Румънци ни изядоха картофите

1,50 лева удари цената на картофите по пазарите, а за една година цената им е скочила с 63%. За сравнение портокалите се харчат по 1-1,20 лв., пише в. "24 часа".

Обратно в новината

Коментари - Румънци ни изядоха картофите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега идва ред на мамалигата, хищните румънци ще изядат и нашата царевица и тази на германците и тази на унгарците

Мъмълига,мъмълига ... мъй-мъй-мъй .... ! Цигани

Там където има пазар цените се определят от продавач и купувач. Има ли държавен регулатор е живо изнудване, пример: Топлофикация, ВиК, Електро. Затова докато не е станало късно ПЪЛЕН БОЙКОТ на картфите /а те не са много трайни/, докато цените станат нормални. Аналогично се действа за всяка друга ПАЗАРНА стока. Не разчитайте на профсъюзи, партии или правителство. Те са от едно котило.

това е тка защото аз вече не продавам килограм картофи за 50 стотинки

като имаме тиква за вожд ,ще купуваме картофи за 2 лева

Сигурно е така , но ако впрегнем доносника ГОЦЕ заедно с останалите мизерни дъртаци доносници от бсп-БКП да садят картофи тази година на есен ще ги купуваме по 20 ст Всеки дърт комунист с мотика , лично ще ги надзиравам , да направят веднага списък с членовете си на Позитано И без това тази крадлива партия за нищо не става , съставена е само от дърти прости изкуфелници и олигархия обрала милиарди през последните 20 години Да ги накараме и малко да поработят тези мизерници

аз си садя картифите,да му мисли шопа

САДЕТЕ СИ ЗА ДА НЕ КУПУВАТЕ ЗЕМЯ МНОГО А ПЪК ВИ МЪРЗИ ЗАТОВА И НА 2 ЛВ.ЩЕ КУПУВАТЕ АКО ТРЯБВА,БЪРКАТЕ В ДЖОБА СТИГА ДА ИМА И КУПУВАШ

Това за румънците са го измислите в ГЕРБ и в ДАНС/МВР, А ПОДЛОГИТЕ ОТ 24 ЧАСА ГО ТИРАЖИРАТ - така Рапонът не е виновен за нищо

като нема картофи яжте пържоли.

Не харесвахте червените картофи а, яжте си сега жълтите!

Еййй! Румънците са голяма напаст - по-зле и от колорадските бръмбари, и от поповите прасета. Да ни изядат картофите. Тц, тц, тц

Лошо,при тия цени ще я караме само на пържоли.

Кво ревете бе? Нека има износ да цафти земеделието да печели земеделеца.Какво сваршиха картофите ли?Ми да се сеят пове4е само пазар да има

Няма страшно Бойко ще даде от неговите на лошия материал. Па вече ще си садиме и румънеца няма да може да ни прецака.

Ти май си виждал картофи само на картинка.Не е необходимо да се чете, а да се следят цените на пазара.Живея близо до еддин от пазарите в Пловдив цената на картофите от миналото лято стана от 70-80ст на 1.30-1.40лв.( не съм ходил до пазара от около седмица може да вече и 1,50лв) И за твое сведение пресните картофи ще излязат след около месец, месец и половина и точно първите не те съветвам да ядеш.Сети се защо.Та, глупостите ги пишеш ти.

Дори в Нова Каледония реколтата да е лоша, това обезателно ще ни се отрази. Но министерствата наблюдават процеса, спокойно.

Бойко да отиде на място и да научи румънците да садят картофи.

Все някой ни е криФ! Сега ромънците утре таитяните, после марсианците.. Оправданието е като задника всеки си го носи само дето нечии "оправдания" миришат !

мафия начело с дир-аджамийските цербери

Абе всичко си беше наред с картофите.Просто кофти късмет с тая централа в Япония и аварията.Нали си спомняте, че преди аварията всичко си беше наред.Имаше си картофи и картофите си бяха евтини.Пък после и арабите като побесняха и картофите съвсем откачиха.И Кадафи, и той лудна.И картофите, и Дръзки, абе всичко наведнъж и то на нашите глави.Ами Лукойл, ами Трактора,е затова нема картофи.Пак ще трябва да внасяме от Македония.Чудна работа е тая Македония.По малка е и от комплекс Люлин, а кви картофи ражда.

Садете картофи,сега им е времето!

Повишаването на цената на картофите е пряко свързана с повишаване на цената на месото, независимо какво е то. Започваме да купуваме повече картофи, боб и леща, а от тук и цената расте, нали сме пазарно-монополна икономика. Ако не съм прав някой да ме обори. Даже цената на дадени зеленчуци, месо, местни продукти, горива и т.н да струват в пъти по евтино от внос, то тук в България се продават много по скъпо под диктовката на мафиото-монополната върхушка. С една дума няма я държавата България, поне за сега е така. Но всичко е до време, след това става страшно, а то идва с бързи темпове.

Фермера е прав-всички сте търтеи,сейте като мене!!!Продавайте после и ще станете милиардери като мен!!! И работете здравооо!!300 лв.-малка заплата ли е?А?Готованковци!!!

Това са пресни картофи, те винаги са скъпи!! Като излязат картофите по градините цените ще паднат. Просветете се малко преди да пишете глупости

Оня ден ми влиза един румънец и бръщолеви нещо ,мааха с ръце.Разбрах само картошка,компир...Гледам отпред паркирал един ТИР.Показва пачки.Па кат го почнах аз-викам му- Къф картов бре!Оди у Банкя!Там има един,давам ти го без пари! Па оня ме погледна щастливо и с мръсна газ отпраши... Ся се чудя аз ли се минах,той ли се ?

Не ми се вярва румънците да искат банкянския тикво-картоф!Да не са луди?

Па не знам.Тия румънци от гащници за 20 години дръпнаха толкоз напред,че и прха не им гълтаме веч.Мое да го турнат на некоя сонда и да бръмчи там...Знам ли?Мое да им требе за показно как се сади пиперо?Море и в зоопарку у Букурещ да го курдисат лошо нема.Сам да не изтипосат надпис"Бугарин",че ке станим за резил!!!

дами и господа журналисти престанете да пишите глупости

Не мога да ви разбира.Ами всяко производство се ръководи от пазара.Истината е,че БГ-селянина е най-мързеливия в ЕС.

Продължавай да не разбираш.И като излезеш от кофата не се чуди ,че е празна.В БГ НЯМА свободен пазар.Имаше за малко след Виденов и до последната година на Костов.Сега е парцелиран,ограден и дирижиран.

дами и господа журнали

Циганите ще изядат картофите, хряба, ще изпият водата ни , ще изсекат докрай горите ни и накрая ще си вдигнат катуните към Индия, а ние ще си останем с нашите проджни нискокултурни поциганени лидери. От всеки 10 новородени, 9 са циганчета. Идва албанския вариант и загуба на територията ни. НЕ СПЕТЕ!

Ха-Ха да засеем повече ,та да има и за нас!Като не ни сее ще купуваме!

Смяяятай!!!!!!Купувам ги в Австрия 5кг.за няма 2 ЕУ!!!!!!!!!!!!

е тук са 3 и 50 евро-скъпа е нафтата ;) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тука са по 90 евроцента!

Кво искате бе.Ми нема картофи и това е положението.Помните ли, че Той каза , да садим картофи.Е да, Той каза, ама вие кво насадихте бе.Нищо.Ми за това нема картофи.Щото Той каза, ама вие...Не и не, е за това нема картофи.Нема и да има.И други работи нема.

Абе вие съвсем за ни взехте вече. Значи гигантското търсене на картофи в Румъния което е довело до скок цените там от 19 на 35 евроцента (70 стотинки) е причината у нас цената да е 1,50 лева. Или просто тази година Бойко е насадил малко и няма да стигне за любимия му електорат

Като се внасят за по 30-35 зента, защо цената им на дребно гони 2лв??? Кой е виновен за това?

Ти - дето ги купуваш !!!!!!!!!!!

Цена в България към момента - 75 цента, цена в Германия - 30 цента... Нямам думи за ценообразуването. Ток ли се харчи за производството или гориво?

Не само картофите, не само хляба и бензина, ами и зземята ни ще вземат тези цигани. Нямам нищо против тях, в това число и против румънските мангасари, но не съм съгласен циганската експанзия да продължава в тези темпове. На всеки 10 новородени 9 бебета са цигани. Това е повторение на албанската линия в бившата СФРЮ. Чрез нерегулируемо размножаване на некачествено, ретроградно и нежелаещо да приеме европейско развитие малцинство то , по замисъла на някой, трябва да стане мнозинство в близките ч0 години. Така българите ще станем цигански българи. Това значи спиране на всякакво развитие на територията ни - икономическо, културно, а вероятно ще доведе и до загуба на самата територия. Не може циганските катуни да бъдат стожер на устойчивост на една държава, военно тя е уязвима на нападение отвън, а за земята, за водата ни и за горите ни ни има много мераклии. Видя се ясно, че циганите не желаят да се интегрират, да се цивилизоват, те налагат терор над населението ни чрез масирани кражби, нападения и преса от вид, непознат досега, освен ако изключим ранните години на турското "присъствие". И опитите на разни недоучени корумпирани и продажни ченгета, яхнали властта, да доказват, че всеки отпор на това безумие е расизъм, водят до едно - до убийство на българската държава след повече от1з00 години съществуване. Редно е да бъдат узаптени не само полово разпасаните мангасари, но и техните покровители в средите на новоизлюпения елит от бивши ченгета, уличници и недоучени лумпени във властта на България. Крайно време е да спре заиграването с цигането, иначе децата ни са тези, които ще плашщат с жинота си занапред.

Кой има интерес от всичко това? Има ли в България държавници?

Руснаците също се оплакват от 50% поскъпване на картофите. Да не би румънците да са изкупили и техните картофи? Глобализация е...по цял свят цената е се тая.

В момента, на пазара в Тимишоара килограм картофи се продава за 2,5 RON това прави почти 1,25 лв. Остава един въпрос да виси със страшна сила. Как така румънците изкупиха нашите картофи и си ги продават по-ефтино, отколкото нашите търговци ги продават в България. Отговора вероятно е, че румънците са ги изкупили директно от производителите и са прескочили алчните български прекупвачи застанали във веригата между производител - клиент, изкупувайки почти на безценица от производители и продавайки на космически цени на клиенти.

Премиерът намери решение - всеки да сади картофи! Както по времето на Културната революция в Китай - всяко семейство да лее стомана! Сега пък виновни ни били румънците! "На крива ракета космосът й пречи", казваше един патоанатом!

Аз пък си мисля не е ли по добре просто всяко семейство да си печата пари...тогава както казва ББ какво ни интересува цената ?

И по една сондичка за нефт и въобще няма да ни пука от цената на горивото:)))