Порожанов: Цялата отговорност за КТБ е на БНБ

Финансовият министър обяви поставянето на КТБ под особен надзор за "обезпокоително". Той не е бил уведомен, че БНБ иска да печата 60 млн. броя нови банкноти.

Обратно в новината

Коментари - Порожанов: Цялата отговорност за КТБ е на БНБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати министър на финансите!!!!!!!!! той не знаел не бил чел. Ами то докато си назначи родата в повереното му министерство за работа не остава. назначенията са му главната работа, за която и заплата получава от нас

Искров, къде ще се денеш бе човече! Светът е вече тесен за твоята особа! Къде е Главния прокурор! Защо не арестува Искров! Ахаа, сигурно няма достатъчно данни за престъпление срещу финансовата и кредитна система на Р.България!

Искров, къде ще се денеш бе човече! Светът е вече тесен за твоята особа! Къде е Главния прокурор! Защо не арестува Искров! Ахаа, сигурно няма достатъчно данни за престъпление срещу финансовата и кредитна система на Р.България!

Фонда от Виена е под контрола на спец службите на Русия/КГБ/ Банката-КТБ е под контрола на КГБ и финансираше руските политически и икономически проекти в страната ни. ДПС е най-успешния проект на КГБ. Никой не пипа Доган/Пеевски/ защото руски агенг или резидент не се пипа-това е неписано правило/ санкциите са мълниеносни и ужасни. Цялата енергетика е под руски контгрол-Лукойл,Козлодуй и т.н. Руснаците просто така няма да се оттеглят. Ние сме на геостратегическо място,което е като проклятие-Господ е далече,ала Русия твърде близо. Това е само началото на активните руски меропрятия.Те имат богат опит в тази област. Включително може да се очаква сепаратизъм на турска основа,като в Донецката "народна" република-това са руски мероприятие от букварите на КГБ.

Изхвърлям си се когато и както мога. Затова съм Гей Зер.

КЪМ МОМЕНТА БАНКНОТИТЕ И МОНЕТИТЕ В ОБРЪЩЕНИЯ СА НА СТОЙНОСТ - 10,763 милиарда лева!! След като напечата 1.3 милиарда лева паричната маса ще мине 12 милиарда лева !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! При въвеждането на борда паричната маса е била по малко от 0.6 милиарда лева !! В края на 2001 е 3.263 млрд.лв. В края на 2002 е 3.667 млрд.лв. В края на 2003 е 4.154 млрд.лв. В края на 2004 е 5.044 млрд.лв. В края на 2005 е 5.861 млрд.лв. В края на 2006 е 6.885 млрд.лв. В края на 2007 е 8.359 млрд.лв. В края на 2008 е 9.222 млрд.лв. В края на 2009 е 8.089 млрд.лв. В края на 2010 е 8.327 млрд.лв. В края на 2011 е 8.783 млрд.лв. В края на 2012 е 9.526 млрд.лв. В края на 2013 е 10.324 млрд.лв. Към момента е 10.763 млрд.лв. ЩЕ СТАНЕ 12.063 МЛРД. ЛВ. Питам ви с колко се е увеличила паричната маса от 1997 година досега и дали с толкова са се увеличили трудовите възнаграждения и БВП !!!! НА ТОВА КАК МУ КАЗВАТЕ - ИНФЛАЦИЯ ИЛИ ДЕФЛАЦИЯ ?? СИГУРНОТО Е ЕДНО - вървим към сгромолясване на финансовата система !!

Не искаш да слушаш и четеш как всичко е наред и БНБ си върши перфекно работата! ;) В българия 95% от ' БИЗНЕСМЕНИТЕ' не създават нищо!Сега искат да съборят Валутния борд и парите на хората да изчезнат,а това са около 40 000000000 лева! Как се изкарват законно тези пари?

Парите в обращение, са в пасива на БНБ, съответно те са покрити от активите на банката: валута,злато, ценни книжа, като видно е от баланса на БНБ, АКО ПАРИТЕ В ОБРАЩЕНИЕ СЕ УВЕЛИЧАТ БНБ ЩЕ УВЕЛИЧИ СЪОТВЕТНО И АКТИВИТЕ СИ

ПОРОЖАНОВ Е ЕДНО ПЪЛНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ КОЕТО ИЗОБЩО НЕ Е НАЯСНО С ДЕЙСТВАЩИЯ МЕХАНИЗЪМ НА ВАЛУТЕН БОРД ЗАБРАНЯВАЩ НА БНБ ДА НАЛИВА ЛИКВИДНОСТ В ПОДЛОЖЕНИ НА АТАКА ОТ ВЛОЖИТЕЛИТЕ БЪЛГАРСКИ БАНКИ КАТО КТБ И ПИБ!! Всички активи на УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ до цент се изнасят под формата на ДЕПОЗИТИ и ЦЕННИ КНИГИ в ЧУЖДИ БАНКИ !! Само в тях БНБ има право да инвестира при безкрайно ниска доходност и поемайки огромни рискове закупувайки деривати от тях, които биха могли да се окачествят като токсични БНБ НЯМА ПРАВО ДА НАЛИВА ЛИКВИДНОСТ КЪМ ПЕТТЕ БЪЛГАРСКИ БАНКИ !!! ИЗОБЩО КАЖЕТЕ МИ КАКВА БЪЛГАРСКА БАНКА Е БНБ !!!!!!!! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ПРИЕМАНЕТО НА ПОРОЖАНОВ, ЧЕ С ПАРИ ОТ ПУБЛИЧНИЯ СЕКТОР НЯМА ПРАВО ДА СЕ СПАСЯВА ЕДНА ЧАСТНА КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ ТОЙ Е НАПЪЛНО ПРАВ !! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ ТАКА ПРАВИЛНО ПОСТЪПИ КОЛЕГАТА МУ ЧОБАНОВ КОЙТО ЕМИТИРА ПЕТМЕСЕЧЕН ЗАЕМ ОТ ДЦК КОЙТО ОТИДЕ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ПИБ !! СЕГА ГАДОВЕТЕ ОТ ЕС СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМ И НАСТОЯВАТ ПИБ ДА ВЪРНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАЕМА ПРЕДИ ИЗТИЧАНЕТО НА ПАДЕЖА ПО ДЦК !!! Тези от ЕС отлично знаят проблема с БНБ и това, че националната ни банка за разлика от техните е скопена и неравнопоставена спрямо българските банки !!! Целта им е да унищожат БЪЛГАРСКИТЕ БАНКИ които са само пет за да останат представителствата и клоновете на техните чужди кредитни институции !!!! СРЕДСТВОТО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТОЗИ ЗАМИСЪЛ Е ДЕЙСТВАЩИЯ МЕХАНИЗЪМ НА ВАЛУТЕН БОРД ПРЕВРЪЩАШТ НАЦИОНАЛНАТА БАНКА В ЕДНА СКУПЕНА ИНСТИТУЦИЯ ОТ КОЯТО НЕ ЗАВИСИ НИЩО !!!

А ти как искаш да е в една колония? Тя да диктува неписаните правила?

БНБ не кредитира никой, тя контролира и регулира дейността на кредитнте институци. Правителството взе решение да вземе пари от ЕС, чрез облигационен заем за да осигури ликвидност на банките, решение взето на консултациите при Президента .

"Фондът за гарантиране на влоговете разполага с ресурс около 2,1 млрд. лева" Като разполага, да го раздавапо действащия закон и стига са ни занимавали. Другия вариант е 6 924 716 граждани на страната, 6 924 716 закона. Закон за всеки гражданин персонално.

Царя си отива и България остава без пари....

искат да им напечатат 60-те милиона левови банкноти с надеждата, че като изплатят в левове изработеното по европейските програми , европейците ще изсипят куп евра, които отчаяно ги няма в бегето... Но май не им дават тези левове банкноти, защото не са покрити с евра съгласно изискванията на Борда...

Печатане на пари ? Добре ли прочетох? Е, най-после мафията и олигархията успяха да срутят валутния борд! Честито, българи !

Pesh0

Няма страшно , то това било друго печатане , не като това дето водело до инфлация :) ЕКСПЕРТНО печатане на пари.

Благодаря за информацията относно отговорността!Но все пак, ако не е някаква натовска тайна- вярно ли е,че заплатата на искор е 70 хил. лв- месечно?То, ако е така..... те и замовете взимат,ми то сичките банки са си пътници,как няма да печатат нови пари?

Заплатата му е почти толкова!!!!!!

Аз съм заделил към 30 к. евро кеш в трезор за да знам , че каквото и да става в България ще ми стигнат поне за половин година в чужбина докато си стъпя на краката. Другото го държа на влогове , щото не ми стигат стотинките за Швейцария или Люксмебург ;)

Те нали сега предстои да тарашат и трезора на КТБ...

А как ще ги изнесеш, като на границата дават само до 10К?

Над 10 000 просто трябва да ги декларираш и си ги изнасяй напълно законно ;)

Искров, даваш ли си сметка, че може да станеш затворник?

Абе това "Порожанов" малко руски ми звучи ...

Тия хартиените са за замяна на старите износени. Обаче ако големите вериги магазини не саботират плащанията а с карти няма да има кой знае каква нужда от тях. Забележете разликата на нашите каси и тези в Европа. Накъде в чужбина да сте виждали 4 ПОС терминала на каса. Ми не, а всеки струва по 250$. Някъде да ви искат линча карта като пазарувате хранителни стоки? Ами не. Особено ако банкомата е пред магазина. Някъде с тези безумия касиерките да се оправдават с изречението ми така ми каза началника. Така ти казал ама аферата КТБ опандизиха първо касиерките, а шефа се излежава на нечие езеро.

Стига бе къде искат лична карта във веригите при пазаруване с КК ? На мен не ми се е случвало. Питам сериозно ?

При ползване на дебитна: Корфур, Практикер, СБА. Ако е кредитна бензиностанции Петрол. Всички излизат с номера така каза шефа. Кауфаланд се отказаха от тази тъпотия обаче въведоха друга. Четат иманата от картата и ги крещят да ги чуе зялата опашка. Оплакваш се на информация заявяват ти така каза шефа ако искаш пусни жалба с ЕГН и адрес. Всички магазини са за Варна така е от поне 3-4 години.

На боковските шарени отдолу ' Най-голямото разрастване на КТБ беше по времето на Борисов , а от вестниците на Пеевски бодро сияеха усмивките на Вожда и Цветанов - справка течените на в-к "Уикенд" между 2010-2013 г. Едва през 2013 служебното правителство , а по-късно това на Орешарски рязко снижиха нивото на държавните пари там ( от около 75-80% при ГЕРБ , до около 25 % към юни 2014) . КТБ разполагаше с евтин държавен ресурс и можеше да плаща щедри лихви в продължение на години. Когато обаче този поток на държавни пари секна КТБ премахна високите лихви и към април тази година максималната лихва за нови депозите вече беше около 5 % , което предлагаха и купо други банки към този момент,

Викаш Бойко го подготвяше това, Плевнелиев се опита да го спре, а станишев и доган се възползваха?! И сигурно пеевски и дудка са хора на Бойко.

Пеевски е човек на майка си ... нищо лично - само бизнес. Ще бъде с когото работите му вървят ;) Как си обясняваш медиите на депутат от ДПС бяха в авангарда на гербаджийската пропаганда ? Хич не се връзваше картинката още тогава ама кой ти говореше за задкулисие ... думата стана модерна много по-късно.

не се заблуждаваите, не са шест милиона лева, а нови банкноти, не се казва какъв е номинала на банкнотите ами ако е по 100 лева всяка това са си доста пари 6 милярда, да не би да се подготвя нещо друго?

Чети малко по-надолу и стига плещи глупости - Economy го е обяснил перфектно.

"Социализмът се проваля тогава, когато свършат парите ... на другите" - Маргарет Тачър Преди да пуснете червената бюлетина (или да не пуснете никаква), проверете дали ВИЕ няма да платите обещанията за светло бъдеще на бсп.

Разбираш ти от Маргарет Тачър ;)

Прав е бот - вж. Уикикуот: "The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money [to spend]."

Печатането на пари без покритие води до инфлация. В случая такова нещо няма и стига философствахте ами малко се ограмотете. В банковата система на България има да кажем грубо 60 млд. лева , но голяма част от тях са само счетоводни. Реално парите в обръщение са много по-малко примерно около 10 млд. лева в хартиени купюри и монети , а от тях в самото население са още по-малко - едва ли повече от 2-3 милиарда лева. Когато настана паниката през юни та досега хората изтеглиха солидно количество пари ( по някой данни близо 3 млд. лева) , но по-голямата част от тъх се върнаха под формата на влогове в други банки. Една значителна част обаче от около 1 млд. лева в кеш хората оставиха по сейфове , буркани и дюшеци ; ) Това са "замразени" пари кеш в банкноти. Липсата им води до намаляване на паричния ресурс който е в обръщение и това налага печатане на нови купюри. Изобщо не става дума за печатане на хартийки без покритие ...

Точно! Всички говорят за пари по цял ден, а не се интересуват КАКВО изобщо са ТЕ. Толкова зле сме подготвени, че където и да се отидеме, ще се гаврят с нас.

Економи, има доста балами и може и да ти повярват на глупостите,особено бабите по селата може и да ти повярват.Печатането на пари е лош знак ,момче,особено в тази територия и особено сега и особено по решението на този т.н. регулатор.

Aми има много такива като теб които през живота си са прочели само "Хитър Петър" ама имат мнение по всичко. Отливай кюлчета злато , заравяй ги в мазето и нямаш грижи с инфлация и банкови кризи ;)

Стига с този ПеевСКИ! Не ви ли стана ясно, че момчето е само едно подставено лице, за да остават в сянка истинските играчи?! Подобна креатура е и този смешен управител на БНБ - Искров. Тоѝ няма никакъв глас и влияние в у-нието на БНБ. Но за тази си роля на статист получава според медиите по 30 хи. лв. месечно

Е то е ясно, че босът му е Ахмед Доган! Онзи е султан, а този е заптието! Хората със султана са нямали отношения!

твоите простотии майор 007, се прескачат

Стига с този ПеевСКИ! Не ви ли стана ясно, че момчето е само едно подставено лице, за да остават в сянка истинските играчи?! Подобна креатура е и този смешен управител на БНБ - Искров. Тоѝ няма никакъв глас и влияние в у-нието на БНБ. Но за тази си роля на статист получава според медиите по 30 хи. лв. месечно

Една партия фалира държавата 3 пъти. Като си я избираме след 2 фалита, не виждам как държавата ни е виновна, че сме толкова заспали. Пропомнете си ги тия неща в деня на изборите.

Анатема и вечен огън на тая партия в разИскрената от тях измама!

Pesh0

От кога печатането на нови банкноти , не води до инфлация ? Ебати специалистите . Още малко ще кажат че води до дефлация .

Печатането на банкноти и създаването на пари за две различни неща.

Pesh0

Искаш да кажеш че това не е създаване на пари ? Или че като ги създадат , ще сложат необходимата стойност в евро , към валутния борд ? Пари се печатат непрекъснато , но трябвва да се изтеглят , стари за да се пуснат нови .

След аварията в Чернобил,сърбите се шегуваха , " У сву Европу радиация само у Бугарско нема". Та и за печатането на пари може да се каже същото." У сву Европу инфлация,само у Бугарско нема".Малоумието води до ,липса на активност,на държавност, на имунитет, на възможност за мислене,до оглупяване и некадърност. Не случайно ,Бугарите си нямат банка,нямат си печатница, нямат си армия, нямат си производство,нямат си чесън,нямат си здравеопазване и още много други неща. Малоумници ,колкото щеш. Това има,артисти,лъжци,криминалци, Ганьовци но вече циганизирани .

Другари! Записването за новите копюри на БНБ започва! Искахте Партията да ви направи милионери - е, на път сте отново да станете! И хич и не искаме да гласувате за Партията на изборите - на никой не му е притрябвала тази изтърбушена държавичка! Да си я гледа Бойко!

Някой знае ли какъв е бюджета на БНБ и каква е средната работна заплата там? Чух, че месечната заплата на Искров била 70000 лв. Издръжката на БНБ се плаща от нашия джоб. Искров е инициатора за премахването на наказателната отговорност за отпускането на необезпечени кредити. Ако има някакви далавери в КТБ, то те ще са за отпускане на необезпечени кредити. Извода си правете самички! Защо след като банката не работи вече два месеца, се поддържа персонал от над 600 човека? Това не е ли гавра с вложителите? Защо БНБ не прави одита в КТБ, а възлага това на частни фирми с нашите пари? Нали точно банковите специалисти са в БНБ. Защо квесторите не дават информация за извършваните разходи от тях, както и за събраните пари от погасени кредити?

БНБ не е на бюджетна издражка!!! Хора, моля ви не говорете каквото ви падне. Всяка година БНБ внася печалбата си в държавния бюджет. Приходите й са от управляване на държавните резерви, управление на МЗР който търговските банки са задължени да поддържат в БНБ и др. Как може като народ да сме толкова неуки, мразещи и отричащи всичко?!?

На бюджетна не е, но е на наша издръжка! А сега помага за кражбата от нас. БHБ е паразитна и вредна се оказа.

Вероятно парите се печатат, за да се компенсира недостига от тегленето. Принципно много малка част от пари са под формата на банкноти, останалите са просто числа в компютър.

Пора не го ли биха?

тъй като парите на хора от върховета на властта са в КТБ искат и подготвят ние - българия народ да им платим сметката като напечатат пари на тия изедници

Иванчо Искров си е ама, съвсем за ОБЕСВАНЕ, с печатането на пари наистина това е човека, който е тръгнал да катурне валутния борд!!! Божееее, и няма ли един мъж в държавата да го пусне от последния етаж на БНБ ???

Един от коментаторите е на мнение, че БНБ може да подмени стари банкноти с нови, и може би става дума за това. От статията не става ясно, дали е така. Моля запознатите да коментират казуса!

Твърде много остаряли банкоти ще да са ;) Много си лековерен.

При паниката през юни е изтеглено голямо количество пари в брой (хартиени). Една част от тези пари е внесена след това в други банки. Но значителна част пари (хартия) са по трезори и буркани. :-) За съжаление това е добре за обирджийте, нали?

бъде ли "обезпокоително" ако започнем саморазправа с видни хора заслужили любовта ни- Искров, Пеевски, Цацаров? Все пак нека не забравят, че при Кюлев нищо няма да им трябва.

ИМА ЗАКОН. до 100 хил. евро се изплащат на калпак, другите духат сумата, лакомо дупе са лихви, гладно с......е.

И ти ще го издухаш накрая, а ако беше юрист, щеше да знаеш, че законът не работи, не е в евро и както и се вижда нагледно е направен, за да не се плати нищо.

и тоя министър е велик финасист.по закон бнб не може да налее пари в ктб нито във фонда.във фонда има 2.1 млрд ,не достиг.1.7 млрд., който трябва да ги даде правителството сиреч бюджета, а бюджета има резерв в момента 8 млрд. няма ли кой в мф да му обясни това на този малоумник.

ЦУЦАРОВ,КАКВО ЧАКАШ,ЗАЩО НЕ ЗАДЪРЖИШ ИВАНЧО ИСКРОВ?ИЛИ И ТИ СИ В КЮПА?

След като отговорността е изцяло на БНБ и тя явно не може да се справи да се уволни Иван Искров, да се назначи друг, който може да оправи кашата и да се върви напред!

Искров не може да бъде уволнен. Той е със 7 годишен мандат. А и никой не иска - така няма да има кой да замазва нещата в БНБ и може и други страшни истини да излязат.

От хората се крият скандални и прости истини. От друга страна на хората не им дреме особено - протестират няма и 300 човека в цялата страна. България с ум не можеш я разбра! Пълен конфиденс!

Ние гражданите, които нямаме вноски в КТБ не даваме с наши пари да се спасява тази банка!!!! Да се вземат парите от тези, които я ограбиха!!!!!

Вие, "без вноските" живеете с по-малко международни заеми, благодарение на откраднатите от държавата валутни депозити от КТБ!

как така БНБ ще печата нови 60 млн банкноти ,нали имаме валутен борд и сме вързани към еврото. Ако пуснат нови банкноти в обращение първо провалят борда като не са те да го събарят и после би трябвало да променят и курса към еврото по който сме вързани . направо да уволняват тези от БНБ !!

Имат право да подменят остарелите банкноти. Нищо повече.

в статията свързват пускането им с увеличено търсене...т.е не е подмяна

И ще ги дават по "lafk-ите"

Ако някой камикадзе застане начело на БНБ, значи може да срути и борд, и държава, и държавата не може да реагира! Това просто не го вярвам!!!

А какво очакваш в държава без прокуратура и съд? Когато липсва една от основните власти - съдебната система, естествено е останалите власти да не си вършат работата, защото няма кой да ги контролира.

още когато цветан василев изгря на нашия балкански небосклон , си мислех, "сивия мустак е крадлив "..., и ето видов ден дойде.

Не си в час, или си сФински трол!

007, джеймс бонд

И как е дошъл "видовият ден"? Цв.В. си е на свобода заедно с откраднатото, къде е видовия ден? Тоя ден е дошъл не за него, а за вложителите. При това за вложителите е дошъл не "видов ден", ами е дошъл "виденив ден", ако това ти говори нещо!

ПОПРАВКА: Става дума за "виденОв ден"!! (Жан Виденов) ;-)

БНБ някаква държава в държавата ли е? Кой всъщност е принципала й?И може ли една институция па макар и банкова да съсипе цялата държава, а останалите отстрани само да гледат?

Аз искам да попитам: БНБ в момента работи ли изобщо? Има ли хора там? Защо нищо не съобщават? Най-малкото ни го дължат, защото ние им плащаме заплатите. Искров къде е? В България ли е изобщо или заедно с Цветан Василев пият коктейли някъде в Южна Африка???

Основната дейност на БНБ е да си взимат заплатите, а не да работят. Вервай ми, там управителя за еди 7-годишен мандат е станал милионер, разбира се законно.

Мисля че прочетох, че е в отпуск. Обаче от плажа се е загрижил как да срине валутния борд!

Искров да е в отпуск е все едно да гори сграда и пожарникарите да кажат че са в обедна почивка :)

като си уплътнявате времето с метене на кадри?

...струва си...бая метене трябва да падне!!!

Метенето ма кадри НЕ Е достатъчно! Разстрелване на кадри Е НУЖНО! Точно както са правели "другарите" след 09.09.1944! Само че сега трябва да са именно ТЕ, "другарите", на пангара!!! Ама ТЕ управляват и затова няма как да стане!