При Путин Русия води хитра игра на глобални бойни изкуства

Великобритания често твърди, че поема на плещите си непосилната тежест на делата по света. Това твърдение е актуално и днес, когато тя излиза от Евросъюза.

Обратно в новината

Коментари - При Путин Русия води хитра игра на глобални бойни изкуства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не разбрах -такива стайтийки и вицове за русия от западни медии идиоти или шизофреници ли ги пишат ,или напъло неграмотгни тъпунгери.Истината е че това са напълно безпомощни и сложени в партер западни поличити и мекерат. Приосто Русия се смее и ги матира с пешките а те не знаят от къде им идва.Муахахаха.

дойче зеле са велики усмивки от старите ленти.По дани на западните експерти населението на Русия трабваше да е 100 млн. някъде към 2000г. Още при Елцин.То пък взе че не стана толкова, а се увеличи и си е 150 млн. с трайна и положителна раждаемост от 2006г.насам потвърдена от СЗО.Разбира се и 13 млн.имигранти които са влезли в страната през послединет 10 години.Така че дойче зеле споко със вицовете.

ЧИСТО ПРОПАГАНДНА СТАТИЯ! ДИР, предполагам, че имате сключен договор с немски медии, но не публикувайте пропагандни материали!!!...

Извинявайте съфорумци, пак не изчетох мненията ве, а изказах своето. Видях, че има сходни мнения.

Ако Русия "наруши поддържания от САЩ световен ред", "нещо друго на неговото място" ще бъде създадено от цяла група държави, заедно с Русия.

Да предположим, че стане така. Какво обаче ще бъде то? Досега никой не дава ясен отговор.

"Освен това Русия харчи много пари за своята армия. ... през 2016 г. Русия зае шесто място по военни разходи в света, отстъпвайки на САЩ, Китай, Великобритания, Индия и Саудитска Арабия." Нещо не разбирам, ако агресивната Русия харчи много и е на 6-то място, то другите преди нея са борци за мир ли :)

По- невежа , но явно добре платена статия не бях чела.

Западните медии постоянно се упражняват с преднамерени лъжи и манипулации срещу Русия. Както и тази статия: икономиката е разкъсана (думата на Обама), населението измира.Пропаганда в съветския стил. По същия начин отразяват и събитията в Сирия, където Русия е агресор и убийца на деца и показват постанавочни кадри с малки окървавени с боя момичита.Но истината е друга - Русия се справила с санкциите и преодоляла кризис, за пръв път експортира повече храни и от тях изкарва повече пари отколкото от износа на оръжие.Магазините навсякъде там са пълни, хората добре облечени, държавата раздаде на населението апартаменти (приватизация). Населението живее совсем нормално и не се намаля, а расте, тъй като раждаемостта се увеличава, благодарение на поддъръжката на майчиството. А ето и мнението на Джей Огилви - съосновател на колсантингова компания Global Business Network от своето пътуване в Русия.Той в сайт на аналитическа компания Stratfor пише: Аз видях веселие, богатство.Аз видях свободни и способни на самоизразяване хора.Техните движения, очи, облекло! . Про това той отбелязва, че тези впечатления не само от Москва, но и от Екатеринбург (Урал).

че кой ви кара да четете западни медии четете си суперобективните RT, пик, дрис и т.н. Никой от западните общества нито ви иска нито ви пречи да си живеете в кенефа както пожелаете. Единствено което искат е да не цапате при тях.

А ако те акат навсякъде??? Евроатлантически кенеф по цял свят ли?

Газпром загуби своя най-голям актив в Турция. Турските власти по подозрение за връзки с организацията на Фетхулах Гюлен национализираха Акфел Холдинг най-големият частен вносител на газ в страната, в който големи дялове имат "Газпром" и Газпромбанк ???

Света се разпада на регионални супер-блокове. Край на свободната търговия, на безконтролното движение на капитали и уви на хора. ЕС 2.0 (Германия) няма повече да може да издържа юго/източна Европа, която сама ограби. Според едни умни хора единият блок ще бъде Русия-Япония-Турция -Ю.Корея- Източна Европа. (Какво каза Сорос за съюза на Р. със страните от ИЕ "запазили своя промишлен потенциал" помните ли?) Русия има страшна нужда от модернизация и отказ от суровинния модел. Успешната модернизацията изисква носене отговорност от държавните чиновници. Това означава край на олигархията. Това е нашият шанс да се преориентираме навреме, докато ролите на държавите в "разделението на труда" още не са разпределени. Иначе завинаги ще си останем бедни и подвластни.

Бъдеща геополитика, Явно си залебваш от Русия.Стига тия мераци да сме с Русия. Мужиците ще се модернизирали пиейки сапуни вместо водка. Та те се генетично ликвидирани омаслени ватенкаджии. Технич. прогрес е за западните КРЕАТИВНИ народи,а не за ...! Петрола си изпява песента. Вече и стягат обръча на Русия да руча само от ресурси. А тя е изостанала технологично и тези неща изискват десетилетия,наука не се прави за дни. Путев още 2-3 г. с оръжия ще задържи Русия в колапс,но после ще се срутят защото СВЕТА ВЕЧЕ ЩЕ ЗАВИСИ ОТ БУРНОТО РАЗВИТИЕ НА ТЕХНИЧ. ПРОГРЕС И ГОЛЯМАТА РАЖДАЕМОСТ . Русия я няма и по двете. Вече гладуват и пият сапуни както през войната в Русия. Това ли е напредъка им?! Ние трябва да бягаме от Сталинско-Путевския ботуш......

Знаем кого ни гласят за коренно население с "ГОЛЯМАТА РАЖДАЕМОСТ ". Има едно но, тези "бежанци" не са европейци!

Гладна кокошка просо сънува.

Аууу , горките ! Руснаците се нашпионираха , а другите се отзяпааа !

Русия ще поеме контрола на света,а Англия ще бъде на колене(така или иначе там са само гейове,и ще им хареса)

Ще поеме, ама първо ще си изпие всичките препарати за почистване на вана, съдържащи метилов спирт...

Вярно,че последно време Русия дръпна военно,но е още по-вярно,че Живота в Русия се влошава и скоро ще е както през войната. Такъв геноцид към своето население само за да повдигне ръста на Путев с 2 см.скоро ще скапе хитринките путеви! Жалко за русите не случиха пак на лидери. Военната върхушка ще скапе живота в Русия

То пък ние случихме та се не видя. Да не говорим, че геноцида, който се провежда толкова години целенасочено срещу българите, ще доведе до това, че след 15 години България ще е само географско понятие.

Малка тежест с голямо влияние - като куршум в тиквата.

Путин, мил и добър.

Надпреварата между запада (подвластен изцяло на САЩ) и Русия е голяма. До момента Путин печели точки и поставя Русия сред големите играчи които разпределят света. Това никак не се харесва на досегашните асове и те както и Русия си служат с мръсни похвати. Единственото хубаво нещо тук е, че се нарушава еднополюсния модел.

Защо не публикувате и статии, които са в подкрепа на Русия и Путин-вероятно има достатъчно, дори и в западните медии! Разбира се , пристрастията на бългасрските журналисти в Дойче веле са известни, но не са само те , които пишат! Защо не публикувате и други мнения или откровенния ви слугинж и модерната сега русофобия не ви го позволяват!?

Русия е в икономически и демографски упадък заради вътрешните предатели либералите около Елцин,кото изнасяха богатствата на Русия и така захранваха западното благоденствие. Същото се случи и в БГ. Само,че сега и запада е в упадък и за разлика от Русия на запад имаме и морален упадък. Русия има бъдеще, но запада не. Защото грабежа на света скоро ще свърши.

Беше ми достатъчно да прочета фразата: "Русия разполага с най-големия в света ядрен арсенал...", за да не си губя повече времето с тази поръчкова статия. Този драскач сигурно не е чувал за договорите за граничаване на ядренните арсенали м/у Русия и Щатите или може би ни подготвя за това, че USA за пореден път ще се откаже от подписа си в тези договори.

САЩ имат почти два пъти по-голям ядрен арсенал от Русия. САЩ са направили и с около 50 процента повече ядрени опити ! Отделно е безспорният им военен бюджет. Всички разработват нови оръжия , ама защо и руснаците !!!! Ако през 1949 г. бяха приели СССР в НАТО /имало е искане от СССР на което е отказано/, то сега нямаше да се плашат един друг. За справка : Варшавският договор е създаден 1955 г. като отговор на НАТО.

Официално към 2 март 2016 - Русия е с 7300 - САЩ ес 6970 Къде кухата ти глава видя по-голям, че и два пъти? Спрете да стоите на течение бре хора, че и малкото ви мозък губите! Брой тестове: - САЩ 1054 - Русия 715 По-малко, но пак не е 50%. А колкото до това дали САЩ ще сложат подписа си някъде малко ПРОЧЕТИ! Чел недочел и коментира. То бива така да лижете задници, но това вече излиза извън всякакви граници. Добре, че избраха Тръмп та да доразвие капацитета на САЩ да стане най-големият износител на разврат в света - казина, порно и всякакви изродщини!

Играч с бъдеще.

Русия е в икономически упадък, защото тамошните либерали-предатели от икономическия блок и налагат само доларови инвестиции, по команда на МВФ. Когато започне да си прави инвестициите в рубли, край с ефекта от санкциите. Това време още не е дошло. Но идва. И ВИЕ УМИРАТЕ ПРАВИ. А ако се изпълни мечтата ви за гражданска война, ще претърпите най-големия крах. Тъкмо там ще се зароди нова хем светска, хем духовна социално справедлива идеология, която ще залее цяла Европа и САЩ. Болшевиките по едно време са владели само околностите на Москва воювайки във всички посоки. Пак ще се намери кой да възкреси Русия не бойте се. НО ОТ ЧОВЕКОЯДСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И ПОМЕН НЯМА ДА ОСТАНЕ.

Русия е в упадък, защото олигархистичният модел не може да произвежда и не е иновативен. Понял?

Тъкмо той беше наложен от приятеля на Запада - другаря Елцин. Защо? Защото КАПИТАЛИЗМА не търпи съперници-конкуренти. Поинтересувай се чии банки стоят зад олигарси като Хордоковски... Gоt it?

Пакистанска пропаганда в действие. Мръсните англо-пакистанци са царе на манипулацията...

Колкото и да не му се иска на автора на този материал, Русия и Китай в момента постепенно създават нов световен ред на многополярност, при който се укрепва националната държава и нейния суверенитет и се отчитат в по-голяма степен интересите на всички страни по света. Ред, при който постепенно ще бъде отслабен монополът и диктатът на еднополюсния модел, с неговото финансово и икономическо неоколониално робство. Милиарди хора по света все по-ясно разбират, че са губещи от глобализацията, като от нея печелят единствено ТНБ и ТНК, т.е. световната транснационална финансова олигархия. Ето защо логично идва краят на отвратителния неолиберален финансов турбо-капитализъм.

Ще ти се на теб нов световен ред, но незабравяй, че се сегашният ти начин на живот е бил подсигурен от благата на сегашното световно положение. А и в Азия още има народи живеещи в землянки, ти надали би искал да заживееш в такава, дори и да си в панелка.

може и да живеят в землянки но обикновено тези имат мерак за живот и развитие а не застаряващите егоцентрични педерасти и лизбийки от които е ясно че нищо не може да се пръкне а живота е непреодолима зараза пръква се навсякъде и във всякаква среда даже и в землянки.

путиновата политика в момента води само до омраза, войни, изолация и мизерия. от което губи най-вече мизерстващия руски народ и близките му съседи като украйна.

ДОБРА СТАТИЯ С ПРАВИЛЕН АНАЛИЗ ЗА СЪСТЯНИЕТО НА РУСИЯ. ЕДИН БИВШ КОЛОС НА ГЛИНЕНИ КРАКА. . ,

До Стивън Фидлър, Уолстрийт джърнъл: Май наистина сте ударили КАФЯВИЯ ПЕЧАТ на гащите от тези руски САМОВАРИ от 17 в. ДАЙ БОЖЕ и България да има държавник като Путин и такива военни самовари като техните, ПА ВИЕ НИ ОБЯСНЯВАЙТЕ колко сме зле! Вашта свърши ФИДЛЪР. Учи се да въртиш мотиката за да оживееш!

Много са си добре в Раша. Вече минават масово на одеколони и лосиони за пиене. В момента над 57 души са пострадали, а 41 от тях са починали в болници или по домовете си. Живите в токсикологията чакат да доживеят (евентуално, но не за всичките реално) Новата година. Къде ще чи стигнат тъпите западняци рашките. Те вече си правят купоните с одеколони, лосиони и антифриз.

Още нищо не си видял! Ще видиш около Новата година!

в турция са гръмнали руският посланик! пак ще има рев, сълзи и сополи!

" Путин води хитра игра на глобални бойни изкуства"! На такъв в Русия му казват "хитрожопый"!

ДА НАТХИТРИШ АНГЛИЧАНИТЕ,В МЕЖДУНАРОДНАТА ПОЛИТИКА,СИ Е ОГРОМНО ПОСТИЖЕНИЕ И ПРИЗНАНИЕ ЗА ДАЛНОВИДНАТА ПОЛИТИКА КАКТО НА ПРЕЗИДЕНТА ПУТИН,ТАКА И НА НЕГОВИЯ ЕКИП!!!СИЛНА РУСИЯ,ГАРАНТ ЗА МИР!!!

Досега сички, които са ги "надхитрили", като СССР например, вече са изчезнали!

Когато народа ти страда от липса на продоволствия и рублата се срива, какво друго ти остава, освен голата пропаганда изпитана още от времето на Ленин и голямото въоръжаване на Брежнев

е,няма да се даде на Западните хитреци и наглеци,май му са ядосани,че не им се дава?

Може и да не му се иска и вярва на "анализатора", но успява и ще успява!

напразно някои чакат тази дуржава да се разклати. Същата тази държава 50 години носи още 15 държави на гърба си.

Тъп путински простак! ( нерегистриран ) 19.12.2016 16:09 "чеки да се поправим... Начи, ако от 1000 загубиш 30 бройки, загубите са ти 3%. Нали съм си тъпичко путинско тролче... Простено ми е." Тъпия :), не смесвай въоръжени самолети, излетели за бойна задача и тренировъчни полети. Затова написах тези цифри, да видя колко маймуни ще увиснат на клона :):):)

българина една посткрепостническа империя.. Можела да сяда на масата.. за какво? Всяко дете по света и даже в Украйна разбра, че измекярите от север се промъкват хибридно в страните на техния интерес. Най-големия ядрен потенциал. Лошо. Щом създателят на руската атомна програма се отрече от тази линия на развитие, а я налазиха дребни джудисти значи е безмислено да се разговаря на една маса с тях. Има само една мирна инстанция по това - международния съд.

Бих искал авторите на статията да ни светнат защо Саудитска арабия е с такъв голям военен бюджет, а в справочниците за армиите на различните държави в първите 20 я няма. М/у другото, вече дават полската армия пред Бундесфера, съответно 17 и 18. Класацията е от Credit Suisse. Та как човек да няма поне 5-6 "наум", като чете тук?

Саудитска арабия има голям военен бюджет, но ниска боеспособност и ефективност. То оръжието само не се бие - трябват подготвени и мотивирани хора.

т.е. колко от бюджета на шейховете е за спонсорирани на кампанията на Клинтън, примерно, колко за ИДИЛ и подобни, и колко за вода на камилите, това питах?

добавете и Франция, и ето ви Антантата .. всичко е добре забравено старо

Баси олигофрена е тоя драскач....Цитирам:Наистина, модернизирайки армията си, Русия от време на време устройва демонстрации на сила, които са доста заблуждаващи. Нейният самолетоносач на солидната 30-годишна възраст с голям блясък и голяма трудност се добра до Средиземно море. Ами да....Добра се!!! Нещо което не мопжем да кажем за новя краварски разрушител Зимволт...Струващ цели 12 милиарда долара, и който едва не потъна по средата на Памнамския канал! А да не говориме, че нито западните еврогейзери нито лудите крави, имат нещо подобно на руските крилати ракети Калибър и Х-101!!! Друг цитат:По западните стандарти руската тактика също така е груба и примитивна. Основно руската авиация използва в Сирия неуправляеми бомби, а не високоточни боеприпаси, каквито използват западните войски за избягване на жертви сред цивилното население. То затова луди говеда, взривавяте нард болниците на Лекари без граници, детски домове, сватби и погребения! А руснаците утилизират беоприпаси от втората световна война, като утилизират с тях и краварските Джихади Джота! И точноста име като тази на управляемите боеприпаси, благодарение на бордовата прицелна система ПНС-24М Тигър!!!Нека лудите говеда хвърлят боеприпаси за милиони долари! А руснаците чисто прагматиочно, ще хвърлят бомби които са за изписване, и не струвт нищо! Кой е тъпия сега, а?!

"...поддържания от САЩ световен ред"... Какъв световен ред? Да разбуташ целия арабски свят, да създадеш невиждана бежанска криза...ТОВА ЛИ Е СВЕТОВНИЯТ РЕД, ПОДДЪРЖАН ОТ САЩ?

"...поддържания от САЩ световен ред"... Само тези последни думи от статията са достатъчни за да разбере, дори и малоумник, за каква "статия" става въпрос! Е, иначе този пропаганден памфлет, гали ушите на русофобите и каубоите... Нека да им е сладко!

Световен ред винаги е имало и ще има. Той е над партиен, над национален, над хуманен и над видов. Това е Божият ред, който ние хората разбираме само от части, което е много по-лошо от колкото изобщо да не го разбирахме. Русия има същите шансове да влияе върху световният ред, както и България например. Живееме постоянно в състояние на баланс и промяна. Днес тази промяна е една утре друга, но винаги има баланс. Ако САЩ не искат, или не могат да воюват в Сирия, то това ще правят руснаците, а ако те не искат то Турците или Саудитите, а ако и те не искат, то афганците ще колят и бесят а хората ще създават опълчения срещу тях и пак ще има война защото това по някаква причина е част от съвременният баланс. Ние просто можем да наблюдаваме нещата внимателно и да усещаме, кога е дошъл нашият ред да използваме силата на противника в наша полза и кога трябва да покажем собствената си сила. Това е. Световният Божи ред ще се погрижи да разберем дали сме усетили правилно или пак сме сгрешили в преценките си.

Тези неща се учат в училище. Не са сложни, но някои хора не искат да ги приемат за истина. Предпочитат фантасмагориите пред реалностите. Световен ред е имало и винаги ще има. Но няма нищо общо с религията.

Продължавай да си вярваш! ТЯ, Вярата умира последна... точно, като вярата в Бог - независимо от Реалността... Само не ми обяснявай, че САЩ са тези, които трябва да налагат световния ред, в качеството си на "Божии посланици"...

Представяте ли си Саудитска Арабия ,която е с по-голям в. бюджет в една конвенционална схватка с Русия.Ще падне такъв смях,че сълзи ще ни излязат.Това важи и за Англия.

Саудитите не могат да се справят с едни бунтовници в Йемен, ти за война с руската армия говориш!

какво е водещото заглавие на СNN днес, в деня на гласуването на електорите? Russian dissident: Vladimir Putin will use hacking tactic again дисидентът е Ходорковски.

пропагандата срещу Тръмп и Путин не спира!

Един-два клана хапнаха дръвцето и сега ритат напосоки като побеснели.

Някой се подиграваше долу с руските ВКС. Паралел - за последните 6 месеца при щатските Еър форс катастрофираха само 8 Ф/А 18 и загинаха 3 пилоти, Бог да ги прости, и то от формирования, които не водят бойни действия. Сравни ги с руснаците и пак пиши. А статията е меко казано манипулативна. За сравнение съвсем обратното пише Graham T. Allison в The National Interest. - "A Blueprint for Donald Trump to Fix Relations with Russia". Тук казват нещата по съвсем друг начин, дори не забравят да напомнят с какво астронавтите ходят до МКС. Обърнете внимание на финила - "Ако американците ясно разберат, че сегашната пътека води неумолимо до кръстопът, на който САЩ и руски президенти ще трябва да избират между унижение и ядрена конфронтация, те също ще преодолеят самозалъгването, което до този момент попречи на Съединените щати ефективно да осъществява своите истински национални интереси."

Много глупаво и много невярно. Я го пресметни като бройка полети и самолети и тогава пак можеш да пишеш. Когато имаш 10 палубни изтребитяла и загубиш 3, загубите са ти 30%, а когато имаш 1000 и загубиш за броя, загубите са ти точно 3%!!! Теперь понял, салага?

чеки да се поправим... Начи, ако от 1000 загубиш 30 бройки, загубите са ти 3%. Нали съм си тъпичко путинско тролче... Простено ми е.

русия е велика, тя е нашата надежда! пиши в тубата россия встает с колен, и путин поднял россию с колен и гледай! братски език, разбира се какво говорят!

Относно жалните писъци на "цивилизованото човечество" българският народ отдавна е казъл, че на калпав Ху. вълната му пречи.

Путяк ,пить надо меньше..ха.ха

...толкова само ли можеш?! Лошо, слаб - 2!.... Днес, няма надница за теб... Дори един мухлясал Макдоналдс не ти се полага, краварска подлогО.

се обърнете към руските доставчици на одеколон.

Нека всички малоумни и подобни на примати русофили си набият в кухите, грозни тикви-че една кочина винаги ще си остане кочина, дори да е климатизирана и леко модернизирана! Говорим за кочината създадена от полуръста Жужин! Апропо: Жужето винаги ще си остане Жуже, дори да виси на лост с гири на краката и да си бие хормон на растежа!! Спасяват го донякъде обувките с висок ток..., но манекен няма как да стане! Има стара поговорка, че за да разбереш какъв е един човек, трябва да видиш приятелите му! Като гледам какви са приятелите на Путя-Асад, Ким Чен Ун, Ал. Милер, и. Сечин, Ротенберг и прочие уроди-ясно е за какъв неандерталец иде реч!

На умните хора им е ясно това, за което говориш, на български русофил не можеш да му докажеш!! В Русия е ужасно, хората предпочитат да пият одеколон с надеждата да видят по-добър свят!!

Одеколонът е лукс. минали са на лосион за вана, стекломой, нещоситам от глог... Пълна и абсолютна деградация на матряла. Ма то на късичкото точно такива Му трябват.

нещо те е яд май?

И що да го е яд ма Джиджи? Че не може да се дореди до лосиона за вана и трябва да пие 15 годишно виски ли? Ма то си е за яд ша знайш!

TMontana

Ти па си висок и красив...важното,че са мъже,а не меки китки като вашите...,ОК?!

Ще те разочаровам! Меки китки има и в Русия, и то не малко, разумееш?

А защо русофобите ГАЗ ПИКАЕТЕ и слюнка и пяна хвърчи от устите ви?! Нали Русия е умираща и гърчеща се нещастна страна... или май НЕ Е ТАКА?!... Страхът е голямо шубе, нали?!... Видно е, че самият ти не вярваш на тази статийка, надраскана набързо...

Няма проблем, като намалее населението им, ще ви пратим в Русия да попълните бройките! Има одеколон и антифриз достатъчно, и за вас!

Шшш, леко бе истерик! Ще вземеш да получиш удар от злоба! Виж как си се зачервил и превъзбудил... По-спокойно, нещата си се движат и без твоята истерична криза...

"една кочина винаги ще си остане кочина, дори да е климатизирана и леко модернизирана!" За Бронкс и Бруклин ли говориш? Щото в Русия има климатици, само ако на теб ти изнася. Иначе, ако не ти изнася, няма. Няма и космически двигатели(защото не произвеждат БМВ)

ако четеш глупостите на родните руско-съветски мекерета можещш да останеш с впечатлението че Русия е първа военна сила в света. А икономиката й е по-добра от немската и японската взети заедно. Но.....това просто не е вярно. Русия е една технологично изостанала държава, която крепи военния си потенциал на това, което й е оставил СССР. Поради тази причина всичко е остаряло поне с 30 години. Но с полуграмотни инженери и работници-пияндури - толкова Путьо води агресивна външна политика. И ТОВА ЩЕ МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА. Русия няма как да издържи на една нова надпревара във въоръжаването. тя е на 10-то място по БВП, но структурата му е такава, че тя изнася само суровини и стоки с много ниска добавена стойност. Което я прави една изостанала държава - нещо като Сев. Корея с малко повече ракети. А и тая работа с ракетите също не е читава. Някога, през 80-те, Президент Рейгън беше зяавил: "Ще ги накарам да ядат ракети" И го направи. СССР фалира. И с еразпадна. Разкапа се. Като лайно на дъжд. Същото ще стане и с Русия.

дрън дрън.