Русия въвежда акциз за вредни храни

Русия планира да въведе акцизи върху “вредните“ храни и да либерализира алкохолния пазар, пишат руски вестници.

Обратно в новината

Коментари - Русия въвежда акциз за вредни храни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, за разлика от Русия, в България ядем всички нискокачествени г*вна на ес и сащ.

Като гледам, май на повечето храни в Путинистан има ембарго...

Откъде гледаш, от кочината си? Нямаш вид на далекоглед.

Това са нормални процеси в една качествена страна.Много добре знаем какви стандарти е наложила Федерацията на вътрешния пазар.Поинтересувайте се и граничния контрол.Някои малки лаянсчета могат само да взимат пример и да по пият нещо.

корупция се задава. Чиновниците си умират да има забрани, лицензи и разрешения. Защото събират все повече подкупи. А вредните съставки ще си има, но без да се изписват и ще са като безвредни - за което щедро ще се плаща, разбира се. На когото трябва.

loyola

Имам усещането, че най-много ще поскъпне една кафява газирана наптка с бели букви на червен етикет...

Уж ги плюем, а ни изпревариха... Тук при нас, контрол никакъв. В Русия все още има известен държавен контрол на храните. Щом това масло там е към 40% от мазнините в продуктите, си представям тук какво е... Не купувайте полуфабрикати с такова мазнини. Гответе без да добавяте мазнини /картофи, ориз, зеленчуци, бобени/. При топлинна обработка растителните мазнини стават вредни. Месото - на скара, варено или задушено, по-рядко пържено. Ако все пак, ще пържете, ползвайте мазнината от самото месо или домашна мас. Винаги да има салати и туршии. Сладкото да се яде до обяд! Плодовете да се ядат до обяд! Ако можете, яжте през 3 часа /6 дневни хранения/

точно заради това че са вредни ще да е... а не че целта е да скубят мужика да налее някоя и друга копейка в издънения руски бюджет ,както и да намалят обмяната на чувалите с рубли за валута, нали ? Снимката ти е съвсем на място! Акъл - море!

За всичко е виновна конкуренцията и ниските доходи.Потребителите с ниски доходи винаги търсят най -евтиния продукт.В желанието си да са по конкурентни производителите ,произвеждат все по неистински продукти.

Много добре си правят хората. Според мен трябва да е забранено. Акцизите не са достатъчни, но поне могат да доведат до намаляване на потреблението му. Как от такава положителна новина се опитват пак да скалъпят някакъв негатив за Русия. какво ги интересува нашите журналя, че в Русия се опитват да предпазят здравето на съгражданите си. Ние нали си се тъпчим с ГМОта и сме доволни.

Скромна новина ама тролчетата от Козяк и тук решили да заработят. Педераси продажни.

Свикнали сме да не ядем, ама не барайте водката!

Има ли регистрирани случаи на смърт на хора които никога не са кусвали палмово масло? Ако все така върви, човешкият организъм ще се приспособи към палмовото масло след 700-800 години и тогава ще можем да го ядем до насита.

гъчи. кой те спира?

Руснаците са царе на гъбите и рибата. Няма как да им пъхнат палмово масло в гречката и гъбите.

Има едни магазини - Березка. И те ли са африкански? С палмово масло. Питам ,защото цените им не са африкански.

Върви с пълна пара програмата за импортозамещение по заръка на Путин. Победата над импорта ще е пълна, когато руския маргарин започне да се прави от петрол и вместо картофи на руската маса се появят картофени обелки.

Това е само един епизод от борбата на Осетинските пироги с Макдоналдс. Спомням си как по повод Осетинските пироги и поредната глупост казана от Путин, робчетата тук ни убеждаваха, че няма нищо по -вредно от един Мак. Оказа се, че има. Днес излиза, че руската масова храна е много по-вредна.

проф. д-р Стефка Петрова, диетолог, национален консултант в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването: "За съжаление последните проучвания на палмовото масло са почти категорични, че то НЕ Е БЕЗВРЕДНО. Независимо от полезния ефект на съставките му, високото съдържание на палмотинова киселина, която е основната наситена мастна киселина в него, оказва, подобно на някои от мастните киселини в животинските мазнини, неблагоприятен ефект - повишава нивата на т. нар. лош холестерол", обяснява проф. Петрова.

Наситените мастни киселини увеличават нивото на холестерина в кръвта и провокират развитие на атеросклероза, тромбоза на съдовете, сърдечни заболявания, затлъстяване. Затова палмовото масло е изключително вредно за хора от всяка възраст. Маргаринът с палмово масло е изключително вреден за здравето, защото той може да съдържа и хидрогенизирани растителни масла, които са не по-малко вредни за здравето. Получените в процеса на производството на маргарините трансизомери на мастните киселини са чужди за организма на човека; те слепват кръвните клетки, образуват тромби и повишават количеството холестерин в кръвта. Това води до диабет, онкологични тумори, импотентност и безплодие вследствие хормоналната недостатъчност при мъжете, нарушение на обмяната на веществата, исхемична болест на сърцето, инфаркт на миокарда, рак на гърдата и простатата.

Единственият плюс на палмовото масло за потребителя е неговата цена. Но когато става дума за здравето, най-добре е да забравим за икономиите.

Този път не мога да не се съглася с тебе на 100%. Ние с жена ми отдавна не купуваме нищо, в което има палмово масло.

" когато става дума за здравето, най-добре е да забравим за икономиите." ...особено ако изборът е да ядеш нещо или да не ядеш нищо

Маслата са ценни с това, че съдържат линолева киселина. Колкото повече е тя в тях, толкова по-скъп и полезен е видът растително масло. В растителните масла съдържанието на линолева киселина достига до 70-75%. В палмовото масло линолевата киселина е 5-7%! Вредния палмов стеарин - твърда фракция с температура на топене 47-54C, - преобладава в палмовото масло.

Не показвайте такива снимки от руски супермаркети, че някои форумни тролове, които всеки ден ни убеждават как в Русия гладуват, ще получат инфаркт.

Това са спомени от миналото на съветските магазини. Не виждаш ли на снимката, че дамата е по къс ръкав?

Всичко е в реда на нещата. На Путин последното нещо, което му трябва в Русия са трезвомислещи хора. Четете "В механата".

Браво. Това е начина да се громят англосаксонските соросоидни, еврейски врагове на православните славяни. Ние сме свикнали на лишения, освен това можем да ядем ако се наложи всичко. Но западните еврогейове по този начин ще фалират и ще пянат на колене пред Русия

Акцизите и митата ще ограничат консумацията,а това ще се отрази добре на затлъстялата руска нация. Пусть всегда будет водка,колбаса и селедка!Да здраствует товарищ Путин!

путлер се учи от москов :))))))) не сериозно русия изквича само слепите филки не го виждат

Не убивай вярата им в светлото бъдеще на ЕСС (Евразийския съветски съюз).

KATO СЕ ИМА ПРЕД ВИД КОИ ДЪРЖАТ ФИНАНСОВОТО, АГРАРНОТО И ДР. МИНИСТЕРСТВА В БГ (РАЗБИРАЙ НАЙ-ИЗПЕЧЕНИ МАФИОТИ И ПОДЛИЗНИЦИ НАСАЩ), СТАВА ЯСНО ЗАЩО ПРОЕКТЪТ НА МЗ НЕ Е УСПЯЛ.

В Русия 96 процента от всички млечни продукти съдържат палмово масло. Това значи поскъпване на всички тези храни.

Ееее, щом Русия го прави - значи е добро! Само преди месец, когато нашите власти я предложиха, хубавичко я оплюхме ;))

Що бе, не е лошо да има нещо такова.

Абе лошо е! Ще поскъпнат някои храни, защото ще се използват по-качествени съставки за производството им. Я дай да си плющим канцерогенните неща на по-ниските цени - сигурна работа! И отваря нови работни места в болници и погребални дружества.

Влизате в link и пишете: Effects of palm and sunflower oils on serum cholesterol and fatty liver in rats. Успех с четенето.

пишете в google "ncbi" и търсите в сайта.

Значи маслото от палми е ''химия'', а дестилирания зърнен спирт разреден с вода - водка, ракия, уиски , не е?! Вие в ред ли сте!?

научно е доказано водката предпазва от грип

И терпентина пази от бактерии и вируси? Чети в нета ако не вярваш!

виж и това:)))

Абсолютно вярно - Главный академик Йофе Доказал - коньяк и кофе Вам заменят спорт и профилактика. Висоцки.

Че то върху алкохола си има акцизи.

Добра идея!

''Палмовото масло има висока точка на топене (34,2оС) '' 34 ГРАДУСА ПО ЦЕЛЗИИ ! Какви 50 градуса те гонят бе неграмотник? Защо лъжеш и плашиш хората!?

Палмовото масло е 43 процента палмитинова киселина с точка на топене 62.9 градуса по целзии. Това число дето си го написал незнам от къде си изнамерил но не е вярно.

Тръгвайки в тази посока, може би е редно да се въведе и акциз са живот в замърсени градове. Всеки, който живее в град със смок да плаща! :)

Прочетете за обща култура този материал. Наберете го в Гугъл Палмово масло Лошият във филма

истинската храна се прави от истински продукти - не от химия, както правят западните производители, за да свалят производствените си разходи и да увеличават печалбите си. Половината състав на западните и бълг.храни са заместители, оцветени подобаващо за по-добър търговски вид и овкусени с ароматизатори. Най-качествената храна е в Белорус, местно производство. Мляко от мляко, месо и колбаси от месо и т.н. У нас колбасите не ги ядат кубетата и котките , които а разлика от нас, хората, имат природни инстинкти да разпознават истинското. Затова са ми много смешни соросоидите, които се прехласват тук по фреските сирена и немските колбаси - сякаш само в Русия те са скъпи, а тук са евтини и всеки ги яде. Народът у нас яде евтини боклуци от супермаркетите, приготвени по новите технологии - евтино палмово масло и други гмо-та! НЕ ПЛАЧЕТЕ ЗА РУСНАЦИТЕ, А ЗА НАС!

Представи си че всичко е отново политика на ФАЩ срещу света. Цитат " През 80-те американските производители на соево олио са сериозно разтревожени от своите загуби, заради засиления внос на палмово масло от Малайзия. Основават организация, промотираща здравословното хранене, но всъщност основната й цел е да атакува "тропическите" масла, първото от които е палмовото. Кампанията стига до първите страници на вестниците с бомбастични заглавия: "Спрете да тровите Америка!" Скандалът се разпростира извън границите на Щатите, а отзвукът му се усеща и до днес."

дядка, кога гръмна Чернобил първо шведите биха алармата. Облака първо е минал през Беларус. Тия радиаоктивни частици се разпадат стотици хиляди години и изотопите изместват калция от човешкия скелет. Беларуската кравичка пазе радиоактивна тревичка, ти си го пийваш полезното млечице и накрая карцином на дебелото черво.

Паисий

да си чувал за "радиационен фон" и колко е той днес?

Палмовото масло не е вредно. Всичко е лъжа и измама.

Глупак. Вземи прочети някоя статия дето не е писана от Нестле и ще разбереш каква е истината....

Аз за разлика от теб съм учил биохимия и мога да мисля.

палмовото масло се използва в колосални мащаби - в бонбоните, тортите, пастите, млечните десерти, сирената, дори в шоколада... Вече нищо не се прави без палмово масло... не само в Русия, но и е нас! АЗ СЪМ ДА СЕ ЗАБРАНИ ИЗОБЩО - то не не преработва от чов.организъм!

нещо забравяш за алкохола.

бях подготвил същите думи - в качеството си на производител ... а мерките ще стимулират продажбите на животински мазнини - за тях организма има ензими

За палмовото масло също организмът има ензими. Това е природна растителна мазнина.

Путинска Русия се връща в нормалната мизерия. То няма нормални храни, те за вредните се загрижили... Следват американски хуманитарни помощи за гладните руснаци

русия е номер едно в износа на пшеница стари са ти вестниците - от елциново време... .... бее - идва от овца геец - идва от ... ти си знаеш

Хм, за редовия руснак вече всички храни са вредни (за портфейла). ;)

В путлеристка Русия вредни храни са: Френски вина, холандски сирена, германски колбаси, италианска паста, испански маслини. Полезни храни са: Китайско лисиче месо, иранска ювка, севернокорейско кучешко и най-важната храна ... самогон местно производство.

Ако не се пържи с него/подлага на топлинна обработка с висока температура/ и ако няма добавяни изкуствени оцветители от самите производители! Напротив палмовото масло е полезно, разбира се стига да не се прекалява , както с всяка друга мазнина !

Палмовото масло се поти при над 50 градуса. Къде има такава температура в човешкия организъм?

Точно палмовото масло е мазнината в която трябва да се пържи, защото неговото нагряване издържа до над 190 градуса, което никоя друга мазнина не издържа и започва да кади, което е моментът когато се образуват канцерогените.

Някой в Русия мисли и за народа! А на запад всичко е за кефа на олигарсите, пардон магнатите. За България да не говорим - тук пристигат най-долнопробните и отровни храни. А собственото ни земеделие беше ликвидирано.

Ехоооо;о) Ами още миналата година Москов се обяви за въвеждането на данък "вредни храни"! Ти какво коментира тогава - одобри или не намеренията? Готова съм да се обзаложа, че си бил против!;о)

Българското земеделие беше ликвидирано много по-рано когато Сталиновите подлоги създадоха ТКЗС-тата момченце!

Даже и руснаците ще го направят, тука бесепето и бизнесът твърдо против. Ама сега...

Да обявиш палмовото масло за вредно, а водката не, означава, че в Сибирия са откачили окончателно!:) Палмовото масло НЕ Е ВРЕДНО , а просто се внася с долари! В България го атакуваха защото вместо скъпо сирене ни пробутват по-евтино палмово масло смесено с ''тебишир'' !

Всъщност и там е така. За сирене им продават тебешир с палмово масло. И е вредно палмовото масло, особенно в големи количества. Определено обаче е по-невредно от хидрогенизираните мазнини, които не се топят при 36 градуса. Ама то и с водката е така. В големи количества е много вредна, както и всяко едно нещо на тоя свят.

картошките не съдържат палмово масло

Ама с маргаринче с вкус на масло са по вкусни.

Хитри са. Копират добрите решения. Първо вредните храни, после бодигарда...

БРАВО на руснаците, че са наложили мерки срещу палмовото масло !

Че досега кво ви говорехме? Че храната там е боклук. Сега към инфлацията обаче ще се прибави нов компонент и заплатите от 100 долара ще придобият още по-малка покупателна способност.

храната там била боклук.Муахахаха ти съвсем си сдал багажа.Кога си купувал и консумирал нещо то руски магазин.Поне пробвай от тукашните руски магазини и сравнявай с нашите боклуци за масова употреба.

Абе, ДИР-ници, що непрекъснато ни занимавате с глупости? На кой му пука какви данъци има в Русия, Щатите, Китай или Германия? Като ви цитирахме какви са цените на винетките в другите страни, какво направихте като медия, в направлението за хармонизация на нашите, след безумното им повишаване? Не е ли по-важно да се грижите за нашите неща, отколкото да сипете подобна ненужна информация за другите? Когато ББ в Лондон, например, стоеше пред нашенците там и мънкаше като бавноразвиващ се пред тях и не даде нито един смислен отговор на елемнетарни въпроси, засягащи България и нейното бъдеще, вие цитирахте оная, от малоумната му прислуга, която обвини хората, че го провокирали и правели цирк! А тука ми сипете безполезна инфромация за една или друга държава, като че ли утре ще отидем да пазарувам там и от това ще зависят доходите ни.

На теб кой ти каза, че ролята на Дир-а е да развива държавата и да влияе положително? Финансират ги, но с други приоритети.

Смешници, умират им по милион на година от водка ( самогон) , те седнали за мезето да мислят

"смята да либерализира алкохолния пазар" Това Путин е велик! Няма друг президент като него! Затова е супер популярен!

Краят на власта на Путин е близо. Който пипне водката на руснаците е обречен. Горбачов се задържа малко след акциите си против алкохола.

Прочети новината. Никой не им пипа водката, точно това е смешното на тази статия. Въвеждат се акцизи на вредните храни, но се либерализира алкохолният бизнес, т.е. по-евтин и достъпен алкохол. Парадоксите в Русия...

Що да са парадокси? Това е истината за нещата! Кой е казал, че уискито е вредно? И как например, шотландците биха приели подобна новина? Или пък бирата за чехите и немците? Всичко, което се употребява "разумно и с мярка" няма как да е вредно! А мярката , както се знае, за всички е различна! Както и определението за "разумно". А, не помните ли какъв дебат стана, след като посегнаха на ракията на нашенеца? И как се изпълняват на практика подобни идиотски закони, ако не са обмислени! За алкохола говоря, не за вредните храни!

човек трябва да се изхранва от собственото си производство , а не да се доверява на чуждото ...до там я докарахме !

Винаги е било така. Глобализацията е добра за електрониката и други области, но при храните е направо пагубна в здравословно отношение.

Така ще да е! Затова средната продължителност на живота продължава да расте и е най-голяма в глобализираните държави. Това е много първосигнално виждане на нещата.

Всичко е вредно, най-добре да не се яде :)