети и др. измислици в техните мулфилми. Те дори и мултики не могат да направят за своите балистични ракети - тъпите и бедни ватенки използват мултфилм от стара американска игра от 2000 година за флорида.

Айде бе! Не думайте! Най-бърза, безаналогова, непобедима и т.н. Явно руския език ще става все по беден за степенуването на НОВИТЕ технически постижения на руснаците! И какво ще правим тогава? Ааааа сетих се! Както победите ги обявяват по няколко пъти, така и степените ще ги преповтарят!!!! Абе само да има кой да се страхува! А има ли???????

Браво! Наскоро Иран също изпита руски ракети, но опитът беше неуспешен. Радвам се за Русия, че се е сдобила с по-добро оръжие.

Иран ли беше, Сирия ли ... може и да бъркам. ;)

Браво, значи изборите са спечелени - това ли казвате? Нищетата и корупцията наред с водката са вашите проблеми и със старите вкопчлили се във властта няма да се оправи работата.

Трудно ти е да следиш мисълта, нали? Винаги ме е удивлявал дебилизма на платените.

тези хвалби за супер-оръжия, супер армия са за вътрешна консумация, не за външна. Помпането на мускули е за набиване самочувствие на мужика, та като си пийне боярышника, да му стане леко на душата... Русия няма как да има приоритет във военната област най-малкото по две причини - 12 пъти по-малък военен бюджет от САЩ (до 50 милиарда долара срещу 700!) и толкова пъти в сравнение с НАТО-вските държави. Както се знае, всичко струва пари на този свят. С лозунги и мултфилми не става! Ако добавим липсата и на достатъчно читави технологии и интелектуален капацитет, нещата стават повече от ясни... Та нали преди дни лично ТОЙ каза, че Русия изостава от радвити западните държави във ВСИЧКИ ОБЛАСТИ. И с НЕГО ли ще спорите? Не ГО ли четете, друзья мои? Как вам не стыдно?!

Направо повярвах...цена на един въртолет "апач" ,топ ниво 60 милиона долара, на един К52 -20 милиона...А К-то го превъзховда отвсякъде....Така,че бюджета не е меродавем, нито брутната големина на армиите...Сметките "сто коча-двеста мъде" много често не излизат верни...Справка -световната история.

толкова ербап, защо не почнат, а само дрънкат оръжие? Да видят докъде ще стигне Северно море...Плаши Кою гаргите...

освен средства за убиване и унищожение нещо да се чува оттам?

Тази ракета е точно против такива средства. Но не ревеш против самолетоносачите.

Когато ги види ще бъде късно. алелуя

Pesh0

толкова спокойни от руските ракети а такава врява вдигат , за опитите на северна корея :))))))))))))))

спокойни са, защото ракетите са въздух-въздух, а на корейците са балистични и могат да носят ядрен заряд. всичко трябва да ви обяснявам , ей

От кога "умиращите от глад дечица в Африка" се возят на самолетоносачи? Аман от платени дебили.

Тъпо е когато двама си ги мерят да показваш задника си от Балканите? Направо гейско........

А самолета дето я носи тази ракета е доста лесна мишена,което обезмисля всичко ако го свалят навреме;)

Навреме? Още като излита от Русия ли?

що за глупав въпрос - какво може да транспортира руска ракета?

Точно. Играчки за играчите, дето си играят около територии, които не са техни. Аман от платени дебили.

Руските анимационни воиски са най- добрите в света!

Добре , че е американската туба та да има къде да се хвалят тез жалкари ;)

Тази ракета е за конвенционален бой.Тя не може да стигне до Америка. Това трябва да направи самолета и то незабелязано.

Целта и не е Америка. А цели в Европа. И в противокорабен вариант - самолетоносачите на САЩ в Средиземно море, Северно море, Тихия океан.

Каква Америка? Самолетоносачите на Америка не са в Америка.

Америка е спокойна!!!Ми да,има тоалетна хартия и си преместиха кенефа в ЧЕРНО МОРЕ........

А ново лекарства изпитват ли се или само смърт?

"Когато погледнах откъсите от онова, което Путин представи, не виждам никаква промяна в руския военен капацитет и не виждам системите, за които той говори да променят съотношението на военната сила" Значи, разбирай обратното.

Нека да напомним две неща. Много важни за неграмониците дето с епрехласват пред всичко дошло от Русия. Почти всички ракети са свръхзвукови. Няколко типа крилати ракети правят изключение. Всички балистични ракети, без изключение са хиперзвукови. По една много проста причина - за да излязат на балистична траектория им трябва определена скорост. И свръхзвукови и хиперзвукови ракети има и сега. Всъщност има още от преди близо 80 г (немската Фау-2). Какъв е основния проблем на хиперзвуковите летателни апарати? Термичната защита. Точно поради това много свременни самолети могат потенциално да с едвижат и с по-висока скорост, но поради ограниченията на термозащитата имат ограничения и в скоростта. И още нещо, което е интересно. При движението с много висока скорост в атмосферата всеки обект може да бъде открит по температурното излъчване с термовизионна техника. И от това скриване няма (да не забравяме какви сериозни мерки се вземат в СТЕЛТ самолетите именно срещу топлинното излъчване. И последно. Но не последно по важност. Само много глупав човек може да с ехвали с най-модерните си оръжейни системи. Евреите може да са всякакви, но не са глупави. Според военни специалисти Израел разполага с 250-300 ядрени бойни глави и съответните носители. И то още от края на 60-те години (през 1973 г. със сигурност разполага с ядрено оръжие в бойно дежурство). Но израел никога не е признавал публично че е ядрена държава. Нещо повече, всеки, който се е опитвал да докаже това е бил преследван от МОСАД. Но в Израел с тия неща се занимават умни хора. За разлика от Сев. Корея, Русия, Иран и Занзибар

Щом я изстрелва от самолет, вероятно не е балистична. Вероятно. От една страна самото съобщение е нещо повече от пропаганда. Но от друга, не бих нарекъл Путин неумен.

Обявяването на тези оръжия не е за хвалба. А предложение към САЩ - те да се откажат от противоракетната отбрана, а руснаците да не ги произвеждат. Защото сега са само контструирани и изпитани. Защо да се харчат пари за производство, а САЩ да се харчат за ПРО ? Да се договорят и нито едното, нито другото. Това е анонсът.

Предлагам ти да си помислиш отново. 1. Американците също разработват хиперзвукова ракета 2. Когато нещо се движи по-бързо от средството, което трябва да го спре - колко голяма му е термичната следа няма голямо значение. Това е и основната причина балистични ракети да се свалят толкова трудно - сам каза - движат се изключително бързо и ПРО средствата нямат време за прехват. 3. Евреите не се хвалят, щото на практика с тях не могат да се защитят. Срещу кого ще ги използват ядрените заряди?

За ракетата написахте, а за новата гръцка скара за жироси, която изпича месото 3,14 пъти по-бързо нито дума.

супергерой е детска мечта на почти всяко момченце. Нищо лошо в това. Тъжно е обаче да видиш мъж на солидна възраст и с още по-солидно обществено положение който си е повярвал.

че супергероите са съсдадени в САЩ ?

Да нямаш предвид Чапай и Петка - супергерои главно на вицове?

А лудите крави и бг европейската Козяците разправя ха нещо за анимации.... Това не са анимации а на кравите как ходят до Марс и садят картофи!

Пукам се от смях при "първия" кадър заснел "първата стъпка" на луната от хамерикански ... актьор :))) Кадъра е от направен от изобличителен ракурс, според който първи трябва да е слязъл фотографа. ;))))

НЕ НА ВОЙНАТА!!!!

Това се казва точно с такива оръжия .

това не се казве с никакви оръжия. това се казва само и единствено с разоръжаване.