Сноудън се отказа от молбата си за убежище в Русия

Бившият сътрудник на американската разузнавателна служба Едуард Сноудън се е отказал от молбата си за убежище в Русия. Боливия обаче изяви готовност да му предостави такова. Продължават острите реакции за подслушването от страна на ЕС.

Обратно в новината

Коментари - Сноудън се отказа от молбата си за убежище в Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Предателите" на неудобната истина Едуард Сноудън и Джулиън Асанч са СЕРИОЗНИ И ДОБРЕ ЗАЩИТЕНИ АГЕНТИ НА ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ В ОПИТА Й ДА ВЪЗДЕЙСТВАТ ВЪРХУ БАРАК/ГРЪМ -НА ИВРИТ/ ОБАМА. ТЪПИТЕ ГОИ НЕ ВИЖДАТ ТОВА, КОЕТО ЩЕ ИМ ИЗВАДИ ОЧИТЕ, НО РАЗБИРАТ ОТ ВСИЧКО, КОЕТО НЕ ЗНАЯТ. МАЙ ОЩЕ НЕ РАЗБИРАТЕ ГОЛЯМАТА ИГРА...ЧИЯТО КРАЙНА ЦЕЛ Е ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МЕСОКОМБИНАТА НА ТОВАР-ИШ СОЛОМОН.

Да, на много хора им е по-добре без такива "предатели" на неудобната истина като Едуард Сноудън и Джулиън Асанч. Но не на всички, затова те все още не са "изчезнали", както се очаква в подобни ситуации. И двамата би трябвало да бъдат подкрепени от всички хора по света, които уважават истината и свободата. Но случаят Сноудън е по-специален, защото пряко засегна политически интереси. Аз предполагам, че ще получи политическо убежище в повечето страни от ЕС. Тепърва престои голям разрив в отношенията САЩ - ЕС, който за мен е дългоочакван. Американските политици убиха собствената си страна като предизвикаха омраза към американците като цяло, следствие на "благородните им напъни" за мир и демокрация с какви средства да не изброявам, че ме е гнус. Но след като скъсат и с ЕС какво ще им остане? Ще трябва да започнат да изплащат държавния дълг, което е теоретически невъзможно да стане. Да видим умиращата змия какви "козове" ще извади. Определено няма да е нещо хубаво.

Тоя келеш Сноудън си мислеше, че ще стане герой. Като Асанчо, дето сега спи на балкона на еквадорското посолство в Англия. Обаче никоя от тези 20 държави не иска да си слага таралеж в гащите. Евентуално след месец може да получи политическо убежище при талибаните. А европейските политици какво подскачат като ощипана мома, като че ли те не подслушват, дори повече и от американците.

Имаше един филм (A different Loyality) за двойния шпионин от МИ-6 Ким Филби, намерил убежище в СССР и завършил живота си там в разочарование от комунистическата система и алкохолизъм. Очевидно Сноудън е гледал филма и не иска такъв тъжен вариант за себе си ;))

Не само Филби, Бърджис и Маклийн тоже.

Туй момче е тарикат. Бързо се усети че в Русия няма да бъде като в УСА-та.

А Цецо ще го съдят че подслушал един файтон подкупни министри. Голям праз.

Вие как искате да ги ловят терористите? Да ки канят на кафе? Ако загинат ваши близки (да не дава господ) от терористична атака, сигурно ще мислите по различен начин. Ама щели да подслушат и някоя невинна душа. Ами голяма работа.

Само като прочетеш някой редове като "Русия няма да предаде на американските власти Сноудън, тъй като в САЩ е разрешена смъртната присъда" и въобще доре издържаната руска позиция, то все едно Русия е люлка на домокрацията, а САЩ някаква тоталитарна държава, която преследва дисиденти. Само да няма американският чадър, както бе с българският. ;)

Няма вечна империя. Или поне историята не познава такава. За Римската империя повечето историци са на мнение, че залезът й е започнал 100 години преди окончателното й заличаване от картата на Европа. Не е трудно да се досети човек, че в момента сме свидетели на залеза на поредната империя, САЩ. Лошата новина е, че предвид глобализирания свят тази империя ще повлече голяма част от земното кълбо.

Значи, няма ХАГА да започне дело срещу САЩ за това, че подлушват и следят цял свят, а ще ги оставят да съдят човек, който е казал тази истина....

Хага не съдят държави ,а отделни личности и то за тежки военни престъпления(обикновено геноцид) ,а не за подслушване...

Моя грешка.. Нека бъде ООН тогава!

сега ще видите истинските държави кои са. Засега Боливия е No1.

Боливия е дълбоко демократична, справедлива, социална държава. Няма наркобарони, нулева безработица, никаква мизерия, висок жизнен стандарт,..., абе въобще всичко най-най-най.

По обективни критерии, май в Боливия има повече демокрация отколкото в "демократичен" Пиндостан...

шпионските методи на САЩ са достойни за "авторитарни режими" и изрази "дълбоко разочарование" от президента Барак Обама, от когото е очаквал повече домокрация.

Азиатско-мужишките прогресивни сили нещо замлъкнаха ? Къде сте малоумни тарикатчета ?

Първи си! Никой не може да те задмине, бре! И по малоумие, тоже...

Само в България да не иска щото още от летището ще го пренасочат с чартър към гуантанамо .

В Гуантанамо и да иска няма да може да отиде.Там са само хора ,които не са американски граждани...

И такива, които просто са против режимите на САЩ.. и си стоят с години без обвинения и без нищо.

Адско лицемерие от всякъде! Ще горите в АДА!!!

Сигурно условията, които Путин е поставил на Сноудън доста се различават от обявените от медиите. Ами добре тренираните КГБ си разиграват картите на гърба на беззащитния човек. Гадове.

По-голяма глупост не бях чел скоро.

*Докъде я докорахме - американец да подава молба за убежище в Русия...

я докараха "братята" американци с тяхната тъпа неоколиална политика и тотален шпионаж. Ако мислите, че това не се извършва и в България, дълбоко се лъжете.

Докъде я докорахме - американец да подава молба за убежище в САЩ...