Тръмп нареди Русия и Китай сред заплахите за САЩ

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че САЩ са "в нова ера на съревнование" на световната сцена. Русия и Китай бяха обявени за конкуренти и ревизионисти.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп нареди Русия и Китай сред заплахите за САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тръмп вече гризна дръвцето: Боинг прокара чрез него в U.S. International Trade Commission (ITC) канадските самолети на Бомбариер CSeriesконкурент на B737max? да се облагат с високо мито, обвинявайки канадците че субсидират проекта. Канада от своя страна изключи Боинг като участник в конкурса за 77 нови изтребителя на стойност около 15 милиарда долара. Великобритания, където се намират част от заводите на Бомбардиер за CSeries, предупреди също Тръмп за подобна стъпка.

ВЪВ ВСИЧКИ РЕКЛАМИ ДНЕС В САЩ И КАНАДА ИМА И ПО ЕДНА АКТЬОРКА АЗИАТКА ----------- И от къде знаеш това, след като живееш в България!

"ХУБАВАТА ЕПОХА" ВЪВ ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ ЗАПОЧВА КОГАТО ВЕЧЕ Е БИЛО ЯСНО ЧЕ КОЛОНИЗМА ПОЧВА ДА СЕ ПРОПУКВА :)) ... ТА И В ИСТОРИЯТА ВСИЧКО СЕ ДВИЖИ ПОНЕ 20-30 ГОДИНИ ПО ИНЕРЦИЯ :)) ... РЕВЕ МИ СЕ КАТО ПОТЪРСЯ НЯКАКВИ МАТЕРИАЛИ И МАШИНИ В САЩ И НАМЕРЯ САМО ПРЕКУПВАЧИ И ПРЕ-ПРОДАВАЧИ НА АЗИАТСКО :))

ВЪВ ВСИЧКИ РЕКЛАМИ ДНЕС В САЩ И КАНАДА ИМА И ПО ЕДНА АКТЬОРКА АЗИАТКА ... ЗАЩОТО АЗИАТЦИТЕ СА ХОРАТА С ПАРИЧКИТЕ В САЩ И НЕ СА МАЛКО КАТО ЕВРЕИТЕ :))

Аха,PAX Amerikana или ще ви бием по,,нашите правила,,!!!Основно правило-ПРАВОТО НА СИЛАТА Е НАД ....СИЛАТА НА ПРАВОТО....Основна цел НАШЕТО БЛАГОДЕНСТВИЕ,за сметка на вашето -разбира се....

Кратко с две думи този програмен американски документ ясно и цинично заявява - САЩ винаги и навсякъде имат право на всичко, други - не. И това е правото на сила и то се нарича демократични ценности.

ТРАМП ИСКА СИЛНА АМЕРИКА А РУСИЯ КИТАЙ И ВСИЧКИ ДРУГИ ПОД НЕЯ СЛАБИ И ПОСЛУШНИ НЯМА ДА СТАНЕ ЗА ДОБРОТО НА СВЕТА

В коя война побеждавала силна америка както го казваш? В коя? Дори в виетнамската война, където виетнамците са маничките и слаби мъже едва ли до кръста на, уж, смели и угоени американци направили ги на пух и прах. Разбира се с помощта на СССР. САЩ никога в историята си не са воювали с равни им по сила държави. Страхливи са, не са издръжливи физически и с слаб дух. И печатане на пари не им помага.

НЕНОРМАЛНИК!

Казано от някой с име 666, звучи като комплимент. :) И си е така. Тръмп засега е ОК. Друг е въпроса, че не слушат точно какво казва и преиначават думите му. Но това си е за сметка на хората, които го правят.

Едно време и за Тодор Живков говореха така...

Не е вярно. Най-голяма заплаха за САЩ е България. С който сме се хванали не е прокопсвал. Турската империя се разпадна, Германия се хвана и загуби ВСВ с територии, СССР се хвана и се разтури, ЕС ни прие и сега Брегзит и е на път да се разформирова. Така че да се внимава, защото сме в НАТО и съюзници на САЩ.

Разбирам,че това е шега, която отразява реалните последствия на зависимо положение на държавата, която забравяйки интереса си, се присламчва към по-силния и винаги губи. А губи защото не успява да обръща палачинка на време.

САЩ могат да правят всякакви стратегии и концепции, но светът днес е друг, Няма как да се случи,, USA uber alles. " Сега няколко държави и съюзи успешно конкурират САЩ във всяка точка на света. САЩ се крепи на долара, като основна резервна валута. Американците бранят по всякакъв начин доларовите позиции. Пробие ли се зелената валута, пробиват се и САЩ. И НА ТАМ СА ТРЪГНАЛИ НЕЩАТА ...

Десните консерватори стоящи зад Тръмп, наливат бетон в тандема РФ-КНР, за да унищожат дяснолибералния модел наложен на свта от Уолстрийт и финансовите спекуланти. Очакван ход от Тръмп.

нормално, то плевнелиев го казва, че президента на сащ ли няма да го каже ..

Ревизионистични сили, какво пък е това? В началото на 90-те години балансът на световните сили бе рязко нарушен заради аномалия в съветската система, бе допуснат до върха колхозникът агент Горбачов. Не знам защо американците са си помислили, че това временно накланяне на кантара в тяхна полза е вечно. Ревизия на ревизията не е ревизионизъм, а възстановяване на баланса. Ревизионизъм е първата ревизия.

Страните от източният блок никога не са желали да са част от тази система и страни като Украйна и приблатииските са незаконо наксирани към СССР преди ВСВ от Сталин. Няма ревизия за тези неща, а историческа справедливост. Русия няма какво да си връща там където не е желана.

Прибалтика е част от Руската империя, дори след 1918 са създадени Латвия и Естония, благодарение на болшевиките, какви ги говориш???? Слаб 2 по история!

С една дума САЩ искат да продължат да си крадат от целия свят и да харчат безогледно, а другите по света да мизерстват.... важно е еврейското благополучие. Все някой им е виновен, че трябва да си намалят стандарта на живот?

"Тръмп нарече Русия и Китай конкурентни сили, които "се стремят да оспорят американските ценности" Всеки който не е съгласен с терористите сащ, "оспорва американските ценности". "и изтъкна още сред предизвикателствата пред САЩ терористичните режими, терористичните и траснационалните престъпни организации." сащ са терористична и транснационална заплаха за Света. Няма по голяма престъпна банда от тях. Да си е--- м------!

Китай и Русия заплаха за САЩ, а САЩ е заплаха за света!

Еваларка му бичим-гоуем е! Успя да обедини срещу себе си наистина почти целия свят! Китай и Русия, Латинска Америка отколе ги мрази, западните "съюзници" и те го гледат накриво... То кажи-речи...други не останаха...

Щом е назначен от Путин, няма как да е читав. Путин все такива ги назначава едни -Тръмп, Асад, Борисов Ципрас, Мей... Не се научи тоя човек да управлява...

Това е от преди Тръмп. Ще видиш, че Тръмп ще оправи нещата, те затова и преиначават думите му, защото е читав.

Прочетете книгата "Дипломацията" на Хенри Кисинджър, за да разберете, защо САЩ си мислят, че всички трябва да се съобразяват с техните ценности. Те не си мислят, те направо си ВЯРВАТ, че правят услуга на останалите нации. Според тях, системата на Ришельо за "баланса на силите" не е правилна, а тяхната е:) Купете си книжката и четете, за да разберете защо рижавия си вярва:)

Голем талант е Дони. Умее да печели неприятели. Но дай Боже, всекиму неговото и нему - заслуженото.

Вместо да си пази държавата , да не се разпадне , тръгнал да се налага над останалия свят ! Всъщност момчето е добро , ама не е добре !

""Нашите противници няма да се борят с нас по нашите правила". Те това е! Вече загубихте инициативата. Форевър.

Спомнете си лозунга на Хитлер- "Германия над всичко" и го сравнете с този на Тръмп-"Америка над всичко". Този налудничав човек ще запали 3-та световна война! Сега отговорете си на въпроса коя страна е "Империя на злото"

По нищо не прилича, но с тоя начин на живот, амриканците няма лесно да станат велики за един мандат. Десетилетия гедане в пъпа, не се отменят току-така.

Това е част от химна на германците. Проблем на амереканците е гордостта и тя ги заслепява, а те те искат отново да я възстановяват.

Тука русофилите се скъсват да плюят срещу САЩ, обаче точно заради техните цености такива каквито са е предоставена информация на руснаците за готвеният терористичен акт в Санкт Петерсбург. За мен няма никакво съменение, че Русия, Китай и Турция са ревизионисти, не спазващи международнте договори и стремящи се чрез воена заплаха да прекроявата границите в света. Отделно руснаците използват и хибридна война.

някой който плюе на човешки ценности и животи -това е олигархо клептократската върхушка която притежава 99% от САЩ за сметка на дървените бараки ,бездомниците и купонната система и липсата на зравно осигуряване.Добрата новина е че страни като РФ и Китай им подрязаха ръчичките и ги оставиха да рипат полусакати така че да не могат да си показвата ГМО муслуите дори пред страни като Бурудни и Буркина Фасо.

най добре го казва Дж.Стиглиц американски икономист -САЩ най обикновена бананова република останали и без банани.А Стивън Коен-аналитик : Русия прави каквмото си поиска където си поиска без усилия ,а ние /САЩ/-си имаме фантазии.Да живее рижата перука.

Американският слон- най големият слон в стъклен магазин.САЩ- най великато бананова гето с дървени бараки.Путин: враг на купонната система на САЩ и първи враг на клошарите и бездомниците в Мантханът и Чикаго. Да живее рижата перука -клоун и все така да разсмива света.

Изостанал сте много назад, живеете с пропагандата от времето на Живков.

Айде, и тоя запя като типичен кравар, както всички останали преди него... А уж щеше да е реформатор... Дръжки!

абе я стига с тия щати ! Да си седят там зад океана и да не си врат гагата по цял свят да оправят всички, ще е най-добре за цялата земя ! Писнаха ми тия нагли нахални прости реднеци !

Слава на Русия !

"Те използват технологии, пропаганда и принуда, за да оформят света по начин, коренно противоположен на американските интереси и ценности" - те тука е заровено кучето!! Ами бай Тръмп, защо пък целия свят трябва да живее с вашите ценности бе джанъм??? Та ние ги опитахме вече и за мен не са много ценни...

И без да се обявява Нова национална стратегия за сигурност, най-големите противници на САЩ са Русия и Китай. Грешката на Тръмп е, че ги обединява против интересите на САЩ в целия свят. Не трябва да се забравя, че ЕС, който е най-голямата икономическа общност, също прави опити да се еманципира от американците. И всъщност също е голям икономически конкурент на САЩ.

Щом Доналдиньо даже мъц не казва за ЕС, значи - ЕС няма (и по-точно, няма да го има скоро). Това го знае и последния празноглавец, но, да си го каже и някой празнодумец - си е постижение.

Хора, не се изметвайте и извращавайте, защото накрая ще извратите, не друг, а България. А на нас вече ни е предостатъчно.

само при интелектуален и образователен ценз за правото да избираш и да бъдеш избиран.

да издържи и минута без да генерира недомислия и да дращи скудоумия по туитъра ??? По-скоро импийчмънт, че тоя чиляк вредина Нормалния Свят.

Изолационизъм плюс арогантна външна политика водени от един непредвидим, емоционално нестабилен, инфантилен президент. Не виждам нищо добро.

Любовницата на Абу Бакр ал Багдади в Белия дом копнее за онодване, побъркала се е и ръси глупости.

Колеги, може ли да ми припомните на каква възраст настъпва старческата деменция и дебилизъм при жените и евентуално при мъжете? Не би ли било редно след тази възраст да не се разрешава на съответния индивид даже да управлява автомобил? А цяла голяма държава...?

А ти прочете ли повече от статията освен заглавието й? Защото двете нямат нищо общо.

Подобряване благосъстоянието на Американския народ (За сметка на останалите народи по света, разбира се). Запазване на мира чрез военна интервенция! Тези, които имат реципрочна военна мощ, са първи врагове на Американската доктрина... Моля, 80-те процента да не ме репликират!

"Американското могъщество в чужбина" Не вярвам под "чужбина" да има предвид неутралните води на Тихия океан. Тогава остават суверенните държави. А това се нарича агресия, а не ценности.

хаххахаха, америка била демокрация и демократична държава. едни избори всеки 4 г за държавна кукла на конци не е демокрация. Ако някоя страна се доближава до истинската демокрация, то това е Швейцария. на американците им подмятат едни полу-избрани кандидати и те трябва да избират между това което са им подхвърлили. зад тия човеци стоят обикновено огромни бизнес интереси и те контролират нещата. в америка няма демокрация. набийте си го в главата тъпи американофили

Бай Тръмп, всяко начало си има и край!

Както биха казали нашите западни комшии - Евем те у нациото, щом най-убовато дето извадихте са Тръмп и Хилари !

Тъпанар нещастен, само Китай е достатъчен за да те унищожи напълно икономически, а да не говорим за Русия, която военно ще заличи от земята Америка!

Защо? Защото е казал, че силните държави са конкуренти на САЩ ли? Ами конкуренти са им. Вие изобщо адекватни ли сте?

Те просто не четат статията, а само манипулативните заглавия. Няма да се морят, та камо ли да мислят. :) Затова и мръсниците измислят манипулативни заглавия - заради простото стадо.

Надянал овча кожа, мистер Дончо извива мазен гласец и моли да му отворят вратата на къщата, като мами с измислените си подаръци. Но не е далеч времето, когато собствената му вълча кожа ще бъде просната пред вратата на къщата за назидание на останалите хищни вълци.

Американеца свикна да си разиграва коня по белия свят , но сега се появи сериозна пречка!Русия , Китай , Индия , Бразилия , ЮАР , Индонезия , Арабския свят стягат обръч около "интересите" на САЩ!А интересите на САЩ бяха в целия свят!Санкциите срещу Русия изведнъж дадоха обратен ефект!САЩ и приятели изпадат в постоянна изолация!Очаква се постепенно оттегляне на "приятелите" на САЩ и загасване на световния вулкан наречен САЩ!

"запазване на мира чрез сила, изискваща съчетание от конвенционална военна мощ, киберотбрана и дипломация;" "напълно необходима за американското могъщество и влияние в чужбина". И какво ново има тук ?! Това е така непосредствено след Втората Световна война. Само че когато го прави Америка, го наричат американски ценности. Когато го прави Русия го наричат агресия.

Аз обаче съм съгласен с тях - Русия, Китай и Турция са ревизонисти. А такива рискуват мира в света заради техните интереси.

Шило

Хайде да погледнем по друг начин- САЩ не вредят ли на националните ценности на редица други държави? Кой е обявил, че техните са най-хуманни и в полза на човечеството? Най-малноко, единственият начин за налагането им, противоречи на хуманизма.

Говедарника няма шанс просто. В тая кочина всички говеда денонощно имат само една мисъл в главата си - "КАКВО ЩЕ ПОЛУЧА?" - и лъжат по борсите, трепят когото сварят, работят на по три места и си навират носа навсякъде - могат да съществуват само, докато има какво да се граби. Е да, ама вече няма какво да се граби - също като в Римската Империя, разпадът почнал, когато спряло разширяването и гражданите на Рим вече не можели да грабят. Да свикват, краят идва.

Е*ал съм ти "американските ценности"! Една 200-годишна страна да говори за ценности на Русия и Китай - хахаха!

Но е факт, че САЩ имат много по-висок жизнен стандарт, отколкото някога Русия и Китай са имали. Значи САЩ имат и по някоя ценност в повече. :)

Говежда мантра без покритие. 3% от говедата притежават 95% от говедарника. Останалите ядат смляна метла по програма "Снап", или работят на по три места, да си платят сметките.

Нищо подобно. Виж кои са държавите с най-висок стандарт. Тези, които са имали колонии.

Висок стандарт със живот на кредит....и зелени хартийки в джоба, които скоро няма да струват нищо. Балонът ще се спука и дори нова война няма да помогне на САЩ!!! САЩ отдавна са фалирала държава!!

куку ,я представи американските цености ?!гейове,наркотици,долари,сребролюбие,убийства фалш,налагане на "демокрация",нещо което да съм пропуснал ?!откачалки,света ви разбра и не ви желае!!вече и за световен жандарм неставате,така ,че си стой зад гьола и мълчете !!!

Тръмп изключително миролюбиво и интелигентно говори за "конкуренти" и "съревнование". Откачалките търсят война. Изключвайте инерцията в главите си и бъдете адекватни на всяка промяна.

Шило

Че да си върне дивизиите там, от където тръгнаха- в Германия и щатите.

Надянал овча кожа, мистер Дончо извива мазен гласец и моли да му отворят вратата на къщата, като мами с измислените си подаръци. Но не е далеч времето, когато собствената му вълча кожа ще бъде просната пред вратата на къщата за назидание на останалите хищни вълци.

Не, той просто си е такъв. По-интелигентен и икономически по-можещ от останалите. ХОРАТА, КОИТО НАИСТИНА СА ФИНАНСОВО ГРАМОТНИ, НЯМАТ НУЖДА ОТ ВОЙНИ.