Румен Радев върна на ВСС избора на Иван Гешев

Президентът разкритикува правосъдния министър, че не е посочил втори кандидат, и порица становищата на МВР, ДАНС и ГДБОП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гербаджийските мутри даже не си направиха труда да издигнат втори кандидат-ей така -за парлама..толкова са сигурни в победата си,защо за Боко и компания е толкова важен този избор-много просто -прикриване и замитани на следи,бягане от отговорност и което е най-важно-никаква ама никаква безнаказаност за вършените престъпления,корупционни машинации и далавери..толкова е просто и ето..яви се един/президента/дето не е послушко,не мож го купи и съблазни с далаверки .."кво праим"сега-атака на всички фронтове-медии,общественост,организации и...всичко що диша и ходи е впрегнато да вдига шумотевица и дрънкосване на врели-некипели..но Боко нали знаеш и че всеки си носи кръста,така е и с тебе мой,все някога и твоя ред ще дойде и ще ти бъде потърсена сметка за престъпленията и безобразията..все някога тоз народ ще се събуди...

Тъп прецедент от този шапкар не сме имали, бие по излагация и националния отбор по футбол

Е,къде е Плевньо,нали? По-нагъл ,крадлив и прост премиер не сме имали,драги,но така е-кат си прост и некадърен плюеш и храчиш по хора,които са далеч над теб/като ти гледам изказа/ умствено.. колкото и да плюете все се изсирате на метеното и простотията ви лъсва от километри..

Позьора е тази руска подлога

Политическа подлога. Много му спадна рейтинга с тази негова необмислена постъпка. Егати и президента. След като неможе да вземе решение и нищо не зависи от него, защо тогава страната ни има тази длъжност - ПРЕЗИДЕНТ?????

Викаш да се избира по комунистически - само с един кандидат.

Господин президент, в една държава превзета от мутрите, няма как да има истинско състезание и кандидатурата за главен прокурор да е неспорна!

Да го определят с конкурс с решаване на казуси, както е за съдии. После събеседване по казуси и без политика! Който изкара 6.00 той е! Викат и международно жури и правят як конкурс с наши и европейски казуси. Да изберат подготвен! И после го назначават и виждат, че той е мишок и много знае, ама не е това...

Толкова злоба прочетох в коментарите, а тя замъглява простата човешка истина. А тя според мен е че нямаше конкурс, а има подставено лице, подкрепено от съмнителни елементи. Затова хората излезнаха на протест. Не съм гласувал за този президент и не ми е много приятен, но това, което направи според мен е правилно и достойно.

Ей Петков, твоето мнение за конкурса НЕ Е важно, защото едва ли имаш нужното образование и необходимия акъл за да го оценяваш! Виж оценките на конкурса на МНОООГО по-умни и кадърни от теб! А и само ако помислиш, че и преди е имало избор на гл. прокурор с един кандидат, а и има избори на кметове само с един кандидат, и това е ЗАКОННО и разписано в начина на избор, то какво ще кажеш? А най-тъпия, най-некадърния и най-НЕбългарския президент радев трябва да бъде заплют за тази, а и за други тъпи и гадни решения и изказвания! Този рашънски дебил работи под диктовката на рашките, за да няма стабилност в страната ни и те да не губят влиянието си тук!

кажете ми кои протестираха? Вдъхновителят на протеста беше един от създателите на закона.

ВСС ли са съмнителните елементи, които са предложили подставено лице? Хайде първо се информирай и после пиши. Освен ако не тролиш с опорни точки от Цв. Василев и обвинените от (подставеното лице) Гешев гешефтари, ограбили стотици милиони от народа на България.

Този е НАЙ-НЕКАДЪРНИЯ, НАЙ-НЕБЪЛГАРСКИ президент, посочен от рашките-скъсаните ватенки! Него не го интересува добруването и сигурността на хората в страната ни, а изпълнява това което му наредят рашките и техните подлоги тук, голяма част от които са оплетени в мафиотски далавери и сега треперят от страх, Гешев да не ги хване!!! СРАМ е за България!!!

Да им направят един конкурс и христоивановците да извадят един кандидат. Те това искат- да си го мерят с кандидата на властта, макар, че бате иска кандидата да е на гилдията и уж така е сега. Ще стане като на изборите- винаги ще твърдят после, ако не им успее кандидата, че е бил по- добър, ама нали глас народен.... Значи- най- добре да го избираме с избори главния прокурор и с политическа кампания преди това и обещания. Инак христоивановците ще изберат някакъв калпакчия и после като попадне под влияния по семинарите и софрите нещата стават грозни... и австралийците си трепят на воля.

Браво, Радев! Само че мафиотите са, меко казано, дебелокожи гьонсурати.

Сега кадровиците от ВСС ще си прегласуват Гешев и толкоз! Единственият начин, за да не стане този главен покурор е като се приложи старото римско право. Сиреч силата на правото, отива при правото на силата.

Радев направи много кофти номер на герберастите. Накара ги сами да си говорят. А шушлека Гешев не се ли гледа в огледалото колко е грозен? Те не го щат в селото, той пита за поповата къща.

Кога ли поне веднаж ще го видим, като мъж. Не знам вече този независим президент от кой не е зависим.

Отказът на Радев няма правна стойност, но пък има изключително висока МОРАЛНА стойност. [ако ме разбирате]

как да не та разбираме Морална стойност за бат Бенчо, Миню Стайков и семейство Баневи и Прокопи

против ДП и сопола

просто на Прокопи не му се отива отново в Сингапур за 7 години

Ааа и за БСП, на които изброените от теб пълнят черните каси.

Ненормалник!

Отново показа че е с много класи над пишман политиците и най вече много над мутрата

И като тоалетна чиния на руснаците

Единственият читав Президент, браво. Борбата продължава...

повтаря мотивите на соросоидите.

Какви соросиди бе аланкоолу, отиди на протест, виж младите хора, чуй мнението им, ти ако си малоумен дъртак, нямаш никакъв шанс да разбереш!

Отказът на Радев няма правна стойност и и кандидатурата ще бъде пре-гласувана и върната пак при него, когато вече ще е длъжен да я подпише. Въпросите са няколко: - Кому е нужен този популистки цирк? На народа ли, на кръга около Цв. Василев ли или на тези, които Гешев подгони здраво през последните години? Според мен Радев прави реверанс пред престъпния бизнес, защото е ясно Цв. Василев кой е и какво извърши. От друга страна, няколко доста едри "бизнесмени", жонглиращи с десетки и стотици милиони се оказаха зад решетките, подгонени от Гешев. Не е тайна, че те са от главните спонсори на БСП, а сега няма кой да пълни черните касички на БСП и аууу, циганските гласове отидоха при ГЕРБ. Няма и пари за "подхвърлени" флашки, пликове с компромати и т.н. Така, че Радев се опитва да се представи на честен и принципен, но всъщност работи за БСП и престъпния бизнес. Накрая, ясно е, че процедурата е калпава, но вината трябва да се търси назад в годините и при други хора. Хубаво е да има недоволство, протести и корективни действия, но те трябва да са адресирани првилно, а не към този или онзи посочени от разни манипулатури с нездрав личен и партиен интерес.

Защо да е популизъм когато казваш истината? Цялото общество се възмути от прокурорската надпревара с един кон, при това възторжено подкрепена от всички държавни институции, някак си връщайки ни към подобни процедури от комунистическо време. То само този недъг да е, достатъчно е. Иначе не отричам, че истинските мотиви за реакцията на президента, а и на "опозиционерите" вероятно е друга и се дължи на политическото противопоставяне. Но е факт, че процедурата по избора на Гешев беше грозна и безскрупулна, още повече че самият Гешев остава впечатление на недоучил юрист с ограничени способности с единствено качество политическа пригодност...

Защо не се възмути при Борис Велчев

казано е: "По-добре късно, отколкото - никога".

Хайде да помислим. Право да предлагат кандидати имат ВСС и Правителството, а кандидатите се одобряват от ВСС. След като техният кандидат е предложен с болшинство, какви са шансовете на кандидата на правителството? Какво печели обществото от един такъв конкурс с предизвестен изход? И какви щяха да са коментарите тогава? Ами ако се избере кандидата на правителстото какви ще са коментарите, че ББ си сложил негов човек ли? Както при Цацаров "Ти си го избра..." Правителството е в капан и при всички случаи губи. Сега поне няма приказки за натиск, влияние, свои хора, еднолично командване и т.н. Системата за избор е сбъркана, но тя е предложена от други, по друго време. Тя нарушава и независимостта на съдебната власт. Затова е по-добре, че недъзите и се експонират, за да може да се направят нужните корекции.

Аз...,пак сеобърках! Разделението на властите е доктрина, според която трите функции на държавното управление – законодателна, изпълнителна и съдебна – трябва да бъдат разделени и изпълнявани от различни органи, определени от конституцията. Изпълнителната, законодателната и съдебната власт се осъществяват от независими институции, но в своите отговорности те взаимно се контролират. Тези клонове на държавното управление са автономни, но все пак са взаимообвързани, без да са подчинени един на друг. Разделението на правомощията е такова, че не може единият клон на властта да упражнява власт, която влиза в отговорностите на друг клон. Съдебната власт не е зависима от политическо влияние при осъществяване на функциите си и е с осигурена мандатност.

тогава ВСС не се избира оъ всички юристи в страната, а от политиците?

МВР, ДАНС и ГДБОП. sa GLASUVALI ZA GERB HAHAHA SAMI SE RAZOBLICHIHA RADEV E PICH I RABOTI PO KONSTITUCIA A NE PO NALOJENI GERBADJISKI PROSTOTIII KOITO NERAZBIRA RADEV DA SI STOI V GERBADJISKIA KOTUR I DA PRODALJAVA DA GLASUVA ZA GERB

Гешев е новият КОЙ ! Гешев е както беше Пеевски ,когато ДПС изнасилиха БСП ... КОЙ да бъде избран ! ДПС на Местан после Разрушиха правителството .

Задава се нова тъмна десетилетка, а 80% дебили са изпаднали в дълбока летаргия "Днес Румен Радев се възползва от възможността да откаже подписване, но няма да има право да върне решението, ако ВСС отново избере Иван Гешев." Все пак ВНС, където мнозинство са имали изпълнителната власт, е написало конституцията така, че президента да може да слага вето само веднъж, което на практика обезсмисля ролята на президента. За съжаление, повечето българи изобщо не знаят къде се намира, затова и 30 години ги водят за носа. Не знам дали Радев е "прецедент", както и дали Плевнелиев беше също "прецедент", обаче избора за гл. прокурор беше едно от най-безскрупулните и нагли политически извращения след КТБ и Апартаментгейт, и погазването на резултатите от референума на С. Трифонов. Не обвинявайте президента, глупаци, той няма друг ход.

Политиците ви говорят това, което искате да чуете. А в Библията е казано: "По плодовете ще ги познаете!"

Герберите ги разпознаваме по вонята на развалени тикви, избрали една Кратуна да им бъде Цар!

тъпанарят, тъпанаря, мн. тъпанари, м. 1. Музикант, който свири на тъпан. 2. Разг. Пренебр. Тъп човек, глупак.

Браво! Президента работи за организираната престъпност. Молодец.

За Прецедента не може да се каже нещо много добро, но за кой може? Ако сравняваме с Борисов, Цацаров и т. н., става относително и Борисов сам си е виновен.

Фантомас Гешев от Пеефски (ДПС) или от Боеко (ГЕРБ) е избран или заедно, докато са си лапали пишоците?

... който поръчва музиката и им раздава порциите:)

Минути след президентския отказ да подпише указа, една приятелка зададе риторичния въпрос: Какво ще кажат сега десните, които го наричаха продукт на руската идеологическа машина? Е, все ще измислят нещо. Но се сетих, че в дипломата, която му е връчена при завършване на Военновъздушния колеж „Максуел“ в САЩ през 2003 г. пише: „Румен Радев е бъдещ стратегически лидер”, “воин от ХХI век, готов да спечели и да влияе на стратегическо ниво!”. Това не са нито комплименти, нито случайности. Който не го разбира, значи нищо не рабира.

Колкото и да е странно, когато някой се осере (ГЕРБ и ДПС с избора на Фантомас Гешев), логично е даже субекти с противоположни идеологии да посочат осирането. По никакъв начин не означава, че са започнали да мислят еднакво по други теми, освен тази - осирането на ГЕРБ и ДПС. Само разликата е че се целуват тайно (а може и друго да правят - Пеефски, Боеко и Доганя). Изясни ли ти се?

...щели да строят трети терминал на летище София, само за заминаващи.

Ние от Младежото ГЕРБ изцяло подкрепяме другаря Гешев! И той като нашия лидер другаря Борисов, както и като другарите Томислав Дончев, Красен Кралев, Димитър Франтишек Петров (спец прокуратура), Ивайло Иванов (сек на МВР) е с ГОЛА глава - израз на принадлежност към групата за борба с вражеските елементи, което гарантира, че ще разгромят всякакви опити за плюване по нашата Партия, нашите дела и постижения!!!

Другар - другаря око не вади... А изброените от теб "другари" НЕ ЕДИН И ДРУГ ТУНЕЯДЕЦ ОТ БКП ДОКАРАХА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА ... За други - бог да ги просити !

б) втората фаза се осъществява от президента на Републиката.Той извършва назначаването с указ, когато приема предложението или го отхвърля. Президентът не може да откаже предложението, когато му се прави повторно (чл.129, ал.2, изр.2 Конст.). проф. васил Мръчков

Хитър ход. Но цялото му поведение говори за друго. Знае, че Гешев пак ще бъде избран

Копира Мая Манолива, иска да си гарантира подкрепата на либералните анархисти за балотажа при избори

Дир-ниче, лягам си! Утре с Уетецо ще се виждам и искам да съм свеж....

Спите ли? Искам да изкажа благодарности на майките на нашите ... главнокомандващи на БА :) :) :)

мноу си прос, чуек...

Тоя не заслужава поста и заплатата си. Доказа, че не става за президент.

Само за изоставена казарма е!

Изоставена казарма в Анадола, и кофа вазеуин...

Румене, толкова си тъп, че си ПРОСТ!

Плешивото ченге е време да бъде наврян на кучето отзад. След е него и дебелогъзия Делянчо. Жал ми само за кучето.

Тоя ако беше поне ченге, щеше да е бая по-умен!

той няма висше юрдическо образование!

той не е плешив той се бръсне - така става към групата на гологлавите, възкачила се на ръководни постове - като се почне от министърпредседател, секретар на МВР, министри, пеф на спецпрокуратурата и т.н. Направо гологлава мафия

Не ме засяга пряко, но това е една достойна позиция на президента. Какво ще се случи, не е важно. Толкова са му правата, а и не трябва да са повече. Но не може в една демократична държава да се назначава главен прокурор, който е последовател на Андрей Ягуаревич Вишински. А и образованието му е съмнително. Както казват в техните среди, Гешев е симеоновски юрист. Същото заведение е завършил и Боко Тиквата. Но понеже е тъп, не са го приели, където е искал, а с връзки е вкаран в друг факултет.

Коуега, Президенто му набиват фатмашкото канче всяка вечер какво да говори и как-нима не разбра??

не знаех кавъв е Гешев, но явно е свестен, щом льотчика не го назначава.

Виждам те-КУРЦЕЛИЯ-защо сменяш менението ми с отрицателно! Позитано 20 кажи и спри да говориш! Само младежи и младежки там...

Скъпо Дир-Ниче, Някой ден ще направя алтернатива на теб и на помията в теб и тогава-ЩЕ РЕВЕШ!!

На майка ти у путката, на баба ти в гъза..

Тоя, кандидата за главен прокурор е прекалено нагъл и прекалено тъп. След него или прокуратурата ще мине към изпълнителната власт или ще му се случи случка и ще напусне предсрочно. И това че КОЙ го подкрепя, не му е в услуга...

Ебем майки, ебем майки, комунистически :)

И сега, специално за тея, дето следят коментарите ЗА и ПРОТИВ фатмачето уетец-парчето на. Хипофил-ДА ВИ ЕБА МАЙКИТЕЕЕЕ...

Гумен Гадев - Ветото....друго нямам какво да кажа ....

Скъпо Дир-Ниче, Искам да изкажа голяма благодарност на Вашите майки, бащи, баби, и т.н Боклуци като Вас надали ще изчезнат, но поне не тровете народа! Самоизяжте се, както добре го можете- започнете с Курцелия!

По-голям селянин от Пиуотчето, здраве му кажи! Лйновоз! Фатмак! Боклук долен! Майка ти да еба, недоклатена!!!!

Хайде в Карлуково

Няма проблеми, с майка ти където кажеш :)