Румен Радев: България осъзнава дълбоко необходимостта от инвестиции в човешкия капитал

Наталия Канем изтъкна необходимостта от насочване на усилията на Европа и света за намиране на устойчиви решения за демографската криза

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: България осъзнава дълбоко необходимостта от инвестиции в човешкия капитал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УШКО пак плямпаш неподготвен

"- България осъзнава дълбоко необходимостта от инвестиции в човешкия капитал" Това е напълно в стила на онова ченге Александър Маринов, което обслужва Радев.

Я направи някоя друга лицева опоричка...със затворена уста..че ,котащо я отвориш само глупости бълваш..

Отново уникална фраза в стил филма "Двойникът"!!! Кажи нещо друго, бе невнятник???

рашков, ти ли си бе пиянде белоглаво.

Това е най-голямата глупост да инвестираш в човешли капитал, който като порасне отива да работи в чужда държава и ти стоиш и мигаш на парцали и се питаш защо го храних и учих това създание. Всеки сам трябва да инвестира в собственото си образование а, след това да ходи да работи където иска.

И как точно инвестираме в човешки капитал? Гоним младите в чужбина, защото нямаме воля да изпратим в пенсия вече остарелите от разни служби в държавата и в съдилищата! И тук не говоря за някакви специалисти в дадена област! Изпратете пенсионерите, вземащи държавни пари вкъщи, дайте шанс на младите да останат или дори да се върнат, за някои още не е късно.

Тези от ООН май искат да ни натресат негри и арабели

Поредното "разбираме проблема и необходимостта от промени", но както винаги ще е съпроводено от "ама нямаме желание да правим каквито и да било инвестиции по този въпрос". Или както депутатите биха заявили "ами видите ли то така и наче в момента и за това не може да се направи каквото и да било"! Защото така ще е по изгодно за фирмите, бизнеса и чуждестранните интереси. Тъй като с ниските ни стандарти на живот всеки може да работи като роб за минималното без значение колко права са нарушени.

За всеки български мъжага пи една секретарка. Така стадото ще се множи по две.

И по тази тема говори, дебил, заради чиито действия, загиват хиляди, само от вируса?!? :(

Само днес, както всеки вторник от много време насам, съобщиха за нови 224 жертви.

Демографската криза не зависи от инвестициите, Европа има пари, но навсякъде семействата са с едно или две деца, мюсюлманските държави нямат пари, но имат по четири пет деца. Ето и пример, Турция, деца да искаш, 62% от населението и е до 29 години.

И тоя се-“ЗАПЕРДИ” ДО ОЧИТЕ!!! ТОВА Е ШИЗОФРЕНИЯ!!! НАЛИ ВСИЧКИ СТЕ-“ВАКСИНИРАНИ”,БРЕ? ПРОДАЖНИ МИЖИТУРКИ!

С какво право говори от името на България? С подкрепа от 1.5 млн. души или 20 % от населението?!? Каква "осмислена мисъл" - "България осъзнава...?! Как съществителното България - осъзнава?! Неговият военен министър Георги ПАНАЙОТОВ - нали беше в ООН точно в департамента "Демография" и КАКВО НАПРАВИ за "България озсъзнава?" ............................... Проф. Герджиков би бил ПЕРФЕКТНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ с всеки изминал ден се докзава!

„...инвестиции в човешкия капитал за посрещане на демографските предизвикателства.“ Опити да говори ефектно, така, че да се различава от другите и да изглежда интересен. Тоест колкото повече несъвместими думи използваш, толкова повече изглеждаш образован и културен. Да ама не. Магическото средство за постигане на успех е да говориш просто и ясно.

Ако не разбираш, Радев може да ти обясни и на английски. Тогава съвсем ще втасаш

You want interview or statement or what?!? Все едно : ко шъ искаш : айрян, боза или кво?

Борисов въобще не може да проумее какво е това ,,инвестиция в човешки капитал". Според него хората да садят картофи и да пасат овце

че животновъдството, овощарството, лозарството, зеленчуците, бубарството, пчеларството и изобщо цялото селско стопанство е начин хората да се издържат и следователно е инвестиция в човешки капитал. Това че намирате агнешкото и сиренето в магазина не значи, че расте там! И изобщо не мога да разбера защо Сульо и Пульо са се юрнали към високата добавена стойност като към голяма далавера и си мислят, че всички могат да са инженери. Ама на един инженер се падат поне по 10-ина бачкатора - стругари, леяри, шлосери, ковачи, заварчици ...

Радев да отговаря за хилядите жертви, заради абсолютното му нехайство и безхаберие ,заедно с лудия Кацаров !!!! В друга държава , отдавна да е разследван ....

избрахте тоя Каун пред образования човек, сега ще му слушате фатмашките тъпизми :)

Абе, Румянчо нали уж беше ваксиниран? За кво е препасал тоя парцал? Нали знае, че глобата за покриване на лицето е 200 лв.?

На дебата смутолеви, нещо под носа се, без ясно да произнесе: да, ваксиниран съм! РАДЕВ НЕ КАЗА, ЧЕ Е ВАСКСИНИРАН! Не го каза, така както ясно се порвикна: Крим е руски!, след като водещата вече беше задала следващия въпрос...

Напротив! И двамата си признаха, че са надуп(ч)ени.

с внесения ти човешки капитал от Харвард тукашния ще се изнесе навън .

клоун, пълен! Всяка държава си заслужава управляващите. Харесвайте си го!

Сигурно намекваш за Бойко

че иска да внасяме бежанци от близкия изток и Африка с цел да "увеличим човешкия си капитал"? Само да му мисли, ако договори нещо такова с ООН или други организации!

Жал ми е за България и хорицата останали в нея.Едва се издържа и няма кой да спре бесния капитализъм и неоснователните цени. Няма адекватна социална политика.Обедняването продължава с невиждана скорост а Румен Радев дума не обелва за мерки в тази насока.

Човешки или капитал? Едното изключва другото. Защото ако е човешки то в него е достатъчно инвестирано - имаме куп училища, хората професори и доценти станаха, някои със световен принос в науката. В хората се изсипват торби с пари за да проучват най-забутаните кътчета на Земята, да изследват плазмата, пратили сме учени дори и в проекта Итер - немалко българи участват във фундаменталните научни изследвания и в пробива към термоядрения синтез. Що се касае до капитала, то той като всеки капитал подлежи на експлоатиране спрямо възможностите му, а също и на бракуване при негодност за по-нататъшна употреба. Също и на възпроизводство на капитала - купуване на нови средства на мястото на старите. Там нужда от инвестиции няма освен може би една реформа - всеки да се ражда с дълг към обществото, който следва да изплати преди да му се разреши да напусне страната.

Докато този човек е президент, тази държава няма да има министър председател! За година и половина от човек на който не му се чуваше гласа се превърна в такъв нарцистичен паун, че му се иска да се пръсне на парчета и да присъства навсякъде.... Президентът слънце!

Баси, никога не се бях сещал че ни трябва това. Гений! Добре че те избрахме.

Как има българи,които са гласували за този елементарен човек.Той е скован,не може да се държи по човешки.Поведението му е подходящо за Северна Корея

Навремето при великия разпад на соца,ЦРУ предупреди че няма по мощна пропаганда от тази на соца.Ето това свърши работа при изборите. Сега очакваме да потекът благата .

И понеже сме толкова осъзнати, инвестирахме във фуражка, а не в учител...! Все пак учителите създават човешкия потенциал. Без учители, които да формират този потенциал, ще създадеш само куп безсмислени фрази

Г-н Радев, под вашето ръководство за последните 8 месеца починаха 15000 българи от ковид. И два пъти повече повади ковид. Вие сте катализатор на демографската криза.

Искате да кажете "другарю Радев".

Яко прозрения от всичколога на републиката. Бравос шефе. Ти си. Юмрука и напред.