Критичен ден за руската рубла

Руската рубла отново започна да поевтинява, като доларът и еврото достигнаха нови рекордни стойности. От РЦБ определиха ситуацията като "критична".

Обратно в новината

Коментари - Критичен ден за руската рубла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

na kukovo lqto

Чета и не вярвам на очите си. Хора,опомнете се... Колко от вас са ходили в РУСИЯ? Защо четете това,което тук се пише... Защо никой не писа за това,че в резултат на санкциите няколко завода във Франция и Англия са пред фалит ,защото не могат да търгуват с Русия и в момента търсят начини чрез страна извън ЕС - Швейцария да изнасят за Русия.. Как не разбрахте, че всъщност Русия са най-големият консуматор и целият ЕС преди изнасяха за тях... България в момента е най-пострадала от тези санкции ,защото сирене, мляко, кашкавал, вино , коняк - нищо не може да се изнася, а това означава съкращения на работници и още по-голяма безработица... Колкото до Русия - те ще се оправят,защото имат прекалено много земни ресурси . В момента отправят поглед на Изток и подписват договори с Япония, Корея, Китай... Масово в момента в Русия се купуват нови корейски и японски автомобили на лизинг като Хонда, Нисан, Сузуки, субару и грейт уол... Световни гиганти като БМВ И МЕРЦЕДЕС И АУДИ реват, че нямат обороти и ще фалират ,заради санкциите от ЕС... В крайна сметка ЕС ще бъдат принудени сами да смъкнат санкциите, защото няма къде да изнасят продукцията, друг е въпроса тогава дали Русия ще благоволи да купува от тях предвид, че вече има договори за много по-изгодни условия от страни от АЗИЯ.... Колкото до янките, които вие всички толкова много харесвате и чиято икономика е един балон крепящ се на финансите на Китай Ще стане интересно ако в един прекрасен момент КИТАЙ си поискат парите , тогава чичо САМ какво ще прави ? Жалко за нас българите , защото ние сме най-потърпевши от целият този цирк и от всичките тези санкции към РУСИЯ.

Абе руснаците поеха по нанадолнището. Каквото и да става - връщане назад не може да има. В най-добрия случай ще обеднеят с по 50-60%. И това само за броени седмици. А догодина...

къде сте вие всички, с какво ви плащат сега. рубли разбира се. ще умра от смях - станахте всички милионери.

Ето тук се намеква за какво става дума, ама трябва да се разбира тази материя Откровение 13:9. Ако има човек ухо нека слуша. 10. Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит. Тука е нужно търпението и вярата на светиите. 11. И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей. 12. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла. 13. И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. 14. И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. 15. И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. 16. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17. за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 18. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Интересно - всички пишат за Русия!! А за САЩ- как повлиява падането на цената на петрола се мълчи!!САЩ е само до 2010 год -14131,0 млрд. $, а прогноза до 2014 год -23532,0 млрд. $ ..,като Външни кредитори на САЩ по списък са -1. Китай -1159,8 млрд. $...9.Русия -115,2 млрд. $.. и т.н..Нали са умнички САЩ..защо не говорите за тяхната загуба....не е само Русия!!!!!???

Като изреждаш тези цифри, какво си разбрал от тях? Доларът се засилва, а рублата колабира - това са фактите. А за държавния дълг на САЩ аз не мисля, има кой да го плаща. Аз мисля за българския държавен дълг - дето от взетите милиарди нищо не видяха хората, а децата им ще ги връщат. Те ти "умничък"...

за рублата се вика и кряка до небето, а за левчето що мълчат Боковите лакеи

Този филм сме го гледали вьв Бьлгария при финансовия червен "експерт" Виденов!!! Русия я чака хиперинфлация, купони, народни бунтове..... Вьв Бьлгария тогава горя народното сьбрание, в русия не е ясно какво....... Едно е ясно-с тази бетонна комунистическа кратуна полковник от КГБ путлер русия не я чака нищо добро...... Колкото по-бьрзо го изритат руснаците, толкова по-бьрзо ще започне стабилизирането на страната им.....

Ако Русия се срути това ще е половината решение на глобалния проблем.Западен Израел -САЩ също трябва да е в кереча и тогава може да се надяваме на нещо.Иначе целия сват ще бъде джиткан от едните към другите.И Рашините и краварите знаят само като Дядо Поп-дай.

пий си хапчетата бе човек, вече си се запенил и е вредно по Коледа, пишеш несвързани неща, не си добре тази сутрин

Русия е свободна шансовете и за просперитет са добри. Има доста хора на който това не им се харесва и водят сериозна война по всички фронтове. Да му мисли България - превърната в жалка американска колония.

Като беше руска, по-малко жалка ли беше?

Балхария, както казваше Леонид Илич, и досега си е руска колония, като се има предвид, къде е корена на мафията (ДС/КГБ), която управлява в България. Има да мечтаете да станете "жалка американска колония" с 625 долара минимална социална пенсия.

Нали сега разбирате, въпреки, че е трябвало да го разберете много отдавна, какво значи КОЛОС НА ГЛИНЕНИ КРАКА!!!

Къде са сега кремълските истерични тролове да се дерат да ми обясняват как САЩ загиват и как отчаяно печатат безполезните хартийки, наречени "долари" и как КНР ги "притежава" а Русия и Китай сега вече ще си търгуват "директно" с рубли и юани и прочиее безумици, и как вече всичко е "многополюсно" и Русия е велика, щото Путин е гол до кръста, а "Обамата" е "бонго-монго" или не знам какво там беше... По 2000 коментара правеха за Украина, а сега къде са?

ресурсите,които се купуват с хартийките,а те са именно такива...какво би могъл да си купиш примерна с 1000лв от преди деноминацията. Ако се стигне да крайности руснаците притежават всичко необходимо да са си самодостатъчни. Материалния просперитет който би довела така наречената демокрация е всъщност една илюзия защото дори само китайците не могат да заживеят по западния стандарт тъй като ще им трябват ресурсите на още няколко планети като Земята..........всичко свързано с парите е някакъв вид спекула

Сигурно нашата 1 стотинка е по ценна от 1 рубла

А дали това е от значение за такива като теб с 10 лева (максимум) в джоба?

по-скоро наши 2 ст. = 1 рубла,тъй като видях,че 1евро = 100 рубли!, т.е. 1 рубла = 1 евроцент = 2 стотинки!

Вчера ми подариха монета от 10 рубли, металът казаха, струвал повече. Приличат на нашия 1 лв. малко са по-големи.

Раша никога не е толкова силна или толкова слаба, колкото изглежда....

Също като балона.

Не мога да проумея такава огромна страна такива умове и такъв велик шовинизъм!!Добре американците са гадове европейците мръсници ами вие господа офицери???Хайде ние сме никой малка зависима страна дали от вас или от тях всетая!!!Ама вие да допуснете една империя да фалира просто нямам думи!!Петрол имате газ имате армия имате оръжия за целия китайски народ и кво нищо !!!Слушах Медведев братя руси дръжте парите си в рубли!!!Абе тоя къде живее на луната?? Аз искам Русия да се стабилизира защото другото е война друго не им остава избирт противник и започват те това могат най добре!! Вчера се върна приятел от Русия бил нагости!!Вика ми тези само за война говарят с мръсните американци и европейци!!!Всеки ден цените се вдигат....ужас опашки пред ченча обръщах си вика на ден по 50 евро за десет дена стана ужас!!!Всички са настръхнали и чакат война!!!!Всички са полудели!!!Не искам да си представя какво може да стане!!

Не ни слушат, правят се на голямата работа, това им е проблема на путинистите. Не можеш да дадеш, по лесно е да им вземеш.

Така е! И аз имам една рускиня позната, направо е изтрещяла, изпада в истерия от собствения си болен до лудост шовинизъм, една несрещана мания за величие ги тресе огромната част от всички руснаци и целият свят им е крив,че са една слаба и болна икономика! Огромната територия нищо не значи вече,поне не и след Втората световна война! Огромната империя само на вид, на площ, но реално слаба икономика с БВП колкото на една Холандия! И само за 3 месеца санкции я размазаха до катастрофа! А тази империя, Русия, притежава най-богатите природни ресурси в света,а почти най-бедбия народ в света! Руснаците не разбраха,че вече живеем в друго време и вечно да се връщат към Хитлер и как са го победили не е същото да водиш тежка икономическа война с целия свят,която не е блиц-криг,а ще продължи години - толкова,колкото другата Империя на злото реши! Но това е същото Холандия да обяви война на целия свят - това е Русия днес! Само с дрънкане на оръжие няма да стане! А вече е твърде късно ударно за 2-3 години да въвеждат висши технологии във всички сфери на своята икономика!Краят на Русия идва! Това е!

Сега се видя съвсем ясно коло е"велика" Русия. Е, може би няма да се стигне до канибализъм акто сед велиата Победа над Германия, но Русия я чакат тежки времена. Ако Русия беше нормална държава в такава ситуация веднага щеше да получи помощ от други нормални държави. И нещата щяха да останат под контрол. Но ако Русия беше наистина нормална държава нямаше да харчи безумни пари в една надпревара във въоръжаването в която тя нама ниакъв шанс. Каква е разликата между Русия и Саудитска Арабия. Докато Русия харчи луди пари за абсолютно ненужни работи, Саудитска Арабия трупа резерви. И инвестира в перспективни проекти. От какво се бои Русия? Да не би да ги окупират? Кой? САЩ? Едва ли, ако е нужно те по-скоро ще ги купят. както навремето са купили Аляска. Германия, Япония? Ами че те не искат да ги окупират. Те ще им вземат паричките с търговски похвати. Китай? Да, единсвенат реалназапаха за Русия е Китай.От една страна Китай става икономически гигант, от друга - ма нужда от суровин, от трета - има нужда от жизнено пространство.И четвърто, но не последно - има обща граница с Русия. Няма никакво съмнение че в момента Русия е жертва на координирани действия. И не санкциите са толкова виниовни, колкото създадената икономическа конюнктура. По същия начин беше съсипан СССР. По същия начин може да бъде съсипана всяка държава, която разчита на доходи само от суровини. Имат ли САЩ пръст в цялата тази работа. Имат, и то даже среден пръст. Среден пръст наврян в диника на др. Путин. Просто резултатите са надминали даже и техните очаквания

че ще бъдем освободенаи още един път от дивия каптитализъм-обществото с металните решетки,с търсещите храна в кофите за смет,болно и затъпяващо пълно със страх,убииства и самоубииства. Драскачи,не берете грижа за ВЕЛИКАТА РУСИЯ,а по добре оценявайте калта в която се намираме.

живееш на много лошо място . имам идея , дано я възприемеш . вместо да идват пак да ни " освобождават " , вземи всички фили и си идете във федерацията , живейте си в прекрасната велика и тнт. , а нас оставете да си вегетираме тук ! и не се връщайте . никога !

на по.рани дедковци, унижаващи се да пишат по АМЕРИКАНСКА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА за кампутър

време е сега руската дума да реши да върне молдова на румъния а северна добруджа на българия

Другите са драскачи, а ти какъв си, писател? Та нали това ти го казвахме на ТЕБЕ, докато беше зает да плюеш по ХАМЕРИКАНЦИТЕ: не бери грижа за НАЙ-МОЩНАТА ИКОНОМИКА НА СВЕТА - АМЕРИКАНСКАТА, а си гледай собствените парцали...

че ще бъдем освободенаи още един път от дивия каптитализъм-обществото с металните решетки,с търсещите храна в кофите за смет,болно и затъпяващо пълно със страх,убииства и самоубииства. Драскачи,не берете грижа за ВЕЛИКАТА РУСИЯ,а по добре оценявайте калта в която се намираме.

Точен си

Да видим, теб какво ще измислят за да те цунзурират, братко по акъл.

Не знам какво ви мирише, ама "вие" тука по миризмата личи, че сте един и същ човек, и страдате от една и съща болест. Жалко, че рублевата ви пенсия се срина, та кофите са смет ще ви станат скоро много познати...

Докато цената не петрола пада няма да има спасение за рублата. Има предположения че догодина Русия ще има по-големи затруднения и оцеляването и е заложено на карта.

Докато лаете,дупедавци от "КЛОАКА",рублата я хвана критическата,май?!

На плюещите само ще ви кажа да си гледате във вашата паничка.Не е нормално колонията на сащ с приватизиран 99% бизнес да злорадства и да дава некомпетентно мнение за ситуацията в Русия.Аз лично се опитвам да разработя магазинчето си обаче големите фирми които се намърдаха в България през последните 10-15г. унищожиха малкия и средния бизнес.Така наречените инвеститори които ограбват народа и не плащат почти нищо на държавата.Та сега сте седнали да плюете.2 Крим никога не е бил украински той си е бил част от русия и преди няколко месеца русия реши да си вземе подаръка обратно.И само не ми казвайте че ако нямахте безгръбначни управляващи нямаше да сторите същото с македония които ви крадат историята и ви се подиграват в лицата ;).3 В украйна сега на власт са нацисти които в одеса преди няколко месеца убиха и ижгориха бременни жени а полицията стреляше по хората които се опитваха да избягат от пламъците!Тази "свобода" ли защитавате вие и вашите "приятели" от сащ които ви бомбардираха столицата през 1943-1944 и загинаха 100000 мирни жители.4 Руския народ в този момент подкрепя Путин още по силно!

не теряй надежду

Или просто увреден мозък?

Без майтап, не се ли усещаш колко си глупав??? Рублата станала една евростотинка, щото "нацистите" в Украйна "горели" "бременни жени". Брато, ти си луд!

путин и медведев лично ще прокопаят тръби до браЦка куба, бразилия, юар, а даже като анексират аляска и канада ще снабдяват и сащ. А като свърши газот у тях ще докарат с тръби и от марс. Къде сте петоколонници, НАЛИ ВСЕ БЯХМЕ НА ГРЕШНАТА СТРАНА??? АЙДЕ МАРШ ЗА ТАПЕТИ И ТХ В МУЖИКИЯ.

соросоидни урудоидни кривоаналести... що за обиди са това? не намирам за основателно да цензурирате коментара ми

не само за обиди се скрива коментар. прочети правилата на форума. най-долу с червен линк. после си отговори сам щото немога да ти го прочета коментара

спам? спам? посочването на връзката между текущата валутна война срещу рублата и валутната война предшустваща Първата Световна Война срещу марката не е по темата за обезценката на рублата? .... Някой има доста да почете преди да модерира такива теми, май....

рублата си е рубла, а извън Русия не ме интересува!

Оптимизъм по руски :) Аиде удари още една водка :)

... така каза м-р Путин, само че, срива на рублата повлича страшно много негативни последици за икономиката на Рассия и те не се свеждат само до обезценяване на доходите... започват фалити на бизнеса внасящ стоки, на бизнес зависещ от внос на машини, съоръжения и резервни части към тях....

Беше подполковник. Ако ще го разжалват - за такива престъпления трябва до долу и военен съд!

Ето защо не трябва да се държиш надменно, като Медведев! Сега ще ни обвини ли, че сме "лош пример" и за рублата?

Ми то си е така. Справка - Жан Виденов.

Да, вярно е. От тази криза Русия наистина ще излезе по- силна, но трябва да се измете прогнилата върхушка, която в момента управлява. Това трябва да го стори руският народ, който ще плаща за налудничавата мания за вебичие на Путин.

Ситуацията е критична. Само допреди една година, дори и в най-лошите си кошмари, не бихме могли да си представим такова нещо, допълни той." Само до преди една година Крим не беше анексиран...

Поевтиняването на рублата може да се счита като вид ембарго на вноса на западни стоки в Русия, нещо, което запада най много ще пострада. Руснаците си имат всичко, стоките им по магазините са им в рубли, така че тях бълха ги ухапала.

твоите слова са мехлем за безкрайната руска душа . и путин ще заспи доволен , от перспективите които ти начерта .

кажи го това на хората с импотеки или тези с малки бизнеси които не са под крилото на Путин . при лихва от 17% на година и обезценка на рублата от 2% на ден всички бизнеси освен спекулата замират. Този филм вече сме го гледали по времето на Виденов а на Руснаците им предстой да видят втора серия на същия сериял.

Първо 17 % е мнооого далече от 300 % Второ, в Русия в момента е толкова евтино, че фирмите няма да могат да смогнат от износ - това допълнително ще подбие западните пазари. Трето - БРИКС е три милиарда - място за пласиране на продукция - колкото щеш.

Хахахах ама денонощно ли сте тук да разсмивате? Сега пък и това било нарочно! Ей значи, ходи да го обясняваш на паникьосаните руснаци, които от една седмица пазаруват като за последно! После ще се обясни, че в Русия се спират другте валути и доларите и еврото ще се обменят само в държавни банки, после следва национализация и народен съд за мрънкащите и интелигенцията, а накрая нова стена по границата!!!

Никаква паника няма, ако следиш новините, ще видиш че опашки пред банките за долари няма !

Червените кухи лейки очевидно прокарват нова опорна точка - проблема е извън русия. На другарите с дебели банкови сметки хич не им пука за сегашната ситуация. Цирка игран 25 години в тази държава не може да е вечен а и очевидно е неизгоден за хората с много пари. Демек, едно яко сътресение на държавата, прехвърляне на вината към запада, повдигане на националното самочувствие на редовия руснак с изпелнението в Крим и след около 30 години децата им ще са номер едно, другари! Обаче, много микроби ще умрат до тогава, другари, а и ватенките ще го издухат!

Извън темата за правите и кривите тук се очертава нещо много интересно за наблюдение. Светът (особено на Запад) пищи от наклоностите към дефлация, в същото време се прилагат мерки пораждащи инфлация при "врага" и увеличаващи дефлационния натиск у дома. Моментът е изключително неподходящ за такова действие и това повдига още въпроси - какво уплаши толкова американската върхушка, че да поема такъв риск? Дори огромни планове в Уркайна не оправдават тоя риск, ако не сте идиоти подвикващи като хохли "слава" ще се позамислите за себе си като част от коалицията, която посяга към отчаяни средства.

явно знаеш ! сподели го с нас .

Уплаши ги това че оскубаната мечка тръгна да търси мед из Европа и заграби чужди земи . Сега е момента да се сложи на диета звяра докато пак започнат да му се броят ребрата и после да му се направи по здрава клетка .

Докато окончателно не се елиминира доларът като световна валута винаги ще има опасност от опити на хамериката да правят мизерии. Просто страните от БРИКС и останалия свят трябва да побързат с създаването на банки без долари, този процес е вече започнал. Когато това стане факт, това ще означава края на хамерика.

ако всичките фили повтаряте БРИСК , БРИКС едновременно в продължение на три денонощия , може и федерацията да не се скапе окончателно ! успех ви желая .

Няма как БРИКС да не се отчита като световен фактор. Тази 3 милиардна коалиция е най мощната икономика в света, пред която хамерика е джудже.

Без западни кредити и технологии россия е кръгла нула...джуджан ги загроби само за 9 месеца

Единственото което хамерика произвежда е пари - тук си прав. За технологиите - не е така, всичко се произвежда в комунистически Китай и изтока. Елиминира ли се долара като световна валута - с хамерика е свършено.

брикс , брикс , брикс , и тнт .

ти му викаш технологии , то ти вика китай . титай са производители ! без западните технологии са като руската федерация без тексако и шел ! още носят вода в дървено ведро . и китай и федерацията .

метала за направата на една рубла сигурно вече стува повече от самата нея. Путин се накъса да печата хартиики последните месеци. От къде ли ни е познато това? пъро се печатат пари, после се вдига лихвения процент, а накрая се "изнася зърното "

humfry

Ако се абстрахираме от 90% от коментарите, които без да ги чета съм сигурен, че са абсолютен и безсмислен бълвоч, и ако вземем за пример скорошните ситуации с КТБ и ПИБ, както и падането/покачването на цените на петрола, както и закона за банките, който е с цел да ги пази от подобни сценарии, ще видим наистина глобален изкуствен заговор срещу руската икономика. Като се има предвид, че цените по борсите се определят основно от добри и лоши новини, спекулации и подобни, и че определени правителства и разни служби имат голямо влияние там, то нещата добиват още по-ясен характер. Не знам колко хора се замислят колко бутафорна система за машинации е това. Довчера петрола свършаваше, идваше края на света, цената му растеше постоянно нагоре, а само за 2 месеца падна с 50% заради нищо. По-точно защото там някъде някой нареди да стане така. Друго обяснение имате ли?

има крим и украина !

А можеше ли да е обратното? русия да налага санкции а запада да се обезценява! За почти 30 години държава с огромна площ и ресурси не успя да построи силна икономика. Санкциите нямаха да имат никакъв смисъл ако русия беше силна икономически, ама не е. За сегашната ситуация са си виновни руснаците, до последната ватенка.

Почти 100!!!

заговор или не спестяванията на Руснаците се изпариха за един месец. Виденова зима ги чака Руснаците а с при 17% лихва върви прави бизнес ако можеш.

До три месеца Долара ще е 3000 Рубли и после следва въстанието на Иванушка Глупака.

Братя русофилистици. Далаверата е голяма. 17%... моля обръщайте си смрадливите евро и долари в чиста руска валута и ги влагайте в руски банки. Да живее Жан Путинов....

садист !

не бе ... русофилски оптимист ! Той волен за това ли не се е появявал скоро - менка евро за рубли та да лапне лихвата :)

1 $ - 80 рубли 1Евро - 100 рубли Честито леваци !

:) link

ДНЕС Е ХАНУКА! ВЪСТАНИЕТО НА МАКАВЕИТЕ! ВЪСТАНИЕТО НА РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ! ЩЕ УСПЕЯТ ЛИ ДА УНИЩОЖАТ РУСИЯ ИЛИ НЕ?! УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ПОЧТИ СА УСПЯЛИ! ШАНСОВЕТЕ НА ЯСТРЕБИТЕ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО СА НИЩОЖНИ, КОЕТО РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е ЖАЛКО!

Великата бензиностанция катастрофира челно . Мурзилките ги няма на работа - навярно обръщат шумата в долари...

Историята е доказала - каквото и да се случи - Русия ще просъшествува в ъв вековете, така, че по- спокойно и по балансирано да реагираме на това което става, а между впрочем уместно е да помислим за "Сатана", "Булава" и т.н... да и за т.н. "Иван" - 100 мгт. еквивалент.Така просто за илюстрация...

Мда - пак опираме до "Хотят ли русские войны" И като се замисля си прав- срещу глада, недоимъка, цензурата, терора, инфлецията единственото, което може да сплоти народа е "общият враг". Страшно....

петрович , писна ми да го пиша ! руската империя нещастна е създадена от ония изр..од иван грозни преди около 650 г . виж си там точната дата . винаги се е стремила към европа и никога няма да дойде тук ! тук не е за крепостни !

този път бъркаш .не е преди 650 години а преди 463 , в 1547 г .

колко века каза че е просъществувала Русия до сега?

пет и половина

Да мисли Путин, че дъщерите му са в Холандия. Хайде да видим ще им пусне ли "Булава"?

Скоро разменната монета в русия ще е шепа суров петрол срещу 20 грама водка!

и кво? руснаците може и да си го преместят. и кво от това?

ТИ НАИСТИНА ЛИ НЕ РАЗБИРАШ ЧЕ ТО НЕ ОСТАНА КАКВО ДА МЕСТЯТ БЕ!???СЛЕД ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА РУСИЯ Е КАТО ЕВНУСИТЕ В ХАРЕМИТЕ БЕ!!!

а ние у бг-то имаме ли какво да местим? или свикнахме само да ни го наместват? а, европеецо?

Те и други са си мислели така навремето! Пък Раша си е там и е пълна с руснаци!

.......и кво вика. Ми нищо, то дали ще си много гладен или по-малко гладен няма голяма разлика!

сигурен си ?! той гладът е по силен от токът . има много пиян и по пиян но гладен си е гладен !

Освен гейската си осанка май Жан Виденов и Путин имат още нещп общо :) ха ха ха... ама руснаците са балъци като нашите... ще им заминат всички спестявания. Следва обръщане на рублата 1:1000.... от каде ли е познато...

Сега следва взимането на кредити и продаване на активи за избягване на фалит - познайте какви ще са лихвите по новите кредити които Русия ще плаща? Сметката ще става по скъпа и по скъпа накрая при масово недоволство и безредици никой няма да иска да дава кредити и единственото което ме притеснява е ядрения бутон и се надявам в хаоса които предстои в Москва да надделее разума

Добре мислиш! Но за бутона не знам..... :) Като гледам Путин, като му чета CV-то :) , ако и другарчетата му са като него..... ...и май това е целта. Финално. Някой първи да натисне кочето.

сблъсака е много по сериозен,и победители няма да има ! залога е новя световен ред и въвеждане само на електронно плащане!приема разплащания и извършва разплащания само в злато ,на ниски нива ,между гражданите сребърни и медни монети,света е съществувал така хиляди години!това ще е наи сериозния удар срешту новия световен ред-които ни подготвя електронно разплащане,посредством чипове на ръцете напишете в гоогле мондех и гледаите

Русначе надушваме тук пак ...ш и т в България използваме щ !

ЗАЩОТО ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ РУСНАЦИТЕ КОИТО КУПИХА ИМОТИ ТУК ПРОСТО БЯГАТ ОТ АЗИАТСКАТА ДИВОТИЯ ПО ЗЕМИТЕ ИМ КОЯТО НЕ Е ЯСНО КОГА ЩЕ ДОНЕСЕ СМЪРТ ЗАЩОТО С МИЗЕРИЯТА СА СВИКНАЛИ!

Някой може ли да ми обясни, но аргументирано, а не с лозунги, каква е причината за тоя срив на рублата? Колкото и да си мисля, спада на цената на петрола може малко да повлияе, но това е явление в целия свят - и по тази логика би трябвало и саудитския риал, и кувейтския динар, и други валути също да девалвират, също и щатския долар - защото това е най вече удар срещу шистовия петрол, да се произвежда под себестойността си... А незнайно защо долара поскъпва без САЩ да бележат някакво впечатляващо икономическо развитие... Санкциите срещу Русия.... да, може да имат някакъв ефект... но това което не се внася вече от запад, се внася от Китай и други държави... В същото време руската икономика и промишленост работи както и преди 1 година... реални икономически фактори за това няма.... тогава защо имаме такъв срив?

Курсът на валутите отдавна не се определя от икономически показатели.Отдавна още в далечната 1972 няма еквивалент на златото.Събират се някъде в Хонг Конг или в Лондон група хора и решават курса на валутата. Така стоят нещата.

долара не поскъпва ! той си е той . затова и другите валути си са на нормалните нива . рублата се обезценява , защото държавите от които зависи световният пазар , не искат да си играят с путин , защото не спазва правилата . когато русия се справи с путин и имперските му амбиции нещата ще си идат на мястото

ако е така, и другите валути са си на нормалното ниво, защо тогава българския лев поевтинява спрямо долара? нали всички останали валути са си все така?

Скоро ще разберем. Търпение.

Първият епизод се казваше "Нагъзването", вторият ще се нарича "Нагъзването 2" или "Нагъзването Продължава". Ха-ха, то не е за смях като си помисля какво ги чака горките хора, но какво да се прави прост народ - прости политици!

делянчо , да си беше легнал , синко .

Ти нали си от умния народ при умните политици! Какво те интересува?

Делян

Моят народ поне е бил 40 години под робство, докато руският е бил 70 години. Не казвам че тези 30 години разлика са ни направили по-умни, но не може да няма разлика, това е едно цяло поколение пропуснало тъпизмът-комунизъм