Румен Радев наложи вето върху закона за ратифициране на договорите за F-16

Според държавния глава по параметрите на договора не е постигнато обществено съгласие

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев наложи вето върху закона за ратифициране на договорите за F-16 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости. Дали с 8 или без тях, все същата. Осем самолета армия не правят. Просто някой ще вземе едни милиони от сделката.

Като щатен лизач на рушки задници работещ срещу България! Оставка на Антибългарина Радефф!

Тоя освен че е оформен ТОЛУП, сам се определи и като ПРОРУСКИ ТОЛУП!

А ма много плитък тоз чиляк,

Дали имаме нужда от нови самолети за авиацията според мен отговора е да,но само 8 самолета ми е смешно.Какво решават тези 8 самолета едно нищо.

Абе нали президента искаше самолети, сега пък капризи, такива били, онакиви били. Мрънкало е отвсякъде, хубаво е че винаги преодоляват неговото вето. Той не е Радев а Ветов.

2019-07-23 23:23:31 Сороспийски (нерегистриран) Абе, оставете кой крив кой прав за тия 8 ефки. Отговорете си на въпроса как каскета от Правец бай Тошо купи навремето цели 260 самолета, за да имаме бойна авиация, а сега цялата държава се тресе за едни 8 щайги.

2019-07-23 23:32:59 Един (нерегистриран) Със заеми който още връщаме.

Дайте да съберем пари и да дадем на Радев, да си покрие борча към шведите и англичаните, че иначе ще ни дозагроби изтребителната авиация.

Абе, оставете кой крив кой прав за тия 8 ефки. Отговорете си на въпроса как каскета от Правец бай Тошо купи навремето цели 260 самолета, за да имаме бойна авиация, а сега цялата държава се тресе за едни 8 щайги.

Със заеми който още връщаме.

Тоя орева орталъка че няма самолети а сега спъва купуването им.Какво ли не правят хората за пари и власт.

Борисов,не ти знам ПИАРА ,ама спри.Нито си компетентен,нито кадърен(доказано).Закопават те в неравни битки с интелекта.

И като наложи вето какво? Нови самолети ще има и трябва да има, това че на руските протежета им се прес......ра е много радостно. Още една крачка по далеч от руските крадци.

България е болна държава на континента Европа!

какъвто е днешният българин такъв е неговият президент и останалите му партийни бизнес елити от саморазпаднало БКП заради фалита на СССР!Ако СССР беше жив то днес щяхме комфортно и спокойно без да се притесняваме за непобеимото съветско оръжие,ето и Фолксваген предпочете да инвестира в Турция по разбираеми причини а това би трябвало да светне червена лампа в главите на нормалните и честни българи!

Напълно си прав но 12 дебила са ти сложили минус! Срещу 2 плюса! Това потвърждава съотношението на продажниците и нормалните хора !!! Защо не съобщят официално,че в България има само 4 милиона население? Защото умните се изнесоха...!!!

Няма нищо по лесно от това,да кажеш на хората,думите,който искат да чуя т.трудно е да им обясниш лъжата на която вярвят

Свободата на словото,не се определя от броя на думите ти,нито от това което си написал.а,от това колко хора могат да разберат думите ми.и най лошото е,че в нашето манипулирано общество,истината,минава,като еф16 покрай ушите на хората,които не искат да я чуят.и тази реалност нито едно президентско вето не може да я промени

С тази сделка гербаджийската шайка бандити продаде България и българският народ на американските окупатори.

Да се подчертае:... ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ....

Какво предлагаш, да продаде България на руските окупатори ли? 45г руска окупация ни стигат

Браво на президента Радив, натри носа на продажните центаджии.

се осра до ушите в руски лайна! И без това е настъпано руско лайно!

трябва да си наистина тъп за да повярваш, че руските самолети са по добри от Американските. Това ли ни доказва Радев.

Кой е казал да купуваш руски самолети бе,гейтак?

Не знам дали са по-добри, но със сигурност са по-евтини и вършат една и съща работа.

Напълно си прав,но това е отделен въпрос. Главното е,че соросоидите плюят по всичко за грантовете на Сорос!!! По същия начин отричат даже и турското робство...Анатема!

Искам правилно да ме разберете,и поне малко да се замислете над думите ми.тук не става въпрос за поредното ограбване на държавата,пример ктб.не става въпрос за неизгодна за държавата сделка,пример летище София.не става въпрос,и за поредния необоснован държавен дълг,пример 16- те милиарда на Бат Бойко.става въпрос за абсолютния слугинаж,и зависимост на който ставаме роби,и не Бат Бойко,а цяла България.и ако заключим че сме били зависими от Русия по принуда,то сега сами заробваме държавата си.и това не е плод на усърдната работа на шепа продажни политици,но Ина пълното безхаберие на цял един народ .и ако не престанем с абсолютно закостенялото свързване на Радев с курнелия,то няма как да видим абсолютния разрив между Бойко и България

Руменчо-Руменчоо... Ако не беше слуга на Курнелат можеше да си истински президент. Сега си обикновена подлога! Гот, а?

До този момент нито едно вето на Президента Радев не е уважено! Всичко, което е върнал, веднага се прегласува автоматично. Без обсъждане! Това се казва "Да обичаш на инат!". Така държава не се прави! Никога Президента не е правил нещо на пук. Всичко, което е върнал е мотивирано и обяснено защо е върнато. В случаят аргументите му са железни. Много се говори и всички знаят как се стигна до този избор. Възраженията на Президента за процедурата по избора, по цената и по съдържанието на целия пакет също са известни. Той говори неща, които знае. А виж генерал Попов говори глупости. Трябвало да се промени мисленето за съвременният въздушен бой!! Това кой го казва и на кого?! Кого ще учиш на съвременен въздушен бой? Радев ли? Не ставай за смях! Пак генерал Попов призовава за "държавническо мислене"? Значи позицията на Президента Радев не е държавническо мислене, а послушанието и сервилното поведение на ГЕРБ към САЩ са държавническо мислене! Бравос! Ей туй да науча днес ми стига!

не

Президентското вето е последният шанс да спаси ГЕРБ, ВМРО и ДПС от съд. КОЙ Луд плаща 3 млрд. лв. накуп за стока, която ще получи най-рано след 4 години?! КОЙ?! ... Офертата на F-16 НЕ ОТГОВАРЯ на 4 от 7-е условия на инвестиционния проект, НАПИСАН от ГЕРБ 2!!! Изтребителите трябваше ДА БЪДАТ с ПЪЛЕН боекомплект; ДА СТРУВАТ 1.5 млрд. лв. без ДДС; ДА БЪДАТ ПЛАТЕНИ РАЗСРОЧЕНО ДО 2028 год. и ДА ГИ ПОЛУЧИМ до 2022 год.. Офертта за F-16 е ДИСКВАЛИФИЦИРАНА според изискванията на гербавите. 1. СРОК на доставката - първите 2 самолета трябваше да пристигнат 24 месеца след подписването на договора. Според ратифицирания договор първият самолет ще пристигне в края 2023 год.; 2. ЦЕНА - вместо 1.5 млрд. лв. БЕЗ ДДС цената скочи на 2.188 млрд. лв. БЕЗ ДДС; 3. ПЛАЩАНЕ - вместо разсрочено плащане за 10-годишен период / 2019 - 2028 год. / - плащане ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАКУП; 4. Вместо пълен пакет с въоръжение - ОРЯЗАН. ... Горанов взе на 2 пъти нов дълг за над 500 млн. лв. БНБ вече обяви, че следващия понделник ще вземе още 200 млн. лв. Прибавете още 1 млрд. лв. и 1.2 млрд. лв. за танковете и корабите и смятайте КОЙ и ДОКОГА ше връща дълговете на Ястреба! И КАК държавата ще обслужва ВЪНШНИЯ ДЪЛГ!!!

Не реви! Вие у бсп-то не знаете как се изкарват такива пари, знаете само как се крадат, ако някой друг ги е изкарал. Пий си хапчетата и запази и за след местните избори! Безплатен съвет!

Айде бе `...по параметрите на договора не е потърсено и не е постигнато обществено съгласие....` Напротив президенте

Структурирано, логично и конкретно се е обосновал президентът. Ф16 разбрахме, че са много хубави, почти колкото 2-3 млрд накуп. Да не забравим най-важното - някой са го потупали по рамота за тях.

За 2.5часа 20%нещо смислено и 80%помия от тези дето държат автомата за цевта и стрелят с него!!!

СУ 35 признат от немците за най коварният самолет!!!! Говедата са на светлинни години с краденият ЯГ141!!!

Дружбата с Русия. Е като въздуха и водата за всяко живо същество!!!! Маината на мошетата американски !!!

Аз просто бих поискал преди подписването на договора, американците да изпратят в България 3 нови Ф16 блок 70 за тестване ... за 2 седмици, не повече. :)))

Aма не знаете ли!? ТЕ-Шкембе "войвода" и Тиквата,лично са ги изпробвали,само дето забравиха да пуснат снимки или пък видео.

БРАААААВО!

Никоя държава не би направила накава сделка. Плащаш предварително, не знаеш какво точно си платил,защото това са все пак не изпитани самолети, ще получиш стоката след 4-5 години, и ги взимаш без нужното ракетно оборудване!Вярно е,че като първа сделка се плаща предварително и на куп, но стоката ти я доставят веднага след плащането ,в рамките на един месец?!? Това се прави навсякъде по света, но да получиш нещо,за което си платил близо 3 млрд. лева, след 4-5 години, това мирише само на корупция!

картофи бе, кретен... как за един месец ще ти произведат самолет и ще ти го доставят? Аре оди да копаш и не се упражнявай в мислене... не ти е по силите!

Мхм, държат ги на склад тия самолети и от време на време правят сезонни разпродажби! Най-добре да ги чакаме на черен петък в емаг!

Кретен е баща ти,че късно го е извадил!!!

Държавник мислещ за народ и родина!

За жена си, джоба си и партията, ако трябва да сме искренни!

и за руските си господари

Имам само един въпрос към президента. По кой въпрос и кога в историята е постигнато пълно обществено съгласие? Нали затова са политиците за да взимат решения, по които няма обществено съгласие. То иначе би било много лесно...

Референдум е думата. За НАТО и за 3 милиарда за изтребители трябваше да ни питат. Защото народът май има различно мнение и по двата въпроса.

Преди 10 години Гърция купува за 1.1 милиарда 30 самолета.

Тъп кирлив фатмак, грипените с кого ги обсъжда бе русофилска смрад?

Чиба бе,третополов гейтак!!! За мръсните пари на Сорос ОПО връщахте форума...!

Ама те кефи под всеки коментар да се изакаш и сам да си харесаш написаното,а?!? Малко, долно партизанче! Лъскаш ли шмайзера на снимки на Курнелия как язди кон,а? Мръсно, перверзно, червено червейче .....

Президента има и двете оферти!Да излезе и да ги сръвни в сухи цифри - единична цена за самолет - толкова! Срок на експолоатация - толкова! Период на модернизация - толкова! Обучение - толкова! Въоражение - толкова! Инвестиции от производителя в логистичен център, център за обучение и производство в Бъгария - толкова! 15 реда позиции и цифри в една екселска таблица са! Не е толкова сложно! Сложното идва от зависимостите - ГЕРБ искат да се подмажат на Тръмп! Радев е обещал на СААБ поръчка, взел е авнсово част от десетте %, генерал Деси ги изхарчила за рокли и сега не може да ги върне. Затова се е захапал на живто и смърт да брани Грипена. Факти, факти, факти, цифри, цифри, цифри - нещата са прости, даже за военен!!!Умишелно се предствят сложни за да ви водят за носа!

Какви факти бе,соросоиден трол! Освен герберските двбили по форумите,има хора,които знаят да четат на английски,на немски,а същи и на руски! Тъпотията ви е изписана на челото...

Хайде като си ги чел, вместо фатмака който защитаваш, вземи ти извади сухите цифри! Защото ако ги изнесе фатмака, ще стане ясно, че защитава оферта която е изгодна за СААБ и за този на който ще плата 10%, но не е по изгодна от тази за Ф16! Айде бе, червено тролче! Кажи защо президента ти говори с недомлъвки и не изнася факти?!?!?

Да налагаш вето върху договор за модернизиране на ВВС с доводите - не достатъчно обществено обсъждане и консенсус е твърде тъпо, дори сторено от фатмак!!!! Вадят се сухи цифри и се слагат на масата! Другото е завсимости и предизборни кампании! ДРУГАРЮ!!!!

нещастник

Още един с ниво на аргоментираност като президента :-) :-) :-)

Голям праз, първо вето, второ вето и накарая какво?! Нищо.

Каракачанов просто иска да вземе комисионна.

А Радев вече е взел авансово за грипените и от там целия проблем .....

Стига с тая мантра бе тъпаци! Ако е взел комисионна дайте доказателства! Козяшки путляци.

никви изненади другарете са толкова предвидими че няма накъде да чухте другаря президент кой самолет предпочита

ти мозък какво разбираш от самолети? или май разбираш от фекалии?

Щом сложиш личния и партийния интерес над държавния това е краят. Нищо повече не може да го спаси, този човек е приключен.

Що, Бойче чии интереси пазии с тази сделка, м? Лап лап от американските фондове. При такива сделки ако някой се заблуждава, че хората замесени в нея не прилапват дебели комисони значи е доста далеч.

Боко Мутрата ли?!? То се знае...

аз да питам Грипен-ите съвецки ли бяха, че казват на президента, че е руска подлога. Това, че харесвам Волво значи ли че съм русофил? И да добавя, че Потрошенко воюва с руснаците, подкрепян от запада и въпреки това загуби изборите заради вулгарната корупция. И тук неговите корумпирани събратя се крият зад агресивната русофобия, но народа вижда.

Абе ти така си се родил или отпосле ти стана нещо?

и затова вече колко пъти избира мутрите пред руско-съветско-мафиотските еманации на партии в България! Народът вижда, да... затова мурзилки, съсредоточете си усилията върху братската ви Сърбия, както вече много десетилетия правите! Вие не се държите като приятели на България и ние слава Богу вече го разбираме добре...

кой е казал мутри? По-скоро бавноразвиващи се на държавна служба

сделката за Ф16 на всички мурзилки и българските им ибрици, пишещи в този форум! Наздоровье!

Като се обърне палачинката ,сте в Белене , а тя винаги се обръща ...моли се да не си жив

Заплашват страхливците, приятелче .... и гинат от нож тези, които го вадят първи...... а палачинката се обърна току що!

Къде е Прокуратурата да се самосезира за тази заплаха за разправа с "Белене" ???

Грипена не се предава, иска си комисионата за Грипен човека

Комисионната я е взел Сорос от майка ти ,за да те направи

Ако трябва да бъдем честни, никакво оръжие няма да ни помогне, ако евентуално Турция или Сърбия ( с руска помощ) решат да си " върнат" територии. С тези осем самолета ще си играем на войници. България е осем милиона - колкото един голям град. ( Чикаго е дванадесет милиона). Натискат ни да отделим едни пари от бюджета и да ги дадем на военно-промишления комплекс. Важното е да минем по-евтино. Няма файда от самолетите, каквото и поколение да са. С двадесет хилядна армия ( един стадион) и осем самолета ... за какво говорим. Румен ветото най-много да ни вкара в още разходи за ракети, които така и няма да употребим никога.

Осем милиона бяхме преди години. Сега сме не повече от шест. Ако извадим 2 млн. пенсионери и 3 млн. цигани - какво остава?

Еми за да минем евтино ни трябваше Грипен. Там имаше и 110% офсет във инвистицци в икономиката

Верно ли бе обектче ?? ми дай тогава да нарежем и танковете, да взривим казармите, да продадем автоматите, да досъсипем и образованието и здравеопазването и културата и да зачеркнем изцяло България, а ?? чиста работа ... А пък ако ни нападнат извънземни с огромни летящи градове, то буквално ще ни разтопят на нашата мижава планетка с мижавите ни корабчета, ракетки и самолети ... я направо всички на Земята да се самоубият, а ??? че то може и метеорит да ни удари .... Такаа, това до сега беше в твоята линия на глупости .... и откровени манипулации. Но както виждаш, нито Полша, нито Чехия, нито Словакия не са си зарязали авиацията заради заплаха от Русия или някой друг. Дори и Хърватска има бойна авиация. И а твое сведение, Сърбия, която веднъж вече бра ядове с НАТО би имала най-малкото желание да ги бере отново, особено в комбинацията НАТО + България. Още помнят Сливница .... за разлика от теб. Иначе, в момента имаме примерно 4 летящи МиГ 29 и около 12 летящи Су 25, към които, ако добавиш 10 Грипена след 2 години и малко модернизация на досегашните руски машини, ще получиш нещо от сорта на 30 бойни машини, а това не е толкоз малко, когато почти няма кой да те напада. След това, за около 6-8 години можеш спокойно да добавиш още примерно 20 Грипена и да получиш една съвсем прилична група от 40 - 50 самолета, да си ги поддържаш, осъвременяваш, въоръжаваш и т.н. Иначе, сигурен съм, че и Турция,и Гърция, и Сърбия много биха се израдвали на една България без бойна авиация ..... без индустрия, без самочувствие, без хора ... само магистрали цигани!!! Машалла !!!

Правилно е отбелязано,в първото изречение,какво стана,то е факт.А последното описва действителността в МОМЕНТА.

Без всякакви политически пристрастия, червени, зелени сини и т.н. оттенъци - искам да задам един върпос: Кой е по-компетентен като става дума за изтребители - бивш военен пилот или Каракачанов + Бойко Борисов?

Компетентен в кое? Как се заработва комисиона от Грипен?

Говорим за военен пилот. Не знам има ли комисионна от Грипен или няма. И да има - какво от това? Да не би сега да няма комисонна от F16 ? Вие ако имате повреда в колата на кой ще се доверите - на професионален монтьор, па макар и бивш с комисионна, или на съседа Пешо с Голда, дето е "пушка"?

По твоята логика ,най-добър автомонтьор е Шумахер.

И Шумахер да е, пак е по-компетентен от Пешо ;)

Компетентния каза през 2016та ,че по-добри самолети за нас от F16 няма .

През 2016та не бяха на ли на друга цена? ;)

Те и сега са на друга за някои ,а на други дори ги подаряват ,но доста сол ще изядем докато стигнем дотам :)

Именно де - защо тряба да плащаме толкова пари само за 8 самолета, които тепърва ще се произвеждат? Не отричам бойните им качества, доколкото ми стигат познанията. Да оставим настрани политически пристрастия и прочее глупости - историята е показала, че количеството обикновено побеждава качеството - справка - битката при Курск през ВСВ. Прочетете колко немски танка са уищожени тогава и колко съветски. Аз лично мисля, че трябва да се простираме според чергата си - нямаме пари за свръхмодерна авиация - 8 самолета нищо не са. Не е ли по-добре за тези пари да се вземат 16 или 24 не толкова модерни, но все пак действащи? Ако се върнем на метафорите с колите - кое ще изкара попвече - 1 мерцедес за 150 бона или 10на дачии ? :)

Молодец тАвариЩ !

КОГИ СТАНЕМ АВСТРИЯ ИЛИ ИТАЛИЯ НА БАЛКАНИТЕ ДА КУПУВАТ Ф-50 , Ф-100.

продажно рубладжийски

Трол си Пиши за оферта защо е по-добра от тази на Грипен

Много загубено време за празни коментари! Разбира се, че президентът е най-компетентен! Той предлага най-изгодното за страната ни точно защото е американски възпитаник и е наясно кои самолети са най-подходящи за нашите условия. Онези, които го обвиняват в търсене на комисионни вероятно съдят по себе си.

България нека постави условия щом ще са Ф16 .Америкаците да поват да плащат за окупационите си бази в България . За над 10 години мисля 2 милиарда са добра цена. Тогава вече сделакта ще ОК.