ИДИЛ обяви война на талибаните, посяга и към ОНД

Властите в Афганистан разполагат с данни, съгласно които самопровъзгласената "Ислямска държава" е във война с местните талибани. ИД става опасност и за Русия.

Обратно в новината

Коментари - ИДИЛ обяви война на талибаните, посяга и към ОНД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато един ,забива нож в гърба на братятата си,получава секира от талибуците!Каквото повикало,такова се обадило!

Гарван гарвану око не вади! Идил и Талибан от една страна и Фашингтон от друга всъщност са двете страни на една монета!

Мръсните войни на америка! За пред камерите насъсква отрочетата си Талибан и Ислямска държава един срещу друг... А в действителност всеки ден им доставя със самолети оръжия и оборудване! Че и търговийката върви - кеф ти петрол на черно, кеф ти наркотици!

Някои докато се замерят с камъни и се млатят с тояги, други си приготвят оръжия на генетична основа... Тук-там има по някой обществен опит(за сега предимно в Африка)

Те и ПРО ще кордисат на руската граница. Как ли?

Много си объркан!Набор от края на 20-ти век?Нямаш представа за събитията въобще.Прави ми впечатление , че ВСВ е неясна за много хора, а вече се правят и опити за преиначаване на историята.Кого да "унищожат"?Тези, които се жертваха и спасиха милиони от ужаса на концлагерите?Колко хора е загубила Русия, за да спаси Европа и света?Нямаме престава от НИЩО!САМО ЛАЕМ ПО ФОРУМИТЕ!АМА ВЗЕМЕТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ!ТОВА НЕ ВИ Е ФУТБОЛЕН МАЧ И ЛЮБИМИЯ ОТБОР, КОЙТО ДА ЗАЩИТАВАТЕ НА ВСЯКА ЦЕНА!ТОВА Е ЖИВОТА НИ И Е ДОБРЕ ДА СМЕ СПРАВЕДЛИВИ!

Само Русия ли воювала,и е дала жертви!?За да живеем спокойно!Между другото,лагерите ги освобождават украинци и американци!

Грешиш! Украинците (западните) от СС дивизия Галичина са ОХРАНЯВАЛИ концлагерите!

Това няма никакво значение. По-важното е, че #Крим наш, а сега иде ред и на Новорусия.

Много странно, че глобалният политически проект ИД не заплашва Израел, като съседна държава, а прескача далече на север и на изток??!! Като се чуе за "Глобален" и веднага се сещам за Ротшилд, Хабад, Билдерберги, Бжежински, Сорос, ЦРУ и МОСАД.

Аз съм чифутски цензор, следя ...

Ми батьо, най-вероятно щото знаят израелците как ще отвърнат, като им е заплашена сигурността не им пука от нищо

Аа, изведнъж терористите станали много разумни! А на 11 септември хич не са се сетили,че САЩ може да им отвърне нали... По-скоро ИД са свързани с ЦРУ и МОСАД а не нещо друго.

Ще стане доста забавно!Ако има заплаха за Русия всичко ще свърши за 3-4 дни!Путин не е Обама!Очаквам с нетърпение ИД да заплашат Русия директно!

Виж по-долу репликата под заглавие "Некои саображения" и после пак кажи, че руските джуджета са най-големите джуджета в света.; Освен това, как тъй хем Обама е кървав диктатор, хем пък не може да стъпи на малки пръст на Путин когато става дума за убийства?

Такива неща могат да се случат навсякъде!Говорим за общата картина!През воината в Афганистан ЦРУ мощно подкрепяше талибаните!Имено те създадоха и ИД за да увеличат бюджета за оръжейния си комплекс!За това и ги галят с перце а не ги мачкат!Докато с Руснаците е доста по различно!Там още са на принципа Има човек има проблем.....

Я, две американски групировки са се хванали за гушите!... Ама, никаква координация нямат тея, във Вашингтон! Може ли такава излагация ;-)

а члена ли ми диреха руснаците там

...едва ли, защото ТИ нямаш такъв!

Това не е лоша новина? Какво по-добро от това две терористични групировки да се избият едни-други? А каквото остане от двете - руснакът ще ги прегази.

А дано, ама... ДАЛИ?

"Преобразуването на талибанския проект..." Тва американските проектанти как не са го съгласували от самото начало?

ЗАПЛАХА ЗА Русия а??? Ще се пукна от смях. Тия само ако посмеята да правят на тарикати ще бъдат яко мачкани от Руски ботуш

Не знам колко ще бъдат мачкани, но преди броени седмици под Москва бяха избити като кучета десетки руснаци само заради това, че са руснаци. Накрая групата за масови убийства беше заловена - след като убиха над 20 руснаци директно в колите им на пътя. Всички убийци се оказаха ислямисти. Ти чул ли си тая новина? В началото на 2015 се случи това. Не си ли чул? хахахахаха :-) Ами те путинските медии не казват и не показват такива неща, както не ги показваше и вестник Работническо дело. Но това не значи, че не се случват.

но СА ЗАЛОВЕНИ, НАЛИ...., това е достатъчно. Русия няма да позволи на никой да се намесва военно на територията й, който и да е той

Когато Русия нападна Афганистан през 1979, тя положи началото на Ал Кайда, а ИД е разклонение на Ал Кайда. Днес чудовището се обръща, за да изяде създателя си. Винаги така става.

Искаш да кажеш, че САЩ са създали Ал Кайда за да противодейства на нахлуването на СССР в Афганистан? Дребни грешки си допуснал - като компотите и компютрите за Япония.

САЩ тренираха муджахидини. След като Русия сдаде багажа тези муджахидини нямаше какво друго да правят и сами се сформираха в Ал Кайда. Схващаш ли причинно-следствената връзка? Ако изродския СССР не беше нападал Афганистан, САЩ нямаше да тренират муджахидини, следователно - Ал Кайда нямаше да съществува. Първоизточника на всичко зле е Русия. Просто ВСВ не трябваше спира с падането на Германия и Япония, а трябваше и съветския съюз да унищожат и избият всички комунисти такаа, както направиха с фашистите. Хем Русия щеше да стане цивилизация и да просперира като Япония и Германия, а заедно с нея и ние, защото нямаше да има комунизъм, който да ни унищожи; хем и ислямския фундаментализъм нямаше да е такава сила днес.

Да, представи си - по неизвестни причини афганистанците не искаха руснаците да ги избиват масово - а руснаците точно това правеха. Чудни хора бяха тия афганистанци. Понеже не желаеха да се оставят руснаците да ги трепят на поразия, афганистанците се обърнаха за помощ към САЩ. САЩ, кой знае защо, като видя, че избитите афганистанци са към милион и работата е чист нацистки геноцид, взе, че помогна на въпросните афганистанци. Така се роди Ал Кайда. Ти ще кажеш кой е "по-виновен" за създаването й.

Това, в коя читанка го прочете?! ...Може би в някоя, от тези на американските първокласници?...

Петър1 е рязал бради,сега пак ще режат ама барабар с главите!!!!!!!!!!!!!

те сега бръкнаха в контакта!

Да, а когато ссср бръкна в контакта, наречен Афганистан, после му се изправи косата така, че още му държи влага. Та спорно е да се каже кой ще пострада всъщност.

руснаците само много лаят; ядоха дървото и в Афганистан и в Чечня; правят по две истински ракети и 1000 дървени и плашат дедовия.

Путю Алинкин се нахендри отново.

Мдааааа..., Путлер създаде ИДИЛ и сега отрочето му може да го изяде.

Ех, Мунчо - пак обърка "щатите"! ИДИЛ го създадоха САЩ в контекста на т.нар. "Арабска пролет", отваряйки "кутията на Пандора", точно както създадоха и Осама с АЛКАЙДА, за да бръкнат отзад на руснаците в Афганистан... Лошото е, че САЩ не си правят правилните изводи, независимо, че камъните падат и по техните глави...

Значи, рожбата на Путин се обръща срещу създадетя ли.

За каква "рожба" говориш, при положение, че и децата знаят, че и ИДИЛ и АЛКАЙДА са продукт "made in USA" ?!!... Или си просто си поредният драскач, на хонорар към американското посоство?...

иран, който не бие срещу ИД заедно с кюрдите, миналата седмица директно обвини САЩ, че снабдява с оръжие ИД.

мдааа сащ финансира всички за да се избиват взаимно за кеф на 50 атакиста в Бъглария.... опорните ви точки се анихилират взаимно а вие дори не можете да го проумеете

любимите ти сащ може би финансират и Русия, и Путин... или те не са част от твоите "всички"

любимите ти сащ може би финансират и Иран, и Асад... или те не са част от твоите "всички"

...или накратко: Американското марионетно правителство на Афганистан каза, че имало данни, че Американското поделение на ислямисткото движение Талибан обявило война на американското поделение на ислямисткото движение Ислямска държава! А вътрешен източник от Пентагона сподели, че "джихада" ще се изразява в това, че отдела, отговарящ за едните няма да обядва заедно с отдела, отговарящ за другите - ще ши ядат кучешкото (hot-dog) поотделно!

Задайте си въпроса-"КОЙ финансира и въоръжи ИД? Кой я създаде в този и вид?? САЩ е верният отговор!!! Страхувайки се от ПРЕКИ военни действия с/у Русия еврейското военно лоби всячески се старае да вкара Русия във въоръжен конфликт!!!! В отговор на тези действия САЩ бяха ДИРЕКТНО предупредени от Русия че нейният отговор ще бъде УДАР в/у територията на САЩ!!!!

ГУГЪЛ НА ТОВА ... В ДОКЛАДА НА АМЕРИКАНСКИЯ СЕНАТ ИМА 25 ЗАСЕКРЕТЕЕНИ СТРАНИЦИ КОЙ ПЛАЩА 9/11 - САУДИТСКОТО КРАЛСКО СМЕСЙСТВО :))

е, позачетох се. в доклада пише, че секретните страници са 28. но всички доказателства са в посока, че кралското семейство няма участие в 9/11, а след атентата сауди арабия е увеличила "драстично" подкрепата си срещу борбата с тероризма. явно четем от различни места.

"УДАР в/у територията на САЩ" - значи в близките 50 000 години няма да може да видим Червения площад и Ермитажа, жалко. Кой видял - видял. А въпросът е - ти лично и всичките ти близки, готови ли сте да умрете за златните кенефи на Путьо Алинкин?

А ти КОЙ СИ? - Може би, Путьо Маринкин?!!...

d4

а коя е столицата на ИД? че нещо не се сещам...

бимбинистан и така и ще си остане

Фашингтон!

Имаме познал участник! Честито на печелившите!

Гамлете,Гамлете......що сте толкова забити това селско поколение комуноиди.....няма ли да махнете тези капаци от очите си или ви е по-добре да ви водят като конете...а може би и не заслужавате

АМА КАКВИ СА ТИЯ ВРЕЛИ НЕ КИПЕЛИ! ТИЯ ОЛИГОФРЕНИ ОТ ОТМА МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА, А"ВЕЛИКИТЕ СИЛИ" СЕ ЛИГАВАТ.КАК ТАКА НЕ МОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С ТЯХ, ВИНАГИ СА МОЖЕЛИ? ТО Е ЯСНО,ЧЕ СЪЗДАВАТ НОВ РЕД НА ЗЕМЯТА, ЧЕ СА ИМ МАЛКО ВОЙНИТЕ...

Границата на РФ е свешена и непрекосновена. Това го има по всички ГКПП. По-добре никой да не им го превежда на маймуняците за да го разберат по трудния но правилен начин. Айде третополови сороси на минусите...

В АФГАНИСТАН ИМА РУДНИ ЗАЛЕЖИ ЗА 2 ТРИЛИОНА ДОЛАРА И КИТАЙ , ИНДИЯ И ПАКИСТАН НАПИРАТ ДА СЕ ВЪРЖАТ , А АМЕРИКАНЦИТЕ И САУДИТИТЕ СЪОТВЕТНО СА ПРОТИВ ... ТОВА Е ГОЛЯМАТА ИГРА :) ...

На мен пак ми мирише на освобождение на Авганистан, както е било и през 80те години... Нищо, поне ще има нови серии на "Рамбо" :)

*Афганистан де...

Е там ще си намерят майстора!

УАХАБИ ИСЛЯМА КОЙТО ИЗПОВАДВЯ ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА Е СЪЩО ТАКА ДЪРЖАВНА РЕЛИГИЯ В САУДИТСКА АРАБИЯ , КУВЕЙТ , КАТАР И ОАЕ ... КАКВО ЗНАЧИ ОФИЦИАЛНА ? - АМИ ВСИЧКИ ХОДЯТ В ТАКИВА ДЖАМИИ - КЪДЕТО ХОДЖАТА ПРОПОВЯДВА УАХАБИЗМА ... И НА НАШИТЕ ИМАМИ ДЕТО ХОДЯТ ДА СЕ УЧАТ В МЕКА ОТ ВАКЪФСКИТЕ ФОНДАЦИИ ИМ ПРОПОВЯДВАТ СЪЩИЯ ИСЛЯМ ... ДРУГ НЯМА ... ДОКАТО ШИИТИТЕ СА СЪВСЕМ ДРУГА РЕЛИГИЯ - ПО ДАЛЕЧЕ СА ОТ УАХАБИЗМА ОТКОЛКОТО НИЕ ОТ КАТОЛИЦИЗМА :)

Ислямска държава реве за анексиране към Русия май... Влезе ли Русия в ИД,няма да си играе на игрички,като САЩ и да си изпробва новите дрони и тем подобни оръжия,а ще води мръсна война,което ще доведе до Армагедон за ислямистите! Ше забравят за Мохамед и ще почнат да се молят на Путин,мръсната твар ислямистка....

дежурни сороШчета да слагат минуси и защитават ИД и САЩ:)))))

Дежурния тъпанар незнаещ,колко процента държи Сорос в руската икономика...

ясно ли е кой създаде и подкрепя ИД??? Този ,който създаде ебола , който води война във Виетнам , Украйна, който подкрепя възраждането на фашизма в Европа , който имитира атентати и убива хиляди невинни хора по света, който ......

Тъпанар,ако имаше последователи на фашите,Европа нямаше да е пълна с мюслита.Вземете попрочетете нещо за фашизма/идеология и история/,тогава се пускайте с "опорни" по форумите...!

Май тъпака си ти, чел си ама както дявола чете евангелието. И методите на Гьобелс добре са усвоени. И последно - фашизъм може да има и в центъра му да не са арийците, а некои други. Важно е какво стои зад самата идеология, а не какво ти казват, че е. Мислете, макар и да ви е трудно мисленето. Поне се опитвайте. ИД е ясно кой и защо го произведе. Кой и защо ги обучи. Същия, който изпусна контрола над талибаните преди 20 г.

Да позная! Русия създаде Ебола и обяви че има и ваксина още преди да почне епидемията. Русия водеше война във Виетнам, а сега в Украйна. Русия подкрепя възраждането на фашизма в Европа. Всички фашистки партии са спонсорирани от Путлер и защитават Русия. Русия имитира атентати и избива хиляди невинии хора, а по времето на Сталин десетки милиони. Русия плаща и на тъпи идиотчета като тебе да пишат простотии.

...пак не позна Малоумнико! Но, ако твоето писание се приеме за черен хумор, може да придобие и смисъл... Обаче, пенеже вече си известен с любовта си, към истинската Империя на злото - САЩ, коментарът ти, си остава да "виси", като непрана партенка!

Тези са напът да научат един много важен урок, който европейците вече знаят. Не можеш да воюваш вечно и срещу всички. Талибаните издържаха 10 години против руснаците и почти още толкова срещу американците. ИД са се взели прекалено насериозно.

Нека да си зададем въпроса: Къде и за кой е заплаха ИД? Най вече за европейските държави които са като "голи охлюви" и са престанали да са такива. Защо ИД и бежанската вълна не е заплаха за Израел???

ИД е заплаха най-вече за държавите с преобладаващо мюсюлманско население, след това за страните с такива малцинства, т.е. страни като Русия, Европейските държави, САЩ...

Направо ме хвърляш в джаза с тези си твърдения.

jingiby

Това е добре. Нека да се мразят и да се бият взаимно разните психари: талибани, малибани и др. откачалки.

За руснаците притеснения няма, те не спазват "човешките права" и ако им се наложи трайно ще излекуват де що талибан и идил намерят по пътя си ... без да се интересуват от това какво друго ще загине по пътя им.

ИД е рожба на ЦРУ. И това е публична тайна. Една от целите е създаване на дестабилизация в региона, евентуален втори фронт срещу Русия, освен този в Украйна.

Нито САЩ, нито Русия са създали ИД. ИД дестабилизира света, а не региона. И това всеки полуграмотен служител на американски, руски и каквито и да е други служби го разбира. Чак такива идиоти не работят нито в руските нито в американските служби. Преди да коментирате поне прочетете какво значи халиф. Прочетете, че лидера на ИД се е обявил за такъв. И ще разберете, защо ВСИЧКИ мюсюлмански държави са против ИД. а може и да не разберете, защото не е интересно ако всичко не се върти около САЩ и Русия.

писнало ти е от глупости, но това ти е вродено природно, няма да се отървеш. Никой не може от нищо да си направи царство или халифатче щом предпочиташ, без да се обелгне на здраво рамо. Ако нямаха подкрепа, страните, от които откъснаха територия да са ги помели!

Само на мене ли този не ми прилича на арабин?! Просто питам...

ти пък кога си виждал жив арабин!

За съжаление съм. И то пред блока ми.

Кой ги храни тия?Това е въпроса!Откъде пари за да живеят и безчинстват?

Наскоро прочетох в нета: "Американски военни самолети кацат на летища, контролирани от ИД" Ето кой ги храни...

Бръщолевим си, драскаме си... а то ВСИЧКИТЕ държави/организации се управлявали от една група. И Талибаните и Ислямска държава и САЩ и управляваващите в Украйна и Англия и ЕС и дори Русия, на пръв поглед самостоятелни, но ВСИЧКИ се управляват от едно място. Кучето си лае, но кервана си върви.

циганска работа

Няма да е зле ИДИЛ да спретне един джихади Майдан в Фашингтон!! И кръга да се затвори!!! Все пак всеки знае че Краваристан създаде ИДИЛ, както навремето Ал Кайда..Въоражиха ги, обучиха ги агенти от ЦРУ и ги финансираха......Но всеки знае че всяка терористична организация койято създава Краваристан, накрая се обръщя срещу него!!! Ал Кайда и ИДИЛ го доказаха!!! Това не ти е да даваш одеала заразени сшарка на индианците или да трепеш негри което и до днес става по улиците на Фашингтон..Нито да бомбардираш бедни камилари в Либия,Сомалия,Йемен, Ирак , Афганистан и т.н Накрая ИДИЛ ще изяде баща си, Тропическата Маймуна в Фашингтон и ще остави една пустиня на местото на Краваристан.......... ИМАМЕ ИБЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА: КАКВОТО ПОВИКАЛО ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО!!! И КОЙТО КОПАЕ ГРОБ ДРУГИМУ САМ ПАДА В НЕГО!!! ТАКА ЧЕ КРАВАРИСТАН ПОД МЪДРОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБОНГО И С ПОМОЩА НА СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ НЕГО ДЖИХАДИСТИ,СЕ Е ЗАПЪТИЛ КЪМ АДА!!! ПРИЯТЕН ПЪТ !!! ОРЕВОАР!!!!

Е сега малко ще се актуализират нещата - нали вече обучаваме 900 украинско-руско говорящи хохли, така че си осигуряваме следващите няколко години "джихад" и неспирни военни действия малко по на изток от Европата.

Браво момчета! ИДИЛ обявиха война на всички врагове на САЩ.

Турците отдавна щяха да унищожат този тумор ИД, но хамериканците не им позволяват. Руснаците, ако се почувстват застрашени най-добре е да ипепелят ИД в леговището им, а не да ги чакат да дойдат до границите и?!

Всъщност, не знаеш ли, че турците търгуват с ИДИЛ (тайно или не чак толкова)?

Това го знаят всички, но за разлика от нас турците са търговци и имат национална стратегия за развитие, а ние винаги сме били дупедавциии!

Щирлиц, внедрен и предрешен като талибан, успя да ги скара с ИДИЛ. хе-хе

Е, нека посегнат на Русия, пък тогава да видим дали няма да гризнат дръвцето! Егати разпасаната паплач са тия от ИД! Защо ти търпят още, защо?

Русия и ИД си съперничат кая ще заграби повече чужди територии,но това е ужас за Путин,след катастрофата на руската армия в Авганистан и Чечения!Освен това,ислямистите в бившият СССр са много и това прави опасноста съвсем реална,за Русия,а и за Европа!

се Ф ,неграмотнико. АФганистан! А катастрофите са в главата ти. Чеченя е съюзник на Путин.

съюзника,дето на живо реже човешки глави,настъпил раменете на нещастника-справка-уволнената Милена Милотинова,заради показаното скандално видео.