Фирмата на русенец е в ТОП 10 в Силициевата долина

Българинът Момчил Кюркчиев е сред най-успелите в Силициевата долина. Компанията му е в топ 10 на най-бързо развиващите се в ИТ индустрията в Сан Франциско.

Обратно в новината

Коментари - Фирмата на русенец е в ТОП 10 в Силициевата долина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да е жив и здрав. Но рано или късно ще се върне в България

Има хиляди такива истории за българчета, които заминаха с един куфар и една диплома, а сега имат свои фирми, медицински центрове в най подредените страни на света.''И ний сме дали нещо на света... ''можем да кажем като дядо Вазов с тъга.

В БГ и Дебелян пеевски е успял млад мъж. Какво ми се хвалят и ние си имаме успели хора. Вижте и Бай Жендър и той е успял, Васил Божков, Ковачки, група ТИМ, Милен Велчев, та дори и Гинка Пазарджишка - всички успели. На глава от населението ние имаме повече успели хора околкото в сащ.

Бил успял в Америка! А я ела в Булгаристан , тук Гинка от Пазарджик плаща 620 млн + инвестиции+стари дългове за ЧЕЗ. Това и Бил Гейтс не може да го направи!

Ако живееше в България премиерът Борисов щеше да го прати с колегите му ... ДА САДИ КАРТОФИ НА СЕЛО! Сега интересно защо невиждам дежурните коментари за това свестно и умно добро момче, че е предател, изменник на Родината, че е сребролюбец, че е мияч на чинии или задници, че е срам и позор за България и че България изобщо не го интересува и че тя няма нужда от него и такива като него, че само гледа да я използва и да си прави зъбите в нея... И че парите, които внася в България са само за негови близки и нямат никакво значение за държавата. Хайде бе, къде сте бе, дежурните тролове, мизерни завистници и боклуци, покажете си и си подкарайте пак припевите! А за останалите колеги - я си представете, направете паралела и сравнението КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ С ТОВА МОМЧЕ И КЪДЕ ЩЕШЕ ДА Е ТО СЕГА, АКО НЕ БЕ ПРИСТИГНАЛО В АМЕРИКА, АКО СИ БЕ ОСТАНАЛО В България!

Браво,момче!! Само късмет и успех! И на родителите също!!

браво на този младеж! наистина от нищо е направил нещо, благодарение на способностите си и здравата работа. а в бг за съжаление все още е рядкост да се забогатее по-честния начин

Затова пък обучението е безплатно.

Az se zapoznah s Momchil - beshe sponsoriral mono-spektakala na Boyka za Afrodita. Mnogo usmihnato momche, nad neshtata. Bravo!

е случил на партньор дето да може да изкоди всичко...

а защо не иска да се връща в бг. нали много хора се връщали. връщат се тези, на които родителите им имат големи фирми. останалите, които са се върнали, рано или късно ще съжаляват.

Хмм, че кой мисли за връщане в ориента при панелките. Аз бях в казармата 97, помня долара полудя беднотия до шия. После намерих начин и запалих самолета - който търси намира начин да го направи Сега е друго правиш колкото искаш ако си умен и не те мързи поне на този континент. Да е жив и здрав тоя момък, а на ориента ше кажа - не злобейте!!!

Гова звучи като поредния медиен балон, напомпан без мярка до пръсване. Българските медии са майстори в генерирането на бомастични фейк новини за преуспели българи. Защо не казват какъв е предмета на дейност на тези сливари, компоти от сливи ли правят, или компютри от сливи...

...сливова!

..поправка: "тънка сливова" според името на фирмата!

до тоя, много си умен беее, те и ливайс ги шият в Бангладеш ама тва не значи, че ливайс са бангладешки дънки! Така и с твойте "китайски" компютри! КО му е китайското на един компютър дето процесора и ОС-а са му американски и само е сглобен в някой колхоз е чайна!

Американски бяха компютрите преди 30 години, ама беха големи боклуци, и днес никой не ги ще ! Днес китайсите комунисти са тези, които правят завършения продукт, а американците се мъчат да правят някои части за компютри!

Браво на момчето - дай боже повече успели българи и тук и зад граница!

Голяма работа, 5 години развива компания за 100 милиона. Една жена от Пазарджик купи за 500 милиона ЧЕЗ с оборот за милиард и половина!

И каква е връзката между двете събития? Важно е да се изходим?

Е да ,ама те е два пъти вишис! И сиките 500 милиона си ги е спастртила от сезонни прадажби на мартенички.

Нещастници, идете и се пробвайте в Силициевата, не в Силиконовата долина. Само чалга ви е в главата.

За какво да ходя там????

Не е нужно да ходиш, никой няма нужда от теб.

Що бе брато,те мацките не си ли полагаха силиций за уголемяване на циците и джуките?Доколкото знам, там в силициеват долина имаЛо мини за да копад силиций за цици и за компютри.....Вервяайте ми аз съм вишис,знам ги тея далавери.

вкарал в тухларната, на сила ли стана или сам ди подаде молбата.

Насилапродължителновремеобработванеипсихоатаки

При Жан и след него имаше пенсии 2-3 дол. и заплати!! А пък 64 г. една надница в тухларна -яко бачкане беше 2 лв. Тогава Партията ни лъжеше,че комунизма ще настане 80 г . и който иска ще работи,който иска няма да работи защото ще е настъпило комунистическото благоденствие. ЛЪЖИ,ЛЪЖИ Комунистически. Видяхме ги и го ядоха доста веруищи и неверуищи. Най- простите и лъжливи некъдърници са комунистите!!!!!!!!!!!!!!!

Аааа... не си прав! Партията казваше, че ти ще работиш ,защото имаш повече способности, а партииците ще папкат, защото имат повече потребности... , че и техните наследници още папкат!!!

Ако можете вижте се от страни само. За какво ви пише в статията, а вие какво сте разбрали!? Браво на момчето! Радвам се за такива българи! Да е жив, здрав и с късмет!

Оказва се комунизма е бил доста продуктивен, въпреки всички кражби, некадърност и неоптимизация. Герберастите и в момента 'берат' плодовете му, както циганин си бере джелезу. Ето пример от последната седмица - приятелка герберска си набра електроразпределителна мрежа строена по комунистическо.

Никога, повтарям никога не е имало заплати 3 долара. Пенсии от 3 долара имаше само за един ден, когато долара стана 3000 лева. , и това бяха минималните пенсии. Освен това в магазините се е продавало с левове, не с долари.

Имаше и по долар заплати. Твойто никога са го живяли хората. Комунистите тогава окрадохте 23 банки, сега от една пропишяхме , представи си 23 банки във фалит .

А ти що пишеш на компютър произведен в комунистически Китай? ?

... тото кратуню обещаваше обувки по осъм лева... и, че всеки щял да има свои ъгъл... е, всяка стая има по осем ъгъла...

Кой ти даде първия милион не ми стана ясно ?

Статията е силно украсена и преувеличена.

Ама как така нямал да се връща ??? Парите не са всичко Момчо !!!

Смях в залата... Голяма фирма - 150 човека Голям бизнес - няколко стотин мил. амер. долара Там където фирми въртят трилиони долара. Браво на момчето... нека успешно се развива, но ДИР.БГ леко балканската болест по, по, най - щото отново замириса на платен репортаж :) :) :)

Този продава пържен въздух, а нашите бТВ лизачи му се радват...

Няма значние какво продава, важното е, че е намерил/създал пазарна ниша и печели.

Не разбрах от какво пИчели толкоз много тоС?! Ами авера му, той к'во ? Къде работи? Мака му, баща му, чистачи ли са...?

Изглежда като понзи схема. Дано не е така, защото после пак българската делегация ще е виновна, а за наказание - потурчване на стойността на понзито.

ний се гордейм с нашта велика мутра Винету, с физкултурника с пъпешовидната тиква, с курвелия бедна душица комунизка, с уиуето партизанска унука, мая кюстендилската слива, ахмед, още великите крадчи овчият, мазнярова, черепчето, мафиански... и т.н. - все издигнати и световно признати учени и творци!

просълзих се от смях! но много добре казано де!!!

Да ги подари на Боико борисов

Не мислел да се връща в България.. А? Греда ли чух? Са КОЙ и ТОЙ и НН зеленеят, че не могат да му превземат бизнеса и да кажат: "От тук поемаме ние или ти повече не се занимаваш с това!" Дори и да не е истина тази новина пак е като греда за НН и ТОЙ и КОЙ и все едно да им ева майката на всичките тия хоботи! Защото по света има много като него и КОЙ, нито НН или все едно , не могат да им направят нищо, защото са свободни хора! Даже Гинчето не може да си купи геврек там!

Гинка и тя е голяма работа, е не е Русе, но е от Пазрджик. Браво на това момче!!!

Sm3hurk0

И сега НАП мислят как да го чарджат !

Мислят да опипат нещо долу в панталоните, но ги чака ур, защото наша Гинка пречупи всичко детско, а и в УСА иди го търси. Праща по нещо, а после си е уредил живота и го боли фара. А "у назе"... законите не позволяват, пазарната логика очевидно не допуска, но властта га може си го може! Га каже Светиня Му , тогава всичко може! Явно другари от кораба майка опоскаха всичко! И както се бяха залетели да правят синя зона от хапката им дойде трудно да преглътнат. Може би отзад стоят едни "дорогие люди", а може би веселие други , три танкиста или свинини все едно. Онези дето мечтаха да се забие "ур в гъзо" на софиянци сега гледат с умиление от първия ред. Е, как е? Как е? Ами така е...

Статията е менте.97-ма година доларът от 1500 лв само за един ден скочи на 3000 лв, и на другия ден пак падна на 1500 лв. Минималната пенсия за този ден беше 3 долара, но никога не е имало заплата 3 долара, още повече пък и цялата 97-ма, както се внушава от статията. И напомням, че в БГ се продава с левове, така че долар,лев не е толкова важно колко е бил за един ден.

Явно си пропуснал 1997г., долара от 500лв. за 2 месеца стана 3000лв. и после взе да пада плавно, фалираха 15 банки и т.н.

Никакви два месеца. Долара беше 1500 лв, за един ден скочи на 3000, и на следващия ден пак беше 1500 лв. Провери в интернет, има статистика долар лев ден по ден. Денят в който долара беше 3000 лв, заплатата ми беше 15 долара, и не беше висока. Така че приказки за 3 долара заплата като майката на господина да ги приказва другия път.

Менте си ти,SLAYER ти го каза,но задниците го изтриха.HELL AWAITS!!!

За домашно да научиш Кел, Кел наизуст и утре да ми я пееш пред блока, докато те замерям с рубли и денари

Такива десетки хиляди умни деца изгониха от България управляващите ла.йна вкл. Борисов, Корни, Ахмеда, Прасешки и т.н. Мамка им мръсна.

Типичната американска история. Няма лошо, че е успял Момчил, само дето прави едното нищо за много пари. Мобилен маркетинг - е услуга. И щом с такова нещо е попаднал в топ10 в Силициената долина, значи - майната му на Силиция.

Силиция отдавна е шит със свръхвисоки заплати за хора които не правят нищо(rest and vest). Всичко ново им е услуги и покупко-продажба. Китайците за хубаво или лошо ще ги изядат и вече са почнали. Официално са по-напред в нанотек, дронове и ИИ.

Майната му на силиция , ама благодарение на него седиш пред РС- то и изкарваш за банани!

Добре, че не е решил да учи в Русенския университет, че сега щеше да рекламира дрехи втора употреба...

незнам ама там всеки е висшист и ниама никой който да използва думи като хомооунеър.. си4ки си имат къщи... и ниама и един който да ти иска пари по улиците.. и да искат да ги видиш как спиат там

Аз съм завършил там и не продавам дрехи, а пиша софтуер за големи европйски банки.

Имам наблюдение от РУ, ТУ-София и известен колеж в UK. РУ, ако се пренебрегне фатка че в комп. технологии се учеха толкова много електротехники е на едно ниво с ТУ и по-напред от прословутото западно UK обучение

Да се радва, че още не са го набарали фирмите с патентите, че в САЩ няма нещо дето да не е патентовано... Скоро ще му почукат на вратата, няма как..

Много добре се е ориентирал, че в САЩ най-продаваеми са ПРАЗНИТЕ ОБЕЩАНИЯ И ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ А към внушението на Дир-а, ще им обясня, че икономиката се гради и държи от ПРОИЗВОДСТВОТО, а не от преразпределението! За да преразпределяш, трябва да има какво (собствено или чуждо), а ние нямаме нито едното, нито другото. В дългосрочен план, единствено производството остава устойчивия модел за развитие.

това може, това е направил. както казвате, там това се продава. вие например може да създадете и развиете (ако вече не сте го направили) едно прозводство и така да станете част от гордите създатели на истинска стойност. значи публикува се нещо такова и обикновено "героят" в текста е заблуден и незнаещ, а ние всички четем и пишем по форумите и сме най-умните. еми защо да се връща като тук веднага ще го разкрием?

това може, това е направил. както казвате, там това се продава. вие например може да създадете и развиете (ако вече не сте го направили) едно прозводство и така да станете част от гордите създатели на истинска стойност. значи публикува се нещо такова и обикновено "героят" в текста е заблуден и незнаещ, а ние всички четем и пишем по форумите и сме най-умните. еми защо да се връща като тук веднага ще го разкрием?

Тази статия е свързана с Гинка, но защо ще откриете ако прочетете борсовите статии. Ха сега ме трийте Дир.

Този ли е президента или еврейчето с парите? Това, което продават....в България е непродаваемо.

"Този ли е президента или еврейчето с парите?..." Шишенце, и на теП евреЙте ли са ти виновни за личната некадърност?!? Да те светна за един графити, бая популярен в метрото на НЮ преди години: Jesus saves. MoZes INVESTS. 'Ми да, еврейче станало ортак на умното българче и двамата правят ПАРИ. ТИ злобееш в нета!

Настоявам редакторът на дир-а да каже кое от написаното преди малко не е по темата?!? Напротив, по темата е и моля веднага коментарът ми да бъде открит. Кое не е по темата? Че пазарът в САЩ позволява подобен растеж на компанията му, а нашият не?!? Че у нас пазарът се диктува от олигархична мафия, която се подиграва с хората с подобни сделки като тази сега на кака Гинка?!? Това ли не е по темата?!? Напротив - точно затова Момчил НЯМА да се върне в България, включително и заради "свободата" на словото в България на 150 място в света, благодарение и на вас...

А ти да не мислиш. че някой от тези иска Момчил в България ? Прах в очите и демагогия, че и телевизионни предавания със сълзливи внушения, за успелите българи, завърнали се в България...

... ако перифразираме кеми тодорофф... гледаш ме & ме лъжеш, момче...

Ако искаш да вървиш напред, спри да гледаш назад, нас ни мани, тука крушката ще си изгасне и без това.

Поздравления и пожелание за бъдещи успехи!

Ето доказателство, че музиката развива интелигентността

Браво на този млад българин, ама още не е достигнал Гинка от Пазарджик.

Момчил каза,че ще се върне само ако другарката Нонова го вземе на работа в телевизията на БСП - трябвал им човек с технич. образование да им сменя изгорелите крушки.

Ти да не би да работиш като "сътрудник" на цвинокио с особената форма на главата? И да си завършил +европеистика" или "маркетинг" м аонсото на гарП - нбу?

Младеж тук ставаме много зле,някъкви калинки командват и крадът като за последно

така сме ги свикнали ,но ще трябва да ги отвикнем .

Все още не крадът. Все още само крадат.