ЕС няма да налага нови санкции против Русия заради Сирия

Евролидерите изразиха мнението, че Русия се опитва да отслаби ЕС, но смекчиха тона за налагането на санкции заради "жестокостите" й в Сирия.

Обратно в новината

Коментари - ЕС няма да налага нови санкции против Русия заради Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали Боко каза, че ще налага снкции на Русия!? Или той пак сам на себе си ще ги налага

Борисов винаги е "за". Бележит йесмен е той

Няма страшно! Лека-полека ще им дойде умът в главите. Как беше:"По -добре късно,отколкото никога"!

Ама, нали нашият Премиер ген. Бойко Борисов, вчера обеща да наложи санкции на Русия, казвайки: Префразирам - Майната и на нашата икономика, че стррда от тези санкции, при възможността да нашляпкаме Русия! Май, не му е толкова голям авторитета в ЕС, колкото го раздуваше преди дни, щом не наложи желаните от него санкции на Русия!

Не може брюкселските бюрократи да рещават за санкции Това трябва да става с референдуми Иначе не е демократично и нарушава правата на човека и нарушава еврогейските ценности

...""Имайки предвид ..... за това, ясно е, че стратегията на Русия е да отслаби ЕС", каза той"... - Идиота си е идиот....Това си е същинската стратегия, обаче на САЩ, и те я постигнаха на 100%. Европейските "лидери" са в положението на жабата в бавно загряващата се тенджера до пълното завиране на водата!

Русия да не влияе на процесите в Европа. А Щатите може, така ли?

ЗАПАДА СЕ ОПИТВА ДА ОТСЛАБИ РУСИЯ А ТЯ СЕ ЗАЩИТАВА.

Нашата Тиква е с болна тиква.

Лопатата се обърна.Тиквоний Велики,единствен и неповторим, каза ли вече че е против санкциите ,и че винаги е уважавал Русия,или още не се е отпуснал от оралния вакуум на задокеанските си шефове???

Русия е за пример ! Независима, горда, силна ! Тя не кляка на фашистките уса, как наште политпомияри !

Според Хенри Пол. Излиза, че ЕС е само удължената ръка на САЩ, жадуваща войни и американка хегемония.За Щатите Близкият Изток е само обект за разграбване, за да получат от него запасите му от нефт, продължава авторът. Според него, ЕС е въвлечен във всичко това като васален проект на САЩ и изпълнява функцията на пункт за прием на бежанци. При това Европа няма нито права, нито основания за всички необходими в дадената ситуация мерки. Всички членове на ЕС са суверенни държави, а всяка от тях поотделно не е вземала решение за приемане на потока от нелегални имигранти от далечни и чужди региони, отбелязва изданието. Ако Европа настоява най-голямата страна в света, т.е. Русия, да се въздържи от партньорска подкрепа на попадналия в опасност лидер на една държава и да спре да пречи на тези, които искат да му спретнат преврат, то по такъв начин ЕС проповядва хаос от името на всички страни-членки, убеден е авторът на статията.Остава само да чакаме и да наблюдаваме, коя от държавите от ЕС ще придобие достатъчно разум, за да оформи самостоятелните си изводи, пише изданието.Ако Европа не се възпротиви на амбициозния устрем на САЩ, а продължи да го подкрепя, то това е равносилно на отказ от принципите на законността и фактическа подкрепа на метежниците, подчертава авторът на статията. Уговорката, че в дадения случай става дума за Русия и затова е разрешена всяка форма на идиотизъм или война, не само е смешна, но и наивна, глупава, аполитична и престъпна, пише изданието.Както се подчертава в статията, Русия не е направила и не прави нищо лошо или осъдително. Асад помоли Русия за помощ в борбата срещу Ислямска държава, а Русия му даде подкрепа за разлика от САЩ и съюзниците им метежници, които само дестабилизират сирийската държава, защото Асад застана на пътя им, попреди на свободния достъп към източниците на нефт.Същият този ЕС стана толкова отвратителен, че му остана само един изход да се саморазпусне незабавно, резюмира изданието.

" Европо, блуднице Вавилонска, кръвнице Македонска да бидеш проклета и триклета. Немци и англичани, французи и италианци сакат да сме под робство " Това е изпял българският народ след Берлинския, а не Московския договор, който разпертушини България на 8 части.. Това е и заветът на прадедите ни. Какво търсим тогава ние в Европа ? Помощ ? Пари ? ЕС храни с обещания !

Сред американските васали в Европа се появиха и брожения. Не всички страни искат санкции срещу Русия, например, Италия, Испания, Гърция, Чехия, Словаткия. Русия наложи контрасанкции и тези страни губят милиарди. В Германияя най-богатпата страна, Бавария е против санкциите и имат договори с Русия, които въобще не ги прекратяват.

Само болен мозък може да помисли, че със санкции Крим ще стане неруски, или ще така ще спаси чалмите в Алепо. Omnium malorum stultitia est mater - Глупостта е майка на всички беди

Аз се чудя защо Путин ги търпи да му налагат санкции,а не им наложи и той санкции?

добре де, Бай Хуй нали каза, че иска по-тежки санкции.

Още един удар по Б.Х.й? И санкции срещу Русия няма да има Цецка, кандидатката на БОСТАН явно излезе по-права от шефа си.

Така е, защото Цецка не крие, че е била комунист, а бай Бойко (май друго беше) крие. Все пак Цецка е по-честна и по-умна от него!

Лидерите на Е.С са в пъти по-големи Тоталитаристи от онези от едно време , лаят защото друго не могат насаждат правила ама те се облагодетелстват свръх много примери Ромпой и Барозо - получили несметни пари за несвършена работа и то на Изпроводяк . Всички до един мошеници назначили и такива за парлама като Евродепутатите от който Файда няма никаква . Само власт в ръцете им и заплахи от Русия са им в главите защото иначе с нищо друго не могат да се задържат на власт . Да ви пикая на Гейските ценности , да пикая и на лъжливата Демокрация ! Синя Гадна върхушка по -лоша от онази от едни време ...

живял съм и в "ония години" и мога да твърдя, че бай-тошовите комуняги бяха чавдарчета в сравнение със сегашните нео-болшевики. срастването на властта с орг. престъпност било мафия, а срастването на властта с концерните и банките, които избягват от данъци за милиарди се нарича ек.

"Имайки предвид примерите за това, ясно е, че стратегията на Русия е да отслаби ЕС", каза туск. аз като гледам какви ги вършат комсомолките и нео-болшевиките по "върховете" на Европа и си казвам, че дори туск няма как да не е част от тази стратегия за отслабване на ес. слаби политици без топки, подчинение на обама и клинтън - слаба европа. това е толкоз просто и логично!

а след сета и ттип - европа въобще няма да я има, като такава. голдмън сакс ще управлява официално, а не само чрез нпо-тата. тогава ще трябва да се запише така: неавтономна американска провинция - европа.

европИдалите ем ги боли ем ги сърби...ама знаят че мечката кат им настъпи ташаците мноу боли и затва само се праят на яката работа))))

човек като чете коментарите остава с впечатлението че само руснаци четат този саит... еи, за няколко копеики всичко сте готови да продадете

щот вий за няколко цента сте големи спестовниц шъ знайш ...смешник нещастен!

Русофобите сте една шепа лакоми и безпринципни лекета.

Проблема на Европа ще изчезне само тогава, когато приобщят към ЕС и Русия, точно в тази насока трябва да работят днешните така наречени западни "политици" които обслужват Америка, иначе мира ще е в опасност и за вас самите!

Та нима вие господа малко нарушавахте взаимоотношенията си с Русия...на вас постоянно ви трябва враг, за да съществувате.Едно време комунистите си измисляха постонно врагове, а сега вие се превърнахте в комунисти!

Само приказки. Много дабре знаят че нищо не могат да направят на Русия. Вече 2 години санкции, и какво?

Тия от ЕС в ред ли са? Борисов даде "карт бланш", за санкции срещу Русия , те сега се инатят и го злепоставят!Има някой за таковане май....., може и Борисов да е .....пак не се е ориентирал!

абе кви санкиции бе кви пет лева.На срещата на нормандската четворка в Берлин ,Путин директно отиде на масата и седна заедно с един от съветниците си /мисля че беше накой си Сурков или нещо такова/, който е санкциониран има забрана за влизане в ЕС,а той директно седна на масата в Берлин.Муахаха и бабата и оня очилатко Оланд гледаха като телета и ни хък ни мък.

"Каква е истината? Русия и Сирия дадоха това затишие, за да могат западните инструктори (британски, френски, германски, холандски, белгийски, полски и разбира се щатски) да се изтеглят от Алепо. Само че техните възпитаници - сърцеядите ги арестуваха и държат като заложници, с които изнудват Запада да се намеси с армия в Сирия. Ама пък Запада намеси ли се, няма да може да крие жертвите си. Тогава всичките правителства на държавите от НАТО ще паднат."

Русия и пак Русия! Тя не ви е непослушен ученик в англосаксонкото сиропиталище - и слава Богу!!! Докато тя иска да има справедлив и свободен от англосаксонската чума свят - до тогава и светът ще има надежда за свободно бъдеше!!! Останалото е грабеж и англосаксонски лайна смърдящи в соц. нета Фейс-луд и Насраното пиле!!!

Там, където върлува "англосаксонската чума", например в ХонГ Конг хората живеят с 10 години повече, отколкото в социалистическия рай Китай, с безплатното здравеопазване и подредения живот. Същата чума върлува и в Ю. Корея - там населението живее 11,3 години по-дълго от същите тия корейци в Сев. Корея с десетте вида разрешени прически. Извода е: там, където вилнее ангосаксонската чума хората живеят по-дълго и щастливо, а там където е наложен руският рай - десетина години по-малко. Това е статистика, не празни лозунги, като на партийно на БСП събрание.

А бе Мериииии, нима не знаеш, че това е така, защото тези "АНГЛОСАКЦОНЦИ" от столетия и до днес ГРАБЯТ безмилостно народите на Африка, Латинска Америка, Азия и т.н.Това се нарича КОЛОНИАЛИЗЪМ И НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ!!!!!! И сега им е много мъчно , че на тази аванта идва КРАЙ!!!!!

Санкции не бяха наложени единствено благодарение на отказа на Матео Ренци. Всичките останали 27 премиера са били за санкции, включително и нашият. Той бил за санкциите, ако товя щяло да върне всичките на масата за преговори. Каква маса, какви преговори? Джихадистите в Сирия искат единствено власт за което обаче им пречи законно избраният президент Асад. Тук възможност за преговори няма. Само бой по главорезите.

P.S. Ренци в продължение на 9 часа се е опитвал да откаже другите от налагането на санкциите. В един момент заплашил че ще напусне Брюксел. Меркел, Оланд и Мей в последния момент на срещата се опитали отново да пробутат санкциите в решението, но не се получило.

и меркел, и оланд, и мей са политически трупове. но докрай ще се опитват да създават проблеми.

Слава на РИМ! Римляните показаха че мислят по-трезво от трансмасоните и българските им подлоги!

Тия от евросъюза луди ли са?! Бойко каза, че трябват още санкции, те се правят на глухи. Ами ако Байhuj изпрати на западните лидери СИК, нали и НАТО няма да може да ги отърве!

е, поне ние българите добре знаем как евротъргашите винаги забиват нож в гърба на Русия когато тя вземе да млати чалмите! едно време го изпитахме на собствен гръб през Кримската война, заради която трябваше да пъшкаме от кеф под 'турското присъствие' още 30 години.

Тези дрънкат едни и същи безмисленни простотии, всеки пък като се съберат. Дори конгресите на БКП бяха по-интересни ...

Най-странното е защо ЕС продължава да се занимана с Русия-установи се ,че Путин и Русия са виновни за всичко,наложиха най-различни санкции на хора и организации,трябва да престанат за са занимават с Путин и Русия!Да,ама не -все това им е в устата,всяка четвърта или пета дума е Путин и Русия.А колко струват санкциите Путин показа с едно действие на срещата в Берлин -на масата,на която седят Оланд,Меркел,външните министри,Путин е поканил да седне Владислав Сурков,неговия помощник,за когото има забрана да влиза в ЕС!?И Оланд, и Меркел са го преглътнали без звук...е на другия ден немската преса е в ярост!?А какво казват руснаците по форумите -добре ,че бяха санкциите,за да разберем,че нашите ябълки,домати и краставици са по-вкусни от вносните...!?

Абе то си стана гербаджийска работа- днеска има, утре няма...Идиот до идиота

ЕС е колония на ФАЩ, няма собствена политика, няма собствена армия, няма ценности, няма реални измерения във вида в който е в момента..Това е една западаща организация , която ще повлече със себе си всички членуващи държави.Англичаните навреме се светнаха...

За съжаление на ЕС те са безсилни срещу Русия и вече няма какви санкции да приложат и въобще каквото и да било.Каквото наложили - наложили и сами пострадали от това.Русия е самодостатъчна и има всичко и има с кой да сътрудничи.Западът също не е еднороден, там доста държави, които против санкции и против ялова политика на ЕС.Там има сериозни проблеми да се справят отначало с тях.Потокът на мигратните най-вече от Африка не се намаля, забелязан спад на нивото на живота на средната класа там, има проблеми в икономиката, увеличава се недоволство на населението.Да гледат своите кирливи ризи.

Това беше очевидно за всеки нормален човек!

един СЛУГА няма начин да осъзнае ,че го използват и могат да му правят ,каквото си поискат ...грешката на путин е,че не разбира до колко запада е фалшив и лицемерен ,а такива "хора"е желателно да бъдат избягвани като дявола. моят Господар е много високо ,нито на изток,нито на запад ,неговата слава ще бъде вечна и справедлива ! Нека Господ да опази България ,не за тези,които я предават,а за тези,които я обичат !!!Амин !

санкции заради "жестокостите" на Русия в Сирия.... А някакви санкции заради жестокостите на терористите в Сирия? Например да им блокирате сметките в западни банки или интернета поне, а?

Борисоооов ... Борисоов, съзнаваш ли изобщо какво правиш ... подлого миризлива .... РОДИНАТА ти е тук в ЕВРОПА ... не е зад океана, Борисов .... или бъркам ...

Ако във всички американски и европейски изявления заменим думата "ценности" с "интереси", нещата си идват на мястото. А "европейските ценности" са смехотворен пиар, защото ако попиташ някого какви са, аджеба, тия ценности, освен да те нарекат путинофил, друго не можеш да чуеш. Много прилича на светлите комунистически идеали, с които облъчваха моето поколение на младини. Затова сега, на старини, същата простотия и главозамаяна претенция ми идва в повече.

не си прав - ето ти пример за евро-ценностите: "Гей двойка от българка и датчанка се пребори за правото си да извади български акт за раждане на сина си"

А без такива моляви се след като нашия най голям ''демократ'' заяви че трябва да се налагат заради това че Русия обърква сметките на менторите му

Клуба на куците пилета/Гей 7/ моли за санкции, иска някой да му помогне да се досамоубие

Настоявайки Русия да прекрати подкрепата си към на законния президент на Сирия и да не се докосва до неговите противници, ЕС предава собствените си демократични ценности и застава на страната на метежниците срещу легитимната държавна власт. Самата същност на ЕС е вече дотолкова изкривена от САЩ, че той заслужава само едно: пълно и незабавно саморазпускане, пише австрийското издание Contra Magazin.Европейският съюз няма собствен суверенитет, същността му вече е дотолкова изкривена, че той се превърна във военен партньор на САЩ, пише австрийското издание. В момента ЕС изисква Русия да прекрати подкрепата си за правителството на Асад в Сирия и да преглътне военната кампания на опозицията там срещу сирийския президент.Това означава, че ЕС фактически подкрепя метежниците, които са срещу законно избрания президент на страната. С това ЕС застава на страната на враговете на държавата и избира антидемократичната алтернатива за развитието й, пояснява изданието. Башар Асад бе избран с мнозинство от сирийския народ.Тогава защо той трябва да си тръгне?, недоумява авторът на статията Хенри Пол.И кой може да вземе решение по следния въпрос: трябва ли избраният държавен глава да остане на поста си или трябва да го напусне ЕС или може би САЩ?, пита изданието.Политиката на абсолютно доминиране на САЩ е престъпна за света, осъдителна и недостойна, тя противоречи на всички правила на ООН и е насочена срещу хората от целия свят, твърди Хенри Пол. САЩ бомбардират цялата планета, част по част, защото те се смятат за избран народ и за изключителна държава, затова са със самочувствието, че единствено те имат право да господстват над света и да изпращат на Оня свят милиони животи, пише изданието. Идеята за това престъпно доминиране се предаде и на ЕС, който се държи като европейски брачен партньор на САЩ, забравяйки, че самият той за Вашингтон НЕ Е равноправен партньор, а напълно зависим васал, подчертава изданието.

Би ли ми пояснил в светлината на това, което си написал какво е отношението ти към партизанското движение 41-44, което по същество е въоръжена борба срещу законно избраните на България правителства на Б.Филов, Д.Божилов и И.Багрянов? Защо те да са нямали право да преследват и убиват въоръжени хора, подкрепяни от чужда държава чиято цел е била да свалят законно избраното правителство на България. И към "Народния съд" след това?

Отношението ми е комплексно-положително, а колкото до народния съд също така.При това в България ,като цяло въпреки рева , който се надава има някъде към 1900 смъртни присъди , а в Белгия/символ на демокрацията/ , която е съизмерима по население с нас са разстреляни и обесени някъде към 20 000 колаборационисти , а в Норвегия май и повече

Значи не само полякините ,а и поляците го можели онова меко кацане на руския .................Браво!!Ще ви има !!

бокоІІбългароубиец пак сгафи , абе като си глупав поне си трай по_няма да личи що се изхвърляш като.....

Тия па... не са ли чували че каквото повикало такова се обадило;)

Колкото Противоракетния щит в Полша е за защита от Севернокорейските ракети, толкова Русия има за цел да дестабилизира някой. Същата пишмян логика.